MESTI BACA!!

27 Februari 2015

BUTANG KENA FLUTD - PART 1

BUTANG KENA FLUTD (Feline Lower Urinary Tract Disease) | Sebelum tu meh teman gitau dulu apa itu FLUTD tu.. sebab nanti korang pun tertanya-tanya macam teman dulu gak..  baik ambil tahu sikit untuk ilmu bersama .. ye tak.. 

FLUTD atau lebih mudah dikenali sebagai batu karang bagi kebanyakan pembela kucing merupakan pembunuh kucing dalam diam tanpa kita sedari. teman pun baru ini 1st time bawak kucen sendiri berubat.. kalau tak.. sebelum ni tau main kucen je.. yang bawak ke klinik selalunya abah.. kecuali si Mata Beso dulu.. teman yang buat rawatan Fisioterapi sendiri kat Mata Beso (hingga Mata Beso dari Lumpuh dah boleh berjalan.. Alhamdulillah) tapi lepas teman dok KL.. Mata Beso dah takde dah..sedih.. Opsss.. sambung citer Butang balik... 

Gambar Atas: Gambar semalam (26/2/2015) ketika Butang masih tak sedarkan diri, kena bius , dijangka pukul 6 petang semalam baru sedar.. tapi awal sebelum tu lagi dia dah sedar.. memang cergas budak ni.. kami pun terkejut.. 
Baru tahu kucen klu kena bius mata nya memang terbuka luas.. ok.. ilmu baru.. 

Ok lah.. meh teman cerita sikit apa kisahnya yang berlaku kat Butang.. Tak tahu nak cakap, sedih sangat sangat beberapa hari ni.. mulut tak putus berdoa semoga kucing kesayangan ku butang selamat dan sihat selepas ini, sakit, dia tak boleh nak kencing, pundi kencing jadi keras dan bengkak, batu karang block salur kencing dia.. hati mana tak risau kan.. 

Pada 24/2/2015 (Selasa)
Didapati Butang seperti berperangai pelik.. bertinggung di setiap tempat dalam rumah.. teman berasa pelik sangat.. sampaikan dekat kaki teman pun dia nak bertinggung.. selepas tu baru teman faham kenapa butang buat macam tu.. selepas ternampak butang try ke pasir toiletnya dengan begitu kerap.. dan bila diperhatikan.. butang bertinggung lama tapi air kencingnya tak keluar-keluar.. masa tu baru tahu Butang kena FLUTD (Feline Lower Urinary Tract Desease) atau dalam bahasa melayunya.. Kencing tak lawas..

Teman punya risau mula gigih mencari petua atau untuk mengatasi masalah butang.. Dan terjumpa banyak petua dalam blog2 pencinta haiwan iaitu salah satunya blog Shehren sahadan.. Terima kasih kerana sudi melayan pertanyaan teman.. Ia sangat melegakan.. 
Pada 25/2/2015 (Rabu)
Teman telah bawa Butang ke sebuah Klinik Swasta untuk check keadaan Butang.. pada masa tu Butang dah mengerang sakit ketika nak cuba kencing.. di klinik Swasta itu Doktor check satu bahagian di perut (pundi kencing) dan berkata bahagian pundi kencing dah keras.. bermakna ada batu karang disitu.. terkejut teman dengar berita tu.. terus tanya kos untuk rawatan.. kira-kira nak dekat RM700 jugak lah.. tapi bila bincang dengan suami.. dengan keadaan kewangan tak mengizinkan bulan ni.. kami prefer untuk bawak ke Hospital Verterinar Kerajaan di Cheras sahaja.. 
Namun teman minta cadangan dari doktor Klinik swasta itu, kiranya ada cara lain untuk dicuba.. maka doktor beri suntikan dan ubat untuk kencing tak lawas.. pada malam itu, Butang masih tak ada perubahan, masih tak boleh kencing.. ditambah pula dia mula mengeluarkan buih dari mulutnya.. dan sering muntah beberapa kali.. teman menangis tengok dia.. dan akhirnya teman dan suami NEKAD esok pagi nak bawa Butang ke Hospital Verterinar di Cheras tu.. tak kisah lah kena bangun awal pagi, tempuh jam.. asalkan demi Butang kami rela.. sebelum tu kami ada try nak pergi tanya di Klinik Muezza di Setapak.. Namun nasib tak menyebelahi kami.. klinik itu dah tutup masa kami pergi.. memang waktu operasi sampai pukul 7 sahaja.. 

Pada 26/2/2015 (Khamis)
jam 7.00 pagi kami bergerak menuju ke Cheras.. agak jam jugak masa tu.. bukan jam sikit.. tapi jam banyak.. tapi takpelah.. janji sampai Hospital Verterinar Kuala Lumpur (dekat Cheras ).. 
Disana kena ambil nombor giliran macam biasa.. selepas tu kena isi satu form (tiap kali datang kena isi tau walaupun kita pernah datang berkali-kali), selepas tu bila nombor dipanggil teman dan suami bawa Butang masuk jumpa doktor.. 

Butang tak operate semalam just kena masuk urinal catheter & drip untuk keluarkan air kencing dan batu karang (krystal) yang menyekat saluran kencing Butang.. Masa doktor sedut guna picagari tu.. rasa takut nak tengok darah yang keluar tu, sebab budget darah pekat likat.. tapi bila tengok darahnya tak pekat.. teman berani tunggu sampai habis.. Urine (air kencing) Butang ada campur darah tapi darah tu tak pekat sangat.. maybe tak berapa teruk macam sesetengah kes tu.. 

Alhamdulillah.. lega rasa sebab bukan kes yang teruk sebab teman cepat sedar Butang kena FLUTD dan cepat bawa ke Klinik.. tQ gak buat hubby miaw tersayang.. sebab sama-sama bawa Butang gi menjalani rawatan segera.. Alhamdulillah.. syukur.. nasib baik dia pun CatLover.. kalau tak.. keseoranganlah teman uruskan semua.. 
Cat Catheters yang dimasukkan ke kemaluan Butang untuk sedut air kencing Butang yang tersekat dalam Pundi kencing tu.. 
Masa nak masukkan tiub(Cat Catheters) dekat kemaluan dia, doktor try banyak kali nak sedut keluar air kencing Butang tapi susah sangat.. rupanya saluran kencing dia di block,dengan serpihan batu karang kecik-kecik, teman dah risau masa tu.. tapi akhirnya berjaya gak sedut semua air kencing termasuk darah, Alhamdulillah.. Doktor kata tiub bole buka hari selasa ni, siap kena jahit bahagian bawah tiub tu, bukan letak ajer.. 


Masa jahit tu, Butang yang dah di bius boleh mengerang.. bayangkan.. dah dibius pun dia boleh mengerang.. maknanya sakit sangat tu kan.. Ya Allah.. masa tu teman nak menangis dah.. 
Lepas dah settle semua.. Doktor bagi saranan lepas ni bagi Butang makan Premium Food jenama Royal Canin je untuk Butang sebab hanya ini yangs esuai dengan Butang, kalau bagi makanan yang tak sesuai berkemungkinan peratus untuk kena FLUTD akan berulang lagi.. So, kalau sayangkan Butang, kenalah berkorban duit sikit.. kan.. i love Butang.. Harga untuk 1.5kg Royal Canin S/O kalau beli dekat Hospital Verterinar Cheras tu, murah  sikit.. dalam RM59.. tapi kalau kat klinik luar.. mahal.. mungkin ada yang murah tapi kena pandai cari klinik la kan.. teman tak jumpa lagi yang murah.. Tapi Doktor kata, Butang kena makan dalam 4 bungkus Royal Canin S/O ni, pastu baru leh tukar yang Royal Canin yang biasa dan murah sikit tu.. sebab nak bagi Butang sembuh betul-betul..taknak sakit Batu Karang mai lagi kan..Oh..tidak..
Haaa.. pastu kami pun gi bayar dan ambil ubat.. banyaknya ubattt.. teman dah gigil dan risau taktau macam mana nak bagi Butang makan ubat-ubat ni.. fdah le kena pastikan Butang banyak minum air lak tu.. kena makan dulu baru leh bagi makan ubat .. adoi.. dugaan dan pengalaman buat teman..
Semuanya berjumlah RM200 sahaja.. Alhamdulillah.. tak melebihi budget kami.. yang penting Butang cepat sembuh.. teman dengan tegasnya takmau buka colar kon kat kepala Butang tu sebab takmau butang jilat tiub kat anu dia tu.. seriau teman .. kang tercabut tiub tu kang.. jenuh.. 
 Gambar Butang tengah mamai lagi ni..
Ni pun mamai mamai gak.. hebat betul kesan ubat bius tu.. kesian plak nengok Butang..
 Ni gambo adik yang selalu je dok depan cage ni.. dia tenung je Butang tu.. rindu nak bermain sama kot.. cian adik.. kawan bermanja dia tengah tak sihat tu.. sabo ye dik.. nanti abang Butang sihat leh main wrestling sama-sama balik ye.. =P
Tengok.. punya dia setia menunggu abang Butangnya.. sampai terlelap atas cage tu.. alahai.. sweett
Yang si Oyen ni lak.. time ni nak manja-manja.. mentang-mentang Butang tak sihat.. dia pun tayang manja dia depan Butang.. hohoho.. macam-macam ragam depa ni..
Aloh.. dah kepenatan dok dalam cage.. mula la duduk macam macam posisi Butang ni ha.. kesiaaan.. Butang tak biasa dan tak pernah dikurung.. dah tentulah rasa tak selesa kan.. kita pun tension kalau asik terkurung.. betul tak? 
Alhamdulillah.. malam tadi Butang dah start makan dan minum.. syukur sangat-sangat.. baru rasa lega sebab hari ni dah start kena bagi ubat dekat Butang.. so, memang harap Butang makan dan banyak minum.. supaya ubat tu leh lancar dalam perut Butang.. 
Butang memang budak yang baik.. syukur.. dia tak banyak ragam.. senang jaga dia.. semalam lepas bawak balik rumah.. kami bergilir-gilir jaga.. alahai.. tak sangka hubby miaw2 sangat2 perihatin dnegan Butang ni.. memang sangat2 perihatin.. kadang nampak lebih perihatin dari teman.. cuma kadang papa nya terlebih manjakan Butang sangat.. sampai tak bagi pasangkan Colar Kon tu kat tengkuk butang.. takut Butang tak selesa.. 
lahaiii.... manjanya Butang ni..Untung kamu dapat papa camni.. huhuhuhu.. 

Note 1 :
Syok gi hospital verterinar cheras semalam.. semua tuan kucing sangat peramah.. tunggu lama pun tak rasa apa sebab banyak pemandangan cantik cantikk.. kucing lah apa lagi.. Hari SELASA (3./3/2015) kami kena bawa Butang ke sana lagi untuk buka jahitan dan tiub pada anu Butang tu.. dengar citer kali ni takde bius.. boleh ke Butang tahan? Ya Allah.. permudahkanlah.. 

Note 2 :
Untuk elak Butang Jilat atau risau terbuka tiub kat anu dia tu.. doktor suruh pakaikan Colar bentuk kon tu.. tapi.. alahai.. dalam pengsan pun dia boleh buka.. inikan pulak dah sedar.. jenuh nak sarungkan balik.. pandai je dia buka.. tak selesa kot..

Note 3 : 
Buat yang ada bela kucing.. nanti teman share dengan korang apa simptom FLUTD dan apa penyebabnya.. teman share jugak nanti bagaiman prosedur nak rawat kucing kesayangan di Hospital Kerajaan yang teman hantar Butang ni..

Note 4 : 
Terima kasih dekat Ain dan Fauzi (pencinta kucen jugak.. jumpa masa kat vet semalam) yang sangat-sangat baik hati pinjamkan kami Cage untuk bagi Butang tidur dengan selesa dalam kereta semalam (26/2/2015-Khamis) .. hehehe.. kucen diorang nama Baby.. hidung hitam macam kucen teman yang bernama Adik tu.. hihihi.. comeyyy


ENTRI BERKAITAN :


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )
Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 


Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. Cepatt.. 
KLIK

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page

26 Februari 2015

DOAKAN BUTANG SEMBUH DARI SAKIT

Butang dalam keadaan tak sihat.. tak tahu samada dia kencing tak lawas atau batu karang (hope janganlah batu karang) susah hati teman malam tadi.. pagi ni pun takde perubahan kat butang.. butang dah murung.. taknak makan, taknak minum.. kesian dia dah try kencing tak keluar-keluar jugak.. 

Teman tanya dengan kawan2 di group Kucing malam tadi.. semua dengan baik hati mencadangkan macam-macam petua.. rebus lobak putih then bagi Butang minum, bagi Butang minum air barli, dan ada juga yang suruh bagi Butang minum Air Cuka Epal + Air biasa (Apple Vinegar Cedar + Water).. teman tak tahu sukatannnya.. ada terbaca dalam internet.. 1 sudu kecil dimasukkan ke dalam 1.5 liter air.. ada yang tulis 1ml AVC (cuka Apple) campur 3ml air, dan dalam masa yang sama kena letak 1 sudu AVC dalam makanan wetfood Butang.. 

Teman baru dapat try bagi butang minum AVC tu je malam tadi.. itupun dah termuntah Butang minum.. kesian Butang.. Teman pun tidur tak lena malam tadi.. dengan harapan bangun pagi esok dapat tengok Butang kembali sihat.. tapi.. sebaliknya yang jadi.. Butang jadi semakin kurang aktif.. terbaring je kat luar balcony.. terpaksa fikir jalan lain.. jap lagi nank bawak pi klinik lak.. harap sangat belum terlambat.. dan harap sangat kosnya tak mahal sangat... serta harap sangat Butang boleh sembuh sepenuhnya.. 

Sebenarnya teman memang fobia nak bawak kucing gi klinik, sebab pernah dulu bawak kucing ke klinik, kucing tu tak sembuh n mati.. teman takut jadi macam tu.. teman fobia.. sebab tu teman pilih JALAN TERAKHIR SEKALI ialah bawa ke klinik.. kalau tidak.. memang awal-awal lagi teman dah bawa ke Klinik.. 
 
Harap dapat tengok Butang bermain-main dengan aktif macam dulu, macam dalam gambar atas ni.. Ni tengah fikir macam mana nak bawak Butang ke Klinik.. sangkar kucing tak ada.. maybe letak dalam kotak je kot.. =( .. Moga Allah permudahkan segalanya.. Teman sayang Butang dan kucen kucen lain.. sedih rasa hati ni tengok depa sakit..


UPDATE !!
Dah bawa Butang gi Klinik tadi.. Dr Vet Animal Clinic (depan Festival Mall).. Doktor check ada keras dan ada batu karang dekat pundi kencing Butang.. kena buang cepat batu karang tu takut effect kat buah pinggang nanti.. Kos yang dikenakan hampir RM700.. (Rm665) kos termasuk ubat, operate, dan lain-lain..

Tapi tadi doktor bagi cara lain.. bagi injection dulu dan bagi ubat untuk lawas kencing.. tengok esok macam mana.. kalau Butang tak kencing2 gak.. memang kena bawak lagi sekali untuk operate pulak.. atau sedut batu karang tu bagi keluar melalui saluran Air kencing Butang..

Doktor juga bagi tahu yang masa sedut tu, dengan darah sekali akan keluar.. Ya Allah.. sedihnya dengar.. Harap lepas kena cucuk dan makan ubat tadi, Butang OK lah hendaknya.. kalau boleh taknak bawak operate.. teman fobiaaa.. tak sanggup kehilangan Butang .. sekarang nak bersiap balik rumah.. nak sangat tengok Butang dah OK.. lepas ni kena beli makanan yang kurang kandungan garam.. wetfood ke atau ada satu produk tu.. 

ENTRI BERKAITAN :


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )
Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 


Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. Cepatt.. 
KLIK

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page

23 Februari 2015

Jawapan Eh? Apo Clue Ni?!

Jawapan Eh? Apo Clue Ni?! |
Baru berjinak-jinak main game ni pulok.. hari tu main game ASpo Bondo Eh Ni? Tapi makin lama makin pening kepala.. ni saja nak tuko selera lak.. kasi lagi pening.. huhuhu.. akan di update sikit2.. ikut kerajinan teman.. kikikiki.. sape tau jawapan selebihnya, sila komen kat bawah ni yea.. leh kita share sama-sama.. huhu.. Buat sape-spae yang suka game2 menguji akal camni.. leh la download kat google playstore (Android).. 

1. Najib
2. Kahwin
3. Bank
4. Kiki
5. Senyap
6. Novel
7. Bayi
8. Ladang
9. Disko
10.Rosmah
11.Wira
12.Binatang
13.
14.Boling
15.Masin
16.Agama
17.Bau
18.
19.
20.




Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )
Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 


Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. Cepatt.. 
KLIK

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


PEWWWWW.... SABO...


Huh.. Lega..baru selesai makan.. Tadi sampai je umah (teman dari kg).. Buka pintu je udah semerbak bau bunga taik ayam (poopoo oyen).. 

Pastu tolak pintu je udah terpenyek poopoo oyen.. Adoi.. Masuk umah tak sempat nak letak punggung, terus bersihkan umah yang berselerak dari dapur sampai ke ruang tamu.. MasyaAllah.. 

Dengan makanan kucing berterabur, dengan tong sampah tergolek, dengan bulu kucen sana sini.. Ni mesti Oyen n Butang berkelahi ni sampai umah jadi camtu sekali.. 

Dah abis kemas umah tadi.. Hubby belikan kuehteow goreng.. Memang tadi rasa lapar sangar tapi bila time menyuap tadi.. Aduooii.. Rasa penat nak menelan.. Tak dapat nak abiskan kuehteow tu.. So, simpan untuk pagi esok jelah.. 

Tak larat Nak menaip.. Esok jelah sambung..k bye.. 

Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )
Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 


Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. Cepatt.. 
KLIK

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page



19 Februari 2015

HAPPY CHINESE NEW YEAR!!

Haiiii.. Buat Liew,Lee,AhSoon,Ann dan kawan-kawan yang berbangsa cina yang lain teman nak wish u all Selamat Menyambut Tahun Baru Cina buat u all semua.. Semoga Ong bertambah mali ini tahun yea.. Heee.. Ucapan bawah ni untuk u all..
In this New Year,
May Good Luck,
And Good Fortune,
Always be with you!

Tahun ni.. Tahun kambing.. So teman letak gambo kambing yang cantik dan berwarna warni ni yeaa..



Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )
Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 


Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. Cepatt.. 
KLIK

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page



13 Februari 2015

Doa Solat Dhuha (Lyric) - Unic



Doa setiap kali solat Dhuha. Solat Dhuha sunat dilakukan di antara pukul 8 hingga 11 pagi. InsyaAllah memudahkan kita memperoleh rezeki dari Allah SWT.


Bilangan rakaat adalah 2 hingga 12 rakaat (2 rakaat 1 salam). Minimum 2 rakaat.

Niatnya: "Sahaja aku solat sunat Dhuha 2 rakaat kerana Allah Ta'ala". Rakaat pertama baca Surah Ash-Shams manakala rakaat kedua bawah Surah Adh Dhuha.

Selepas memberikan salam, baca doa didalam video ini. Selamat beramal.Semoga anda dianugerahkan rezeki halal yang melimpah ruah dari Allah SWT.





Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )
Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 



Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page



12 Februari 2015

Selawat Murah Rezeki

Marilah sama-sama kita memulakan hari yang mulia ini dengan menyebut nama Allah S.W.T...بِسْمِ اللهِ. بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَانِ الرَّحِيْمِ. ..perbanyakkanlah mengingati Allah dan berselawat kepada kekasihNya..InsyaAllah..kita terhindar daripada melakukan perkara- perkara yang melalaikan..sampaikanlah dan berpesan-pesanlah kepada saudara Islam kita yang lain..
Video -  Selawat Murah Rezeki





Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )
Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 



Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page



Lirik dan Video Ya Latif - Hafiz Hamidun ( Zikir Terapi Diri )

Sejak akhir-akhir ni teman suka pulak dengar zikir terapi alaunan Hafiz Hamidun ni.. bukan dulu tak pernah dengar.. tapi biasalah.. dulu tak tahu pun ada zikir-zikir yang merdu dari Hafiz Hamidun ni.. selalu dengar pun dari Hijaz.. dari Raihan.. dan dari semua kumpulan nasyid yang popular kat Juara Lagu tu kan.. 

Nama Hafiz Hamidun ni kedengaran agak biasa-biasa aje bagi teman sebelum ni.. tapi selepas dengar semua video Zikir Terapi beliau.. teman rasa jatuh cinta terus.. masyaAllah.. tak sangka merdu sungguh suara Hafiz Hamidun dalam setiap video nya.. sedikit sebanyak membuatkan hati teman rasa sayu dan dan membuat teman rasa bersyukur kepada Allah.. tQ Hafiz Hamidun!

Lirik dan Video Ya Latif - Hafiz Hamidun ( Zikir Terapi Diri ) 

Lirik - Hafiz Hamidun ( Zikir Terapi Diri ) 
Ya latif.. fu ya ka fiYa hafiz.. zu ya sya fi

Ya latif.. fu ya ka fi
Ya hafiz.. zu ya sya fi

Ya latif.. fu ya ka fi
Ya hafiz.. zu ya sya fi

Ya latif.. fu ya ka fi
Ya hafiz.. zu ya sya fi

Ya latif.. fu ya ka fi
Ya hafiz.. zu ya sya fi

Ya latif.. fu ya ka fi
Ya hafiz.. zu ya sya fi

Ooohh.. ooohh.. ooohh.. ooohh..
Ooohh.. ooohh..

Ya latif.. fu ya ka fi
Ya hafiz.. zu ya sya fi

Ya latif.. fu ya ka fi
Ya hafiz.. zu ya sya fi

Ooohh.. ooohh.. ooohh.. ooohh..
Ya latif..



Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )
Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 



Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 
klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page

11 Februari 2015

SUDAH REDEEM WHOHAA!!



Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )
Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 


Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 


klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page