Nity

Nuff

15 Oktober 2015

ENTRI PENGHARGAAN BUAT PARA SPONSOR GIVEAWAY

Assalammualaikum.. seperti yang teman telah janjikan.. sebagai menghargai para sponsor yang bemurah hati sponsor Giveaway teman yang baru berakhir baru ni.. Teman buat entri melekat untuk korang selama sebulan tepek di entri KEDUA blog Tengkubutang..
Dibawah ni teman sertakan  link para sponsor yang budiman.. thanx to all of u sebab bermurah hati nak sponsor Giveaway tengkubutang kali ni.. Alhamdulillah.. semoga korang semua dimurahkan rezeki oleh Allah S.W.T..  Aamiinn..

Jom semua, kita terjah blog/instagram/Twitter para sponsor ni.. leh tambah kenaln, leh baca blog diroang.. mana tau ada info2 yang korang cari ada di sana.. K byee... 

Instagram :farprettybylh




Instagram : mreenadotcom







Arm Warmers x 2 pemenang
Instagram : Ayuni Rafilah





Kakyong Onexox








google plus : Alyani Matshah



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

JOM CANTIK & KURUS DENGAN 

PANACEA BEAUTY


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. Cepatt.. 
KLIK

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page

09 Oktober 2015

Resepi Ayam Kicap Lada Hitam




Resepi Ayam Kicap Lada Hitam

Yang ni TB dah try hari tu.. Sedap.. Tapi mungkin TB terlebih letak bunga lawang.. so masakan tu jadi macam manis sikit.. hubby TB tak suka masakan kalau ada rasa manis terlebih.. so kalau nak letak bunga lawang.. letak sikit je tauuuu... TB letak separuh je sekarang.. bagi rasa-rasa je..
BAHAN-BAHAN :
●½ ekor ayam (dipotong ikut suka dan digoreng 1/2 masak)
●1 labu bawang besar (dihiris bulat dan digoreng)
●1 sudu makan biji lada hitam (ditumbuk)
●1 sudu makan cili kisar/cili giling
●1 sudu makan kicap pekat
●½sudu makan sos tiram
●Sedikit kicap manis
●Sedikit hirisan daun sup
●Sedikit madu/gula dan garam
●Sedikit air asam jawa
●Rempah 4 sekawan (kayu manis, cengkih, bunga lawang dan buah pelaga)
BAHAN-BAHAN KISAR :
●5 biji bawang merah
●2 ulas bawang putih
●1 inci halia
●1 batang serai

CARA-CARA :
✔Gaul-gaulkan ayam yang sudah digoreng tadi bersama lada hitam dan kicap pekat.Perapkan sebentar selama 1/2 jam.
✔Sediakan minyak masak untuk menumis.Tumis rempah 4 sekawan dan bahan kisar hingga wangi. Kemudian masukkan cili giling.Tumis lagi hingga pecah minyak.
✔Masukkan sos tiram dan kacau sebati.
Kemudian masukkan ayam.Gaulkan rata-rata.
Masukkan air secukupnya. Kacau dan biarkan ia mendidih seketika.
✔Masukkan pula kicap manis, garam, gula/madu dan air asam jawa. Akhir sekali dimasukkan daun sup. Setelah kuahnya kelihatan pekat, tutupkan api. Masukkan bawang goreng tadi dan gaul-gaulkan.












08 Oktober 2015

Lirik Lagu dan Video Meghan Trainor - Like I'm Gonna Lose You ft. John Legend

Lirik Lagu dan Video
 LIKE I'M GONNA LOSE YOU |  MEGHAN TRAINOR FEAT JOHN LEGEND
Huk huk.. i dont know why tetiba dah jatuh hati dengan suara Meghan Trainor ni.. serius.. start dari Lagu All About That Bass teman dah jatuh hati dengan suara Meghan Trainor ni.. Pastu keluar lagu Lips Are Movin lak, Pastu lagu Dear Future Husband pastu keluar lagi kat radio lagu Charlie Puth (Calobrate dengan Marvin Gaye) .. semua best giler kottt.. adoi.. tapi lagu ni paling best bagi teman sebab lirik dia.. nak dedicated this song to my miawsky la.. hope dia baca entri ni.. hahaha.. gatai beno bunyi nya yea.. eleh.. sukatilah.. blog teman kannnn.. K byeee.. 

 LIKE I'M GONNA LOSE YOU |  MEGHAN TRAINOR FEAT JOHN LEGEND

I found myself dreaming in silver and gold
Aku bermimpi diriku dalam emas dan perak
Like a scene from a movie that every broken heart knows
Layaknya sebuah adegan film yang setiap patah hati akan tahu
We were walking on moonlight, you pulled me close
Kita berjalan di bawah sinar rembulan, dan kau menarikku mendekat
Split second and you disappeared and then I was all alone
Sekejap saja dan kau menghilang lalu aku sendirian
Woke up in tears with you by my side
Aku terbangun dalam tangisan dengan kau di sisiku
Breath of a leave and I realized,
Menghembuskan nafas dan aku menyadari
No one will promise tomorrow
Tak satupun yang menjanjikan di hari esok

So, I'm gonna love you like I'm gonna lose you,
Jadi, aku akan mencintaimu seolah aku akan kehilanganmu
I'm gonna hold you like I'm saying goodbye
Aku akan mendekapmu seolah aku berkata selamat tinggal
Forever will stay in, I won't take you for granted
Selamanya akan tetap begitu, Aku tak bisa mengabaikanmu begitu saja
'Cause we'll never know it when we'll run out of time
Karena kita tak akan pernah kapan kita kehabisan waktu
So, I'm gonna love you like I'm gonna lose you,
Jadi, aku akan mencintaimu seolah aku akan kehilanganmu
I'm gonna love you like I'm gonna lose you
Aku akan mencintaimu seolah aku akan kehilanganmu

[John Legend]
In a blink of an eye,
Dalam sekejap mata
Just a whisper of smoke
Hanya sebuah bisikan asap
You could lose everything
Kau bisa kehilangan segalanya
The truth is you're never alone
Sebenarnya kau tak akan pernah sendirian
So, I'll kiss you longer baby
Jadi, aku akan menciummu lebih lama sayang 
Any chance that I get
Setiap kesempatan yang aku dapatkan
I'll make the most of the minutes
Aku akan memperbanyak waktuku
So long with no regret
Begitu lama tanpa ada penyesalan
Let's take our time to say what we want
Mari ambil waktu kita untuk membicarakan apa yang kita inginkan
Here's what we've got
Di sinilah apa yang sudah kita dapatkan
Before it's all gone
Sebelum itu semua pergi
'Cause no one will promise tomorrow
Kerana tak satupun yang menjanjikan di hari esok
So, I'm gonna love you like I'm gonna lose you,
Jadi, aku akan mencintaimu seolah aku akan kehilanganmu
I'm gonna hold you like I'm saying goodbye
Aku akan mendekapmu seolah aku berkata selamat tinggal
Forever will stay in, I won't take you for granted
Selamanya akan tetap begitu, Aku tak bisa mengabaikanmu begitu saja
'Cause we'll never know it when we'll run out of time
Karena kita tak akan pernah kapan kita kehabisan waktu
So, I'm gonna love you like I'm gonna lose you,
Jadi, aku akan mencintaimu seolah aku akan kehilanganmu
I'm gonna love you like I'm gonna lose you
Aku akan mencintaimu seolah aku akan kehilanganmu

I'm gonna love you like I'm gonna lose you,
Aku akan mencintaimu seolah aku akan kehilanganmu
I'm gonna hold you like I'm saying goodbye
Aku akan mendekapmu seolah aku berkata selamat tinggal
Forever will stay in, I won't take you for granted
Selamanya akan tetap begitu, Aku tak bisa mengabaikanmu begitu saja
'Cause we'll never know it when we'll run out of time
Karena kita tak akan pernah kapan kita kehabisan waktu
So, I'm gonna love you like I'm gonna lose you,
Jadi, aku akan mencintaimu seolah aku akan kehilanganmu
I'm gonna love you like I'm gonna lose you
Aku akan mencintaimu seolah aku akan kehilanganmu

LIKE I'M GONNA LOSE YOU OLEH  MEGHAN TRAINOR FEAT JOHN LEGEND


Sumber Dari: 
Thank You.. 


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )
Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 
Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 
Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page



06 Oktober 2015

DIY TEMPAT TIDOR KUCING! | DIY CAT TENT

DIY TEMPAT TIDOR KUCING! | DIY CAT TENT 
Wah.. Terima kasih buat Blogger Syamimi Saad yang sudi Tag teman Video ni.. memang terfikir nak buat rumah/tempat tidur untuk kucen2 teman ni.. sebab kesian diorang tido terbuka aje.. sepatutnya ada la tempat tido diorang kan.. ni tidak.. merata2 diorang tido.. ala kesiannya.. bab yang tu kami plak kami tak perihatin.. adoiyaii.. 
Tapi Butang takpe jugak.. sebab tido atas katil dengan kami.. Adik(Shiro) pun ada katil dia sendiri (beg koje lama papa dia) Oyen ada gak bekas tempat tido dia.. tapi lately asik kena kencing je tempat tido dia.. tak tau sape punya koje.. kadang butang suka je sabotaj si oyen tu, so, dia suka "pee" kat tempat tido Oyen.. So, rasanya sekarang nak buatkan tempat bertutup, so, nak tengok boleh tak sape2 nak bertenggek kencing kat dalam bekas tu.. hihihihihi.... Lena lah tido mereka bertiga pasni harapnya.. kannn.. 
hehehe.. tu nampak cute cat dalam tu.. 
wow.. her/his eyes.....
alalalalala.. so cuteeeee...
cakkk!! cute gilerrr his/her face!!
bukan kucen je boleh tido tempat selesa camni.. dog pun boleh.. hehehe.. omey je muka dog ni kan..
Hai Meowwwww... 
EEEEE.. gerammm.. muach ciked!
hey.. menyorok yeeeee...
Yang ni macam kemas je..
hehehehehe... nanti teman nak buat untuk kucen2 teman lak.. tapi masalah betui.. tak jumpa kotaknya lagi.. mana teman nak rembat kotak2 yang beso ye.. almaklumlah.. kucen teman semua beso2 gedabaksss!!! huhuhuhu.. pasni Butang mesti takmau tido atas katil dah... hehehehehe.. 


CLICK HERE 4 TUTORIAL
||
||
V



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page



29 September 2015

CATATAN MATLUTHFI | Can't stop laughing when reading this book!

CATATAN MATLUTHFI | Can't stop laughing when reading this book!
Kalau korang suka baca diari orang, mungkin korang akan suka baca buku ini, walaupun orang yang suka baca diari orang lain belum tentu dia pasrah bila orang terbaca diari dia kannn...
Segala kisah-kisah mistik, fatamorgana, dan epik ada dalam buku ini (ha???). Namun sudah pasti tidak mampu menandingi kisah realiti dan pemerhatian tajam penulisnya sendiri.
Buku kedua Puteh Press ini pasti akan membawa pembaca mengenali insan bernama Matluthfi dengan lebih dekat dan lebih intim (intim mean rapat sebagai kawan yeaaa.. ), dan yang paling penting melelaui buku ini juga boleh mengenal diri korang sendiri (eh yeke? bacalah dulu!!) hehehe..
Haaa.. kalau ada sape2 berminat nak membeli, boleh lah klik dekat link bawah ni.. pastu taip CATATAN MATLUTHFI dekat kotak search tu yea.. Lupa lak, kat situ nanti akan keluar agi satu buku lagi tulisan Matluthfi.. "Catatan Matluthfi & The Other Side of the Coin" .. Nak membeli, klik ajo... K bye.. 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page



GA New

Innity Mobile

nuffy2

BV2019 - 2

nity 2