Nity

Nuff

05 Mac 2019

REVIEW SELEPAS SEBULAN PAKAI HANSAEGEE NATURE S+ RECOVER GOLD NANO CC CREAM


REVIEW SELEPAS SEBULAN PAKAI HANSAEGEE NATURE S+ RECOVER GOLD NANO CC CREAM


Yeah! Disebabkan TB dah memang jatuh cinta dengan Hansaegee Nature S+ Recover Gold Nano CC Cream ni.. So, TB up lagi satu entri tentang produk dari Hansaegee Nature yang sangat HOT ni.. Haha.. Ini bukan TB saja-saja nak bodek ke apa ye.. Tapi secara jujurnya TB memang suka sangat cc cream ni.. dan InsyaAllah.. akan terus guna CC Cream ni kot sebab dia memang serasi dengan kulit TB. Yang penting.. Mudah sangat nak guna, mudah sangat kulit glowing, mudah sangat cantikkan wajah.. tak perlu nak ber makeup lebih-lebih nak cover itu ini dah.. hanya sapu cc cream ni je dah nampak awesome! 

Hansaegee Nature S+ Recover Gold Nano CC Cream  

Oklah.. sebelum TB share pengalaman selepas sebulan TB menggunakan Hansaegee Nature S+ Recover Gold Nano CC Cream ni, meh TB perkenalkan dulu serba sedikit tentang Hansaegee Nature ni.. Hansaegee Nature ni adalah skincare brand, product originally made in Korea yang telah bertapak di Malaysia sejak tahun 2011 ,

dan kalau korang nak tahu Hansaegee Nature S+ Recover Gold Nano CC Cream merupakan salah satu produk mereka yang HOT sangat dimana ramai memberikan feedback dan review positif.. Sampailah TB pun teruja sangat nak cuba tau! Produk ni sudah berada di pasaran lebih dari 5 tahun tau! 


Oh ya.. Dalam entri yang lepas iaitu YANG INI TB ada cerita pasal Hansaegee Nature S+ Recover Gold Nano CC Cream ni dah tukar packaging baru sempena 2019 kan? haaa.. ni TB share lak gambar-gambar cc cream packaging baru tu.. Nampak wow kan! Packaging tetap Gold tetapi dah upgrade isi kandungannya dari 30ml kepada 50ml, manakala SPF 30 PA ++ dah di upgrade jadi SPF 50 + PA+++ .. wahh.. cayalah kan! Tekstur dia pulak masih sama dengan yang sebelumnya.. Aduh! TB geram tengok tau.. 


New Packaging yang Nampak Mahal Gituuu.. 


Tema Gold tu masih tetap ada.. hehehe


Didatangkan dengan Penutup Jenis Twist Lock untuk memastikan cc cream tidak mudah bocor atau tumpah.. 


Mudah sangat nak guna, just pulas 
penutup botol ni dan picit ikut penggunaan ..


Nampak beza kan.. 
Tu Baru sapu, Nanti lama2 dia akan ikut tona warna kulit kita.. 



Teruja .. Lepas guna sebulan, muka nampak glowing je.. 


Kulit nampak rata, 
wrinkle berkurangan.. best sangat!


Memang teruja kot tengok sebab tekstur Hansaegee Nature S+ Recover Gold Nano CC Cream  dari Hansaegee Nature ni bewarna putih tetapi bila disapu pada wajah, nampak rata yang amat sangat.. kulit nampak gebu dan glowing. Ada pulak tu yang jenis suka makeup simple macam TB ni, hanya pakai Hansaegee Nature S+ Recover Gold Nano CC Cream  tanpa bedak-bedak lain dah.. muka nampak macam berseri je tau.. Inilah yang paling TB suka tau!

Haa.. sebelum tu meh tengok Video TB unboxing hari tu.. heee..



Yang lama dah hampir nak habis, so.. cepat-cepat order untuk standby..
Kali ni order-order terus dapat packaging baru tu.. hehe.. 


Haaa.. yang ni packaging lama.. gold jugak gitu.. 


REVIEW SELEPAS SEBULAN PAKAI HANSAEGEE NATURE S+ RECOVER GOLD NANO CC CREAM

TB ada parut jerawat dan ada tanda jeragat di pipi ni tapi TB rasa lega sebab Hansaegee Nature S+ Recover Gold Nano CC Cream boleh cover tanda-tanda yang kurang menyenangkan tu.. Walaupun tekstur cream ni nampak warna putih tapi sebenarnya bila pakai elok je rata dan tak bercapuk, sebab ia mampu blend dengan warna kulit TB dan buat wajah TB segar, glowing dan berseri..  senang meresap dalam kulit, tak berminyak.. 

Untuk TB yang sejenis yang tak suka makeup tebal bila keluar.. haaa.. Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream sangat sesuai dengan TB, calit-calit.. ratakan, dah siap.. Selain nampak kulit cantik semulajadi, kulit TB juga dilindungi dari Sinaran UV yang berlebihan sebab Hansaegee Nature S+ Recover Gold Nano CC Cream ni mengandungi spf 50+ PA+++ tauu.. So, kalau korang pun teruja nak cuba Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream ni, bolehlah layari  Website Hansaegee Nature . 


Klik Video atas ni kalau nak tengok cara TB guna dan hasilnya.. 

So, Berminat nak order? boleh lah ke link-link dibawah ni ye.. 


Hansaegee Nature 

Website:

IG page: 

FB page: 

Youtube page: 







04 Mac 2019

HADIAH YANG MEMPUNYAI SENTIMENTAL VALUE DARI PRINTCIOUS.COM


HADIAH YANG MEMPUNYAI
SENTIMENTAL VALUE
DARI PRINTCIOUS.COM


Petang-petang begini TB nak bercerita tentang satu website yang sangat TB suka sebab di website ini TB boleh memilih dan mereka design mengikut idea dari TB sendiri dan yang paling best semuanya hanya dihujung jari.. klik-klik je dah siap design.. then terus checkout, bayar.. then tunggu barang sampai.. mudah kan! haaa.. kalau nak tahu website itu ialah Printcious.com .

"Precious Gifts From Your Heart" yang bermaksud Hadiah Berharga Dari Hati Anda .. TB suka tema ni.. sebab tanyalah mana-mana orang pun, pastinya ramai yang sukakan hadiah yang boleh menjadi kenangan sampai bila-bila.. 

Selalunya kita tak tahu nak bagi apa dekat orang tersayang kita betul tak? Kalau boleh kita nak lah Hadiah yang kita beri nanti jadi hadiah yang akan menggamit kenangan sampai bila-bila buat diorang betul tak..  Haa.. satu je caranya untuk jadikan sesuatu hadiah tu ada sentimental value tak kira berapa lama digunakan.. iaitu hadiah yang kita design sendiri dan menyimpan memori antara kita dan yang tersayang.. betul tak? Haa.. nak tau kat mana boleh design sendiri ikut citarasa korang?



Jeng Jeng Jeng bagi korang yang belum tahu tu, korang boleh design sendiri hadiah dan barangan peribadi mengikut citarasa korang hanya di Printcious! dekat situ banyak giler design cantik-cantik korang boleh pilih utnuk design sendiri barangan korang.. Nak custom design sendiri pun boleh tau! just upload design korang punya sendiri..

Sempena Hari-Hari Bahagia korang iaitu Hari Anniversary yang disambut tiap-tiap tahun perlulah ada kelainan dan menyimpan seribu kenangan dengan hadiah yang di customize special untuk buah hati tersayang.. betul tak? heee.. Jom tengok kat sini bagi siapa-siapa yang nak customize design untuk hadiah orang tersayang .. https://www.printcious.com/my/gifts/occasions/engagement , ada pelbagai pilihan yang korang boleh pilih untuk dihadiahkan kepada si dia.. Antaranya T.shirt, Mug, Cushion, Throw Pillow dan macam-macam lagi tau! klik je link atas ni yea! dan terus order tau! ha2..


Design Sendiri Hadiah di Printcious 
Hanya perlu layari web Printcious kita dah boleh memilih sendiri hadiah mengikut kategori jantina si penerima dan occassion tertentu. Yelah selama ni kan pening nak pilih hadiah untuk lelaki, hadiah untuk perempuan, hadiah untuk suami la, hadiah untuk isteri la.

Oh ya.. kalau korang nak tahu selain menyenangkan kerja kita memilih hadiah berdasarkan penerima, kita juga dapat customize hadiah berdasarkan occassion tertentu. Contohnya seperti hadiah konvokesyen, birthday ke, wedding ke, untuk baby baru born ke, dan macam-macam sambutan lagi. Tak salahkan sesekali meraikan hari istimewa mereka yang kita sayang.

Oh ya.. Emak TB dah banyak kali minta TB buatkan Throw Pillow untuknya, TB je tiada masa nak edit-edit gambar untuk letak pada throw pillow tu.. Tapi bila fikir balik tanggu-tangguh nanti terlupa, so TB pun edit hari ni juga.. kalau nak tengok macam mana design TB tu, boleh tengok gambar seterusnya ya.. Kalau nak tengok throw pillow yang dah siap.. haaa.. tunggu barang sampai dululah yea.. hehehe.. 

Jom manjakan orang-orang yang korang sayangi pada hari-hari istimewa mereka dengan Printcious memandangkan semakin banyak hadiah baru untuk majlis-majlis khas dari Printcious.. Malah, printcious juga menyediakan perkhidmatan percetakan hadiah korporat untuk acara tertentu. 

Antara List Cadangan Hadiah Yang Korang Boleh Pilih di Printcious :
- Design T-shirt sebagai hadiah 
- Design Puzzle Gambar sebagai hadiah 
- Design Mug sebagai hadiah 
- Design PU Leather sebagai hadiah 
- Design Baby Rompers sebagai hadiah 
- Design Keychain sebagai hadiah 
- Design Phone Case sebagai hadiah 
- Design Cushion sebagai hadiah
- Design Graduation Gift
- Design Untuk Gift For Him / Gift For Her

Design Barangan Peribadi di Printcious 
Printcious ni yang bestnya, korang boleh design dan hadiahkan kepada yang tersayang dan yang best jugak kita pun boleh je belikan something untuk diri kita sendiri sebagai kenangan dimana hasil karya design kita tu tertepek pada hadiah yang kita design di Printcious ni.. haa.. Semua barang-barang peribadi tu kan boleh customize sendiri ikut citarasa kita. Paling penting.....tiada minimum order. dan lain daripada yang lain.. orang lain mesti tak jumpa yang macam kita design ni kat luar sana.. percayalah! 

Cara Membuat Pembelian di Printcious

1. Login akaun
2. Pilih Product
3. Muat naik gambar / design
4. Tambah text
5. Order
             
6. Tunggu Barang Sampai horray!

-------------------------------------------------------------------------------------

jom Tengok STEP BY STEP Cara Nak Order!


01. Login Akaun
First sekali kena ada akaun Printcious. Caranya daftar PERCUMA aje.. Kalau belum ada akaun Printcious senang aje, korang boleh sign up terus dekat situ menggunakan akaun facebook korang. Tak susah pun.. klik klik aje dah jadi member.. hehehe.. kalau takda facebook pun boleh, sign up macam biasa je..



Lepas tu kena isi detail korang dekat ruangan kosong berkenaan untuk lengkapkan dashboard profail korang.. Elok isi terus Alamat korang sebab nanti masa nak shopping tak perlu nak isi dah, terus checkout je.. kan mudah! 



Yang ni yang korang boleh pilih untuk apa-apa occasions atau untuk tujuan apa gift tu.. 



02. Pilih Product 
Klik aje mana-mana produk yang korang nak beli di CUSTOM GIFTS ni. Kat sini terdapat bermacam-macam kategori untuk korang memilih. Semua ada depan mata .. Kadang sekali tengok je kita dah tahu apa kita nak cari sebenarnya.. hehe.. TB geram bantal tu.. grrrr....





3. Muat naik gambar / design + 
Kalau dah ada gambar atau design yang dah sedia ada, bolehlah upload terus je. Tambah text kalau nak. Ikutlah kreativiti masing-masing.



Bahagian Depan 


Bahagian Belakang


4. Tambah text
kot la korang nak tambah ayat-ayat dan madah-madah untuk tersayang.. boleh je tambah.. 


 5. Order 
Kalau rasa dah puas hati dengan design, maka teruslah 'Add to Cart' dan bayar tanpa ragu-ragu. Yang bestnya dengan Printcious ni, mereka murah dengan promosi, jangan sia-siakan coupon promosi yang diberi ok. Haha.



Pembayaran boleh dilakukan melalui mana-mana bank yang tersenarai dibawah :




6. Selesai !

Ok dah siap, senang je kan! Sekarang masa untuk tunggu barang sampai ke tangan korang aje.. Oh, ya.. Printcious menggunakan perkhidmatan kurier Skynet, Pos Laju & Ninja Van untuk menghantar barang-barang supaya sampai dengan cepat dan selamat.

Ha.. berminat tak nak shopping dan design sendiri hadiah kesayangan korang untuk dijadikan hadiah istimewa orang tersayang?? kalau berminat boleh lah singgah dan terjah link-link dibawah ni yea.. jangan lupa follow dan LIKE ok.. ta ta ta....

If you are looking for best  button batch for college , don’t forget to contact them. Or if you have any upcoming event and would like to impress your guest, photo booth rental is your best choice.”



Pssttt.. alang-alang dah order.. TB order ni sekali.. hihi.. Mouse Pad.. Comel takk


Jom Tengok Video cara nak Customise Hadiah korang di 
Printcious.com – Precious Gifts From Your Heart



“Printcious.com – Precious Gifts From Your Heart”, “gift for husband”, “birthday gifts”, “surprise gift”,” gift for him”,” diy gift”

If you are looking for best gift, don’t forget to contact them.

Or if you have any upcoming birthday party and would like to impress your guest, printcious.com is your best entertainment.





02 Mac 2019

DELICIOUSBOX.MY - FOOD DELIVERY YANG MENYEDIAKAN MAKANAN YANG MENYELERAKAN!



DELICIOUSBOX.MY - FOOD DELIVERY YANG MENYEDIAKAN MAKANAN YANG MENYELERAKAN!


Wahhh.. TB minta maaf ye kawan-kawan semua.. if TB dah ter UP gambar-gambar makanan yang sedap-sedap ni.. TB pun dah terliur tengok ni tau.. Nak pulak petang-petang gini perut berbunyi trang tang tang.. hahahaha.. 

Ok lah, TB sebenarnya nak share tentang Servis Penghantaran Makanan / Food Delivery yang semakin viral sekarang ni iaitu Deliciousbox .. Haaa.. pernah dengar tak? Bagi yang baru first time dengar tentang Deliciousbox ni, meh TB terangkan serba sedikit apa dia Deliciousbox ni, dan apa fungsi dan kelebihannya.. 

DeliciousBox.my adalah antara servis penghantaran makanan yang paling murah di KL yang juga memberikan air PERCUMA.


Dan paling best bila ada Delivery PERCUMA untuk set istimewa 2 orang dan 4 orang. Hanya RM10 seorang, sangat berbaloi untuk mereka yang terlalu busy di Office dan tidak suka hadap traffic jam tu.. Sekarang ni mudah je nak isi perut kosong kan! Agak rasa malas nak keluar, just order online je dekat Deliciousbox ni kan.. Hehe.. Untuk Surirumah yang dah bosan makan masakan sendiri.. boleh lah try tukar selera pulak, pilih bento yang korang suka dan klik.. senang saja kan!

Yang penting, apa-apa pun.. daftar dulu.. percuma je daftar.. nanti dah daftar butir-butir semua senang la nak order menu apa-apa yang korang suka.. Lepas tu, just tunggu depan pintu je .. makanan sampai


Tengok.. TB pun daftar dah! korang bila lagi..

Haa.. Jom tengok apa yang best dalam pakej-pakej yang ada kat bawah ni.. TB selitkan juga info-info tentang kelebihan Deliciousbox ye..   

FREE DELIVERY SET (4 pax termasuk 4 air percuma)
- Chicken Bento (nasi + ayam + sayur) x 2 set
- Seafood Bento (nasi + seafood + sayur) x 2 set

  1. home cooked meal
  2. Setiap bento dimasak segar menggunakan bahan yang fresh dan bersih
  3. Murah! Meal lengkap hanya dari RM7.50 sahaja (3 lauk + nasi)
  4. Diet yang seimbang, ada nasi, sayur dan ayam/seafood ( menu sihat dan berkualiti )
  5. Air PERCUMA
  6. Delivery PERCUMA untuk Special Delivery Set (2 atau 4 org)
  7. Service ditawarkan antara 11.00am dan 8.00 pm Setiap Hari.
  8. Pilihan Western seperti Chicken Chop dan pasta
  9. Tiada order minima
  10. Lebih 100 pilihan makanan, menu berubah setiap minggu gerenti tak bosan!
  11. 1 jam delivery ke rumah/office
  12. Sesuai untuk orang yang sibuk atau malas nak keluar makan
  13. ada pakej mini buffet atau catering 
  14. delivery sampai depan pintu, tiada minimum order
  15. pelbagai menu dan pilihan bento (ayam, seafood, tauhu veggie) 

Haa.. korang yang busy dan tak suka hadap jam tu kena try order kat sini sebab ia sangat cepat dan mudah, senang pulak tu.. boleh order melalui handphone.. dan korang boleh order bila-bila je, makanan akan sampai 60 - 90 minit selepas order. Haa.. waktu delivery ialah dari 11:00am hingga 8.00pm Setiap Hari.. Apa nak lagi? just nganga mulut, makan! hahaha..

Oh ya.. lupa nak bagi tahu lokasi penghantaran, Servis penghantaran deliciousbox ni meliputi kawasan Cheras, Bangsar, KL Sentral, KLCC, Kuchai Lama, Sri Petaling, Mid Valley, Old Klang Road, Seputeh dan Ampang ..

Ok yang bawah ni full list.. boleh tengok yea..

Deliciousbox my: Kl city Centre area
Ampang
Cheras
Bukit jalil
Sri petaling
Oug
Old klang road
Bangsar
Bangsar south
Kl sentral
Brickfields
Certain pj area
Mont kiara
Sri hartamas
Seputeh
Taman desa
Mid Valley
Balakong
Kuchai lama
Sg besi
Taman tun Hussein onn
Bukit Damansara
Segambut
Setapak
Wangsa maju




Haa.. Meh la TB tayang gambar-gambar hidangan/menu/bento yang korang boleh order nanti.. waduh-waduh.. my mouth is watering you know! hahaha.. Dugaan betul.. 









Haaa.. macam mana? tergoda tak tengok? Nampak lazat kan? mestilah sebab dimasak menggunakan bahan-bahan yang bersih dan segar.. home cooked meal dan halal gitu.. Yang bestnya.. bento ni turut disediakan mengikut Diet yang seimbang, ada nasi, sayur dan ayam/seafood, lengkap semuanya dalam satu hidnagan kan! so, untung korang order kat deliciousbox.my ni sebab dapat  menikmati menu yang murah, tetapi sihat dan berkualiti . Siap ada air percuma tuu.. hehe.. 
Haa.. buat yang tekak dan selera ala-ala western tu, dont worry.. dekat sini pun korang boleh order tu semua tau! Ada Pilihan Western seperti Chicken Chop dan pasta untuk korang try !

Haa.. dibawah ni TB paparkan sedikit gambar yang TB screenshoot di website Deliciousbox.my tadi.. korang boleh nampak kan.. menu dia.. fuh.. seperti memanggil-manggil kita order sekarang! haha








BENTO BELOW RM10 + FREE DRINKS

Hanya dari RM7.50 dan FREE DRINKS lagi, BETUL... hanya dari RM7.50 + FREE DRINKS, dapat makan bento luncbbox! Betul-Betul Murah! Boleh klik kat sini --> www.deliciousbox.my untuk order. 

Oh ya.. Selain bento, ada juga menu-menu lain yang tidak kurang menarik iaitu  :



Antara menu meletops di www.deliciousbox.my : 

  • Chicken bento

  • Seafood bento

  • Veggie bento

  • Chicken + seafood bento 
Selain daripada bento, ada juga menu: 

  • Spagetti 

  • Chicken chop

  • Nasi lemak

  • Nasi goreng 

  • Dan makanan ringan. 

Haa.. Bestnya kan.. sangat mudah, kalau penat nak memasak atau keluar dari office/rumah , klik je order nanti makanan akan sampai depan pintu. 


CARA NAK ORDER?

Pelanggan boleh membuat pesanan di laman web. Proses membuat tempahan adalah seperti berikut:

  1. Pilih produk anda dan tambahkannya ke cart


  2. Mengesahkan kandungan cart itu


  3. Memberi maklumat mengenai butiran peribadi pelanggan


  4. Nyatakan tarikh dan masa pengambilan


  5. Pilih kaedah pembayaran pilihan


  6. Terima GTC


  7. Confirm the order


  8. Mengesahkan pembayaran



Oh ya.. Untuk korang yang nak order tu boleh lah guna promo code TB ni.. Saja nak bagi korang rasa happy sikit.. hehehehe.. Kalau nak potongan RM3, guna je Promo Code : TBUTANG3 ni.. Masukkan promo code ni semasa checkout nanti yea.. dapat lah less RM3 .. hehe.. untung tau.. dapat makan sedap, free air minuman, makanan berkhasiat dan diet seimbang lak tu.. hehehe..


Haaa.. kalau nak baca info lebih lanjut.. bolehlah layari link-link dibawah ni.. jangan lupa Follow IG, Like FB Page, dan Visit Website www.deliciousbox.my untuk order.. 


Deliciousbox
Website: 


Call / Whatsapp : 
011-64093911

Wechat :
@deliciousbox.my


#deliciousboxmy
#klfooddelivery 
#fooddelivery 
#FoodDelivery



GA New

Innity Mobile

nuffy2

BV2019 - 2

nity 2