Nuff

25 November 2016

MamyPoko Air Fit | Lampin Pakai Buang No.1 Pilihan Ibu-Ibu!

 MamyPoko Air Fit | Lampin Pakai Buang No.1 Pilihan Ibu-Ibu!

Hai.. Hari ni TB nak berkongsi cerita tentang kelebihan Lampin Pakai Buang Mamypoko Air Fit yang begitu menambat hati ibu-ibu diluar sana? Haaa.. Sebelum tu nak citer dulu mukadimahnya yea.. Hehe.. 

Dengan harga yang berpatutan setanding dengan kualiti, ibubapa pastinya mahukan yang terbaik untuk keselesaan bayi mereka. Dengan itu Ibubapa perlulah bijak memilih yang terbaik agar bayi/anak-anak mereka boleh bergerak aktif setiap masa tanpa gangguan seperti lampin yang kurang sesuai untuk bayi mereka. 

Kalau ibu-ibu nak tahu.. Mamypoko ialah salah satu jenama baby diaper yang popular di Malaysia. 


Jenama Mamypoko ini berasal dari Jepun yang telah menjadi Pilihan No.1 ibubapa di Jepun untuk anak mereka. Lampin pakai buang Mamypoko mempunyai kualiti yang sangat baik yang setanding dengan harganya. 

Haha.. Ada model plak yang nak enterframe.. 

Lampin pakai buang mamypoko jenis tape adalah lampin yang pertama di dunia yang mempunyai lekuk 3D yang sangat sesuai dan muat serta selesa mengikut bentuk punggung bayi. 

Ianya jenis meregang dan lembut pada sekeliling pinggang bayi untuk mengurangkan tekanan sebanyak 50% pada perut bayi disamping memberikan kesan selesa kepada bayi sepanjang hari.

Antara kelebihan yang bayi ibu-ibu boleh rasai sepanjang menggunakan Mamypoko Air Fit Tape adalah :

Ianya diperbuat dari bahan "Air Silky" yang mampu menyerap air kencing selama 12 jam mengikut jumlah air kencing bayi setiap individu.

Mempunyai sistem regangan yang memberikan keselesaan pada bahagian paha dan pinggang bayi tanpa meninggalkan kesan merah ataupun kecederaan pada kulit bayi.

Regangan yang muat dan lembut pada sekitar pinggang dan paha bayi. Memberi ruang pernafasan di setiap helaian untuk memastikan bayi dalam keadaan kering dan menghalang lampin penuh.

Selain itu, apa yang menampakkan lagi kecomelan Lampin Diaper Mamypoko Air Fit Tape ini ialah Antaranya mempunyai rekaan yang menarik dan sangat digemari oleh ibubapa dan kanak -kanak iaitu rekaan Winnie The Pooh yang diprint khas oleh MamyPoko Air Fit Tape Diaper. 

Tidak dinafikan lampin MamyPoko ini sangat selesa dan mengurangkan kerengsangan kulit bayi dan memberi perlindungan penuh pada kebocoran ketika bayi sedang aktif merangkak untuk menjelajah setiap kawasan di dalam rumah.

Dengan adanya lampin yang sesuai yang boleh diregangkan ketika pemakaian ianya sekali gus tidak meninggalkan kesan merah pada kulit bayi dan ruam juga dapat dielakkan. Sangat-sangat mudah dan tidak menyakitkan peha bayi ibu-ibu.. 

Dengan kadar penyerapan air kencing selama 12 jam dapat mengelakkan kebocoran ketika bayi sedang tidur mahupun ketika bayi bergerak aktif. Penyerapan selama 12 jam ini juga dapat membuatkan bayi ibu-ibu berasa kering dan selesa sepanjang hari. 

Ramai ibu-ibu yakin bahawa kualiti lampin MamyPoko memang sangat terjamin disamping mempunyai harga yang berpatutan.

Kini bayi lebih selesa dan tidur lebih nyenyak tanpa rasa lampin yang penuh malahan memberikan perlindungan kebocoran selama 12 jam dan perut boleh bernafas tanpa rasa ketat di bahagian pinggang.

Haaa.. Ibu-ibu.. Apa lagi.. Jom dapatkan Lampin jenama Mamypoko yang sangat berbaloi ini, dan jadikan ia sebagai lampin yang terbaik dan pilihan no.1 ibu-ibu semua!

Eh.. Lupa nak citer lagi satu keistimewaaan Lampin Diaper MamyPoko Air Fit Tape ini ialah Lampin ini sangat mesra untuk baby New Born gak tau, ia mempunyai kontur lembut dibahagian pinggang untuk bayi yang baru lahir dimana ia melindungi pusat bayi yang baru lahir untuk membantu mempercepatkan proses penyembuhan.

Note : Pastikan ibu-ibu menukar lampin dengan kerap setiap kali lampin basah dengan air kencing atau najis bayi untuk memastikan kulit punggung bayi terhindar dari kemerahan dan ruam yang menyebabkan ketidakselesaan. 

Untuk maklumat lanjut mengenai lampin pakai buang Mamy poko, sila layari :

www.mamypoko.com


Oh ye.. Kalau nak dapat harga yang berbaloi-baloi boleh klik di link dibawah ni ye.. LAZADA selalu buat offer tau.. Rugi kalau ibu-ibu lepaskan peluang ini.. Klik link dibawah ni untuk Shopping Lampin Diaper MamyPoko Air Fit dan lain-lain di :

http://ho.lazada.com.my/SHJs7J

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


24 November 2016

RUAM BAYI POWDER PENAWAR UTAMA SEMUA PENYAKIT KULIT

RUAM BAYI POWDER PENAWAR UTAMA SEMUA PENYAKIT KULIT


Bedak Ruam Bayi @ Ruam Bayi Powder

Bukan Sekadar Bedak Sejuk Biasa. Tetapi Bedak Ruam Bayi @ Ruam Bayi Powder ini sangat banyak manfaatnya dalam membantu memulihkan hampir semua jenis masalah penyakit kulit.

Bedak Ruam Bayi @ Ruam Bayi Powder terbukti sangat berkesan, malah mampu menyelesaikan pelbagai jenis penyakit kulit seperti Psoriasis, Ekzema, Kurap, Panau, Kayap, Ruam susu (bayi), Ruam panas, Kudis, Kudis buta, Cacar air, Jerawat, Luka Dan lain lain masalah kulit.

Bedak Ruam Bayi @ Ruam Bayi Powder ini juga adalah :

💯% dari Tanah Liat Putih terbaik dunia & air galian semulajadi

💯% semulajadi serta sunnah nabi S.A.W. Ini kerana ia salah satu cara Nabi SAW mengubati penyakit kulit

Pembuatan secara homemade warisan semulajadi turun temurun serta pembuatan bedak sejuk tanah liat yang diiktiraf oleh SIRIM QAS INTERNATIONAL yang mana selamat digunakan dari bayi hingga dewasa. 

Antara kelebihan dan keberkesanan Bedak Ruam Bayi ini : 
  1. Bedak ini dihasilkan daripada 100% tanah liat yang mengandungi mineral semulajadi.
  2. Ia mengandungi mineral semulajadi yang bertindak menyerap segala kotoran dan toksik yang terdapat pada kulit.
  3. Cepat meresap dalam kulit. Kulit terasa sejuk dan lembut .
  4. Satu bekas tahan agak lama. Selalunya boleh guna beberapa bulan.
  5. Walaupun ia tidak semahal produk-produk lain, Alhamdulillah setiap kali sapu ruam atau penyakit kulit anak-anak kita semakin berkurangan.
  6. Bebas Paraben dan juga bahan-bahan kimia berbahaya.
  7. Selamatlah anak-anak anda terutama yang masih bayi, sebab kandungannya dari 100% bahan semulajadi seperti tanah liat putih dan air galian yang telah ditapis secara khusus.
  8. Ruam Bayi Powder ini sememangnya sangat menjadi pilihan ibubapa untuk bayi mereka terutama masalah berkaitan ruam. Ramai yang cakap berbaloi, murah dan berkesan! Banyak testimoni pelanggan yang sangat berpuas hati. Alhamdulillah! 
------------------------------------------------------------------------------------
---------------------
TESTIMONI DARI PELANGGAN YANG PERNAH MENGGUNAKAN BEDAK RUAM BAYI @ RUAM BAYI POWDER 



LAGI..  TESTIMONI BERGAMBAR




100% semulajadi serta sunnah nabi S.A.W. Ini kerana ia salah satu cara Nabi SAW mengubati penyakit kulit seperti yang terdapat di dalam Hadith Sohih di atas yang membuktikan Nabi S.A.W. menggunakan tanah liat mengubati penyakit kulit dan lain-lain penyakit.

Cara Menggunakan Bedak Ruam Bayi :
  • Sapu di bahagian kulit yang sakit pada bila-bila masa terutama malam sebelum tidur.
  • Kandungan yang PEKAT sehingga boleh di tambah air berkali-kali, jika air dalam bekas telah habis, campur dengan air yang boleh diminum @ bertapis, yang terbaik air zam2. JANGAN menggunakan air paip kerana air paip ada klorin yang tak elok untuk kulit
  • Jika keracunan makanan, gout & gastrik, ambil secubit, bancuh dalam setengah gelas dengan air kosong biasa,lepas tu minum
Bagaimana Bedak Ruam Bayi Ini Bertindak Balas?
  • Tindak balas adalah berbeza mengikut jenis penyakit & individu
  • Sesetengah individu dalam minggu pertama akan rasa kulit mengering & kegatalan, ini disebabkan air gatal & kuman dlm lapisan kulit mengalami kekeringan, jika boleh tahan teruskan, jika tak tahan , sapukan sedikit minyak zaitun @ minyak kelapa dara bagi mengurangkan kekeringan. JANGAN campur dgn mana2 krim yg ada chemical @ steroid.
  • insyaallah penggunaan yang berterusan penyakit kulit akan sembuh. Bagi yg sakit sikit2, seawal seminggu dah ada perubahan, bagu yang teruk hampir seluruh badan, untuk mendapat kesan yang lebih baik guna berterusan hingga sebulan ke atas.
Dapatkan Yang Original, Baru Beli!

Berikut merupakan packing yang original untuk Bedak Ruam Bayi @ Ruam Bayi Powder

Perlu diingatkan sebelum membeli, pastikan ia benar-benar Ruam Bayi Powder yang original. Pihak HQ tidak pernah sama sekali menukar packing untuk Ruam Bayi Powder ini.

Untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut, boleh contact atau klik link-link dibawah :

Website

Facebook : 

Contact : HQ 
☎️️ En. Hafis :
013 480 6787 (Bahagian Pemasaran) 
☎️️ Puan Nurul : 
017 6239935 ( Produk Owner) 

Sementara stok masih ada, cubalah sekarang: boleh hubungi ☎️️013-4806787. Penghantaran seluruh Malaysia.

#bedakruambayi #ruambayipowder #psoriasis #eczema  
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


11 November 2016

SPRAY 8 BANTU MEREDAKAN KERADANGAN KULIT

SPRAY 8 BANTU MEREDAKAN KERADANGAN KULIT

Hai.. TB nak share tentang satu lagi produk yang sangat bagus untuk kulit yang bermasalah seperti Luka Diabetik, Terkena Air Panas, Kudis Buta, Melegakan Bengkak,Skin Allergies / Eczema, Luka Kecil & Lebam.

Kepada mereka-mereka yang ada masalah kulit seperti TB sendiri iaitu Psoriasis, pun sesuai menggunakan Spray8 ini untuk membantu meredakan kegatalan dan mengurangkan radang pada kulit tersebut.

Mengapa Spray8? 
Semburan penjagaan luka yang mudah dan semulajadi. Diuji untuk mengurangkan keradangan dan membunuh bakteria Staphylococcus walaupun antibiotik aeureus. 

Formula Spray8 adalah hypoallegic dan sesuai untuk kulit sensitif. 

Menghentikan dan Membunuh Pertumbuhan Bakteria.

Mengurangkan keradangan hampir serta-merta! 

Tanpa Alkohol, Akrilik, Peroksida, Klorin dan Petrolchemical Minyak. 

Tdak panas/melecur atau tidak selesa apabila digunakan. Mudah untuk digunakan.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


BERKESAN MELEGAKAN & MENYEMBUHKAN

Spray8 berkesan keatas luka yang bagaimana ?

Luka Diabetik 
Luka dalam pengeringan dan pembasmian kuman tanpa kepanasan atau kerengsaan.

Terkena  Air Panas
Sembur dengan segera untuk mengelakkan lepuh menyakitkan, pengalaman penyembuhan <2 minggu

Kudis Buta
Membunuh bakteria dan melegakan bengkak dan kesakitan yang berkaitan.

Melegakan Bengkak
aktiviti anti-radang yang kuat, diuji di peringkat genetik.

Skin Allergies / Eczema 
Melegakan kegatalan dan bengkak dalam masa seminggu

Luka Kecil & Lebam
Berkesan selama seminggu


Bagaimana Spray8 terhasil?

Ia terhasil dari kulit dari buah Manggis yang dituai dari ladang-ladang di Jelebu dan Sarawak. Selepas itu Manggis-manggis tersebut akan di gred kan dengan teliti dan diasingkan mengikut saiz. 

Batangnya akan dipotong dan buah-buahan direndam dan dicuci dalam air untuk membuang kotoran dan serangga. Buah-buahan yang kemudian dipisahkan dengan tangan dan bahagian yang boleh dimakan (aril) dikeluarkan dan diletakkan ke dalam mesin deseeding. 

Kulit manggis juga turut digunakan samada yang dikeluarkan atau dihancurkan dan dikeringkan dalam ketuhar industri untuk tujuan usaha perlindungan.


Bagaimana Cara Nak Guna?
Cara nak guna nya mudah je.. Hanya sembur lebih kurang 15cm dari jarak kulit dan biarkan ia kering sendiri dalam masa kurang 5 minit. Masa spray tu korang akan rasa sejuk je tau, dan sangat selesa selepas menggunakannya di tempat bermasalah tanpa ada rasa pedih atau sakit.


Spray 8 ini juga tidak seperti produk lain yang kena goncang. Just sembur je terus tanpa perlu di goncang. Sangat mudah kan?

Spray Penjagaan Luka Semulajadi Untuk Pemulihan Yang Pantas" 
Spray 8 ini juga sesuai dan sangat berkesan untuk semua jenis luka, melecur, gatal-gatal dan ruam juga sesuai untuk semua jenis kulit.

Bahan lain dalam Spray 8 ini seperti berikut
Water (Aqua), DermaXanTM (Garcinia mangostana L. extract), botanical extract (Quercus infectoria, Azadirachta indica, Phyllanthus niruri & Chromolaena odorata), PEG-40 hydrogenated castor oil, vitamin E, 2- phenylethanol, caprylyl glycol, permitted fragrance.

Spray 8 ini dikeluarkan oleh Syarikat Furley Bioextracts yang merupakan syarikat yang menggunakan buah manggis sebagai bahan utama untuk produk mereka ini. 

Tagline mereka ialah "Everyone is looking for safe, all natural product to support the health of their families and themselves" 
- Kelvin Soo, Lab Manager Furley Bioextracts" . 

Produk syarikat Furley Bioextracts Sdn. Bhd. telah mendapat: - 

1. Pensijilan HALAL oleh JAKIM 
2. Kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM)
3. Kilang mendapat pensijilan HACCP & GMP

Mereka menggunakan bahan semulajadi yang mana kita tahu ianya sangat selamat untuk semua peringkat umur manusia. 

Syarikat ini juga diakui oleh Malaysian biotechnology and agriculture yang mengeluarkan produk makanan berfungsi (nutraseutikal), makanan tambahan dan kosmetik (kosmeseutikal) yang berkualiti tinggi. 

Syarikat ini juga diiktiraf oleh Bio Nexus ( special status awarded to qualified international and Malaysian biotechnology companies ) sejak tahun 2008 lagi dan Menang Most Innovative Award in Biotechnology and Agrotechnology by SME Corporation Malaysia pada tahun 2013


Bagus kan produk ini? Nak tahu harga Spray 8 ini? Sangat berbaloi-baloi dan harga yang sudah tentunya mampu milik. Boleh pakai lama lagi. Dibawah ni harga Spray 8.. Kalau nak beli bolehlah jenguk website dibawah ni ye..

Untuk dapatkan diskaun RM10 untuk setiap pembelian, korang hanya perlu masukkan kod (FBIO-XZY)...Nanti dapat la diskaun..Senang je kan?

RM50.00 (100ml spray bottle)
RM35.00 (50ml spray bottle) 


Kat mana boleh dapat? korang boleh cari di farmasi berhampiran atau buat pembelian atas talian (online) di http://store.furleybio.com/ .

Atau.. Boleh terus direct pm Facebook atau dm Instagram yang TB pamirkan dibawah ni ye.. Jangan lupa LIKE dan FOLLOW sekali yea.. 

Facebook

 Instagram

Twitter


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


05 November 2016

PERGINYA ASRI TAKKAN KEMBALI LAGI.. | 3.11.2016

PERGINYA ASRI TAKKAN KEMBALI LAGI.. | 3.11.2016

Assalammualaikum.. Hari ni semoga kesedihan adikku kan beransur pulih.. Semoga adikku tabah menghadapi dugaan yang menimpanya baru-baru ini.. Kuatkan semangat ye adikku.. Aku tahu kamu kuat untuk tempuh semua ini.. 

Pada 3.11.2016 (Khamis) jam 11.50 malam,  adik ipar TB, arwah Asri namanya.. Telah kembali ke rahmatullah.. Asri pergi kerana masalah Asma yang menyerang.. 

Perasaan terkejut atas kehilangan adik ipar yang peramah dah mesra itu masih tidak dapat dilupakan.. Arwah seorang yang suka bergurau, selumber, seorang yang happy go lucky, dan disenangi ramai itu sudah semestinya kehilangan asri amat dirasai.. 

Namun..  Sesedih mana pun kami, orang yang paling terasa kehilangannya sudah tentulah orang terdekat iaitu adik TB dan anak-anaknya.. 

Asri telah pergi menghadap ilahi, meninggalkan isteri tersayang iaitu adik TB dan 4 orang anak yang masih kecil.

Allahuakbar.. Seperti tidak percaya apa yang berlaku.. Di usia semuda 37 tahun, Asri telah kembali ke rahmatullah.. Ia mengingatkan kita bahawa kematian itu tetap akan tiba untuk setiap yang hidup Di muka bumi ini... Tidak kira usia, tua atau muda, sakit atau sihat, kaya atau miskin.. Semua makhluk dibumi ini akan merasainya juga.  Cuma ketentuan masa itu hanya Allah yang mengetahui segalanya.. 

Melihatkan apa yang terjadi kepada adik TB, TB sendiri tak pasti adakah TB tabah atau sekuat adik TB untuk tempuh dugaan yang sama seperti yang adik TB lalui? 

Pastinya kita semua sudah semestinya tidak mahu berpisah dengan orang tersayang.. Sedangkan berpisah jarak pun hati kita rasa sayu.. Inikan pula berpisah nyawa.. Allahuakbar.. 

Selain doa untuk Abah dan Emak serta adik beradik lain.. tiap hari TB tak lupa untuk berdoa untuk suami tersayang, agar dilindungi dan dipelihara keselamatannya dan diberi kesihatan yang sempurna, dijauhkan dari sakit2 yang memudaratkan, diberi kemudahan dalam urusan mencari rezeki untuk keluarga kami.. 

TB tak sanggup kehilangan orang tersayang seperti apa yang berlaku kepada adik TB. Semoga Allah kuatkan semangat adik dan berikan dia kemudahan dalam menguruskan kehidupan seterusnya..

Takziah BUAT adikku..  Linda

Note : Selepas mendapat berita pemergian arwah Asri, pada jam 3 pagi semua yang berada di Ipoh termasuk abah dan emak bergegas ke Klang dengan dua buah kereta, dan sampai di rumah adik pada jam 6.45 am.. Dalam pukul 8, bergerak ke rumah mak arwah Asri.. Untuk urusan pengkebumian.. Setelah jenazah selesai dimandikan, dikafankan, dan di solatkan.. Urusan pengkebumian pun dilakukan dan selesai pada jam 11 pagi...  

Semoga Rohnya tenang disana.. Berkat kembali ke rahmatullah di malam Jumaat.. Aamiinn.. 


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


ALFATIHAH BUAT ADIK IPAR KU MOHAMAD ASRI BIN OLAN | 3.11.2016


Assalamualaikum, Mohon sedekahkan Al-Fatihah untuk arwah adik ipar TB, Mohamad Asri Bin Olan @ Asry Danish yang telah kembali kepada penciptaNya pada hari Khamis 3/11 jam 11.50pm. Semoga rohnya tenang dan ditempatkan dikalangan orang yang beriman. Amin..

Innalillahiwainnailaihirojiun...

إِنَّا للهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعونَ 

Al-Fatihah... Buat adik ipar.. Takziah buat adikku.. Tabahkan hatimu.. Sesungguhnya dugaan ini amat berat bagimu.. Kuatkan semangat.. Teguhkan dirimu untuk menempuh kehidupan akan datang kelak.. 

بِسْــــــــمِ اٌللَّهِ اٌلرَّحْمَنِ اٌلرَّحِيْـــــــــمِِ 

اَلْحَمْدُ ِللهِ رَبِّ العَالَمِينَ ۞ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ ۞ مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ ۞ إيَّاكَ نَعْبُدُ وإيَّاكَ نَسْتَعِينُ ۞ اِهْدِنَا الصِّراطَ الْمُسْتَقِيمَ ۞ صِرَاطَ الَّذِينَ أنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ غَيْرِ الْمَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلاَ الضَّالِّيِنَ

آمِّيْن...

اللَّهُمَّ اغْفِرْ لَهاُ وَارْحَمْهُا وَعَافِهاِ وَاعْفُ عَنْهاُ وَأَكْرِمْ نُزُلَهاُ وَوَسِّعْ مُدْخَلَهاُ وَاغْسِلْهاُ بِالْمَاءِ وَالثَّلْجِ وَالْبَرَدِ وَنَقِّهاِ مِنَ الْخَطَايَا كَمَا نَقَّيْتَ الثَّوْبَ الأَبْيَضَ مِنَ الدَّنَسِ وَأَبْدِلْهاُ دَارًا خَيْرًا مِنْ دَارِهاِ وَأَهْلاً خَيْرًا مِنْ أَهْلِهاِ وَزَوْجًا خَيْرًا مِنْ زَوْجِهاِ وَأَدْخِلْهاُ الْجَنَّةَ وَأَعِذْهاُ مِنْ عَذَابِ الْقَبْرِ أَوْ مِنْ عَذَابِ النَّارِ .

Ya ALLAH.. ampunkanlah dosanya, limpahkan rahmat kepadanya, selamatkan dia dan ampunkan kesalahannya. Muliakan kedudukannya, luaskan tempat tinggalnya, mandikan dia dengan air, salji dan air sejuk. Bersihkannya daripada kekotoran dosanya sebagaimana dibersihkan pakaian yang putih dari segala kekotoran. Dan gantikan rumahnya dengan rumah yang lebih baik dan pasangan yang lebih baik. Masukkan dia ke dalam syurga dan lindungilah dia daripada azab kubur dan ujiannya serta jauhkan dia dari azab neraka.

Semoga roh arwah ditempatkan bersama dengan para nabi, siddiqiin, shuhada dan solihin.

اَمِين يَا رَبَّ الْعَالَمِيْن...

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page

02 November 2016

BABYNEST BY CEKEBUM BERKONSEPKAN KANGAROO MOTHER

BABYNEST BY CEKEBUM BERKONSEPKAN KANGAROO MOTHER

Alahai comelnya baby tu tidur dalam bekas tu ye! Bekas apa ye orang panggil? haaaa.. Inilah Babynest namanya.. Kenapa namanya babynest? ianya bermaksud 'sarang untuk bayi' dimana ianya melindungi bukan sahaja di belakang bayi, malah disekeliling bayi. haaa.. kalau korang nak tau lagi, Babynest yang comel macam dalam gambar diatas ni adalah keluaran dari CEKEBUM

Babynest ini berkonsepkan "Kanggaro Mother" dimana apabila diletakkan didalam Babynest ini, bayi akan terasa seperti dipeluk ibunya dan berasa selesa hingga lena tidurnya walaupun dalam cuaca yang tak berapa sejuk sekarang ni kan.. ini adalah kerana kekabu yang dipilih adalah 100%  asli sebagai bahan utama .

Haaa.. Nak tahu DETAILNYA? HARGANYA? termasuk PROMO untuk bulan ini???.  jom baca info detail tentang CEKEBUM dulu di bawah ni.. Kita Kenal-kenal dulu dengan CEKEBUM sementara tu leh cuci-cuci mata ye tak? heheheh.. 


Pengenalan
Cekebum™ adalah brand untuk produk bayi dimana kami fokus kepada tilam untuk bayi 4 in 1 babynest by cekebum™ .

Apa itu 4 in 1?

2 permukann untnk tilam biasa (tali direnggangkan)
2 permukaan untuk babynest selepas dilaraskan tali.

HQ kami di suite S2-11-01 Vista Alam Sek 14,Shah Alam dan telah beroperasi sejak Jan2016.

Produk ini berkonsepkan "Kanggaroo Mother" yang memastikan anaknya didalam jagaannya dengan mempunyai kantung di perutnya.

Kita tidak mampu mendodoi mahupun mendukung anak tetapi dengan adanya produk ini bayi akan terasa seperti dipeluk ibu atau bapanya.

Info Cekebum
1. Produk eksklusif ini diperbuat daripada 100% kekabu asli import tanpa campuran mahupun kekabu terpakai.

2. Tilam fully kekabu dan juga ada tilam setebal 1inci fiber bebas habuk di sertakan 1 lapisan whitecloth untuk tindakan anti statik.

3. Dan yang terutama, untuk kain yang bercorak, hanya kami di MALAYSIA mahupun dunia mengunakan

(High Quality 'Thick Cloth' di mana 100% Cotton Double Warp and Double Weft fabric.)
(High Quality colourfull coating untuk memberikan pengudaraan sempurna untuk anti ruam)

Haaa... kalau orang tanya kain apa.. inilah material kain yang mereka gunakan tau.. kain yang lembut, sejuk dan tidak berbulu.. iaitu 

100% Cotton Double Warp and Double Weft

Di datangkan dengan 15 corak berbeza dimana ready stock but limited.

Penghantaran poslaju berkotak mengambil masa sehari atau beberapa hari untuk semenanjung dn sabah Sarawak serta Brunei.
Berat 800g
45cm x 85 cm
Tebal 13cm
Tilam 1inch fiber

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kegunaan dan kelebihan 
4 in 1 Babynest by Cekebum™

Kegunaan 4 in 1 Babynest by cekebum

1-Saiz boleh laras dan boleh digunakan 2 bahagian atas atau bawah.
Haaa.. ini namanya stopper ya.. kegunaannya ialah untuk 
laraskan saiz Babynest by Cekebum

2-Boleh dijadikan babynest atau tilam biasa semudah abc.

3-Sangat sesuai untuk majlis kenduri cukur jambul, orang datang melawat.

4- Mengelakkan bayi dari jatuh dari katil mahupun sofa.

5-Tidak perlu mencari bantal peluk yang hilang, bantal peluk tidak lagi perlu,

6- Selepaskan dilaraskan saiznya bayi akan terasa seperti dipeluk ibu atau bapanya.

7- Boleh diletakkan dalam stroller, babycourt, atas sofa dan katil.

8-Hanya kami mengunakan 100% Cotton Double Warp and Double Weft?? , ianya sangat lembut dan dapat mengelakkan bayi berpeluh dan ruam.

Haaaa.. Amacam!! dah baca info dan detail tentang cekebum? Sekarang jom cuci mata lak tengok design-design yang ada .. Jangan meleleh air liur ye ibu-ibu.. geram pulak TB nengoknya.. Kalau la dapat satu.. bestnyaaaa.. teruja rasanya.. hehehe.. dah lah 100% kekabu asli, empuk gebu dan nyaman pulak tu, InsyaAllah tiada masalah ruam-ruam pada kulit baby disebabkan panas, sebab ia bukan fiber ya, takkan kempis-kempis tau! 

Sehingga kini sebanyak 15 corak telah dikeluarkan dengan tag line "Ready Stock But Limited" tapi TB letakkan beberapa gambar je kat sini.. kalau korang nak tengok selebihnya boleh terjah :
BLOG : 

PAGE : 

PAGE : 


BNC 113 Adorable owl (ocean blue)
BNC 110 Mr Robot (ocean blue)
BNC 112 Little jungle (creamy brown)
BNC 114 Adorable owl (apple green)
BNC 111 Babybird (lemon yellow)
Ehem.. ada design baru lak tu.. comey gilerrrr!! TB berkenan yang ni!! 
 Corak yang ni pun lawa kan!
Tengok.. muka-muka happy baby yang suka benar tidur dalam Babynest By Cekebum ni.. 

So, Kalau ada yang sedang menunggu kelahiran cahayamata tu, pastinya Babynest By Cekebum ini antara yang barang perlu ada untuk ibu-ibu semua kan.. 

Bagi teman Babynest By Cekebum ini sangat praktikal dan mudah kerana dah tak perlu nak angkut Bantal peluk kiri kanan banyak-banyak dah.. sebab Babynest By Cekebum ni dah lengkap semua.. 4 in 1 la katakan.. korang hanya perlu angkut tilam Babynest By Cekebum ni je.. Pastinya masalah bantal peluk tertinggal tiada lagi lepas ni.. heheheh.. 

Oklah.. bagi sesiapa yang berminat.. boleh lah terjah Facebook Page dibawah ni yea.. TB sertakan sekali URL Blog Babynest By Cekebum

BLOG : 

PAGE : 

PAGE : 


UNTUK DIRECT ORDER 
BOLEH CONTACT/WHATSAPP :
016-931 3648 (MIRA)
 016-931 6813 (ADAH)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


nuffy2

adseng

Innity Mobile

GA New