Nuff

09 Mac 2016

SELAMAT HARI WANITA SEDUNIA | 8 MAC 2016


Hehe.. Semalam berpusu-pusu mesej masuk dalam group what's app yang rata-rata nya mengucapkan Selamat Hari Wanita Sedunia yang sememangnya akan disambut semua wanita setiap tahun.. 
Setiap tahun, masyarakat antarabangsa meraikan Hari Wanita Sedunia pada 8 Mac. dan tema pada tahun ini adalah “Equal Rights, Equal Opportunities: Progress for All” yang objektif utamanya ialah untuk menghapuskan apa-apa rintangan yang dikenakan kepada wanita berdasarkan definisi budaya tentang peranan wanita dalam masyarakat. Ini bagi memastikan hak wanita dan lelaki sama-sama terpelihara seperti yang diperuntukkan oleh Perlembagaan Negara.

Dalam laporan terbaru yang dikeluarkan, didapati kebanyakan negara masih mengamalkan dasar atau undang-undang yang mendiskriminasi wanita.

Tidak hairanlah jika tema Hari Wanita Sedunia tahun ini meminta kita semua merefleksi sama ada wanita diberikan hak serta peluang yang sama rata sama ada dalam bidang pendidikan, kerjaya mahupun pembuatan keputusan.
Moga sambutan Hari Wanita Sedunia pada tahun ini dapat meningkatkan kesedaran masyarakat berhubung isu-isu wanita sejagat serta peranan semua pihak dalam menghapuskan diskriminasi gender agar pembangunan potensi wanita dapat dipertingkatkan. 

Selain itu, semoga Sambutan Hari Wanita Sedunia menjadi salah satu bentuk pengiktirafan terhadap sumbangan wanita dalam pembangunan dan kesejahteraan keluarga, masyarakat, negara dan juga seantero dunia.

Dibawah ni teman share apa satu ayat yang teman suka dari sahabat alam maya teman iaitu Zaza . tq Zaza.. moga Allah merahmati hidup kita semua.. Aamiinn.. Selamat hari Wanita ye semua.. 

WANITA HEBAT

Wanita hebat bukan karena dia cantik 
Wanita hebat bukan karena dia kaya 
Wanita hebat bukan karena dia pintar 
Dan bukan pula karena disampingnya ada lelaki kacak dan kaya 

Tapi wanita hebat adalah : 
Wanita yang mampu terus berdiri menyelesaikan masalahnya 
Mampu berdoa dan percaya kepada Allah sumber kekuatan 
Wanita hebat melukis kekuatan melalui proses kehidupan 
Bersabar saat tertekan 
Tersenyum saat hati menangis 
Diam saat terhina 
Mempesona karena memaafkan 
Mampu membalut luka hati dengan sabar 
Mampu memadam amarah dengan istighfar 
Mampu menghapus dendam dengan maaf.

Selamat Hari Wanita

SELAMAT HARI WANITA KEPADA SEMUA WANITA DALAM DUNIA NI ..ANDA ADALAH WANITA YANG HEBAT ANDA WANITA KUAT.. UCAPKANLAH PADA SEMUA WANITA.. HARGAILAH WANITA.. SAYANGILAH WANITA..



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page



04 Mac 2016

RESEPI AYAM TANDOORI SEDAP!

RESEPI AYAM TANDOORI SEDAP! |
Resepi?? hehehehe.. Ni makan malam kami semalam.. konon diet la kan.. ewah2.. hahaha.. tapi perut tak surut2 gak.. tapi Ok lah .. nak citer rasa dia je ni.. sedap tau!! eh.. Tajuk entri Resepi ye?? hahaha.. Actually.. Resepi takde.. tapi Rempah dia ada lah!.. sedap giler beb! makan dengan Roti Canai ke.. melambung2 sedapnya.. Tak percaya?? hahaha.. kena rasa dulu baru tauu!! nak tau lebih lanjut.. klik link bawah ni.. mana tau korang dah takde idea nak masak apa hari-hari, leh try buat Ayam Tandoori ni.. sedap wooo!! K bye!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page



REWARD STORE 8SHARE.COM SELALU OUT OF STOCK AJE...

REWARD STORE 8SHARE.COM SELALU OUT OF STOCK AJE... |


Hemm.. setakat ni belum pernah merasa lagi Redeem apa-apa reward dari Reward Store 8share.com ni.. Bila la waktu yang sesuai yang boleh Redeem kan?? Ada sape-sape tahu?? hahaha.. Sebab teman buka asik keluar OUT OF STOCK je.. Awat asik OUT OF STOCK je.. Asal buka je  OUT OF STOCK, Asal buka je  OUT OF STOCK ... hahahaha.. K byeee... Random giler kan!



Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page



RESEPI PIZZA HOME MADE SEDAP!!

RESEPI PIZZA HOME MADE SEDAP!! | 
Hahaha.. Home Made le sangat ye.. kalau Home Made, Rotinya tu Uli sendiri OK!!.. hahah.. Alkisahnya Hari Selasa dengan Rabu hari tu berturut-turut kot buat Pizza ni.. haaa.. puas hati.. makan sampai jemu.. heee.. dah lama mengidam nak makan Pizza yang dibuat sendiri.. 

Kalau makan yang Rm3.90 kat AEONBig tu dah biasa sangat.. so, teringin nak makan yang dibuat sendiri.. Tapi bila dah buat sendiri.. rasa macam better beli je.. hahahahaha.. sebab makan berdua je pun.. macam banyak pulak WANG kena keluar beli bahan2.. hu3..

Tapi takpelah.. teman saja nak merasa buat sendiri.. dah lama tak buat.. dulu masa bujang, teman selalu jugak buatkan untuk anak-anak sedara dan abah mak kat kampung... Lepas tu dah duduk KL, memang tak buat dah la kan.. balik pun kejap-kejap.. kelam kabut.. tak sempat nak buatkan Pizza untuk diorang.. but.. One day.. nak buatkan jugak Pizza untuk diorang.. sebab diorang suka pizza tu.. 

Ok lah.. Nak Resepi tak? Tengok je gambar bawah ni.. gerenti korang faham dan terasa senang giler buat Pizza ni.. Erkk... Tapi doh tu teman beli aje.. tak reti nak buat doh nya.. dan masa pun agak mencemburui untuk teman menguli doh.. hehehehehe.. Ok la... Silalah tengok.. K byeee..!!! 


BAHAN-BAHAN
Roti Pizza (nak uli boleh, nak beli siap pun boleh)
Mozarella Cheese
Parmesan Cheese
Nenas (potong kecil2)
Tomato Puree
Sos Cili/Sos Black Pepper
Sosej Ayam/Daging
Chicken Slice
Cendawan Butang (eh Butang? hehehe)
Tuna Mayonis (dalam tin tu)
Tomato (potong dadu)
Cili Cameron (potong dadu)
Daging Cincang (ikut suka nak letak ke tak)

Sediakan je bahan-bahan macam dalam gambar ni..Actually tak perlu nak ikut semua bahan diatas.. buat simple pun boleh tau.. Macam korang nak letak Daging Cincang, Nenas, Sosej,Cili Cameron, Tomato dan akhir sekali letak lah Mozarella Cheese n Oregano.. Mudah kan? Bagi yang suka Topping banyak giler tu.. boleh la kalau nak mencuba nya.. sama je rasa.. yang penting Cheese dia tu wehh.. hahahaha.. 

Nak mudah lagi?? haaa.. contohnya PIZZA TUNA dengan Chicken Slice ke, PIZZA TUNA dengan Hot Dog ke..

Tapi dalam Gambar ni ada satu yang sepatutnya ada tapi kami tak beli.. Cili Cameron.. haaa.. yang tu yang buat penyedapnya tauu!!! dah jangan lupa.. Oregano! itu harus ada untuk rasa PIZZA yang sebenar.. ecececeh.. dannn!! Kalau korang ada Sos BlackPepper, sangat-sangatlah OK tau! sebab Rasa dia lagi nyum-nyum.. Cuma kalau takde pun takpe, korang just letak Sos Cili aje pun boleh.. 

CARA-CARA NAK BUAT :
Ni bahan-bahan yang teman sediakan untuk topping (letak atas roti)
Mula-mula letak tomato puri atas roti ni.. ratakan 
Lepas tu letak la bahan-bahan lain, letak je mana korang suka.. Lepas tu atas sekali letak Mozarella Cheese dan Akhir sekali Parmesan Cheese.. Dan jangan lupa letak Oregano sikit.. tabur sikit-sikit, jangan banyak sangat.. kang pedor rasa Pizza.. tak sedap pulak kan! baru letak Sos Cili atau Sos Black Pepper..ikut suka nak letak gaya mana.. teman buat macam dalam gambar ni je.. hehehe
Pastu bakar la... teman guna Oven halogen tu.. Bakar la dalam 10 minit 150'C macam tu.. teman suka lembut rotinya, so.. agak cheese dah cair je teman keluarkan.. heee.. sape-sape suka roti tu garing.. biar la lama sikit.. ikut suka kome la ye!
Beginilah kejadian Pizza Home Made kami.. hehehehe.. Cheese nya melimpah ruah.. 
Ni makan hari kedua hari tu (Selasa)
Haa.. lupa lak.. tu ada cendawan teman letak.. sedap!! 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 

Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page



Resepi Sambal Cili Padi Kicap / Sambal Cicah Ikan Bakar Sedap!

Sambal Cili Padi Kicap / Sambal Cicah Ikan Bakar Sedap! |
hemmm.. hubby kata malam ni nak gi cari Ikan Cencaru.. untuk buat Ikan Bakar lagi macam hari tu.. heee.. Sedap.. Menu diet la kot.. makan Ikan bakar Cicah Air Asam .. hee.. Tapi rasa macam nak buat Sambal Cili Padi Kicap ni jugak kot.. Nak try rasa Ok tak gandingan nya.. heeee.. Bahan pun lebih kurang sama je dengan Air Asam tu.. Boleh laaa..

Bahan-bahan
Cili padi
Belacan – jika suka
Bawang merah
Limau nipis
Tomato – jika suka
Garam – jika perlu
Gula
Kicap MH Mohd

Cara Penyediaan

Patah-patahkan cili padi.
Bakar belacan menggunakan api / bakar dalam oven hingga naik bau
Tumbuk belacan dan bawang merah
Masukkan garam ( jika perlu ) dan gula secukup rasa
Masukkan tomato yang dipotong dadu
Masukkan kicap, perahan jus limau

Siap!


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

JOM CANTIK & KURUS DENGAN 
PANACEA BEAUTY

Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )
Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 


Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. Cepatt.. 
KLIK

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page

02 Mac 2016

CUPV CAMPAIGNS NUFFNANG BAGI BLOG TENGKUBUTANG.COM

CUPV CAMPAIGNS NUFFNANG BAGI BLOG TENGKUBUTANG.COM |
Banyak CPUV tapi earning tak berapa sangat.. nape ekkkk.. tapi boleh la.. janji dalam setahun tu boleh lah 2-3 cashout.. (2-3 kali cashout je???) hahaha.. opsss.. bersyukur je lah ye.. janji lepas nak beli ubat untuk kucen-kucen teman.. nak beli barang teman macam tak cukup.. just tambah-tambah boleh la.. tapi kena dulukan kucen-kucen teman dulu la kan..Rezeki bulus2.. K bye.. 
Sampai sekarang still tak reti nak tengok macam mana earning CPUV ni berjalan... hahahaha.. So, jangan tanya lebih-lebih pasal ni okeh!


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page



01 Mac 2016

Renew Instagram???

Teman baru baca email ni tadi.. dari Official Instagram? betul ke Email ni? Ada sesiapa dapat tak? Serupa macam ni ke? Ni untuk apa ye?? True or Scam?

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page



Marah!! Kereta Kena Clamp!!


Tadi masa nak keluar rumah.. Gi kat kereta, sekali kereta teman kena Clamp.. Hangin je tadi.. Sebelum ni parking situ tak pernah pulak kena Clamp.  Tetiba kali ni kena Clamp pulak.. 

Teman pi pondok guard, terus tanya Kenapa kereta teman kena clamp? Sedangkan sebelum ni parking situ tak pernah pulak kena clamp.. 

Guard kata sekarang dah tak boleh parking situ.. Teman tanya mana notis? Mana penanda yang menunjukkan situ No Parking? Then dia cakap kawasan yang takde kotak kuning tu maknanya tak boleh parking.. Teman tanya balik.. Sebelum ni boleh je orang parking, tak kena clamp pun.. Kalau tak boleh parking, tanda je dengan line merah macam diorang buat kat tempat lain yang No Parking tu.


Teman bukan saja-saja nak mengamok.. Tapi teman kena juga bersuara.. Sebab teman tak pernah langgar peraturan dalam apartment tempat teman tinggal tu.. 

Kalau parking pun, yang mana parking yang tak dibenarkan parking memang teman takkan parking, tambah-tambah pula kalau parking block keta orang lain.. 

Memang bukan sikap teman.. Itu sikap pentingkan diri sendiri. Double side parking pun teman tak pernah buat.  

Sanggup parking jauh dan jalan kaki.. Kalau dalam apartment tu dah takde parking sangat, teman akan parking luar apartment.  Tak kisah. 

Sebab tu hari ni memang teman hangin dengan guard dan management.. Teman dikehendaki bayar rm50 untuk remove clamp tu.  Giler.  Nak bayar rm50 semata2 untuk buka clamp tu?  Memang tak la kan.. 

Teman minta guard tu buka jugak sebab teman memang tak tahu lansung tempat tu dah tak boleh parking, sebelum ni boleh je.  

Teman cakap kat dia selama 4 tahun duduk situ tak pernah lagi kena apa-apa tindakan dari management ke apa.. Bil air lancar di bayar, Access Card keluar masuk bangunan tiap-tiap tahun diperbaharui.. Parking ikut peraturan.. So.. Teman mintak dia pertimbangkan.. Tapi dia tetap suruh teman bayar rm50 dulu baru boleh buka clamp.. 

Teman tak puas hati, terus jumpa pihak management apartment tu.. Teman minta dia buka clamp tu.. Salah seorang lelaki dari management pun minta teman tunjukkan kereta teman yang kena clamp tu.. Lelaki itu memanggil guard tu.. 

Bincang punya bincang, guard tu still enggan buka Clamp tu, sehinggalah teman dah naik hantu.. 

Bila dia sebut je kalau nak buka clamp kena bayar dulu, teman pun kata "Nak bayar dengan apa, duit pun takde.. Nak renew Access Card pun kena kumpul duit dulu, nak jimat punya pasal makan pun bawak bekal.. Lagi nak keluar duit untuk buka clamp ni je??? Memang tak la kann.. 

So.  Akhirnya Clamp dibuka tanpa membayar apa2.. Apa yang teman perasan.. Bila cakap lembut-lembut ibarat merayu mintak buka kan Clamp tu.. Macam tak di layan.. Tapi bila kita tegas dan ter tinggi suara sikit, time tu baru nak ada pertimbangan.. Sebab tu.. teman benci merayu.. mentang-mentang teman perempuan kan.. So, nak buli la???
-------------------------------------------------------- ----------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page



YOU ARE THE ONE (buat yang tersayang)

You Are The One

I thought of this before over a million times
Who would've ever thought that it would be our time?
I just know it, 'cause you're the one
It ain't a selfish love, when I'm with you
You remind me of Allah, and so I know it's true
I'll just say it: you are the one

Chorus:
Won't you be my BFF (best friend forever) and ever?
Won't you be my partner after this world?
We'll see it, when we believe it together
Dreams are meant to be, 'cause you're the one for me

I never thought that I would ever feel this way
I ask Allah to bless you every single day
I'll just say it, 'cause you're the one
And when times are tough, and we've got the world to see
Standing right beside you is where I want to be
I just know it: you are the one

Chorus:
I prayed about this just over a million times
Who would ever thought that I could call you mine?
I just know it, 'cause you're the one
And when there's gray in our hair and we've not much to do
I want to spend the rest of my days with you...
Oh don't you know it?
You are the one, you are the one
Oh won't you be the one?

-------------------------

Lyrics & Melody: Raef 
Arrangement: Maher Zain
Video by: Abdulrahman El Abyad

Raef - You Are The One | Official Music Video
© 2014 Awakening Records

Subscribe to our official YouTube channel:
http://bit.ly/YTAwkSubscribe


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page



nuffy2

adseng

Innity Mobile

GA New