Nity

Nuff

26 Mac 2018

SENSEZ BEAUTY - PRODUK YANG HALAL, BERASASKAN EKSTRAK BOTANI SERTA BEBAS PARABEN & BEBAS SILIKON


SENSEZ BEAUTY - PRODUK YANG HALAL, BERASASKAN EKSTRAK BOTANI
SERTA BEBAS PARABEN & BEBAS SILIKON


Hai semua.. hari ni TB nak cepat-cepat menaip sebab si kecik masih tidur lagi tu.. so, TB ambil kesempatan ni untuk update blog yang dah berehat lama juga ni.. haha.. So, apa TB nak share dengan korang hari ni ialah tentang satu produk dari jenama Sensez Beauty iaitu produk yang diakui halal digunakan untuk seisi keluarga, berasaskan bahan botani serta Bebas Paraben & Bebas Silikon. 

Yang bestnya bau dia wangi dan segar.. Oh ya.. untuk pengetahuan korang juga.. Sensez Beauty ni mempunyai pelbagai jenis rangkaian produk termasuklah Syampu, hair treatment, gel mandian, gel pencuci tangan dan pelbagai lagi. 

Terkini mereka baru sahaja melancarkan pelbagai penjagaan rambut baru yang sudah semestinya sesauai untuk seisi keluarga kerana ia mengandungi Pro Vitamin B5,  NO PARABEN, NO SILIKON dan berasaskan Bahan Botani yang membuatkan baunya harum dan lembut je bila digunakan.. yeahh..


Terdapat 3 variasi untuk syampu terbaru dari Sensez Beauty 


i) Sensez Beauty Smooth & Shinny Hair Shampoo
(  Untuk Rambut Rosak dengan Ekstrak Timun & Lime )

  1. Menambah kelembapan rambut
  2. Memastikan kelembapan 24 jam
  3. Meningkatkan jumlah rambut
  4. Kurangkan Keguguran rambut
  5. Diperkaya dengan Vitamin B5 & Botanical Extracts
  6. Dengan Cucumber & Lime Extracts
  7. Tiada Paraben 
  8. Tiada Silikon 

ii) Sensez Beauty Scalp Protection Hair Shampoo 
( Untuk Kawalan Rambut Gugur dengan Ekstrak Tea Tree & Lemon )

Perlindungan Kulit Kepala & Menggalakkan pertumbuhan rambut sihat untuk Kawalan Rambut gugur. Diperkaya dengan Vitamin B5 & Ekstrak Botanikal serta Ekstraks Tea Tree & Lemon. Free Paraben sudah semestinya.. =)


iii) Sensez Beauty Clean & Fresh Hair Shampoo 
(Untuk Rawatan Kulit Kepala dengan Panthenol & estrak beras)

  1. Bersih & segar
  2. Diperkaya dengan Seed Protein dan Ekstrak Oryza Sativa (Beras) 
  3. Kurangkan keguguran rambut
  4. Anti kelemumur
  5. Menggalakkan pertumbuhan rambut
  6. Mencuci Secara Mendalam & Menghilangkan Minyak
  7. Diperkaya dengan Vitamin B5 & Botanical Extracts
  8. Dengan Panthenol & Ekstrak Beras
  9. Free Paraben 


Sensez Beauty Scalp Protection Hair Shampoo 

Antara ketiga-tiga diatas TB guna yang no. ii.) tu .. heee.. yang botol oren tu.. sebab rambut TB ni jenis kulit kepala yang berkelemumur dan gatal, rambut berminyak dan berbau.. So, Sensez Beauty Clean & Fresh Hair Shampoo For Scalp Treatment with Panthenol & Rice Extracts ni je lah yang sesuai untuk. Almaklumlah.. kalau nak pilih syampu mana boleh main ambil je kan.. kenalah sesuai dengan masalah kulit kepala dan rambut kita kan.. ye tak? hehehehe..

TB suka sangat bau dia tau.. lembut aje.. rambut berbau wangi.. bau Lemon dan Tea Tree.. harumm je rambut .. kulit kepala pun terasa segar je.. 

Lepas pakai syampu jangan lupa pakai hair treatment pulak yea.. untuk merawat rambut yang kering dan rapuh tu.. supaya rambut kekal berseri dan tahan lama.. kan! tugas dia sama macam perapi rambut la yea.. Cara gunanya.. lepas pakai syampu, terus letak perapi ni kat tapak tangan dan sapu pada rambut.. biarkan 2 minit lepas tu bilas lah.. Haaa.. kesannya selepas bilas ialah.rambut jadi lembut, licin dan terurus.


Hair Treatment For Dry & Brittle Hair

Ni rupa Repair Hair Treatment tu.. ia didatangkan dalam satu tiub yang mengandungi krim yang lembut dan wangi untuk merawat rambut agar kekal sihat bermaya .

Oh ya.. Seperti yang TB nyatakan diatas tadi.. selain syampu ada banyak lagi produk Sensez Beauty ni tau.. antaranya ialah :

Sensez Beauty Essential Shower Cream Series Paraben Free 380ml

Terdapat lima variasi Shower Cream yang mempunyai kandungan 380ml iaitu : 
Sensez Beauty Essential Extra Whitening Shower Cream 
Sensez Beauty Essential Smoothing Shower Cream 
Sensez Beauty Essential Brightening Shower Cream 
Sensez Beauty Essential Refreshing Shower Cream 
Sensez Beauty Essential Nourishing Shower Cream 



Sensez Beauty Essential Nourishing Shower Cream 

Yang TB sedang guna sekarang ialah Sensez Beauty Essential Nourishing Shower Cream ni.. huhu.. wangi dan lembut je bau dia tau.. segar je badan lepas mandi.. Ekstrak Goji Beries dan Oat mana taknya.. memang lembut giler la kulit.. best!


Sensez Beauty Essential Extra Whitening Shower Cream 

Hahaha.. Actually yang ni TB paling nak pakai masa mula-mula tu tau.. Sebab geram tengok ada Goats Milk dan Pearl tu.. Nak pulak dia tulis situ Extra Whitening.. amboii.. maunya gebu gebas lepas mandi kan.. hehehe.. Tapi baby harraz dah bagi bocor botol yang sticker pink tu.. so TB guna yang tu je lah.. tapi bau dia memang wangi jugak weh.. 



Sensez Beauty Essential Smoothing Shower Cream  

Ha.. Yang ni TB dah buka penutup dan hidu bau dia.. sedap jugak weh.. sebab dia bau Aloe Vera dan Centela Asiatica.. nama lain bagi pokok pegaga tak silap TB.. sebab ada gambar pegaga kat situ.. haha.. kalau salah sila maafkan yea.. Tapi TB suka gak bau dia.. wangi dan segar.. 

Sensez Beauty Essential Smoothing Shower Cream membersihkan dan melembutkan kulit kita kerana ia mengandungi kolagen, khasiat dari pokok pegaga dan Aloe Vera. Haaa.. hasil dari gabungan yang sempurna dapat memberi kita rasa tenang je setiap kali mandi dan dalam masa yang sama mandian ini dapat meningkatkan keanjalan kulit kita . bestnya kann.. Yang penting jangan lupa.. ianya Halal, Bebas Paraben, dan wangiii.. 


Sensez Beauty Antioxidant Hand Wash Series 

Haaa.. yang ni pulak ialah gel pencuci tangan, TB suka gabungan bau apple dan cucumber ni yang nyum-nyum.. haha.. Basuh tangan je ada bau apple.. memang wangi dan terasa bersih je tangan.. isi kandungannya 475ml, besar jugak.. dan semestinya best sebab pekat, picit sikti je dah cukup untuk sekali cuci tangan..


Oh ya.. yang TB guna ni Apple dan Cucumber punya variasi.. Sebenarnya ada 4 Variasi semuanya .. Jom tengok info tentang keempat-empat variasi yang ada.. 


1) Senzes Beauty Antioxidant Hand Wash Revitalizes & Soothes (Tomato & Aloe Vera)
Pencuci Tangan Antioksidan Sensez membersihkan tangan, meninggalkan kesan yang menenangkan. Sifat antioksidan tinggi. Tomato berfungsi bersama-sama dengan sifat penyembuhan kulit Aloe Vera untuk memberikan perlindungan total kepada kulit halus sambil menghilangkan bau yang menenangkan selepas dicuci.



2)Sensez Beauty Antioxidant Hand Wash Refreshes & Moisturizes (Apple & Cucumber)  
Pencuci Tangan Antioksidan Sensez membersihkan tangan anda, meninggalkan rasa kesegaran. gabungan Apple dan Timun dengan sifat penyejukan dan menenangkannya, bukan sahaja melindungi dan melembapkan kulit anda tetapi juga mengekalkan tangan anda segar dan lembut seperti sutera yang menyegarkan selepas dicuci.


3) Sensez Beauty Antioxidant Hand Wash Rehydrates & Moisturizes (Orange & Honey) 
Sensez Hand Wash Antioksidan mencuci dan melembapkan tangan anda. Gabungan kandungan antioksidan yang tinggi dan Vitamin C Orange dan kelembapan yang sangat berkesan dan manfaat penyembuhan kulit Honey melindungi dan mengekalkan tangan anda melembapkan dengan bau yang menyenangkan selepas dicuci.


4) Senzes Beauty Antioxidant Hand Wash Rejuvenates & Restores (Pomegranate & Passion Fruit) 
Sensez Hand Wash Antioxidant membersihkan tangan anda meninggalkan rasa peremajaan. Gabungan faedah antioksida dan pelembab yang tinggi untuk Delima dan Buah Passion melindungi sementara mengekalkan tangan anda lembut seperti sutera yang meremajakan selepas mencuci.

  
Sensez Beauty Anti Bacterial Perfumed Hand Gel Set

Haa.. Last sekali produk dari Sensez Beauty yang TB suka ialah Sensez Beauty Anti Bakterial atau nak lebih senang sebut Sanitizer, kalau korang nak tahu yang bestnya Sanitizer ni diperkaya dengan Vitamin E yang sememangnya dirumuskan untuk menjaga tangan kita agar  bersih, dan terhindar dari kuman disamping dapat mengekalkan kelembapan kulit tangan kita.. best kan! 

bersaiz 30ml .. comel gilerr.. senang nak bawa pi mana-mana kan! letak dalam beg tangan ke.. poket ke.. nak guna amik dan picit jer.. i likee..

Ia bertekstur macam gel.. tak melekit, tapi melembapkan tangan, so takde la kering tangan korang yea.. hehehe.. 

Haaa.. dalam kotak comel ni ada 4 variasi, baunya best-best..
Bliss Hutan (Citrus)
Ocean Bliss (Breeze Laut)
Urban Bliss (Anggur)
Country Bliss (Strawberry)

Itu dia antara produk Sensez Beauty yang TB dah cuba.. tak sabar nak cuba produk Sensez Beauty yang lain.. mesti best jugak sebab No Paraben, No Silikon, bau wangii.. 

Haaa.. Bagi sesiapa yang berminat nak dapatkan produk keluaran Eco Bliss ini,  boleh lah pi beli kat Watson yea.. sebab Produk Kecantikan Sensez kini ada dijual di Watson, Farmasi Healthlane dan lain-lain. Apa-apa pun korang boleh boleh rujuk maklumat di bawah ni yea :-

Website: 

Facebook : 


Oh ya.. sebelum terlupa tu.. TB nak bagi tahu yang produk Sensez Beauty ni boleh juga korang dapati  secara terus menerus di jualan truck yang bermula dari 30 Mac 2018 sehingga 12 April 2018.  Klik link di bawah untuk melihat jadual dan lokasi jualan truck.



KUIH CEK MEK MOLEK




KUIH CEK MEK MOLEK


Bahan-Bahan :
πŸ‘‰Ubi keledek (kupas,rebus+sedikit garam,lenyek)
πŸ‘‰1 cawan Tepung Gandum
πŸ‘‰Gula secukupnya
πŸ‘‰Minyak masak untuk menggoreng

Cara membuat :
1.Gaulkan ubi keledek dengan tepung sehingga sebati.Doh tu agak-agak boleh kepal dan tidak terlalu keras.
2.Bentukkan bulat-bulat macam bola pingpong, kemudian leperkan.
3.Masukkan sesudu gula pada tengah- tengah doh tadi.
4.Cantumkan doh tadi supaya gula tidak keluar.
5.Bentukkan doh tadi menajdi seperti dalam gambar.
6.Gorengkan dalam minyak panas sehingga keperangan












21 Mac 2018

RESEPI SOMTAM SIMPLE..


RESEPI SOMTAM SIMPLE


Bahan-bahan :
πŸ‘‰3 ulas bawang putih
πŸ‘‰1 biji mangga muda
πŸ‘‰5 bili cili padi
πŸ‘‰½cawan udang kering (digoreng garing)
πŸ‘‰Segenggam kacang tanah (digoreng dan buang kulit)
πŸ‘‰Betik muda (diracik halus)
πŸ‘‰1 biji tomato (buang biji dipotong kasar)
πŸ‘‰2 batang kacang panjang (dipotong panjang²)
πŸ‘‰3 helai daun limau purut (diracik halus)
πŸ‘‰1 ketul gula melaka @ secukup rasa (diracik halus)
πŸ‘‰1 biji limau nipis (ambil airnya)
πŸ‘‰3 sudu besar nampla/sos ikan
πŸ‘‰3 genggam udang kering jenis besar


Cara-cara :
✅Tumbuk bawang putih, cili padi, udang kering dan kacang. Campurkan bersama bahan² selebihnya
✅Gaul sebati.



16 Mac 2018

TANGGAL MAKEUP SEPANTAS 10 SAAT DENGAN IMAAN SUCI FACIAL WIPES


TANGGAL MAKEUP SEPANTAS 10 SAAT
DENGAN IMAAN SUCI FACIAL WIPES

Hai korang.. TB nak sembang pasal satu Tisu ni haaa.. Tisu yang dah dikenali ramai dan dah ramai yang menggunakannya termasuk lah artis-artis.. Tisu yang TB nak cerita ni ialah Imaan Suci Facial Wipes by Imaan World..

Kegunaan Imaan Suci Facial Wipes ini adalah untuk mencuci kesan-kesan makeup atau kotoran serta debu di wajah. Baru-baru ni semasa di kampung hubby TB terlupa bawa balik Imaan Suci Facial Wipes ni.. TB terbawa tisu basah yang lain.. Hubby TB masa tu tengah nak rehatkan diri sebab baru berhempas pulas di dapur memasak untuk adik beradiknya yang ramai.. huhu..


TB pulak tengah cuci makeup di muka sebab tak tahan pakai makeup lama-lama (baru selesai kenduri), tiba-tiba hubby TB kata nak satu wipe tisu.. dia pun lap kat muka dia.. lepas tu dia kata.. nape pedih? hari tu sedap je guna? TB pun gelak dan cakap.. yang tu imaan Suci Facial Wipes memang la tak pedih bila lap muka.. tapi terlupa nak bawak balik..


Habis tu yang ni bukan yang tu la?? taknak lah.. sambil letak balik kat atas bungkusan wipe tisu tu.. eh eh.. macam tu pulak dia.. haaa.. kann.. lelaki pun suka Imaan SUci Facial Wipes ni weh.. sebab tahu dia tak pedihkan muka bila kita lap muka.. rasa segarkan muka lagi ada.. muka rasa bersih dan tak berminyak kata hubby teman yang pernah try pakai imaan tisue ni.. 


Oh ya.. sebenarnya terdapat 3 jenis tisu yang korang boleh dapat. Fungsi yang berbeza tetapi kandungannya baik untuk kulit dan memudahkan kita lakukan kerja harian













HAVAN CLOTHING - FASHION WITH A PURPOSE



HAVAN CLOTHING - FASHION WITH A PURPOSE

Hai semua.. TB nak kongsikan cerita tentang satu website yang diwujudkan khas untuk menjual pelbagai baju yang berasaskan material terbaik dan juga paling menarik corak atau design lukisan pada setiap baju adalah dari hasil tangan kreatif anak-anak kecil yang kurang bernasib baik yang tinggal di rumah perlindungan .. Havan mengubah karya kanak-kanak ke dalam reka bentuk pakaian yang hebat! 

Cuba lihat gambar dibawah ni.. Nampak tak ada lukisan kartun pada baju tu? Haa.. itu adalah antara hasil idea dari kanak-kanak tersebut.. comel kan! 





Setiap karya seni atau contengan mereka akan dicetak ke pakaian yang ingin dijual dan apabila ada yang membeli wang itu akan disalurkan untuk rumah perlindungan kanak-kanak ini . So, pastinya kita akan berasa happy kerana dapat membuat pembelian yang bermakna dimana sambil membeli kita dapat menderma/membantu golongan kanak-kanak yang serba kekurangan ini.. 


Haa.. TB pun dah try satu baju dari Havan Clothing ni.. Bajunya seperti dalam gambar diatas ni.. TB suka sangat sebab bajunya jenis kain yang lembut, tidak panas, mudah serap peluh dan TB suka lagi sebab ada corak comel tercetak di baju ni.. alahai.. sangat cute.. terbayang anak-anak kecil yang melukis design ni.. 

Dibawah ni TB kongsikan juga sedikit info tentang Havan Clothing untuk bacaan semua agar semua dapat memahami dan mengetahui lebih dekat konsep jualan di website Havan Clothing ni.. 

Bagaimana Ia Bermula

Nama "havan" berasal dari Hany & Ivan - pasangan yang suka berhubung dengan anak-anak.

Hany, seorang kaunselor kanak-kanak oleh profesion, menekankan pentingnya membangunkan EQ kanak-kanak dari usia muda.

Sejak tahun 2016, dia telah meluangkan masa di rumah perlindungan kanak-kanak untuk menyediakan pelajaran EQ percuma kepada kanak-kanak berusia antara 7-12 tahun.

Lebih 4 bulan mengajar dan belajar dengan anak-anak, dia melihat perubahan positif di kalangan mereka.


Ia membuatnya percaya bahawa pelajaran itu perlu berterusan supaya mereka dapat memberi manfaat kepada lebih ramai kanak-kanak.

Ivan juga menyaksikan kesannya dan didorong oleh semangatnya untuk memperkasakan kanak-kanak dengan cara yang positif. Tambahan pula, dia memuja anak-anak dan kreativiti mereka dan percaya bahawa mereka harus diiktiraf dan dihargai oleh orang dewasa.

Sebagai lulusan MBA, Ivan percaya bahawa perniagaan adalah bertujuan untuk menyelesaikan masalah sosial.

Oleh itu, Havan Clothing dilahirkan untuk mengubah ekspresi kreatif kanak-kanak kepada penerimaan yang berharga hanya dengan mencetak karya seni mereka pada tas poket yang bergaya.

Havan Clothing adalah perusahaan sosial yang melayani 2 tujuan utama.

Pertama, 
Havan Clothing bertujuan menghubungkan orang dewasa dan kanak-kanak. Kanak-kanak sering berkomunikasi dengan dunia melalui seni. Walau bagaimanapun, orang dewasa secara tidak sengaja boleh mengabaikan dan memandang rendah maknanya, menyebabkan kanak-kanak merasa tidak dihargai dan tidak diketahui.
Havan Clothing berharap untuk memberi inspirasi kepada orang dewasa untuk terus berhubung dengan anak-anak. Dengan menggunakan karya seni yang tulen dengan kehidupan seharian kita, orang dewasa boleh belajar untuk menghargai dan mengenali nilai ciptaan kanak-kanak.

Kedua, 
Sebahagian daripada jualan yang dibuat oleh Havan Clothing akan disalurkan untuk membiayai pelajaran EQ untuk kanak-kanak rumah perlindungan.

Hany & Ivan mempunyai kepercayaan kuat bahawa membangunkan komuniti EQ yang tinggi tidak boleh dilakukan tanpa sokongan komuniti itu sendiri. Oleh itu, dana yang mencukupi diperlukan untuk terus membangun dan menyebarkan pelajaran EQ kepada lebih banyak kanak-kanak.

Havan Clothing meninggalkan hala tuju kreatif sepenuhnya kepada anak-anak manakala syarikat hanya memfokuskan diri untuk memastikan percetakan, kain dan pemotongan adalah kualiti optimum, ditambah dengan harga yang berpatutan.

Jom kita sama-sama membeli sambil membantu kanak-kanak yang tidak bernasib baik.. layari link-link dibawah ini utnuk info lanjut..

Facebook :

Instagram :

Website :




15 Mac 2018

PRINTCIOUS.COM - THE BEST ONLINE GIFT SHOP

PRINTCIOUS.COM - THE BEST ONLINE GIFT SHOP

Petang-petang begini TB nak bercerita tentang satu website yang sangat TB suka sebab di website ini TB boleh memilih dan mereka design mengikut idea dari TB sendiri dan yang paling best semuanya hanya dihujung jari.. klik-klik je dah siap design.. then terus checkout, bayar.. then tunggu barang sampai.. mudah kan! haaa.. kalau nak tahu website itu ialah Printcious.com .

"Precious Gifts From Your Heart" yang bermaksud Hadiah Berharga Dari Hati Anda .. TB suka tema ni.. sebab tanyalah mana-mana orang pun, pastinya ramai yang sukakan hadiah yang boleh menjadi kenangan sampai bila-bila.. 

Selalunya kita tak tahu nak bagi apa dekat orang tersayang kita betul tak? Kalau boleh kita nak lah Hadiah yang kita beri nanti jadi hadiah yang akan menggamit kenangan sampai bila-bila buat diorang betul tak..  Haa.. satu je caranya untuk jadikan sesuatu hadiah tu ada sentimental value tak kira berapa lama digunakan.. iaitu hadiah yang kita design sendiri dan menyimpan memori antara kita dan yang tersayang.. betul tak? Haa.. nak tau kat mana boleh design sendiri ikut citarasa korang?



Jeng Jeng Jeng bagi korang yang belum tahu tu, korang boleh design sendiri hadiah dan barangan peribadi mengikut citarasa korang hanya di Printcious! dekat situ banyak giler design cantik-cantik korang boleh pilih utnuk design sendiri barangan korang.. Nak custom design sendiri pun boleh tau! just upload design korang punya sendiri..

Sempena Hari-Hari Bahagia korang iaitu Hari Anniversary yang disambut tiap-tiap tahun perlulah ada kelainan dan menyimpan seribu kenangan dengan hadiah yang di customize special untuk buah hati tersayang.. betul tak? heee.. Jom tengok kat sini bagi siapa-siapa yang nak customize design untuk hadiah orang tersayang .. https://www.printcious.com/my/gifts/occasions/engagement , ada pelbagai pilihan yang korang boleh pilih untuk dihadiahkan kepada si dia.. Antaranya T.shirt, Mug, Cushion, Throw Pillow dan macam-macam lagi tau! klik je link atas ni yea! dan terus order tau! ha2..


Design Sendiri Hadiah di Printcious 
Hanya perlu layari web Printcious kita dah boleh memilih sendiri hadiah mengikut kategori jantina si penerima dan occassion tertentu. Yelah selama ni kan pening nak pilih hadiah untuk lelaki, hadiah untuk perempuan, hadiah untuk suami la, hadiah untuk isteri la.

Oh ya.. kalau korang nak tahu selain menyenangkan kerja kita memilih hadiah berdasarkan penerima, kita juga dapat customize hadiah berdasarkan occassion tertentu. Contohnya seperti hadiah konvokesyen, birthday ke, wedding ke, untuk baby baru born ke, dan macam-macam sambutan lagi. Tak salahkan sesekali meraikan hari istimewa mereka yang kita sayang.

Rayakan Hari Ibu atau Hari Bapa dengan cara membahagiakan dengan menempah sesuatu yang disampaikan lahir dari hati untuk mereka yang tersayang.. Actually sebelum ni TB dah pernah tempah bantal berbentuk love special untuk emak TB sempena Birthday dan Hari Ibu, naka tengok? klik sini ---> Hadiah Sempena Birthday Emak

TB order dari KL dan beralamatkan kampung, emak terima dengan happy sangat.. hehehe.. servis penghantaran printcious memang terbaik.

Jom manjakan orang-orang yang korang sayangi pada hari-hari istimewa mereka dengan Printcious memandangkan semakin banyak hadiah baru untuk majlis-majlis khas dari Printcious.. Malah, printcious juga menyediakan perkhidmatan percetakan hadiah korporat untuk acara tertentu. 

Antara List Cadangan Hadiah Yang Korang Boleh Pilih di Printcious :
- Design T-shirt sebagai hadiah 
- Design Puzzle Gambar sebagai hadiah 
- Design Mug sebagai hadiah 
- Design PU Leather sebagai hadiah 
- Design Baby Rompers sebagai hadiah 
- Design Keychain sebagai hadiah 
- Design Phone Case sebagai hadiah 
- Design Cushion sebagai hadiah
- Design Graduation Gift
- Design Untuk Gift For Him / Gift For Her

Design Barangan Peribadi di Printcious 
Printcious ni yang bestnya, korang boleh design dan hadiahkan kepada yang tersayang dan yang best jugak kita pun boleh je belikan something untuk diri kita sendiri sebagai kenangan dimana hasil karya design kita tu tertepek pada hadiah yang kita design di Printcious ni.. haa.. Semua barang-barang peribadi tu kan boleh customize sendiri ikut citarasa kita. Paling penting.....tiada minimum order. dan lain daripada yang lain.. orang lain mesti tak jumpa yang macam kita design ni kat luar sana.. percayalah! 

Cara Membuat Pembelian di Printcious

1. Login akaun
2. Pilih Product
3. Muat naik gambar / design
4. Tambah text
5. Order
             
6. Tunggu Barang Sampai horray!

-------------------------------------------------------------------------------------

jom Tengok STEP BY STEP Cara Nak Order!


01. Login Akaun
First sekali kena ada akaun Printcious. Caranya daftar PERCUMA aje.. Kalau belum ada akaun Printcious senang aje, korang boleh sign up terus dekat situ menggunakan akaun facebook korang. Tak susah pun.. klik klik aje dah jadi member.. hehehe.. kalau takda facebook pun boleh, sign up macam biasa je..


Lepas tu kena isi detail korang dekat ruangan kosong berkenaan untuk lengkapkan dashboard profail korang.. Elok isi terus Alamat korang sebab nanti masa nak shopping tak perlu nak isi dah, terus checkout je.. kan mudah! 




02. Pilih Product 
Klik aje mana-mana produk yang korang nak beli di CUSTOM GIFTS ni. Kat sini terdapat bermacam-macam kategori untuk korang memilih. Semua ada depan mata .. Kadang sekali tengok je kita dah tahu apa kita nak cari sebenarnya.. hehe.. TB geram bantal tu.. grrrr....




3. Muat naik gambar / design + 
Kalau dah ada gambar atau design yang dah sedia ada, bolehlah upload terus je. Tambah text kalau nak. Ikutlah kreativiti masing-masing.




TB pilih design ni.. hehehe.. mesti ada harraz kan!





4. Tambah text
kot la korang nak tambah ayat-ayat dan madah-madah untuk tersayang.. boleh je tambah.. 




 5. Order 
Kalau rasa dah puas hati dengan design, maka teruslah 'Add to Cart' dan bayar tanpa ragu-ragu. Yang bestnya dengan Printcious ni, mereka murah dengan promosi, jangan sia-siakan coupon promosi yang diberi ok. Haha.



Pembayaran boleh dilakukan melalui mana-mana bank yang tersenarai dibawah :




6. Selesai !

Ok dah siap, senang je kan! Sekarang masa untuk tunggu barang sampai ke tangan korang aje.. Oh, ya.. Printcious menggunakan perkhidmatan kurier Skynet, Pos Laju & Ninja Van untuk menghantar barang-barang supaya sampai dengan cepat dan selamat.

Ha.. berminat tak nak shopping dan design sendiri hadiah kesayangan korang untuk dijadikan hadiah istimewa orang tersayang?? kalau berminat boleh lah singgah dan terjah link-link dibawah ni yea.. jangan lupa follow dan LIKE ok.. ta ta ta....

If you are looking for best  button batch for college , don’t forget to contact them. Or if you have any upcoming event and would like to impress your guest, photo booth rental is your best choice.”

Lawati Printcious di :

Website - Printcious/blog

Jom Tengok Video cara nak Customise Hadiah korang di 
Printcious.com – Precious Gifts From Your Heart



“Printcious.com – Precious Gifts From Your Heart”, “gift for husband”, “birthday gifts”, “surprise gift”,” gift for him”,” diy gift”


14 Mac 2018

Bagaimana Nak Kemaskini MyASNB Secara Online Dirumah - Sharing Is Caring


Bagaimana Nak Kemaskini MyASNB Secara Online Dirumah - Sharing Is Caring


Pagi tadi TB ternampak post tentang Cara Bagaimana Nak Kemaskini MyASNB Secara Online Dirumah dan TB terus try buat kat online.. tapi tak boleh sebab TB tak kemaskini no fon dekat ASB lagi.. huwaaa.. tak tahu la bila nak pi kemaskininya uii.. tergantung la niat nak daftar ASB online teman ni.. So, bagi korang yang nak kemaskini MyASNB Secara Online dirumah boleh la pi kemaskini nombor fon korang dulu kat mana-mana cawangan yang berdekatan, bawa buku ASB korang tu sekali yea.. Lepas tu baru korang boleh pergi ke step seterusnya seperti dibawah ni..

Oh ya.. tujuan kena daftar no fon korang tu sebab nanti masa daftar online kat website MyASNB ni ada banyak TAC yang akan di send ke nombor fon korang untuk tujuan verification (untuk keselamatan) .. Macam Maybank2u , CimbClick la .. tau kan.. ada request tac semua.. 

Apa-apa pun TB kena juga letak Step-step ni disini sebab TB ni pelupa.. nanti TB nak cari balik step ni.. tak jumpa pulak.. memang ada kot step lain tapi yang ni nampak mudah.. TB akan pilih yang ni je.. Thank You buat bro Zaidi Zakaria  sebab sudi share benda ni.. dan bagi izin kami share juga.


Jom kita Baca Cara Bagaimana Nak Kemaskini MyASNB Secara Online Dirumah



Tutorial step by step register secara online depan phone.


NoteSecurity
Pastikan masuk ada "https:'//" warna hijau. Huruf "s" untuk security lebih selamat. Contoh seperti dalam gambar.

Jika ada pertanyaan atau pengesahan boleh call customer service 03-80268101

Sila pilih Google Chrome. Bukan "Google PlayStore" .. 

Step 1 
Kemudian klik kotak sebelah kanan atas.


Step 2 
Klik "Daftar di sini".


Step 3 
Baca langkah dan arahan tertera. Dah habis, klik "TERUSKAN".

Step 4 
Baca terma dan syarat MyASNB dan klik kotak kecil seperti dalam gambar.
Kemudian teruskan klik "SETUJU".

Step 5
+ Pilih Jenis Kad Pengenalan.
+ Masukan number Kad pengenalan. Jika pilih "IC baru".
+ Pilih Amanah Saham Bumiputera.

Step 6 
Masukan 6digit Code diterima pada no phone telah berdaftar. Anda akan terima 6digit kode dekat msg dari sistem.

Contoh msg
RM0.00 MyASNB Portal: Online Registration. TAC is 929422. Exp by 15/02/18, 03:20 PM MYT

NotaKata
++++++
No phone dalam kotak autogenerate, selepas anda kemaskini dicawangan yang berdekatan.
Macam saya kemaskini dekat Maybank, bawa buku ASNB sekali pergi dekat kaunter.

Step 7 
Maklumat Log Masuk.
+Masukkan ID dan emel. Sebaik baik save dekat noted

Soalan Keselamatan.
+Bahagian Frasa Keselamatan masukkan kata semangat atau doa. Contoh "ZaidiSukses" setiap kali log in nampak, saya akan Motivated.
Seterusnya jawab 3 soalan keselamatan. Next

Step 8 
Masukan kata laluan anda terima pada phone. Kode ini rahsia
Dan masuk kata laluan anda.
Dekat sini agak komplex sedikit. Buat dengan tenang yer

Step 9
Masuk kan ID yang anda Register tadi, kemudian akan terpapar perkataan anda taip tadi yang saya beri contoh "ZaidiSukses".

Jika keluar perkataan selain dari anda taip tadi, 
Maksud nya ID anda salah mungkin huruf atau Kecil atau besar.

Sebab itu saya sarangkan save pada noted
Anda perlu pilih klik "Lupa ID pengguna"
Next masuk kan "kata laluan


Step 10 
Tadaaa.. Dah siap
Dah boleh cek online lepas nie
Tak payah dah nak keluar duit tu. Masuk dan tambah dan tambah lagi simpanan
 

Credit to : 



RESEPI REBUNG MASAK LEMAK CILI API + DAGING




RESEPI REBUNG MASAK LEMAK CILI API + DAGING


Bahan-bahan:
πŸ‘‰300 gram rebung
πŸ‘‰200 gram daging
πŸ‘‰3 helai daun kunyit (potong halus)
πŸ‘‰1 keping asam keping
πŸ‘‰1 liter santan cair
πŸ‘‰½ liter santan pekat
πŸ‘‰Garam dan gula secukupnya

Bahan kisar :πŸ‘‰3 batang serai
πŸ‘‰20 biji cili padi
πŸ‘‰Setengah inci kunyit hidup
πŸ‘‰8 biji bawang merah

Cara memasak :1.Bersihkan rebung dahulu dan direbus sekejap,toskan
2.Masukkan kesemua bahan yang telah dikisar dan santan ke dalam periuk kemudian kacau sehingga sebati
3.Masukkan daging,biar sedikit empuk
4.Kemudian masukkan rebung,daun kunyit,asam keping,garam dan gula,masak lagi hingga keluar minyak



12 Mac 2018

RESEPI KERABU MANGGA SEDAP DAN MUDAH!


RESEPI KERABU MANGGA SEDAP DAN MUDAH!

Simpan dulu resepi untuk Kerabu Mangga.. actually yang makannya TB sorang je pasal tu tak pernah buat kat rumah TB ni.. So, teringin nak makan kerabu mangga la pulak, nak beli memang takkan dapat makan la jawapnya kan.. so kita buat sendiri je nanti.. janji bahan cukup.. dah jadi nanti TB up gambar sekeping kat bawah ni yea.. hehehehe.. jom tengok resepi .. jadikan menu untuk tambah selera berbuka puasa nanti.. haha.. buat bila-bila masa pun boleh weh..





Bahan-bahan
5 biji mangga muda (disagat)
3 biji tomato (dihiris)
7 tangkai cili padi
2 labu bawang besar (dimayang)
2 sudu gula pasir
2 biji limau nipis (diambil jusnya)
2 sudu sos ikan
Sedikit garam (jangan terlalu banyak kerana sos ikan sudah masin)
Kacang tanah goreng (ditumbuk kasar)
Ikan bilis goreng


Cara buat
1. Campurkan cili padi, gula, garam, sos ikan dan air perahan limau nipis.
2. Pastikan secukup rasa dan gula larut.
3. Masukkan mangga, tomato, bawang besar, ikan bilis dan kacang.
4. Gaul sehingga sebati dan boleh dihidangkan.

Sangat mudahkan. Kalau takde mangga boleh juga digantikan dengan epal hijau. Pun sodap juga.



Credit Gambar dan Resepi :



GA New

Innity Mobile

nuffy2

BV2019 - 2

nity 2