06 September 2017

HIJAB SHAMPOO BY NATURAL ELIXIRS YANG AMAT SESUAI UNTUK RAMBUT GUGUR, BERKELEMUMUR DAN BERMINYAK

HIJAB SHAMPOO BY NATURAL ELIXIRS YANG AMAT SESUAI UNTUK RAMBUT GUGUR, BERKELEMUMUR DAN BERMINYAK

Hai.. Assalammualaikum.. baru hari ni dapat bersiaran di Blog yang hampir berdebu ni haaa... TB sibuk sangat sekarang.. tambahan pula baby TB yang semakin membesar dah banyak akal.. haha.. kena lah mengekor aje si kecik tu nak explore satu rumah.. kui3.. tak boleh nak dibiarkan aje sebab risau tersembam muka ke lantai ke.. jatuh terbalik kepala ke belakang ke.. semua tu nak kena alert.. So, nak ber blog pun tengok time jugak la nampaknya..

Ok lah.. ni TB nak share tentang satu syampu yang TB rasa sangat sesuai untuk mereka yang sukakan produk yang semulajadi/natural iaitu tanpa bahan kimia yang kuat dan tanpa bau yang terlalu kuat.. ini dia Syampu yang TB maksudkan iaitu HIJAB SHAMPOO dari Natural ELIXIRS yang Naturally Organic, Syampu yang sesuai untuk semua jenis rambut, dan ia juga Syampu yang amat sesuai untuk mereka yang berhijab..

TB dah try guna dah.. dan komen TB tentang syampu ini ialah... TB sukakan bau syampu ni, sebab bau dia lembut, tak kuat sangat.. bau macam bunga chamomil tu.. harum je.. dan TB suka sebab Syampu ni 2 in 1.. disekalikan dengan Perapi/Conditioner.. So, bila pakai.. terasa lembut je rambut selepas bilas.. dah tak perlu pakai conditioner asing-asing lagi..  pakai syampu ni pun dah cukup. Botol pun tak besar sangat tak kecil sangat.. isi dalamnya 300 ml.. banyak juga.. tahan la sebulan lebih kalau TB yang guna.. heee..

Kalau nak baca selebihnya tentang HIJAB SHAMPOO dari Natural ELIXIRS  ni.. boleh baca info nya dibawah ni yea..  

HIJAB SHAMPOO dari Natural ELIXIRS Mengelakkan dan Mengawal - Keguguran Rambut, Kelemumur, Minyak Kelebihan

Formula Syampu Hijab mengandungi bahan-bahan organik yang kaya, minyak Nettle Oil, Chamomile Extract dan Oil Tea Tree untuk menguatkan, melindungi dan mencegah kerosakan rambut dan keguguran rambut. Rambut memerlukan pendedahan yang mencukupi untuk udara dan sinaran matahari agar ia sihat dan kuat. Apabila rambut sentiasa tertutup, kulit kepala tidak dapat bernafas, yang membawa kepada pembesaran sebum yang berlebihan daripada peluh. Pori juga menjadi tersumbat; Membawa kepada kulit kepala yang tidak sihat, kelemumur, penurunan rambut dan berfikir dan rambut yang tidak bermaya.


Kelebihan Syampu Hijab:
Membersihkan dan melembapkan rambut dan kulit kepala.
Mengatur pengelupasan semula jadi kulit kepala menjadikan ia segar dan segar.
Mengimbangi pengeluaran sebum dan mengurangkan minyak yang berlebihan.
Ciri-ciri antioksidan melindungi rambut daripada kerosakan dan penuaan pramatang.
Meningkatkan dan memulihkan akar rambut untuk rambut yang berkilat dan sihat.
Menghalang rambut jatuh dan menghilangkan kelemumur.

Minyak nettle
Ia juga kaya dengan Vitamin B.
Ia adalah sumber besi, potassium, mangan, kalsium, magnesium, fosforus, silika, iodin, silikon, sodium, dan belerang yang baik.
Ia mempunyai protein dan asid amino yang tinggi


Membantu dalam Pertumbuhan semula rambut
Membantu pertumbuhan semula rambut seperti daun jelatang kaya dengan silika dan sulfur yang menguatkan akar rambut, folikel, kulit kepala dan rambut membuat rambut berkilau dan sihat. Selain menghalang keguguran rambut. Ia juga membantu dalam memulihkan warna rambut asli. Ia adalah anti-radang dan rawatan yang sangat berkesan untuk kelemumur.

Ekstrak Chamomile
. Anti-radang
i. Anti-perengsa
ii. Anti-mikrob

Menenangkan dan Mengalakkan Pertumbuhan Rambut
Chamomile membantu menggalakkan pertumbuhan rambut yang lebih sihat. Ia membekalkan kulit kepala serta menyuburkan dan menguatkan folikel rambut, merangsang pertumbuhan helai rambut yang lebih kenyang, tebal dan sihat.

Minyak pokok teh
i. Anti-radang
ii. Anti-perengsa
iii. Anti-mikrob
iv. Anti-kulat
iV. Anti-bakteria
Vi. Antiseptik
Vii. Anti-virus


1. Secara semulajadi menenangkan kulit kepala gatal dan menghalang masalah rambut yang banyak seperti kelemumur, botak, psoriasis, dan kutu kepala. Ia mengurangkan keguguran rambut dan, sebaliknya, menggalakkan pertumbuhan rambut.


2. Tea Tree Oil boleh membuang sel-sel mati, menyekat folikel rambut, dan meningkatkan sistem imun yang kemudiannya dapat melawan jangkitan yang mengakibatkan keguguran rambut, dengan itu menghalang kutu dan kelemumur.

Melembutkan rambut dan mengekalkan kulit kepala bebas daripada jangkitan kulat dan bakteria, mencegah kulit kering dan gatal dan folikel rambut yang disekat.
Mengandungi kesan anti-androgenik yang menghalang hormon lelaki yang menyebabkan kehilangan rambut.

Membantu menghentikan keguguran rambut dan menggalakkan pertumbuhan rambut yang sihat.

Ada Certified Halal * - Oleh Badan Pensijilan Turki.

Dibuat di Turki oleh Ekokimya
Ekokimya adalah pengilang yang sama dengan jenama penjagaan kulit organik yang disahkan premium Ecowell Organics; Pengilang sama ECOS3 detergen pembersihan rumah mesra alam - Label label bersertifikat




#hijabshampoo #naturalelixirs #naturallyorganic #antihairloss
#nodandruff #shampootudung 

Untuk info dan maklumat lanjut.. boleh klik link-link dibawah yea!

Facebook
Natural Elixirs Sdn Bhd

Twitter
Natural Elixirs Sdn Bhd 

Pinterest

Instagram

Google +

Youtube



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Daftar--> Jawab Survey--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik YOUGOV dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

Shoping dan dapat Cashback balik? Bestnya.. jom daftar SHOPBACK Percuma sahaja. Lepas ni shopping apa-apa je dapat pulangan duit balik.. untung kan??

Shopping barang paling murah di website online! tak percaya? daftar SGSHOP dan start intai barang2 yang murah giler kat sini!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page



Reactions:

11 ulasan:

  1. Bagus shampoo ni dah 2 in 1, tak payah nak fikir nak beli conditioner. + banyak khasiat lagi.

    BalasPadam
  2. This looks like a really good product! Definitely recommend to my Malay Friend =)

    BalasPadam
  3. Bagus idea ni, tapi dia sesuai tak untuk semua jenis kulit kepala? Yani punya lebih ke kelemumur.

    BalasPadam
    Balasan
    1. memang sesuai untuk rambut kelemumur pun yani

      Padam
  4. I have not tried this brand before. Looks good.

    BalasPadam
    Balasan
    1. yes.. i also think its good for my hair

      Padam
  5. Balasan
    1. ada facebook dia kat atas.. boleh try tengok2 dulu.. =)

      Padam
  6. Boleh try syampu nih.bagus kesannya

    BalasPadam
  7. Marsha pun guna shampoo ni...besttt

    BalasPadam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥