Nuff

11 April 2016

KESAN BLOG TENGKUBUTANG BERTUKAR KE DOT COM


KESAN BLOG TENGKUBUTANG BERTUKAR KE DOT COM |

2 Bulan lepas bertarikh 21hb Febuari 2016 blog tengkubutang telah bertukar ke Dot.Com ( BACA SINI ) .. Beberapa hari selepas bertukar ke Dot Com, rupa-rupanya ada effect jugak kat trafik blog kita.. baru teman tahu.. Pertama, Bloglist teman hilang.. hemm.. tengah nak masuk bloglist baru tu.. 

Kedua.. Trafik blog teman yang setiap hari selalunya standard cecah 4k pageview keatas, tetapi setelah bertukar ke domain Dot Com, Pageview semakin menurun.. dan paling sedikit ialah 2k.. pernah jugak turun ke 1.9k macam tu.. 
Grrrrrrrrr... Udah apa kena niiiii.. Grrrrrr!!!
Adoi.. apa sudah jadi.. mula la risau awat jadi camtu.. tetapi disebabkan sejak kebelakangan ni teman pun kurang jenguk blog teman ni, so.. teman memang tak boleh nak buat apa.. tunggu jelah pageview naik balik.. 

Sebab ada rakan blogger bagi tahu yang sememangnya trafik akan menurun pada permulaan selepas bertukar domain.. tetapi selepas tu trafik akan naik balik perlahan-lahan.. baru lega sikit hati.. namun dalam kelegaan tu, teman kena jugak buat sesuatu untuk stabil kan kembali pageview blog tengkubutang.com ..

Cara nak naikkan trafik: 

Kena rajin Blogwalking blog rakan-rakan.. Disebabkan masa teman terhad satu jam je setiap hari.. maka untuk ber blog walking ke blog yang banyak-banyak, memang tak sempat.. cuma boleh pergi yang mana sempat tu je lah.. 

Kena Rajin Update Blog.. At least satu hari ada la up satu entri ke.. janji hari-hari ada entri terbaru yang di up kat blog kita tu..

Kena Buat Segmen / Giveaway Hemm.. kalau ada masa terluang, nak jugak buat Giveaway lagi.. tapi tu la.. dah malas pulak sebab sibuk sangat.. macam tak yakin je nak handle Giveaway-Giveaway ni.. Sebab nanti hilang fokus lak.. asik fikir blog.. hahahahaha.. yang beno nya Alasan! Malassss..

Kena Rajin Ping Entri Blog Ping kat mana-mana yang korang rasa ramai pembaca.. insyaAllah Trafik kembali masyukk.. Teman guna babab net dengan pingje.org je.. tapi.. dah lama giler tak ping.. Opsssss.. kantoii..  =P

K lah.. ada lagi tip naikkan trafik blog dari rakan Blogger teman, tapi nak senaraikan kat sini.. udah terlupa.. short term memory lost le pulok.. kih3..
Eh!! Trafik dah naik balik!!! Yeay!!!
hehehe.. Ye! selepas sebulan Trafik Blog Tengkubutang.com dah kembali normal macam dulu.. malah pernah cecah 5k keatas baru-baru ni.. dah lama tak cecah pageview banyak tu.. Sebelum ni Paling Tinggi 12k .. untuk satu dua entri yang tetiba hit.. Tapi idak la hari-hari dapat trafik banyak gitu.. (actually banyak bagi teman, yang otai2 punya trafik usah dikira.. memang teman jauh tertinggal ke belakang.. ) jadilah trafik 12k tu untuk blogger di tepian pinggan Chicken Chop ni kannn.. (sediss!) .. 
Ni Pageview teman snap hari tu.. Alhamdulillah.. dah naik balik.. Lega rasa nya.. heee.. apa-apa pun.. kena jugak update blog.. kalau blog tido.. trafik pun tido kata kawan2 blogger.. so.. itu je.. K byeee

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


KLIK SINI DAPAT DUIT!!


Related Posts

5 ulasan:

  1. lagi menaik naik la lepas ni.. dh de domain baru kan.. lg google trusted..

    BalasPadam
  2. kena slalu singgah blog syira..hehehe

    BalasPadam
  3. tetiba rasa macam nak ada domain sendiri. hehehe

    BalasPadam
  4. Kena update inform url dh tukar tu :)

    BalasPadam
  5. mine nak cecah 100 pgv pun susah hahahahaha

    BalasPadam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

Innity Mobile

adseng