Nuff

30 April 2016

Siaran Langsung Anugerah Pilihan Online | APO 2016 Anjuran mStar Online & SuriaFM


Siaran Langsung Anugerah Pilihan Online | APO 2016 Anjuran mStar Online & SuriaFM |


Anugerah Pilihan Online 2016, atau secara ringkasnya APO2016 dianjurkan bersama oleh mStar Online dan Suria FM. Ia merupakan anugerah yang memberi peluang kepada orang ramai memilih pemenang. APO bertujuan mengiktiraf personaliti–personaliti tanah air merangkumi bidang hiburan, sukan, fesyen dan mereka yang terlibat dalam perniagaan. Tidak dilupakan mereka yang menonjol dalam profesion masing-masing. Ia juga bertujuan untuk mengetengahkan mereka yang aktif menggunakan kelebihan alam siber dan media sosial.






Untuk mengetahui siapakah finalis yang akan memenangi APO2016 sila tonton malam kemuncak anugerah ini di TV2, pukul 9 malam pada 30 April 2016 atau juga boleh menyaksikannya melalui Internet di http://apo.mstar.com.my/malam-anugerah.aspx



Malam Anugerah bertempat di :

Siaran Langsung: 30 April 2016 (TV2 – RTM)
Masa: 9 malam
Lokasi: Auditorium Perdana, Angkasapuri, KL
Tema: Glam Digital


Rasai kemeriahan malam kemuncak APO2016 pada 30 April 2016 yang dihebatkan oleh Dnars sambil melalui ruang karpet ungu (purple carpet) bertemakan Glam Digital.




= klik Untuk Tonton Online =




------------------------------------------------------------------------------------------------------------

= Peta ke Lokasi Anugerah APO 2016 =



------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sedikit Sebanyak Tentang APO 2016



Apa itu APO??

APO adalah ringkasan kepada Anugerah Pilihan Online yang dianjurkan bersama oleh mStar Online dan SuriaFM.

mStar adalah sebuah portal berita berbahasa Melayu, manakala SuriaFM adalah stesyen radio, di mana kedua-­duanya milik Star Media Group.

APO adalah anugerah pilihan pembaca yang didorong oleh kehebatan dunia digital dan media sosial.

Terdapat 17 kategori anugerah yang dipertandingkan merangkumi dunia hiburan, sukan, bisnes, fesyen dan digital.

APO dibahagikan kepada tiga peringkat: Pencalonan, Pengundian dan Malam Anugerah.

Peringkat Pencalonan adalah selama hampir sebulan (3 Mac 2016 – 30 Mac 2016). Dalam tempoh ini pembaca dikehendaki mengemukakan maksimum 3 nama calon bagi setiap satu daripada 17 anugerah yang dipertandingkan. 
Nota: Pembaca dinasihatkan membuat pencalonan dengan teliti, kerana pencalonan yang telah dibuat untuk setiap kategori tidak boleh diubah.

Berdasarkan pilihan orang ramai secara dalam talian, lima nama yang mendapat bilangan pencalonan tertinggi akan ke peringkat seterusnya iaitu pengundian.

Satu lagi anugerah ­ Personaliti Terunggul APO ­ akan dipilih daripada 17 anugerah sebelumnya, di mana personaliti yang mendapat undian paling tinggi akan diumumkan sebagai pemenang.

Peringkat Pengundian akan berlangsung selama sebulan (1 April – 27 Apr) dan pembaca dikehendaki memilih satu daripada lima finalis dalam setiap kategori. 
Finalis yang mendapat undian terbanyak daripada pembaca mStar Online akan membolehkan mereka diumumkan sebagai pemenang pada malam anugerah.

Malam Anugerah yang dimeriahkan dengan acara karpet merah akan diperkenalkan untuk mengiktiraf semua personaliti dalam dunia hiburan, sukan, bisnes, fesyen serta digital.


Berdasarkan jumlah undian yang diperoleh finalis, maka seorang daripada lima finalis setiap kategori akan diraikan pada malam berkenaan.



Pssstttt... GOOD LUCK To Uzu Owner Blog Kisah Emas Putih Dot Com .



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


KLIK SINI DAPAT DUIT!!

28 April 2016

PAGEVIEW BLOG TENGKUBUTANG.COM DAH CECAH 3 JUTA VIEW

PAGEVIEW BLOG TENGKUBUTANG.COM DAH CECAH 3 JUTA VIEW |



Alhamdulillah.. dah cecah 3 Juta.. walaupun tak banyak mana macam blog orang lain, tapi bersyukur dengan perkembangan blog ini. huhuhu.. Tapi tu laaa.. Terlepas lagi nak snap angka 3,000,000 tu .. hahaha.. tau-tau dah terlebih pulak.. takpelah.. takde rezeki nak Screenshoot angka tu.. Next time la pulak.. tunggu screenshoot untuk yang ke 4 Juta.. Entah bila la pulak nya kan.. berjanggut nunggu...

Huhuhu.. Alkisahnya Mula-mula dapat la jugak snap countdown nak ke 3 Juta.. tapi tengok macam lambat je naik nya.. so, sambil lewa ajelah.. sekali bila buka nak snap lagi.. udah cecah 3 Juta lebih.. terlepas lue pulokk.. adeh.. 


 





Note untuk diri sendiri :

Perbezaan Visitor Dengan Pageview :


  • Visitor adalah pengunjung.
  • Unique Visitor dikira apabila IP Address berlainan Masuk Blog kita
  • Pageview adalah jumlah tayangan blog.
Kita ambil contoh, misalkan teman mengunjungi blog korang, dan teman pun membaca 5 artikel yang korang buat/tulis, maka penghitungannya adalah: 1 Visitor dan 5 Pageview.

Seperti contoh diatas, kenapa penayangannya 5 sedangkan visitornya hanya 1? Ini adalah kerana yang mengunjungi blog korang tu hanya 1 orang (ini dipanggil Visitor) dan orang itu mengunjungi 5 artikel di blog korang. Yang tu pulak dinamakan Pageview .

Manakala maksud Unique Visitor pula ialah apabila yang memasuki blog kita tu adalah orang berlainan yang menggunakan PC/Laptop/Mobile yang berlainan.. Maka IP Address sudah semestinya berlainan juga.. 

Cara untuk mengetahui statistik unique visitors & pageviews di blog korang ialah dengan melihat di akaun Nuffnang korang. Mudah je. Login ke akaun Nuffnang korang & klik blog stat. Then korang akan melihat paparan terkini pelawat korang.

Psssttt.. teman nak buat Giveaway.. 
agak-agak ada sape2 sudi jadi sponsor tak?


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


KLIK SINI DAPAT DUIT!!

27 April 2016

CASHOUT EARNING BIDVERTISER KALI KEEMPAT

SIDE INCOME
CASHOUT EARNING BIDVERTISER KALI KEEMPAT |
Tak ingat betul ke kali ke 4 .. rasa macam dah banyak kali tapi terlupa nak buat entri.. hemm.. tak kisah lah kan.. saja tepek yang mana ingat.. untuk kali ni.. earning menurun sikit sebab gara-gara teman baru tukar domain ke .com .. maka trafik agak merudum 2 bulan lepas.. dan earning pun menurun jugak.. Tapi Alhamdulillah.. sekarang trafik blog tengkubutang.com dah semakin ok kembali.. harap lepas ni dah stabil balik earning untuk bidvertiser ni.. tunggu aje.. =)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


KLIK SINI DAPAT DUIT!!

SURAH YUSUF FULL

Keistimewaan dan manfaat Surah Yusuf. Al-Qur’an merupakan salah satu anugerah dari Allah SWT kepada seluruh umat Islam yang tidak ternilai harganya. Selain menjadi pedoman hidup, amat banyak manfa’at dan fadhilat yang tersembunyi di dalam Al-Qur’an untuk seluruh umat manusia terutama dari segi perubatan dan pemulihan.

Surah ini terdiri dari 111 ayat dan termasuk golongan Surah Makkiyah. Surah ini dinamakan Surah Yusuf adalah kerana ia menceritakan riwayat hidup Nabi Yusuf. antara salah satunya cerita ghaib yang diwahyukan kepada Nabi Muhammada SAW sebagai mukjizat bagi dia, sedang dia sebelum diturunkan surah ini tidak mengetahuinya. 

Menurut Riwayat Al Baihaqi dalam kitab Ad-Dadail bahawa segolongan orang Yahudi memasuki Agama Islam sesudah mereka mendengar cerita Nabi Yusuf ini, kerana sesuai dengan cerita-cerita yang mereka ketahui. 

Dari cerita Nabi Yusuf ini Nabi Muhammad SAW mengambil pelajaran-pelajaran yang banyak dan merupakan penghibur kepadanya sepanjang menajlankan tugasnya.. Wallahu'alam Bissawab...
















------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


KLIK SINI DAPAT DUIT!!

24 April 2016

PETUA HILANGKAN SAKIT KEPALA TANPA PANADOL! BOLEH CUBA!


PETUA HILANGKAN SAKIT KEPALA TANPA PANADOL!  BOLEH CUBA! |
PETUA HILANGKAN SAKIT KEPALA TANPA PANADOL!  BOLEH CUBA! |

Hai.. Salam Ahad buat semua.. Pagi tadi teman terjumpa link yang dishare oleh Uzu Blogger femes Blog Kisah Emas Putih iaitu tentang tips yang sangat-sangat berguna untuk teman cuba sekiranya datang pening/sakit kepala/migrain .. Teman klik link tersebut yang dipost oleh Page Jiwarosak.com .

Wah.. memang teman rasa amat berguna Tips-tips ini semua..Actually Hari Jumaat baru ni.. 22/4/2016 start dari petang dah rasa tak sedap badan.. kemudian sampai rumah jam 6 petang sakit kepala makin dekat, dan menjadi-jadi bila masuk waktu malam.. lepas Maghrib teman dah tak boleh nak buat apa.. sakit kepala yang amat sangat..teman ni bukanlah spesis kalau sakit makan ubat sebab teman tahu ubat-ubatan ni sementara je.

Dan teman kalau boleh taknak biasakan taknak biar ubat sebati dalam badan kita.. tak elok untuk jangkamasa panjang.. teman memang takkan telan Panadol.. So, terpaksalah redha je menunggu bila sakit kepala tu akan hilang.. 

So, teman Ambil jalan, rehatkan badan dan cuba petua-petua yang teman tahu sendiri.. iaitu :

Minum Air Putih Banyak-Banyak 
(Sebab kalau kita minum air banyak, kita akan kerap kencing.. dan apabila kerap kencing.. rasa pening tu akan berkurangan .. eh yeke?? )

Minum Teh Peppermint Lipton/Boh
(Yang ni memang teman pernah cuba beberapa kali.. memang tak lama lepas minum teh ni.. sakit kepala akan berkurangan.. )

Tuam Pakej Plastik Berisi Ais Diatas Kepala/Dahi dan Belakang Leher
(hubby teman yang bagi petua ni.. memang amat melegakan.. ditambah pulak care hubby kita pada kita.. syukur Alhamdulillah sakit pun dipermudahkan sembuh.. tq encik suami)

Muntah 
(hemmm.. Ini bukan tips tau.. tapi teman dapati lepas je muntah, sakit kepala akan berkurangan tapi tidaklah hilang terus kan.. pasti ada lagi saki baki, but ia membantu juga untuk kurangkan sakit kepala)

Baca Doa/Selawat Syifa'
SELAWAT SYIFA'
SELAWAT SYIFA'
Sambil baca, letak tangan atas kepala (kalau sakit tempat lain, perut atau kat mana-mana.. letak tangan kat kawasan sakit tu..) Baca sebanyak 3X atau sebanyak mana yang mampu.. InsyaAllah.. sakit kepala akan berkurangan.. 

Tidur Secukupnya 
(Teman akan tidur apabila dah selesai cuba semua diatas.. dan bertawakal aje sakit kepala tu akan berkurangan..) Walaupun sebenarnya.. teman dah try tidur, pejam mata je dah terasa sakit kepala lagi kuat.. Wallahhualam..

Lama jugak lah nak betul-betul hilangkan sakit kepala tu..sampai jam 3 pagi macam tu, teman bangun dah rasa lapar pulak.. dan baru perasan sakit kepala tu dah hilang.. Alhamdulillah.. terima kasih buat suami tersayang yang tolong buatkan pek ais dan ada dekat bila teman termuntah hari tu.. 

Ha.. itu cara teman.. dan disebabkan dah terserempak' dengan Tips yang lain ni.. teman nak tepek sekali kat sini untuk di kongsikan dengan semua.. Thanks buat Khalish Goats Milk Page yang buat gambar cantik ni yang berinfo berguna ni ye.. 


















Note : Bagi yang tak tahu, Surah Yassin Ayat yang ke 58 tu ialah 'SALAAMUN QAULAN MIN RABBIN RAHIM' dibaca sebanyak 3 kali..

Semoga sesiapa yang memang mencari Petua-Petua atau Tips untuk Hilang sakit kepala secara alami (tanpa Panadol) ni bolehlah mencuba tips-tips diatas yea.. Harap salah satunya berkesan untuk korang.. Moga entri ini bermanfaat untuk diri teman sendiri dan untuk semua yang membaca.. InsyaAllah.. 


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


KLIK SINI DAPAT DUIT!!

nuffy2

adseng

Innity Mobile

GA New