Nuff

07 Februari 2013

NAPE ACCOUNT NUFFNANG SAYA BERUBAH??? HELP ME..

Salam petang buat rakan blogger semua.. tadi punya lea happy teman join segmen.. sekali bila nak sign out, terasa nak tengok berapa dah income dalam acc nuffnang teman.. alangkah terkejutnya tgk acc teman dh tinggal RM 0.60 dan paling terkejut.. nape status Glitterati teman dah berubah ke Non-Glitterati lak? nape..? nape..? ada sape2 leh bagitau nape? sebab teman mmg baru sgt dlm berblog ni..

nape nuffnang potong duit dlm acc teman tu yea? n nape status acc teman berubah jadi Non-Glitterati lak? amat2 confused sangat sekarang ni.. perlukan penjelasan nuffnang tapi baik tanya kawan2 kat sini yg arif pasal ni dlu kan.. dlm acc nuffnang teman xde byk mana pun.. sikit sgt2.. (elok pun sikit, klu byk lg teman nganga terkejut.)

Aku Kah Yang Berubah?


Dh tengahari dh.. ingat malas nk buat entri terbaru.. tp hati tergerak nk buat entri jugak bila trgtkan seseorang.. hemm.. sahabat baik yg dh lama x dengar kabar.. teman masih ingat dlu sahabat teman ni selalu akan contact teman, begitu jugak teman.. kami akan selalu hangout sama2.. makan2, jalan2, naik cameron pusing2 kat atas 2.. sembang2 berjam2 lamanya.. macam2 topik kami sembang.. yg paling teman xbole lupa ialah gelak tawa n the way dia bercakap.. mmg selalu buat teman ketawa besar.. begitu jugak teman.. selalu jugak buat dia ketawa berdekah2 sapai terbatok2 kawan 2 teman buat.. kami memang rapat dh mcm isi dgn kuku.. sapailah 1 masa 2.. hubungan kami mulai renggang bila teman dh bertemu jodoh.. dan dia mula menjauhkan diri dari teman.. sedih rasanya.. dulu dia pernah cakap harap teman x berubah selepas status dh berubah (kawen).. tp skrg ni xtau siapa yg berubah sebenarnya.. . hope dia xlupakan sejarah kami yg dlu.. mcm2 pengalaman kami harungi bersama.. miss u Cikin.. 

06 Februari 2013

Berniaga Online Menguntungkan? Memang! Memang benar!


SETELAH mencuba produk kesihatan dan pelangsingan badan, Emilia Leman, 29, mendapat inspirasi untuk menjalankan perniagaan produk berkenaan.
"Saya mendapat inspirasi daripada testimoni diri sendiri. Saya berjaya menguruskan berat badan menggunakan produk Alpha Lipid SD2 tanpa perlu berlapar," katanya.
Menggunakan modal permulaan daripada wang simpanan sendiri, Emilia mengakui keuntungan yang diperolehi sangat menggalakkan dalam tempoh singkat, biarpun hanya menggunakan laman sosial.
© Utusan Melayu (M) Bhd 
© Utusan Melayu (M) Bhd 
Emilia telah terlibat perniagaan dalam talian selama setahun sebagai pengedar produk kesihatan berkenaan. Kini dia memegang jawatan sebagai eksekutif pemasaran produk NZ New Image Sdn. Bhd. (NZ New Image).
"Dahulu saya hanya menikmati pendapatan sederhana tetapi kini berubah dalam waktu singkat kerana keuntungan perniagaan dalam talian boleh mencecah lima angka,'' katanya.

05 Februari 2013

kaLAu NaK BeRbLOG BiArLAh dARi HaTi..


Haiii.. peace.. salam petang buat semua.. hari ni teman terusik hati membaca entri seorang blogger yang terkenal.. beliau bercerita bagaimana beliau boleh terjebak dalam kancah blog ni.. (cewah ayattt).. macam2 pengalaman beliau share dalam blognya.. tp ada satu nasihat yang teman dapat melalui blog beliau.. kalau nak berblog biarlah dari hati.. hati yg ikhlas.. bukan semata2 kerana nak income lebih dengan berblog.. 

Pada pendapat teman lak.. memang betul niat kena lurus sebab apa nk berblog.. kalau setakat nak side income memang tak ke mana.. tapi bagi teman lak.. memang niat asal teman nak cari side income dengan berblog (jujur lagi 2 tauuu.. tamo tipu2.. wekk) namun dlm pada niat camtu, teman jugak suka share cerita n baca entri org lain yg kadang2 menghiburkan.. nak pulak suka tengok blog2 kawan2 lain yg cumey2 n cantik2.. x sangka ramai giler jari2 kreatif dikalangan blogger ni kan.. teman suka art.. suka sangat sesuatu yg berbentuk cumey.. so, bila terjebak dalam dunia blogger ni, teman nampak yg cumey2 ajo dkat dunia ni.. hih3.. (aishh.. merapek sudaa.. ) heh3.. apa yg teman nk sapaikan disini.. tujuan/niat kita nk cari side income dgn berblog 2 tak salah..cuma kita harus juga faham fungsi2 blog yg sebenarnya.. bukan semata2 kerana nak income.. 

Sepanjang berblog ni.. teman seronok dapat kenal blogger2 lain.. yg ramah dan tak sombong.. melalui sini kita dapat kawan2 baru.. dapat ilmu yang kadang2 kita x sangka kita bole buat.. contohnya cara nak mencantikkan blog, cara toturial nak buat macam2.. semua kita bole dapat dari rakan blogger yg dh mahir..(yg x kedekut pun kalau kita mintak share..) bermula dari kita belajar tempek code pada html lah.. buat sticky note lah.. join segmen lah (i likeee) n macam2 lg yg kita x sangka kita bole buat.. he2.. ingatkan org IT j terror menda2 ni.. rupanya kita yg biasa2 aja ni pun leh buat gak.. toi x.. 
ok.. lah.. xmo citer lama2 nti termerapek lebih.. itu j teman nk ngomel petang2 ni.. wlupun ntah apa2.. teman nk g tau.. apa yg teman tulis ni DATANG DARI HATI TEMAN YG IKHLAS.. BUKAN DARI COPY PASTE FROM ANY ENTRY BLOGGER LAIN yeaa.!! he3.. apa2.. salam petang buat semua.. jom minum petang jomm.. he2.. tataaaa.. see u in next entri .. =)

30 Januari 2013

MACAM2 yea.. PRODUK JEPUN UNTUK WANITA YG NAK CANTIK.. HU2.. PATUTLEA SEMUA CANTIK2.. =)

Haii.. Nak Cantikk? nak Comeyy? jom baca entri nih!
Warga Jepun sejak puluhan tahun lalu terkenal dengan kecerdasannya menciptakan berbagai alat dan inovasi menarik. Beberapa inovasi tersebut sangat berguna, misalnya saja peralatan elektronik, otomotif dan bidang kecantikan. Tapi.. ada juga beberapa produk kecantikan buatan Jepun yang aneh dan belum diketahui keselamatan serta efektivitasnya. meh kita dok tengok apa barang2 kecantikan 2.. jommm

1. Pemancung Hidung
Sudah menjadi rahsia umum jika banyak warga Asia Timur dan Asia Tenggara yang ingin memiliki hidung mancung. Hidung mancung menjadi tolak ukur kecantikan dan ketampanan.
Cara kerja produk di atas adalah memasangnya pada hidung, dipakai 3 minit dalam sehari. Ada bateri di dalamnya yang dapat memancarkan getaran elektrik. Berdasarkan iklannya, cetakan hidung dan getaran tersebut dapat memancungkan hidung.

2. Penghilang Kerutan Mulut dan Pipi
Kerutan tak hanya terjadi di dahi dan sekitar mata, tetapi juga di dekat bibir dan garis senyum. Penemuan dari Jepun ini mungkin boleh membantu walau aneh.
Alat ini dipakai di bibir dengan cara latihan pernafasan. Latihan ini akan menguatkan otot pipi dan rahang, sehingga dapat mencegah penuaan di daerah pipi dan sekitar mulut. Latihan ini dapat dilakukan setiap hari dengan 10 - 20 kali tarikan nafas dalam satu sesi latihan.

3. Kacamata Anti Kerutan Mata
Kerutan atau garis halus yang muncul di sekitar mata adalah musuh wanita. Berbagai krim dan suntik kolagen sering dilakukan untuk mencegah dan menghilangkannya.
Nah, benda yang terlihat seperti kacamata renang ini adalah inovasi menghilangkan kerutan mata. Bahagian dalam kacamata dapat memberi pijatan yang dapat menghilangkan kerutan mata. Cara memakainya cukup di pasangkan pada mata selama 5 minit dalam sehari.

4. Alat Untuk Meniruskan Wajah
Banyak wanita yang tidak suka dengan pipi tembem atau bentuk wajah bulat. Banyak orang yang bertanya-tanya mengapa wajah gadis-gadis Jepun sangat kecil dan mungil. Apakah Anda ingin memiliki wajah ala gadis Jepun?
Alat ini berfungsi untuk membuat wajah seseorang menjadi tirus dan mungil. Cara kerjanya adalah dengan memberi tekanan pada pipi dan daerah dekat rahang. Walaupun terlihat menyakitkan, alat ini sangat nyaman digunakan dan tidak menimbulkan rasa sakit.

5. Alat Pencetak Senyum Menawan
Senyum adalah kosmetik yang paling cepat dan efektif untuk memancarkan kecantikan. Sayangnya, tak semuawanita memiliki senyum manis.
Sekilas, alat ini mirip dengan pemutih gigi. Alat ini adalah cetakan yang dapat menyeimbangkan bentuk senyum pada pipi dan wajah. Tak hanya itu, boleh menguatkan rahang dan gigi. Digunakan selama 5 minit dalam sehari.

6. Wajah Tirus Dengan Latihan Mulut
Hanya dengan mengucapkan A, I, U, E, O, wajah Anda bisa menjadi kecil mungil tanpa operasi plastik, percaya?
Alat ini diperbuat dari silikon yang elastis dan digunakan sebagai alat latihan. Harus dipakai di bibir lalu mengucapkan huruf hidup (A I U E O) dengan keras. Fungsinya adalah membuat 12 otot wajah bekerja dan membuat bentuk wajah lebih sempurna.

Apakah Anda tertarik dan berani mencuba produk kecantikan Jepun di atas?
hati2 yea,, berubah jadi cantik xpe.. jangan berubah jadi peot sudah.. huhuhu hehehe....

23 Januari 2013

DOODLE KAH INI? HEEEE...

Salamm.. pekabo semuaa.. heeee.. hari ni teman teruja sgt tau.. teruja nk tunjuk hasil kerja tangan teman malam tadi bersama en suami.. heee.. teman memang dari dlu suka sgt kartun2 ni.. tiba2 malam tadi saja j buka laptop n saja2 buka Adobe Illustrator nk conteng2 apa yg patut.. masa menyonteng 2 baru pasan.. memang best guna Ai .. rasa smooth j melukis guna Ai.. waaa.. nape lea dari dulu teman dok tau pasal ni.. yg hubby teman lak.. bole di biar nye teman melukis guna paint jeww? dia biar je kartun/doodle teman henyot penyot.. tak nak pun bagi idea guna Ai.. last2 malam tadi teman godeh2 Ai dia baru dia nk ajar satu2.. 

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... best giler.. dapat ilmu macam2 satu malam jew tauu! heg3.. tQ cik abe miawku.. sebab sudi share ilmu.. moga murah rezekimu (yg juga rezekiku.. heee..) ok lah.. inilah hasil contengan kami berdua mlm td.. wlupun x berapa perfect ( im beginner.. heee.. ) namun teman puas hati.. heh3.. i love painting, art.. wlupun tgn x berseni tp x sangka pulak dpt teman hidup yg begitu keratif n berseni.. aminn,, syukur k hadrat Allah.. ( ha3.. apa aku ni? lebih2 plak yea.. ) tlampau excited sgt dgn doodle mcm ni lea jd nyee.. heh3.. ok lah.. nk tgk hasil doodle kami? tgk kat bwh ni.. yg background oren 2 teman saja try nk tgk lawo k x.. sebab teman mmg minat orennnnnnnnnnnnn! yess!! heh3

Hasil Pertama 


Hasil Kedua (selepas edit2 background.. he2)

22 Januari 2013

AKTIVITI DI PETANG HARI... (^_______^)

haiii.. he3.. rasa macam n main kelik2 j petang ni.. jom lea kita main kelik2 nak.. klu malas sgt nk KELIK BANYAK2 n malas nk tunggu loading.. klik kanan j kat tulisan Merah kat bawah ni.. pastu klik Open link in new tab .. dh selesai.. tp bia dlm 5 saat dia loading sapai kua gamba yea.. he2.. sama2 kita kelik yea.. dh kelik bg tau teman yea.. tinggalkan tapak kat komen atau chatbox.. nti teman kelik korang punya lak.. orraitt? he3..jom2.. kita berkeerjasama.. apa yg penting?? kerjasama.. heee.. iNGAT yEa.. kLiK DekAT tULiSAn meRAh kUnInG YEA! BUKANN gAMbAR OKEY! =)








04 Januari 2013

CANTIK YEA DOODLE NI...

Kalau lea teman pandai lukis doodle mcm ni kan best! suka sgt2 tau! ada sape2 d kalangan kawan2 yg pandai buat doodle x? korang selalu guna software apa yea.. share lea dengan teman sebab teman pun minat jugak doodle2 ni.. entahlea.. hati sangat suka pada cartoon n benda2 yg cumey cenggini.. he2.. 

31 Disember 2012

Tepat Jam 12 malam ini.. a.k.a pagi esok.. good bye 2012.. huwaaa..




haluuuuu.. pekabo semuaa.. sorry teman jarang update blog ni.. sebab bz sikit hal2 umah.. biasa lea.. macam2 nk kena buat.. he3.. tp kali ni teman curi2 masa gak nk menulis N3 terakhir utk tahun 2012.. esok dh tahun baru.. rasa mcm cepat j masa berlalu kan.. sedar x sedar dh setahun kiat melayari hidup dlm tahun 2012.. huu.. teman xtau nape ada rasa sedih sikit bila meninggalkan tahun 2012.. xtau nk gambarkan macam mana perasaan 2.. rasa mcm berpisah dgn seseorang j rasanya.. walhal berpisah dengan tahun 2012 j.. awat nk feeling sgt yewww! he3.. tp itulah yg teman rasa.. xpelea.. kome x paham pun paham2 kan aje yeww! ok lah.. sempena Tahun Baru 2013 ni.. azam teman ialah nk hidup lebih maju dari sekarang bersama hubby tercinta.. nak bina hidup yang sempurna bersama hubby tercinta .. nak eratkan lagi kasih sayang kami.. (err itu bukan azam kan! itu harapan! he3.. apa2 j lea.. yg penting azam kita mestilah lebih up dari yag lepas.. betui x.. yg mana2 azam tahun lepas x kesampaian 2.. apasalahnya diteruskan jugak utk tahun ni.. xkan nk lupuskan terus kot yea? heee.. ok lah.. jom share kalendar 2013.. teman boh dlm lappy terus.. senang nk semak tarikh2 penting nti.. heeee.. ok.. slamat berblog..tataaaa..


26 Disember 2012

PETUA HILANGKAN LEBAM BAWAH MATA


SEBELUM DAN SELEPAS RAWATAN.. kikikiki..
Rutin yang memerlukan anda bekerja di depan komputer, kurang tidur dan kekurangan nutrisi akan menyebabkan mata letih. Bila hal ini berterusan, kesan lebam bawah mata pun mulai muncul.
Bilamana lebam bawah mata tu mula kelihatan, anda tentu panik, kan? Segan pun ada gak. Tapi nak buat camne, anda sendiri yang mengabaikan kesihatan mata.
Bila bekerja di depan komputer, susah nak berhenti. Walaupun sekejap aje. Secara tak langsung, anda sebenarnya memaksa mata untuk terus bekerja. Mata anda pun tahu letih gak.
Jika terus dipaksa, corak kulit bawah mata akan kebiruan atau bertambah gelap. Ini kerana berlakunya pembesaran pembuluh darah. Semakin banyak darah yang ada di kawasan bawah mata, itu yang membuatkan warnanya kelihatan lebih gelap berbanding warna kulit muka yang lain .
Justeru, untuk hilangkan lebam bawah mata yang kelihatan, anda amalkanlah beberapa perkara;

1. Banyakkan meminum air kosong.
Lebih lebih lagi jika anda seorang aktif melakukan pelbagai aktiviti. Pengambilan air kosong amat baik untuk menjaga kesegaran kulit mata.

2. Makan sayur-sayuran hijau
Andainya anda kurang nutrisi, mulai sekarang tambahkan sayuran hijau dan makanan yang kaya dengan antioksidan dalam menu harian.

3. Gunakan timun atau tomato
Hirisan timun ataupun tomato boleh anda tekapkan pada kedua-dua mata selama beberapa minit. Ataupun boleh tekapkannya semalaman sebelum masuk tidur.

Namun begitu, lingkaran hitam bawah mata juga disebabkan oleh faktor keturunan. Cuba lihat pada mata ayah dan ibu anda. Adakah bahagian bawah mata mereka ada rona hitam?

Jika ada dan seawal usia remaja rona hitam telah muncul di bawah mata anda, berkemungkinan besar ia adalah faktor keturunan.
Namun salah satu faktor yang menyumbang mata lebam ialah.. suka tido lambat.. macam teman sekarang ni lea.. hih3.. so.. jgn tido lewat yea.. tido lea awal sikit.. jangan jadi macam org kat bawah ni.. hih3.. 




22 Disember 2012


                                 KLIK YEA! tQ.. he3
~~ Gambar Hiasan ~~
Hai.. Assalammualaikum buat semua teman2 blogger.. harap2 sihatlea hendaknya kume yea... teman disini sihat2 aje..cuma skrg tgh bz sikit dgn bisnes on9.. so.. nk buka blog pun pk 100x.. ha3.. ni pun sj nk jenguk k sini sebab rindu nk tgk kucen itam teman yg dalam blog ni.. he3.. nk main2 dgn dia jap kasi dia hilang stress.. korg pun main2 lea dgn dia gak tau.. just gerak2 cursor kat muka dia, badan dia n gerak cursor k atas k bwh.. he3... baiklah, hari ni teman lum lg ada idea nk share apa2 yg best.. nti klu ada bru teman share kat sini yea.. sebab masa begitu mencemburui teman la' ni tau.. so, utk x memboringkan korang yg mai sini.. jom kita main kelik2 yea.. teman dh sediakan citer best2 kat bwh ni.. kelik aje.. 

SYARAT2 KELIK
1.) INI CARA NAK CEPAT.. LETAK CURSOR KAT LINK BWH NI.. KLIK KIRI, PASTU PILIH/KLIK OPEN LINK IN NEW TAB .. PASTU KLIK YG LAIN PUN DGN CARA YG SAMA.. SENANG SIKIT KAN.. 

2.) HARUS JUJUR..
3.) KALAU KELIK TU.. TUNGGU SAMPAI LOADING ABES.. JGN BELUM GAMBO  XNMPK DH TOTOP.. HU3..
4.) LEPAS DAH KELIK.. SILA BAGI TAHU KAT RUANGAN ULASAN TU YEA.. NANTI TEMAN REPLY BALIK KLIK KORANG.. TAPI KALAU BAGI LINK LAGI SENANG NAK KELIK.. HE3.. TQ.. SAYANG KAMU SEMUAAA!

nuffy2

GA New