Nuff

08 Februari 2018

GLOW GELENGGANG PENAWAR GATAL-GATAL KULIT SEPERTI ECZEMA, PANAU DAN SEBAGAINYA


GLOW GELENGGANG PENAWAR GATAL-GATAL KULIT
SEPERTI EKZEMA, PANAU DAN SEBAGAINYA


Bagi TB yang selalu mencari penyelesaian untuk masalah kulit Psoriasis TB ni semestinya tak jemu berusaha mencari produk yang dihasilkan secara semulajadi tanpa bahan kimia berbahaya, kalau boleh nak je guna bahan semulajadi macam orang-orang lama kita buat dulu, cari daun-daun di hutan rimba, tumbuk daun tu sampai hancur dan tampal pada bahagian yang bermasalah tu, dan hasilnya memang diakui berkesan cuma memerlukan masa yang lebih sikit untuk menampakkan kesan .

Haha.. tapi zaman moden ni manalah nak mencari daun-daun ajaib di hutan banat tu kan, siapa pulak nak turun ke hutan rimba tu semata-mata nak cari daun-daun untuk buat ubat? Silap-silap bukan daun yang dijumpai.. tetapi Pak Belang or Pak beruang pulak yang kita jumpa.. wakakaka..


Haaa.. oleh sebab itulah sekarang ni pengguna lebih suka mencari produk yang ready made je.. janji produk tu no paraben, no mercury, no bahan kimia berbahaya, no steroid dan no minyak haiwan bagai dan yang paling penting ada sijil KKM dan ada Sijil Halal.. 

Haaa.. nak tahu tak daun ajaib yang TB sebut-sebutkan diatas ni tentang daun apa? Haa.. kalau nak tahu TB sedang cerita tentang produk yang dihasilkan dari Daun Gelenggang yang sudah diketahui ramai khasiat dan kebaikannya untuk masalah kulit. 


Meh TB nak citer pasal produk Glow Gelenggang ni.. sesuai untuk mereka yang ada masalah kulit macam TB ni ha.. Kalau korang ada masalah kegatalan pada kulit akibat dari eczema ke, panau ke, ruam ke atau gatal akibat kesan gigitan nyamuk mahupun gigitan dari hama/kutu kucing pun boleh diatasi dengan glow gelenggang ni tau. Malah.. untuk yang ada Psoriasis macam TB pun boleh guna produk ni tau.. TB rasa kurang gatal lepas sabun dan sapu minyak tu di bahagian anggota yang bermasalah.. 

Glow Gelenggang membantu mereka yang bermasalah GATAL-GATAL KULIT, yang disebabkan oleh :

➡️ Eczema
➡️ Psoriasis
➡️ Panau
➡️ Kurap
➡️ Kulat air
➡️ Kayap
➡️ Kudis buta
➡️ Bisul
➡️ Kurap susu
➡️ Resdung



Bahan yang digunakan adalah diformulasikan dari 100% bahan semulajadi dan bebas dari bahan kimia yang berbahaya, Bebas Steroid,  kerana ia dihasilkan menggunakan bahan organik seperti daun herba gelenggang ( cassia alata ), habattus sauda, susu kambing, minyak argan, minyak zaitun dan juga menthol.


Bahan-bahan yang digunakan mempunyai khasiat yang bagus untuk merawat masalah kulit :

Gelenggang ( cassia alata )
Membantu mengurangkan radang dan menyembuhkan penyakit luaran

Minyak Argan 
Menjadukan kulit lebih licin, halus dan mudah meresap ke dalam kulit

Minyak Zaitun
Bertindak sebagai pelembab yang sudah terbukti untuk masuk ke dalam lapisan kulit paling dalam

Susu Kambing
Susu Kambing sememangnya mempunyai nutrisi yang banyak untuk mencegah kulit kering, melembab serta bantu mencerahkan warna tona kulit

Crystal Mentol
Melega serta menyejukkan kulit


CARA GUNA SET GLOW GELENGGANG 




Guna Sabun Herba Setiap kali mandi, kalau boleh guna 2-3 kali sehari secara konsisten yea! boleh guna pada muka dan badan .



Lepas mandi tu, Picit dan sapu minyak herba ke tempat yang bermasalah dan biar sehingga meresap ke dalam kulit, Kalau nak sapu sebelum masuk tidur & bila perlu / gatal pun boleh.. takde masalah.

Guna 2-3 kali sehari secara konsisten untuk hasil yang optimum .


TB perasan setiap kali TB guna Sabun Herba Glow Gelenggang ni kan.. Si Butang ni asyik la nyendeng2.. Apa.. Dia ingat makanan ka sabun tu?? haishhh.. Nak selfie dengan produk pun masuk muka dia dalam gambar.. hahahaha.. 


Set Produk Glow Gelenggang ada 2 item iaitu :
1.) Minyak Herba Organik Gelenggang dan
2.) Sabun Herba Organic 

Minyak Herba Gelenggang Plus Habbatus Sauda (30ml)
Tak Panas , Tak Memedihkan , Tak Merengsakan , Tak Busuk

Organic Herbal Soap Glow Gelenggang (50gm)


Apa Yang Best Tentang Glow Gelenggang

Disebabkan ia diformulasikan dari 100% bahan semulajadi, bebas bahan kimia, bebas Steroid maka korang tak perlu risau kerana ia selamat digunakan untuk semua masalah kulit termasuk kulit sensitif, Eczema mahupun Psoriasis macam TB ni pun boleh guna produk Glow Gelenggang ni tau! 

Haa.. lagi satu kalau korang nak tahu Pengguna Glow Gelenggang ni kebanyakannya terdiri dari pelbagai peringkat umur tau... maksudnya sesiapa pun boleh guna termasuklah budak kecik ke, lelaki ke, perempuan ke, muda atau tua pun boleh guna malah ibu hamil tak terkecuali juga.. Pendek kata produk ni Mesra Pengguna gitu kan!

MENGANDUNGI HERBA GELENGGANG & 3 JENIS MINYAK; (HERBAUTUS SAUDA, ZAITUN & ARGAN
Macam apa yang TB  dah sebutkan kat atas, produk Glow Gelenggang ni mengandungi Herba Gelenggang dan 3 jenis Minyak iaitu Habbatus Sauda, Zaitun dan Argan. Bagi yang belum tahu tu herba gelenggang ni memang power sebagai agen anti-kulat & anti-bakteria. Ia memang berkesan menghilangkan kegatalan akibat resdung & penyakit kulit lain seperti eczema, kurap, panau, bisul & kudis buta,

Dan, inilah satu2 nya formula sabun herba yang paling banyak sekali minyak yang premium. Kenapa? Kerana minyak akan 'kunci' lapisan kelembapan dari tersejat. 

Makanya sebab itulah sabun herba ni TAK KERING, TAK PEDIH dan TAK MERENGSAKAN KULIT kita, juga muka pun tak rasa berminyak bila pakai ni, rasa lembab jer kulit.. Sejukk je..

MEREDAKAN KEGATALAN KULIT
Kajian pakar dalam penilaian makmal mendapati Daun Gelenggang (Cassia Alata) sangat berpotensi sebagai antiseptik dan memiliki ciri-ciri sangat mengagumkan dalam penyembuhan luka. Gelenggang ini juga dipanggil sebagai “Ringworm Bush” kerana sifatnya yang sangat berkesan ke atas kulat (fungicidal), untuk merawat kurap (ringworm), panau dan lain-lain jangkitan kulat kulit.

PENGGUNAAN ESTRAK BAHAN DIOPTIMASIKAN  
Maksudnya ialah selagi boleh letak bahan-bahan tu, selagi tu nak letak bagi produk tu hampir 100% bahan semulajadi tak campur apa-apa untuk pekatkan ke apa.. Kalau korang dha beli sabun dia nanti, cuba perhatikan tekstur sabun herba tu nanti. Boleh nampak kan banyak bahan dalam tu, ini bukti yang pengasas ni tak kedekut bahan, bila bahan bagus banyak, barulah kesan pun PANTASSSS! Sangatlah berbaloi !

SABUN HERBA PLUS SCRUB
Ramai pengguna bagi feedback berpuas hati dengan sabun ni, sambil cuci muka/badan, sental dan tonyoh-tonyoh aje untuk tanggalkan daki-daki di badan, seterusnya kulit akan jadi bersih dan lembut aje .. Tak perlu dah nak cari produk lain untuk scrub badan, guna sabun yang sama pun dha boleh scrub badan.. jimat bukan!

TAHAN LEBIH SEBULAN
Hahh.. TB kalau beli something memang kalau boleh berbaloi lah dengan harga, boleh pakai lama atleast dalam masa sebulan lebih ke kan.. Menurut pengguna sebelum ni kata mereka Glow Gelenggang ni sangatlah berbaloi dibeli... katanya lagi sebotol minyak herba tu, boleh tahan smpai 2-3 bulan... jimat duit gaji. 

Opss.. Nama dia herba, ada yang tak suka bau herba kan? haaa.. tapi jangan risau lah! Glow Gelenggang ni nama jer herba tapi takde bau ubat, takde rasa pedih, takde rasa panas & takde keringkan kulit. Glow Gelenggang ni bau wangi.. macam bau aiskrim coklat plus Vanila gitu.

Oh ya.. lupa pulak.. diingatkan jangan sapu Minyak Herba Gelenggang Plus Habbatus Sauda tu dekat bahagian luka tau!! tunggu luka dah kering baru sapu yea..


HARGA


Harga bagi sabun herba/minyak herba ni hanya RM47.00. Tapi kalau nak untung.. beli satu set (sabun dan minyak), total RM70.00 sahaja. Jimat kan?


Testimoni TB Sendiri :


Bagi TB yang dah pakai sabun ni selama 4 hari TB belum nampak kesan yang ketara lagi cuma adalah sikit TB nampak hasil positif dia apabila TB gunakan dekat kawasan kulit TB yang sememangnya ada masalah gatal-gatal dan alahan kesan dari masalah kulit TB iaitu Psoriasis..

Bagi yang tak tahu apa itu Psoriasis, korang boleh baca dekat SINI SINI dan SINI yea..

Berbalik pada feedback TB tentang produk Glow Gelenggang ni tadi, seperti TB kata tadi TB baru guna selama 4 hari dan hasilnya belum nampak sepenuhnya lagi.. So, dah cukup seminggu atau lebih TB akan update balik kondisi kulit TB selepas menggunakan produk ni yea..

Cuma TB nak share jugak sedikit kesan yang TB dapat rasa iaitu bahagian kulit kering di siku TB dah makin lembut dan seperti nak sembuh je.. Tapi kita tunggu update dari TB nanti yea..

Tentang bau dia pula.. TB suka bau dia sebab bau nya macam vanila gitu macam bau coklat pun ada.. rasa macam nak gigit-gigit je sabun dia tu.. minyak tu pun rasa nak jilat je sebab macam bau makanan.. haha.. nasib baik bukan bulan puasa.. hehehe.. 

Sabun tu comel je sebab ada bentuk love kat tengah-tengah dia.. kombinasi warna sabun pun mantop.. TB dah try kedua-dua produk glow gelenggang ni.. memang betul lah macam orang kata.. best sebab bau dia wangi dan sedap dipakai di wajah.. tak mengeringkan muka, dan banyak bahan semulajadi yang TB rasa serasi dengan kulit sensitif TB ni..

Haa.. ini dulu testimoni TB buat masa ni.. sebab baru guna 4 hari kan.. nanti TB akan update kat sini feedback terbaru yea! stay tune! Tapi untuk meyakinkan korang tentang produk ni bagus ke tak, korang boleh baca sendiri testimoni pengguna-penguna yang lain dibawah ni dan nilaikan sendiri yea!

Tips untuk penjagaan sabun dan minyak herba
Mudah je..sabun tu kalau nak tahan lama, boleh lah potong sikit beberapa bahagian, pastu jangan biar sabun tu terendam, kena simpan kat dalam bekas yang kering..

Manakala minyak herba lak, pastikan simpan pada suhu bilik, elakkan dari kena direct cahaya matahari sebab nanti boleh kurang/jejaskan khasiat minyak tu.. ada paham?? hehe

Testimoni Dari Pengguna-Pengguna Lain :

testimoni Eczema Kulit Kepala Bayi














Haa.. kalau sesiapa berminat nak cuba produk ni utnuk masalah kulit gatal-gatal korang tu.. Jom order dan alami sendiri hasil penggunaan Glow Gelenggang ni.. Oh ya.. dapatkan potongan RM10 dengan menggunakan kod promo TB di bawah ni..

Caranya mudah je.. order Set Glow Gelenggang ni melalui whatsapp dan taip sekali code promo TB10 ke no. 014-544 5951



Untuk maklumat lanjut, sila contact :



FB Page : 

Website : 

WhatsApp : 
014-544 5951


BUNUH SEMUA BAYI KEMBAR 12? SEDIHNYA..

BUNUH SEMUA BAYI KEMBAR 12? SEDIHNYA.. 

Sedihnya baca tentang berita Bayi Kembar 12 yang terpaksa dibunuh dengan cara yang amat tragis oleh Ibu Bapa mereka sendiri hanya kerana terpaksa menurut undang-undang negara itu yang tak membenarkan beranak ramai.. giler lah! satu keluarga satu anak je? biar betul? 

Hemm..sedih sangat bila tengok anak-anak yang tak bersalah ni bagai menunggu hukuman gantung je.. Allah.. begitu murah nyawa bayi disana yea.. sedih TB tengok.. tak boleh ke anak-anak tu diserahkan kepada yang memerlukan? beri kepada mereka yang memang tiada anak ke.. daripada ambil tindakan bunuh anak-anak yang tidak berdosa tu? 

TB tahu undang-undang ni dah ada sejak 1983 tu lagi.. tapi kenapa perlu bunuh bayi sekecil tu.. hukuman dilempar dari puncak gunung tu sangat kejam.. Allahuakbar.. 


Jinan Huang , seorang ibu yang sudah berumur 33 tahun , melahir kan bayi kembar 12di Shanghai pada hari isnin yang lalu . Jinan , sekarang ini berada keadaan stabil setelah proses melahir kan selama lebih kurang 31 jam , di berikan peluang selama seminggu oleh kerajaan untuk memutuskan untuk seorang bayi sahaja yang akan di pilih untuk dibesarkan .

“Saya bersama suami belum boleh memastikan pilihan.. , ” ujar Jinan yang bercakap kepada wartawan beberapa saat setelah kelahiran yang ajaib tersebut terjadi .“ 

Tetapi kami telah mempertimbangkan dengan serius untuk membesarkan seorang bayi lelaki yang lahir pada urutan ke dua.. Dia ada-lah bayi paling berat dan oleh kerana itu kami berharap bayi tersebut akan berumur panjang dan kelak boleh men-jaga kami di usia tua nanti . ”


“ Kami pasti-nya tidak akan me-milih bayi perempuan , ” tambah suami Jinan . “ Kami yakin dengan keputusan kami .”

Lagi sebelas baki bayi yang tidak dipilih oleh Jinan dan suami-nya akan di lemparkan dari atas puncak gunung , sesuai ke-tetapan yang sudak termaktub dalam Undang-Undang Kelahiran Kembar China . Sejak undang-undang ‘Satu Keluarga Satu Anak’ diwartakan pada tahun 1983 , kerajaan China sudah mem-bunuh lebih dari 65 juta bayi kembar di negara tersebut .


Jinan , yang mengaku bahawa sudah bertahun – tahun berusaha mendapatkan anak , dengan tegas menolak tuduhan bahawa dia mengambil pil-kesuburan disifatkan sebagai, sebuah amalan yang juga di janjikan dengan hukuman mati di China

“ Saya tidak mengerti kenapa ini boleh terjadi , ” tambahnya . “ Kepada seluruh rakyat China dan para pe-mimpin kami yang terhormat , saya memohon permintaan maaf atas ke-lahiran bayi kembar kami yang memalu-kan dan tidak bertanggung jawab ini . ”

Sifat ke perimanusiaan di negara China rasa-nya sudah lama PUPUS , kenapa kami berkata begitu? kerana sudah banyak kes , cerita mahu pun berita yang kita dengar mengenai bayi di makan , kanak – kanak di dera , kanak -kanak dipukul dan kes kanak-kanak yang dilanggar , namun tiada mana-mana pihak yang mahu tampil untuk membantu!

Kredit: jomshare.com


07 Februari 2018

TERUJA DENGAN SET PRODUK AR BEAUTY BY DIVINE


TERUJA DENGAN SET PRODUK AR BEAUTY BY DIVINE 

Produk Penjagaan Kulit / Skincare dari AR Beauty By Divine adalah satu produk yang telah berada di pasaran Indonesia dan menjadi pilihan wanita-wanita disana.. Kini di Malaysia juga telah mula dipasarkan dan semakin mendapat tempat dikalangan mereka yang memitikberatkan soal kecantikan dan kesihatan kulit wajah tidak kira lelaki atau wanita .

Produk AR Beauty By Divine ni TB suka sangat sebab ia Kaya dengan Vitamin A, Vitamin C, Vitamin E, Peptide, Amino Asid, Royal Jelly Extract, Aloe Barbadensis Leaf Extract dan banyak lagi bahan yang selamat digunakan.. So takde bahan-bahan kimia yang berbahaya dalam produk ni..


Jangan khuatir yea... bahan kimia seperti Steroid, Mercury, Mineral Oil, Paraben, Hydroquinon atau bahan-bahan lain yang merbahaya tiada dalam produk ni.. So gunakan tanpa was-was .. hehe..

Fungsi Produk ini :

1.) Merawat dan membantu menghilangkan bintik hitam,
2.) Mencerahkan kulit muka,
3.) Mengurangkan bekas jerawat dan parut,
4.) Menjadikan warna kulit lebih sekata,
5.) Mengurangkan kegatalan serta keradangan,
6.) Menegangkan kulit dan menghaluskan kulit muka

4 Produk yang terdapat dalam set ini ialah :

1.) Facial Gentle Cleanser
Produk ini sesuai digunakan oleh semua jenis kulit dan ia dikatakan boleh membantu kulit menjadi lebih lembap, licin dan juga lembut. TB dah guna dan rasa best sebab tak pedihkan muka, tak mengeringkan muka dan tak jugak meninggalkan kesan minyak di muka.. bau sedap macam bau natural, tiada bau bahan kimia yang kuat, buih pun tak banyak tandanya ia produk yang tidak menggunakan bahan kimia yang berlebihan dan berbahaya .

Cara guna :
TB cuci wajah dengan tisu basah dulu, pastu baru basuh muka dengan Facial Gentle Cleanser ni, then keringkan wajah dengan tual lembut. Rasa segar je wajah lepas tu, muka terasa lembut dan lembap je.. 


2.) Facial Gentle Activator
Gentle Facial Activator ini digunakan untuk mengembalikan Ph kulit, mengecilkan pori pori pada wajah, mengurangkan kegatalan serta memperbaharui kulit wajah supaya kulit menjadi lembut, segar dan juga berseri.

Cara guna : 
Semburkan dengan sekata di wajah. Biarkan selama 1 hingga 2 minit. Selepas itu tekap muka dengan tisu untuk membuang lebihan air di muka . Macam TB, TB suka dap-dap je muka bagi air lebihan tu meresap dalam kulit.. hehehehe.. tak letak tisu pun.. biar kering sendiri.. ikut suka korang nak macam mana ..

3.) Day Cream 
Nourishing Day Cream diformulasikan khas dengan SPF15. Ia dapat membantu mengekalkan hidrasi wajah, mengekalkan kelembapan semulajadi kulit, menghalang kulit daripada sinaran UVA dan UVB serta mencerahkan kulit dan mejadikan tona kulit lebih sekata.


Cara guna :
Sapu rata pada wajah dan leher selepas menggunakan Revetilizing Serum . Tang mata TB lebihkan sikti krim ni sebab TB ni mata lebam.. haha.. ada krim ni leh cover sikti lebam tu.. haha..

4.) Night Cream
Disebelah malam pula, korang gunakan Replenishing Night Cream. Krim ini mengandungi bahan anti penuaian dan pengelupasan yang maju, kaya dengan Emolien, kolagen laut dan rantai amino asid. Krim malam ini dapat membantu melindungi kulit daripada kerosakan UV dan memperbaiki tisu yang rosak.

Cara guna :
Sapu rata pada wajah dan leher  1/2 jam (30minit)  sebelum tidur .. Jangan time nak tidur baru pakai nanti sayang je krim melekat kat bantal.. Ni muka ke bantal yang pakai? hahaha..

Satu lagi item perlu ada untuk melengkapkan rejim kecantikan harian korang.. jeng jeng jengg.. ini dia.. Revitilizing Serum yang sangat diperlukan untuk menjadikan wajah lebih mantop.. =)

Revitilizing Serum (dijual berasingan) 
Revitalizing Serum dari AR Beauty mengandungi peptide yang berfungsi sebagai tahap Neurokimia untuk membantu stimulasi untuk menghasilkan lapisan kulit tegang seperti kolagen dan elastin. Ia dikatakan mampu untuk menenangkan kedutan dan membaikpulih tekstur kulit, mengurangkan garis halus, memperbaharui tona kulit dan lain lain lagi .

Cara guna : 
TB guna serum ni selepas sembur Facial Gentle Activator tu.. TB drop dalam 2-3 titik di bahagian dahi, pipi hidung dan dagu.. then ratakan seluruh muka.. kalau rajin.. buat urutan secara membulat diwajah bagi serum tu serap sepenuhnya .

Oh ya.. Harga pengenalan untuk produk ini ialah RM120 sahaja (tidak termasuk pos) . Better ambil sekali serum dia tau.. barulah dapat kesan yang maksimum.. tambah lagi RM70 untuk Serum tu..



Packaging dia menarik.. TB bagi 5 bintang sebab Design pada kotaknya cantik.. pastu tema kaler putih dan Gold kecoklatan tu menampakkan produk ni begitu awesome.. nampak mahal ..


Kotak kecil yang TB pegang tu Serum tau.. Dijual berasingan.. harga RM70 


Tengok isi dalam kotak .. cantik kan susunan dan kaler tema dia.. TB suka set ni.. ehem-ehem.. Serum tu.. Wajib ada tauu.. baru complete!! haha


Haa.. Botol bewarna biru ni lah rupa Serum tu yea.. Serum ni dijual berasingan, harga pun tak lah mahal mana pun .. hanya RM70 SAHAJA (tak termasuk postage yea) . Bagi TB kalau beli apa-apa produk skincare, Serum ni perlu ada yea sebagai pelengkap rejim kecantikan kita.. sebab serum ni memulihara dan memelihara struktur kulit kita agar sentiasa segar bermaya .


Beli satu set utnuk hasil yang maksimum.. 




Yang ni pulak Nourishing Day Cream with SPF15 namanya.. dipakai selepas pakai Serum, Nourishing Day Cream with SPF15 ni kita pakai pada waktu siang yea.. Sebab dah namanya pun Day Cream kan.. hehehe.. untuk melindungi kulti wajah kita di siang hari..


Macam ni rupa didalamnya .. TB suka bila sapu rasa rata dan licin je .. tak bercapuk.. bau pun ok tak macam sesetengah day cream yang bau chemical kuat.. 


Krim malam dan krim siang diadatangkan dalam bekas yang bersaiz sama iaitu Saiz 10g, boleh pakai sebulan atau lebih.. ikut pada penggunaan.. tak perlu sapu banyak.. nipis-nipis cukup.. hasilnya tetap tip top.. hehe


Yang ni rupa krim malam nya.. 

  

Testimoni Dari TB sendiri :
Ok lah.. Sepanjang TB guna satu set termasuk serum ni selama seminggu lebih, TB boleh katakan yang TB happy jumpa produk ni sebab masalah kulit TB yang TB risaukan selama ni dah ada penyelesaian, JERAGAT yang TB risaukan selama ni dah makin pudar dan nipis sejak TB pakai set AR Beauty By Divine ni.. Alhamdulillah.. lega rasanya.. Mula-mula pakai dalam 2-3 hari macam tak nampak kesan.. mungkin sebab jeragat tebal sangat kot kan.. lambat kesan dia.. tapi lepas sehari demi sehari.. nampak macam dah makin nipis jeragat tu.. hehehehe.. mula la muka macam nak senyum panjang.. kih3..

Meh tengok gambar bawah ni.. ni gambar wajah TB sebelum menggunakan set  AR Beauty By Divine ni, cuba tengok tang pipi TB tu, ada nampak macam gelap tu kan.. haa.. tu la jeragat yang TB risaukan tu.. Orang kata kalau dibiarkan boleh jadi membesar tau.. Tapi mujurlah TB jumpa gak produk yangs esuai utnuk mengatasi masalah ni..


JERAGAT HILANG, KULIT LEMBAB DAN TIDAK KERING, KULIT MUKA TIDAK GATAL MACAM SELALU .. 

haaa.. itu testimoni dari TB sendiri yea.. kalau orang lain TB tak tahu lah apa pulak feedback korang sebab lain orang lain kondisi kulitnya kan.. so hasil pun lain-lain.. mungkin lebih cepat atau lambat sikit nak dapat hasil yang diingini.. yang penting.. istiqomah aje yea.. hehehe..

Selain tu.. meh tengok testimoni bergambar yang lain..  



TESTIMONI BERGAMBAR PENGGUNA-PENGGUNA LAIN :




Ha.. Nampak tak beza sebelum dan selepas? ada yang masalah jerawat, parut jerawat, semua makin pudar dan perlahan-perlahan hilang.. Ada juga yang bermasalah kulit didatangi faktor penuaan macam kedutan-kedutan pun dapat hasil yang menggembirakan selepas 1-2  minggu guna.. haa.. ada sesiapa yang dah mula berminat tak?

Bagi Sesiapa yang berminat tu nak order boleh lah terjah link-link dibawah ni yea.. dan bagi sesiapa yang berminat nak tambah pendapatan, boleh lah daftar jadi agent sebab AR Beauty memang sedang mencari Agent untuk produk mereka ni.. apa kata jenguk-jenguk dulu link dibawah ni ye!


Facebook : 

Instagram : 

WhatsApp : 
+60124774874 / +60126012190


06 Februari 2018

The cost for an upgrade: HDB to condominium


The cost for an upgrade: HDB to condominium


Interested to upgrade from a HDB to a condo? Here’s how much you should prepare before buying a private property. Maybe this info can help you to avoid from getting into trouble if you have not prepared for an extra funds in this matter .

In the current market and economy, there are people who are interested to upgrade their HDB to a condominium. The upgrade from HDB to a condominium to fulfil your dreams for a bigger and more luxurious place does not come cheap, however. You would need to do your research before deciding to commit to such a cost

In some situation, getting a new HDB in areas like Woodlands may be more tempting than to commit to an expensive acquisition of a condominium. This solely depends on the investor’s appetite and desire to acquire the property for their own reasoning. 

Below is the few information to consider before making the upgrade.

With Singapore’s property market in a long slump, some people now have an opportunity to upgrade from an HDB to a condo. In fact, property prices are down around 10.8% since the peak in 2013, making this a rare opportunity. But can you afford to make the leap? Here are the numbers to consider:

Cost Assumptions

For the purposes of this guide, we will assume the cost of the condo is S$1 million. We will also make the following assumptions:

  • You are selling your flat for S$500,0001;
  • The loan tenure for the condo does not exceed 30 years, and your age would not exceed 65 at the time the loan ends;
  • You have past the Minimum Occupancy Period required by the HDB board;
  • You do not have significant outstanding loans besides the mortgage you are going to take up for the new house.

1. The money from the sale of your flat will be refunded to your CPF Ordinary Account (OA), along with the accrued interest. For simplicity’s sake, we are assuming S$500,000 has been refunded to the CPF account. To obtain more accurate info, one should refer to the CPF website online for more accurate information. 


Deduct the Down Payment 

When you are buying private property in Singapore, you cannot use a HDB concessionary loan. You’ll need a seek out a bank loan instead. Most bank loan is able to finance up to 80% of the condo’s price if you are below the age of 65. As you age, the banks might offer lower margin of finance to reduce their risk. Of the remaining 20%, up to 15% can come from your CPF OA. The balance 5% must be paid in the form of cash in order for you to secure the purchase of the condominium.

According to the above information, the down payment on a S$1 million condo is thus S$200,000. Of this amount, S$150,000 can come from CPF (S$500,000 was refunded from the sale of the flat, as per above assumptions). This leaves you with having to pay S$50,000 in cash, as a minimum down payment. 

It is inadvisable to borrow this S$50,000, as doing so will affect your Total Debt Servicing Ratio (TDSR). Your monthly debt obligations cannot exceed 60% of your monthly income; if it would, you will have to take a smaller loan. Click here to check out the latest TSDR rules.


Pay the Buyer’s Stamp Duty

Most people do not consider the fact that any property acquisitions are liable to pay for the stamp duty. You have to pay the Buyer’s Stamp Duty (BSD) for the purchase of your property. This amount is a percentage of the property price or value, whichever is higher. Check here for the BSD regulations. It is as follows:

  • First S$180,000 of property price or value: 1%
  • Next S$180,000 of property price or value: 2%
  • Remaining amount: 3%

The condo is S$1 million. 

For the first S$180,000, you will pay S$1,800. For the second S$180,000, you will pay S$3,600.

The remaining value (S$1 million – S$180,000 – S$180,000) = S$640,000. 3% of this remaining value is S$19,200.

As such, the total BSD you will pay is S$19,200 + S$1,800 + S$3,600 = S$24,600.

BSD is paid at around the same time you sign the Option to Purchase (OTP).

However, the BSD would be determined by a formal valuation by the relevant agencies. The selling price does not mean that that the amount that you would be paying. If the valuation price is higher than the seller’s price or the seller’s price is higher than the valuation price, the BSD would be charged upon the higher value instead of the lower value.


Make Sure You Have Cash for Renovations

The cost of this varies, depending on what furniture you will buy, whether you will hire an interior designer, and so forth. Whilst you can take a renovation loan, it is always best to save up instead as the interest rate for a renovation rate is not low. Be prepared to recycle some old furniture or be inspired by designed from Pinterest or IKEA to help you decorate your new home.


Pay Your Property Agent

Most property agents charge 2% of the property value. This is a common practice in today’s market. If you are hardworking, you could opt to list your HDB for sale in websites such as the enclosed link here 

If you buy from a developer, it is common for the developer to pay your agent’s commission. If you buy a resale condo, it is common for the seller to pay, and then the seller’s agent and your agent will work out the commission between themselves. 

As such, we assume you pay no commission for the purchase of your condo. However, we will assume you pay a property agent for the sale of your flat. At S$500,000, this works out to a commission of S$10,000. Do note that the sale of your property does not require the use of an agent. The agent should only be employed if you are lazy to manage your own ads listing.


Pay Monthly Maintenance Fees 

The maintenance fees for condos are much higher than the conservancy charges you’re used to. Expect to pay S$200 to S$300 per month, for your S$1 million condo doesn’t matter if your condo is in Woodlands or Orchard. For higher end condos with a concierge service can run up charges of S$800 to S$1,500 per month, but these are normally found in luxury developments, not regular condos. You should do your due diligence before committing to the purchase. You might not like the amount being charged to maintain your condominium.


Total Cost

Overall, you’ll want to have around S$99,600 in cash before making the leap. After that, you will have to make the monthly loan repayments (this depends on what loan package you get), as well as the monthly maintenance fees. 


KESERONOKAN BERSUKAN DENGAN KOLEKSI ‘SUKAN RIA’ CARRIE JUNIOR


KESERONOKAN BERSUKAN DENGAN KOLEKSI ‘SUKAN RIA’ CARRIE JUNIOR

Seronok je Harraz bila tengok botol Carrie Junior ni.. macam dia faham je botol ni la mandian yang selalu mama dia guna time mandikan dia tu.. Tapi paling dia suka ialah main dengan botol carrie junior ni.. suka sangat main botol kosong.. di lambung-lambung dan di ketuk-ketuk ke lantai.. hahaha.. sabar je la.. Tapi bukan itu yang TB nak ceritakan hari ni. Yang TB nak ceritakan sebenarnya ialah tentang Koleksi 6 figura mainan comel yang dikenali sebagai ‘Sukan Ria’ dibawakan istimewa untuk kanak-kanak oleh CARRIE JUNIOR .


Masa mula-mula dapat parcel ni, TB yang suka lebih-lebih sebab TB memang sukakan design kartun / label botol Carrie Junior ni.. hahaha.. nampak tu ada macam bentuk kuku Gajah.. haha.. sweet kan..


Selain tu ada disertakan satu figura mainan comel pada ruang tersembunyi di botol carrie Junior ni.. 


Harraz pun masih menggunakan Carrie Junior baby bath sekarang ni.. nanti nak beli lagi yang untuk head to toe tu.. yang tu boleh syampu rambut sekali kan.. 


Dapat sekali Paper Bag dan mainan tu.. 


Apa-apa pun , jom kita baca apa kisahnya kali ni ..  

KESERONOKAN BERSUKAN DENGAN KOLEKSI ‘SUKAN RIA’ CARRIE JUNIOR

MENGGALAKKAN GAYA HIDUP AKTIF SERTA IMAGINASI YANG KREATIF UNTUK KANAK-KANAK!

Kita telah mencapai zaman di mana teknologi mula mengambil alih interaksi ibu bapa dengan anak-anak secara perlahan-lahan. Kanak-kanak yang terdedah kepada teknologi akan lebih cenderung ke arah menjalani gaya hidup tidak aktif kerana leka dengan alatan gajet. Kanak-kanak secara semulajadi gemar bermain dan mereka seharusnya digalakkan untuk menjadi aktif. Latihan sukan dan permainan memberikan peluang untuk anak-anak bersenam bagi memastikan mereka kekal sihat dan membantu perkembangan fizikal mereka.

Bermain dengan air merupakan aktiviti yang paling dinantikan kanak-kanak, dan waktu mandi sememangnya merupakan masa yang paling sesuai untuk bermain bersama permainan mereka. Walaupun mainan seringkali dilihat sekadar permainan dan sesuatu yang menyeronokkan, namun ia sebenarnya lebih dari itu. Mainan sekurang-kurangnya dapat menyediakan peluang untuk si manja belajar dalam pelbagai aspek pembangunan diri. Ia menyediakan ruang untuk kanak-kanak mengukuhkan kemahiran fizikal mereka, menggilap kemahiran sosial dan emosi, serta meningkatkan perkembangan bahasa dan pertuturan.

Direka untuk mencetuskan keriangan kepada kanak-kanak, CARRIE JUNIOR telah mereka 6 figura mainan comel yang dikenali sebagai ‘Sukan Ria’ bagi membantu perkembangan imaginasi dan minda mereka. CARRIE JUNIOR bukan sahaja sentiasa menggalakkan keseronokan masa mandi, ia juga turut menekankan amalan nilai murni di dalam interaksi semasa bermain dengan permainan dengan cara yang kreatif dan imaginatif.

Sebanyak 6 figura mainan comel yang terdiri daripada CARRIE JUNIOR- si gajah yang gemar bermain bola sepak, SPEEDY TOMMY- si kura kura yang terpantas di atas trek larian, TUFFY TEDDY- si beruang yang paling kuat, DRIBBLY MINKY- si racoon yang mahir dalam sukan hoki, SMASHY MACKY- si monyet yang tangkas bermain ping pong, dan juga trofi kejohanan sukan yang akan di bungkus setiap satu di dalam setiap produk CARRIE JUNIOR bersaiz 700ml.

Sama seperti pembungkusan CARRIE JUNIOR sebelum ini, koleksi mainan baharu ini akan disembunyikan di dalam ‘ruangan rahsia’ yang akan menempatkan figura mainan ‘misteri’ dan menggalakkan anak-anak untuk meneroka, merangsang sifat ingin tahu dan memberikan mereka keseronokan. Dengan koleksi mainan CARRIE JUNIOR Sukan Ria yang baharu, masa mandian si manja pasti akan menjadi satu pengembaraan yang menyeronokkan kerana dapat menggunakan imaginasi mereka.

Koleksi figura CARRIE JUNIOR & Buddies boleh didapati bersama mana-mana variasi CARRIE JUNIOR Baby Bath, CARRIE JUNIOR Baby Shampoo, CARRIE JUNIOR Baby Hair & Body Wash serta CARRIE JUNIOR Kids Shampoo bersaiz 700ml

Tentang CARRIE JUNIOR 

CARRIE JUNIOR merupakan rangkaian premium penjagaan diri si manja yang membantu merapatkan hubungan ibu bapa dengan si manja melalui waktu mandian yang menyeronokkan.

Rekaan pembungkusan yang menarik dan berwarna warni membantu kanak-kanak mencetus imaginasi di dalam bilik mandi.

Rangkaian CARRIE JUNIOR diformulasikan dengan Fruito–E, kombinasi ekstrak buah semulajadi yang diperkaya dengan nutrient dan vitamin bagi membantu menyubur, melembap dan melindungi rambut serta kulit lembut si manja.

Rangkaian CARRIE JUNIOR memberikan anda pelbagai pilihan wangian buah-buahan bagi memastikan si manja sentiasa berasa segar dan bersih sepanjang hari. Carrie Junior yang bertindak membersih dengan lembut dan efektif ini sangat sesuai untuk kegunaan harian .

Diiktiraf Halal, rangkaian Carrie Junior termasuklah Baby Bath, Baby Shampoo, Hair & Body Wash, Baby Powder, Baby Lotion and Baby Oil. Ia juga mempunyai bau buah-buahan yang digemari kanak-kanak.


01 Februari 2018

PolicyStreet Menawarkan Insurans Terbaik di Malaysia Serendah RM5/Sebulan

[Siapa Nak Join Contest Ini Sila Tekan Banner Diatas]

PolicyStreet Menawarkan Insurans Terbaik di Malaysia Serendah RM5/Sebulan | PolicyStreet merupakan syarikat insurans yang menawarkan perkhidmatan insurans untuk sesiapa sahaja yang berkemampuan. Mereka memberikan nama syarikat mereka sebagai PolicyStreet kerana mereka mahu menjadi sebahagian daripada perjalanan hidup anda ketika anda melalui waktu – waktu yang kritikal seperti mendapatkan telefon pintar pertama anda, percutian ke luar negara, gadaian yang pertama, perkahwinan anda dan juga menjadi ibu bapa.

No automatic alt text available.

Teknologi telah membantu mereka untuk menjalani komitmen ini tetapi apa yang lebih penting adalah semangat mereka untuk membantu masayarakat telah membuatkan mereka untuk menubuhkan syarikat PolicyStreet ini. Insurans ini ditubuhkan oleh sekumpulan orang dan mereka mahu meneruskan legasi ini. Mereka juga komited dalam menawarkan insurans untuk orang yang tersayang, untuk benda yang anda hargai serta masyarakat dengan cara yang mudah dan berkemampuan.

Image may contain: text

Pakej – Pakej Yang Ditawarkan di PolicyStreet Yang Anda Perlu Miliki
  1. Manulife ManuProtect Term Life Insurance 


Ia merupakan pakej insurans yang digelar sebagai insurans yang paling berpatutan di dalam insurance kehidupan di Malaysia. ManuProtect memberikan bayaran penuh pada waktu kematian atau kecacatan yang disebabkan oleh sebab semulajadi ataupun kemalangan, dengan beberapa pilihan untuk liputan untuk sakit yang kritikal. 

Antara ciri – ciri dan tawaran yang diberikan oleh Manulife ManuProtect adalah;

  • Insurans Premium yang bermula dari RM5/ Sebulan
  • Amaun keseluruhan yang bermula dari RM 50K – RM 600K
  • Amaun kematian dari kemalangan yang berjumlah 2X ganda dari amaun keseluruhan
  • Penyakit kritikal akan menerima 30% dari amaun keseluruhan
  • Umur kemasukan yang terakhir adalah 60 tahun manakala umur yang ditamatkan adalah 80 tahun
  • Tiada kontrak untuk jangka masa yang panjang dan anda boleh membatalkan pada bila – bila masa

Kelebihan yang disediakan oleh ManuLife ManuProtect adalah;
  • Kematian disebabkan oleh faktor semulajadi 
          - Amaun keseluruhan berjumlah RM50K – RM600K
          - Dibayar kepada penama
  • Kecatatan yang disebabkan oleh faktor semulajadi atau kemalangan
          - Amaun keseluruhan berjumlah RM50K – RM600K
          - Dibayar kepada orang yang membayar insurans
  • Kematian disebabkan oleh kemalangan 
          - 2X ganda daripada amaun keseluruhan
          - Dibayar kepada orang yang membayar insurans ataupun penama
  • Penyakit kritikal 
          - 30% daripada amaun keseluruhan (RM15K – 180K)
          - Dibayar kepada orang yang membayar insurans

Dapatkan ManuLife ManuProtect SEKARANG di https://products.policystreet.com/manulife/manuprotect/overview 


2. AXA 200 Cancer Care 

Image result for axa 200 cancer care

Dengan jumlah pesakit kanser yang ramai pada hari ini, insurans ini ditawarkan untuk melindungi orang ramai daripada penyakit kanser, dengan memberikan bayaran penuh apabila anda dikesan dengan kanser, dan juga bayaran tahunan untuk anda merawat kanser.

Antara ciri – ciri AXA 200 Cancer Care adalah;
  • Ia berada di bawah AXA Affin Life di mana bayaran adalah dijamin kepada pembayar insurans
  • Bayaran premium yang bermula dari RM45/bulan bergantung kepada umur
  • Bayaran Rawatan Terapi yang bermula dari RM30K
  • Bayaran Untuk Kesihatan yang bermula dari RM6K setahun
  • Pendapat Perubatan Kedua yang diberikan secara percuma 
  • Umur terakhir untuk menyertai insurans ini adalah 50 tahun dan perlindungan diberikan selama 20 tahun
  • Pemeriksaan kesihatan yang berjumlah RM 599 di Beacon Hospital
  • Anda tidak memerlukan pemeriksaan kesihatan untuk menyertai AXA 200 Cancer Care

Tujuan insurans ini diwujudkan adalah untuk menyediakan satu jumlah wang untuk rawatan kanser  sekiranya anda didiagnosis dengan penyakit tersebut. Anda akan diberikan bayaran keseluruhan dan juga bayaran ‘bonus’ sehingga lima tahun untuk setiap tahun anda hidup. Insurans ini akan bertahan sehinga 20 tahun dan apabila tahun tersebut berakhir, anda boleh mendapatkan insurans yang baru sekiranya anda berumur di bawah 50 tahun.

Image may contain: text

Kelebihan – kelebihan yang ditawarkan oleh AXA 200 Cancer Care termasuklah;
  • Manfaat untuk Rawatan Terapi
        - Sekiranya orang yang membayar insurans tersebut didiagnos dengan kanser, mereka akan                   menerima bayaran insurans minimum RM30K.
  • Manfaat Untuk Sembuh
        - Orang yang membayar insurans juga akan menerima bayarann insurans secara tahunan yang                 berjumlah minimum RM6K setahun selama 5 tahun.
  • Pendapat Perubatan Kedua
        - Apbila anda mendapat pendapat untuk terapi atau pembedahan yang pertama daripada seorang             doktor, insurans ini menyediakan pendapat kedua dari doktor panel secara percuma.
  • Manfaat untuk Penama
       - Sekiranya orang yang membayar insurans meninggal sebelum didiagnos dengan kanser, penam            akan menerima bayaran insurans minimum RM1K.
  • Servis Penjaga
      - Orang yang membayar insurans boleh menghubungi AXA untuk mendapatkan penjagaan dari              jururawat, perubatan, ataupun pembuatan rambut palsu.
  • Baucer Pemeriksaan Kesihatan
      - Anda akan menerima baucer pemeriksaan kesihatan bernilai RM599 dengan setiap pembelian              pakej AXA 200 Cancer Care.


Dapatkan AXA 200 Cancer Care SEKARANG di https://products.policystreet.com/axa/cancercare/overview

3. MSIG Take It Easy Pet Insurance

Image result for pet insurance

Insurans ini dijamin oleh MSIG, di mana ia adalah satu – satunya insurans untuk haiwan peliharaan anda yang berada di pasaran. Bermula dari hanya RM18/bulan, insurans haiwan peliharaan ini memberikan perlindungan untuk veterinar, bil ER, ubat – ubatan & suntikan dan juga kos untuk pengebumian sekiranya haiwan peliharaan anda sakit, cedera ataupun meninggal. 

Ciri – ciri MSIG Take It Easy Pet Insurance adalah;

Related image
  • Dijamin oleh MSIG
  • Bayaran Premium bermula RM18/sebulan
  • Manfaat Perubatan Haiwan Peliharaan sehingga RM5K
  • Manfaat kematian disebabkan oleh sakit dan juga kemalangan sehingga RM5K
  • Manfaat pengebumian dan pembakaran sehingga RM1K
  • Pengiklanan dan juga kos penembuhan untuk haiwan peliharaan yang hilang sehingga RM1K
  • Boleh didapati untuk anjung dan kucing yang mempunyai mikrocip yang berumur 12 minggu sehingga 9 tahun
  • Insurans ini tidak disediakan untuk haiwan yang larangan ataupun spesis yang diharamkan oleh keraajaan, orang awam, ataupun pihak berkuasa.


Kelebihan – kelebihan yang boleh didapati sekiranya anda mengambil MSIG Take It Easy Pet Insurance termasuklah;
  • Manfaat Veterinar dan juga Pembedahan
Sekiranya haiwan peliharaan anda cedera ataupun sakit, insurans ini akan memberikan perlindungan kepada bil veterinar sehingga RM5K. Sekiranya terdapat pembedahan, ia akan melindungi kos selepas pembedahan sehingga 60 hari.
  • Manfaat Kematian 
Tuan kepada haiwan peliharaan yang mati akan menerima sehingga RM5K untuk mendapatkan haiwan peliharaan yang baru.
  • Manfaat Untuk Pengebumian 
Anda akan menerima sehingga RM1K untuk kos pengebumian ataupun pembakaran.
  • Pengiklanan Untuk Haiwan Peliharaan Yang Hilang 
Anda akan menerima bayaran sehingga RM1K untuk mengiklankan haiwan peliharaan anda yang hilang dan juga untuk membayar ganjaran kepada orang yang menemui haiwan anda.
  • Asrama Untuk Haiwan Peliharaan Anda
Apabila tuan haiwan peliharaan tersebut dimasukkan ke hospital lebih dari tiga hari, haiwan peliharaan anda akan dimasukkan ke asrama dan dibayar sehingga RM 2.5K.
  • Liabiliti Pihak Ketiga
Apabila haian peliharaan anda melakukan kecederaan kepada orang lain ataupun merosakkan harta benda mereka, insurans ini akan memberikan perlindungan sehingga RM100K.

Dapatkan MSIG Pet Insurance SEKARANG di : https://products.policystreet.com/axa/cancercare/overview

Kelebihan Mendaftar Insurans Dengan PolicyStreet 

Image may contain: text

Mudah Digunakan

Policy Street tidak memerlukan anda untuk pening kepala kerana ia menawarkan pakej – pakej yang sesuai untuk anda. Setiap pakej telah diberitahu akan fungsi dan kelebihan masing – masing, jadi anda hanya perlu memilih pakej yang anda perlu gunakan dan mula mengambil insurans tersebut untuk kehidupan, harta dan juga kesihatan anda. 

Pelbagai Pakej Yang Ditawarkan

Image may contain: text

Anda boleh memilih pakej – pakej yang diberikan berdasarkan keperluan dan juga kepentingan anda. Contohnya, jika anda mempunyai penyakit kanser, anda boleh memilih AXA 200 Cancer Care kerana Policy Street akan memberikan perlindungan insuran untuk anda yang mendapat penyakit ini dan juga duit tahunan untuk anda gunakan bagi mengubati penyakit ini. Anda juga boleh memilih pakej untuk melindungi kehidupan, harta dan juga perniagaan anda.

Harga Yang Berpatutan

No automatic alt text available.

Setiap pakej Policy Street akan memberikan anda komitmen bulanan yang amat rendah dan mampu milik di mana anda tidak akan terkesan dengan potongan insurans pada setiap bulan. Anda boleh membayar serendah RM5 / sebulan untuk insurans perlindungan kehidupan anda dan anda akan dilindungi oleh insurans Policy Street.

Dapatkan Insurans Daripada PolicyStreet Sekarang!

PolicyStreet sedang mengadakan promosi sempena Tahun Baru Cina jadi anda perlu mendapatkannya sekarang. Anda boleh menerima Ang Paw bayaran balik sehingga RM 50 dengan menggunakan kod rujukan yang anda akan terima apabila anda melakukan pembelian melalui Policy Street. Caranya adalah dengan menekan link seperti berikut;

Promosi Tahun Baru Cina PolicyStreet: http://campaign.policystreet.com/web/cny/index.html

nuffy2

adseng

Innity Mobile

GA New