Nuff

21 Disember 2013

HOME MADE LAMB CHOP

Home Made Lamb Chop
Haiii..Cakkkk..he2..Saja teman gatai share gambo ni, gambo ni di snap pada hari Sabtu dan Ahad (14-15Dis2013) yang lepas.. hu3.. masih terbayang2 kesedapannya tauu.. tapi agak sedikit serik nak makan 'bebanyak'.. sebab? Kambeng kan panassss.. pastu bantai telan sampai 2 keping sorang, dua hari berturut2 lak tu.. jadi 4 keping lea untuk dua hari tu kami makan.. memang kekenyangan melampau kami hari tu.. 
 
Yang ni hari kedua punya Lamb Chop, teman request buat sos cair sikit
Nengok gambo ni.. Perghh.. sedap memang lea sedap.. my hubby kan masterchef.. dia yang punya resepi ni.. hu3.. kalau western2 ni memang serah ke dia.. he2.. pastu memang lahap lea teman menelannya kan.. akhirnya sampai demam2 teman jadinya.. tak sihat, tido malam pun panas sangat.. tak selesa jadinya.. hubby teman relax aje.. ker dia cover tak tau lea pulok kann.. huk2..
 
Lamb Chop 2 keping sorang, air limau satu kole (share berdua) heee...
Ekceli lea kan.. teman dulunya lansung tak suka kamben! serius! teman tak suka bau kamben tu, rasa dia pun teman tak suka, walau dipaksa pun teman tak kan makan! tapi.. udah nak dijadikan citer.. ada sekali tu teman termakan kuah kari yang very de lazat beb.. teman makan bertambah2.. masa tu kenduri kawen adik teman lea, teman lak lapo sangat masa tu.. cedok nasik, cedok kari daging.. terus duduk n ngap! memang tak pandang kiri kanan dah masa tu.. sedap giler kari daging tu.. 
Gini lea rupa kari kambing tu tauu.. lapo tak nengoknyaa?? haaa.. slurrppp..
Lepas dah abes makan abah tanya sedap tak kari tu? teman cakap lea.. "sedap" tiba2 abah senyum.. aku pelik nape lak abah senyum.. lain macam jea teman nengok.. pastu mak teman nyampuk, "kari kambing tu banyak lagi ke?" terus teman faham nape abah senyum2 tadi.. aishhhh.. teman udah termakan daging kambing..huwaaaa... tapi nape tak rasa kambing pun?? bau pun takde??? Abah teman kata, "orang yang masak tu pandai masak kambeng lea maknanya.. takde bau/rasa kambeng..sedap kan?" sambil cakap sambil tersengih2.. suka bebeno dia yeaaa.. hu3..
Alahai.. dalam dok tak suka, akhirnya daging kambeng dah masuk dalam perut teman.. hee.. pastu malam tu repeat makan lagi satu round lagi.. bertambah2 lagi.. haaaaaaa.. start dari situ lea tersuka kambenggg.. Pastu bila dah kawen ni, kebetulan hubby pun suka kamben.. hu2.. memang kami berselera lea makan kamben.. tu yang bercita2 nak buat Lamb Chop ni.. kami masak sama2 di dapur hari tu (impian teman suatu ketika dulu nak masak bersama2 suami tercinta) akhirnya tercapai jugak.. syukur.. Alhamdulillah dapat hubby yang suka n pandai memasak ni.. heee.. opssss.. bukan riak yea.. just meluahkan rasa bersyukur aje.. Aminnn.. Syukran.. 

Related Posts

8 ulasan:

  1. Pagi2 ni tgk pulak lambchop.adoiii. lapooorrrr. Hehe

    BalasPadam
  2. bahagianya pasangan suami isterikan .. alhamdulillah.. kita sendiri pun jarang nak makan kambing usahkan nak masak hiiii

    BalasPadam
  3. teman pun suka daging kambing, tang kari kambung kome tu...kemain meletopsss teman tengoknye :)

    BalasPadam
  4. ada org kalah mkn kambing..lg2 yg ade darah tggi n gaot

    BalasPadam
  5. akakpun suka kambing..Lamb Chop tu.. sedapnyaa....

    BalasPadam
  6. pndai suami akk masak ye.. beruntungnya... :)
    kita bntai je makan..tapi kalau tengok lain macam, idak ler mkan..

    BalasPadam
  7. sedapnya :(
    kenapa lah dari tadi blogwalking, bnyk cerita pasal makanan ni.. terliurr xhabis ni :D
    amal follow sini...
    amal singgah sini, jemput singgah blog amal

    BalasPadam
  8. rajinnya akk masak .. sy kalau teringin mkn kat luar jerk. hehehh

    BalasPadam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

Innity Mobile

adseng

GA New