Nity

Nuff

08 Disember 2014

VANISH POWER O2 PENGHILANG KOTORAN DEGIL


Haiii.. puas hati betul guna Vanish Power O2 ni.. paling best bila baju-baju dan kain-kain yang terkena kotoran, mudah sahaja dihilangkan kotorannya.. teman suka gunakan ia untuk cuci bahagian kolar baju hubby miaw2 tu.. cepat je hilang daki/kotorannya..

Caranya.. letak je sedikit Vanish Power O2 pada bahagian kotoran/daki di kolar baju tu.. letak air sikit.. then gonyoh lembut-lembut bahagian kolar tu.. sekejap je dah nampak bahagian kolar tu bersihhhhhh ajeee.. sukaaaa.. huhuhuhu..

Oh yea.. Vanish Power O2 ni jugak boleh hilangkan kesan-kesan kotoran degil yang lain tau, seperti karat.. kain yang terkena tumpahan cecair berwarna seperti milo, kopi... dan cecair lain yang berwarna.. malahan kalau pakaian kita terkena dakwat pen atau kosmetik yang kita pakai pun masih bole cuci weh... cubalah!

Ni teman dapat Sampel hari tu.. tak guna lagi dari hari tu.. baru tadi try guna.. wah.. best dan menyenangkan.. barulah nampak lagi bersih.. dari guna sabun biasa.. jenuh menyental.. Leh bli pek beso pasni.. dah terbukti berkesan hasil cubaan sendiri.. heheheheh..


NAK TENGOK PRODUCT TERKINI DARI VANISH?
KLIK SINI

RESEPI LAKSAM SEDAP!

Resepi Laksam Sedap | 

Resepi laksam (12 gulung)
3 cawan tepung beras
1/2 cawan tpg gandum
sedikit garam
4 3/4 cawan air suam
3 sudu besar minyak masak

campur semua bahan2 diatas sehingga sebati...ketepikan sebentar

* panaskan periuk kukusan..sediakan loyang atau penutup periuk aluminium yang 
disapu dengan minyak masak
* masukkan bancuhan tpg tadi dlm loyang atau tudung periuk ...jgn tebal jgn nipis...agak2 la ye.. kalau saya guna 3 senduk setiap adunan ...kukus dlm 5 minit..
*angkat loyang/penutup periuk dan alirkan bawah dgn air paip supaya sejuk..
* guna hujung sudu atau bende yang boleh cungkil laksam ni kluar dr loyang...
terus gulung dr loyang tersebut hingga habis..

*kukus lagi adunan laksam tadi sehingga habis..
kuah laksam 6 orang makan
3 ekor ikan kembung dibuang perut dan direbus hingga masak air rebusan paras ikan je ..air rebusan ikan jgn buang..digunakan tuk kuah nanti
2 biji bwang sederhana besar
2 ulas bawang putih..
sedikit je halia
1/2 sdu besar lada hitam kemudian ditumbuk halus
sedikit belacan
1/2 periuk santan pekat (agak2 6 org mkn + tambahan)
garam , gula
2 keping asam gelugur
* ikan yang direbus..diambil isinya sahaja dan air rebusan
* bawang besar dan bawang putih serta halia dipotong kecik, belacan dan di kisar
bersama2 dgn isi ikan tadi serta masukkan sedikit air rebusan dlm blender supaya
senang kisaran..
* masukkan bahan kisar dlm periuk yang ada santan tadi ..
masukkan baki air rebusan ikan
* kemudian masukkan lada hitam yang ditumbuk halus,asam keping, garam dan gula
* masak hingga mendidih..dgn api sederhana
ulaman
kacang panjang
timun
tauge
kobis - semuanya dihiris halus..
belacan bakar- jika suka masukkan dlm laksam
sambal lada
sedikit belacan
lada merah
cili api merah
garam sikit _semuanya kisar/tumbuk halus


resepi dari Facebook..

WWE - TABLES, LADDERS & CHAIRS MATCH

Pautan-pautan 'live streaming' untuk menonton:


1. WWE Tables, Ladders & Chairs (TLC) ...and Stairs 2014 Kickoff (Pra-acara, jam 8 pagi ini):



2. WWE Tables, Ladders & Chairs (TLC) ...and Stairs 2014 (jam 9 pagi ini):


Berikut merupakan senarai perlawanan yang telah dimuktamadkan bagi acara WWE Tables, Ladders & Chairs (TLC)… and Stairs 2014, yang bakal bersiaran secara langsung dari Quicken Loans Arena, Cleveland, Ohio. Acara akan berlangsung hari ini. Ditampilkan secara langsung di Astro Box Office Sport, saluran 971. Klik pada pautan ini untuk melanggan: https://www.astro.com.my/premium_channel/abos-articles/wwe-tlc-2014.html


1. Perlawanan Pra-acara: The New Day melawan Gold & Stardust
Semenjak ketibaan mereka, trio yang dikenali sebagai The New Day telah mencuba untuk menyebarkan mesej positif kepada WWE Universe. Malangnya, Big E, Kofi Kingston & Xavier Woods telah menyedari bahawa mereka telah 'melekat' kepada tarikan graviti dari pasangan regu Gold & Stardust, di mana misi mereka adalah untuk memastikan kegelapan terjadi pada hari baru.

2. Perlawanan Kejuaraan Divas WWE: Nikki Bella (juara) menentang AJ Lee
Setelah tewas dalam masa singkat di Survivor Series bulan lepas, mampukah AJ Lee merampas kembali Kejuaraan Divas WWE daripada Nikki Bella atau Nikki akan membuktikan bahawasanya bakat tidak dipindahkan melalui batin?

3. Perlawanan Kejuaraan Amerika Syarikat WWE: Rusev (juara – ditemani oleh Lana) bertemu Jack Swagger
Adakah Jack Swagger akan membuat Zeb Colter bangga apabila berjaya membuat Rusev mengalah kepada gerakan Patriot Lock, atau Rusev akan meneruskan rekod tanpa kalahnya yang dominan?

4. Perlawanan Tangga untuk Kejuaraan Antarabenua WWE: Luke Harper (juara) melawan Dolph ZIggler
Setelah menjadi 'Sole Survivor' di acara Survivor Series lalu menyingkirkan The Authority dari tampuk pemerintahan WWE, dapatkah Ziggler meneruskan momentum itu dengan merangkul kembali Kejuaraan Antarabenua WWE yang kini dimiliki oleh Luke Harper setelah menewaskan Ziggler seminggu sebelum acara Survivor Series atau Harper akan menghancurkan segala momentum yang Ziggler ada?

5. Perlawanan Tangga Besi: Erick Rowan menentang Big Show
Buat pertama kali dalam sejarah acara TLC ini, perlawanan tangga besi akan mengambil tempat menampilkan Erick Rowan dengan Atlet Terbesar Dunia, Big Show. Apakah Erick Rowan boleh mengajar Big Show supaya jangan menjadi pengkhianat, atau Big Show memberi tunjuk ajar yang berguna kepada Rowan agar hidup ini tidak selamanya senang dan kadangkala memerlukan sedikit pengorbanan & pengkhianatan untuk meneruskan hidup?

6. Perlawanan Kejuaraan Beregu WWE: The Miz & Damien Mizdow (juara) bertemu The Usos (Jimmy & Jey Uso)
The Miz cuba untuk memancing Naomi untuk berlakon di Hollywood, namun hal ini ditegah oleh suami Naomi, Jimmy Uso sehingga timbul pertelingkahan di antara Naomi & Jimmy Uso. Adakah fokus Jimmy Uso akan terganggu akibat taktik The Miz ini? Adakah The Miz bersama pelakon lagak ngerinya, Damien Mizdow akan berjaya mempengaruhi pemikiran Uso lalu mengekalkan sabuk kejuaraan yang dimenangi bulan lalu, di Survivor Series?

7. Perlawanan Kerusi: Ryback melawan Kane
Setelah The Authority ditumbangkan, Kane telah bertukar jawatan dari Pengarah Operasi kepada Pengarah Makanan & Minuman ketika bekas rakan regunya, Daniel Bryan yang berkuasa di Raw sehari pasca Survivor Series. Hal ini disenangi Ryback yang cuba membuli Kane namun Kane tidak gentar dengan ancaman Ryback. Mampukah Ryback mengeroyok Kane cukup-cukup atau Kane akan membuktikan, tanpa The Authority, Kane masih mampu membuat orang menderita?

8. Perlawanan Meja: John Cena menentang Seth Rollins. *Stipulasi perlawanan: Sekiranya John Cena tewas perlawanan ini, Cena akan dilucutkan hak menjadi Pencabar Nombor 1 Kejuaraan Heavyweight Dunia WWE
Adakah John Cena akan menghantar Seth Rollins ke atas meja untuk membuktikan bahawa Cena bersedia untuk mengekalkan hak mencabar Juara Heavyweight Dunia WWE, Brock Lesnar nanti, atau Seth Rollins akan meleburkan hasrat Cena itu lalu menguatkan dakwaan Rollins bahawa beliau adalah penggusti masa hadapan WWE?

9. Perlawanan Meja, Tangga & Kerusi: Dean Ambrose bertemu Bray Wyatt
Selepas perlawanan Survivor Series mereka berakhir dengan Dean Ambrose menganyang Bray Wyatt lalu perlawanan itu dimenangi Wyatt menerusi pembatalan perlawanan, dengan elemen meja, tangga & kerusi kali ini, adakah kita akan melihat suatu sisi Ambrose yang lebih gila-gila, atau Wyatt akan membalas dendam akibat apa yang berlaku di Survivor Series?

Maklumat dan gambar :
Credit to : 
http://www.peminatgustimalaysia.com/


06 Disember 2014

Berdebar-debar

Bakal gi Hospital pada 10 Disember 2014 ni.. Doakan semuanya Okey yea.. berat betul hati nak gi, bukan sebab apa.. sebab takut nak dengar jawapan dari doktor.. dan takut jugaklah kalau-kalau pengendalian diorang yang kasar boleh menyebabkan teman ditambah dengan sakit lain plak.. Maksud teman, sakit anak tekak sebab terkena kamera yang dimasukkan melalui tekak/mulut tu.. Moga Allah permudahkan semuanya.. kalau betul ada sakit.. moga sakit itu tak kronik.. dan moga sakit itu boleh diubati.. aaaminnn..
KLIK BANNER UNTUK JOIN!

05 Disember 2014

PRODUK MARIGOLD KEGEMARAN TENGKUBUTANG!!


Wah.. tadi secara tak sengaja terklik pulak Laman Web  MARIGOLD For Health. For Life ni, hihihihi.. memang terliur nengok produk dari MARIGOLD ni tau.. terutama jus buah dia.. wahh.. teringat masa koje dulu.. teman rajin gak beli Just buah brand Marigold ni tau.. sedappp.. banyak lak tu kandungan dia.. murahhhh.. heee.. murah dari brand yang lain.. rasa dia pun.. nyum nyum.. 

Memang selalu beli.. tu sebab muka cantik je gitu bila minum ni.. ekekekekek.. tetiba lak puji dirik sendirik yea! tapi masa tu jelah, sebab rajin minum.. kulit muka jadi cantik ajo.. kalau sekarang ni.. jarang minum.. muka macam Butang pun ada.. kui3.. aipp.. tak lah.. cantik je..(tak baik ngata muka sendiri, anugerah dari Allah tu.. sedor sikit yea.. hihihihi ) So, sempena nak membuktikan ini jenama kegemaran teman.. meh teman tepekkan dalam entri pasal produk ni yea.. heheheheh..jom nengok.. kalau rajin, klik lea link Marigold tu, tengok apa lagi produk best dari Marigold ni ha..

MARIGOLD  PEEL FRESH telah menjadi jenama tempatan lama, menggembirakan rakyat Malaysia daripada semua peringkat umur untuk lebih 20 tahun. Penuh dengan vitamin dan kebaikan berair, MARIGOLD  PEEL FRESH terus menyegarkan rakyat Malaysia hari ini dengan jus yang lazat. 
MARIGOLD  PEEL FRESH juga boleh didapati dalam pelbagai rasa jenis yang (No Sugar Added) untuk pengguna yang mementingkan kesihatan.

Bertahan sebagai Jus Minuman kegemaran Malaysia dan pemenang Anugerah Emas daripada Readers Digest Trusted Brand Award untuk banyak tahun berturut-turut, 

MARIGOLD  PEEL FRESH adalah mengandungi pelbagai jus buah, minuman yang menyegarkan dan sihat untuk melengkapkan hidangan atau dengan sendiri anda.

Terdapat dalam kedua-dua Regular (9 perisa) dan No Sugar Added Range (6 perisa), MARIGOLD  PEEL FRESH jus diperkaya dengan Vitamin A, C dan E yang memberikan kebaikan lebih berkhasiat dalam setiap titisan.

Keperluan penyimpanan: Simpan dalam peti sejuk (di bawah 4 ° c)
Susu UHT MARIGOLD  
Susu UHT MARIGOLD   adalah minuman berkhasiat yang sesuai untuk semua orang pada setiap masa hari. Hanya 2 gelas sehari memberi anda pengambilan kalsium harian yang disyorkan anda.

Apa lagi, MARIGOLD UHT Susu diperkaya dengan kalsium, protein dan penggubalan BonePlus MARIGOLD unik. Ia tidak mempunyai bahan pengawet dan terletak dengan dibungkus dalam Tetra Pak-pek, jadi seseorang boleh minum bila-bila masa, di mana-mana, sejuk atau tidak sejuk. MARIGOLD UHT Milk boleh didapati dalam pelbagai pilihan iaitu - Penuh Krim, Chocolate, Strawberry dan Rendah Lemak.

Susu UHT MARIGOLD . Sangat sihat, Sangat Baik!

Keperluan penyimpanan: Setelah dibuka, simpan dalam peti sejuk.
Lisa Surihani Duta MARIGOLD  PEEL FRESH
Aish.. Untung jati retis ni yea.. dapat jadi Duta untuk macma2 produk tuu.. huhuhu.. disebabkan teman minat Lisa ni.. so, teman tepek gak lah gambo Lisa kat sini.. hihihihi.. cunn kannn.. Lisa pun minum MARIGOLD  PEEL FRESH gak.. patutlah kulit cantik ajeee.. 


Haaa.. Nak Tengok Produk Marigold yang lain?? 




04 Disember 2014

Bukti Krim Herba Kemboja Berkesan

Klik untuk lihat Video Official Krim Herba kemboja--->Krim Herba Kemboja Terbaik |
KLIK untuk lihat Video Tengkubutang--> Krim Herba Kemboja 

Ni saja nak buat review sekali lagi nih.. memang dah lama nak buat, tapi asik bz aje dan line internet bermasalah, terpaksa tangguh dulu.. tapi.. terasa macam tak adil plak teman lengah2 kan review ni.. lagipun produk ni memang betul-betul memuaskan hati..

Ekceli la kann,.. teman udah lama tinggal sebab sebelum tu putus bekalan.. muka pun naik jerawat banyak.. kusam aje.. then bila start pakai balik.. muka rasa segar dan fresh.. 

haaa.. korang kena cuba ni tau.. pakai sekali sehari je, time nak tidoq tu haa.. esok pagi bangun2 muka udah cerah.. hehehehehe.. jom try.. kalau berminat.... contact no bawah ni ye!
Krim Herba Kemboja | Rahsia Kulit Wajah Putih Berseri.. 
Untuk Order Boleh msg/whatsapp 
Direct  HQ  terus di nombor 011-15732984 
Puan Sulaihah (HQ) 

atau layari Website Khazanah Penawar.. 
LIKE Fanpage Krim Herba Kemboja HQ Official,  
Kalau nak order boleh juga PM Batrisyia Qistina.. (^___^).. 
Selamat membeli yea.. 

Psssttt.... Kalau nak order dengan rakan Blogger,
leh je PM 
Pahlawan Merah .. (^___^)


Note : Kalau ikut kulit teman, teman serasi pakai Krim Herba Kemboja ni dengan Sabun Al-Razi.. takde apa2 alahan, dan takde kesan negatif pun.. Ok je pakai.. puas hati.. macam satu kombinasi yang bagus lak.. Alhamdulillah.. syukur.. setakat ni bagi teman dah jumpa produk yang sesuai dengan kulit wajah teman..

huhuhu.. mula-mula tu saja teman nak klik testimoni yang tertera kat atas ni, last-last terkejut sebab terbukak Blog sendiri.. kekekekeke.. takpelah.. memang testimoni jujur teman pun kan.. mekasih lah sebab sudi backlink kan ke blog teman yea.. dapat gak sumbang trafik ke teman.. setakat ni memang trafik mencanak gila untuk review Krim Herba Kemboja ni.. terima kasih..  =)

Nak baca entri sebelum ni? klik link bawah ni yea!
Review Krim Herba Kemboja


Gambar dan testimoni lain, kredit to : Suara Insan
Jom singgah Blog : http://suarainsan.net/nampak-kulit-muka-makin-putih-dan-berseri/



03 Disember 2014

I AM BUTANG!!

hohoho.. i like this photo sangat2.. tapi tu bukan Butang yea.. tu kucen yang rupanya seakan-akan Butang.. tomey tak? tomey kann? Ni hubby teman send kat private message tadi.. dia yang edit kan.. memang terus amik letak jadi picture profail FB lah lepas ni.. kekekekeke..  TQ en. hubby..  =)

NUR SHAFIQA A.K.A EQA HELENA | INSTAGRAM GADIS CANTIK DITOREH MUKA

Tengah baca post-post kat Instagram, tetiba ternampak gambar sorang awek cun.. dan rasa macam pernah tengok je gambo tu.. Ho.. patutlah.. gambar Eqa Helena rupanya.. Tak kenal? teman pun tak kenal.. tahu pun sebab TERSEBAR ceita kes samun baru-baru ni di rumah gadis cantik ni.. 
Errrrrrr.. Korang Tak tau citer?? meh BACA SINI dulu... 

Tadi lepas tertengok gambo Eqa Helena ni, teman pun klik la Instagram dia.. memang cantik sangat2 orangnya.. sejuk mata memandang nengok.. atas ni ialah Instagram Gadis yang bernama Nur Shafiqa  yang ditoreh mukanya (tempoh hari punya berita).. atau lebih dikenali sebagai Eqa Helena di laman FB dan Instagram nya.. 

sekali lagi nak cakap.. Cantik sangat orangnya.. putih gebu, berseri-seri je wajah dia.. kesian dia, bila cantik sangat pun diri tak selamat pulak.. ada jer yang dengki, ada je yang berniat jahat kat orang cantik macam dia.. 


PUNCA SEBENAR NUR SYAFIQA DITOREH MUKA KERANA DENDAM…?


Sebenarnya sehingga kini masih belum dapat dikenalpasti  punca berlakunya kejadian tu.. samada dendam atau sebaliknya.. Tapi ada terbaca satu info tentang ni selepas berlakunya kejadian tersebut.. kononnya Gadis cantik ini dikatakan menjadi mangsa kes dendam berikutan bekas teman lelakinya yang tidak puas hati kerana dia bertunang dengan lelaki lain.
Wallahualam.. berita ini tidak diketahui sejauh mana kesahihannya. Apa pun, mari kita doakan agar Nur Shafiqa cepat sembuh dan boleh menjalani kehidupannya seperti biasa.

hemm.. hope Eqa Helena cepat sembuh yea.. Tabahkan hati yea.. InsyaAllah.. parut-parut tu boleh hilang.. cuma Trauma dan Fobia aje kita harap Eqa Helena dapat hadapinya.. Hope si penjahat tersebut dapat ditangkap.. dan menerima balasan sewajarnya.. 



info dari Blog :

Adab Mandikan Bayi Baru Lahir Dengan Cara Betul

ADAB MEMANDIKAN BAYI | SHARING IS CARING | 
hu2.. saja teman share menda ni sebab teringat adik perempuan teman yang juga seorang Blogger iaitu Lynda ( Klik untuk jenguk dan follow blog adik teman ni yea.. hee..(kalau sudi) ).. Lynda baru sahaja melahirkan baby boy Isnin minggu lepas.. Dulu masa anak pertama, teman pernah gak mandikan anak Lynda  , tapi bukan hari-hari la.. berani sebab anak dia bolat masa tu.. lahir-lahir memang tak risau nak pegang.. kuat tulangnya.. heee... Dulu, tolong mandi biasa-biasa aje.. rupa-rupanya ada cara memandikan baby dengan lebih beradab dan tertib.. jom kita tambah ilmu kita.. sila baca secara berjemaah.. heeee.. udah.. teman bz.. takmo melalut.. baca cepatt!! 
Adab Mandikan Bayi Baru Lahir Dengan Cara Betul  
Bayi baru lahir adalah khalifah Allah yang baru menjengah dunia selepas sembilan bulan tinggal di alam rahim. Justeru ibu bapa yang beragama Islam mestilah menyambut kelahirannya mengikut cara yang dianjurkan oleh Islam.
Antara yang mungkin kita semua tidak beri perhatian adalah tatacara memandikan bayi baru lahir iaitu dari usia sehari hingga 40 hari. Dalam tempoh ini, kaedah mandian memainkan peranan penting dalam membentuk aliran darah dan pembentukan tulang yang baik.
1. Seeloknya mandikan bayi pada waktu dhuha, kerana pada waktu tersebut fisiologi kitaran darah dan degupan jantung bayi dalam keadaan tenang. Gunakan air yang suam.
2. Siraman pertama perlu dimulakan ke atas belakangnya secara perlahan-lahan, kemudian baru disiramkan ke kaki, seterusnya naik ke bahagian punggungnya.
3. Belaian dan gosokan lembut memainkan peranan penting semasa memandikan bayi. Ini akan membuatkan pengaliran darah bayi lancar dan baik. Siraman disertakan dengan sapuan sabun yang sesuai untuk bayi.
4. Seterusnya siram dari belakang hingga ke kepala. Siraman di kepala dilakukan secara perlahan, supaya air tidak mengalir masuk ke dalam lubang telinga. Semasa menyiramkan air di belakang kepala ke bahagian hadapan dahi, tangan digunakan untuk menggosok dahi.
5. Sebaiknya tugas memandikan bayi dilakukan oleh bapa. Sambil memandikan, hati berzikir Ya Latif, Ya Hadi.
6. Pastikan siraman tidak dilakukan pada muka bayi kerana ia boleh melemaskan bayi serta menyebabkan lubang hidungnya lembap seterusnya mudah selesema atau jangkitan kuman.
7. Siraman yang terakhir, dilakukan ke atas dada seterusnya hingga ke bawah. Tidak digalakkan menyapu sabun pada bahagian hadapan tubuh bayi usia ini, kerana bimbang air dan sabun menyebabkan bahagian pusatnya lembap dan seterusnya melambatkan proses ‘gugur’ tali pusat.
8. Selepas selesai mandi, lapkan seluruh badan bayi dengan tuala yang bersih. Cara mengelap dimulakan dari kepala kerana kelewatan mengelap bahagian kepala boleh menyebabkan kepala dan ubun-ubun bayi basah serta membawa masalah paru-paru lemah.

Psssttt : Entri Giveaway 2 Year Blog tengkubutang is On Da Way... Jangan lupa join yea.. Hadiah Ohsem Ohsem!! Tapi skearang bz sikit.. tengah cari masa sesuai utnuk publish.. sabo yea para sp[onsor dan para blogger yang nak join tu.. heeeee.. 


02 Disember 2014

TASBIH PEARL CANTIK BY EIMANELsDoorGift

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُاللّهِ وَبَرَكَاتُهُ |
Haii.. tengah buat apa tu semua? kalau takde buat apa, meh cuci mata nengok Tasbih Pearl hasil kerja tangan sahabat teman, iaitu owner Page EIMANELsDoorGift , dah banyak order yang EIMANELsDoorGift terima, sampai tak menang tangan.. semua kerana hasil kerja tangan yang kemas dari EIMANELsDoorGift .. Kalau korang berminat nak jadikan ia aksesori special untuk dihadiahkan bersama beg doorgift di majlis kenduri atau keramaian korang, boleh lah pm Page EIMANELsDoorGift ni untuk maklumat selanjutnya yea.. Ok.. Selamat mencuci mataaaa...
Boleh buat dua kaler.. ikut suka korang nak macam mana.. 























Tempahan sempena hari bahagia (doorgift)
Boleh pilih kotak kesukaan hati..
Haa.. yang ni order dari teman, khas untuk adik beradik dan family teman.. semua cantik2.. dah yangf penting sekali.. mak n abah serta adik serta kakak semua sukaaaa.. Syukur  الْحَمْدُ للّهِ... disamping rupanya yang cantik.. ia digunakan untuk menambah pahala.. berzikir dengannya.. dan semoga pahalanya dapat lah tertempias ke teman sikit.. sikitt jeee.. bole keee.. hee.. Aamiinn.. 

Untuk Order, sila PM : 


GA New

Innity Mobile

nuffy2

BV2019 - 2

nity 2