30 GAMBAR PADANAN / GANDINGAN LAUK
YANG SESUAI UNTUK HIDANGAN


Hai.. Dah lama TB mencari benda ni.. apa dia? heee.. gandingan atau padanan lauk kalau masak satu hidangan tu.. TB selalu mati kutu nak masak apa gu yang paling sesuai untuk sesuatu Gulai atau kuah.. So hari ni TB nak tepek 30 gambar gandingan lauk dari Sis Bunga_Lavender yang sesuai untuk hidangan, haaa.. kata orang kalau nak masak lauk, mestilah ada padanan lauk yang sesuai. maksudnya, kalau dah ada lauk lemak, mesti nak padankan dengan lauk sambal, baru sedap. sayur pun tak payah sayur berkuah dah sebab dah ada kuah, jadi sayur goreng sahaja sudah cukup.

TN tak pandai lagi bab gandingan-gandingan ni.. kadang tekak TB ik dah hubby pulak rasa tak ok.. so.. TB hanya dengar apa komen hubby je la tentang nasakan apa-apa .. 

Apa-apapun TB suka nak share kat sini gandingan lauk yang sesuai untuk hidangan..jom tengok..































Credit to :
Bunga_Lavender




2 Ulasan

  1. wow...memang ngam dan mantap gandingan dishes ni, teringat masa awal-awal kahwin dulu, saya memang tak reti nak join satu lauk dengan beberapa lauk lain yang sesuai, Encik Suami yang banyak guide saya:) Thanks sharing this sis:)

    BalasPadam
  2. Saya mnta izin save menu ye buat idea masakan setiap hari 😊

    BalasPadam

Catat Komen

Terbaru Lebih lama

TB MOBILE

tengkubutang nity

GA New