Nuff

20 September 2019

Hilangkan Bintik-Bintik Hitam, Age Spot, Hiperpigmentasi dengan Rapid Age Spot Correcting Serum - Murad



Hilangkan Bintik-Bintik Hitam, Age Spot,  Hiperpigmentasi dengan Rapid Age Spot Correcting Serum - Murad


Hai korang semua.. hehe.. semalam TB ada share dengan korang tentang satu produk yang berfungsi untuk membantu menghapuskan tanda-tanda penuaan kulit untuk mereka yang dah semakin berumur tu.. hehehe.. macam TB lah kan.. Sejak akhir-akhir ni macam-macam masalah kulit datang.. Masalah seperti pigmentasi / tona kulit tidak rata, masalah jeragat dan bintik hitam.. waduhh yang ni memang susah sangat TB nak cari solution dia tau! fedup dah rasa tau! Dah try macam-macam tapi still takmau juga hilang bintik hitam tu..

Haaa.. kemudian TB terbaca tentang Rapid Age Spot Correcting Serum dari jenama penjagaan kulit dermatologi terkemuka di dunia, iaitu Murad. Macam menarik je baca review-review dan testimoni mereka yang pernah guna Serum ni.. TB excited sangat nak cuba.  Haaa.. kalau korang nak tahu Rapid Age Spot Correcting Serum ni secara klinikal telah terbukti dalam masa seminggu. dapat mengurangkan tanda bintik-bintik gelap, bintik-bintik penuaan dan  juga hiperpigmentasi tanpa penggunaan Hydroquinone.



Diperkayakan dengan teknologi NHP-3 proprietari jenama (campuran tiga bahan utama: Niacinamide, Hexylresorcinol dan Plankton Extract), Rapid Age Spot Correcting Serum berfungsi membetulkan tona kulit tidak sekata, sementara vitamin C yang kaya dengan antioksidan, Oligopeptida dan mutiara cahaya yang halus dan meninggalkan kulit wajah kelihatan berseri dan lebih cerah.
Oh ya.. Rapid Age Spot Correcting Serum  ni juga sesuai untuk semua jenis kulit. Korang boleh cuba! 

Dan yang paling penting.. ianya Bebas dari gluten, parabens, sulfat, phthalates dan hydroquinone.

Seperti yang TB nyatakan tadi, serum yang terbukti secara klinikal ini menggunakan teknologi NHP-3 proprietari-tuntutan jenama disokong oleh lebih daripada 10 tahun penyelidikan-sebagai alternatif kepada hydroquinone untuk membantu menyamakan tona kulit dan mengurangkan bintik-bintik gelap. 

So, TB dah guna selama hampir satu minggu  ( kalau ikutkan TB lebih suka ambil masa kira-kira dua minggu untuk melihat perbezaan dalam kulit TB ), tapi untuk entri ini TB akan nyatakan perubahan-perubahan pada kulit wajah TB setelah  TB menggunakan Serum ini selama hampir seminggu.. Haa.. Nanti untuk seterusnya TB akan update disini juga, selepas 2 minggu penggunaan ye.. 

Mengurangkan kedutan dan Kulit Nampak Sekata
Haa.. Untuk masalah kulit TB yang kaya dengan bintik-bintik hitam ni, serta ada la sikit-sikit kedutan di wajah serta tona kulit tidak rata.. tapi masalah kedutan dan tona kulit tidak rata tu memang nampak berkurang dan makin anjal kulit tapi untuk bintik-bintik hitam pulak pastinya semua orang tahu yang ia adalah masalah kulit yang bukan calang-calang mudah untuk diperbetulkan.. haha.. kena disiplin kalau guna apa-apa produk pun..

Tapi Lepas Tb guna Rapid Age Spot Correcting Serum ni, TB dapati bintik-bintik hitam pada kedua belah pipi TB nampak berkurangan dan semakin pudar.. walaupun tidak hilang sepenuhnya namun TB yakin dengan penggunaan yang berterusan serta disamping consume suplemen bersesuaian, bintik-bintik hitam tu dapat dihapuskan.. insyaAllah.. dapat kurangkan pun TB dah bersyukur.. Malah, TB ada terbaca juga ada kajian klinikal yang dilakukan oleh jenama mendapati bahawa selepas enam minggu penggunaan berterusan, keterlihatan bintik-bintik gelap pada wajah pengguna telah berkurang dengan ketara. Jom kita tengok bukti di bawah ni :


Teruja TB tengok tauuu.. ada juga kawan-kawan yang guna produk dari Murad ni dan mengatakan ia sangat berkesan dan semulajadi dapat menyelesaikan masalah kulit.. 


TB suka sangat kandungan dalam dalam serum ni sebab selain ada Vitamin C, oligopeptida dan mutiara yang bercahaya halus juga berfungsi untuk memberi penampilan kulit yang lebih cerah untuk kulit yang lebih muda dari masa ke masa. Cewahh.. siapa yang taknak cantik dan kulit kelihatan muda sentiasa kan.. hehehe.. biar umur je lanjut.. janji wajah masih ayu gitu.. amboii.. jom beli serum ni cepat !



Oh ya.. lupa pulak nak cerita tekstur Rapid Age Spot Correcting Serum ni, Haa.. tekstur dia best sebab ia meresap ke dalam kulit, tidak melekit dan senang diratakan pada kulit.. Botol yang TB guna ni berkapasiti 30ml dan boleh tahan sebulan ikut pada penggunaan, ala.. Pakai sikit je.. nipis-nipis pun dah ok.. 

Ha.. lagi satu TB suka dengan botol dia yang bewarna oren (warna kegemaran TB) yang senang digunakan, just picit je dikatas penutup tu.. dan TB tak risau nak bawak travel sebab ia kecil dan paling penting takde kerisauan kalau dia tumpah ke apa kan.. sebab botol dia kedap .

Cara Guna :
Haaa.. Dari segi penggunaan pula , TB syorkan korang apply serum diwajah selepas cuci muka, pagi dan malam. Selepas bersihkan wajah, apply serum dan urut secara merata ke muka, leher dan dada. Gunakan pelindung matahari pada siang hari. Pada waktu malam, ikuti dengan pelembap.

Haa.. macam TB katakan diatas, pada siang hari selepas apply serum ni, korang kena juga apply sunblock ke atau krim siang sebab bahan-bahan berkhasiat dalam serum ni boleh membuat kulit menjadi lebih sensitif terhadap matahari sebaik sahaja selepas digunakan, jadi pastikan korang tetap memakai pelembap dan pelindung matahari apabila menyapu krim ini pada waktu siang / malam .

Bahan-bahan yang terkandung dalam Serum ni:
Air / Aqua / Eau, Glycerin, Dimethicone, Pentylene Glycol, Niacinamide, Butylene Glycol, PPG-5-Ceteth-20, Triglyceride Capric / Capric / Capric / Capric Triglyceride, Hexylresorcinol, , Ekstrak Plankton, Asid Soy Amino, Lecithin, Squalane, Dimethicone, Urea, Asid Amino Ragi, Trehalose, Inositol, Taurine, Betaine, Natrium PCA, Hydroxyethyl Acrylate / Natrium Acryloyldimethyl Copolymer Taurate, Polysorbate 60, Ammonium Acryloyldethyltaurate / VP Copolymer, Xanthan Gum , Natrium Benzotriazolil Butylphenol Sulfonate, Fluorphlogopite Sintetis, Natrium Hidroksida, Disodium EDTA, Etilhexylglycerin, Phenoxyethanol, Fragrance (Parfum), Limonene, Merah 4 (CI 14700), Kuning 5 (CI 19140), Titanium Dioksida (CI 77891).

Ok.. bagi korang yang nak dapatkan Rapid Age Spot Correcting Serum  korang boleh dapatkan di link-link dibawah ni ye..


30ml 

FACEBOOK: 

INSTAGRAM: 


#MuradMalaysia







17 September 2019

Bestnya tanggalkan Makeup Guna EVERSOFT™ 100% Organic Plant Extracts Micellar Cleansing Water


Bestnya tanggalkan Makeup Guna EVERSOFT™ 100%
Organic Plant Extracts Micellar Cleansing Water


Menanggalkan solekan selpas seharian adalah satu kemestian untuk wanita yang suka bersolek. Kosmetik adalah salah satu unsur yang membawa daya tarikan kepada wanita. Pemakaian makeup seperti bayang-bayang mata, pelindung mata, maskara dan barangan kosmetik lain menambah kilauan kepada mata wanita muda dan bersinar ke kulitnya. Ia menjadi trend bagi kebanyakan orang terutamanya wanita dan remaja untuk menggunakan kosmetik dalam kehidupan seharian mereka.

Oleh kerana kosmetik mengandungi colourant dan bahan kimia, penting untuk memastikan solekan dikeluarkan dan kulit dibersihkan secara menyeluruh tetapi tanpa memusnahkan halangan pelindung kulit yang dapat mengakibatkan kekeringan kulit.

Jenama yang dipercayai selama lebih dari 20 tahun, EVERSOFT ™ telah terkenal dengan pembersih muka 100% ekstrak tumbuhan organik yang dibangunkan menggunakan Teknologi Jepun. Menggabungkan beberapa langkah pembersihan ke dalam 1,




EVERSOFT ™ kini memperkenalkan remover solekan tidak berasaskan air, EVERSOFT ™ Micellar Cleansing Water untuk menanggalkan solekan, membersihkan, dan melembapkan kulit dengan hanya 1 botol dan dalam 1 langkah mudah.

Dibuat dari ekstrak tumbuhan 100% organik dan tanpa bahan kimia yang keras EVERSOFT ™ Micellar Cleansing Water membuang semua jenis solek, sunblock, minyak dan kotoran kulit tanpa menggosok. Ia boleh mencapai kekotoran yang menyumbat liang-liang dan melembapkan dengan ekstrak tumbuhan organik tanpa perlu dibilas. Bahan-bahan yang lembut dan benar-benar semulajadi meninggalkan rasa kulit segar, diremajakan semula dan tidak menyengat mata.

Sebagai penghidratan adalah bahagian penting kulit penjagaan tidak kira apa jenis kulit anda, asid Bio-Hyaluronik dalam EVERSOFT ™ Micellar Cleansing Water berfungsi untuk mengekalkan kelembapan kulit dan mencegah kehilangan air. Di samping itu, EVERSOFT ™ Micellar Cleansing Water yang baru tidak mengandungi paraben, SLES / SLS, propylene glycol, phthalates, wangian, alkohol, minyak mineral dan pewarna, menjadikannya sesuai untuk semua jenis kulit.


Terdapat dalam 3 varian, EVERSOFT ™ Micellar Cleansing Water mempunyai variasi yang sesuai dengan pelbagai jenis kulit.




EVERSOFT ™ AVOCADO MICELLAR CLEANSING AIR
- UNTUK KULIT NORMAL

Sekiranya anda dianugerahi dengan kulit biasa yang tidak terlalu berminyak, anda boleh memilih jenis air micellar yang anda suka. Bagaimanapun, EVERSOFT ™ telah membangunkan formula yang paling sesuai yang akan membantu mengekalkan keseimbangan kulit anda. The EVERSOFT ™ Avocado Micellar Cleansing Water menyuburkan dan meremajakan wajah anda kerana ia dengan mudah menghilangkan solek anda, menjaga kulit lembut dan terhidrasi. Ekstrak Avocado diperkaya dengan antioksidan Vitamin E bermanfaat dalam memerangi radikal bebas, bahan pencemar dan sifat anti-penuaan yang membantu mengekalkan kulit muda. TB telah mencuba ini dan ia berkesan boleh mengeluarkan sisa solek pada kulit saya.

EVERSOFT ™ AOM CLEANSING TOMATO MICELLAR 
- UNTUK KULIT KERING 

Jika anda mempunyai kulit kering, anda mesti mengelakkan pembersih yang akan mengeringkan kulit anda. Tetapi dengan EVERSOFT ™ Tomato Micellar Cleansing Water tidak perlu bimbang kerana ia bebas dari astringen dan alkohol. Ekstrak tomato organik mengekalkan kelembapan kulit kerana ia membantu mencerahkan kulit dan menampilkan kulit kita yang sihat dan berseri. Bahan-bahan organik 100% terus membantu menangguhkan penuaan selain menyediakan kulit anda dengan perlindungan matahari yang semulajadi. Manfaat lagi dengan Essence Oil Olive, tinggi anti-oksidan yang mengekalkan fungsi penghalang kulit dan membantu memperbaiki keadaan kulit sambil memberikan sifat pelembab yang baik.


 EVERSOFT ™ GRAPEFRUIT MICELLAR CLEANSING WATER 
- UNTUK KULIT BERMINYAK DAN BERJERAWAT

Jika anda mempunyai kulit yang berminyak atau berjerawat, anda boleh yakinkan ekstrak jeruk dalam EVERSOFT ™ Grapefruit Micellar Cleansing Water akan sangat membantu. Ia dirumus khas untuk mengurangkan minyak yang berlebihan, menghalang jerwat dari terus tumbuh. Ia menggalakkan kulit yang sihat dengan menapis liang-liang dan mengurangkan jerawat.

EVERSOFT ™ Micellar Cleansing Water dengan ekstrak tumbuhan organik 100%, sesuai samaada anda berniat menggunakannya di rumah, atau jika anda merancang untuk menggunakannya semasa bercuti. Malah, anda juga boleh membawanya ke gym dan memberi wajah anda bersih bersih selepas senaman anda. Setiap mencuci suapan kulit anda dengan nutrien untuk kulit yang jelas dan sihat.

Rangkaian EVERSOFT™ Micellar Cleansing Water baharu ini amat berpatutan serta dapat memberikan hasil yang menakjubkan! Ia boleh didapati pada harga RM25.90 (Semenanjung) / RM27.20 (Sabah & Sarawak)*Harga termasuk 6% SST. dalam botol bersaiz 300 ml di semua pasaraya besar, pasar raya hyper, dan farmasi di seluruh negara. 


Nak Info lerbih Lanjut? Boleh Layari :


Website : 

13 September 2019

HOMEMADE CHEESE SAUCE | SOS CHEESE


HOMEMADE CHEESE SAUCE | SOS CHEESE


Malam tadi goreng kentang buat macam wedges tu.. tapi tu lah.. terfikir pulak kalau ada SOS CHEESE tu kan sedap.. buat cicah ala-ala Cheezy Wedges tu kan.. tapi udah cheese powder pulak habis.. haha.. terfikir la cara nak buta sendiri sos ni.. tapi macam tak reti.. terjumpa lah resepi ni dekat wall hubby.. hahaha.. so.. save sini dulu.. mana tau nanti nak try buat boleh la buat... homemade cheese sauce gitu.. bolehlah wat cheezy wedges bila2 masa je, tak payah nak beli cheese powder bagai.. 

Bahan-Bahan

Butter 1/2 ketol
Susu cair 1/2 tin
Tpg gandum 1sudu bancuh dgn ckit air
Cheese 4 keping
1sudu serbuk lada hitam
Pewarna kuning
1 ketol Kuib ayam
Garam

Cara2nya...
Cairkan butter,pastu masukkan susu cair,tepung gaul rata,kmudian masukkan cheese,kacau lagi pastu masukkan serbuk lada hitam,kuib ayam,garam dan pewarna,kacau sebati..boleh tambah air kalo pekat.
Ok semoga berjaya


credit : NizSa Mi #mahn

Resepi Spicy Korean Chicken


Resepi Spicy Korean Chicken 

Dok ternampak ada orang tu share resepi ni.. haa.., tu tandanya dia nak try masak ni atau nak makan ni.. Memandangkan bahan pun tak berapa nak cukup.. so.. kita tepek dulu resepi kat sini .. nanti kita try buat yekk.. macam podas je.. tak tau la kena selera kami ke dok.. tapi boleh try ..  jom tengok apa bahan-bahan dia dan cara nak buat.. 

Bahan2 :

🐣 Drummet/chicken wings
🐣 Tepung goreng bistari (i guna yg spicy baru rasa lagi kick pedas tu)
🐣 Blackpepper
🐣 Serbuk cili
🐣 Bawang putih (blender)
🐣 Cili kisar
🐣 Lemon
🐣 Madu
🐣 Sos tomato


Cara2 :

🍗 Perap ayam dalam tepung goreng bistari. Caranya letak tepung dalam 2-3 sudu, sedikit blackpepper, sedikit bawang putih yg dikisar, masukkan sedikit air lepas tu gaul sebati. Perap dalam 10-15 minit macam tu


🍗 Salutkan ayam yg diperap tadi dalam tepung goreng bistari yg kering. Hangatkan minyak lepas tu terus letak ayam di dalam minyak goreng hangat tadi seperti hangatnya kasih abang terhadap adik ketika adik masih kurus dulu


🍗 Sangai bijan dalam kuali. Agak2 dh perang ketepikan bijan tu


🍗 Untuk sos pulak, tumis bawang putih yg dikisar tadi bersama cili kisar. Agak2 cili kisar dh garing letak serbuk cili 2-3 sudu. Nak pedas letak lagi banyak pon tadehal. Masukkan sos tomato, madu, gula, garam, air perahan lemon agak2 la ye kalau letak banyak sangat masam plak nanti jadi sour korean chicken plak bukan spicy 🤣





🍗 Agak2 sos dh gaul sebati sos tadi boleh la masukkan bijan yg disangai tadi bersama ayam yg dh siap digoreng tadi. Gaul2 sampai melekat betol2 sos dekat ayam tu. Nak tabur daun bawang lagi cantik nampak kombinasi kaler merah campur hijau gitu. I x letak sebab xde daun bawang kt rumah. Makan macam tu pon dh best dh 🤤 Selamat mencuba.



Resepi dan gambar oleh :




05 September 2019

Hurry!! Game On: Highest Number of Repost Wins RM1,000 Shopee Cash Voucher


Hurry!! Game On: Highest Number of Repost Wins RM1,000 Shopee Cash Voucher


Shopee 9.9 Super Instagram Contest Starts Now!

Be the lucky winner to win RM1,000 Shopee Cash Voucher when you join the Shopee 9.9 Super Instagram Contest. Just follow @shopee_my on Instagram and repost the Instagram post (https://www.instagram.com/p/B2BlJ-1Hs7A/) with the caption "Buy everything at Shopee! #Shopee99SuperShoppingDay #Shopee99SuperContest". 

The highest number of repost will win RM1,000 Shopee Cash Voucher. Fifty (50) winners will also win the consolation prize of RM50 Shopee Cash Voucher each. Contest starts now and ends on 9 September 2019, 11:59PM. Winners will be announced on Shopee MY's IG. Terms and conditions apply.


The contest is part of Shopee’s signature annual shopping event, 9.9 Super Shopping Day. Taking place from now until 9 September 2019, the campaign offers greater deals and discounts across categories from brands such as Nutox, HP, L'Oréal, Vinda, Photobook Malaysia, Enfagrow, Universal Traveller, realme, MR DIY and Nestle. To enjoy further savings, Shopee is bringing down the minimum spend for free shipping to RM9. 

Shopee also recently revealed its newest brand ambassador, Cristiano Ronaldo and he will be working with Shopee across its seven markets in a wide range of activities to engage and inspire people in the region.

Find out more about 9.9 Super Shopping Day at https://shopee.com.my/m/99


02 September 2019

MONITOR 32" VIEWSONIC VX3276-2K-MHD, KUALITI PREMIUM DENGAN HARGA MAMPU MILIK

MONITOR 32" VIEWSONIC VX3276-2K-MHD, 

KUALITI PREMIUM DENGAN HARGA MAMPU MILIK


Hai. hari ni TB nak share tentang Monitor baru yang kami baru beli minggu lepas, Monitor ni kami pilih sebab sukakan ciri-ciri yang ada padanya. Haa.. Monitor yang TB katakan ini ialah ViewSonic VX3276-2K-mhd iaitu sebuah monitor 32"bezel tanpa bingkai, reka bentuk minimalis, dan resolusi WQHD (2560 x 1440). Apa yang TB suka ialah Ciri-ciri reka bentuk seperti profil ultra tipis, Kaki monitor nya yang berbentuk segitiga perak logam, dan screen tanpa bingkai membuatkan kita terasa seperti memakai sebuah monitor premium yang sesuai digunakan baik di rumah mahupun di pejabat.


VX3276-2K-mhd dengan teknologi panel jenis IPS dan warna 10-bit kaya untuk menghasilkan pelbagai warna yang sangat cantik dengan sudut tontonan yang luas. Bunyi Stereo disediakan oleh Pembesar Suara Bersepadu dari dua monitor, manakala DisplayPort, Mini DP, dan 2 HDMI port menawarkan pilihan sambungan fleksibel untuk kegunaan harian dan permainan game.
  
REKA BENTUK PREMIUM
Rekabentuk moniter yang premium dengan ciri ciri moden seperti ultra tipis, bezel tanpa bingkai dan kaki moniter 3 segi yang unit dan kukuh memberikan rasa puas hati pengguna memilikinya dengan harga mampu milik.

  
RESOLUSI WQHD YANG CEMERLANG
Skrin resolusi 32 "WQHD (2560 x 1440) besar menyampaikan imej terperinci yang jelas, dan sehingga 70% lebih banyak kandungan skrin paparan daripada resolusi HD Penuh (1920 x 1080). Sepanjangan TB guna moniter ini dalam seminggu ini terasa sangat berpuas hati, siapa yang selalu terlibat dengan kerja-kerja reka grafik Adobe Photoshop, Adobe Illustrator dan perisian video edit pasti anda akan terasa sangat berbaloi beli ViewSonic VX3276-2k-mhd ini.


TEKNOLOGI JENIS SUPERCLEAR ® IPS
Nikmati warna yang kaya dan terang dengan tahap kecerahan yang konsisten, tidak kira sudut pandangannya. Dengan teknologi panel jenis IPS SuperClear ® , monitor VX3276-2K-mhd memberikan kualiti imej yang sama, samaada anda melihat skrin dari atas, bawah, depan atau sisi. Yang ni TB suka sangat sebab kalau monitor bias ayang lain, kita akan berasa tidak selesa kalau melihat dari arah kiri atau kanan.. nanmun dengan monitor Viewsonic ni dari arah mana pun korang melihat ke screen ni, kualiti imej tu tetap sama dan jelas,,


BERBILION WARNA
Dengan menggunakan warna 10-bit, VX3276-2K-mhd mampu menghasilkan palet warna lebih satu bilion warna, menghasilkan lebih banyak warna, penyebaran warna yang lebih terang, dan peralihan yang lebih semula jadi di antara warna..

  
TETAPAN PENGOPTIMUMAN VIEWMODE
ViewSonic'sViewMode boleh ditetapkan ke paparan untuk  "Game," "Filem," "Web," "Teks," "Mono", dan "Mac" dioptimumkan. Setiap pratetap menawarkan peningkatan khusus untuk lengkung gamma, suhu warna, kontras, dan kecerahan untuk menyampaikan pengalaman tontonan yang optimum untuk aplikasi yang berbeza.


KESAMBUNGAN FLEKSIBEL
Input DisplayPort, HDMI, dan miniDP menawarkan pelbagai keserasian, memberikan anda kelonggaran akhirnya sama ada anda menonton video, bermain permainan game, atau bekerja.

  
PEMANDANGAN YANG SELESA
Dengan Teknologi Flicker Free dan Penapis Cahaya Biru memberikan kita rasa selesa berdepan dengan monitor dalam jangka waktu yang agak lama, tiada masalah sakit mata bila untuk melihat movie, membuat kerja atau bermain game pada waktu yang lama.

  
BUNYI YANG PADU
Terdapat Pembesar suara stereo bersepadu di dalam moniter VX3276-2K-mhd, kualiti bunyi boleh dikatakan agak bagus dan apabila dipadankan dengan kualiti gambar 10bit dan saiz paparan 32 inci memang boleh dikatakan kepuasan yang anda akan rasa sangat luar biasa.

  
PENGGUNAAN TENAGA RENDAH
Eco-mode yang terdapat pada moniter ini memberi penjimatan tenaga dan mendapat pengiktirafan sebanyak 4 bintang dari energyrating.gov.au.  VX3276-2K-mhd adalah ENERGY STAR yang mematuhi dan menggabungkan kecekapan tenaga dan penjimatan kuasa ke dalam prestasi skrin monitor yang menakjubkan.



KESERASIAN VESA
Memasang monitor dengan mudah ke pilihan anda dengan menggunakan reka bentuk mount serasi 100mm x 100mm VESA. TB ambil masa hanya beberapa minit sahaja untuk memasang mount tersebut dan tidak memerlukan apa apa kepakaran untuk memasangnya.


PANDANGAN TB SELEPAS BEBERAPA MINGGU MENGGUNAKAN
 MONITOR VX3276-2K-MHD INI

Kalau Anda Pengguna perisian Adobe Photoshop, Adobe Illustrator dan membuat kerja kerja edit video dan gambar, moniter ini adalah pilihan yang sangat tepat, Paparan ruang kerja yang sangat luas memberi keselesaan yang maximum dan puas hati dalam penghasilan karga seni.

Untuk gaming pun TB rasa ok untuk yang bukan yang extreme gamer, senang cerita yang bukan mampu nak pakai monitor bangsawan, tapi untuk gamer macam husband TB tiap hari mengadap Call Of Duty Black Ops 4,  dia memang suka monitor ini sebab display yang besar, warna yang cantik, tidak menyakitkan mata dengan harga pasaran RM1099 untuk saiz moniter 32inci bagi TB rasanya sangat berbaloi-baloi. Viewsonic  VX3276-2K-mhd ini datang dengan 3 tahun dan sekiranya terdapat masalah kita boleh terus boleh hubungi Viewsonic Malaysia. 


UNBOXING VX3276-2K-MHD

Kotak Viewsonic VX3276-2K-mhd



Kedudukan Kabel Power, HDMI, Kaki 3 Segi dan Manual Pengguna tersusun kemas dan rapi

Nah, tengok belakang pun dah cun dan tak sabar nak test, dengan logo 
viewsonic dengan dibungkus dengan cun



 Wow , TB tak tahu nak cakap mcm mana , happy sangat, serius 32 inci memang idaman, dengan bingkai ultra tipis, kemas, memang terbaik dan harga mampu milik rasa macam beli barang premium, tebal monitor ni macam dah sama tebal smart phone rasanya.



Senang nak pasang , tak payah tengok manual pun dah tahu nak pasang , mudah , hanya 3 skru sahaja, bila dah pasang memang tegap, besinya padat dan tak goyang monitor bila dah bagi berdiri.


Tiba Masa untuk test moniter baru, memang tak sabar, tak ada ler berat sangat, TB sorang boleh angkat, tiba masa untung pasang cable power dan hdmi nak test on tengok macam mana.

BILA DAH PASANG , JOM KITA TEST MONITOR BARU, 

Video Test ViewSonic VX3276-2K-mhd

 Test Call Of Duty Black Ops 4, Padu dah Hebat Juga Monitor Ini

 Kualiti dan Warna Paparan permainan games tidak mengecewakan.... memang cun cun

 Husband dia ni jenis kalau buat kerja dia suka buka banyak banyak app, 
Ai, Youtube, Shopee, Blog memang wajib buka

 RGB light merata rata, dah rasa mcm ada fun fare dalam bilik,  Winner, Winner Chiken Dinner

Monitor dah baru , keyboard dan mouse pad kena la baru, husband senyap senyap beli Techware Phantom RGB Backlit Mechanical Keyboard dan Aigo darkFlash Flex 800 RGB Gaming Mousepad

Last Sekali apa yang boleh TB bagi last komen...Wow Wow Wow , seperti jatuh cinta pandang pertama...


SPESIFIKASI VIEWSONIC VX3276-2K-MHD

Monitor Saiz: 32 "W (31.5" Best Viewed)
Panel Teknologi: IPS Jenis a-si Active Matrix LCD TFT
Resolusi: 2560 x 1440
paparan Kawasan: 698.11mm (H) x 392.68mm (V)
Nisbah Bidang: 16: 9
Kecerahan : 250 cd / m 2 (Typ)
Nisbah Kontras: 1200: (Typ) 1
Nisbah kontras dinamik: 80,000,000: 1
Melihat sudut: 178 darjah / 178 darjah (Typ)
Response Time: 4ms
latar: 1 bar lampu LED
latar Life: 30,000 Hrs (Min)
Warna: 1.07 Bilion warna, 10 bit (8bit + FRC)
Warna Gamut: 75% daripada NTSC (Typ)
Panel Surface: Jenis Anti-Silauan, Salutan keras (3H), Jerebu 25%
Pixel Pitch: 0.273mm (H) x 0.273mm (V)

Untuk Maklumat Mengenai Monitor dan produk viewsonic boleh ke




GA New

Innity Mobile

nuffy2

BV2019 - 2