Nuff

30 Oktober 2013

JOM GI CLUBBING NAK??

JOM GI CLUBBING NAK?

Ha2.. tentu korang terkejut baca tajuk ni kan.. apakeheinya Tengkubutang tiba2 ngajak gi clubbing ni? Buat tebiat ke apa?? Huhuhuhu.. Pasti akan terkeluar ayat camtu dalam kotak fikiran korang kannn.. 

Ekceli teman idak lea nak ngajak korang gi clubbing puuunn, nak gi tempat tu pun tak pernah terlintas dek pikiran.. buat apa lea gi tempat2 camtu kann.. laghaaa... 
Heeeee.. yang beno nya teman nak citer pasal malam tadi. Alkisahnya, sementara menunggu customer datang cod barang motor, kami pun gi minum kat salah satu kedai tu.. sekali hubby teman dapat call dari kakaknya.. ayat 1st sekali yang hubby teman dengar ialah "jom gi clubbing!?".. dengan reaksi terkejut..hubby teman terus jawab Haaaaaa??? Nada suara dia yang tiba2 tinggi tu buat teman turut terkejut, risau la kan.. kot ada berita apa2 yang tak elok di dengar.. 
Pastu teman dengar je apa citer sebenonya, tapi tak dapat nak tangkap citer pasal apa... hu3.. Pastu dengar pasal budget lah, pasal nak gi naik apa lea, pasal tido berapa malam lah..pasal snorkling n lawat pulau lah.. hahhh.. apekah?? huh.. teman masih tak dapat tangkap depa citer pasal apa.. last2 terdengar ayat Krabi.. Hoh??? 

Pastu sambil tersenyum plus muka serba salah, terdengar hubby teman mengakhiri percakapan dengan ayat "takpelah, biar aku fikir dulu".. Teman pun dengan tak sabar tanya apa kes? Ho2.. rupa2nya kakak ipar teman nak ngajak kami gi Krabi hari Jumaat hingga Selasa depan?. Bila dengar je pasal tu hati kami sebenarnya berbelah bagi.. nak gi ke taknak gi.. kalau gi, hubby teman terpaksa amik coti lagi, sedangkan dia dah apply coti 4 hari untuk kami ke Hong Kong bulan Disember nanti.. itupun atas urusan bisnes.. kalau amik coti banyak2 kang apa kata bos dia lak kan..

hemm.. tapiii.. kalau tak gi nanti nyesal lak.. bukan selalu dapat gi rombongan kuarga ramai2 ni.. Huwarghhh.. hati berbelah bagi.. teringin memang teringin nak gi.. tapi bila fikir balik, kami kena hold dulu berbelanja untuk melancong ni.. sekarang belum masa lagi nak bersukaria, kami perlu berjimat untuk Improve kehidupan yang baru bermula ni.. untuk masa depan kami jugak..Tapi hati ada lea sikit2 terkilan tu.. nak wat lagu mana kan.. pejamkan mata sudaaa.. huhuhhu..

Ha2.. berbalik kepada tajuk entri ni tadi?.. hehehe.. Clubbing yang teman maksudkan tu ialah kesilapan Pendengaran hubby teman at the 1st dia jawap call tu.. heee.. keadaan situ bising, maka x berapa dengar apa yang kakak ipar cakap, tu yang Krabi jadi Clubbing?. Hihihihihi.. Itulea alkisahnya... hu2
Pendapat teman clubbing ni sesuatu perkara yang paling bodoh yang dilakukan oleh remaja sekarang....

1. buang masa
2. buang duit
3. dapat kawan yang tak baik.
4. menjerumus kita kearah zina
5. yang penting dia lupa agama dia semasa dia tengah seronok dlm club

Bukankah agama islam mengharamkan kita pergi ketempat macam itu??

Related Posts

28 ulasan:

  1. uish!
    jauh beno krabi ngn clubing
    kalau dgr krabing nk sme la tu ngn clubing .huhuhu :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. ha2.. tau xpe.. tapi memang yea jugak dia dengo camtu sebab masa tu tempat kami makan tu bising sikit.. heee

      Padam
  2. moga anak - anak melayu yg membesar kat kl ni tak terjerumus dgn clubbing ...

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul tu .. biar terjerumus dengan menda2 yang baik cpe.. kannn

      Padam
  3. bestnya kalau dapat pegi Krabi tu..
    tapi takpe la, next time bole pegi jgk kn? :D

    BalasPadam
  4. Jauh na menyimpangnnya... krabi... jadi clubbing... hehehe..

    BalasPadam
  5. betul sgt tu, setuju sgt !

    BalasPadam
    Balasan
    1. kan.. moga muda mudi x tersasar ke arah clubbing2 ni

      Padam
  6. Assalamualaikum... Atish membalas kembali kunjungan..
    Mak Atish cakap kita takleh gih clubbing, tak baekk tau :P

    BalasPadam
    Balasan
    1. ha2.. orraittt.. cakap kat mak Atish, tengkubutang cakap ya betuiii.. kim salam sekali tauu.. heee

      Padam
  7. tahu x per..pada pergi clubbing baik duk rumah layan keluarga...:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. haaa.. yg tu paling betuii.. buang masa je gi clubbing2 ni, teman nengok kat TV entah apa2 depa ni.. menari2 macam apa ntah..

      Padam
  8. hahaha..clubbing... ;) eh krabi cantikkan tempat dia.. xpalah next time ada rezeki ke krabi pulak yep.. ;) bawak belanje teman sekali..hahahaha

    BalasPadam
  9. singgah pagi clik2 nuffnang dulu.. nk share apa2 dr blog KA ok je !

    BalasPadam
  10. krabi jadi clubbing ek...hehehe
    tapi acu nie memang ada pun kengkawan ajak p clubbing
    kekonon nak merasa g clubbing sebelum dia nikah
    emm... tengah mencari alasan nak menolak...

    BalasPadam
  11. Hahahaha. Ingat TB nak g ke.. =P

    BalasPadam
  12. hahaha akak2..tp bila sebut cepat2 ada bunyi mcm clubbing jugak la :D

    BalasPadam
  13. benda-benda tak berfaedah tapi suka nak dilakukan oleh muda-mudi nih...

    BalasPadam
  14. buat terkejut ke... rupanya krabi.... wahhh best tu nak ke hongkong...

    BalasPadam
  15. Saspen gak tengok tajuk tu hihi..
    Btw, akak dah balas email dan komen dalam FB. TAHNIAH ye! :)

    BalasPadam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

nuffy2

adseng

Innity Mobile

GA New