Innity 1

Nuff

24 September 2018

SHOPPING DI ALTHEA LAGI!!


SHOPPING DI ALTHEA LAGI!!! 


Haiii.. Hehehehe.. TB tak sabar sebenarnya nak share tentang shopping TB di Althea baru-baru ni.. hehehe.. Sebab kali ni TB shopping alat makeup pulak.. bukan skincare lagi.. Kali ni TB guna rewards point pulak tau.. Barang-barang yang TB pilih kali ni snagat-sangat cute.. hehehe... Nak tengok? meh tengok apa yang TB dah beli di website myalthea.kr




Taraaa.. ini dia box Althea yang terbaru TB inboxing hari tu.. TB shopping guna Reward Points (worth USD30) yang Althea credit kan ke akaun Althea TB As part of Althea Angels Welcome Gift, Thank you Althea! dan kalau korang nak tahu. item2 yang TB beli kalinya berharga lebih kurang rm100 ++ je tau untuk 4 barang ni.. iaitu : . . 1.) Peach Picth Moisture Cover Cushion 2.) Lovely Cookie Blusher - Sooo cute kan! 3.) Petal Velvet Powder - TB beli 2!!! . . Kalau korang geram tengok produk dari @altheakorea ni.. TB lagi lah geram.. comey sangatt.. murah pulak tu.. korang nak shopping macam ni gak? boleh le layari www.althea.kr kat situ banyak giler barangan KBeauty yang mampu milik dan besttt sangatt..rambang mata kalau singgah website Althea .. . . jom terjah @altheakorea #altheaangels #altheaangel #altheamalaysia #altheakorea #kbeauty #altheahaul #unboxing
A post shared by TENGKUBUTANG (ღ˘⌣˘ღ) (@tengkubutang) on




Yang ni TB memang dah lama aim sangat sebab ini adalah new baby Althea yang kedua, sebelum ni Althea Bare Assential dan Althea Petal Velvet Powder ni pulak menyusul lepas tu.. geram tengok tau.. hehehe.. So, TB grab jugak Petal Velvet Powder ni.. TB ambil kod Color #23 (Warm Beige) , dan paling best ia tak mahal.. murah je.. hanya berharga RM16.00 so, TB order 2 sekali terus sebab terjatuh cinta dengan color pakackging dia yang nampak soft tu.. logo Althea atas penutup tu pun awesome sangat.. so.. beli dua jadilah RM32.00 .. hehehe.. murah kan?..

Nak order jugak?
Klik sini --> https://goo.gl/w1rkmY




Lagi.. TB ambil Blusher yang cute mute ni haaa.. gerammmm.. hahahaha.. tengok gambar pun rasa nak makan.. opsss.. Lovely Cookie Blusher (7.2g) namanya.. dan kod yang TB pilih ialah kod ColorPeach Chous Wafers .. harganya pulak RM26.00 sahajaaaa..

Nak tengok video tentang produk ni?
Klik sini ---> https://www.youtube.com/watch?v=6-cNqx44h7U


Haa.. satu lagi yang comel jugakkkk.. adoii.. boleh sasau kalau singgah website Althea ni.. sebab packaging produknya comel2 belaka.. haaa.. ni dia koleksi coshion yang TB ambil kali ni.. ini cushion yang ke 4 kalau tak silap TB.. hehehehe.. Cushion comel ni namanya Peach-Pitch Moisture Cover Cushion (13g) Kod Color yang TB ambil ialah #23 macam medium je rasa TB ambil hari tu.. harganya.. hanyalah RM60.00 jewwww... 

Total semua barang yang TB order ni RM118.00 sahaja.. Shipping & Handling RM0.00 (free ajeee) best tak? hehehe.. Tapi shopping kali ni TB guna Reward Points RM118.00 yang TB dapat hari tu sempena hadiah alu-aluan sebagai Althea Angels Community.. Thank You Althea.. 

Nak tengok video tentang produk ni?
klik sini --> https://www.youtube.com/watch?v=jdnbLVx8RjM


Maklumat lanjut boleh ke web Althea 
Althea Korea's Malaysia Website: 

Instagram: 




Seorang yang sukakan kucing, seoarang yang cerewet tetapi akan bersyukur dengan apa yang dimiliki.. seorang yang akan berusaha mendapatkan apa yang diidamkan. dengan titik peluh sendiri..seorang yang tak suka dicabar.. pantang dicabar

Related Posts

17 ulasan:

  1. Althea best place to shop for beauty and skincare Korea. I like to shop there too and shopping for hair dye.

    BalasPadam
  2. Cepat sungguh habis stok ya sis. mesti selalu cuci muka dan seronok nampak perubahannya. sebab tu dah restok sekarang kan

    BalasPadam
  3. Comel betul blusher tu punya packaging. Dah la span dia berbulu bulu macam tu. Kalau saya probably beli sebab comel lepas tu nak pakai sayang hahahaha

    BalasPadam
  4. memang seronok shopping dekat althea ni sebab airah memang suka skincare dan makeup korea.harga pun berbaloi

    BalasPadam
  5. Comei belaka produ produk altia ni ya sis. patutlah cepat habis. kalau pakejing dah lawa macam ni mana hati tak berbunga bunga nak cuci cuci

    BalasPadam
  6. Menariknyaaa barang2 Althea ni. Kte tergida nau dgn velvet powder tu hahah maklum laa bedak memang dah abes ni. Kte baca entry ni geram je nengok nya

    BalasPadam
  7. wahhh banyaknya shopping. Betsnya shopping di Althea. ramai yang beri feedback positive utk jenama Althea nie. Nak jugaklah belikan utk adik-beradik. mesti dorg suka nie

    BalasPadam
  8. Orang perempuan itu lah kerja time gaji shopping lah heheheh memang tunggu sangat mereka nak beli terutama beli kat online jer sangat mudah..

    BalasPadam
  9. Seronoknya tgok orang shpping kat Althea. Sis dah shopping dah hari tu, ni ada lagi barang yang belum guna lagi. Entah bila nak pakai tak tahu lah..bila shopping tak hingat..hehehe

    BalasPadam
  10. comel nyer !!! especially blusher tu ha ha ah ah ha...
    aida bukan pengguna althea. but always disajikan dgn produk ni by blogger lain.
    nice to see.
    korean product semakin bagus. semakin competitive dlm industri kan. trusted!

    BalasPadam
  11. Kalau masuk althea memang rambang mata..semua produk dia memang berkenan di hati..bagus2 pulak tu..comel2...cantik blusher tb beli tu

    BalasPadam
  12. Wow! spotted the products I love, that Peach Pitch packaging is so pretty.

    BalasPadam
  13. Lia pun beli juga Althea Velvet Powder yg baru tu. Suka sangat bau dia . Best kan Althea ni

    BalasPadam
  14. nampak comel sgt barang2 tuh... ngn color dia tuh

    BalasPadam
  15. apa ni semua cute2 je brgnya hehe.tengah tahan nafsu beli brg ni.hahah.sabo2.

    BalasPadam
  16. LZ belum pernah shopping di Althea lagi.. Tengok kawan-kawan Blogger shopping sakan teruja betul..

    BalasPadam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

Innity Mobile