Nuff

12 Ogos 2017

Terpesona Dengan Wangian ENCHANTEUR STUNNING Eau de Toilette

Terpesona Dengan Wangian
ENCHANTEUR STUNNING Eau de Toilette

Huuu.. tak tahu nak cerita macam mana masa buka parcel dan nampak satu kotak yang cantik berisi produk Enchanteur! TB memang suka sangat dengan produk dari brand Enchanteur ni tauu! Sebelum ni TB selalu beli lotion dan mandiannya, sangat-sangat wangi.. TB berasa teruja bila pakai produk Enchanteur ni.. Oh ya, sebelum ni TB ada juga buat entri tentang Enchanteur , korang boleh baca kat SINI dan SINI yea.. ada banyak lagi produk Enchanteur yang TB rasa terpesona nak mencuba. Seriuss semuanya wangi-wangi dan wangian tu tahan lama..

TB suka buat macam mana tau.. TB suka pakai mandian Enchanteur masa mandi (Romantic/Charming antara yang TB selalu guna dulu), lepas tu selepas mandi TB akan sapu hand and body lotion pada seluruh badan.. wangi dan segar je rasa badan tau.. sebab lotion tu sangat senang obserb dan sangat melembapkan kulit..  Nak pulak pakai sebelum tidur, fuh.. lena sampai ke pagi korang tau.. haha..

Ok lah.. nak tengok apa yang TB dapat masa buka parcel kelmarin? jom tengok .. hehehe.. Alhamdulillah wangian Enchanteur sentiasa menjadi pilihan nombor satu TB hingga kini..
   
Lawa kotaknya.. Baldu gitu.. 


Warna box dia pun kaler kegemaran TB.. yeay!! 


Siap ada cermin lagi tuu.. 


fuh.. ada 5 produk didalamnya.. 


TB memang melompat suka bila tengok produk Enchanteur ni.. TB happy sangat-sangat.. wangian kegemaran katakan.. dulu kini dan selamanya.. 

Haa.. jom kita baca tentang  satu haruman baharu  dari produk Enchanteur  yang sangat menarik untuk diperkenalkan iaitu, Stunning! TB suka sangat konsep untuk haruman terbaru ni.. sangat elegan dan sangat sedap mata TB memandangnya.. TB suka botol wangian EDT nya.. sebab ada bentuk curve badan wanita dan penutupnya ala-ala bunga ros sedang kembang gitu.. selain tu TB suka warna tema packaging botol nya.. sangat fuyooo.. haha.. Selain tu kan, TB suka sangat bau dia.. alahai.. lembut dan wangi.. rasa macam segar je bau dia.. Selain tu, Lotion dia seperti sebelum ni, mudah absorb, melembapkan dan melembutkan kulit kita.. TB suka sangat-sangat.. haaa..

Haa.. ini komen TB tentang haruman terbaru ni, untuk baca info yang lain tentang haruman terbaru ni, jom baca info seterusnya kat bawah ni yea.. 


Serlahkan Aroma Keanggunan Mempesona 
“Penampilan tidak akan sempurna tanpa wangian”… Author C.Joybell C

Wangian seorang wanita mempunyai daya tarikan sama seperti tertariknya seekor lebah kepada pati nektar dan kenyataan ini sememangnya tidak dapat disangkalkan lagi. Kajian menunjukkan wanita yang memakai haruman dilihat lebih sensual dan menarik. Justeru itu, wanita telah mengetahui dengan tepat sejak berabad lalu, bahawa minyak wangi merupakan aksesori yang tidak menonjol, tetapi mampu untuk menyerlahkan si pemakai dan mencipta aura yang tiada tandingan.

ENCHANTEUR jenama wangian terkemuka dengan haruman yang diinspirasikan dari Perancis, telah melancarkan semula rangkaian Eau de Toilette dan penjagaan peribadi. Bersempena pelancaran ini, satu haruman baharu yang sangat menarik telah diperkenalkan iaitu, Stunning! Wangian mempesona ini merupakan gabungan Turkish Rose dan Magnolia, telah dipertingkatkan dengan kemanisan dari Blackcurrant Bud dan Raspberry serta dicampur juga dengan kelembutan Sandalwood. Pemakai Stunning akan tertawan dengan aroma sensual yang dipakainya sendiri, menjadikan dia wanita yang istimewa, seterusnya menyerlahkan penampilan dan personalitinya.

Selain Eau de Toilette, variasi Stunning juga hadir bersama produk pelengkap melalui rangkaian penjagaan peribadi termasuk losyen, deodoran, dan bedak talkum yang membuatkan kulit lebih lembut menawan sehalus satin dan berharum wangian segar sepanjang hari.


ENCHANTEUR telah membaharui bentuk botol rangkaian EDT. Botol EDT ini berkonsepkan bentuk tubuh seorang wanita memakai gaun berlipat dengan potongan duyung, manakala variasi warna pada botol adalah berdasarkan wangian flora di dalamnya. Keanggunan botol ini dimahkotakan dengan penutup berbentuk bunga mawar mekar yang menjadi simbolik percintaan yang romantis dan pati bunga yang menjadi esen pelengkap di dalam botol wangian tersebut. Pembungkusan indah ini amat mudah dipegang dan boleh dijadikan hiasan di atas meja rias.

ENCHANTEUR Eau De Toilette
boleh didapati pada harga runcit RM28.20
(termasuk 6% GST) bagi setiap botol 50ml. 


Losyen Enchanteur 
( boleh didapati dalam pelbagai saiz )
berharga dari RM5.40 hingga RM17.60

Deodoran Enchanteur
( hadir dalam pelbagai bentuk/ format- stik, bebola dan juga semburan )
berharga dari RM4.90 sehingga RM8.40 

Bedak Enchanteur
( didapati dalam saiz Besar dan Kecil )
berharga dari RM4.40 hingga RM11.80

Pelbagai produk wangian serta produk penjagaan diri Enchanteur boleh didapati di semua rangkaian pasar raya, pasar raya besar dan farmasi.


Untuk maklumat lanjut mengenai ENCHANTEUR, 

sila log masuk ke www.enchanteur.com.my atau 

lawati laman Facebook ENCHANTEUR 





------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Daftar--> Jawab Survey--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik YOUGOV dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

Shoping dan dapat Cashback balik? Bestnya.. jom daftar SHOPBACK Percuma sahaja. Lepas ni shopping apa-apa je dapat pulangan duit balik.. untung kan??

Shopping barang paling murah di website online! tak percaya? daftar SGSHOP dan start intai barang2 yang murah giler kat sini!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page



11 Ogos 2017

TIPS MAINTAIN BADAN LEPAS BERSALIN

TIPS MAINTAIN BADAN LEPAS BERSALIN

Hai.. subuh-subuh lagi TB nak share pasal jaga badan yea.. haha.. bukan apa.. TB terjumpa tentang post ni tadi.. tu yang TB saja nak tepek kat sini.. nanti boleh lah kita baca sama-sama.. korang tengok gambar atas ni.. haaa.. nak tahu sape? TB pun tak kenal tapi apap yang TB baca sikit-sikit info di profail si cantik ni, dia seorang businesswoman berjaya tau..  Dah la cantik, bekerjaya pulak tu.. haa.. apa yang penting, dah ada 4 orang anak tau.. tapi body maintain bergetah aje macam anak dara.. Rupa-rupanya sicantik ni ada resepi/tips dia sendiri untuk maintain body selepas bersalin.. nak tahu jugak ke? jom kita baca.. nak follow si cantik ni? sila klik link kat bawah sekali ni yea..

I am a mother of 3 + 1 . Jarak setahun - setahun setengah sorang ya! 4 orang anak dlm masa 6 tahun bukan kerja mudah. Jaga body figure lagi susah ..  So lets check this out! )

1. Keep breastfeeding your baby.
Tak ada istilah bila menyusu rasa lapar, asyik makan je pastu badan gemuk. So taknak breastfeed sbb takut gemuk. Padahal, lagi kerap breastfeed, badan cepat turun berat, rahim cepat kecut, anak pun sihat! InshaAllah.. Mak & anak akan sihat dan cantik! Jimat pun jimat kan😉

2. Make sure badan sentiasa panas.
Makan makanan yg memanaskan badan.Halia & lada hitam penting. Kalau perlu makan la jamu yg boleh panaskan badan. Tapi make sure anak dah lepas level jaundis tu. Saya makan jamu seminggu lepas bersalin. Dari anak 1st sampai la yg no 3 mmg dlm pantang tu hari-hari makan jamu kampung yg nenek bidan tu buat sndri. Mmg original bahan2 kampung akar kayu segala..Badan panas mmg cepat lah berpeluh & sihat.

3. Make sure pakai bengkung klu boleh 100 hari.
Kalau lebih lagi bagus sebenrnya. Tapi saya ni pakai Premium Beautiful je sbb mudah nak pasang sendiri. Pakai setiap masa kecuali masa mandi, masa berurut , & tungku je bukak.. Pakai tu biar kemas & selesa.. Makin hari badan makin ikut shape so ketatkan lagi biar ikut sampai kita puas hati blk shape kita.Sebelum pakai tu letak la minyak panas yg rasa selesa utk perut. Lagi cepat kecik perut tu.

4. Make sure TUNGKU tak tinggal.
Saya ni malas sikit bab tungku. Kecuali mak bidan buatkan. So saya tadah je badan saya dia yg uli.Tp bayar lebih sikit lah klu nak suroh org buatkan 😆Sbb tu kena rajin lah klu nak jimat. Kena tungku hari2 sampai habis 44 hari pantang. And sbb tu jgk saya beli CERAGEM. 10 hari mak bidan uli, balance mmg baring atas CERAGEM je.. 2 kali sehari saya mesti buat. Peluh merecik mcm bersauna you alls 😉

5. Jaga makan!
Benda yg masuk perut paling penting. Saya ni takde la follow sgt pantang mcm nenek saya. Tapi saya makan dlm jumlah kecil, tapi kerap. Lapar, makan. Dahaga, minum. Air ais elakkan! lagi lama u elak ais lagi bagus. nak teguk sikit hilang gian takpe la kot 😝 tp jgn lahh yaa.. jgn tiru bab ni.. lagi baik minum air suam je! 
Sup ikan, sup ayam, sup sayur tu mmg kerap la masuk perut hari2. Sup2 tu plk penuh dgn halia & lada hitam 😆 kentut je kejenya. Hehe.. Badan panas, keluar peluh! Cepat la slim.. 😉

6. Vitamin C & habbatussauda.
Saya mmg amalkan dua supplement penting ni. Lagi2 bila pantang. setiap malam telan dulu baru tido. Ikut korang apa yg korang makan. Tapi 2 ni yg saya amalkan.

7. Bilik jgn pasang aircond selama 100 hari!
Kalau boleh jgn lah pasang aircond sampai 100 hari. Masuk kereta tlg la duduk belakang & pakai sweater! Full body kena cover tauu!

8. Pakai stokin. Kaki make sure jgn sejuk.
Ni mmg dari zaman opah pun opah akan bebel. Ada sebab kena make sure kaki tu tak sejuk. Kaki la punca klu tak jaga.

9. Pantang dgn suami.
Haaa yg ni i mmg pegang kata2 opah. Sorry lah husband. 100 hari mmg wajib.

10. Berurut & Bertangas adalah WAJIB
Ni bagi saya wajib untuk bagi badan kita lebih fresh & lebih ringan! Darah berjalan lancar. Tak tersumbat dgn angin & toksin. Buang toksin melalui peluh. Yelah, dah awak tu tgh pantang, nak expect apa? Pg jogging ke kasi peluh keluar? No no no! Mudah je, ambik air , rebus dgn halia , manjakani, serai wangi , daun pandan, daun limau purut , daun mengkudu, daun kunyit, daun limau purut.. Rebus sampai menggelegak, pastu dah settle, klu ada mak bidan , dia buatkan, klu tak suroh suami awak buatkan ya. 

Letak bawah lantai, ambik bedsheet yg besar, letak kerusi, ko duk atas kerusi yg bwh tu air rebusan tu.. ha tangas setengah jam.. seminggu pertama buat 3kali seminggu tu. lepastu seminggu sekali dah ok. 👍 Pastu perghhhh mmg ringan badan. Tapi jgn lupa minum air masak bnyk bagi menggantikan air yg hilang masa bertangas tadi. Badan ringan + wangi tau! Yg "bawah" tu pun rasa fresh! Tiap2 hari make sure basuh yg "bawah" tu guna air rebusan sireh. Cepat luka hilang & ketat 😘 Kata nak mcm anak dara blk.. Tak yah beli product. Alami je! Cepat & berkesan! Tiada was-was.. ewahh.. 



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Daftar--> Jawab Survey--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik YOUGOV dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

Shoping dan dapat Cashback balik? Bestnya.. jom daftar SHOPBACK Percuma sahaja. Lepas ni shopping apa-apa je dapat pulangan duit balik.. untung kan??

Shopping barang paling murah di website online! tak percaya? daftar SGSHOP dan start intai barang2 yang murah giler kat sini!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page



10 Ogos 2017

YEAY! HADIAH EMAK DAH SAMPAI! TQ PRINTCIOUS!

YEAY! HADIAH EMAK DAH SAMPAI! TQ PRINTCIOUS!

Hai.. Assalammualaikum.. Hari tu TB ada share tentang satu website yang kita boleh DIY sendiri hadiah yang kita nak beri pada yang tersayang kan, yang kita DIY sendiri (Do It Yourself) yang pastinya boleh buat si penerima rasa happy dan terharu sangat.. lena dengan tema Printcious "Gift From Your Heart" sebab design itu satu-satunya design yang ada dan tidak boleh didapati di kedai-kedai.. nampak tak betapa besqar memory value terletak disitu? hehehe... 

Seronoknya TB bila dengar emak suka sangat hadiah TB tu.. Hadiah tu TB tempah dekat Printcious aje.. sebab TB tak tahu nak belikan apa untuk Birthday emak kali ni. TB tanya emak nak apa, emak cakap beli apa-apa je.. emak simpan.. emak suka je.. Huhuhu.. 

So, TB nak cari something yang emak bole kenang TB yang jauh fdimata ni.. dan TB nak emak tahu kami sekeluarga sentiasa ingat emak di kampung.. So, TB pun custom design sendiri pada bantal love yang comel ni untuk emak, dan hasilnya macam dalam gambar ni.. sweet sangat kan.. emak kata.. kalau aku rindu.. boleh lah aku tengok bantal kamu ni.. ada cucu n menantu aku sekali ni.. hahaha.. sebak pulak rasa bila mak kata mak suka.. Alhamdulillah..


Bantal yang TB dapat tu macam dalam gambar diatas ni.. design atas ni TB yang masukkan sendiri.. hehehe.. Oh ya.. kalau korang nak custome sendiri, korang pilih lah gambar yang jelas tau.. baru bantal atau apa saja material yang korang nak design tu terserlah.. jangan bagi gambar kabur.. nanti nak tengok pun rasa malas je.. hehehe.. alang-alang nak mendesign sendiri tu.. better pilih siap-siap gambar yang cantik, ok! TB pilih gambar atas ni sebab mak asyik lah tanya-tanya cucunya macam mana.. haa.. ni TB bagi bantal ada gambar baby.. hee.. boleh lah tenung hari-hari.. haha.. 


Mak kata.. bantal ni lembut.. suka peluk-peluk tapi mak sayang nak guna.. mak letak dalam almari.. sebab tak bagi kotor.. ewah.. sayang bebenar ye mak.. hehe.. 

Haa.. kalau korang nak tahu.. ada banyak lagi barang yang korang boleh buat sebagai hadiah untuk yang tersayang.. korang pi je dekat website printcious tu.. ada banyak benda yang korang boleh pilih untuk korang design dan hadiahkan kepada yang tersayang.. cara-caranya mudah aje.. just follow aje step by step yang TB dah tulis kat SINI (sila klik ye!) ..

Pengalaman Shopping di Printcious

TB rasa mudah je shopping kat Printcious ni, senang nak pilih barang, senang nak design, senang nak cash out dan senang nak bayar.. cuma masa mula-mula tu TB agak confuse dengan baucer yang TB dapat.. nak beli something guna baucer rupanya kena tahu yang baucer tak valid untuk apa-apa promosi, maksudnya TB hanya boleh beli dengan harga asal barang tu.. dan baucer yang TB dapat tak termasuk post.. haa.. gitu rupanya.. lain kali TB tahu lah camne .. ni pengalaman pertama shopping dekat printcious.. hehe.. next time boleh shopping lagi..

Tapi TB suka khidmat delivery yang digunakan.. barang sampai dengan selamat dan cepat.. yang ni memang efisien.. terbaik.. hehe

Oh ya.. buat sesiapa yang nak tempah sesuatu hadiah yang special dan lain dari yang lain untuk yang tersayang.. jom singgah website printcious ni.. mana tahu korang dapat idea untuk design something special untuk diberikan sebagai hadiah? haa.. jomm!! 


Lawati Printcious di :

Website - Printcious/blog


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Daftar--> Jawab Survey--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik YOUGOV dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

Shoping dan dapat Cashback balik? Bestnya.. jom daftar SHOPBACK Percuma sahaja. Lepas ni shopping apa-apa je dapat pulangan duit balik.. untung kan??

Shopping barang paling murah di website online! tak percaya? daftar SGSHOP dan start intai barang2 yang murah giler kat sini!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page




RESEPI KEK PISANG SEDAP DAN MUDAH!




RESEPI KEK PISANG SEDAP DAN MUDAH!

Teringin nak buat kek tapi kalau takde Oven, malas betul nak fikir.. Cuma leh tepek resepi dulu la untuk dicuba.. nanti kita cuba ye.. tapi kek pisang bukanlah kegemaran orang dalam rumah kami.. TB je lah yang suka kek ni.. kalau nak makan, pi beli je kat kedai .. cuma ada baiknya tahu resepi ni.. kot la suatu hari ada oven leh masak sendiri dan jamu tetamu di hari raya kan.. 

Bahan-Bahan :
👉4 cawan tepung gandum
👉2 cawan minyak jagung
👉2 cawan gula perang
👉10 biji pisang berangan/bunga/restali
👉6 biji telur ayam
👉2 sudu teh esen vanila
👉2 sudu teh soda bikarbonat
👉2 sudu teh baking powder
👉1 sudu teh garam halus

Cara-cara membuatnya:
◆Panaskan ketuhar dalam suhu 180' selama 10 minit
◆Satukan bahan kering seperti tepung gandum,soda dan baking powder. Ayak adunan tersebut sebanyak 2 kali bagi memastikan kandungan tepung agak ringan
◆Masukkan telur dan gula ke dalam blender dan kisar hingga kelihatan putih dan gebu
◆Pisang dilecek dan masukkan adunan telur tadi ke dalam adunan pisang
◆Masukkan tepung dan minyak.Kacau sebati dengan menggunakan senduk kayu
◆Akhir sekali masukkan adunan tadi ke dalam loyang yang telah dilenser dengan marjerin
◆Bakar selama 1 jam












08 Ogos 2017

SENARAI HADIAH & PENAJA TENGKUBUTANG'S GIVEAWAY! HAPPY BIRTHDAY HUBBY & HARRAZ!


SENARAI HADIAH & PENAJA
TENGKUBUTANG'S GIVEAWAY!
HAPPY BIRTHDAY HUBBY & HARRAZ!

Bismillahirrahmanirrahim.. Hai.. Assalammualaikum.. Petang ni TB nak menyatakan hajat TB sempena Blog kesayangan TB (www.tengkubutang.com) ni yang akan mencapai 6 Juta Pageview tidak lama lagi, Hajat TB itu ialah nak mengadakan Giveaway buat semua yang setia dan selalu mengunjungi blog kesayangan TB ni.. Alhamdulillah.. Masih bertahan lagi blog TB ni..Syukur sangat rasa.. Apa yang TB target dah dapat dengan ber blogging ni.. Ok lah.. tak mahu cerita panjang-panjang.. 

TB just nak up SENARAI HADIAH & PENAJA TENGKUBUTANG'S GIVEAWAY! HAPPY BIRTHDAY HUBBY & HARRAZ! ni untuk tatapan semua.. InsyaAllah.. kalau tak petang ni start.. maybe hari esok (Rabu) TB start adakan Giveaway ni yea! Tengok tahap free TB macam mana lah yea!

InsyaAllah Giveaway ini akan berlansung dari 20/12/2017 sehingga 31/12/2017 dan InsyaAllah pengumuman pemenang akan dibuat pada  3/1/2018.. Jemput join ramai-ramai tau !


HADIAH YANG BAKAL KORANG MENANGI IALAH ::


HADIAH WANG TUNAI :


WANG TUNAI RM50 X 1 PEMENANG
Nor Marshaliza Shaidan
marshalizadotcom IG


WANG TUNAI RM30 X 1 PEMENANG
WANG TUNAI RM20 X 1 PEMENANG
Qiya Saad
Qiya Saad BLOG


WANG TUNAI RM 20 X 1 PEMENANG
Lisa Nurulain 
mawar_Biru89 IG



WANG TUNAI RM10 X 3 PEMENANG
Eintan Nurfuzie 
eintan_nurfuzie IG


WANG TUNAI RM 10 X 2 PEMENANG
Sumariati Iskandar 
Shaklee_Segamat IG


WANG TUNAI RM15 X 1 PEMENANG
Raden Galoh
syahoneykittyshoppe


WANG TUNAI RM10 X 1 PEMENANG
Nor Afdilah Lias 


WANG TUNAI RM10 X 1 PEMENANG

WANG TUNAI RM10 X 1 PEMENANG
Zaza iman 
Zaza Iman IG


WANG TUNAI RM 10 X 1 PEMENANG
Lea Azleeya
lea_azleeya IG


WANG TUNAI RM10 X 1 PEMENANG
Helmi Julia
Kasih Juju FB

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Terima kasih kepada para sponsor kerana sudi menyokong Giveaway TB kali ni.. Jasa korang amat TB kenang dan appreciate sangat-sangat! Hope Giveaway ini berlansung dengan jayanya.. Aamiinnn.. Tunggu yea.. dan jangan lupa join.. ajak kawan-kawan join sekali.. hehehe.. 


07 Ogos 2017

Buat Surprise Dengan Design Sendiri Hadiah dan Barangan Peribadi di Printcious

Buat Surprise Dengan Design Sendiri Hadiah
dan Barangan Peribadi di Printcious 

Selalunya kita tak tahu nak bagi apa dekat orang tersayang kita betul tak? Kalau boleh kita nak lah Hadiah yang kita beri nanti jadi hadiah yang akan menggamit kenangan sampai bila-bila buat diorang betul tak..  Haa.. satu je caranya untuk jadikan sesuatu hadiah tu ada sentimental value tak kira berapa lama digunakan.. iaitu hadiah yang kita design sendiri dan menyimpan memori antara kita dan yang tersayang.. betul tak? Haa.. nak tau kat mana boleh design sendiri ikut citarasa korang? 

Jeng Jeng Jeng bagi korang yang belum tahu tu, korang boleh design sendiri hadiah dan barangan peribadi mengikut citarasa korang hanya di Printcious! dekat situ banyak giler design cantik-cantik korang boleh pilih utnuk design sendiri barangan korang.. Nak custom design sendiri pun boleh tau! just upload design korang punya sendiri.. 


Design Sendiri Hadiah di Printcious 
Dah tak perlu runsing nak bagi hadiah apa sebab korang hanya klik klik klik aje udah siap designnya.. hanya bayar dan tunggu hadiah tu sampai di depan pintu rumah korang/insan tersayang korang. Tak suasah kan? hanya perlu melayari web Printcious kita dah boleh memilih sendiri hadiah mengikut kategori jantina si penerima dan occassion tertentu. Yelah selama ni kan pening nak pilih hadiah untuk lelaki, hadiah untuk perempuan, hadiah untuk suami la, hadiah untuk isteri la.

Oh ya.. kalau korang nak tahu selain menyenangkan kerja kita memilih hadiah berdasarkan penerima, kita juga dapat customize hadiah berdasarkan occassion tertentu. Contohnya seperti hadiah konvokesyen, birthday ke, wedding ke, untuk baby baru born ke, dan macam-macam sambutan lagi. Tak salahkan sesekali meraikan hari istimewa mereka yang kita sayang.

Antara List Cadangan Hadiah Yang Korang Boleh Pilih di Printcious :
- Design T-shirt sebagai hadiah 
- Design Puzzle Gambar sebagai hadiah 
- Design Mug sebagai hadiah 
- Design PU Leather sebagai hadiah 
- Design Baby Rompers sebagai hadiah 
- Design Keychain sebagai hadiah 
- Design Phone Case sebagai hadiah 
- Design Cushion sebagai hadiah

Design Barangan Peribadi di Printcious 
Printcious ni yang bestnya, korang boleh design dan hadiahkan kepada yang tersayang dan yang best jugak kita pun boleh je belikan something untuk diri kita sendiri sebagai kenangan dimana hasil karya design kita tu tertepek pada hadiah yang kita design di Printcious ni.. haa.. Semua barang-barang peribadi tu kan boleh customize sendiri ikut citarasa kita. Paling penting.....tiada minimum order. dan lain daripada yang lain.. orang lain mesti tak jumpa yang macam kita design ni kat luar sana.. percayalah! 

Cara Membuat Pembelian di Printcious

1. Login akaun
2. Pilih Product
3. Muat naik gambar / design
4. Tambah text
5. Order
             
6. Tunggu Barang Sampai horray!

-------------------------------------------------------------------------------------
jom Tengok STEP BY STEP Cara Nak Order!

01. Login Akaun
First sekali kena ada akaun Printcious. Caranya daftar PERCUMA aje.. Kalau belum ada akaun Printcious senang aje, korang boleh sign up terus dekat situ menggunakan akaun facebook korang. Tak susah pun.. klik klik aje dah jadi member.. hehehe.. kalau takda facebook pun boleh, sign up macam biasa je..
02. Pilih Product 
Klik aje mana-mana produk yang korang nak beli di website Printcious ni. Kat sini terdapat bermacam-macam kategori untuk korang memilih. Semua ada depan mata .. Kadang sekali tengok je kita dah tahu apa kita nak cari sebenarnya.. hehe.. TB geram bantal tu.. grrrr....
3. Muat naik gambar / design + 
Kalau dah ada gambar atau design yang dah sedia ada, bolehlah upload terus je. Tambah text kalau nak. Ikutlah kreativiti masing-masing.
4. Tambah text
kot la korang nak tambah ayat-ayat dan madah-madah untuk tersayang.. boleh je tambah.. 
5. Order 
Kalau rasa dah puas hati dengan design, maka teruslah 'Add to Cart' dan bayar tanpa ragu-ragu. Yang bestnya dengan Printcious ni, mereka murah dengan promosi, jangan sia-siakan coupon promosi yang diberi ok. Haha.
Pembayaran boleh dilakukan melalui mana-mana bank yang tersenarai dibawah :



6. Selesai !

Ok dah siap, senang je kan! Sekarang masa untuk tunggu barang sampai ke tangan korang aje.. Oh, ya.. Printcious menggunakan perkhidmatan kurier Skynet, Pos Laju & Ninja Van untuk menghantar barang-barang supaya sampai dengan cepat dan selamat.

Ha.. berminat tak nak shopping dan design sendiri hadiah kesayangan korang untuk dijadikan hadiah istimewa orang tersayang?? kalau berminat boleh lah singgah dan terjah link-link dibawah ni yea.. jangan lupa follow dan LIKE ok.. ta ta ta....

Lawati Printcious di :

Website - Printcious/blog

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )
Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 

Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Daftar--> Jawab Survey--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik YOUGOV dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

Shoping dan dapat Cashback balik? Bestnya.. jom daftar SHOPBACK Percuma sahaja. Lepas ni shopping apa-apa je dapat pulangan duit balik.. untung kan??

Shopping barang paling murah di website online! tak percaya? daftar SGSHOP dan start intai barang2 yang murah giler kat sini!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


nuffy2

GA New