Nuff

05 Februari 2013

kaLAu NaK BeRbLOG BiArLAh dARi HaTi..


Haiii.. peace.. salam petang buat semua.. hari ni teman terusik hati membaca entri seorang blogger yang terkenal.. beliau bercerita bagaimana beliau boleh terjebak dalam kancah blog ni.. (cewah ayattt).. macam2 pengalaman beliau share dalam blognya.. tp ada satu nasihat yang teman dapat melalui blog beliau.. kalau nak berblog biarlah dari hati.. hati yg ikhlas.. bukan semata2 kerana nak income lebih dengan berblog.. 

Pada pendapat teman lak.. memang betul niat kena lurus sebab apa nk berblog.. kalau setakat nak side income memang tak ke mana.. tapi bagi teman lak.. memang niat asal teman nak cari side income dengan berblog (jujur lagi 2 tauuu.. tamo tipu2.. wekk) namun dlm pada niat camtu, teman jugak suka share cerita n baca entri org lain yg kadang2 menghiburkan.. nak pulak suka tengok blog2 kawan2 lain yg cumey2 n cantik2.. x sangka ramai giler jari2 kreatif dikalangan blogger ni kan.. teman suka art.. suka sangat sesuatu yg berbentuk cumey.. so, bila terjebak dalam dunia blogger ni, teman nampak yg cumey2 ajo dkat dunia ni.. hih3.. (aishh.. merapek sudaa.. ) heh3.. apa yg teman nk sapaikan disini.. tujuan/niat kita nk cari side income dgn berblog 2 tak salah..cuma kita harus juga faham fungsi2 blog yg sebenarnya.. bukan semata2 kerana nak income.. 

Sepanjang berblog ni.. teman seronok dapat kenal blogger2 lain.. yg ramah dan tak sombong.. melalui sini kita dapat kawan2 baru.. dapat ilmu yang kadang2 kita x sangka kita bole buat.. contohnya cara nak mencantikkan blog, cara toturial nak buat macam2.. semua kita bole dapat dari rakan blogger yg dh mahir..(yg x kedekut pun kalau kita mintak share..) bermula dari kita belajar tempek code pada html lah.. buat sticky note lah.. join segmen lah (i likeee) n macam2 lg yg kita x sangka kita bole buat.. he2.. ingatkan org IT j terror menda2 ni.. rupanya kita yg biasa2 aja ni pun leh buat gak.. toi x.. 
ok.. lah.. xmo citer lama2 nti termerapek lebih.. itu j teman nk ngomel petang2 ni.. wlupun ntah apa2.. teman nk g tau.. apa yg teman tulis ni DATANG DARI HATI TEMAN YG IKHLAS.. BUKAN DARI COPY PASTE FROM ANY ENTRY BLOGGER LAIN yeaa.!! he3.. apa2.. salam petang buat semua.. jom minum petang jomm.. he2.. tataaaa.. see u in next entri .. =)

Related Posts

9 ulasan:

  1. salam :)

    ate..bila buat sesuatu dari hati barulah beri kesan mendalam pd pembaca kan....kan.. :D

    BalasPadam
  2. hehe terpulang pd niat msg2 kan.. hehe yg penting betullah setuju sgt kalau betul nak berkongsi biarlah ia dari hati hehe insyaAllah bertahan :D

    BalasPadam
  3. Ayie Abas -->yea.. betui2.. hu2.. yg penting hati mau ikhlas dalam berblog.. =)

    BalasPadam
  4. Mar Haini Abdul Rahim --> he2.. kalu pk side income je blog mcm layu j.. baru perasan... hu2..

    BalasPadam
  5. terpulang kepada blogger tu , kenapa dia berblog, nak dapat kawan, nak cari ilmu , nak cari duit , nak berniaga and so on ..

    BalasPadam
  6. tahniah . anda telah menang !

    http://cikpensil.blogspot.com/2013/02/jawapan-teka-origami.html

    BalasPadam
  7. lain orang lain tujuannya kan..tepuk dada tanya hati ;)

    BalasPadam
  8. He3.. betul2.. asalkan niat 2 x menyalahi undang2 x salah kan? yg penting klu benar tujuan berblog kerana nk side income pun x salah kan.. bukan kita merompak atau menyamun tarbus.. (err..ayat..) hih3.. side income melalui blog pun bukan goyang kaki j dpt duit.. kena usaha n ikhlas dlm berblog baru setimpal kita dpt balik.. toi x.. =) he2.. pnjg lebor teman sambung yeaa..

    BalasPadam
  9. Cik Pensil-->waa.. bestnyee terpilih jd pemenang.. 1st time ni tauu.. he2..

    BalasPadam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

nuffy2

GA New