adseng

Innity 1

Nuff

23 Februari 2018

BELAJAR BUAT KOMIK DENGAN WEBSITE ONLINE FREE!


BELAJAR BUAT KOMIK ONLINE FREE! 

Ternampak satu lawak jenaka yang di share kan di group whatsapp semalam.. Eh Eh.. tetiba pulak terasa nak buat komik.. hahaha.. Takde apa sangat lawaknya tapi TB saja nak try guna website online untuk buat komik sendiri ni ha.. macam best je.. haha.. walaupun lukisan lidi je pun.. yang penting motif kartun yang nak disampaikan tu sampai.. betul tak.. sampai ke tidak? hahahaha.. 

TB memang minat benda-benda macam ni dari dulu.. tapi tu lah.. masa amat mencemburui TB .. haha.. sebab kita biasalah.. ada je koje nak dibuatnya kan.. eh.. melalut lak..

Ok lah.. jom layan kartun atas ni.. bukan idea teman lawak jenaka tu.. tapi idea dari group whatsapp.. teman just nak try website ni je.. kalau ada apa-apa kesilapan silalah tegur yea.. sorry.. Salam jumaat Semuaaa.. 

Seorang yang sukakan kucing, seoarang yang cerewet tetapi akan bersyukur dengan apa yang dimiliki.. seorang yang akan berusaha mendapatkan apa yang diidamkan. dengan titik peluh sendiri..seorang yang tak suka dicabar.. pantang dicabar

Related Posts

9 ulasan:

  1. Oooo...bagusnya. Nanti nak ajar anak lah. Budak-budak idea mereka lagi kreatif berbanding Kita .

    BalasPadam
  2. Minat dan berseni boleh lah buat komik ni. ANak sis pun minat jugak ni...habis buku dia dok buat kartun bergambar ni..mcm2 karakter n cerita dia buat. Nanti leh lah suh dia cuba yg ni pulak

    BalasPadam
  3. MEnarik juga ya buat komik online ni TB. Rose takde bakat lukis/tulis komik. Hihi. Boleh bagitahu anak buah rose lah. Sebab dia memang suka lukis komik. Pantang nampak buku kosong, ade je cerita dia buat. Thank you TB sharing this.

    BalasPadam
  4. Ada bakat jadi penulils komik. hahaha...saya pun pernah try buat once. Tapi kan sendiri je gelak org lain tak gelak pun. aihhhh

    BalasPadam
  5. Bab kartun- kartun ni kena kreatif dan pandai susun dialog kan..ikut la jenis kartun yang kita nak buat..krik krik la kalau kita buat kita je yang gelak kan...hehehe..kalau dapat tackle org lain gelak sure best

    BalasPadam
  6. hehe comel je dialog komik tu. senanglah nak buat komik, online je pun boleh. boleh kongsi laman web untuk buat komik ni?

    www.maisarahsidi.com

    BalasPadam
  7. Wah.. few days ago I was thinking is there a website where I can do comic. Now I saw you share this... Law of attraction really powerful.

    Racheal

    BalasPadam
  8. hahaha...comel sangat dah ni..hehehe...kira ada jugak la bakat TB...Sally ni kalau lukis org lidi pun senget..mcm mana ? :P

    BalasPadam
  9. hehe makan dalam gak lawak TB tu..kalau ada idea best macam ni, penyampaian kot kartun lidi pun boleh diterima ramai kan..

    BalasPadam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

Innity Mobile