Nity

Nuff

18 April 2016

SENARAI PESERTA Segmen Pencarian Bloglist Tengkubutang.com 2016

SENARAI PESERTA Segmen Pencarian Bloglist Tengkubutang.com 2016 |
Berikut adalah senarai Peserta Segmen Pencarian Bloglist blog tengkubutang.com bagi tahun 2016, sila semak jika ada link blog korang yang tertinggal sebelum teman pilih 15 Pemenang untuk tersenarai di bloglist Tengkubutang.com nanti.. Pemilihan pemenang dipilih menggunakan Google Random.. Adil dan Saksama.. 
5 Keychain Comel Untuk 5 Peserta Bertuah
Selepas itu, teman akan Pilih lagi 5 yang bertuah dari 15 yang terpilih untuk menerima hadiah Keychain Comel ikhlas dari teman.. (guna khidmat google random jugak ye.. hehe) Ok.. kalau ada yang tercicir tu sila pm teman di Facebook Tengkubutang Miaw .

Sementara tu.. jom blogwalking ke blog rakan-rakan kita ni.. yea.. terima kasih buat semua yang sudi join segmen ini.. Thanx and Love U All.. 

  1. http://yangbaik.blogspot.my/2016/03/pencarian-bloglist-blog-tengkubutangcom.html
  2. http://najwazahid94.blogspot.my/2016/03/pencarian-bloglist-blog-tengkubutangcom.html
  3. http://ciklapunyabelog.blogspot.my/2016/03/pencarian-bloglist-blog-tengkubutangcom.html
  4. http://tujuhpetak.blogspot.my/2016/03/pencarian-bloglist-blog-tengkubutangcom.html
  5. http://www.naniena.com/2016/03/pencarian-bloglist-blog-tengkubutangcom.html
  6. http://mizmalyn.blogspot.my/2016/03/pencarian-bloglist-blog-tengkubutangcom.html
  7. http://jombercontest.blogspot.my/2016/03/pencarian-bloglist-blog-tengkubutangcom.html
  8. http://akhalilah.blogspot.my/2016/03/pencarian-bloglist-blog-tengkubutangcom.html
  9. http://www.zazazehra.com/2016/03/pencarian-bloglist-blog-tengkubutangcom.html
  10. http://lokmanamirul.blogspot.com/2016/03/pencarian-bloglist-blog-tengkubutangcom.html
  11. http://inspirasifana.blogspot.my/2016/04/pencarian-bloglist-blog-tengkubutangcom.html
  12. http://hiphiphorray15.blogspot.my/2016/04/pencarian-bloglist-blog-tengkubutangcom.html
  13. http://bynurulsyafiqajenn.blogspot.my/2016/04/pencarian-bloglist-blog-tengkubutangcom.html
  14. http://www.nurfuzie.com/2016/03/pencarian-bloglist-blog-tengkubutangcom.html
  15. http://www.sayidahnapisah.com/2016/04/pencarian-bloglist-blog-tengkubutangcom.html
  16. http://www.aimisyahirah.com/2016/04/pencarian-bloglist-blog-tengkubutangcom.html
  17. http://www.yayacendana.com/2016/04/pencarian-bloglist-blog-tengkubutangcom.html
  18. http://hanismasturina.blogspot.my/2016/04/pencarian-bloglist-blog-tengkubutangcom.html
  19. http://sotskirt.blogspot.com/2016/04/pencarian-bloglist-blog-tengkubutangcom.html
  20. http://nnakhairudin.blogspot.com/2016/04/pencarian-bloglist-blog-tengkubutangcom.html
  21. http://blogeyja.blogspot.my/2016/04/pencarian-bloglist-blog-tengkubutangcom.html



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


KLIK SINI DAPAT DUIT!!

15 April 2016

Pengenalan Untuk Bisnes Sahabat | EIMANELS DOORGIFT

Pengenalan Untuk Bisnes Sahabat | EIMANELS DOORGIFT |
Hai.. Teman just nak share pasal blog sahabat teman ni.. kalau sudi silalah singgah yea.. apa-apa pun baca dahulu antara bait-bait kata yang ditulis oleh sahabat teman didalam blog bisnesnya yang terbaru.. harap korang sudi support blog baru sahabat teman ni yea.. hehe.. follow sekali.. terima kasih semua.. doakan bisnes sahabat teman ini maju jaya.. Aamiinn.. 
بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


EIMANELs Doorgift adalah salah satu lagi ruang untuk saya berkongsikan minat saya, harapan saya, bisnes saya dan impian saya pada masa akan datang.. Disini saya juga ingin kongsikan bagaimana terhasilnya nama dan perniagaan kecil-kecilan kami iaitu EIMANELs Doorgift yang pada mulanya tidak terlintas di fikiran untuk menceburi bidang ini..

Semuanya bermula ketika saya masih bekerja pada tahun 2012, seorang sahabat yang juga merupakan officemate saya bakal melangsungkan perkahwinan telah meminta saya mereka/men design Tasbih dari mutiara untuk di jadikan doorgift pada majlis resepsi perkahwinannya. Sahabat saya ini mempunyai citarasanya sendiri yang mana rekaan pilihan hatinya menurutnya tidak ada di pasaran ketika itu.

Bagi menunaikan permintaan sahabat ini, saya dan suami mula mencari tempat yang membekalkan raw material untuk penghasilan tasbih dan kami berjaya menghasilkan berberapa idea rekaan. Setelah di persetujui sahabat saya itu dengan design yang kami cadangkan, kami akhirnya berjaya menyiapkan 1000 utas tasbih untuk sahabat saya ini.

Bermula dari citu dan juga dengan kata2 dari sahabat saya itu yang mengatakna idea kami boleh pergi jauh, kami menubuhkn EIMANELs Doorgift dengan berbekalkan keyakinan bahawa adanya permintaan terhadap Tasbih sebagai Doorgift bagi majlis dan acara2 peribadi seperti Cukur Jambul, Khatam Al Quran, Berkhatan, Pertunangan dan juga Majlis Perkahwinan.

Setelah hampir setahun menjalanken biz ini secara online di samping sambutan yang baik terhadap permintaan, EIMANELs Doorgift akhirnya mendaftar dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) pada 28 November 2015 dengan nombor pendaftaran 002491932-X

Antara Koleksi Tasbih 

Harapan saya.. semoga perniagaan kami ini akan terus berkembang dan menjadi Legasi dalam perniagaan suatu hari nanti.. InsyaAllah.. 

Untuk Tempahan/Order :

PM Page Kami di ---> 
EIMANELs Doorgift

Blog --> EIMANELs Doorgift


Oh Yea.. Eimanel's juga telah membuka cabang produk yang baru iaitu cookies.. kalau ada yang berminat.. boleh lah order dari kami.. terima kasih..
Untuk order sila klik link dibawah :
Eimanels Cookies

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


KLIK SINI DAPAT DUIT!!

PENCARIAN BLOGLIST BLOG TENGKUBUTANG.COM 2016

PENCARIAN BLOGLIST BLOG TENGKUBUTANG.COM 2016 |

Haiii.. Assalammualaikum.. Teman tengah mencari senarai Bloglist terbaru.. bagi tahun 2016 sebab baru perasan bloglist teman dah hilang sejak dah bertukar domain www.com hari tu.. 

So, teman harap dapat balik bloglist lama teman.. tapi teman dah lupa blog mana.. 

Untuk itu, teman buat Segmen Pencarian Bloglist ini untuk membuka peluang buat sesiapa yang berminat untuk duduk dalam bloglist blog tengkubutang.com ni.. 

Teman akan pilih 15 blog secara Random menggunakan Google Random nanti.. 

Siapa yang bertuah tu? kita tengok nanti.. dan teman bermurah hati nak buat Giveaway Keychain Comel untuk 5 orang blogger yang dari 15 orang blogger yang terpilih masuk bloglist tu.. yang ni pun guna Google Random gak.. so, takde pilih2 kasih ok.. 

So, sape nak join, Sila ikut syarat bawah ni yea.. 

1.) Mesti Follow Blog tengkubutang.com ni yea! (wajib)

2.) Buat entri bertajuk "PENCARIAN BLOGLIST BLOG TENGKUBUTANG.COM 2016", dan letak gambar banner Kucen comel atas ni.. heee.. ..

3.) Pastikan banner korang ada backlink ke blog ni yea.. Mean bila klik banner akan terus ke entri Segmen ini..

4.) 
 Paste kan korang punya link entri penyertaan (blog) korang kat ruangan komen dibawah ni.. Semoga berjaya.. tq semuaaa.. 

Tarikh TAMAT :
15hb April 2016

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


KLIK SINI DAPAT DUIT!!

11 April 2016

KESAN BLOG TENGKUBUTANG BERTUKAR KE DOT COM


KESAN BLOG TENGKUBUTANG BERTUKAR KE DOT COM |

2 Bulan lepas bertarikh 21hb Febuari 2016 blog tengkubutang telah bertukar ke Dot.Com ( BACA SINI ) .. Beberapa hari selepas bertukar ke Dot Com, rupa-rupanya ada effect jugak kat trafik blog kita.. baru teman tahu.. Pertama, Bloglist teman hilang.. hemm.. tengah nak masuk bloglist baru tu.. 

Kedua.. Trafik blog teman yang setiap hari selalunya standard cecah 4k pageview keatas, tetapi setelah bertukar ke domain Dot Com, Pageview semakin menurun.. dan paling sedikit ialah 2k.. pernah jugak turun ke 1.9k macam tu.. 
Grrrrrrrrr... Udah apa kena niiiii.. Grrrrrr!!!
Adoi.. apa sudah jadi.. mula la risau awat jadi camtu.. tetapi disebabkan sejak kebelakangan ni teman pun kurang jenguk blog teman ni, so.. teman memang tak boleh nak buat apa.. tunggu jelah pageview naik balik.. 

Sebab ada rakan blogger bagi tahu yang sememangnya trafik akan menurun pada permulaan selepas bertukar domain.. tetapi selepas tu trafik akan naik balik perlahan-lahan.. baru lega sikit hati.. namun dalam kelegaan tu, teman kena jugak buat sesuatu untuk stabil kan kembali pageview blog tengkubutang.com ..

Cara nak naikkan trafik: 

Kena rajin Blogwalking blog rakan-rakan.. Disebabkan masa teman terhad satu jam je setiap hari.. maka untuk ber blog walking ke blog yang banyak-banyak, memang tak sempat.. cuma boleh pergi yang mana sempat tu je lah.. 

Kena Rajin Update Blog.. At least satu hari ada la up satu entri ke.. janji hari-hari ada entri terbaru yang di up kat blog kita tu..

Kena Buat Segmen / Giveaway Hemm.. kalau ada masa terluang, nak jugak buat Giveaway lagi.. tapi tu la.. dah malas pulak sebab sibuk sangat.. macam tak yakin je nak handle Giveaway-Giveaway ni.. Sebab nanti hilang fokus lak.. asik fikir blog.. hahahahaha.. yang beno nya Alasan! Malassss..

Kena Rajin Ping Entri Blog Ping kat mana-mana yang korang rasa ramai pembaca.. insyaAllah Trafik kembali masyukk.. Teman guna babab net dengan pingje.org je.. tapi.. dah lama giler tak ping.. Opsssss.. kantoii..  =P

K lah.. ada lagi tip naikkan trafik blog dari rakan Blogger teman, tapi nak senaraikan kat sini.. udah terlupa.. short term memory lost le pulok.. kih3..
Eh!! Trafik dah naik balik!!! Yeay!!!
hehehe.. Ye! selepas sebulan Trafik Blog Tengkubutang.com dah kembali normal macam dulu.. malah pernah cecah 5k keatas baru-baru ni.. dah lama tak cecah pageview banyak tu.. Sebelum ni Paling Tinggi 12k .. untuk satu dua entri yang tetiba hit.. Tapi idak la hari-hari dapat trafik banyak gitu.. (actually banyak bagi teman, yang otai2 punya trafik usah dikira.. memang teman jauh tertinggal ke belakang.. ) jadilah trafik 12k tu untuk blogger di tepian pinggan Chicken Chop ni kannn.. (sediss!) .. 
Ni Pageview teman snap hari tu.. Alhamdulillah.. dah naik balik.. Lega rasa nya.. heee.. apa-apa pun.. kena jugak update blog.. kalau blog tido.. trafik pun tido kata kawan2 blogger.. so.. itu je.. K byeee

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


KLIK SINI DAPAT DUIT!!

01 April 2016

10 Barang Terbaik di Lazada Pilihan Tengkubutang Sempena 4th Birthday Lazada!!

10 Barang Terbaik di Lazada Pilihan Tengkubutang 
Sempena 4th Birthday Lazada!! |
Wahhh.. Lazada dah 4 tahun rupanya!! Happy Birthday Lazada!! Semoga team Lazada bertambah berkembang maju di masa akan datang dan mengukuhkan lagi nama Lazada di mata dunia.. hehehe.. teman banyak jugak membeli di Lazada.. setakat ni barang-barang yang dibeli OK sangat-sangat.. seperti Powerbank yang teman guna sekarang.. masih Ok dan amat membantu mengecas gadget2 teman dikala elektrik tak ada.. tengok SINI dan SINI.. 

Haa.. Takmau cerita lain, nak cerita yang ni je.. Amboih.. Lazada sedang ber party sekarang ni.. haha.. party apa? haaaa. party sempena Birthday Sale diorang la.. Diskaun sehingga 75% untuk kategori barangan yang terpilih.. korang pergi lah jenguk-jenguk website Lazada tu.. mana tahu ada yang berkenan dihati nak membeli dari dulu.. haaaa.. sekarang lah masanya.. tengah offer tu!! 

Teman pun ada gak tengok-tengok.. alahai.. macam berkenan SEMUA BARANG jeee.. hahahaha.. TAMAK betul ye.. apa nak buat.. Nefsu merajai.. kih3 ... 

Tapi kan.. korang nak tau tak apa barang yang teman paling nak dekat Lazada ni??? haaa.. jom teman share 10 Barang Terbaik di Lazada Pilihan Tengkubutang Sempena 4th Birthday Lazada!!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PILIHAN NO.1
Samsung Galaxy Note 5 32GB 
(Gold)(Official Samsung Warranty)

Ini pilihan pertama teman, Sebab?? hehe.. sebab memang dah lama mengidam yang ni.. huhu.. teman suka mestilah sebab ada pen yang boleh digunakan untuk melukis, dan semestinya Samsung Galaxy Note 5 ni punya tarikan yang boleh membuat hati semua orang terasa sangat-sangat ingin memilikinya.. betul takk?? Jom Shopping!!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


PILIHAN NO.2
SOKANO Home And Office Indoor Exercise Bicycle 
hehe.. yang ni pilihan teman jugak sebab teman memang suka benda-benda macam ni.. kalau letak kat pejabat teman ni ok kot.. sambil tak buat apa, boleh la exercise guna ni.. fuh.. nak pulak pasang lagu best-best.. tak terasa lenguh kaki mengayuh .. betul tak?? kurus lah teman kalau ada benda ni.. ecececeh.. excited giler kot kalau dapat benda ni.. warna Hitam Merah lak tu.. cunnnn! Jom Shopping!!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PILIHAN NO.3
Tefal Delight Black 5-piece Cookware Set  
Haaa.. yang ni adalah harus ada dalam Wishlist teman, hehehe.. sebab? alahai.. tak perlu bersebab lah, kerana sebut je Tefal pasti semua kenal jenama ni. Sesiapa yang suka masak tu.. mesti suka brand Tefal ni kan.. huhuhu.. Kalau lah dapat set ni.. teman nak hadiahkan pada hubby teman yang pandai memasak tu.. hehehehe.. Ehh.. bukan hadiah la.. kira kami gunakan untuk masak bersama.. auuu.. sweetnya.. berangan jap tengah pegang set Tefal Delight Black Cookware set ni.. hihihi.. Jom Shopping!!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PILIHAN NO.4
Lenovo Tablet 2 A7-30HC 16GB (White)

heee.. yang ni teman berkenan jugak sebab antara wish list teman gak.. hihihi.. kalau dapat.. memang menyenangkan nak ber blogging ke.. nak search gambar ke.. alahai.. happy sangat-sangat kalau dapat benda ni.. Harga pun macam OK je.. haaa.. ni nak dekat offer ni.. mesti lagi murah!! hoho.. mesti Grab ni.. tapi kalau dapat FREE lagi teman sukaaa.. ececeh.. Jom Shopping!!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PILIHAN NO.5
Bayers Air Fryer AF-14 (Free Chopping Board) 
Haa.. ok lah.. yang ni pun dalam senarai wishlist teman.. hehehe.. teman nak sangat kalau dapat memilik benda ni.. sebab kegunaan dia banyak.. boleh Grill, Roast, dan Bake.. Multicooker tu.. alangkah indahnya kalau ada benda ni kat rumah.. hahaha.. lepas tu tak boleh ada alasan dah nak masak apa-apa kan.. kih3.. Jom Shopping!!!


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PILIHAN NO.6
Tupperware Steam It with Cook's Maid (Limited Edition)
Ok.. disebabkan dekat rumah tak ada lagi benda ni.. dan memang sedang bertanya dekat kawan-kawan pasal benda ni, So teman letak juga la dalam senarai pilihan yang teman nak miliki sangat ni.. hehe.. teman suka brand Tupperware ni.. Kalau membelek catalog Tupperware, memang giler weh! Rupanya kat Lazada pun ada jual gak.. haaa.. akan datang ada Offer tau untuk Tupperware Steam It ni.. Haaa.. korang standby jelah ye.. ada offer murah2 nanti!!Limited Editon ni weh!! Jom Shopping!!


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PILIHAN NO.7
Kingston HyperX Cloud Core - Pro Gaming Headset
Yang ni teman target gak, nak hadiahkan kat hubby.. mesti lagi daboom dia main game kan.. kadang kesian tengok hubby stress2 bekerja.. ada masa dia main game .. tapi kadang kuat bebeno speaker nya.. nanti mengganggu jiran pulak kan.. So, kalau ada benda ni.. boleh la dia menghayatinya sorang-sorang.. kikiki... tapi kan.. cer korang tengok spec diatas.. macam power je kan?? Jom Shopping!!


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PILIHAN NO.8
Bluetooth Smart Watch WristWatch U8 Watch for Android 
Haha.. teman teruja dengan jam untuk Android ni.. boleh tengok jam, boleh terima call, jawab call dari jam ni je.. mudah sangat.. tapi bagi orang yang tak biasa pakai.. mungkin agak pelik la kan.. haha.. but ia adalah salah satu gadget yang teman berkenan jugak.. so teman masukkan dalam wishlist teman.. mana tau suatu hari rezeki dapat beli ni.. huh.. ngancam jiwa kauu.. fungsi dia sama macam henfon kita gak tapi tengok pada saiz jam pun kita tahu.. bukan semua fungsi ada.. but.. just nice kalau dapat memilik.. ye tak?? Jom Shopping!!


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PILIHAN NO.9
Tupper Cabinet 9 Cubes 1-Hanger DIY Wardrobe Black
Almari jenis Tupper Cabinet ni memang mudah dipasang.. lagipun takde Toxic.. yang paling best.. tak perlu risau time terkena kotoran atau banjir ke.. almari korang ni selamat dari reput.. dan senang giler nak basuh.. sebab material dia tu.. korang tengok pun pasti leh imagine kan.. apapun teman memang mencari pun Tupper Cabinet 9 Cubes ni.. tengoklah.. ada masa boleh beli .. hehehehe.. banyak sungguh nak beli nyee.. giler! hahaha.. Jom Shopping!!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PILIHAN NO.10
Manenda BA-818 2.0L 1500W Multi-Function Fruit Juice Blender(Grey)  
Haaa.. last sekali.. Antara yang paling teman nak sangat jugak ialah Manenda - Multi Function Fruit Juice Blender ni haa.. Untuk apa? haruslah untuk buat jus yang lazat dan bersama ketul ais yang dikisar hancur macam ais kepal tu.. senang cakap.. teman nak buat macam Cool Blog tu lah.. hahaha.. senangnya dalam hati kalau dapat menda ni.. Jom Shopping!! 

My Wish.. Kalaulah dapat salah satu barangan diatas ni kan best.. Terutamanya pilihan no.1,2, 3 dan 5..  Huhuhu.. 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Haaa.. begitulah ceritanya 10 Barang Terbaik di Lazada Pilihan Tengkubutang Sempena 4th Birthday Lazada!!

Kalau Ada barang yang korang berkenan sama macam teman jugak.. SILA KLIK JE KAT GAMBAR2 DIATAS ni.. akan terus ke link website Lazada..

PSSSTTTT!!! Korang jangan lupa Shopping time ni ok.. esok hari last harga promosi barangan terpilih.. jangan terlepas pulak ye!! Klik Banner Bawah ni kalau nak terjah barang apa yang tengah promosi!!






This post is an entry for the InvolveAsia x Lazada MY blogger contest. Cash and Lazada voucher sponsored by Lazada Malaysia and shopcoupons.


Jom Like : Facebook: https://www.facebook.com/involveasia

Singgah : Website: www.involve.asia

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


KLIK SINI DAPAT DUIT!!

FAHAMI BACAAN DALAM SOLATMU

FAHAMI BACAAN DALAM SOLATMU |


Pernah tak korang rasa terganggu apabila menunaikan solat? Rasa tidak kusyuk apabila menunaikan solat.. Mesti ada kan? Kadang bila sedang solat, fikiran tiba-tiba menerawang teringatkan masalah dan pelbagai lagi perkara-perkara yang merunsingkan fikiran. Salah satu sebab kenapa terjadi seperti itu? Kerana tiada kekusyukan didalam solat kita.. dan Untuk mencari kekusyukan itu bukan mudah.. Namun ada cara untuk kita cuba agar Solat kita akan menjadi kusyuk .. InsyaAllah.. Antaranya ialah cuba FAHAMI BACAAN DALAM SOLATMU .





Haaa.. nak baca lebih detail lagi tentang maksud dalam solat ni, eloklah korang membeli Buku nya.. ada dijual di link website kat bawah ni.. Murah sangat RM15.00 sahaja tau.. kalau nak membeli, boleh je klik kat link bawah ni yea.. Sharing Is Caring... moga korang mendapat manfaat daripada buku ini .. 
FAHAMI BACAAN DALAM SOLATMU |
ASAS KHUSUK KETIKA SOLAT

Kalau korang suka menyimpan buku-buku Agama seperti ini.. boleh lah beli untuk koleksi korang sendiri, letak dalam satu rak buku, ( hias cantik-cantik rak itu) untuk dijadikan bacaan dikala masa lapang, disamping itu anak-anak pun akan lebih tertarik untuk membacanya..

Haa.. Kalau berminat nak mencari buku-buku ilmiah yang berkaitan dengan solat, boleh juga cari kat BOOKCAFE ni tau..  Klik je  BOOKCAFE , ada pelbagai buku ilmiah dan buku-buku lain kat sini.. klik je kat HOME nanti akan jumpa buku-buku lain yang lagi menarik .. 


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


KLIK SINI DAPAT DUIT!!

GA New

Innity Mobile

nuffy2

BV2019 - 2

nity 2