Nuff

13 April 2019

MENANG HP DeskJet Ink Advantage 3777 All-in-One Printer Dalam Challenge HP LITTLE MAKERS


Menang HP DeskJet Ink Advantage 3777 All-in-One
Printer Dalam Challenge HP LITTLE MAKERS


Hai.. Assalammualaikum.. Petang-petang gini rasa nak up entri tentang HP Little Makers yang dah berlansung start dari bulan Januari 2019 ritu.. TB pun ambil peluang join.. hehehe.. sebab TB sukakan semua aktiviti-aktiviti yang melibatkan harraz.. disamping boleh bermain dengan harraz, harraz dan TB boleh belajar benda baru.. Kadang-Kadang Benda yang kita anggap kita dah tahu secukupnya rupanya kita belum tahu lebih mendalam.. So, dengan join aktiviti dan join Challenge HP Little Makers ni.. Kita dapat belajar sesuatu yang baru.. Yeahh.. 

TB dah join dari Challenge 1 lagi iaitu dari buat Kapal Terbang Kertas yang senang macam kacang tu hinggalah ke 4 challenge-challenge terakhir yang agak mencabar minda.. hehehe.. TB join je sebab harraz sukakan benda-benda baru.. so, tak salah kan join sambil menyelam kot boleh menang HP Printer yang comel tu kan.. hehe.. kalau menang tu TB anggap sebagai Bonus.. 


Alhamdulillah.. memang rezeki tak salah alamat.. rezeki harraz murah sangat-sangat.. memang dari dalam perut asyik ada je rezeki dia.. Haa.. kali ni menang printer HP pulak.. waaah.. rezeki kita harraz.. haaa.. lepas ni lagi ligat la kita buat macam-macam guna printer baru ni.. hehehe.. kenang sayang betul-betul ni.. barang kenangan dengan harraz.. 

Kat sini saja TB tepek kan pengumuman dari Hp_asia tentang pemilihan kami sebagai salah seorang pemenang dari 5 orang untuk Challenge yang kedua iaitu Challenge 2 : Behind The Shadow.. hehehe.. 

Berikut adalah perbualan melalui komen di gambar penyertaan TB.. hehe..

hp_asia

Hi @tengkubutang,
Congratulations, you are one step closer to winning that HP DeskJet Ink Advantage Printer as you’ve been shortlisted as one of the winners for HP Little Makers Challenge 2. But before we select the winner of the challenge, we need you to let us know If your child were to be a puppet character, what would he/she be and why? Just reply to our comment here before Saturday, 2nd March, 11.59pm. We will contact you again by Tuesday, 5th March if you are the winner! Good Luck!

tengkubutang

@hp_asiahai hp_asia, my son is 2 years old and can not talk fluently yet, but when there is any activity we do together, my son will respond that describes him enjoying and being happy with that time .. including this activity.. challenged 3.. "Behind The Shadow", My son is actively playing and learning about the shadows. When playing puppet that day, my son picks a cat character because he likes cats, and I can feel someday that he is also a catlover like his parent (me n his papa)..

hp_asia

Congratulations @tengkubutang! 🌟  We absolutely loved your submission & you are one of the lucky five that has been selected to win the HP DeskJet Ink Advantage Printer for our #HPLittleMakersChallenge 2 😍. Please DM us your full name, delivery address & phone number so that we can send out your prize. Best if you can get back to us by Monday (11th March), so that we can ship out your prize. Congratulations again! Don’t forget to try out our other challenges 😉 #HPMY#reinventlearning

tengkubutang

@hp_asia  wowww .. I was surprised by this announcement .. thank you very much .. i will give details shortly .. i'm too happy to hear this =)..












Aktiviti Cabaran HP Little Makers Bersama HP DeskJet Ink Advantage 3777 All-in-One Printer ni beri sesuatu yang menyeronokkan buat anak kita, kerana apa yang anak mahukan ialah apabila dapat melakukan sesuatu aktiviti baru bersama-sama.. Sebab tu walaupun dah menang hadiah.. TB tetap nak join lagi sebab nak habiskan challenge yang berbaki tu semata-mata sebab sukakan cabaran yang ada.. syok tau dapat buat cabaran yang diberi sambil bermain dengan harraz.. haha.. suka tengok reaksi dia.. 



Oh ya.. kalau korang nak join, masih sempat lagi tau.. ada berbaki lagi 2 challenge untuk korang join.. korang boleh tengok dekat website HP di SINI. Ada 8 aktiviti cabaran HP Little Makers kesemuanya yang boleh dilakukan oleh ibu bapa bersama anak-anak. Tapi yang berbaki untuk korang join hanya tinggal 2 challenge.. Cepatttt.. 


Langkah Penyertaan Cabaran HP Little Makers


Langkah-Langkah Untuk Join boleh tengok kat bawah : 
  1. Muat turun, cetak dan mulakan aktiviti cabaran HP Little Makers.
  2. Rakamkan gambar aktiviti cabaran korang yang dilakukan dan tampilkan bagaimana magisnya kreativiti .
  3. Muat naik gambar aktiviti cabaran yang telah dirakamkan ke laman media sosial (Facebook/Instagram) ataupun muat naik melalui laman web HP. Pastikan laman media sosial tu disetkan kepada tetapan awam atau public 
  4. Sertakan bersama-sama # wajib iaitu #reinventlearning #HPDeskJet #HPLittleMakers #HPMY dan tag HP di @hp_asia (Instagram) atau @HPMalaysia (Facebook).
  5. Muat naik. Done
  6. Dengan Hashtag tersebut pihak Hp akan dapat melihat post korang dan jika ada rezeki korang akan terpilih sebagai pemenang aktiviti cabaran HP Little Makers ini. 

Aktiviti Cabaran HP Little Makers

TB dan harraz dah berjaya buat cabaran ini hingga cabaran ke 6 iaitu : 


Challenge 1: Paper Plane Physics
Ever wondered how long you can make your paper plane fly? It's now under your control while you learn the science behind it all with this Little Makers Challenge.






Yeayyy!!! Cuba teka hari ni kami buat apa??? Haaaa.. Tadaa.. hari ni kami buat Origami Kapal Terbang menggunakan Kertas!! Yeayyy!!! . . Harraz asik sebut airplane ulang2.. Sepanjang kami bersukaria menghasilkan kapal terbang kertas ni, ada saat melucukan bersama Harraz.. Harraz terkesima bila mama layang2kan kapal terbang ni sambil buat bunyi jetttjettjettjett (konon seakan sedang menembak musuh) hahaha.. mungkin dia tak faham apa mama dia sebut tu.. hahaha.. . . Haaa.. Jom lah kita buat kapal terbang kertas bersama si cilik korang.. korang boleh kongsikan saat yang paling lucu antara korang dan anak sepanjang aktiviti ini.. . . p/s : Gambar last tu abaikan mama dengan muka serius buat terbangan menjunam.. wakakak.. . . HP Little Makers Challenge 1 - Paper Plane #HPLittleMakers #HPDeskJet #HPMY @hp_asia
A post shared by TENGKUBUTANG (ღ˘⌣˘ღ) (@tengkubutang) on


Challenge 2: Behind The Shadows
Shadow puppets are figures that are placed between a light and a screen. Shadow puppetry is a popular form of entertainment in countries all over the world. Time to explore the world of shadow puppetry.


Challenge 3: Time Will Tell
Have you ever played outside all day and noticed that the length and location of your shadow changed as the hours went by? Back then, people are able to tell the time using an instrument called sundial.




HP little Maker (Challenge 3) - Sundial (Time Will Tell) . . Korang pernah tak perhatikan semasa korang bermain dengan anak-anak di luar sepanjang hari dan menyedari bahawa saiz dan lokasi bayang-bayang korang berubah ketika jam berlalu? . Ini kerana matahari akan berubah posisi mengikut putaran waktu. . Haaa.. Orang dulu-dulu dan orang yang suka travel dan terlupa bawa jam, diorang ada cara nak tengok waktu dengan berpandukan cahaya matahari je.. . . Diorang dapat mengetahui masa dengan menggunakan instrumen yang dinamakan sundial. . . hehehe.. hari ni TB dengan harraz nak buat sundial .. saja suka-suka.. . . @hp_asia @HPMalaysia . . Haha.. TB nak tergelak time ni Harraz bukan pelik tengok mama nya buat apa.. tapi dia asyiklah menyebut nombor-nombor yang ada pada sundial TB tu.. haha.. suka kot sebab warna warni.. lawa tak TB buat? hehehehe.. . . SEDIKIT INFO TENTANG SEJARAH SUN DIAL (JAM MATAHARI) Menurut catatan sejarah, sundial atau jam matahari merupakan jam tertua dalam peradaban manusia. Jam ini dibuat oleh seorang ahli Astronomi muslim bernama Ibnu al-Shatir sekitar 3.500 tahun sebelum Masehi. Jam ini menunjukan waktu berdasarkan letak matahari, dengan cara memanfaatkan bayangan yang menimpa permukaan datar. Ibnu al-Shatir membagi waktu dalam sehari dengan 12 jam, pada musim dingin waktu pendek, sedangkan pada musim panas waktu lebih panjang . . #HPLittleMakers #HPDeskJet #HPMY
A post shared by TENGKUBUTANG (ღ˘⌣˘ღ) (@tengkubutang) on


Challenge 4: Around The World
Are you curious on what other cities or countries look like? This challenge gives you the opportunity to explore landmarks of other countries and discover some of the best hidden treasures in the world.





HP LITTLE MAKERS (Challenge 4) : Around The World . Tak sangka Challenge yang ke 4 ni betul-betul mencabar dari @hp_asia .. . Bukan anak yang pening.. Mama dengan anaknya dua-dua pening.. haha.. tipulah.. harraz tak pening lansung sebab dia tahu nak main dan teka-teka je apa yang dia lihat.. TB ajar juga dia sebut apa yang dia lihat tu.. Dia happy sangat sepanjang TB atur2 kan Landmark2 ni mengikut negara.. . Haaa.. Cabaran kali ni sangat TB suka kerana kami berpeluang mengenali dan meneroka "Landmark" atau Mercu Tanda negara-negara lain dan menemui beberapa khazanah tersembunyi yang terbaik di dunia. . Haa.. kalau korang nak tahu sesebuah negara atau bandar tu macam mana? kenali Mercu Tanda / Landmark nya dulu. . . Harraz pun dah boleh sebut nama-nama negara pada maps ni tau.. hehehe.. . #HPLittleMakers #HPDeskJet #HPMY #harraz30juzuk
A post shared by TENGKUBUTANG (ღ˘⌣˘ღ) (@tengkubutang) on



Challenge 5: Unboxing Imagination
Time to spring out some surprises using a 'Jack in the Box'. It is one of the favourite well known toys of kids all around the world and now you can make your own!




Challenge 6: Animal Kingdom
Many animals living on Earth today are endangered, which means they are at risk of dying out on Earth. This challenge, you will learn how to create 3 endangered animal models with the ancient art of paper folding.






A post shared by TENGKUBUTANG (ღ˘⌣˘ღ) (@tengkubutang) on




A post shared by TENGKUBUTANG (ღ˘⌣˘ღ) (@tengkubutang) on


Challenge 7: Look At The Stars
Make a wish upon the stars by getting to know about the constellations. This challenge will help you learn about the Northern Hemisphere and their constellations.


NEXT UPDATE


Bagi setiap aktiviti cabaran HP Little Makers, pihak HP akan memilih 5 orang pemenang bertuah untuk memenangi hadiah-hadiah yang berupa produk HP yang bernilai RM 500.00. Cabaran ini juga terbuka kepada individu kanak-kanak yang berusia di antara 5 hingga 12 tahun.

Haa.. yang ni la printer yang TB dan Harraz dapat tu.. hehehe.. kecil dan comel je kan.. 

HP DeskJet Ink Advantage 3777 All-in-One Printer bersaiz kompak dan tanpa wayar. Kecil dan mudah dibawa kemana-mana. Kalau nak print pun mudah sangat sebab ia wireless, dengan handphone pun boleh print jugak.. Tak kiralah Android atau Apple iOS Boleh je..

HP DeskJet Ink Advantage 3777 All-in-One Printer ni boleh cetak, imbas, boleh copy atau fotostat jugak tau..  Korang nak jugak? Bolehlah terjah website HP Online Store ni. Klik SINI yea.. harag pun berpatutan sangat.. RM 370.00 je seunit. 

Untuk butiran lanjut mengenai cabaran HP Little Makers... 


atau 



Nak join challenge seterusnya? boleh klik dibawah :

HP LITTLE MAKERS CHALLENGE




11 April 2019

Rangkaian Produk Penjagaan Bayi JOIELLE BABY | Selamat Untuk Bayi Anda


RANGKAIAN PRODUK PENJAGAAN BAYI
JOIELLE BABY | Selamat Untuk Bayi Anda


Hai.. Hari ni TB nak share tentang satu produk yang popular jugak dikalangan mommy-mommy yang sukakan produk-produk yang sudah terbukti menggunakan bahan-bahan yang selamat dalam penghasilannya.. Produk tu ialah dari jenama Joielle Baby iaitu Rangkaian Produk Penjagaan Bayi yang selamat digunakan untuk bayi.

Mommy-Mommy yang baru kenal atau baru dengar tentang Joielle Baby ni, meh baca sedikit info tentang Joielle Baby ni.. Joielle Baby  ni telah berada di pasaran selama 4 tahun  dan menghasilkan produk baby yang berkualiti dan mempunyai piawaian tersendiri. Haa.. untuk info selanjutnya korang boleh la search lebih detaildi link2 website yang TB nyatakan dibawah sekali ni yea.. klik je.. hehehe..

Haaa sebab apa kita perlu memilih Joielle Baby? Sebab utama mengapa kita harus memilih ialah kerana ia telah mendapat kelulusan KKM dan telah Diperakui oleh HALAL JAKIM. serta telah diuji secara Dermatologist oleh Badan persijilan Eropah, Harlan Lab Ltd dan juga diuji dari SWISS LAB mengatakan bahawa semua ramuan yang digunakan adalah selamat dan sesuai untuk bayi. Ia juga Hypoallergenic (merujuk kepada semua bahan yang digunakan untuk menghasilkan produk Joielle Baby jarang dikaitkan dengan reaksi alahan, ini berdasarkan ujian yang dilakukan oleh Joielle Baby dimana hasilnya menunjukkan 92% bayi sesuai dengan Joielle Baby).

Yang pasti.. Mommy-Mommy akan jatuh cinta pada pembungkusan produk Joielle Baby sebab packaging dia memang comelll sangat-sangat tau.. dengan design yang soft dan kotak yang cantik.. Buat TB sendiri rasa geram je tau.. hehehe


Haaa.. inilah rupa kotak dilihat dari luar.. comel kan.. packaging TB bagi A+ laa.. heheh.. 

Dekat TB ni ada 6 item/produk dari Joielle Baby, iaitu Baby Bath, Baby Oil, Baby Shampoo, Baby Cream, Baby Lotion dan Joielle Chest & Tummy Rub dan bukan ada 6 saja produk Joielle Baby  ni tau.. ada banyak lagi yang lain.. korang boleh tengok kat website kat bawah ni yea..

Untuk pengetahuan korang sepeerti yang TB nyatakan tadi.. Kebanyakan produk Joielle Baby berasaskan dari bahan-bahan semulajadi... Joielle Baby turut diuji secara klinikal.. Jadi, Joielle Baby selamat digunakan untuk babies dan mommies yea.. 




1) Joielle Baby Bath 

Joielle Baby Bath sangat-sangat sesuai untuk kegunaan harian, Produk ini dapat membantu memperbaiki struktur kulit.. haaa.. bau dia juga sedap (bukan sedap nak makan ye) sedap hidung menghidunya.. bau lembut.. hehehe..

Antara kebaikan Joielle Baby Bath ialah ia membantu mengembalikan kelembapan kulit bayi, so ia dapat mengurangkan masalah kulit kering ..


Joielle Baby Bath juga mengandungi relaxing scents bagi memberi ketenangan kepada bayi sebelum tidur. ha.. tak perlu risau, ia kan telah diuji secara klinikal, so bolehlah digunakan setiap hari.

✅Memberi dan melindungi kelembapan pada kulit bayi ✅Merawat masalah keradangan dan kemerahan. ✅Mempunyai kandungan relaxing scent yg mampu menenangkan bayi, dan memudahkan bayi untuk tidur lebih lena.

Haaa.. dalam Joielle Baby Bath  ni kan, ada Vitamin E dan ekstrak Aloe Vera tau..  Vitamin E & Aloe Vera ni boleh melembapkan kulit bayi dan merawat kemerahan serta keradangan kulit.  


Antara kelebihan Vitamin E ni ialah ia mengandungi antioksidan yang berguna untuk mencegah masuknya radikal bebas ke dalam kulit dan berfungsi untuk membuat kolagen terbentuk kembali dengan cepat sehingga kulit menjadi lebih cerah dan tidak kusam


Manakala Aloe vera pula bertindak sebagai pelembap untuk menyegarkan kulit dan membantu memulihkan keadaan kulit yang kering dan rosak. 

Cara nak guna? senang aje.. tak yah gitau pun korang tau dah kan... 


Mesti mommies suka baby wangi sentiasa kan.. Joielle Baby Bath yang mengandungi wangian dapat memberikan ketenangan kepada babies ..


2) Joielle Baby Cream 

Joielle Baby Cream ni membekalkan kelembapan kepada kulit bayi setiap hari. Haa.. Sangat sesuai untuk bayi yang mudah terkena ruam pada kulit dan juga bayi yang mempunyai kulit sensitif.

Oh ya.. Mommy-mommy Jangan risau, Joielle Baby Cream ni serta semua produk Joielle Baby ni.. No Paraben, No SLS, dan No Steroid yea.. ! Joielle Baby adalah Produk Asli. So, dont worry nak sapu ke baby korang..



Joielle Baby Cream Sesuai bagi bayi yang mempunyai kulit normal dan juga kulit sensitif. Selain boleh melembapkan kulit dan beri pelindungang pada kulit baby ia juga boleh digunakan untuk melegakan ruam lampin. Dismaping itu penggunaan yang betul boleh menghilangkan atau mengurangkan keradangan seperti kemerahan dan kegatalan pada kulit bayi.

Kandungan Joielle Baby Cream ni juga selamat kerana ia diformulasi dari extract Aloe Vera & Vitamin E juga.. haa.. baguskan semua produk ada Vitamin E dan Aloe vera..

Fungsi dan kegunaannya pula ialah Joielle Baby Cream  ini berfungsi untuk menangani masalah demam panas, ruam susu, ruam lampin, dan kulit kemerah-merahan . . . 



3.) Joielle Baby Shampoo

Joielle Baby Shampoo ni kalau korang nak tahu ia adalah salah satu produk kegemaran mommy-mommy tau sebab Bau dia, Tekstur dia, perfect! nyaman je.. hihi.. TB baru test tadi.. kih3.. Sorry Harraz.. mama try sikit.. hehe.. 


Joielle Baby Shampoo ni boleh menyelesaikan masalah cradle cap yang menyebabkan tompokan sisik di kulit kepala. So.. kulit kepala baby korang akan bersih dan tiada kuping-kuping atau kulit mati yang sukar dibersihkan .

Seperti produk-produk Joielle Baby  yang lain.. Joielle Baby Shampoo  ini juga mengandungi Vitamin E dan Aloe Vera ekstrak, Baby mommy-mommy akan berasa segar dan bersih je lepas dimandikan dan di syampu dengan Joielle Baby Shampoo ni.. Ia adalah Symapu bayi yang Intensif dimana ia berkesan melembabkan dan melindungi kulit kepala baby kita secara mendalam .

Selepas guna mommy-mommy akan perasan rambut baby korang nampak lembut dan bersinar.. cewah.. betul.. tak caya cubalah.. hehehe.. Macam TB kata tadi.. ia diuji secara Dermatologi.. so, seuai untuk kegunaan harian.. selamat.. InsyaAllah..


Ni cara guna.. baca sendiri ye.. hehe



5.) JOIELLE CHEST & TUMMY RUB  

Haa.. ni lagi satu produk Joielle Baby yang TB dah test tadi.. ehhh.. hahahaha.. mommy yang test dulu yea.. eh. eh.. mesti lah tau.. kita kena test dulu sebelum beri pada baby..

Haaa.. produk yang ni namanya Joielle Baby Chest & Tummy Rub yang diperkaya dengan eucalyptus , rosemary , dan peppermint yang berkesan dalam melegakan masalah pencernaan, ia juga dapat melegakan selesema dan batuk si kecil, seterusnya dapat mengatasi masalah perut kembung. Sesuai untuk kegunaan harian juga.. Paling best sebab ia sesuai untuk kulit normal, kulit sensitif, dan kulit kering.. So, semua baby boleh pakai.. mama baby pun boleh pakai.. yeayy.. opss..

Joielle Baby Chest & Tummy Rub 

Haaa.. kalau si kecil ada masalah perut kembung atau kerap merengek sebab perut tidak selesa tu, boleh la try sapu Joielle Baby Chest & Tummy Rub ni sebab ia dapat memberikan keselesaan kepada Bayi korang untuk atasi perut kembung tu.. Mommies hanya urutkan baby korang dengan Joielle Baby lotion dan mommies kemudian sapukan Joielle Baby Chest & Tummy Rub pada bahagian dada, perut dan bahagian belakang badan bayi korang. 


Joielle Baby Chest & Tummy Rub ni comel sangat.. so, amat mudah untuk dibawa kemana-mana dan ia disediakan dalam bentuk krim yang memudahkan mommies untuk menggunakannya dalam kuantiti yang diperlukan. Teksturnya dalam bentuk krim dan bukan oil/minyak ni dapat mengurangkan risiko tertumpah jika tidak disimpan dalam keadaan baik.

Yang paling penting.. ia juga tidak mengandungi PARABEN, Tidak mengandungi SLS, dan Tanpa bahan kimia berbahaya.. dan diulangi.. ia juga diikitiraf oleh HALAL JAKIM , KKM dermatologist tested dan hyposllergenic. Jadi ! Mommies tidak perlu risau untuk memakainya..


6.) Baby Oil 

Ok .. Last.. TB nak citer pasal Joielle Baby Oil ni pulak. Banyak kebaikan juga Baby Oil ni tau, ditambah pula kelebihan yang ada dalam kandungan produk Joielle Baby ni.. Kalau korang nak tahu Joielle Baby Oil ni  diperkaya dengan khasiat Aloe Vera dan Vitamin E juga.. Kalau kita sapu pada kulit baby kita, ia dapat melindungi kulit si kecil dari sinar UV , melembapkan kulit dan melembutkan kulit si kecil.. 

Joielle Baby Oil ni sangat sesuai digunakan untuk semua jenis kulit seperti kulit sensitif , kulit kering , dan kulit normal sebab ia bebas daripada bahan-bahan kimia yang berbahaya dan berasaskan dari bahan-bahan semulajadi.. So, insyaAllah baby yang ada lahan kulit tu pun boleh guna dengan selamat.. 

Kebaikan  Joielle Baby Oil ni antaranya ialah ia boleh membantu menghindarkan dan membersihkan kuping kepala baby, hanya sapu pada kulit kepala baby tu dan biarkan ia meresap sendiri, tekstur dia yang mudah menyerap ke dalam kulit tu akan membuatkan kulit kepala baby jadi lembap dan sekata seterusnya menjadikan kulit kepala baby sihat..

Boleh juga digunakan semasa membuat urutan pada badan si kecil untuk kulit yang lebih lembut dan lembap. Haa.. Bukan sahaja boleh melembutkan , malah ia sesuai sebagai minyak rambut untuk mendapatkan rambut yang lebih kuat , lebat , dan bersinar ..

Boleh tengok bawah ni benefit menggunakan Joielle Baby Oil  ni yea..  
  

Haa.. untuk kesan lebih baik.. Mommies bolehlah gunakan Joielle Baby oil ni selepas mandikan baby dan urut guna Joielle Baby Oil  dalam 5 minit.. Untuk bahagian kepala pula, lepas sapu dalam 5 minit tu.. kemudian , sikat kepala baby untuk menghilangkan kerak kepala tersebut .. hati-hati.. jangan kasar-kasar .. kang luka pulak kulit kepala baby tu.. 


7.) Joielle Baby Lotion 

Okeh.. Last produk yang TB nak syor kan ialah .. Joielle Baby Lotion . Haa.. yang ni pun antara produk hot piluhan mommy-mommy tau.. TB saja je intai-intai Instagram Joielle Baby  dan ternampak ada yang komen best guna Joielle Baby Lotion  sebab ia dapat memberikan pelbagai kebaikan kepada bayi diorang, Antaranya ialah ia memberikan kesan kelembapan kepada kulit bayi sepanjang hari, dan semestinya bebas daripada bahan-bahan kimia yang berbahaya, paraben dan SLS kannn..
Joielle Baby Lotion dapat membekalkan kelembapan kepada bayi sepanjang hari tau mommies.. Digalakkan untuk menggunakan selepas mandi ye mommies.. Dapat juga memberikan kesegaran kepada si kecil .



Haaaa.. Bahan-Bahan yang terkandung dalam Joielle Baby Lotion  ni juga turut diperkaya dengan khasiat Aloe Vera dan Vitamin E.. Vitamin E mengandungi antioksidan yang berguna untuk mencegah masuknya radikal bebas ke dalam kulit. Juga berfungsi untuk membuat kolagen terbentuk kembali dengan cepat sehingga kulit menjadi lebih cerah dan tidak kusam. Aloe vera pula bertindak sebagai pelembap untuk menyegarkan kulit dan membantu memulihkan keadaan kulit yang kering dan rosak.

Hai.. lembut lagilah kulit baby kita yea lepas guna Joielle Baby Lotion ni yea.. hehehe.. Ops.. jom tengok cara guna lak.. baca sendiri ye.. 



Joielle Baby boleh didapati di kedai-kedai seperti kedai penjagaan Ibu, Mid Valley Megamall, Happikiddo, Citta Mall Outlet, Babyland SS2, Pick A Dress (Airul Khairiyah), Bangi, Tateh, Babyku, Moms House Baby Shop, Fabulous Mom dan Mrissa Shoppe .

Haa.. kalau nak beli di website joielle.. boleh masukkan code TBHERE08 ni semasa  checkout untuk dapatkan potongan 10%

Jangan lupa lawati website Joielle Baby juga di link-link dibawah ni untuk info lebih detail tentang produk-produk terbaik dari Joielle Baby untuk si kecil korang :







03 April 2019

Jadilah Orang Pertama Dapatkan Syiling Peringatan Tun Mahathir !

Jadilah Orang Pertama Dapatkan
Syiling Peringatan Tun Mahathir !


Pada 10 Mei 2018, YAB Tun Dr. Mahathir bin Mohamad telah mengangkat sumpah sebagai Perdana Menteri Malaysia ke-7. Pada hari sebelumnya, Tun Dr. Mahathir sebagai pengerusi Pakatan Harapan telah mengetuai gabungan itu pada Pilihan Raya Umum ke-14 yang mengakibatkan berakhirnya pemerintahan Barisan Nasional sejak kemerdekaan. 

Pilihan raya ini bersejarah kerana Tun Dr. Mahathir yang berusia 93 tahun menjadi Perdana Menteri tertua di dunia. Pengumpulan duit syiling emas peringatan ini dirancang untuk memperingati peristiwa penting ini, yang juga meraikan pelantikan kedua Tun Dr. Mahathir sebagai Perdana Menteri, 15 tahun selepas persaraan beliau sebagai Perdana Menteri ke-4 Malaysia (1981-2003)

Sebagai sebahagian daripada dasar Tun Mahathir untuk memacu Malaysia ke arah Pemodenan, beliau telah berjaya membina projek-projek seperti projek Menara Berkembar Petronas yang menjadi tumpuan utama di bandar Kuala Lumpur, Penang Bridge, Proton dan banyak lagi..



Haaa.. itu dia mukadimah entri TB kali ni.. hehe.. formal gitu kan.. Haaa.. kali ni TB nak share cerita tentang Syiling Peringatan Tun Mahathir ni.. Pastinya bagi mereka yang suka kumpul Syiling/koin yang punya sentimental value gini akan tertarik nak memilikinya juga kan.. 

Eh, sebelum tu nak bagi tahu lah ye, entri ni bukanlah berbau politik ok.. So, TB harap jangan la ada yang berlainan parti tu nak kecam kecam ke ye.. hehe.. 

Entri ni just nak war-war kan tentang Syiling Peringatan Tun Mahathir yang telah dilancarkan dan boleh dimiliki dengan melayari website yang TB nyatakan dibawah sekali ni.. Haa.. duit syiling emas ini direka untuk memperingati peristiwa penting ini, yang juga meraikan pelantikan Tun Dr. Mahathir sebagai Perdana Menteri.. 

Haa.. korang mesti masih ingat kan.. pada tahun lepas ( 2018 ) Rakyat Malaysia semua telah mengundi untuk pilihan raya umum ke-14 Malaysia. Pilihanraya diadakan pada hari Rabu, 9 Mei 2018 untuk ahli Parlimen ke-14 Malaysia. Jumlah kerusi yang dipertandingkan adalah 222 kerusi di Dewan Rakyat dan 505 kerusi dalam 12 daripada 13 Dewan Undangan Negeri di Malaysia.

Pilihanraya kali ini merupakan sesuatu yang mengejutkan di mana kemenangan berpihak kepada Pakatan Harapan menumbangkan gabungan parti Barisan Nasional (BN), yang telah menikmati pemerintahan tanpa gangguan di negara sejak kemerdekaan Malaya pada tahun 1957, dan dari situ juga ternyata Rakyat inginkan perubahan . Pemilihan itu menggambarkan perubahan rejim pertama dalam sejarah Malaysia,



 "Duit Syiling Peringatan Tun Dr Mahathir"

Puncak Julung Enterprise telah mengeluarkan koleksi Syiling Emas bersama Tun M sempena meraikan dan memperingati momen bersejarah di GE14,




Syiling Peringatan Tun Dr Mahathir kini telah dilancarkan secara rasmi, jom dapatkan segera! Didatangkan dalam bentuk seakan-akan buku beserta sarung berwarna merah dengan gambar Karikatur Tun M di hadapannya bersama logo-logo parti gabungan Pakatan Harapan.



Ok.. kalau buka, kita boleh nampak didalamnya sebelah kiri ada keterangan mengenai Tun M dalam bahasa Melayu namun ada juga disediakan keterangan dalam bahasa Inggeris, Cina dan Tamil,


Haa.. disebelah kanan pula ada Koleksi Syiling Emas tu, korang mesti teruja tengok tau.. sebab dekat syiling tu ada tertera ukiran wajah Tun M yang sedang senyum.. hehehe.. Korang boleh keluarkan dan tengok sendiri depan belakang Syiling tu.. 


Apa yang paling menarik ialah, dekat syiling tu ada juga tandatangan dari Tun M tau! woww.. hebat untuk siapa yang memilikinya! Jom kumpul untuk simpanan dan koleksi peribadi.. 

Oh ya.. dekat bahagian tu juga ada lirik lagu negaraku . Jom nyanyi sama-sama.. hehe..

Akhir sekali semoga Tun M akan diberi kesihatan yang sempurna untuk terus membangunkan Negara Malaysia menjadi negara yang stabil dan menjadi negara yang rakyatnya hidup aman sentosa.. Moga Tun M dipanjangkan umur dan semoga pemerintahan beliau akan sentiasa Allah aturkan lancar dan terbaik untuk rakyat jelata... Aaamiinn.. 


Kalau korang pun nak juga koleksi Syiling ni.. 
korang boleh buat Pre-Order secara online di laman web: tunmcc.com.my
Syiling tersebut dijual dengan harga RM160 (ketulenan emas 999; seberat 0.1 gram)


Untuk maklumat lanjut boleh layari laman web dan media sosial :

Laman web: 

Facebook: 

Instagram: 

#tunmcc #koleksikoinemas




nuffy2

adseng

Innity Mobile

GA New