Nuff

31 Julai 2017

RESEPI NASI BERIANI GAM MUDAH DAN SEDAP!


RESEPI NASI BERIANI GAM
MUDAH DAN SEDAP!


Hamboiiii.. tengok gambar pun TB dah meleleh air liur penuh atas meja ni haaaaaa.. huhuhu.. Nak pulak teringat-teringat makan nasi ni masa hubby bawak balik tapau untuk teman masa jamuan raya ritu.. huhuhu.. sedap sangat-sangat sampai malam tu ulang makan woo.. hahaha.. tengok gaya nasinya sebijik macam nasi dalam gambar ni..

So, TB rasa macam nak try resepi yang ni sebab memang rasa macam serupa je.. huhuhu.. Tengok pada resepi pun alahai.. macam boleh buat je.. macam serupa je dengan Resepi Nasi Minyak Sedap dan Mudah yang TB selalu buat tu.. hemm.. boleh cuba ni.. korang taknak try buat? Raya Haji ni mana tau kot nak buat Open House.. boleh jadikan Nasi beriani Gam Mudah dan Sedap ni sebagai hidangan tetamu .. ye tak??

Ni resipi untuk makan lebih kurang 10-12 orang... (semua gambar adalah sukatan untuk makan ramai dalam 30 orang-6 cawan beras, kira 2x sukatan resipi yang TB share ni)


👉NASI BERIANI GAM MUDAH DAN SEDAP!
UNTUK 10 ORANG MAKAN

👉BAHAN-BAHAN
3 cawan beras moghul faiza
ayam separuh potong sedang2
1 senduk rempah beriani mak siti
4 cawan air (guna cawan yg sama sukat beras
hiris bawang merah dan putih agak2

Rempah 4 sekawan :
kayu manis,
bunga lawang,
biji pelaga,
bunga cengkih.

Sedikit daun pudina
1 biji tomato di potong 4
1 sudu minyak sapi
setengah senduk minyak masak


👉CARA-CARA :
Panaskan minyak masak dengan minyak sapi kemudian masukkan bawang yang telah dihiris bersama 4 sekawan tumis sampai naik bau, masuk rempah beriani yang sudah dibancuh sedikit air. tumis sampai naik minyak, bila rencah dah pecah minyak masukkan 3 sudu kecil garam dan perasa, baru masuk 1 cawan air, bila dah nak didih masuk ayam, kacau dan tutup biar ayam cepat masak, agak2 ayam dah masak masukkan daun pudina dan tomato diatas ayam tak perlu kacau. terus masukkan beras yang sudah dibasuh lalu masukkan air 3 cawan ratakan dan tutup biar didih sehingga kering



Bila dah kering kecikkan api, titikkan pewarna kuning diatas. nasi jangan kacau terus tutup biarkan nasi betul2 kering dan masak. dah kering baru gaulkan

selamat mencuba.😋😋

kalau nak pakai daging kena masakkan daging tu sampai empuk, @ rebus dulu daging

Rempah Beriani Mak Siti boleh taruk lebih kalau nakkan nasi tu rasa rempah.

👉Resipi Salad Beriani
Timun, tomato, lemon (dipotong dadu), garam & secukup rasa...


👉Resipi Sambal Masak Merah
Cili kering direbus, bwg putih, bwg merah, serai, gula melaka & air asam jawa dikisar... kemudian tumiskan bwg Holland dgn bhn yg dikisar & sos tomato @ tomato puree...masukkan ayam goreng (yg telah digaram, kunyit & rempah kari) , tomato &sedia dihidang...




credit : Esya Eisya #mahn


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Daftar--> Jawab Survey--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik YOUGOV dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

Shoping dan dapat Cashback balik? Bestnya.. jom daftar SHOPBACK Percuma sahaja. Lepas ni shopping apa-apa je dapat pulangan duit balik.. untung kan??

Shopping barang paling murah di website online! tak percaya? daftar SGSHOP dan start intai barang2 yang murah giler kat sini!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page



30 Julai 2017

CARA NAK WITHDRAW DUIT DARI PAYPAL KE MAYBANK

CARA NAK WITHDRAW DUIT
DARI PAYPAL KE MAYBANK

Hai.. tetiba pulak nak check Paypal tadi.. lepas tu tengok ada duit.. nak transfer dari Paypal ke Maybank udah lupa sangat-sangat.. jenuh la meng google baru jumpa cara nak withdraw duit macam mana.. So, TB tepek sini siap-siap takut terlupa lagi.. almaklumlah.. dah beranak ni ada wayar terputus.. so, simptom short term memory loss tu memang ada la nampaknya kann.. hahaha.. apa-apa pun.. TB lega dapat withdraw duit tu ke maybank.. bukan apa.. takut hilang dalam Paypal.. eh.. boleh hilang ke kalau biar lama-lama kat Paypal?? 

huhuhu.. Takdelah.. TB je yang kalut suka withdraw awal-awal.. tak suka kumpul banyak-banyak.. Tapi sebenarnya elok la kumpul dulu banyak-banyak baru withdraw tau.. sebab sekali withdraw tu cas rm3.00 dikenakan tau.. So, baik lah tunggu duit banyak dalam Paypal tu baru withdraw ok! Haa.. jom tengok cara nak withdraw dari paypal ke maybank.. 



Log in ke korang punya PayPal account.

 Klik pada My Paypal .

 Klik pada Withdraw Funds


Pilih/Select Available USD XXX


Bila dah selesai akan keluar macam ni..


Berikut ialah Step By Step cara mengeluarkan wang dari akaun PayPal :

Log masuk ke akaun PayPal korang.

Klik Pengeluaran wang / Withdraw Fund di bawah baki PayPal korang.

Klik Pindahkan wang/Transfer ke akaun bank korang.

Masukkan jumlah yang korang nak keluarkan/withdraw.

Pilih akaun bank untuk deposit, kemudian klik Teruskan/Continue.

Semak butiran, kemudian klik Hantar/Send .


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Daftar--> Jawab Survey--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik YOUGOV dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

Shoping dan dapat Cashback balik? Bestnya.. jom daftar SHOPBACK Percuma sahaja. Lepas ni shopping apa-apa je dapat pulangan duit balik.. untung kan??

Shopping barang paling murah di website online! tak percaya? daftar SGSHOP dan start intai barang2 yang murah giler kat sini!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page



28 Julai 2017

Tank Mesin Basuh Jadi Sangat Bersih Dengan Maobao Washing Machine Cleaner

Tank Mesin Basuh Jadi Sangat Bersih Dengan Maobao Washing Machine Cleaner 

haii.. hari ni TB nak share dengan korang cerita tentang pencuci tangki mesin basuh yang amat mudah digunakan dan tidak memerlukan kos yang besar untuk melakukannya. Nak tahu apa dia? haa.. sebelum tu TB nak tanya, korang punya mesin basuh tu berapa kali korang cuci drum/tangkinya tu? nape tak cuci? Tak nampak kotor? eh eh.. mana korang tahu mesin basuh korang bersih ke tidak?


hemm.. sebenarnya penting untuk kita mengetahui keadaan mesin basuh kita tu tau kerana dalam tak sedar kita tak perasan yang ia juga boleh memberi kesan kepada kulit kita.. nak tahu macam mana tu? haaa.. bayangkan mesin basuh kita kotor, baju-baju yang kita cuci sudah semestinya kotor juga kan? kalau kotor, kita jemur dan pakai pastinya akan menyebabkan kegatalan pada kulit, betul tak? nak pulak kalau kulit jenis sensitif macam TB ni.. apatah lagi kulit baby.. lagilah kesian.. disebabkan itu je kulit terkena ruam.. baby lah paling mudah kena kalau keadaan macam tu tak dijaga.. kesian baby kan..


Pembentukan kotor dalam mesin basuh boleh menyebabkan ruam, terutamanya bagi bayi. Walaupun kita fikir  mesin basuh tu bersih, sebenarnya tidak. Dengan semua longgokan pakaian yang bercampur-campur, sisa-sisa kain dari penapis dan pelembut kain, kebersihan mesin basuh amatlah diragui.. So, so, rajin-rajinlah cuci tangki mesin basuh korang yea.. basuhlah mesin basuh korang tu dengan kerap yea!

Sebab utama kita perlu mencuci mesin basuh kita dengan kerap?
Haa.. adakah korang tahu bahawa mesin basuh korang tu boleh menjadi kotor seperti tandas korang? Mesti korang tak pernah bayangkan macam mana kan? sebab ianya tersorok kat belakang tu.. Tapi sebenarnya kalau korang nak tahu, kajian menunjukkan bahawa bakteria dan kotoran boleh dibina di belakang drum mesin basuh selepas penggunaan sebulan. Serpihan dari pakaian kotor korang tu akan terkumpul di belakang dram, di mana kekotoran dan bakteria lain boleh tumbuh dan tersebar dengan pesat. Belum termasuk mikroorganisma dari pakaian kotor kita lagi, terutamanya seluar dalam dan stokin.


Terdapat beberapa sebab mengapa mesin basuh boleh membina kekotoran berlebihan:
- Penggunaan pelembut kain yang kerap
- Sambungan ke tangki air luar
- Penggunaan mesin lebih tinggi daripada purata
(contohnya keluarga besar, pakaian kerja ahli perniagaan dan lain-lain)
- Mesin berumur 3 tahun ke atas dan tidak pernah dibersihkan sebelum ini

Haaa.. selalunya orang kita ni bila ada kerosakan pada mesin baru baru la tahu mesin tu rosak, ye tak? tapi sebenarnya kadang kita tak tahu yang buat ia jadi rosak puncanya mungkin juga sebab tank/drum nya terlalu kotor.. Haa.. Kotoran seperti ini kebiasaannya dikeluarkan melalui pembongkaran mesin basuh dan pembersihan secara manual, yang merupakan perkhidmatan yang ditawarkan oleh beberapa kontraktor luaran atau juruelektrik, dan mungkin kos sehingga RM300 bergantung pada Tahun, Buat & Model mesin basuh korang. Fuh.. RM300 jugak la melayang kalau tak jaga mesin kita elok-elok kan..

Selain itu .. ada juga TB dengar pasal Isu lain di mana terdapat beberapa orang yang mengadu mengenai masalah selepas pemasangan semula, dimana berlaku masalah kepada mesin apabila juruteknik/juruletrik nya kurang pengetahuan atau pengalaman untuk melakukannya dengan betul. Jadi macam Tikus baiki labu la akhirnya.. kui kui kui.. 

Haa.. pasal tu lah mengapa Maobao Washing Machine Cleaner oleh Schelly adalah alternatif hebat untuk isu ini. Ia juga merupakan jenama terlaris No.1 di Taiwan! Setiap kotak dilengkapi dengan serbuk kering 3x + 3x AG + Silver Ion. 

Mengeluarkan sehingga 99.9% bakteria, pembentukan kotoran degil, bau busuk, mencegah kesan hitam dan yang paling penting, keep it clean for your family. cewah.. speakingg... haha

Ia juga diuji oleh makmal (SGS Labs) untuk memastikan tiada bahan kimia yang berbahaya digunakan dalam pembuatan produk ini.

Maobao Washing Machine Cleaner oleh Schelly boleh dibeli secara dalam talian di https://www.facebook.com/happyshoppermy/ dengan harga promo sebanyak RM25 setiap kotak (NRP: RM33.90) + penghantaran.

Oh ya.. dekat pasaran belum ada lagi tau.. mungkin kalau dah ada nanti akan diberitahu kemudian.. 


Produk yang amat menjimatkan untuk mencuci tank mesin basuh korang!

Produk ini sangat mudah digunakan dan ia dilengkapi dengan dua arahan yang berbeza, Boleh digunakan untuk mesin basuh pintu diatas mahupun pintu didepan..

Banyak sangat benefit menggunakan Maobao Washing Machine Cleaner ni tau.. antaranya ialah :

1.Menjimatkan
2.Cepat dan mudah
3.Tak perlu nak panggil contractor untuk repair mesin
4.Satu-satunya jenama yang didatangkan dengan anti-bacterial 
5.Jenama Mesin Basuh No.1 Taiwan

Cara-Cara menggunakannya :
Macam TB punya mesin basuh ada setting untuk cuci drum/tank.. so, TB ajar cara nak cuci guna mesin basuh yang ada setting cuci drum/tank ni macam mana ye!

1.) Mula-mula kosongkan mesin basuh,
2.) Tekan butang Drum Ckeaning/Clean Washer Cycle yang ada pada mesin basuh korang
3.) Tunggu air dalam tank penuh
4.) Tekan PAUSE
5.) Masukkan 1 Paket serbuk pembersih dan 1 paket Ag kedalam tub mesin basuh 

     korang (bukan masuk kat dispenser punya ditergent tu yea!!)
6.)Tutup cover dan continue balik cucian drum/tangki mesin basuh korang tu.. 
Tunggu la sehingga selesai, dan buka cover .. dan sila terkejuttt!! sebab korang akan nampak rupa sebenar mesin basuh korang.. HA HA HA .. sila lap kasi bersih yea sisa-sisa yang menjelma tu.. dan lepas tu.. jangan lupa.. rajin-rajinlah cuci drum./tangki mesin basuh korang tu even tak pakai pencuci sekali pun,,

Macam TB nyatakan tadi.. Hasil selepas menggunakan Maobao Washing Machine Cleaner ni nanti korang akan nampak sisa terapung selepas 2 jam merendam tab dengan formula.  pastinya masa tu baru korang tahu betapa kotornya tangki mesin basuh korang tu.. ish ish ish.. Nampak tak keberkesanan penggunaan produk ni? silalah beli yea! it worth to buy!

Walau apa-apa pun, walaupun dah cuci mesin basuh kita dengan Maobao Washing Machine Cleaner  kita juga perlu menjaga mesin basuh kita tu untuk penggunaan yang lebih lama nanti.. nak beli baru nak keluar duit lagi kan.. so.. jaga elok-elok la yea ..

Terdapat beberapa cara untuk mengurangkan pembentukan kotoran dan bakteria di mesin basuh kita. Ingatlah beberapa peraturan mudah ini.

1. Gunakan detergen berkualiti
2. Angkat pakaian dari mesin basuh sebaik sahaja ia selesai
3. Kurangkan penggunaan pelembut kain
4. Jangan membebankan mesin basuh kita tu.. (overload)
5. Pastikan kawasan pencucian mempunyai pengudaraan yang baik
6. Basuh mesin basuh dengan kerap

Sekian.. semoga bermanfaat.. nak beli Maobao Washing Machine Cleaner ni ke? haa.. boleh beli kat link bawah ni yea-->

kalau beli waktu sekarang korang akan dapat beli dengan harga promo sebanyak RM25 setiap kotak (NRP: RM33.90) + penghantaran.  So, apa tunggu lagi.. jom besrihkan tangki mesin basuh korang bagi bersih dan tahan lama.. yeay!!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Daftar--> Jawab Survey--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik YOUGOV dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

Shoping dan dapat Cashback balik? Bestnya.. jom daftar SHOPBACK Percuma sahaja. Lepas ni shopping apa-apa je dapat pulangan duit balik.. untung kan??

Shopping barang paling murah di website online! tak percaya? daftar SGSHOP dan start intai barang2 yang murah giler kat sini!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page



27 Julai 2017

RESEPI KEK KUKUS PINK OMBRE MUDAH DAN SEDAP!

RESEPI KEK KUKUS PINK OMBRE
MUDAH DAN SEDAP!

Huu.. Geram tengok orang buat kek.. terasa nak buat kek je tapi nak beli bahan-bahan dia tu macam tak reti je.. macam-macam nama bahan.. ada yang mahal-mahal pulak tu.. Dulu masa anak dara kalau buat kek pun satu jenis je.. kek coklat moist tu.. itu pun dah lama berkurun buatnya.. lepas kawen memang tak buat-buat dah.. aishh.. huhu.. almaklumlah.. kekangan masa.. tu yang nak buat pun tertangguh-tangguh..hehehe.. alasan je kann.. Ni teman terasa terliur nak mencuba Resepi Kek Kukus Pink Ombre ni pulak.. macam nyum-nyum je.. Teman dah kena belajo buat kek dah ni.. kot nanti besday anak tak yah beli.. buat sendiri aje.. hahaha.. eh.. teman pernah buat kek berkrim la dulu.. pernah masuk kelas.. tapi.. Allah.. awat semua lupa niiii.. memeory semua tinggal belakang ni apahal.. hahahaha.. Ok lah.. apa-apa pun.. jom tengok resepi kek kukus pink ombre ni.. 

Resepi Kek Kukus Pink Ombre

BAHAN-BAHAN
4 biji telur
200gm gula halus
1 sudu teh ovellete
200gm tepung gandum
1 sudu teh baking powder
100ml santan
100ml minyak masak/butter yg telah dicairkan
Esen vanila
Perisa dan pewarna

CARA-CARA
Ayak tepung bersama baking pwder. Pukul telur,gula dan ovellete hingga kembang dan putih.

Masukkan tepung, mix sebati. Kemudian masukkan esen vanila, santan. Gaul rata. Akhir sekali masukkan minyak. Gaul hingga sebati.

Bahagikan adunan kepada 3 bahagian. 1 bahagian di biarkan tanpa warna. 2 lagi bahagian diwarnakan letak perisa yg disukai. 

Gris loyang saiz 7..kemudian masukkan satu adunan kukus selama 10-15minit..kemudian tuangkan adunan yg kedua..kukus selama 10-15minit..akhir sekali tuang adunan yg ke3..kukus selama 20-25minit. 

Pastikan kukusan dipanaskan terlebih dahulu menggunakan api sederhana.


Resepi : Isma Maisara


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Daftar--> Jawab Survey--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik YOUGOV dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

Shoping dan dapat Cashback balik? Bestnya.. jom daftar SHOPBACK Percuma sahaja. Lepas ni shopping apa-apa je dapat pulangan duit balik.. untung kan??

Shopping barang paling murah di website online! tak percaya? daftar SGSHOP dan start intai barang2 yang murah giler kat sini!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page



26 Julai 2017

Pemakanan Sihat dari Malaysian Healthy Homemade Condiment By KRAVVE.CO

Pemakanan Sihat dari Malaysian Healthy
Homemade Condiment By KRAVVE.CO

Hai.. Assalammualaikum.. Hari ni TB nak share tentang satu website yang merupakan platform yang memudahkan mummy-mummy yang bekerja khususnya didalam menyediakan makanan dan hidangan yang berkhasiat untuk anak-anak dan keluarga mereka. Orang kata nak badan sihat kenalah melalui apa yang kita makan.. ye tak? So, korang nak tahu ke website yang TB maksudkan tu.. ? hehe.. Website yang TB nak ceritakan tu ialah https://kravve.co/

APA ITU KRAVVE?
www.kravve.co adalah sebuah kedai dalam talian untuk Malaysian Homemade Healthy Condiments dengan kata lain ia diibaratkan sebagai Onestop platform buat semua ibu-ibu dan mereka yang suka memasak dan sukakan makanan yang berasaskan dari bahan natural tanpa pengawet dan pewarna.. di Kravve ini hanya terdapat perasa buatan sendiri (homemade) yang berkualiti premium

Di pasaran sekarang macam-macam perencah ada, namun sudah pastinya mengandungi bahan pengawet, dan rasanya agak sukar nak dapatkan perasa buatan sendiri/homemade seperti rendang paste, serbuk matcha, Nutella buatan sendiri, serbuk memasak buatan sendiri dan banyak lagi.

haa.. di Kravve.co inilah membolehkan kita menjaga kesihatan orang yang kita sayangi, sementara pada masa yang sama memenuhi perut diorang juga!

TB dah jenguk-jenguk website Kravve.co ni.. Fuh.. banyak giler produk homemade yang dihasilkan.. Semuanya buat TB terliur.. huhu.. nak tahu apa antaranya ? Tengok kat bawah ni yea!

Salsa Tuna Dip
Product details
Homemade, customised, you’ll not find the same artisan salsa tuna spread 
in common grocery stores! Goes well with meals, even simple snacks.
Options: Spicy and Less-spicy!


Notella Spread
Product details
Healthier version of hazelnut spread. Low sugar, 
rich dark cocoa with a generous amount of hazelnut.
Each bottle is 200g
*ONLY AVAILABLE ACROSS KLANG VALLEY 
BECAUSE PRODUCT HAS TO BE CHILLED*


Homemade Vegetable Powders
Product details
Homemade 100% pure powders from vegetables 
to be used in cooking, baking or as a seasoning.
Weight: 50g
Options: Beetroot Powder, Pumpkin Powder, Spinach powder



Homemade Mushroom Powder
Product details
Homemade 100% pure powders from mushrooms 
 to be used in cooking, baking or as a seasoning.
Weight: 50g

Nak tengok yang lain?? boleh klik SINI

Dibawah ni TB nak tunjuk gambar 2 produk dari Kravve.co ni untuk korang lihat-lihat dulu.. hehehe.. TB dah rasa salah satunya. iaitu Homemade Salted Vanilla Peanut Butter

Haaa.. To all busy mums ini untuk khas untuk memastikan masakan kita
bertambah sedap dan sihat untuk dimakan!⠀
HOMEMADE KAMPUNG CHICKEN 
STOCK POWDER
Buatan sendiri oleh seorang ibu yang berharap dapat membantu ibu-ibu yang sibuk membuat makanan berkhasiat untuk anak-anak membesar. Juga untuk suami tercinta dan keluarga tersayang. Pastinya kita mahukan yang terbaik buat keluarga kita, betul tak? 
Haa.. ni dia... Makanan yang ber nutrisi padat, namun mudah digunakan! Homemade Kampung Chicken Stock Powder. Made with ONLY  Kampung Chicken Breast, Himalayan Salt, Cameron Leek, Saderi Australia, Bawang Putih dan Bawang Merah.
Semua kerja dilakukan dengan memelihara nutrien dari semua bahan-bahan berkualiti yang dipilih dengan teliti bermula dari step by step seperti dibawah :- ⠀

-Memotong
-Memasaknya di atas dapur sehingga ia menjadi    perencah/paste
-Meletakkannya ke dalam ketuhar atleast selama 6 jam
-Lastly bahan dikacau menjadi serbuk halus
Cara nak makan/guna? alahai senang sangat.. macam gun aserbuk perasa yang lain.. tapi yang ni tak perlu dimasak dulu sebab ia telah 100% dimasak terlebih dahulu.. dan korang hanya perlu taburkannya dalam sup panas, bubur atau nasi, ia akan memberikan rasa makanan yang luar biasa! Mudah-mudahan. Anak-anak pasti akan menyukai hidangan waktu makan mereka sekarang .
Lihat pautan ini! Untuk melihat lebih banyak demonstrasi gambar tentang cara menggunakannya dalam masakan korang --> https://kravve.co/shop/ovendried-salted-chicken-stock-powder/

HOMEMADE SALTED VANILLA 
PEANUT BUTTER

Mentega kacang krim yang dibuat dengan kacang panggang segar, minyak kelapa, kacang vanila, garam laut organik dan secara semula jadi manis dengan madu mentah yang tidak diproses. Tiada pengawet, penstabil atau pewarna.

Yang ni TB dah rasa malam tadi.. boleh tahan sedap rasa dia.. walaupun TB bukan peminat mentega kacang, tapi yang TB makan ni memang agak sedap.. boleh diterima tekak la TB cakap.. hehehe.. hubby pun kata OK rasa dia.. so, jom tengok apa bahan-bahan dia.. 

Deskripsi : 
Jangkahayat - 6 bulan dalam suhu bilik 
Sesuai untuk - pesakit kencing manis, preggies, malah sesiapa sahaja! 
Arahan - kacau sebelum makan 
(tanpa penstabil, minyak kacang asli akan terpisah selepas seketika)

Dibuat dengan hanya 4 bahan yang dicampur menjadi begitu halus. Bahan-bahannya ialah Kacang Shandong yang baru dipanggang, minyak kelapa, kacang vanila, garam laut organik dan madu mentah yang tidak diproses.

Ia adalah 100% Pure & Creamy Peanut Butter dan dibuat mengikut keseimbangan rasa manis dan rasa masin.

Ia membawa sedikit aroma vanila sebenar dari kacang vanilanya yang mengandungi (bukan sirup vanili). korang juga dapat merasai manis semulajadi dari madu mentah yang belum diproses, yang juga bertindak sebagai bahan pengawet asli makanan, sangat baik untuk dimakan sendiri!

Apa yang best adalah, ia tidak mengandungi gula dan pengawet tambahan. Ia juga 100% semulajadi, bebas dari bahan tambahan kimia, dan minyak diproses.
Malaysian Handmade Condiments For Healthy Living
✓ Bahan-bahan berkualiti semulajadi & Premium
✓ Tiada pengawet & aditif
✓ Dibuat oleh House Chef
✓ Order! Terus Sampai ke Pintu Rumah Anda

Untuk korang yang berminat nak membeli produk homemade dari Kravve ini bolehlah layari website Kravve dibawah. dan TB nak bagi tahu, bagi pembelian RM50.00 ke atas korang akan dapat penghantaran percuma ke depan pintu rumah korang. dan satu lagi.. khas untuk follower blog Tengkubutang.com, korang boleh dapat Diskaun sebanyak RM5 semasa membeli di website Kravve.co, just gunakan kod diskaun Tengkubutang semasa pembelian . 


Nak tahu lebih lanjut, boleh singgah Kravve - Discover Food Made at Home atau klik saja link-link yang tertera dibawah ni yea! #kravve #kravveco #homemade #premiumhomemade #peanutbutter#saltedpeanutbutter #saltedvanillapeanutbutter

Website : www.kravve.co



Email : hello@kravve.co


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Daftar--> Jawab Survey--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik YOUGOV dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

Shoping dan dapat Cashback balik? Bestnya.. jom daftar SHOPBACK Percuma sahaja. Lepas ni shopping apa-apa je dapat pulangan duit balik.. untung kan??

Shopping barang paling murah di website online! tak percaya? daftar SGSHOP dan start intai barang2 yang murah giler kat sini!


klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page



GIVEAWAY SKIN PS4 FIFA 2018

📣GIVEAWAY SKIN PS4 FIFA 2018 📣

Hai.. TB saja nak share je disini.. nak jempiut korang semua join Giveaway ni.. sape-sape yang ada PS$ tu, atau adik beradik yang ada skin PS$ tu boleh la join ye.. man atau rezeki korang dapat hadiah Skin percuma.. haaa.. apa lagi.. join tau! jom tengok syarat2 nya :
SYARAT - SYARAT YANG ANDA PERLU FOLLOW....
.
LIKE / LIKE / LIKE / LIKE Page FB : HYPERGRAFIX
.
SHARE / SHARE / SHARE IKLAN INI DI WALL FB ANDA : 

Kalau Nak Join Penyertaan (nama akan di masukkan dalam penyertaan cabutan)
.
INVITE DAN TAG 5 KAWAN PS4 Anda

KLIK LINK DIBAWAH INI UNTUK JOIN!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Untuk Owner PS4 yang berminat dan sedang mencari Skin PS4 Fat / Slim / Pro .. boleh lihat dan scroll IKLAN dibawah ni yea! Skin terbaik, kualiti terbaik, komen dari customer juga terbaik! Alah membeli menang memakai! TAK PERCAYA?? sila klik link HYPERGRAFIX dibawah ni! 



CUSTOM MADE Skin PS4 Dari HYPERGRAFIX ..... 
Siap Dalam Masa dua hari termasuk Poslaju.
.
Material : 
Premium PVC Sticker Brand Oracal 
(Sticker Made in Germany)
Printing : 
Mimaki Large Format Printer 
dengan Setting paling High Kualiti 1440 dpi
.
Boleh mix design 
(Nak Design Console Lain , 
Nak design Controller lain lain pun boleh buat)

  .
Kalau Nak Tengok Design Sedia Ada..... 
Klik Link Di Bawah
.
.
PS4 Fat - PS4 FAT SKIN
.
PS4 Slim - PS4 SLIM SKIN
.
PS4 Pro - PS4 PRO
.
DS4 Controller - DS4 CONTROLLER


Harga Promosi RM60.00 siap poslaju 


Kepada yang berminat,

LIKE

FOLLOW


#PS4FAT #PS4SLIM #PS4PRO #SKINPS4 #SKINPS4FAT #SKINPS4SLIM #SKINPS4PRO
#STICKERPS4 #STICKERPS4FAT #STICKERPS4SLIM #STICKERPS4PRO

ENTRI BERKAITAN ps4 --> skin ps4 slim, fat , Pro



LATEST SKIN!!!




SKIN PS4 FIFA 2018

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nak Membeli? boleh je..

KLIK SINI --> 

Instagram :

Facebook Page :

GA New

Innity Mobile

nuffy2

BV2019 - 2