MESTI BACA!!

26 Mac 2017

RESEPI IKAN SARDIN TIN YANG MUDAH DAN SEDAP!

RESEPI IKAN SARDIN TIN YANG MUDAH DAN SEDAP! 

Hai Assalammualaikum.. tengah buat apa tu? dah makan ke? masak apa hari ni? huu.. TB masak Ikan Sardin Tin dengan Telur Dadar dan Papedem je.. huhuhu.. nasib baik la masak yang simple hari ni.. Kebetulan minyak gas habis di penghujung masak lauk sardin tadi.. 

Aiyoo.. Sib baik la sempat masak.. kalau tak.. jenuh pulak nak tunggu Anei kedai gas tu hantar gas. Kadang sampai ke petang baru dia nak hantar.. bestu kami ni kebuluq la tengahari sampai ke petang tak makan apa ye? hahahaha.. Eh! sebenarnya nak citer pasal resepi Ikan sardin versi TB jke hari ni.. sorry termelalut terlampau plak yea.. kih3.. 

Ok lah.. TB saja nak selit resipi masak ikan sardin dalam tin kat blog TB sebab stail lain TB dah buat tapi macam ada rasa kureng... Tapi yang ni TB rasa TB suka dan kena dengan tekak TB dan hubbymiaw.. heee.. So, sebelum hilang ingatan.. TB tempek resepi tu kat sini ye.. Selamat membaca dan mencuba.. sedap wooo!

Bahan-Bahan
Ikan Sardin Tin Kecik Cap Ayam Brand
3 Chili Blend ( cili kering,bawang merah, bawang putih yang dah siap blend)
2 Cilipadi (yang merah pedas tu)
Air Asam Jawa (secukup rasa)
Garam (secukup rasa)
1 Bawang Merah (hiris nipis)
2 Bawang Putih (hiris nipis)
1 Bawang besar (di potong bulat)
Ubi Kentang (potong sederhana dan goreng dulu)
Cili Merah/Masak

Cara-Cara
1.)  Tuang Ikan Sardin dalam mangkuk
2.)  Asingkan Ikan dan Kuahnya tu, 
3.)  Goreng Ikan Sardin garing-garing, angkat dan asingkan dulu.
4.)  Goreng Ubi Kentang yang dipotong sederhana tadi. samapai lembut tau! angkat dan asingkan.
5.)  Tumis Bawang Putih dan Bawang Merah bersama Cilipadi tadi. Tumis sampai naik bau..
6.)  Masukkan Chili Blend dan biar sampai cili benar2 masak
7.)  Masukkan Kuah Sardin Tin tadi
8.)  Masukkan Ubi Kentang
9.)  Masukkan Ikan Sardin yang telah digoreng tu tadi
10.) Masukkan Air Asam jawa
11.)  Masukkan Cili Merah/Masak
12.)  Masukkan Bawang Besar

Dah siap! hidangkan panas-panas, makan dengan nasi panas dan Telur Dadar, jangan lupa Papedem nyum-nyum.. hahahaha.. Simple kan.. janji perut kenyang.. apa-apa makanan atau masakan pun tak kira sedap ke tidak, kena hargai.. semua tu datang dari Allah SWT.. haaa.. gituuuu!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


25 Mac 2017

DAPAT SAMPEL LAMPIN PAKAI BUANG - PET PET


DAPAT SAMPEL LAMPIN
PAKAI BUANG - PET PET

Haa.. Yang hari tu TB dapat sampel Lampin Pakai Buang Drypers kan.. Kali ni TB dapat lagi tapi Lampin Pakai Buang Pet Pet pulak.. TB dah pernah guna gak lampin jenama Pet Pet ni masa baby baru lahir kat hospital..

Alhamdulillah baby takde masalah punggung merah or melecet seperti sesetengah baby kena.. Mungkin baby lain tak serasi dengan jenama Pet Pet ni.. Tapi mujur baby TB ok je hari tu.. 

Ni TB saja hantar request sampel.. Nak bandingkan saiz lampin Pet Pet dengan Drypers sama besar ke tak.

Haa.. Kalau korang nak sampel macam ni gak.. Jom baca SINI..  ada banyak lagi link2 yang korang leh join untuk dapatkan sampel Free macam ni..  

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page

RUKUN IMAN DAN RUKUN ISLAM | SHARING IS CARING


RUKUN IMAN DAN RUKUN ISLAM | SHARING IS CARING


6 Rukun Iman dan penjelasan singkatnya
Sebagai seorang muslim kita wajib mengetahui rukun islam dan rukun iman secara mendalam. Bukan hanya kita menghafal atau sudah hafal, melainkan kita harus paham dan kita mengerjakannya dengan penuh ikhlas semata kita hanya mengharap keridhoal Allah SWT Pencipta Alam Semesta ini. Sejak dari Madrasah atau di Taman kanak-kanak, Alhamdulillah kita sudah mengenalnya. Mari kita simak penjelasan singkat rukun Iman terlebih dahulu:

1. Iman kepada Allah SWT
Kita meyakini dengan sepenuh hati bahwa Allah SWT lah yang berhak kita sembah. Tidak ada Tuhan Selain Allah. Allah pencipta alam semesta, hanya kepadaNya nanti kita kembali. Dunia seisinya nanti akan kiamat, begitu juga dengan semua makhluk ciptaanNya akan mati kemudian Allah menghidupkannya kembali. Kita semua akan mempertanggungjawabkan semua perbuatan kita dihadapanNya. Semoga nanti kita mendapat ampunan dari Allah SWT dan bisa meraih surga firdaus. Aamiin.

2. Iman kepada Malaikat Allah SWT
Allah telah menciptakan malaikat dari cahaya. Malaikat tidak dibekali dengan hawa nafsu seperti manusia. Malaikat senantiasa patuh kepada Allah SWT, tidak pernah melakukan dosa atau pelanggaran. Jumlah malaikat tidak terhingga. Dijelaskan di dalam hadis bahwa pada saat Rasululloh Muhammad SWT disetiap lapis langit terdapat malaikat, dan semuanya penuh dengan malaikat. Masing-masing malaikat mempunyai tugas masing-masing.

3. Iman kepada kitab-kitab yang telah diturunkan Allah kepada rasulnya.
Allah SWT telah menurunkan beberapa kitab kepada para rasul sebagai pedoman bagi umatnya. Beberapa kitab tersebut adalah:
kitab Taurat diturunkan kepada nabi Musa 'alaihissalam
kitab Zabur
diturunkan kepada nabi Daud 'alaihissalam
kitab Injil diturunkan kepada nabi Isa 'alaihissalam
kitab Al-Qur'an diturunkan kepada nabi Muhammad SAW pada waktu bulan ramadhan.

4. Iman kepada nabi dan rasul Allah SWT
Kita mengimani bahwa Allah telah mengutus para nabi dan rasul sebagai pembawa berita agar manusia bisa menyembah hanya kepadanya. Meluruskan akidah ummat. Nabi yang pertama adalah nabi Adam ;alaihissalam seorang manusia pertama yang hidup di muka bumi ini. Nabi Muhammad adalah nabi sekaligus rasul yang terakhir. Tidak ada nabi maupun rasul setelah nabi Muhammad SAW tercinta. Siapa yang mengaku sebagai nabi, dialah orang yang tersesat dan pendusta.

5. Iman kepada hari kiamat.
Suatu saat nanti alam semesta ini akan kiamat dan kita akan dibangkitkan kembali. Kemudian manusia mempertanggungjawabkan amalnya masing-masing. Orang yang selamat dan masuk surga adalah pengikut para nabi/rasul Allah yang senantiasa taat, beribadah hanya kepad Allah, tidak melakukan kesyirikan. Setelah datangnya nabi Muhammad SAW tidak ada agama lain kecuali Islam. Beliau telah menjelaskan akan tanda-tandanya hari kiamat. Sudahkah anda tahu tentang hadis-hadis datangnya kiamat?

6. Beriman kepada takdir Allah baik yang baik maupun yang buruk.
Allah telah menentukan ketentuan-ketentuan bagi semua umatnya. Allah menguji kepada hambanya untuk melihat hambanya mana yang tetap berpegang teguh. Semua kejadian yang buruk bisa jadi ujian dan juga bisa azab dari Allah. Selagi orang tersebut melakukan kebaikan, berarti itu adalah ujian. Dan ujian tersebut datangnya hanya sebentar dan kemudia Allah menggantikan ujian tersebut dengan kehidupan yang baik. Orang yang ujiannya paling besar adalah para nabi dan rasul.

-----------------------------------------------------------------------------

5 Rukun Islam dan penjelasan singkatnya

Setelah Anda mengatahui rukun iman, berikut ini akan dijelaskan rukun islam dan penjelasan singkatnya. Nabi Muhammad SAW adalah manusia yang paling baik akhlaknya. Alhamdulillah kita bisa memeluk agama islam, semoga kita bisa mendapatkan syafaatnya kelak di hari akhir. Oleh karena itu mari kita bersholawat kepadanya. ..... Sebagai umat muslim hendaknya kita bisa mengetahui dengan benar rukun islam dan bisa menjalankannya dengan penuh mengharap kepada keridhoan Allah, karenanya hanya kita akan kembali kepadanya. Kita mau memilih syurga atau neraka? Sejak SD mungkin kita sudah hafal ketika ditanya "ada berapa rukun islam? pasti jawabnya ada lima. Sebutkan... pasti kita bisa. Namun kalau ditanya "sudahkah kita bisa melaksanakannya dengan baik?" Pasti jawabnya banyak yang belum. Kalau saya dulu susah sekali diajak solat, sering menunda-nunda, bahkan sampai bolong-bolong solatnya.

1. Mengucapkan dua kalimat syahadat.
Sudah bisa mengucapkannya bukan? Kita harus bisa memaknai dari dua kalimat syahadat tersebut. Diantaranya adalah "beribadah dan menyembah hanya kepada Allah, kita memohon pertolongan hanya kepadaNya. Mengikuti petunjuk nabi Muhammad SAW. Senantiasa belajar dan mengamalkan ajaran Nabi Muhammad SAW agar kita bisa selamat dunia akhirat. aamiin

2. Mendirikan solat.
Sudahkah anda mendirikan solat? Mendirikan bukan sekedar melaksanakan atau hanya menggugurkan kewajiban saja. Mendirikan solat hanya mengharap keridhoan Allah SWT. Orang yang mendirikan solat berbeda dengan orang yang hanya menggugurkan kewajiban saja. Bisa kita lihat ada banyak orang yang sholatnya cepat sekali. Orang yang sholatnya baik, pasti akhlaknya juga baik, begitu juga dengan yang demikian.

3. Memberikan zakat.
Kebanyakan orang tahu bahwa zakat di dalam rukun islam adalah zakat fitrah. Zakat fitrah adalah kewajiban selain zakat fitrah ada zakat lain yang harus kita keluarkan. Misalnya zakat harta benda yang kita miliki wajib kita keluarkan zakatnya. Sudah banyak yang menjelaskan seberapa besar dari zakat harta benda.

4. Puasa di bulan Ramadhan
Perintah melaksanakan puasa adalah perintah langsung dari Allah SWT melalui Al-Quran. Puasa ramadhan adalah puasa yang wajib kita kerjakan. Jika tidak melaksanakanya secara sengaja adalah berdosa. Bagi yang punya hutang puasa pun wajib melunasi hutang puasa ramadhan.

5. Melaksanakan haji bagi yang mampu.
Seseorang yang sudah mampu (dalam arti punya materi untuk pergi haji) bisa melaksakan ibadah haji. Namun banyak orang yang sudah mapan atau mampu secara materi bisa naik haji kebanyakan mereka tidak bisa melaksanakan haji karena kurang pahamnya ilmu agama. Namun banyak sekali mereka yang hidupnya sederhana yang ingin sekali naik haji tetapi tidak bisa haji karena belum punya uang. Semoga yang membaca arikel ini bisa naik haji semua. aamiin.
Demikian penjelasan rukun iman dan rukun islam semoga bermanfaat.

THANK yOU

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


SAFI BALQIS OxyWhite - Kulit Wajah Sihat Berseri & Cerah Sempurna Selalu!

SAFI BALQIS OxyWhite - Kulit Wajah Sihat Berseri & Cerah Sempurna Selalu!

Hai.. hari ni TB nak share story tentang produk terbaru dari SAFI , iaitu jenama halal no 1 tempatan  yang kini membuat kelahiran baharu dalam legasi kecantikan SAFI yang dikenali sebagai SAFI BALQIS OxyWhite.

Cantiknya kotak dia kan... 
SAFI BALQIS OxyWhite ini adalah produk terbaru SAFI yang di Formulasikan dengan OxyWhite iaitu gabungan Nano Oxygen dan Nano BioWhite agar kulit wajah tampil lebih sihat dan cerah sempurna. Ianya diciptakan untuk setiap gadis yang mengimpikan untuk memiliki kulit wajah cerah sempurna.

Rangkaian Penjagaan Kulit, SAFI BALQIS OxyWhite

Ha... ni dia rangkaian SAFI BALQIS OxyWhite BAHARU! Khas buat sahabat setia SAFI yang inginkan kulit sihat berseri dan cerah sempurna ala-ala retis gitu.. hehehe.. Rasa geram je tengok kalau banyak-banyak macam ni ada atas rak meja solek kita kan.. hehehehe.. 

Haaa.. Jenama SAFI ni dah lama giler, TB guna masa remaja lagi tau.. Dah banyak rupanya produk yang dikeluarkan dibawah jenama SAFI ni.. antaranya SAFI SHAYLA ni dan banyak lagi..

Oh ya.. Masa Remaja dulu TB memang suka pakai krim Safi yang berpenutup hijau tu. Ada siapa-siapa pernah pakai tak yang tu? haa.. TB pakai yang tu dulu sampailah ada yang gelar TB si Putih lah.. Anak orang putih la.. sebab memang pakai krim tu buat muka TB nampak putih dan lembut je kulit wajah TB. gebu aje diorang kata.. Kebetulan rambut TB pun keperangan sangat-sangat masa tu ( bukan die ye.. semulajadi.. rambut rosak la katakan.. Rambut Karat orang kata.. kui3.. ) tu yang bila pakai safi muka nampak macam orang putih sangat.. hihihi.. (ini kisah benar ok!).. =P

Tapi selepas tu TB pi gatai tangan cuba pulak produk lain.. muka TB mula naik jerawat tanpa henti kulit TB selalu sahaja ada kesan parut jerawat. sakitnya hati.. tapi nak buat macam mana .. salah sendiri..

Masa tu Safi Balqis pun dah ada rasanya, TB ada try toner/penyegar Safi Balqis yang dulu tu, bau nya best.. Tapi TB serasi dengan set yang Hijau tu kot.. Yang biru tu kawan TB pakai cun gilerr.. serasi dengan kulit dia la tu..
Oh ya.. Yang terbaru ni.. SAFI BALQIS OxyWhite yang didatangkan dalam bekas-bekas dan packaging yang menarik. 


Jom baca detail lagi tentang 
produk terbaru dari SAFI ini..

Proses pencerahan kulit wajah menjadi lebih cepat dan efektif apabila kulit berada dalam keadaan yang sihat serta mempunyai oksigen yang mencukupi. Keadaan udara yang tercemar serta sinaran UV yang berbahaya menyebabkan oksigen yang terdapat di dalam kulit semakin berkurangan.Tambahan pula, ramai tidak sedar akan sinaran IR (Infra-merah) daripada matahari dan benda berbahang dapat menyebabkan kulit menjadi semakin kusam dan gelap.

Rangkaian Penjagaan Kulit
SAFI BALQIS OxyWhite
Berikan Nafas Baharu Agar Kulit Wajah 
Sihat Berseri & Cerah Sempurna

Memahami impian setiap gadis untuk memiliki kulit wajah cerah sempurna, memperkenalkan formulasi baharu dalam rangkaian penjagaan kulit SAFI Balqis yang diperkaya dengan Formulasi OxyWhite iaitu gabungan Nano Oxygen dan Nano BioWhite agar kulit wajah tampil lebih sihat dan cerah sempurna. Kelahiran baharu dalam legasi kecantikan SAFI ini dikenali sebagai SAFI BALQIS OxyWhite.

Menurut Pengurus Pemasaran SAFI, Puan Mahsuri Sulaiman “Kami di keluarga SAFI menggambarkan SAFI BALQIS sebagai sahabat sejati yang sentiasa sedia memberikan nasihat kecantikan untuk anda tampil cerah secara semulajadi dan yakin.Dengan kelahiran baharu SAFI BALQIS OxyWhite bukan sahaja memberikan kulit 2 tona lebih cerah, malah menjadikan kulit sihat dari dalam secara semulajadi.Setiap satu daripada variasi produknya memberikan manfaat sendiri dalam mengatasi masalah kulit yang gelap dan kusam”.

Berbicara tentang kualiti produk dan keberkesanannya , “Setiap penghasilan produk keluaran SAFI dilakukan berdasarkan penyelidikan oleh SAFI Excelence in Research & Innovation (SERI Research Institute) yang terletak di Subang Jaya. Makmal Research & Development (R&D) Halal terbesar di Asia Tenggara ini menggunakan sumber bahan global yang berkualiti tinggi dan tidak diuji pada haiwan, agar dapat menjamin keberkesanan produk dan memperkukuhkan falsafah SAFI- Selamat dan Suci. 

Gabungan teknologi serta kepakaran yang kami ada menjadikan produk tempatan ini setanding dengan produk jenama antarabangsa,” jelas Puan Mahsuri 

Kata beliau lagi, “Formulasi OxyWhite terhasil daripada gabungan teknologi Nano Oxygen dengan Nano Biowhite supaya kulit wajah kelihatan sihat berseri dan cerah sempurna. Teknologi Nano Oxygen bertindak membebaskan oksigen tambahan kedalam lapisan epidermis kulit wajah agar mengaktifkan sel kulit supaya membantu Nano BioWhite untuk mempercepatkan proses pencerahan kulit secara efektif dengan memperlahankanpembentukan melanin yang menjadi punca pigmentasi sambil meratakan tona kulit. Hasilnya, kulit menjadi lebih sihat berseri dan cerah sempurna”.

“Bukan sekadar menggabungkan dua jenis teknologi nano, keberkesanan formulasi sedia ada turut dipertingkat di dalam produk baru ini. Penanggal solekan SAFI kini dilengkapi dengan teknologi Micellar yang mampu menanggal solekan, minyak dan habuk dalam satu sapuan pada permukaan wajah. Manakala manfaat perlindungan yang terkandung dalam Krim Siang SAFI juga dipertingkat dengan teknologi Pelindung IR (Infra-Merah) bagi melindungi wajah daripada sinaran Infra-Merah dari matahari dan bahang yang boleh menyebabkan kulit menjadi kusam dan gelap” 

Menambah keceriaan dalam legasi kecantikan keluarga SAFI, SAFI berbangga untuk memperkenalkan Sarah Hildebrand, pelakon, model serta pengacara program televisyen sebagai duta SAFI BALQIS OxyWhite.

“Bagi kami, Sarah merupakan epitome gadis masa kini.Beliau mempunyai personaliti yang bersahaja, namun penuh dengan kecantikan dalam setiap aspek. Raut wajah yang manis, tutur kata yang lembut, perwatakan yang ceria dan penuh jenaka tetapi masih mengekalkan ciri-ciri kesopanan dalam tingkah laku. Sikapnya yang aktif dan sentiasa kelihatan segar di lapangan kerjaya, meniup nafas baharu dalam industri. Setiap gerakannya yang mempesona menjadikan Sarah individu yang paling sesuai sebagai Gadis Balqis terbaharu kami,” terang Puan Mahsuri.

Mengulas tentang kredibiliti Sarah mempromosikan SAFI BALQIS OxyWhite, Puan Mahsuri berkata, “Dengan personaliti down to earth Sarah, beliau akan membawa SAFI BALQIS untuk lebih dekat dengan pengguna, khususnya para gadis yang mengimpikan kulit wajah cerah sempurna. Dengan pengalaman sendiri beliau sebagai pengguna dan duta SAFI BALQIS OxyWhite, Sarah akan menjadi contoh, dan ‘sahabat sejati’ dalam membantu gadis-gadis seusia mencari solusi pencerahan wajah yang terbaik. Sikapnya yang mesra dan mudah didekati membawa keyakinan terhadap produk kami bagi menyampaikan mesej kecantikan kepada semua wanita”.

Alami kulit wajah yang cerah dan sihat dengan tona lebih sekata melalui rejim penjagaan Rangkaian Produk Penjagaan Kulit Safi BALQIS OxyWhite yang dicipta khas untuk setiapgadis.

Formulasi baharu SAFI BALQIS OxyWhite hadir dalam rona bungkusan serta reka bentuk produk yang menarik dan mudah di bawa kemana sahaja.Kombinasi warna biru laut dan hijau cerah yang menaikkan jiwa gadis agar tampil segar dan berseri digunakan pada pembungkusan rangkaian SAFI BALQIS OxyWhite bagi kulit wajah normal,

manakala gabungan rona jingga dan kuning yang memberikan mood ceria dan penuh keyakinan pula digunakan pada pembungkusan rangkaian SAFI BALQIS OxyWhite kawalan minyak.

Seiring dengan rekaan pembungkusan berwajah baharu ini, SAFI turut menukar reka bentuk logo dan tipografi agar kelihatan lebih moden, dan menarik perhatian pengguna.

Logo baharu ini tampil lebih simple & trendy sepadan dengan personaliti SAFI BALQIS yang muda, segar dan yakin sentiasa. 

Berikan nafas baharu pada kulit wajah anda melalui rangkaian SAFI BALQIS OxyWhite yang berikut:


------------------------------------------------------------------------------------
Rangkaian Produk Penjagaan Kulit SAFI BALQIS OxyWhite 
(Untuk Kulit Wajah Normal)

1) SAFI BALQIS OxyWhite Pembersih Muka

Saiz Pek : 50g/ 100g

RCP : RM7.30/ RM12.30 (selepas 6% GST)

Aktiviti harian dan faktor persekitaaran punca kulit kotor, kusam dan tidak bermaya. Formulasi dengan Teknologi Mikro-Buih yang mewah berkrim ini bertindak:

a) Membersih jauh ke dalam liang pori

b) Menghilangkan baki kotoran dan sisa solekan

c) Mengekalkan kelembapan selepas penggunaan

d) Sesuai untuk semua jenis kulit

------------------------------------------------------------------------------------
2) SAFI BALQIS OxyWhite Krim Skrub

Saiz Pek : 100g

RCP : RM 12.90 (selepas 6% GST)

Sel kulit mati dan sisa kotoran punca kulit muka kusam, kotor dan tidak bermaya. Formulasi tanpa buih diperkaya dengan butiran halus manik Aprikot bertindak:

a) Menanggalkan sisa kulit mati serta bintik hitam tanpa mencalarkan kulit

b) Membersih secara mendalam ke liang pori untuk menanggalkan kotoran dan sebum yang terperangkap

c) Dirumus dengan pH seimbang

d) Sesuai untuk semua jenis kulit
------------------------------------------------------------------------------------

3) SAFI BALQIS OxyWhite Pembersih 
& Penyegar 2 dalam 1

Saiz Pek : 150ml

RCP : RM17.40 (selepas 6% GST)

Kesibukan dan jadual harian yang padat menjadi punca kulit wajah kusam dan tidak bermaya. Pembersih ini bertindak:

a) Membersih dengan mendalam untuk mengeluarkan sisa kotoran sambil mengecilkan pori

b) Manik mikro dengan Minyak Bunga Matahari dan Vitamin E bertindak sebagai antioksida untuk memberiperlindungan optimum pada kulit

c) Formulasi tanpa sabun mengekalkan kelembapan pH kulit

d) Kandungan Mentol menyejuk dan menyegarkan kulit muka
------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------
4) SAFI BALQIS OxyWhite Esen Pencerah

Saiz Pek : 20ml

RCP : RM28.10 (selepas 6% GST)

Formulasi yang diperhebat dengan Nano Oxygen dan Nano BioWhite yang 1000X lebih efektif daripada Vitamin C bertindak:

a) Mencerah dengan lebih intensif dan pantas

b) Memudarkan pigmentasi secara mendalam

c) Menyamaratakan tona kulit muka

d) Memperbaharui kulit muka agar lebih berseri

e) Mengurangkan kemerahan dan kerengsaan

f) Melembut dan menghidrasi kulit

------------------------------------------------------------------------------------

5) SAFI BALQIS OxyWhite Penyegar

Saiz Pek : 100ml

RCP : RM10.90 (selepas 6% GST)

Liang pori akan terbuka selepas membersih kulit wajah lalu menyebabkan kulit terdedah kepada kotoran. Penyegar SAFI BALQIS OxyWhite bertindak:

a) Mengecilkan liang pori agar kulit wajah bersih dengan Ekstrak Cendawan

b) Menyediakan kulit wajah untuk menerima produk seterusnya dengan lebih berkesan

c) Memberi kesegaran tanpa meninggalkan rasa melekit dengan formulasi tanpa alkohol

------------------------------------------------------------------------------------
6) SAFI BALQIS OxyWhite 
Krim CC SPF25PA++

Saiz Pek : 20g

RCP : RM 21.70 (selepas 6% GST)

Krim ini merupakan asas solekan dengan manfaat krim pelembab bertekstur ringan dan berasaskan air yang bukan sahaja menjadikan kulit lebih mulus malah bertindak:

a) Menutup cela tanpa menyumbat liang pori agar kulit bebas bernafas

b) Mencerahkan kulit serta merta

c) Menyemaratakan tona kulit agar cerah semulajadi

d) Menyamar bekas jerawat dan bintik hitam

e) Melindungi kulit daripada sinaran UVA & UVB berbahayadengan SPF25PA++

f) Melembap kulit wajah

g) Mengurangkan kilap pada permukaan wajah yang berminyak

------------------------------------------------------------------------------------
7) SAFI BALQIS OxyWhite 
Krim Pelembap Siang SPF20PA++IR

Saiz Pek : 45g

RCP : RM 20.20 (selepas 6% GST)

Sinaran matahari dan penghawa dingin punca kulit wajah menjadi kusam, gelap dan kering. Krim pelembap siang ini bertindak:

a) Menjadikan kulit 2 tona lebih cerah

b) Melindungi daripada radiasi UVA & UVBdengan SPF20PA++

c) Mencegah kulit jadi gelap akibat radiasi infra-merah (IR) dengan Pelindung IR

d) Melindungi kulit daripada radikal bebas secara 100%

e) Mencerah kulit dengan pantas dan intensif

f) Menghaluskan kulit

g) Menyaramatakan tona kulit

------------------------------------------------------------------------------------

8) SAFI BALQIS OxyWhite Pelembap Gel

Saiz Pek : 45g

RCP : RM 20.20 (selepas 6% GST)

Pelembap gel yang berasaskan air dengan tekstur ringan yang memberi lembapan sehingga 24 jam bertindak:


a) Mencerah dan meredakan ketidakselesaan pada kulit wajah

b) Vitamin B3 menyamaratakan tona kulit muka

c) Asid Hialuronik memberi lembapan mendalam dan berpanjangan

d) Mudah meresap ke dalam kulit tanpa meninggalkan kesan melekit

e) Sesuai untuk kulit kombinasi dan kulit berminyak, siang ataupun malam

------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------

9) SAFI BALQIS OxyWhite 
Krim Pencerah Lengkap SPF15

Saiz Pek : 40g

RCP : RM14.90(selepas 6% GST)

Krim pencerah lengkap yang berasaskan air ini diperkaya dengan Mineral Insta-Cerah bertindak:

a) Mencerahkan kulit wajah dengan ketara

b) Menyamaratakan tona kulit wajah dengan ketara

c) Melindungi kulit wajah daripada sinaran UV berbahaya

d) Mengurangkan pembentukan bintik hitam

e) Memberi lembapan berpanjangan tanpa rasa melekit

f) Mengurangkan kilap pada kulit wajah yang berminyak

------------------------------------------------------------------------------------
10) SAFI BALQIS OxyWhite Krim Kecantikan

Saiz Pek : 16g

RCP : RM8.60 (selepas 6% GST)

Tona kulit wajah yang tidak sekata menyebabkan muka kurang menyerlah. Krim ini bertindak:

a) Sebagai asas solekan untuk menutup cela dengan sempurna

b) Melindungi kulit daripada sinaran UV di samping memudarkan pigmentasi

c) Mengekalkan lembapan dan melembutkan kulit wajah

d) Menyamaratakan tona kulit

------------------------------------------------------------------------------------
11) SAFI BALQIS OxyWhite Pembersih Solekan

Saiz Pek : 200ml

RCP : RM17.40 (selepas 6% GST)

Solekan yang tidak dibersihkan dengan sempurna akan menyebabkan liang pori tersumbat. Pembersih solekan dengan Teknologi Micellar berasaskan air ini bertindak:

a) Menanggalkan solekan serta kotoran dengan mudah dan sempurna

b) Mengekalkan kelembapan dan meningkatkan keanjalan kulit dengan kandungan Bio Hialuronik 

c) Sesuai untuk semua jenis kulit termasuk kulit sensitif


Haa.. tengok tu.. Tiada Alkohol, Tidak Mengeringkan Kulit dan Tidak perlu Dibilas .. Senangnya nak mencuci makeup kan.. i likeee.. 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Rangkaian Produk Penjagaan Kulit SAFI BALQIS OxyWhite (Kawalan Minyak)


12) SAFI BALQIS OxyWhite Pembersih Muka Kawalan Minyak & Jerawat

Saiz Pek : 50g/ 100g

RCP : RM7.30/ RM12.30 (after 6% GST)

Kulit wajah yang berminyak menjadi punca pembiakan bakteria serta pembentukan sebum yang akan menghasilkan jerawat di kulit muka. Pembersih wajah khas untukkulit berminyak ini bertindak:

a) Membersih dengan mendalam agar kulit bebas kotoran dan minyak

b) Mengawal jerawat dengan menyerap lebihan minyak dan kotoranyang terkumpul di dalam liang pori kulit

c) Mineral Zink Mikro mengawal pembentukan sebum untuk mencegah jerawat

d) Sesuai untuk kulit berminyak dan berjerawat

------------------------------------------------------------------------------------

13) SAFI BALQIS OxyWhite Pembersih 
& Penyegar Kawalan Minyak & Jerawat 2 Dalam 1

Saiz Pek : 150ml

RCP : RM17.40ml (selepas 6% GST)

Sisa kotoran dari udara tercemar adalah punca kulit wajah berminyak dan berjerawat. Pembersih dan penyegar 2 dalam 1 ini bertindak:

a) Membersih dengan mendalam untuk mengurangkan sisa kotoran sambil mengecilkan pori

b) Manik Mikro dengan kandungan Minyak Tea Tree dan Vitamin E membantu mengurangkan pembentukan jerawat

c) Zink Mineral Mikro mengawal pembentukan sebum 

d) Formulasi tanpa sabun mengekalkan kelembapan pH kulit 

e) Kandungan Mentol menyejuk dan menyegarkan kulit muka

------------------------------------------------------------------------------------
 14) SAFI BALQIS OxyWhite Krim Anti Jerawat

Saiz Pek : 15g

RCP : RM11.90 (selepas 6% GST)

Kulit wajah yang berjerawat menyebabkan anda berasa tidak yakin dan kurang selesa. Dengan formulasi 99.9% Anti-Bakteria, krim ini bertindak:
a) Sebagai rawatan intensif anti jerawat

b) Menghalang pembentukan bintik hitam

c) Memudarkan parut jerawat

d) Mineral Zink Mikro mengawal pembentukan sebum untuk mencegah jerawat

e) Meredakan kulit kemerahan dengan Lipid Enhancer semulajadi meredakan kemerahan

f) AHA semula jadi mengawal jerawat punca bakteria

------------------------------------------------------------------------------------
Haaa.. So... mana satu pilihan korang yea? apa yang pasti, pilih lah mengikut kesesuaian kulit korang yea.. sebab kulit wanita asia ni tak serupa.. kulit wanita lain-lain, ada yang bermasalah jerawat, ada yang kulit wajah berminyak, kusam , kering dan macam-macam lagi lah.. So, kalau nak membeli, tengok dulu label dan adakah ia sesuai dengan kondisi kulit korang.. hehehehe.. 


Oh ya.. Produk ini boleh didapati di seluruh Malaysia termasuk pasaraya dan pasaraya hiper utama. Untuk maklumat lanjut mengenai jenama SAFI sila layari laman facebook SAFI, www.facebook.com/SAFI.MY, laman Instagram SAFI@safimalaysia dan saluran Youtube SAFI di 

Untuk keterangan lanjut mengenai jenama SAFI ini, sila layari :-

Facebook

Instagram

Youtube

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


24 Mac 2017

DAPAT SAMPEL LAMPIN PAKAI BUANG | DRYPERS TOUCH

Hai.. Pagi ni saja nak share drypers punya cerita... TB sekarang dah taknak lepaskan peluang untuk dapatkan sampel-sampel percuma ni.. Bukan apa, melalui sampel ni lah kita akan dapat menilai barang atau sesuatu produk tu sesuai ke tidak dengan kita atau mungkin kita nak tahu kualiti nya memuaskan ke tidak untuk kita terus membeli dengan kuantiti yang banyak. Kalau tak ok rugi pulak beli banyak-banyak nanti.. 

So, dengan cara mengisi untuk request sampel ni cara terbaik untuk elak dari pembaziran.. Membeli barang yang tak memuaskan hati kang membazir plak pi buang.. Ye takk.. Ok lah, ni TB nak share Lampin Pakai Buang dari Drypers Drypers Touch.. TB dah pernah guna Drypers Touch ni masa baby TB newborn ritu. Dapat Hadiah dari Drypers.  Heee.  Hadiah apa? Nantilah TB share..rezeki baby.. So, TB shareyg ni dulu ye. 

Haa.. Kalau korang nak sampel macam ni gak.. Jom baca SINI..  ada banyak lagi link2 yang korang leh join untuk dapatkan sampel Free macam ni..  


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page