MESTI BACA!!

31 Disember 2013

BLOGGER SOMBONG DAN KEKWAT!

ENTRI PENUTUP TAHUN 2013
BLOGGER SOMBONG DAN KEKWAT
heee.. saja belek2 FB Tengkubutang Miaw punya history yang lepas2.. banyak jugak ayat merapek yang teman jumpa kat wall teman ni, ayat merapek yang teman post tu kebanyakannya pasal kerumitan nak edit blog.. ha2.. merapek ke tuh? heee.. teman asik bertanya soklan itu ini pasal edit blog kat wall FB teman tu.. mujurlah ada yang expert yang x kedekut ilmu sudi share ilmu diorg.. dan

Syukur Alhamdulillah dapat rakan blogger yang tak sombong dan kekwat macam.... opssss.. hahahahaha.. mesti ada yang tau pasal citer ni dulu kata teman ni tak abes2 lagi ke? ha2.. ekceli teman pun dah lupa menda ni..memang dulu agak terasa hati sangat dengan blogger sorang ni, tapi lama2 teman dah tak heran dah.. sebab teman punyai lagi ramai rakan blogger yang tak sombong n kekwat macam dia tuu.. hak3.. mengumpat ke apa nih? 

Oh tidakkk.. teman just luahkan isi hati teman jea kan.. bukankah menulis perlu dari hati? ekekekek.. oklah, xde menda sebenonya entri ni, just saja suka2 jadikan ia entri.. almaklumlah.. inikan Diari Digital teman, makanya.. nak lea jugak simpan story mory yang dolu2 sewaktu teman mula2 aktif ber blogging.. hik3.. bila tengok balik rasanya macam kelakar jea, awat lea teman leh luah keGERAMan teman dekat wall FB tu? 

ha3.. maybe masa tu x terbendung dah kot.. hihihi.. tapi kannn.. kalau korang nak tauu.. memang BLOGGER SOMBONG N KEKWAT tu sampai la' ni TAK PERNAH singgah dan komen kat blog teman, walaupun sekali.. kadang saja uji komen kat entri dia, saja nak test kan.. memang dia xkan singgah balik.. teman rasa macam dia tak sudi kawan dengan teman kot.. maka..dengan itu.. teman pun macam tu jugaklah.. takpelah, kalau taknak kawan sudah.. teman pun tak hingin.. Weeeekkk.. 

Cuma apa yang dikesalkan.. dia bukanlah blogger terkenal pun.. even blogger HasrulHassan dan DENAIHATI (baru2 ni beliau ada komen di entri teman, wahhh.. terharu!) seee!!?? Mereka2 yang femes tu pun pernah singgah dan komen di blog teman.. walhal teman memang tak berharap pun mereka akan singgah balik sebab teman tau mereka Blogger yang femes.. mana ada masa nak kunjungbalas kan.. 

Teman x ingat entri mana HasrulHassan pernah komen, tapi dia komen minta teman buat butang Follow G+ , senang dia nak bw katanya.. 

Tengokkkkkkk.. blogger femes tuuu.. x sombong pun? yang kekwat n sombong ni nape pulak yea? nak kata follower ramai, tak jugak, nak kata femes pun x jugakk.. hemm.. tapi nape nak sombong?? pelikk kan.. hemm.. tapi takpelah, teman pun x harap sangat pun.. dia bukan retis pun.. kui3.. apa2 pun korang yang follow teman bukanlah blogger yang teman maksudkan tu yea, sebab blogger tu tak follow teman n teman pun tak follow dia pun.. dah blacklist terus.. kui3.. opsssssss.. siapakah dia??? biarlah rahsia.. 

Cuma apa yang teman belajar disini ialah.. we cannot please all people, n must always think positive! mcm apa yang kebanyakan rakan blogger lain sebut dalam komen2 di wall FB teman hari tu.. heee.. thanx yea kepada semua.. cool lea jugak teman hari tu.. udah x marah2.. disebabkan nasihat u ols yang soh think positif tu.. 

Bagi yang xtau citer, leh lea nengok2 n baca.. ha2.. siap print screen, saja nak buat pengajaran kat diri sendiri.. jangan bila time marah2 jea post kat wall, marah je.. post kat wall.. ekekekek..(tapi tetap kubuat gak!)
huu.. bila baca balik memang kelakar pulak, adoi.. apalah teman ni kan.. itu pun nak amik ati.. hemm.. kisah lama.. ha2.. lama x lama jugak lea kan.. apa2 pun.. semangat ber blog harus diteruskan!~ walaupun hanya blogger kecik keciklan aje, tapi hati mau positif! ha2!

itu saja untuk entri penutup 2013 ni, teman ucapkan Selamat Menyambut Tahun Baru 2014 buat semua.. Semoga Azam kita tahun 2014 nanti akan tercapai dan semoga datangnya tahun baru ini kita akan jadi lebih Positif dan sentiasa berusaha lebih untuk merubah sesuatu menjadi lebih baik.. Aminn..

Pssst.. maaflah kalau ada tersalah atau tersilap tanpa teman sedar yea.. jangan simpan dalam hati yea..

30 Disember 2013

LARI DARI RUMAH

Ho2.. Jumaat lepas (27/12/2013) dia buat hal lagii....  nak tau sape yang lari dari rumah tu? haaa.. sape lagi kalau bukan si Butang ni.. kira ini dah cubaan kali ketiga tak silap, dia cuba lari dari rumah.. entah apa yang dia cari diluar sana teman pun idak lea tauuu.. 

Mungkin dia taktau kot, kat luar sana bukannya indah macam yang dia dapat masa dok dalam umah kami ni, teman pun bukan nak kawal atau kongkong dia, tapi teman sendiri takut nak lepaskan dia ke luar sana.. sebab tahun lepas teman pernah nampak 3 ekor anjing liar mengejar seekor kucing putih.. masa teman tengok mula2 tu teman ingat anjing2 tu main kejar2 dengan anak anjing kaler putih, sekali teman dengar bunyi kucen menjerit.. 

Ya Allah... kucen rupanya yang dikejar oleh 3 ekor anjing tadi.. teman dengar kucen tu menjerit2 pastu hilang dah suara dia.. teman soh hubby gi tengok, tapi hubby tak jumpa.. last2 esok pagi teman soh hubby tengok kucen tu kalau ada.. tapi.. sedih sangat2.. hubby teman jumpa mayat kucen tu.. terdapat kesan gigitan yang besar pada kucen tu.. Ya Allah.. sedihnya hati teman dengar.. memang start dari hari tu, teman nekad takkan biar kucen2 teman terlepas keluar.. teman taknak Butang dan Oyen hadapi keadaan ngeri macam kucen putih tu.. Tapi si Butang ni tak faham.. boleh plak dia keluar umah senyap2..

Alkisahnya lepas teman letak plastik sampah kat luar pintu umah, teman dah tutup pintu tu rapat2.. tapi nak dijadikan citer.. rupa2nya pintu tak tutup rapat.. dan teman ni lepas dah siap koje umah, memang akan buka pc untuk update N3 Blog ni.. tengah sibuk2 menaip.. tiba2 rasa dahaga nak ke dapur.. sekali teman tengok pintu terlangah sikit punya beso... dalam fikiran terus tangkap something! Aaaaah sudahhhhh, Butang dah lari lagi laa nii. teman panggil2 Butang, tapi Butang tak muncul2 gak.. sedangkan Oyen elok jea lepaking depan pintu, dia takde pun nak lari.. pelikk..

Pastu mulalah teman turun bawah apartment, cari Butang.. setiap Block teman gi cari.. x jumpa2 gak.. pastu naik tingkat atas, cari dan cari.. takde jugak.. pastu turun balik bawah, gi cari lagi sekali.. gi keluar kawasan apartment pun ada, tak jumpa jugak.. last2 tanya kat makcik cleaner yang selalu cuci kawasan Apartment kami sewa tu, dia kata memang ada nampak sekor kucen yang tak biasa tengok.. ekor dia tebalkan? kata cleaner tu.. teman jawab lea Yea, sebab memang ekor Butang tebal/beso.. hemm.. tapi teman tak budget pun kucen yang cleaner tu jumpa adalah Butang.. teman cuma rasa cleaner tu agak2 aje..

Lepas penat mencari, teman pun dah giveup.. nak dekat berapa jam cari tak jumpa, last2 balik umah.. menangis dalam bilik, call hubby mengadu Butang dah hilang.. hubby pun frust dengar pasal ni, tapi nak buat camne.. dah hilang.. kami tawakal jea supaya dapat jumpa balik Butang..

Tengok2 dalam berberapa minit pastu ada orang panggil2 kat luar umah.. teman buka pinta, tengok2... cleaner tu datang hantar Butang.. Ya Allah.. lega rasanya teman bila memang betul, kucen yang diorang nampak tu Butang.. dan bila buka pintu jea, Butang macam tau2 itu umah dia, dia terus masuk.. hu3.. Ya Allah.. meleleh air mata ucap tQ dekat cleaner tu.. malu pun ada.. sebab takleh control nangis tu.. hu2..

Tapi yang kesiannya cleaner tu macam takut dengan Butang sebab Butang Cako dia.. haishhh... Cleaner tu cakap "abes saya dicakar nye" Alahai.. kesian Cleaner tu.. Butang ni memang akan macam tu kalau tak kenal orang, tambah2 dia dalam ketakutan, masa sampai umah tu dia macam garang semacam pastu mata melilau ketakutan.. kesiann kat dia.. mesti dia rasa ketakutan kat luar sana.. lama jugak kali ni dia hilang..
Beginilah Butang bila dah balik umah hari tu, macam kepenatan jea teman tengok.. tido sampai tak sedar dah.. hemm.. bila teman tengok dia, teman terfikir, kalau dia hilang selama2nya dan duduk merata kat luar sana, agaknya macam mana lea dia tido, macam mana lea dia makan, macam mana lea dia dengan tak mandinya, dengan banyak kutunya,kurap lagi, luka lagi.. hemm.. teman sayang Butang

EPHYRA BERI KESAN YANG LUARBIASA

EPHYRA BERI KESAN YANG LUARBIASA 
Hai.. teman nak citer ni, teman kan ada menang hadiah Produk EPHYRA haritu kan, kalau tak ingat meh klik SINI .. haaa.. hadiah pun dah sampai ke teman hari tu.. klik SINI lak.. heee.. mengikut kata Blogger Mia Liana (penganjur Giveaway tersebut) Pemenang yang menang hadiah ke 4 hingga ke 25 Dikehendaki untuk membuat entri review selepas 10 hari minum EPHYRA dan kongsikan pengalaman serta perubahan yang dialami. haaa.. so, hari ni teman nak share lea dengan korang yea pengalaman teman minum EPHYRA ni..

EPHYRA BERI KESAN YANG LUARBIASA 
Hari Pertama minum EPHYRA ialah pada 19/12/2013 dan pada tarikh 28/12/2013 adalah hari terakhir menghabiskan satu paket terakhir EPHYRA . Apa yang teman nak citerkan kat sini, masa mula2 kenal EPHYRA ni, teman agak tak berapa nak percaya dengan kesan pencerahan seperti yang orang citer, dan harganya pun rasanya mahal bagi teman, pada fikiran teman masa tu, kalau harga mahal tapi dapat kesan yang dimahukan takpelea kan.. tapi kalau tak memberikan apa-apa kesan bukankah membazir duit namanya? Tetapi....

Bila dapat rasa sendiri dan dapat tengok sendiri perubahan pada kulit wajah,teman akui apa yang teman sangkakan sebelum ini SILAP! yea! betul! Sebenarnya EPHYRA ni memang terbaekk! Kenapa teman cakap camni? Haaa.. Jom Baca bawah ni kalau nak tahu kenapa.....

EPHYRA MENJADIKAN WAJAH PUTIH BERSERI
Bila teman dah minum dalam dua hari.. (teman selalu minum sebelum tidur) bila keesokan hari bangun pagi tengok muka kat cermin, rasa macam kulit wajah cerah dan tidak kusam seperti sebelumnya, dan seperti yang testimoni lain katakan sebelum ini, memang betul lah kalau minum EPHYRA ni boleh menjadikan kulit kita lebih anjal, halus dan cerah berseri.. 

EPHYRA BUAT BADAN TERASA CERGAS
Teman dapat rasakan perubahan pada badan, memang rasa macam diberi tenaga tambahan pulak sebab sebelum ni, kalau tidur lewat.. esok paginya nak bangun subuh punya lea berat badan ni.. tapi lepas minum EPHYRA, rasa macam rajin jea bangun.. rasa macam cukup tidur jea walaupun selalu tidur lewat malam.

EPHYRA MEMBANTU MENGURANGKAN JERAWAT!
Ho2.. yang ni memang teman betul-betul puas hati! jerawat yang baru nak membesar tu tiba-tiba "terbantut" lepas dua hari teman minum EPHYRA ni.. waaaaaaaaaaa.. macam tak caya jea.. kalau tak... mau nye teman dah gatal tangan nak picit bila jerawat tu membesar.. Tapi EPHYRA ni bukan saja dapat menghalang Jerawat membesar malah ia juga mampu memudarkan parut jerawat di muka ni.. fuh.. terbaekkk.. 

EPHYRA MEMBANTU MENGURANGKAN SEMBELIT
Haip.. haip.. malu i.. heee.. asalnya taknak share yang ni, tapi kalau untuk bagi tau kebaikan apasalahnya kannn.. haaa.. teman ni selalu jea sembelit.. tapi sejak dalam 10 hari minum EPHYRA ni, ke Toilet lancar aje.. heee.. memang terbaekk laa EPHYRA ni!

Tak lupa gak nak citer yang teman ni dah JATUH CINTA dengan rasa 
EPHYRA ni, memang superb sedap!! Minuman yang berperisa ala2 Oren/Mangga gitu.. memang sedap! teman pernah gak minum suplemen macam ni sebelum ni, tapi takdelah sesedap EPHYRA ni, kesan pun tak lea sehebat dan secepat EPHYRA ni, serius! teman macam tak percaya jea EPHYRA ni boleh beri kesan luarbiasa yang Superb Cepat! Maka teman rasa harga untuk produk EPHYRA ini amatlah berbaloi.. biar mahal asal hasilnya mabeles! betul tak?? Haaaa........ kalau korang nak tau apa lagi kelebihan minum EPHYRA ni, bolehlah hubungi :
  Official Website : www.oceanlife2u.com
Instagram : ephyra2u
Telefon : 03 4141 7889
SMS : 019 3999 238
Emel : info@oceanlife2u.com
Tengok ni, muka tanpa makeup.. Teman suka EPHYRA ni, 
dulu, kalau tak makeup muka nampak sembap, tapi lepas minum  EPHYRA
muka glowing gituu.. (ada perubahan positif bagi teman)

MZ SECRET SLIM BODY SPRAY UNTUK DIMENANGI!!

MZ SECRET SLIM BODY SPRAY

SPRAY UNTUK KURUS UNTUK ANDA YANG NAK KURUS.....

Anda BENCI GEMUK???
Anda BENCI PERUT BUNCIT??
tapi anda malas nak bersenam...!!

JANGAN RISAU !!!
hanya dengan penggunaan MZ SECRET BODY SPRAY anda mampu kurus dan 
slim dalam masa 1minggu sahaja....

pm/ whatsapp 0124961873

MZ SECRET SLIM BODY SPRAY UNTUK DIMENANGI!! 
Haaaaaa.. teman nak buat Giveaway hari ni!! just untuk memberi sokongan buat sahabat teman yang baru mula bisnes online nya yang dengar citer meletop walau baru open table.. heee.. sahabat teman kata nak SPONSOR Giveaway satu produk ni, So, kalau ada sape2 nak cuba nasib.. meh lea join! heeeee.. 

Pemenang akan dipilih secara Random yea.. guna Random.Org.. 
Wajib ada akaun Facebook yea!

SYARAT2 nya mudah aje..
1.) Tak Perlu buat ENTRI..Cuma perlu LIKE Fanpage Sponsor -->Embun Beauty House
2.) Klik LIKE kat gambar SINI dan share ke wall korang secara Public
3.) JANGAN LUPA!! lepas dah share gambar tu, sila taip BEST dekat gambar kat Fanpage tersebut okeh! sebab kami akan tengok pada situ tau!! jangan terlupa lak nak komen BEST tu yea!

keputusan akan diberitahu selepas dapat sekurang2nya 50 LIKE terbaru..
*mungkin kalau sponsor baik hati.. beliau akan bagi hadiah tambahan? sape tauu!
haaa..join cepat2 yea! good luck!

jumlah LIKE terkini : 46 (30/12/2013)
  Jumlah share terkini  : 4 shares

29 Disember 2013

PEMENANG GA 1 YEAR BLOG TENGKUBUTANG PLEASE ALERT!

TUNTUT HADIAH KORANG CEPAT!
Kepada mereka yang tersenarai dalam list pemenang.. mohon tuntut hadiah segera.. tempoh diberi sehingga 31 Disember ini, kalau tuntut selepas itu teman tak pasti sponsor masih nak layan atau tak.. ikut budi bicara sponsor lah yea.. pandai2 lea kautim yea.. ehehehe.. Yang penting teman udah bagi tau kat sini, okeh...

Kalau boleh tuntutlah secepat mungkin yea.. if korang tuntut cepat.. dapatlea hadiahnya cepat kann.. dan yang mana dapat hadiah topup / barangan tu, rajin2 lea buat entri review / penghargaan untuk sponsor dan penganjur nanti yea... ekekekekekk.. teman pun buat camtu kalau menang mana2 GA.. kita dapat gak tempias trafficnya kalau buat entri review/penghargaan kepada diorang.. tak percaya?? Cer buattt.. heee.. opsss.. nanti kata paksa lak yea.. kih3.. ok lah.. takyah buat pun takpe.. takde hal okeh.. he2..

So! Cepat2 tuntut yea!! Teman dapat tau dari sponsor ramai yang tak tuntut lagi.. please alert this, collect hadiah kome cepat2.. untuk senangkan koje kami jugak.. heee..

Senarai Pemenang klik sini--->PEMENANG GIVEAWAY 1 YEAR BLOG TENGKUBUTANG

DAVID TEO BUAT MOVIE MACAM CANTIK JER, MACAM COMEL JER..

DAVID TEO BUAT MOVIE MACAM CANTIK JER, MACAM COMEL JER
Ha2.. Saja jea teman letak tajuk entri tu begitu.. takde yang benar pun.. saja nak nengok korang singgah ke tak kat blog teman ni untuk baca entri teman ni haaa.. heee.. Almaklumlah sekarang ni kalau sebut jea Puteri Awani, semua orang kenal.. sebut jea Syasya Solero.. semua orang kenal.. dah ngalahkan artis deme ni tau.. Puteri Awani baru jea muncul di tv3 dalam rancangan untuk remaja iaitu 3R.. ho2.. rezeki wani tuuu.. PUTERI AWANI DALAM 3R ...suka wani ni, dia tak sombong, suka karakter dia yang comel tu..
Yang Syasya Solero lak, siap kena panggil stesen radio lagi untuk diinterview, siap dapat berganding dgn Ery Putra lak tu dalam album terbaru Ery Putra dan lagunya yang tetap terselit ayat macam cantik tu..KLIK SINI TENGOK VIDEO sebelum tu syasya siap masuk MHI lagi..
Tagline syasya memang menjadi betui kan.. sampai dinyanyikan oleh Ammar dalam lirik berunsurkan islamik.. memang terbaekk.. haaaa.. sebab tu teman rasa satu hari nanti ada pengarah filem akan ambil diorang ni berlakon.. mcm bobo dulu kan.. dah jadi retis kini... untunglah.... dan teman dapat rasa nanti DAVID TEO pun akan sambar diorang ni nanti kan.. kan.. kan.. 
Untunglah jadi orang cantik ni kan.. apa2 pun jangan leka dengan dunia hiburan ni, ingat.. banyak dugaan bakal datang bila dah popular ni.. jaga diri, jaga iman, jaga maruah.. itu yang paling penting.. good luck dan tahniah buat semua... =)

27 Disember 2013

SELAMAT HARI LAHIR MY HUBBY MIAW2..

Klik Untuk Tumbesaran
Selamat hari Lahir buat my lovely hubby miaw2.. semoga dipanjangkan Umur dan dimurahkan rezeki selalu.. Semoga segala impian dan cita2 mu akan tercapai kelak.. Semoga diberi Kesihatan dan rezeki yang melimpah ruah.. Moga apa yang dihajati akan cepat dimaklbulkan Allah yea cyg.. Aminnn.. nak nyanyi sikit..
"Allah Selamatkan Kamu.. Alllah Selamatkan Kamu... 
Allah Selamatkan S..K.Y.. Allah Selamatkan Kamu.. "
Nah.. ni kek untuk cyg.. cepat2 makan tau.. kang kek tu lari.. sebab dia ada kaki tu.. hahahahaha..

Salam Media - Agensi Pengiklanan Islamik Malaysia


Apa itu Salam Media?
Korang pernah dengar tak Salam Media? Teman pun baru ni tahu.. Untuk pengetahuan korang yang serupa teman yang tak tahu apa itu Salam Media, meh teman share kat sini.. hu2.. Salam Media adalah sebuah agensi pengiklanan media sosial versi Islamik yang pertama di Malaysia. Dengan erti kata lain, Salam Media menawarkan perkhidmatan pengiklanan/promosi sesebuah jenama di BlogFacebook,Instagram, dan Twitter berlandaskan syariah dan boleh dipercayai.

Jadi bagi kita, blogger-blogger yang beragama Islam, sudah pasti agensi seperti ini yang kita cari-cari. Iaitu agensi yang boleh menawarkan kita kerja-kerja advertorial, review berbayar, atau event yang lebih Islamik dan bermanfaat. Yang penting ianya jauh dari iklan atau event yang mempunyai unsur alkohol atau apa-apa yang bertentangan dengan syariah Islam. 

Klik untuk mengetahui lebih lanjut tentang ----> Salam Media

26 Disember 2013

SENARAI PEMENANG GIVEAWAY 1 YEAR BLOG TENGKUBUTANG

hai korang semuaa.. maaf sangat2 sebab lambat sangat umum pemenang, kalau ikutkan memang nak umum cepat.. tapi macam2 hal pulak lea yang datang.. memang kepenatan dalam berberapa hari ni.. tak tido semalaman pun ada.. hu3.. nantilah teman citer yea.. apa2 pun, jom nengok siapakah yang bertuah yea.. 
Pemenang Top Referral 1
Tuntut Hadiah-->Linda
lindalyn2012.blogspot.com

Pemenang Top Referral 2
Tuntut Hadiah-->Cheq Eem
www.vitamin4kesihatan.com

= Pemenang Random =
Peserta No. 46
Tuntut Hadiah-->Nas Honey
Peserta No. 17
Tuntut Hadiah-->Linda
Peserta No.3
Tuntut Hadiah-->Tengkubutang Miaw
tengkubutang.blogspot.com
Peserta No.13
Tuntut Hadiah-->Linda
Peserta No.57
tuntut hadiah --->Gina Kojuji's House
Peserta No.96
tuntut hadiah --->Gina Kojuji's House
Peserta No.90
Tuntut Hadiah-->BUTIK MIZANA
Peserta No.49
Tuntut Hadiah-->EIMANELsDoorgift
Peserta No.53
Tuntut Hadiah-->Tengkubutang Miaw
tengkubutang.blogspot.com
Peserta No.59
Tuntut Hadiah-->Linda
Peserta No.19
Tuntut Hadiah-->Tengkubutang Miaw
tengkubutang.blogspot.com
Peserta No.69
Tuntut Hadiah-->Syamimi Saad
hanyadihatiku.blogspot.com
Peserta No.85
Tuntut Hadiah-->Linda
Peserta No.37
Tuntut Hadiah-->Lienda Ramly
lienliedot.blogspot.com
Peserta No.105
Tuntut Hadiah-->Hakimie Inderaputra
www.hakimiputra.com
Peserta No.104
Tuntut Hadiah-->Sheila Salim
Peserta No.83
tuntut hadiah --->Gina Kojuji's House
Peserta No.76
Tuntut Hadiah-->Sheila Salim
Peserta No.110
Tuntut Hadiah-->Syamimi Saad
hanyadihatiku.blogspot.com
Peserta No.5
Tuntut Hadiah-->Hakimie Inderaputra
www.hakimiputra.com
Peserta No.2
Tuntut Hadiah-->Nas Honey

Bagi Pemenang Topup, sila hubungi Sponsor
BAGI LINK PENYERTAAN KORANG
PESERTA NO. BERAPA
PLAN APA (MAXIS/CELCOM/DIGI ATAU...)

Bagi Pemenang Barangan, sila hubungi sponsor
BAGI LINK PENYERTAAN KORANG
PESERTA NO. BERAPA
APA HADIAH YANG DIMENANGI
ADRESS DAN NO. TEL UNTUK TUJUAN POST

Ok, selesai sudah pengumuman Hadiah ni.. lega teman.. hope korang tuntut cepat2 pada Sponsor yea.. sekiranya hujung bulan ni (31/12/2013) masih tiada yang menuntut hadiah, maka hadiah akan lupus serta merta.. tiada cabutan kedua hokeh! Teman mohon aaf sekali lagi sekiranya teman agak lewat mengumumkan pemenang Giveaway ni.. mohon maaf sangat2.. teman memang agak bz sejak akhir2 ni.. ni pun mungkin dapat update ini saja dulu.. entri terbaru akan teman update kemudian nanti.. apa2 pun, TAHNIAH buat semua pemenang yea! yang tak menang tu, cuba lagi dalam Giveaway akan datang yea.. jangan serik join Giveaway teman lagi tauu! Pasni ada Giveaway lagi teman nak buat.. hadiah dia... haaaa.... awesome gak! tungguuuu!!! join reramai tauu.. heee.. okeh2.. ada koej ni.. Assalammualaikumm!

1ST GIVE AWAY BY PINGJEORG

Jom Join 1ST GIVE AWAY BY PINGJEORG ni, ada banyak kelebihan korang leh dapat kalau join GA ni tau.. heee.. teman pun dah join ni, sebab utama teman join ialah teman percaya kredibiliti PINGJEORG dalam memberi trafik yang boleh tahan tinggi ke blog teman, heee.. teman selalu gak guna untuk ping entri terbaru teman.. haakorang pun bole.. tapi kena daftar dulu tau..

hee.. ada lagi satu, http://ohpingblog.com/ tapi yang ni teman tak biasa guna lagi.. insyaAllah.. akan datang ni bole lea ping ke sana yea! haaa.. apa lagi.. jom join 1ST GIVE AWAY BY PINGJEORG ni, mata tau rezeki kome leh menang.. hadiah dia awesome gak tau! nak tengok? kelik bawah ni :
Haa.. okeylah, itu jea nak gitau.. teman bz sgt ni.. nanti sembang yea.. okeh.. apa2 pun.. teman dah daftar  http://ohpingblog.com/ 

TAMAT SUDAH GIVEAWAY 1 YEAR BLOG TENGKUBUTANG

UPDATE!! (24/12/2013)
Haaaaa.. Tamat sudah Giveaway 1 Year Blog Tengkubutang..(KLIK) Alhamdulillah.. ramai juga yang join.. memang target dalam 100 orang tapi syukur ada lebih dari 100 orang yang join Giveaway teman yang julung kali ni.. apa2 pun good luck buat semua yea.. Jumlah peserta adalah seramai 117 orang, dan undian akan dibuat berdasarkan Top Refferal 1 dan Top Refferal 2, manakala selebihnya akan diundi berdasarkan Random.Org yea.. Tengok Senarai Hadiah

So, dalam masa dua hari ni teman bagi masa untuk korang check ada tak link penyertaan korang dalam list peserta ni.. kalau takde sila bagitau cepat yea.. sebab teman akan umumkan pemenang bila-bila masa jea selepas tempoh 2 hari yang teman bagi ni yea.. selepas pemenang dah diumumkan, segala komplen link blog takde ke atau tercicir dalam senarai ke apa, teman tak layan dah yea.. keputusan adalah MUKTAMAD.. hope korang faham, okeh.. (garangnya tengkubutang yea.. =P ) Lupa lak, sila check jugak kalau ada blog yang teman tertaip dua kali, sila inform teman yea.. 

SENARAI PESERTA GIVEAWAY 1 YEAR BLOG TENGKUBUTANG









84.   http://sarawak-girl.blogspot.com/2013/12/giveaway-1-year-blog-tengkubutang.html