Nuff

18 Februari 2013

Request: Saya Nak Doodle Alif Ismail V2.0

Aigooooo.. Aigoooo.. Aigooooo.. (heee.. menurut my bf.. Aigoooo ni adalah bahasa Korea yg maksudnya Alamak/Alahai/adoii.. dalam bahasa Malaysia.. heee... tp.. teman sebut 2 bukan lea nk menceritakan apa2 tentang Korea yea.. teman sebut 2 sebab ekpresi teman selepas teman dapat tau ada org nk bg doodle free.. waaaaaaaaa.. best tuuuu! heee.. kan best klu kita ada doodle mcm ala2 muka kita kan.. hih3.. x serupa pun x pe.. janji tomeyyy.. hik3 .. teman dh try wat doodle seniri.. tp agak mngambil masa yg lama jugak.. nti asik fokus kat situ j.. 
~sebab-sebab teman mahukan doodle Alif Ismail.. ? 
1-Sebabbbb.. sebab teman sukaaa sgt doodle yg Alif buat.. semua cumey2.. (bukan bodek yea! dh memang cumey! naaaaaakkkk! nak jugakk! )


2-Sebabbb.. teman lum jumpa lg doodle yg sesuai untuk diletakkan atas header blog teman ni.. huuu.. klu dh ada yg cun mcm blog Alif Ismail punya tu.. gerenti x tuka2 dh.. puas hati sgt2!

~warna MATA yg saya mahukan... hemm.. nak COKLAT lah.. Tudung kaler hijau pucuk pisang heee..



Korang nak doodle fre gak k? KLIK j kat gambo atas ni yea.. 



17 Februari 2013

I WILL FOLLOW U BACK.. sorry sayang smua.. bz sikit skrg..

kepada kawan2 yg dah follow teman.. teman akan kunjung blog korang secepat mungkin yea.. insyaAllah esok paling cepat.. sebab skrg pc kat umah sedang breakdown (sedey) so.. ada laptop je ni .. ni pun berebut2 dgn en. suami.. en. suami kena guna lebih sebab dia nak running bisnes dia.. so, teman kena lea bertolak ansur kan.. heee..utk kebaikan bersama.. so, masa time en. suami keja bole lea teman guna laptop ni.. heee.. ok.. bg yg dh follow teman n teman lum follow balik, sabar2 yea yunk.. nanti teman follow korang lek..harusss... tQ yea sebab sudi follow n singgah.. teman dpt balas yg termampu jea.. love u all!

12 Februari 2013

POPUP FB FANPAGE...APA PENDAPAT KORANG?

Salam.. ada yg masih berjaga lagi ke? he2.. teman udah nak tido ni.. tapi tadi masa nak update shoutbox dekat Busuk.org .. ternampak satu artikel yang memang selama ni teman nak jadikan entri pun.. tapi taktau macam mana nak disampaikan.. last2 terjumpa artikel 2.. inilea artikel nya.. sila baca yea.. 

SURVEY OLEH BUSUK.ORG BERKENAAN POPUP FANPAGE
Disebabkan kini semakin ramai blogger meletakkan popup facebook di blog/web mereka, jadi busuk telah membuat survey di facebook untuk mengetahui apakah pendapat pembaca terhadap aplikasi ini.. ini bukan beerti popup like facebook ini tidak berguna sama sekali.. cuma kami ingin berkongsi dengan anda semua, apakah keburukan dan pendapat pembaca tentang aplikasi ini.. anda pertimbangkan sendiri.. wallahualam..

So, pendapat korang lak camne? hemm.. kalau teman pun.. cukup tak suka nak gi blog yg buat Popup Like FB fanpage ni.. bukan apa.. sakit ati nak menunggu lama loading 2.. (kalau nk cepat, 2 yg kena LIKE FB Fanpage diorg 2.. ) udah macam kena paksa lak.. 

11 Februari 2013

KaLaU ToLoNg X IkHLaS bAiK X pAyAH!!!

Menyampahnya bila kenal dengan orang yang menolong tapi x ikhlas, dah beri pertolongan tapi mintak balasan.. benci terhutang budi dengan orang tapi nak buat macam mana, dalam certain hal.. kita x rancang pun sesuatu yg x elok jadi pada kita kan.. dan pada masa 2 kita memang perlukan bantuan dari org lain.. namun kalau dah beri pertolongan, janganlah pulak mengungkit dan diulang2 setiap pertolongan yang diberikan.. sebab sudahlea kawan 2 sedang bersedih atas apa yg jd pada dia, lepas 2 org yg bagi bantuan plak asyik ulang2 jasa yg dia dh berikan.. kalau kita sendiripun.. pasti akan rasa malu sebab dh susahkan org 2 kan.. so bila dia asyik ulang2 dia bantu kita, kita ni rasa mcm terhutang budi sgt2.. rasa macam budi 2 x dpt d bls sampai bila.. memang itulah yg terjadi pun sekarang ni..klu rasa xnk terhutang budi sapai mati janganlah makan budi org.. klu adik beradik 2 xpe lg.. kalau org luar? huuu.. bahaya.. silap2 sampai ke mati hutang budi tu x berbayar pada pandangan diorg (org yg bantu).. 
Kalau bagi teman lak.. X semestinya org yg kita bantu 2 yg akan balas budi kita, tapi Allah yg akan aturkan samada orang 2 akan balas ke tak budi kita, kita x boleh nak marah atau tak puas hati.. dan misalnya kalau orang 2 tak mampu nak balas budi kita (bukan kerana kemahuan dia,tp mungkin dia pun ada mslh..) jangan kita nak terus menyalahkan diorang dan terus mengatakan diorg "TAK KENANG BUDI".. sebab itupun Allah yang aturkan.. Allah x aturkan orang yg sama bantu kita balik, tapi Allah aturkan somebody else bantu kita pulak.. lagi ramai plak 2.. bukan sorg.. So, xyahlea kita nak rasa menyesal bantu kawan2 kita or sape2 pun.. bantu jea dengan ikhlas tanpa mengharapkan balasan.. sebab Allah tau cara nak aturkan sape yg akan balas budi baik kita 2.. x semestinya org yg kita bantu.. 
Tapi yelah.. hati n fikiran manusia lain2.. susah nak bentuk fikiran yg serupa mcm kita fikirkan.. Up 2 masing2 lea nk PK camne.. teman mampu ucap Alhamdulillah jelea..

Shila kembali selepas 'hilang' sekejap



fuhh.. bermakna cerita cinta shiela dah berakhir kot bersama Shahnaaz.. bila shiela pulang ke pangkuan keluarga, maka episod kisah cintanya akan dilupa terus dari kenangan beliau kan.. hemm.. xpelea shiela, restu mak ayah penting bila kita nak hidup bahagia.. kerana kita perlukan doa mereka sampai akhir hayat kita.. percintaan memang amat menyakitkan.. tetapi ia akan kita lupa juga suatu hari nanti.. percayalah.. ikut kata mak ayah tak rugi pun.. wlu sekarang kita x nampak apa hikmahnya.. tp disebaliknya nanti lama kelamaan kita akan tahu juga kenapa kita bukan dijodohkan dengan dia (lelaki itu).. berbalik kepada cerita yang teman dapat dari Surat khabar ni, jom kita ikuti antara cerita yang teman baca tadi.. =)
Penyanyi Shila Amzah yang mencetuskan kontroversi mengenai kisah percintaannya tiba di sebuah hotel ,di sini, bersama bapanya, N D Lala, kira-kira 10.45 malam tadi.
Dia kelihatan ceria ditemani pengawal peribadi dan bapanya itu tetapi enggan mengulas mengenai kemelut itu. Tetapi, Shila tetap melayan peminatnya di perkarangan hotel itu.
Shila, 23, yang sebelum ini 'menghilangkan' diri sejak tujuh hari lalu kerana tertekan dengan konflik percintaannya bersama pelakon, Sharnaaz Ahmad sudah kembali ke pangkuan keluarganya.
Difahamkan, Shila menghubungi bapanya yang juga penyanyi dan pengacara, ND Lala, 53, selepas berita ND Lala membuat laporan polis mengenai kehilangan Shila disiarkan akhbar, semalam.

08 Februari 2013

Blogger Belia Blogger Cool


Korang nak kenal lebih ramai blogger tak? nak tambah follower x? nak share entri korg dalam Blogger Belia Blogger Cool x? ha2.. kalau nak.. Jom Join Segmen dari HasrulHassan
 Senang jer....
Klik banner di atas dan ikut syarat-syarat yang ditetapkan.
  • Tarikh tutup ialah pada hari ini, 8 Februari 2013 Jumaat Jam 3 Petang.
Soal jawab segmen
Nama blogger: Tengkubutang
Nama Blog : Sharing My CeriteraURL bloghttp://tengkubutang.blogspot.com/
Umo-->32
Nama Blog lain : Kucen Kucen Belog
URL bloghttp://kucenkucenbelog.blogspot.com/
Kenapa saya seorang blogger yang cool? 
saya seorang blogger yang cool kerana saya bukan seorang yg berputus asa dalam ber blog, kenapa saya cakap macam 2? he2.. saya sentiasa akan cuba menambahbaikkan lagi blog saya dan takkan mudah berpuashati kalau pencapaian hanya setakat termampu j.. maksud saya.. kalau follower 2 sikit je, saya akan cuba sedaya upaya tambah2 kan.. kalau blog saya 2 kurang menarik.. saya akan cuba percantikkan lg.. kalau saya jarang buat entri terbaru, saya akan cuba luangkan masa untuk buat entri.. he3.. dari situ saya definisikan bagaimana cool nya saya.. err.. bole ke camtu? he3.. lg satu... haaa.. apa lg yg membuatkan saya seorang blogger yg cool... saya tak memilih rakan blogger.. kalau ada yang masih baru (mcm saya mula2 dlu) jangan risau.. kalau u ollz follow saya.. saya akan follow u ollz balik.. itu tandanya saya seorang blogger yg cool.. heh3.. cukup sapai sini.. nti sambung lg yea.. =P
hah.. apa lg? moh kita join segmen ni moh.. nanti leh pomot blog korang sekali.. heh3.. jomm

Menang Tempat ke 5 Teka Teki Origami (burung)..


heh3.. hari ni teman nak bercerita pasal contest yg teman join baru2 ni.. contest suka2 n x memberatkan fikiran pun.. he2.. contest ni namanya Teka Teki Origami yg dibuat oleh Cik Pensil kita yg cumey 2.. contest bermula 28Januari--->6Febuari hari 2..

he2.. teman pun suka origami tapi memandangkan teman ni bukanlah berjari ajaib (dlm erti kata lain tangan keras mcm kayu) so, teman x selalu fokus pun klu melipat-lipat kertas ni.. hih3.. lagi satu, kalau korang ni bukan seorang yg penyabo.. lupakanlah nak melipat2/buat origami yeww.. mau bersepah umah dgn kertas2 origami yg korg buat x jadi tew.. hih3... tp kalau org bagi teman free, teman nak jea.. suka sgt benda2 comel ni.. dulu klu rajin pun teman suka buat bintang2 yg kecil 2, kasi bubuh dalam balang ikan yg kecik 2.. so cute tau.. (aishh.. jgn tanya lain.. bintang 2 j teman tau buat ponn.. hih3.. )

ok lah, berbalik kepada contest teak teki origami tadi.. heee.. melihatkan ramai giler yg komen berapa jumlah burung2 dlm kotak 2, teman pun rasa mcm xcited nk cuba.. teman try lea teka jugak.. berpinar2 jugak mata ni mengira burung2 tu.. bila dh Cik Pensil asingkan warna pun masih berpinar2 (berpino2 org Perak ckp) naik kero mata ni mengira sebab tuan tanah pandai.. dia blur kan gambar burung2 tu.. hu3.. Last2.. teman komen j ikut nasib.. heeee... saja suka2.. suka tgk gelagat org yg komen sekali.. hih3.. mesra alam j semuanya.. hu3.. dan semalam teman dapat keputusan dari Cik Pensil ... he3

Tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. Cik Pensil ckp.. Tahniah! anda menang.. hi3.. 

He3.. yg ni 1st time dpt adiah melalui berblog.. wlupepun, jgn slh tafsir lak dan jgn lak anggap teman join smata2 nk dpt hadiah j tau.. teman join apa2 segmen or contest or apa2 je lah.. bkn semata2 nk kan imbuhan or hadiah, tp kita semua tahu n sedia maklum kan.. dengan cara macam ni kita dapat mengeratkan lg hubungan kita dgn blogger2 lain.. komen2.. kenal2.. sharing2.. exchange link.. semua ni dapat menjadikan suasana dunia blogger kita meriah kan! ( cewaaaahhh .. ayat teman dasyattt kan! )

wlu pepun.. tQ kepada Cik Pensil yg mengadakn Teka Teki Origami ni.. nti buatlah lg yea.. heh3..





07 Februari 2013

NAPE ACCOUNT NUFFNANG SAYA BERUBAH??? HELP ME..

Salam petang buat rakan blogger semua.. tadi punya lea happy teman join segmen.. sekali bila nak sign out, terasa nak tengok berapa dah income dalam acc nuffnang teman.. alangkah terkejutnya tgk acc teman dh tinggal RM 0.60 dan paling terkejut.. nape status Glitterati teman dah berubah ke Non-Glitterati lak? nape..? nape..? ada sape2 leh bagitau nape? sebab teman mmg baru sgt dlm berblog ni..

nape nuffnang potong duit dlm acc teman tu yea? n nape status acc teman berubah jadi Non-Glitterati lak? amat2 confused sangat sekarang ni.. perlukan penjelasan nuffnang tapi baik tanya kawan2 kat sini yg arif pasal ni dlu kan.. dlm acc nuffnang teman xde byk mana pun.. sikit sgt2.. (elok pun sikit, klu byk lg teman nganga terkejut.)

Aku Kah Yang Berubah?


Dh tengahari dh.. ingat malas nk buat entri terbaru.. tp hati tergerak nk buat entri jugak bila trgtkan seseorang.. hemm.. sahabat baik yg dh lama x dengar kabar.. teman masih ingat dlu sahabat teman ni selalu akan contact teman, begitu jugak teman.. kami akan selalu hangout sama2.. makan2, jalan2, naik cameron pusing2 kat atas 2.. sembang2 berjam2 lamanya.. macam2 topik kami sembang.. yg paling teman xbole lupa ialah gelak tawa n the way dia bercakap.. mmg selalu buat teman ketawa besar.. begitu jugak teman.. selalu jugak buat dia ketawa berdekah2 sapai terbatok2 kawan 2 teman buat.. kami memang rapat dh mcm isi dgn kuku.. sapailah 1 masa 2.. hubungan kami mulai renggang bila teman dh bertemu jodoh.. dan dia mula menjauhkan diri dari teman.. sedih rasanya.. dulu dia pernah cakap harap teman x berubah selepas status dh berubah (kawen).. tp skrg ni xtau siapa yg berubah sebenarnya.. . hope dia xlupakan sejarah kami yg dlu.. mcm2 pengalaman kami harungi bersama.. miss u Cikin.. 

06 Februari 2013

Berniaga Online Menguntungkan? Memang! Memang benar!


SETELAH mencuba produk kesihatan dan pelangsingan badan, Emilia Leman, 29, mendapat inspirasi untuk menjalankan perniagaan produk berkenaan.
"Saya mendapat inspirasi daripada testimoni diri sendiri. Saya berjaya menguruskan berat badan menggunakan produk Alpha Lipid SD2 tanpa perlu berlapar," katanya.
Menggunakan modal permulaan daripada wang simpanan sendiri, Emilia mengakui keuntungan yang diperolehi sangat menggalakkan dalam tempoh singkat, biarpun hanya menggunakan laman sosial.
© Utusan Melayu (M) Bhd 
© Utusan Melayu (M) Bhd 
Emilia telah terlibat perniagaan dalam talian selama setahun sebagai pengedar produk kesihatan berkenaan. Kini dia memegang jawatan sebagai eksekutif pemasaran produk NZ New Image Sdn. Bhd. (NZ New Image).
"Dahulu saya hanya menikmati pendapatan sederhana tetapi kini berubah dalam waktu singkat kerana keuntungan perniagaan dalam talian boleh mencecah lima angka,'' katanya.

05 Februari 2013

kaLAu NaK BeRbLOG BiArLAh dARi HaTi..


Haiii.. peace.. salam petang buat semua.. hari ni teman terusik hati membaca entri seorang blogger yang terkenal.. beliau bercerita bagaimana beliau boleh terjebak dalam kancah blog ni.. (cewah ayattt).. macam2 pengalaman beliau share dalam blognya.. tp ada satu nasihat yang teman dapat melalui blog beliau.. kalau nak berblog biarlah dari hati.. hati yg ikhlas.. bukan semata2 kerana nak income lebih dengan berblog.. 

Pada pendapat teman lak.. memang betul niat kena lurus sebab apa nk berblog.. kalau setakat nak side income memang tak ke mana.. tapi bagi teman lak.. memang niat asal teman nak cari side income dengan berblog (jujur lagi 2 tauuu.. tamo tipu2.. wekk) namun dlm pada niat camtu, teman jugak suka share cerita n baca entri org lain yg kadang2 menghiburkan.. nak pulak suka tengok blog2 kawan2 lain yg cumey2 n cantik2.. x sangka ramai giler jari2 kreatif dikalangan blogger ni kan.. teman suka art.. suka sangat sesuatu yg berbentuk cumey.. so, bila terjebak dalam dunia blogger ni, teman nampak yg cumey2 ajo dkat dunia ni.. hih3.. (aishh.. merapek sudaa.. ) heh3.. apa yg teman nk sapaikan disini.. tujuan/niat kita nk cari side income dgn berblog 2 tak salah..cuma kita harus juga faham fungsi2 blog yg sebenarnya.. bukan semata2 kerana nak income.. 

Sepanjang berblog ni.. teman seronok dapat kenal blogger2 lain.. yg ramah dan tak sombong.. melalui sini kita dapat kawan2 baru.. dapat ilmu yang kadang2 kita x sangka kita bole buat.. contohnya cara nak mencantikkan blog, cara toturial nak buat macam2.. semua kita bole dapat dari rakan blogger yg dh mahir..(yg x kedekut pun kalau kita mintak share..) bermula dari kita belajar tempek code pada html lah.. buat sticky note lah.. join segmen lah (i likeee) n macam2 lg yg kita x sangka kita bole buat.. he2.. ingatkan org IT j terror menda2 ni.. rupanya kita yg biasa2 aja ni pun leh buat gak.. toi x.. 
ok.. lah.. xmo citer lama2 nti termerapek lebih.. itu j teman nk ngomel petang2 ni.. wlupun ntah apa2.. teman nk g tau.. apa yg teman tulis ni DATANG DARI HATI TEMAN YG IKHLAS.. BUKAN DARI COPY PASTE FROM ANY ENTRY BLOGGER LAIN yeaa.!! he3.. apa2.. salam petang buat semua.. jom minum petang jomm.. he2.. tataaaa.. see u in next entri .. =)

nuffy2

GA New