Nuff

09 Mac 2017

SEDAPNYA SANDWICH SPECIAL DARI AFRENA DE BOUTIQUE !!

SEDAPNYA SANDWICH SPECIAL DARI
AFRENA DE BOUTIQUE !!

Menu Malam Jumaat lepas (3/3/2017). Fuhhh.. tersangat-sangat kenyang , banyak Chees dan Tuna , makan 2 orang tak habis, banyak giler.. simpan dalam fridge, esoknya sambung makan balik.... fuh.. mantop.. Sandwich kak Ina Azmi nampak very inviting dan yummy. Semoga kak Ina dan Abg Ma sentiasa murah rezeki dan berjaya dalam bisnes... Aamiin..

Eh lupa pulak nak citer siapa kak Ina yang TB maksudkan ni, haaa.. inilah owner Afrena De Boutique yang TB pernah cerita dalam entri TB yang lepas-lepas, sebelum ni Afrena De Boutique famous dengan jualan Tuala yang bermacam jenis, sehingga kini Afrena De Boutique masih ligat dengan bisnes tuala dan pelbagai lagi barang, tetapi yang terbaru .. Kak ina dan Abg Ma iaitu owner Afrena De Boutique semakin melebarkan sayapnya dalam bidang Food & Beverage pulak..

Jom baca tentang Afrena De Boutique di SINI , SINISINISINISINISINI dan SINI

Afrena De Boutique kini ligat menjalankan bisnes sandwich by #AfrenaDeBoutiquefoodbeverage

Open order and direct ke tempat anda yang berdekatan Selangor.

Sapa nk order boleh order kat nombor yang tertera tu ya! pm/wassap 01123172707/0166308772


Ada je la 'Budak tu' nak tumpang bergambar..

Cheese dan Mayonis yang Mantop
Seriussss.. sangat-sangat sedap weh!
NAK OREDER KE?? 

Suitable for breakfast...lunch..dinner with love one!!
💟💟💟💟
For any info about #AfrenaDeBoutiquefoodbeverage 
please contact 01123172707/0166308772


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


Antara Produk Yang Mendapat Permintaan Ramai di Website Althea Korea | Malaysia

Antara Produk Yang Mendapat Permintaan Ramai di 
Website Althea Korea | Malaysia

Hai.. Assalammualaikum.. Hari ni TB nak share dengan korang tentang Antara Produk Yang Mendapat Permintaan Ramai di Website Althea Korea | Malaysia. Buat sesiapa yang belum atau baru mengenali tentang Althea, Althea adalah laman web yang sangat popular yang menjual produk kecantikan skincare atau makeup tools  Korea (K-Beauty) dengan harga yang berpatutan dan murah dari laman web lain.

Kalau korang masuk website  Althea Korea |Malaysia pastinya korang akan rambang mata dan terpikat dengan semua produk atau makeup tools yang ada di website tersebut. 

Haaa. tau macam mana nak shopping di website Althea Korea |Malaysia ni? begini caranya yea! senang sangat-sangat tau.. Macam online shopping lain gak.. seperti Lazada, Zalora, Shopee dan banyak lagi, syarat nak shopping adalah mesti daftar jadi members dulu kan? Haaa.. samalah macam Althea ni jugak.. Korang daftar sebagai ahli/members lepas tu jangan terkejut korang automatik akan dapat RM30 sebagai Welcome Gift.. So, lepas tu boleh lah terus guna semasa buat belian nanti.. pihak Althe akan beri COUPON CODE : WELCOME-MY dan korang perlu key in code number ini semasa checkout nanti.. automatik diskaun sebanyak RM30 akan dipotong dari total jumlah barangan yang korang beli. 
Ok lah.. kalau korang nak jadi member klik SINI atau klik banner diatas, register/daftar kemudian nikmati diskaun sebanyak RM30 (tertakluk terma dan syarat) . 


Korang boleh baca di SINI , SINI dan SINI tentang Althea Korea ni.. Selamat membaca dan Selamat ber shopping ya! dibwah ni TB senaraikan antara produk-produk atau makeup tools yang menjadi HOT ITEM di website Althe Korea ni.. 



So, buat sesiapa yang nak shopping produk  dan makeup tools K-Beauty, 
bolehlah jenguk link-link dibawah :


Instagram :


Website:


Facebook page:


#altheakorea





------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


08 Mac 2017

TAHNIAH HUBBY NAIK PANGKAT | REZEKI BABY

TAHNIAH HUBBY NAIK PANGKAT | REZEKI BABY

Pada 28hb Febuari 2017, hubby dapat surat kenaikan pangkat dan telah diarahkan bertukar ke department baru.. wah gembira sungguh rasa hati.. rezeki baby orang kata.. Tahniah my lovely hubby.. Hubby start mulakan kerja di tempat baru pada 6.3.2017 (Isnin) dan dengar cerita hubby selesa dengan tempat baru nya.. tempat yang selesa kerana luas dan tenang.. Yang tu yang TB nak dengar tu.. Hubby siap hias-hias meja baru nya.. wah.. semangat hubby TB nak mula kerja di tempat baru..

Alhamdulillah. seronok TB dengar. Semoga dapat bekerja dengan tenang dan bersemangat di tempat baru.. Tahniah yea.. thank you baby mama.. thank you Allah.. Alhamdulillah.. Hehe.. entri ini sebenarnya dah lama nak post tapi asik la terlupa.. di peram-peram terus dah bulan 4 dah yea.. kih3.. Takpelah.. janji ada yea.. K bye... 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page

05 Mac 2017

RESEPI SOTONG BAKAR BERKUAH


RESEPI SOTONG BAKAR BERKUAH


BAHAN-BAHAN :
✏1kg sotong
✏2 sudu besar sos tiram
✏2 sudu besar sos cili
✏3 sudu besar kicap
✏2 sudu besar madu
✏1 sudu gula
✏Sedikit garam dan ajinamoto

1.Kelar sotong,masukkan sos cili,madu,kicap, gula,garam dan ajinamoto ke dlm bekas.Perap selama 1-2 jam.
2.Bakar sotong.Nk guna oven boleh.. Nk guna magic pan boleh.. Tp lagi sedap bakar guna dapur arang.

BAHAN-BAHAN UNTUK KUAH :
✏4 biji bawang merah*
✏2 ulas bawang putih*
✏3 biji cili padi*
    (Blendkan bahan bertanda *)
✏Kacang panjang
✏lobak merah
✏1 biji bawang holland (hiris)

1.Tumiskan bahan kisar td..
2.Masukkan lobak merah, bawang holland dan kacang panjang
3.Masukkan kuah perapan tadi.. Kalau warna kurang gelap.. Tambah kicap ckit.. Tutup api.. Dan curahkan atas sotong bakar tadi











04 Mac 2017

ABOK² @ TEPUNG GOMAK


ABOK² @ TEPUNG GOMAK

Yang ni TB pernah makan.. sedap sangat.. Tapi TB tak terasa nak buat sendiri.. hahaha.. takut tak jadi.. ni tengok pada bahan macam senang  je.. hahaha.. tapi still rasa tak konfiden nak buat kuih macam ni.. so.. tepek dulu resepi.. nak cari nanti senang.. mana tau dapur baru semangat baru nak masak tu lain maciam sikit?

Bahan Inti :
• 2 cawan kelapa parut
• 1/2 cawan gula merah
• 1/2 cawan gula pasir
• 1/4 air

Bahan Kulit :
• 150 gram tepung pulut
• 1/2 cawan air
• sedikit garam

Bahan Salut :
• 75 g kacang hijau (digoreng tanpa minyak hingga keperangan, dikisar & diayak.)

Cara membuat Inti :
◆Satukan semua bahan di dalam kuali. Masak sehingga air kering. Ketepikan & biar ia sejuk

Cara membuat kulit :
◆Panaskan periuk yang mengandungi air.
◆Letakkan tepung dlm mangkuk,masukkan sedikit garam dengan air sedikit demi sedikit
◆Uli hingga menjadi doh dan adunan tidak melekat. (seperti membuat doh buah melaka)
◆Bentuk2 kan bulat inti supaya mudah untuk diletakkan atas doh kulit
◆Ambil doh sebesar bola pingpong, bulat dan leperkan tepung, masukkan inti ditengahnya dan bulatkan semula. Leperkan sikit
◆Seterusnya apabila air telah mendidih,masukkan doh yang telah di intikan dan dibentuk tadi.Tunggu sehingga ia timbul (macam buat buah melaka juga la)
◆Kuih dah timbul,tunggu apa lagi cedok dan toskan dengan penapis.Jangan tunggu lama2 terus sadurkan ia dengan kacang hijau yang telah dikisar













JOM DAPATKAN FREE SAMPLE REQUEST !!


Ha.. hari ni TB nak share dengan korang link-link yang boleh korang daftar untuk dapatkan bermacam-macam sampel percuma seperti yang tersenarai dibawah ni.. Kelebihan korang request sample ni ialah korang dapat mencuba dulu barangan/produk tersebut sebelum korang membeli pek yang bersaiz besar. 
Yelah kan, kalau tak cuba test mana kita tahu yang itu OK atau tidak dengan kita kan.. nanti rugi pulak beli banyak dan mahal pulak tu, sekali bila pakai dah tak sesuai, tak serasi.. kan rugi kalau jadi macam tu.. 

So, dengan adanya sampel inilah bantu kita memilih ddan membeli dengan betul dan tak rugi.. Ok.. jemput jenguk ye.. klik aje kat senarai mana-mana yang korang nak.. boleh terus ke website tu dan daftar.. semoga bermanfaat ye.. 

LAMPIN PAKAI BUANG / 
PAMPERS BABY







--------------------------------------------------------------------------------------------

TUALA WANITA




--------------------------------------------------------------------------------------------
SUSU FORMULA









--------------------------------------------------------------------------------------------

WEBSITE SAMPEL PERCUMA






---------------------------------------------------------------------------------

CARA LIPAT BAJU BABY MUDAH,KEMAS DAN TERSUSUN!


CARA LIPAT BAJU BABY MUDAH,
KEMAS DAN TERSUSUN!

Konsep Lipat dan "TUCK IN" ni dah biasa sangat ibu-ibu buat.. TB je baru kali ni nak mencuba pula selepas runsing tengok baju baby berselerak walaupun dah berlipat.. dan kadang bila nak ambil, tertarik sampai terkeluar baju-baju lain.. 

Pernah juga masa nak mencari padanan baju dan seluar baby pun ambil masa sebab dah bercampur-campur baju dan seluarkan. Nak lipat pun jadi malas betul jadinya.. 

Akhirnya TB teringat pernah tengok cara lipat baju gaya tuck in ni. TB pun Google dan jumpa entri di website siraplimau.com.. terus semangat nak lipat baju baby.. hari tu sekejap je dah siap lipat.. punya bersemangat nak guna teknik atau konsep "tuck in" ni.. Teruja sangat bila tengok laci baju baby nampak kemas giler dari sebelum nya..

Nak ambil baju gerenti tak berserabut atau tertarik-tarik lagi dah.. Kalau encik suami nak tolong ambilkan baju baby pun senang.. dah asing siap-siap baju lengan pendek, baju lubang-lubang, baju lengan panjang, baju romper dan sleepsuit.. makanya tiada lagi masalah laci baju berselerak kerana diselongkar kannn... 

Ok lah.. bagi yang dah tahu dan dah praktikkan tu, TB ucapkan syabas.. hihihi.. bagi yang belum tahu cara "tuck in" ni.. meh tengok tutorial cara lipat baju nya macam mana .. ikut je macam dalam gambar ye .. mudah je ..

CARA LIPAT BAJU BABY MUDAH,
KEMAS DAN TERSUSUN!

1. Butang baju bayi bahagian atas & bawah.. kalau nak butang semua pun boleh.. 
itu pun kalau korang rajin la kan.. 

 2. Terbalikkan baju belakang ke depan
3. Letak seluar di atas belakang baju. hujung kaki seluar tu lipat macam dalam gambar ni ye..
4. Lipat bahagian lengan baju ke tengah
5. Pastu yang lengan lagi satu pun lipat jadi macam dalam gambar ni.. 
6. Lipat 1/3 baju macam dalam gambar ni
7. Selak bahagian tengah yang belakang kolar tu.. 
8. Masukkan lipatan hujung baju ke dalam 
9. Siap.. kemas tak? hehe
 Bila nak ambil senang aje, tak perlu nak selongkar cari seluar dan baju.. 
Cara ni dah siap lengkap sepasang dengan seluar dah.. 
 dari tepi pemandangannya begini ye puan-puan.. hehe
beginilah rupanya laci baju baby TB, yang ni TB lipat dalam 30 minit aje, sebab memang mudah sangat nak lipat guna gaya "tuck in" ni. TB semakin excited dan dah tak malas nak lipat baju baby dah sebab excited tengok laci baby kemas dan tersusun. So, korang boleh lah mencuba.. lepas ni mesti jemur baju tak sabar nak tunggu kering sebab tak sabar nak lipat baju baby korang yang comel tu.. hehehe.. Selamat mencuba dan merajinka diri ye! Assalammualaikumm... 

#caralipatbajubaby #caralipatbajubabytuckin # caralipatbaju #caralipatbajubaby #caralipatbajubabykemas

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


nuffy2

GA New