Nuff

27 Mac 2013

BLOG TEMAN BERAT MACAM GAJAH?? aduhhh..


 

huh.. baru teman tau korang sebenarnya menahan sabar singgah blog teman kan? sebab blog teman SLOW n BERAT semacam jea ni kan.. awat x habaq teman? hik3..  klu Xde orang tegur teman xtau pun blog teman ni dah semakin berat.. kalau dibiarkan memudaratkan betul x.. sib baik x Obesiti.. kalau tak.. naye jew xde org nk singgah sini nanti.. huu.. sedey... 

apa2 pun Thanx pada blogger ADIB sebab sudi ingatkan teman tentang blog teman yg berat ni.. kesian kamu pikul kan.. berat bebeno.. hu3.. teman sedang amik tindakan lea ni.. tp xtau nak buang yg mana untuk ringankan blog teman ni.. tadi teman ada timbang blog teman.. tengok niiii.. MasyaAllah.. berat kan?? patutlea SLOW n LEMB.... 

huhuhuhu...  tapi memang slow sgt ke blog teman ni yea? teman x perasan lea.. mungkin korang leh tolong tengokkan berapa lama korang amik masa untuk buka blog teman sepenuhnya.. sebab teman kat sini xde masalah lea plak.. hee.. PC teman yg tlebih laju xtau lea plak.. kui3..

Tadi teman check berat blog teman 203.52 KB .. berat lea kan? sebab teman ada terbaca kat satu Blog 2, penulisnya kata kalau berat blog lebih 100 , cepat2 lah buang code ape yg patut. aduh.. teman masih x dpt nk pilih code apa nk dibuang 2.. hemm.. apa pendapat korang??

Opss.. sebelum lupa.. bagi sape2 yg lum tau cara nak timbang blog korang, bole lea try timbang kat sini ( rasanya ramai yg dh tau kot.. tp ini teman buat untuk rakan blogger yg xtahu mcm teman sebelum ni.. he2.. ) 

CARA-CARANYA :-
1. pergi ke --> SINI

2. Masukkan URL blog korang dlm kotak besar tu ;
3. tekan CHECK!

okeh , dah tau berat blog korang kan ? bawah 100 ke atas 100 ?
hehe .. okey bye ! #jgn lupa komen okey !

Related Posts

15 ulasan:

  1. mungkin widget bunga ros ni patut dibuang :)
    *pendapat saye je :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. yeke.. alamak.. bunga ros ni berat eh.. alahai.. syg nya nak buang.. hu3

      Padam
  2. i think widget lagu dan bunga ros yg buat blog teman berat :)

    jom terjah: http://nurfaezahabdullah1712.blogspot.com/

    BalasPadam
    Balasan
    1. lagu n bunga yea.. hemm.. kena pilih salah satu lea nmpknya.. =)

      Padam
  3. kadang kita buka loading pun lambat je..mngkin akk kena kurangkan mna yang tak perlu.. mngkin bnga berguguran ni ke, lagu ke, kucing2 tu mngkin blh letak kat blog kucing tu..kita pun blog mcm berat..tgh nak atasi kut2 orang lain pun rasa mcm tu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. ha a.. yea jugak yea.. letak kucen kat blog kucen kucen belog yea.. hemm..

      Padam
  4. berat ea?kalau saya cadangkan beberapa perkara boleh? *wink1 wink!

    1)widget bunga ros antara penyebabnya :)
    2)kurangkan widget2 yang bergerak pada blog :)

    tu antara salah satunya la, terpulang kepada awak.blog awak hehe :)

    peace

    BalasPadam
    Balasan
    1. hu3.. ramai plak yg sebut pasal bunga berguguran ni penyebabnya.. heee.. okeh2.. akan teman fikirkan.. kena pk betui2 ni.. hu2.. sayang dgn bunga 2.. =).. btw tQ tau komen n bg pendapat kat sini.. =)

      Padam
  5. berat ni ada beberapa bahagian:
    1. berat saiz...yg ni takde masalah sgt cuma berkaitan SEO je
    2. berat nak load....yg ni pon berkaitan dgn saiz tapi tak jugak problem pasal lepas dah load browser akan cache...jadi next page dah tak loading lambat dah
    3. beratkan memory dan cpu pengguna/pembaca....sy rasa blog tenku butang ni jatuh kat kategori ni....kalau pakai komputer laju multicore tak perasan kot...tapi pengguna komputer lama mcm saya ni mmg CPU usage akan naik mencanak 100%...sebabnya mungkin seperti yg telah dinyatakan oleh komen2 lain di atas iaitu "bunga ros"...

    **sekadar andaian semata2...hehe...sila rujuk pakar utk lebih kepastian...

    BalasPadam
    Balasan
    1. aaaaaaaaa.. bunga ros lagi? hu3.. adoii.. mcm mmg kena buang bunga ros jea nih..

      Padam
  6. Eh? Hahaa. Tak marah kann? Hikhik. Tak tau laa nak bagi pendapat apaa. Mungkin bunga bunga rose ni boleh ganti dengan titik2 hujan ke? Mungkin ringan sikit *kottt*

    BalasPadam
  7. he2.. x marah pun.. thanx sebab tegur.. klu tak tuan tanah ni dah gatai tangan nak tambah lagi eidget goyang2 kat sini.. hi3.. thanx sebab cepat bagi tau.. he3

    BalasPadam
  8. saya bukak nampak ok je.. betul.. tak tahu la cam mana orang lain ^__^

    BalasPadam
    Balasan
    1. o.. yeke? err.. agaknya pc awk terlebih power tu kot? heee.. tp klu betul ringan .. alhamdulillah.. =)

      Padam
  9. hai,,informasi tepat pd masanyer..tqvrmc

    BalasPadam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

nuffy2

GA New