Nuff

15 Julai 2013

Bayi Di Tikam 90 Kali.. apekah?

Hai semua.. baru hari ni dapat buka blog.. napekah asik bz j skrg..? namun teman udah bw sikit demi sikit.. bagi yang belum teman balas kunjungan tu sabar yea.. teman sedang bw pelan2 ni.. heee.. ok lea.. hari ni teman nak share cerita tentang bayi dari China yang amat2 kasihan sangat.. cerita ni 3 hari yg lepas.. (12 Julai 2013) x lalu nak tengok gambo2 nya tapi teman publish kan jugak untuk renungan bersama, untuk kawan2 yang belum sempat baca tentang kisah baby ni.. jom baca sama2 .. opss lupa lak, teman letak gambo bear kat atas tu sebab xmo tgk picture thumbnail gambo budak kena tikam ni keluar dekat blog teman.. bio lea kuo gambo bear.. teman kesian..
Seorang bayi telah di tikam sebanyak 90 kali oleh ibunya mengunakan gunting, hanya disebabkan bayi itu mengigit sedikit puting payudara, semasa ibunya sedang menyusukan beliau. hemm.. kalau lea kena tang mata.. aduhh..
BAYI DITIKAM 90 KALI
Bayi yang baru berusia 8 bulan ini dikatakan bertuah kerana masih hidup selepas ditikam sebanyak 90 kali oleh ibu kandungnya. ibunya pun dah mengaku yang memang dia berbuat demikian..
Dipetik dari Dailymail,  nyawa Xiao Bao terselamat, Bao ditikam kebanyakan dibahagian muka, dan doktor telah menjahit lebih dari 100 jahitan. kesiann.. tak sanggup tengok bayi ni.. 
Xiao Bao ditemui bapa saudaranya dalam keadaan berlumuran darah lalu bayi malang itu dikejarkan ke hospital.
BAYI DITIKAM 90 KALI
Tidak ada sebarang bukti yang menunjukan bahawa ibu bayi ini mengidap sebarang penyakit mental. Bagaimanapun orang ramai meminta supaya kerajaan tempatan memisahkan bayi itu dari ibunya, tetapi kerajaan tempatan mengatakan bahawa mereka tidak akan mengambil sebarang tindakan berkenaan isu ini kerana pihak berkuasa tidak dapat mencampuri kes tersebut kerana bayi itu sudah memiliki dua orang bapa saudara. Mereka juga mengatakan tidak menemukan sebarang tanda yang menunjukkan ibu kandung Xiao Bao mengalami ganguan jiwa. hemm.. tak tahulea apa jadi lepas ni.. kesian bayi ni kan.. kecik2 lagi dah terima nasib macam ni.. sakit tu.. kita yang dewasa ni pun kalau terpijak paku, tercalar kena cako kucen, wa'ila tercucuk jarum pun dah ngaduh pedih n sakit, inikan pulak muka ditikam dengan gunting.. x dpata bayangkan macam aman menjerti bayi ni masa kena tikam2 tu.. 
BAYI DITIKAM 90 KALI
Keadaan Xia Bao selepas menerima rawatan 
Memang x berhati perut punya mak.. tak sayang anak ke sampai snaggup tikam anak sendiri.. ?

Related Posts

13 ulasan:

  1. hari sabtu hari tu masa pergi kedai ternampak artikel ni jugak kat satu paper... terkejut dan hati terus jadi sayu... tak ada otak orang yang buat tu...

    BalasPadam
  2. ngeri betul bila tgk..ntah apalah yang merasuk maknya..

    BalasPadam
  3. assalamualaikum..tenkubutang :)

    kat china mmg byk berlalu kejadian kemanusiaan melibatkan bayi/kanak2 kecil mcm ni dipaparkan di media sejak kebelakangan ini.

    ayie teringat lagi kes kanak2 dilanggar tapi x dipedulikan orang tahun lepas klu x salah...kemudian kes bayi dibuang dlm pembentung tapi dapat diselamatkan...

    mungkin org kat sana terlalu ramai...jadi kes2 mcm ini berlaku...

    BalasPadam
  4. Ish3, sy pun byk kali dgr kes berkenaan dgn bayi di ngra China, diorang memang benci gila kot kat baby2 sampai snggup wt cmni..

    BalasPadam
  5. kejamnya ibu budak nie.. kesian tgk muka budak tu sampai bengkak teruk

    BalasPadam
  6. Ya Allah.. apsal la kejam sgt ibu dia tu.. :( ish3...

    BalasPadam
  7. assalammualaikum tekanbutang..

    datang ziarah sini dari http://qasehnurheart.blogspot.com/ ...kesian kat baby tu kan..sampai hati juga mak dia.. :(

    BalasPadam
  8. ibu yang hilang kewarasan...tergamak tu...

    BalasPadam
  9. xtau, ape yang die pk smpai die buat cmtue skali :(

    BalasPadam
  10. Salam ramadhan.. thx coz jadi follower yang #111.. kita follow balik yer follower #1044 ;)

    BalasPadam
  11. sedihnya rasa... kesian betul :(

    BalasPadam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

nuffy2

GA New