Nuff

22 Disember 2018

HARRAZ NAK TRY HUGGIES DRY PANTS - MALAYSIA'S FASTEST ABSORBING DIAPER PANTS


HARRAZ NAK TRY HUGGIES DRY PANTS -
MALAYSIA'S FASTEST ABSORBING DIAPER PANTS


Sebagai Ibu tiada apa yang lebih penting melainkan sentiasa memastikan anak kita selesa, tenang dan  happy dengan segala keperluan yang sempurna untuk tumbesaran mereka termasuklah memilih yang terbaik untuk anak kecil kita untuk bergerak aktif .

Bercakap tentang anak yang semakin membesar dan aktif, fuh.. TB nak share la sikit pasal Harraz ni tau.. sejak Harraz dah masuk 2 tahun ni.. Aktifnya lain maciamm.. bergerak sana-sini, selongkar itu-ini, terlompat sana sini, Panjat tinggi-tinggi.. Adoi.. Aktifnya tak tahu nak kata.. Akal pun  makin banyak..

Sekarang ni dah pandai taknak pakai lampin dan seluar pulak.. jenuh mamanya nak pujuk bagi pakai.. kadang geram jugak.. TB nak pakaikan dia lampin bukannya senang.. sebab jenis tape..  kalau salah pakai kan nanti takut kebocoran pulak nanti.. huhu.. Lepas tu tanya pada kawan macam mana nak buat ye untuk senang pakaikan harraz lampin?

Kawan kata beli je Dry Pants .. jenis seluar .. senang je.. sarung je tak perlu susah-susah tape.. Dalam kepala TB terus teringat jenama Huggies .. Sebab pernah pakai sampel yang TB request kat laman web Huggies hari tu.. Pernah test pakaikan pada harraz masa baby, Harraz selesa dan tiada tanda-tanda kemerahan pakai brand Huggies ni..

So, sekarang TB pun nak cubalah Huggies Dry Pants ni untuk Harraz.. Kebetulan nak balik kampung ni.. elok sangatlah pakai yang jenis pants ni kan..

Haa.. Apa yang TB tahu Huggies ni adalah Lampin di Malaysia Yang Mempunyai Kuasa Penyerapan Paling Pantas  tau! orang putih kata MALAYSIA'S FASTEST ABSORBING DIAPER PANTS . Haa.. ramai mommy-mommy suka pakaikan anak diorang Huggies Dry Pants ni..

Haa.. jom baca sedikit info tentang Keistimewaan Huggies Dry Pants ni.. Kenapa ramai sangat yang suka pilih brand huggies ni..



Sistem Penyerap Pantas
Huggies Dry Pants ni bagus sangat sebab ia mempunyai 1,000 lubang mikro serap pantas untuk penyerapan segera dan mengunci cecair agar kulit Si Manja sentiasa kering dan selesa.. Kalau pakai waktu malam sebelum tidur bagus ni sebab ia boleh menyerap air kencing sehingga 10 jam tau, so lampin baby kering dan baby boleh tidur lena sepanjang malam .. 


Getah Pinggang Muat Selesa 5-Cara
Selain itu untuk keselesaan dan pergerakan bayi yang aktif Huggies Dry Pants ni juga direka dengan Comfort 5 technology, membolehkan muat secara fleksibel dari bahagian: pinggang pada perut, pinggang belakang, dua belah kaki dan kelangkang.. So, harraz yang aktif ni sesuai sangatlah pakai Huggies Dry Pants ni kan.. 


Penyerapan Sehingga 10 Jam
Melalui pengalaman TB masa pakaikan harraz Huggies Dry Pants sebelum ni, Harraz nampak serasi dan tiada tanda kemerahan lepas guna lampin ni, lagipun Huggies Dry Pants ni mempunyai ciri pelapik luar yang beraliran Udara 100% dimana ia memudahkan pengaliran udara sebanyak 10 kali ganda tau.. so, ia membantu mencegah ruam lampin.. Berdasarkan kajian atas kadar kencing purata bayi dalam tempoh 12 jam dan keupayaan simpanan lampin 100%. 


Pelapik Luar Beraliran Udara 100%
Memudahkan pengaliran udara sebanyak 10 kali ganda dan membantu pencegahan ruam lampin berbanding dengan pelapik tanpa pengaliran udara.


Pelindung Kebocoran
Satu lagi yang bagusnya Huggies Dry Pants ni sebab ia ada teknologi U-Fold dengan penghalang kebocoran berganda yang boleh mengelakkan kebocoran air kencing dicelah peha.. huhu.. dulu pernah tersalah beli lampin, macam ni lah jadinya.. air kencing keluar celah peha.. habis basah baju harraz.. adoi..

Haa.. banyak kan keistimewaan untuk baby-baby yang pakai Huggies Dry Pants . Patutlah aktif tanpa batasan yea.. sebab selesa sangat-sangat pergerakan guna lampin Huggies ni kot.. huhu  

Haaa..  Untuk Saiz lampin pulak, kena pilih yang bersesuaian dengan berat baby tu yea.. jangan main pilih je, takut terpilih saiz kecil nanti terketat pulak, kalau pilih saiz besar nanti mengelebeh dan boleh sebabkan kebocoran pulak dah.. huhuhu.. anak dahlah kurus, dipakaikan saiz tak sesuai nanti banjir tilam tu dibuatnya.. hahaha.. bocor.. So, pilihlah saiz yang sesuai ikut berat baby korang ek.. 


Saiz Huggies Dry Pants

Saiz : S
4-8 KG

Saiz : M
6-12 KG

Saiz : L
9-14 KG

Saiz : XL
12-17 KG

Saiz : XXL
15-25 KG

Cara Pakai :
Haha.. cara pakai memanglah siapa-siapa pun tahu kan.. Tapi ada sesetengah pants tu taktau mana depan mana belakang sebab macam sama je dua-dua side kan.. penyudahnya main sarung aje lah.. haha.. dah pakaikan baru nampak terbalik tu..  TAPI dengan Huggies Dry Pants  jangan risau.. takkan terbalik punya sebab dekat depan tu ada tulis FRONT , so.. dah tau mana depan mana belakang kan.. hehehe.. 

Haaa.. Kalau minat nak beli korang boleh lah dapatkan di Lazada, kadang offer murah-murah tau.. jom klik sini cuci mata dulu - http://bit.ly/2LgcBwt

TB pun nak cuci mata sat nak pilih dan beli Huggies Dry Pants  untuk stok balik kampung hujung bulan Disember ni.. 

#HuggiesMyFastest
#HuggiesPants




20 Disember 2018

RESEPI NASI DAGANG SEDAP!



RESEPI NASI DAGANG SEDAP!


BAHAN-BAHAN :
1 kilo beras (direndam, dicuci dan ditoskan)
3 cawan santan cair
2 sudu teh halba
1 inci halia (dihiris nipis)
10 ulas bawang merah (dihiris nipis)
2 sdt gula
1 sdt garam

CARA MEMBUAT :
1. Masukkan beras yang dicuci bersih ke dalam
pengukus yang telah dipanaskan. Kukus
beras tersebut selama 30 minit.

2. Pindahkan ke dalam mangkuk besar,
masukkan santan dan gaulkan ia. Kemudian
dikukus lagi selama 30 minit.

3. Pindahkan lagi ke dalam mangkuk dan
tambah halba, halia, bawang, gula serta
garam. Teruskan lagi mengukus selama
20 minit.

4. Bila dah masak barulah di angkat untuk
dihidangkan.



KARI IKAN TONGKOL :
4 sudu minyak masak
3 cawan santan
2 keping asam gelugur
350 gm ikan tongkol (dipotong menjadi keping)
1 tangkai cili hijau ( dibelah dua)
1 tangkai cili merah (dibelah dua)
garam secukup rasa
gula secukup rasa

PES REMPAH :
10 ulas bawang merah
1 inci kunyit
1 inci lengkuas
3 sudu besar cili kisar

CARA MEMBUAT :
1. Kisar bahan-bahan pes rempah hingga
halus.

2. Panaskan minyak di dalam kuali, tumiskan bahan rempah hingga wangi. Tambah santan serta asam
gelugur dan renehkan sebentar.

3. Masukkan ikan. Biarkan sekejap dan
perasakan garam serta gula. Tambah cili
dan renehkan selama 5 minit atau sehingga
masak.



ACAR TIMUN :
100 gm timun
100 gm lobak merah
100 gm cili merah dan cili hijau
50 gm bawang besar
60 ml cuka
gula secukup rasa
garam secukup rasa

CARA MEMBUAT :
1. Timun dipotong 2 inci dan buang biji di
tengahnya. Mayang halus seperti batang
mancis.

2. Lobak merah, cili merah serta cili hijau
dihiris seperti timun juga.

3. Bawang besar dibelah 2 dan dihiris halus.

4. Rendamkan bahan hirisan tersebut ke
dalam air kapur selama 30 minit. Kemudian
cuci bersih dan toskan. Biarkan sehingga
ia kering.

5. Gaulkan, gula, garam dan cuka hingga sebati.

6. Kemudian hidangkan bersama nasi.












18 Disember 2018

Ainaa Serum dan Ainaa Cleanser - Sesuai Untuk Masalah Psoriasis Juga!


 Ainaa Serum dan Ainaa Cleanser
| Sesuai Untuk Masalah Psoriasis Juga!


Kali ni TB nak share tentang produk dari Ainaa Beauty. Masa dapat tu TB teruja sangat nak cuba sebab semua jenis produk yang dihasilkan menggunakan bahan-bahan natural, bebas bahan kimia dan ada kelulusan KKM. So takdelah ragu-ragu nak guna sebab dah complete semua ada kan.. Lagipun kulit TB ni memang sensitif sebab TB kan ada Psoriasis.. Paling TB teruja nak cuba bila tengok satu video testimoni dari pengguna yang ada psoriasis jugak... 

Katanya dalam video tu, dia saja cuba pakai sebab tengok ingredient yang natural tu, tengok-tengok serasi.. muka dia yang dulunya ada tanda-tanda macam tak sekata berwarna merah pink gitu, sekarang dah semakin pulih.. wahhh.. masalah macam sama je dengan TB.. memang terganggu emosi dibuatnya tau!


So, TB pun dengan lafaz Bismillah.. cuba try 2 produk Ainaa Beauty ni.. haaa.. hasilnyaaa.. bacalah feedback TB sendiri tentang 2 produk Ainaa ni .. Sebelum tu meh tengok video TB ajar cara-cara nak guna.. hehehe..




TB dah cuba 2 Produk dari NSA Beau ni, Best sebab serasi sangat dengan kulit TB yang sensitif ni . Teringin nak dapatkan kulit macam Pengasas produk AINAA ni.. Nor Syafiqah Aina.. . . . Jom tengok cara Guna Ainaa Serum dan Ainaa Cleanser ni.. Haaa Kalau nak baca review dan pengalaman TB guna Produk AINAA ni bolehlah baca di blog TB --->> www.tengkubutang.com yea . Ada 2 produk yang TB dah cuba ritu.. Produk pertama iaitu AINAA SERUM yang mengandungi 5 bahan semulajadi seperti Timun, Lavender, Aloe Vera, Saponaria Officinalis / Soapworts, dan Asparagopsis Armata. . dan produk kedua iaitu AINAA CLEANSER . Cleanser ini terdiri daripada 6 bahan semulajadi seperti Cocamidopropyl, Castor Oil, Coco Glucoside, Trehalose, Dimethicone dan Lecithin . TB teruja dengan 2 produk ni.. sebab semua jenis produk yang dihasilkan menggunakan bahan-bahan natural, bebas bahan kimia dan ada kelulusan KKM. #ainaaserum #ainaacleanser #ainaaproduk
A post shared by TENGKUBUTANG (ღ˘⌣˘ღ) (@tengkubutang) on

Apa-apa pun.. jom baca dulu apa kelebihan produk Ainaa Beauty ni dulu ye.. Ainaa Cleanser dan Ainaa Serum 


Ainaa Cleanser 

Kelebihan Ainaa Cleanser
Ainaa Cleanser Boleh Digunakan Sebagai Make up Remove dan face Cleanser. Dedua Waterbased And Of Course Natural ingredients

1-Cocamidopropyl
Membersih & membuang segala kotoran dari kulit

2-Lecithin
Merawat kulit wajah

3-Dimethicone
Melembabkan kulit wajah

4-Trehalose
Mengekalkan hidrasi kulit

5-Coco Glucoside
Merawat masalah jerawat

6-Castor Oil

  1. Merawat sunburn
  2. Mencegah masalah jerawat
  3. Mengekalkan keremajaan kulit
  4. Membantu menghilangkan parut jerawat
  5. Melembutkan kulit wajah
  6. Merawat masalah kekeringan
  7. Melindungi kulit dari bakteria
  8. Non Comedogenic ( Tidak menyebabkan pori pori tersumbat)
Harga : rm45


AINAA Serum 

Serum ini terdiri daripada 5 bahan semulajadi seperti Timun, Lavender, Aloe Vera, Saponaria Officinalis / Soapworts, dan Asparagopsis Armata.

Selepas penggunaan serum Ainaa, ruam, jerawat, dan muka kusam hilang! 

Kesan efektif :

  1. Look lebih muda dan mempunyai kulit yang lebih cerah
  2. Rejuvenate & bina semula kulit
  3. Mengecilkan liang roma pada wajah
  4. Meningkatkan pembaharuan sel
  5. Mengurangkan pigmentasi & parut pudar

Banyak KEBAIKAN yang ada dalam serum ni. Jom baca apa bahan-bahan yang terkandung dalam Serum ni!

Kebaikan Timun

  1. Untuk kulit kita segar (hydration)
  2. Kulit lebih nampak muda
  3. Kulit nampak cerah
  4. Mengurangkan eyebag
  5. Melegakan sunburn
  6. Melembabkan kulit
  7. Melewatkan proses penuaan
  8. Mengurangkan kedutan

Kebaikan Lavender

  1. Anti Penuaan
  2. Menyihatkan kulit
  3. Sifat Anti Oksida untuk mengelakkan iritasi kulit
  4. Sesuai untuk orang yang kulit kering, ekzema, dan jerawat

Kebaikan Aloe Vera

  1. Mengurangkan pigmentasi
  2. Menghilangkan parut jerawat , jeragat
  3. Melembabkan kulit wajah
  4. Merawat luka external

Kebaikan Saponaria Officinalis

  1. Merawat Psoriasis – Penyakit Kulit Bersisik
  2. Merawat Ekzema – Penyakit kulit merah, gatal, dan merekah. Kebiasaanya disebabkan genetik.
  3. Merawat Bisul
  4. Merawat Jerawat

Kebaikan Asparagopsis Armata

  1. Membantu membersihkan kulit dari dalam
  2. Sekatakan tona wajah
  3. Anti bakteria dan anti fungus di kulit wajah dan kulit kepala
  4. Sesuai untuk kulit berminyak dan kulit kusam
Harga : 
rm 65


Testimoni TB Sendiri :
Kulit TB ni jenis yang agak sensitif sebab ada psoriasis, so.. kalau nak pakai apa-apa produk perlu pastikan dulu kandungannya macam mana.. dan TB dapati apabila guna Ainaa Serum dan Ainaa Cleanser ni TB takde rasa pedih di muka atau rasa panas ataupun rasa merengsakan pada kulit wajah.. bermakna terbukti tiada kandungan berbahaya dalam 2 produk Ainaa Beauty ni..


TB sukakan kedua-duanya.. sebab Ainaa Cleanser best sebab berfungsi untuk 2 kegunaan iaitu mencuci makeup dan seterusnya mencuci wajah.. Masa cuci muka TB suka bau lembut yang menenangkan dan juga suka sebab rasa bersih selepas bilasan.. rasa sejuk dan lembab je muka.. tak rasa tegang pun kulit wajah..

Manakala Ainaa Serum pulak.. Alamakkk.. TB dah jatuh cinta jugak sebab testur dia yang bergel dan bila disapu pada wajah senang sangat meresap.. TB suka gila.. bau pun best.. bersifat water based dimana ia mudah diserap terus ke dalam kulit wajah..

Haa.. kalau korang nak dapatkannya boleh la layari website dibawah ni yea..

LAMAN WEB :
Ainaa Beauty



#ainaaserum #ainaacleanser #ainaaproduk



12 Disember 2018

Tempah Baby Gift Hampers Eksklusif Dari Lovingly Signed


Tempah Baby Gift Hampers
Eksklusif Dari Lovingly Signed 


Tercari-cari hadiah apa nak diberi kepada rakan korang yang baru melahirkan bayi? haaaa.. Tak perlu pening-pening dah nak memikir sebab ada satu website ni dah sediakan macam-macam hamper baby untuk dijadikan hadiah.. Korang just pilih, klik dan bayar aje.. senang kan?

Haaa.. Website yang TB katakan tu ialah website dari Singapura yang dikenali sebagai Lovingly Signed , Haa.. Lovingly Signed ni adalah salah satu jenama yang menjual pelbagai jenis barangan baby yang sangat comel dan lain dari yang lain gitu.. Servis mereka bukan saja di Singapura tau, tetapi orang dari Malaysia pun boleh je kalau berminat nak order..
Personalised Baby Gift Hampers by Lovingly Signed

Bagi parent yang bakal menimang cahaya mata tu pastinya akan rambang mata tengok barangan baby dalam website Lovingly Signed ni sebab segalanya comel sangat! warna pastel yang lembut dan didatangkan sekali dengan box yang sangat woww.. huhu.. TB pulak excited tengok.. haha..

Haaa.. buat parent yang suka buat persiapan awal untuk beli barang baby tu, boleh la tinjau-tinjau kat website Lovingly Signed ni.. Manalah tahu terus terbekenan satu dua barang kan.. hehehe.. 

Apa yang best nya Lovingly Signed ni juga turut menyediakan keiistimewaan lain dimana pelanggan boleh je menggubah atau request untuk letak nama baby pilihan sendiri pada towel, pakaian, ataupun selimut baby tu.. syoknya mama baby yang terima kan.. haha..

Macam dalam gambar bawah ni.. yang biru untuk boy.. yang pink tu untuk girl.. comel kan!!


For Boy


For Girl


APA YANG BEST ?

Lovingly Signed ni sangat special pulak TB rasa sebab hampernya didatangkan dalam kotak yang sangat eksklusif dan lain dari yang lain.. mamanya pulak berkenan nak kumpul kotak pulak kang.. hahahaha.. 


Cerita bab Penghantaran pulak, Penghantaran di Singapura adalah percuma (3 hingga 5 hari) manakala penghantaran Antarabangsa dikenakan sebanyak SGD $25 dan percuma bagi tempahan melebihi SGD $250 (4 hingga 8 hari). 

Cara pembayaran pula adalah menggunakan Paypal atau Googlepay

ANTARA PILIHAN ?

Set Hamper Barangan Bayi

Selimut, tuala, pakaian (Romper, Pyjamas, Towelling robe dan Tutu skirt) serta aksesori dan anak patung. Boleh pilih set mengikut jantina seperti set biru (baby boy) dan pink (baby girl). Kalau nak senang pilih unisex je, nanti boleh dipakai oleh next baby.. huhuhu

Ibu bapa jangan risau yea sebab Material kain yang dipilih adalah 100% daripada cotton (kapas) iaitu material yang sejuk dan lembut yang sesuai untuk keselesaan bayi .


Haaa comel tak anak patung atas ni.. comel kan.. kalau ada anak girl dah tentu TB belikan satu untuk dia.. Tapi anaknya boy.. so TB nak tinjau barang lain yang sesuai dengan umur harraz.. hehehe.. Oh ya.. kalau korang bercadang nak belikan untuk sahabat atau mereka yang bakal menimang cahayamata mahupun nak belikan utnuk anak sendiri pun boleh... pergi je tengok kat website dan link yang TB dah nyatakan kat bawah ni.. Happy Shopping ya!


Laman web : 

Instagram : 

Facebook : 


Pinterest : 



BULU MATA LEBIH TEBAL DAN TIDAK MUDAH GUGUR DENGAN LASH BOOST GROW SERUM



BULU MATA LEBIH TEBAL
& TIDAK MUDAH GUGUR
DENGAN LASH BOOST GROW SERUM


Di entri yang lepas TB ada share tentang Serum yang berfungsi untuk memanjangkan bulu mata kan.. Haaa.. Kali ni TB share pulak pengalaman TB sendiri guna Serum tu.. Selama 14 hari lah TB dok apply serum tu pada akar bulu mata ni haaa.. hehehehe.. Alhamdulillah walaupun 14 hari dah nampak hasilnya.. walau belum panjang dan lentik macam Blogger Zaza Iman tu, tapi TB perasan la bulu mata tak senang gugur bila pakai serum ni..


Haaa.. Serum yang TB katakan tu tak lain tak bukan ialah  LASH BOOST (EYELASH GROWTH SERUM)!! Haa.. hari ni baru ada masa nak up kat blog.. TB still pakai lagi serum ni untuk mendapatkan hasil yang TB ingini.. atleast dah tak payah nak pakai mascara ke atau nak makeup lama-lama tang mata sebab bulu mata dah panjang.. yeayy!!




SWIPE untuk Next Photo.. . . Yuhuuu.. Baru lepas unboxing satu barang besttt! Iaitu LASH BOOST (EYELASH GROWTH SERUM)!! . . Nak Tahu Apa Fungsi LASH BOOST (EYELASH GROWTH SERUM) Ni?? . . Haa.. Fungsinya ialah untuk: ✔ Memanjangkan dan Menguatkan Bulu Mata . ✔ Mengaktifkan Faktor Dalaman Bulu Mata . ✔ Membaiki folikel Bulu Mata yang rosak . . LASH BOOST dari MIULASH.COM ini menawarkan pelbagai nutrien, secara intensif menyuburkan akar rambut dan boleh mix dengan mudah diserap molekul kecil Buat bulu mata kita lebih tebal dan lebih lama . . CARA GUNA : Buang Kotoran dan Bersihkan Bahagian Kelopak Mata Dan Bahagian Bulu Mata Dengan Tisu Basah.. Lepas Tu Baru Apply LASH BOOST (EYELASH GROWTH SERUM) ni ke akar bulu mata korang . . Harga : rm168 sahaja.. Boleh guna promo code ni masa checkout nanti : TB3131 . . Nantikan Review TB di blog www.tengkubutang.com selepas guna selama 14 hari. . . Untuk Order.. Jom layari : https://www.miulash.com/lashboost . . #eyelashgrowthserum #miulash #lashboostgrowserum #lashboost @miulash
A post shared by TENGKUBUTANG (ღ˘⌣˘ღ) (@tengkubutang) on

Nak Tahu Apa Fungsi LASH BOOST (EYELASH GROWTH SERUM) Ni?? .


Haa.. Fungsinya ialah untuk:
Memanjangkan dan Menguatkan Bulu Mata 
Mengaktifkan Faktor Dalaman Bulu Mata
Membaiki folikel Bulu Mata yang rosak

LASH BOOST dari MIULASH.COM ini menawarkan pelbagai nutrien, secara intensif menyuburkan akar rambut dan boleh mix dengan mudah diserap molekul kecil Buat bulu mata kita lebih tebal dan lebih lama .


Kandungan Serum 




Nak Lebatkan kening pun boleh!!

Jom tengok bagaimana hasilnya selepas TB guna selama 14 hari.. TB sapu setiap hari sebelah pagi.. Sepatutnya sapu 2x sehari lagi dapat hasil yang lebih panjang dan tebal.. hehe.. Tapi saja TB try sekali sehari dulu.. memang nampak juga hasilnya.. Bulu Mata Tebal dari sebelum nya.. nampak ada anak-anak rambut baru nak tumbuh.. dan TB rasa dalam 2 minggu tu belum lagilah mata pedih sebab bulu mata gugur masuk dalam mata.. hahaha.. kira macam serum ni kuatkan akar bulu mata TB jugak la kan..


TB guna fon biasa je shoot gambar ni.. so, tak boleh nak tunjuk anak rambut (bulu mata yang baru nak tumbuh tu).. tapi memang TB rasa bulu mata seperti tebal dari biasa.. 
 

Ini kedua belah bulu mata TB yang dapat TB shoot tadi.. Nampak tebal kan?

 

Ok.. yang ni lagi.. haha.. tengok puas2.. 


Tengok gambar yang ni.. nampak tak ketebalan dan macam panjang sikit?

 


Yang ni shoot dari tepi lak..


Shoot dari tepi ni nampak bulu mata bawah pun start panjang





CARA GUNA :
Buang Kotoran dan Bersihkan Bahagian Kelopak Mata Dan Bahagian Bulu Mata Dengan Tisu Basah.. Lepas Tu Baru Apply LASH BOOST (EYELASH GROWTH SERUM) ni ke akar bulu mata korang .

Harga : rm168 sahaja.. Boleh dapatkan dengan promo code : TB3131 ( masukkan code ketika checkout nanti )



Untuk Order.. Jom layari :

#eyelashgrowthserum #miulash #lashboostgrowserum #lashboost






11 Disember 2018

LUNAVIE PREMIUM POSTPARTUM ABDOMINAL BINDER MEMBANTU KEMBALIKAN BENTUK BADAN ASAL


LUNAVIE PREMIUM POSTPARTUM ABDOMINAL
BINDER MEMBANTU KEMBALIKAN BENTUK BADAN ASAL


Memakai Bengkung adalah perkara paling penting perlu dilakukan oleh ibu-ibu yang baru lepas bersalin untuk memastikan bahagian perut dan abdomen dapat pulih sepenuhnya selepas tempoh melahirkan.

Pastinya ibu-ibu yang selepas melahirkan anak tu tak lari dari memakai bengkung selepas bersalin kan! Sebab Bengkung memang amat perlu untuk mengembalikan bentuk badan kita ke asal. 

Tidak kiralah kita bersalin normal/semulajadi mahupun c-seksyen (czer), bengkung memang perlu untuk proses penyembuhan agar kembali kepada sediakala. So, untuk ibu-ibu tu, korang boleh lah cuba Lunavie Premium Postpartum Abdomal Binder ni tau sebab TB dah try.. memang sedap bila dipakai, rasa macam perut tu diikat rapi, kemas, dan selesa sebab boleh adjust untuk bagi ketat atau longgar..

Heee.. sebelum baca seterusnya.. jom tengok video unboxing TB yang comel ni.. hahahaha.. perasan!






APA KELEBIHAN LUNAVIE PREMIUM POSTPARTUM ABDOMINAL BINDER ?

Hanya wanita yang telah bersalin sahaja yang tahu bagaimana rasanya bila bentuk badan berubah habis dari start mengandung hinggalah bersalin.. huhu.. Tapi demi anak, takpelah mama bolat macam bola sekalipun kan.. janji anak dalam perut sihat walafiat, betul tak ibu-ibu? haha.. Waktu mengandung memang tak fikir nak jaga badan pun sebab dalam fikiran ibu-ibu ni mesti nak bagi khasiat sepenuhnya pada anak je kan.. so, kalau lapar.. jangan tahan.. pi makan.. kalau tak lapar pun.. pi makan jugak.. nanti tak makan baby dalam perut lak lapar.. haha.. so, makan punya makan.. berat pun bertambah.. dan bentuk badan pun dah tak macam dulu.. hehe.. 

Dulu memang risau la bila fikir macam tu... Tapi sekarang tak perlu risau sangat dah.. sebab ada macam-macam cara dan alat untuk mendapatkan kembali berat ideal dan bentuk badan yang asal.. hehehehe..


Dengan Lunavie Premium Postpartum Abdomal Binder  ni insyaAllah dapat membantu ibu-ibu yang nak dapatkan kembali bentuk badan asal selepas melahirkan baby. 




Didatangkan dengan design 3 lapisan yang berfungsi untuk menguruskan, memberi sokongan pada bahagian perut dan pinggang seterusnya dapat kurangkan tekanan pada bahagian berkenaan




Yang best tu sebab ada pelekat velcro ni.. so, korang boleh adjust sendiri nak fit macam mana .. Nak ketat ke nak longgar atau biasa-biasa? terserah.. hehehe.. Mudah kan!

Kelebihan memakai Lunavie Premium Postpartum Abdomal Binder  ialah ia dapat membalut perut kita dengan mampat seterusnya dapat meningkatkan aliran darah dan mengurangkan pembengkakan, kedua-duanya adalah komponen penting dalam proses penyembuhan.



Fungsi Lunavie Premium Postpartum Abdomal Binder ialah ia menolak rahim kita dari luar, disamping membantu mengembalikan semula bentuk rahim serta kedudukannya sebelum kehamilan. Begitu juga dengan organ perut kita yang lain, tugas bengkung juga boleh membantu perut dan usus kita kembali ke kedudukan terdahulu.

Haaaa.. Buat ibu-ibu yang bersalin C-Section (czer) tu, TB paling nak syor kat korang untuk cuba bengkung ni.. Sebab TB faham dan pernah rasa macam mana rasa selepas bersalin Czer ni.. Bila dibahagian perut dah berjahit.. dan perut pun masih belum kempis, tatkala berjalan, perut bergoyang-goyang dan bahagian jahit tu terasa... ergh.. ngeri nak cerita..



So, memakai bengkung adalah cara terbaik untuk mengurangkan rasa sakit pada jahitan tu, sebab perut pun tak bergoyang.. so tak terasa pun jahitan. Haaa.. pada masa ni lah korang patut cuba Lunavie Premium Postpartum Abdomal Binder dari Lunavie ni.. Sebab selain ia boleh membantu mengurangkan sakit di tempat jahitan akibat geseran atau pergerakan perut kita tu, Lunavie Premium Postpartum Abdomal Binder  juga membantu dalam menyokong bahagian bawah kerana otot perut kita tidak cukup kuat untuk melakukan ini. Ini akan membantu mengurangkan tekanan dan memperbaiki postur, terutamanya semasa sesi penyusuan susu ibu.

Lunavie Premium Postpartum Abdomal Binder adalah Bengkung yang direka untuk membantu membawa tubuh kita kembali cantik dan mempunyai bentuk asal selepas kelahiran anak.


Ciri-ciri Produk :
  1. Memberi Kesan Membentuk Tubuh
  2. Sokongan Perut selepas bersalin (terutamanya selepas C-seksyen atau kelahiran normal)
  3. Disyorkan dalam kes-kes hernia abdomen
  4. Kontur sesuai dan mudah laras ( ada pelekat velcro)
  5. Tidak ketara di bawah pakaian
SIZE
Lunavie Postpartum Binder Abdominal boleh didapati dalam 3 saiz - L hingga XXL.


Carta Saiz:
L: 26 "- 34"
XL: 30 "- 38"
XXL: 32 "- 41"

HARGA

Lunavie Postpartum Abdominal Binder boleh didapati di website online Lunavie dengan harga RM72 sahaja. Nak direct link sila klik ke sini yea ----> https://www.lunavie.com/lunavie-premium-postpartum-abdominal-binder

CARA PAKAI :



PENGALAMAN PERIBADI TB SENDIRI
TB suka cengkaman Lunavie Premium Postpartum Abdomal Binder ni, senang dipakai dan tak kelihatan di bawah pakaian kita, jenis bahan material dia pun sangat selesa dan ada jalur-jalur regang bergetah yang buat rasa bahagian perut TB bernafas yang membolehkan TB memakainya sepanjang hari.



Disamping itu jugak, TB dapat rasa Lunavie Premium Postpartum Abdomal Binder ni dapat memberi sokongan belakang yang TB perlukan, almaklumlah.. selepas bersalin ni pastinya ibu-ibu pun faham situasi sakit belakang tu macam mana kan.. kalau berdiri lama pun dha sakit belakang.. tambah-tambah lagi.. time bersalin tu ada cucuk kat bahagian belakang tu.. 

Ha.. ok lah.. harap korang puas hati baca review TB ni.. kalau nak tengok video tutorial cara pakai.. nanti TB akan share dengan korang kat sini yea.. pastikan korang tengok new update TB nanti yea..!

Oh ya.. buat bakal-bakal ibu yang nak bersalin tu.. apakata korang beli je standby satu ..Ni haa.. ada sale ni.. Sempena 12.12 !!! Dapatkan diskaun 12% pada sebarang Pembelian RM50 & ke atas. bermula dari 12 Disember hingga 15 Dis 2018, masa checkout Masukkan kod Promosi: 1212






haaa.. kalau dah ada bengkung lain pun.. beli je satu ni untuk gilir-gilir pakai.. bagus sangat bengkung ni tau.. Untuk bakal bapa atau suami tu.. haaa.. time ni lah korang boleh happy kan isteri korang dengan Lunavie Premium Postpartum Abdomal Binder ni kan.. dan kelebihannya korang jugak yang untuk isteri cantik molek dan bentuk badan jadi asal balik selepas bersalin.. betul tak.. untuk jaga rahim isteri jugak tu.. sila beli ye! hehe!  





UNTUK MAKLUMAT LANJUT

Lihat pautan media sosial Lunavie di bawah ni yea.. 











nuffy2

GA New