Nity

Nuff

30 November 2015

10 Plaza Tol Start Guna Kutipan Elektronik Bermula 13 Januari 2016

Senarai 10 Plaza Tol Menggunakan Kutipan Elektronik Bermula 13 Januari 2016 |
Laaa.. patutlah hari tu teman terkena marah dengan penjaga tol tu.. dia minta kad Touch N Go, teman dok perati jugak tang mana ada tulis Touch N Go, dan teman yakin teman dah masuk lorong yang betul.. Lorong paling hujung.. Lorong TUNAI kottt.. tapi boleh plak dimarahi penjaga Tol tu.. adoii.. manalah teman tau dah takde Lorong Tunai.. bukan selalu naik tol pun.. 

Ingatkan teman sorang je kena.. tengok-tengok yang lain pun sama.. patutlah lama benar pemandu-pemandu kat depan tu bayar tol.. rupanya kena bambu dulu dengan penjaga tol tu sebab takde Kad Touch N Go.. yang teman kena ni masa nak pi Seri kembangan rasanya.. lupa dah...

hemmm.. walaupun blur2.. dan relax je kena marah, still taktahu lagi yang rupa2 akan datang memang sistem kutipan tunai dah takde dah kat sesetngah tol rupanya.. adoi.. tapi awat dah mula dah? kata 13 Januari 2016 baru mula? hemm.. 

Malas nak fikir .. apa-apa pun.. teman dah standby kad Touch N Go.. heeee.. nanti teman share macam mana leh buat Kad Touch N Go ni.. tak pernah rancang pun nak buat.. ingat nak guna MyKad je topup Touch N Go.. tu pun kalau cip nya dah up to date untuk Touch N Go kannn.. heheheh.. jom baca info pasal ni.. teman copy dari Blog Sifu Hasrul Hassan .. 

Blogger yang popular tu.. Mulai 13 Januari 2016, 10 plaza tol sekitar Lembah Klang akan menggunakan sistem kutipan elektronik sepenuhnya. Jadi, buat rakan-rakan yang berada di Lembah Klang dan menggunakan plaza tol berkaitan, adalah dinasihatkan untuk segera mendapatkan kad Touch n Go atau Plusmiles agar tidak hadapi kesulitan kelak.

10 plaza tol yang terbabit adalah merupakan plaza tol dalam Lebuh Raya Kuala Lumpur-Putrajaya (MEX), Lebuhraya Pantai Baru (NPE), Grand Saga dan Lebuhraya Kemuning-Shah Alam (LKSA). Pengumumannya mengenai kutipan elektronik sepenuhnya di 10 plaza tol tersebut telah dibuat oleh Ketua Pengarah Lembaga Lebuhraya Malaysia (LLM), Datuk Ir. Ismail Md. Salleh.

Senarai 10 Plaza Tol Menggunakan Kutipan Elektronik Bermula 13 Januari 2016

Senarai 10 plaza tol tersebut adalah seperti berikut:

Plaza Tol Salak Selatan
Plaza Tol Putrajaya
Plaza Tol Seri Kembangan.
Plaza Tol PJS2
Plaza Tol PJS5
Plaza Tol Pantai Dalam
Plaza Tol Batu 9
Plaza Tol Batu 11
Plaza Tol Seri Muda
Plaza Tol Alam Impian

Semoga maklumat ini membolehkan anda semua membuat persediaan sepatutnya. Jangan sampai kena macam teman lakkkkkk.. adoiiiyaii..


Sumber Asal: Hasrul Hassan 


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page




Related Posts

2 ulasan:

  1. terima kasih tengkubutang..nasib baik baca entri ni..kalau tak, tak tau lah rupanya plaza tol alam impian pun kena guna touch n go

    BalasPadam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

GA New

Innity Mobile

nuffy2

BV2019 - 2

nity 2