Nuff

19 Februari 2018

Resepi Siput Sedut Masak Lemak Mudah dan Sedap!



Resepi Siput Sedut Masak Lemak Mudah dan Sedap!


Huhu.. TB sebanrnya suka makan Siput sedut ni dulu tapi disebabkan satu insiden tu.. TB terus tak suka makan Siput Sedut ni.. hahaha.. Insiden apakah itu? Biarlah Rahsia.. Kang ter bertambah pulak orang tak suka Siput Sedut ni kan.. haha.. Apa-apa pun.. kalau dalam family TB tu atau sesiapa tetamu yang mai yang suka giler Siput Sedut Masa Lemak ni.. Takde masalah TB nak masakkan.. cuma TB je tak makan.. hihihi.. 

So, TB saja tengok resepi yang mudah dan nak share kat sini.. kalau korang tercari-cari yang mudah dan bahan senang nak cari.. inilah dia.. haaa.. kalau nak resepi TB lak.. boleh tengok link yang kat bawha sekali tu yea..

Bahan2
Bwg merah**
Bwg putih**
Lengkuas**
Kunyit hidup**
Cili padi**
Cili hijau besar**


Bahan yg bertanda** dikisar
Siput sedut
Daun kesum
Serai dititik
Asam keping 1

Cara2
Masakkan santan bersama bahan kisar kedalam periuk,

kacau hingga mendidih,masuk serai yang dititik bersama 1 asam keping.

Bila dah mendidih masuk siput sedut sedikit garam dan gula (Ingatt!! Pastikan kuah mendidih dahulu baru di masukkan siput, jangan masukkan sebelum mendidih nanti  siput susah nak keluarkan dari cengkerangnya ) Tu yang korang sedut-sedut sampai nak habis nafas pun tak keluar-keluar gak.. hahaha.. TB tension bab ni dulu.. kikiki.. 

Last masukkan daun kesum.


Kredit Video Dan Resepi :
ig masakwithpassion


Nak try Resepi dan Bahan Macam TB selalu buat lak? boleh klik link ni.. 





Related Posts

2 ulasan:

  1. lamanyaaa xmkn siput seduttttt

    BalasPadam
  2. ini yg terbaik...halalkan ilmu resepi ini...tq馃惎⭐⭐⭐⭐

    BalasPadam

贍•●♥ 聘̵̡訙̵̨̄品 ♥●•贍·˙˜”*°•.·贍•●♥ 聘̵̡訙̵̨̄品 ♥●•贍·˙贍•●♥ 聘̵̡訙̵̨̄品 ♥●•贍·˙˜”*°•.·贍•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
贍•●♥ 聘̵̡訙̵̨̄品 ♥●•贍·˙˜”*°•.·贍•●♥ 聘̵̡訙̵̨̄品 ♥●•贍·˙ 贍•●♥ 聘̵̡訙̵̨̄品 ♥●•贍·˙˜”*°•.·贍•●♥

GA New

Innity Mobile

nuffy2

BV2019 - 2