Nity

Nuff

07 Ogos 2013

DOA SAMBUT SYAWAL..

Ya Allah Ya Tuhan Kami, dengan keberkatan bulan Syawal yang mulia ini, turunkanlah rahmat dan keberkatan kepada kami semua, ampunilah dosa kami semua, masukkanlah kami semua kedalam SyurgaMu dan jauhkanlah kami dari seksaan api NerakaMu,.

Ya Allah Ya Tuhan Kami, kurniakanlah kami kesihatan, keselamatan, kesejahteraan, kebahagian, ketenangan dan kegembiraan kepada kami semua, perbaikilah hubungan diantara kami dan mesrakanlah diantara hati-hati kami dan tunjukkanlah kepada kami jalan-jalan yang membawa kepada kebajikan di dunia dan lepaskanlah kami dari kegelapan dosa dan jauhkanlah kami dari segala kekejian sama ada zahir ataupun yang tersembunyi daripadanya..

Ya Allah, Engkaulah Yang Maha Terpuji, Engkaulah yang Maha Pemurah dan yang Maha Kaya, kurniakanlah keberkatan kepada rezeki yang Engkau kurniakan kepada kami semua khususnya rezeki yang Engkau Kurniakan kepada tuan rumah ini (sebutkan nama tuan rumah) seisi keluarga, dengan rahmatMu yang Ya Karim.. Ya Arhamarrahimin.... 

Ya Allah Ya Tuhan kami, jadikanlah usaha ziarah hari raya ini sebagai usaha yang diberkati dan dirahmati, segala amal perbuatan baik kami diterima dan jadikanlah kami semua hamba-hambaMu yang sentiasa bersyukur ke atas nikmat kurniaanMu.

Ya Allah Ya Tuhan Kami, jadikanlah pertemuan kami ini pertemuan yang dirahmati dan perpisahan kami selepasnya nanti, perpisahan yang sentiasa terpelihara. Permudahkanlah urusan kami dan sempurnakanlah semua pekerjaan kami dengan segala kebaikan, dengan rahmatMu, Ya ArhamarRahimin.. 

DOA HARIAN RAMADHAN - HARI KE - 29

Yeayyy!! esok RAYAaaaa!!!
Selamat Hari Raya Maaf  Zahir Batin buat rakan2 blogger semua, mohon ampun dan maaf sekiranya ada terkasar bahasa sepanjang berblogging ni.. kut teman ada tersindir sape2 kew.. terkata sapew2.. terbuat sape2 tersentap kew.. atau terlupa FOLLOW korang lik ke.. lambat BW blog korang lik kew.. mana lea tau kan.. mohon dimaafkan yea.. heee.. moga raya tahun ni korang menyambutnya dengan suasana ceria n meriah dari tahun2 sebelumnya hokeh.. Assallammualaikum...
Lupa lak.. dah lama kita x berpuasa 30 hari kan.. kalau tahun ni kita berpuasa 30 hari.. ini doa untuk hari ke 30 hokeh.. okey.. salam lebaran buat semua.. makan ketupat lemang ingat teman disini hokeh..

#buat teman2 blogger yg singgah sini, InsyaAllah lepas raya ni teman akan cuba kunjungbalas balik yea.. harusss!! mestiii!! teman akan kunjungbalas walau lewat camne sekalipun.. okeh.. dunt worry..

HAPPY BALIK KAMPUNG SEMUAA!!

Haii.. SELAMAT HARI RAYAAAA.. Nama teman OYENnnn...
 Teman udah siap nak balik kampung ni wehh.. heee.. siap samping n songkok lagi nih.. tapi tengok2 tuan teman x bawak teman sekali upenyeee.. teman kena tinggal dengan si Butang.. huwarghhhhh.. sedih.. tambah2 dengo lagu P.Ramlee tadi.. isk.. sob.. sob..
Butang xde ucapan Raya sebab dia tengah tido lagi.. tido tido tido.. tu lea kojenyee.. aishh..

heeeeeee.. iklan je ni.. sebenonya teman tengah bersiap nak balik kg. ni.. tak sabo rasanya.. walaupun penat packing barang..(sebab rasa macam nak bawak lik satu lemari).. okehlah.. hubby dh bising tuu.. nak gerak jap lagi... heee.. jam di desktop kul 12.34 am.. kami gerak kul 1 nanti.. tataaaa.. heee...
dah sedia helmet dah.. tunggu siap jea... heee.. 
SELAMAT HARI RAYA SEMUAAAA..

05 Ogos 2013

KL GANGSTER 2

Video trailer KL Gangster 2 pecah rekod Malaysia 

ini diaaaaa.. sambungan bagi filem KL Gangster.. tak sabo teman nak nengoknya..  jom baca kisahnya.. 

 Pastinya filem prequel KL Gangster 2 ialah filem yang paling ditunggu-tunggu oleh peminat dimana penayangannya di pawagan telah ditangguhkan sebanyak dua kali.Apa yang menarik tentang filem ini, rata-rata peminat yang menonton video trailer KL Gangster 2 di laman youtube menyamakannya sebagai setaraf dengan filem-filem Hollywood seperti The Fast & Farious 6.

Sejak secara rasminya dimuatnaik di laman youtube pada 1 Ogos lalu untuk tontonan peminat, video trailer berkenaan telah memecah rekod Malaysia berdasarkan perolehan views sebanyak 404,815 hanya dalam tempoh 5 hari.

Wow, cukup menakjubkan kan.. kerana tidak pernah ada filem Malaysia yang begitu cepat mendapat views melebihi 100,000 hanya dalam tempoh kurang dari 10 hari. Ini satu rekod dan sejarah baru dalam industri hiburan tempatan

Diharap, kehebatan aksi dalam video trailer itu tidak mengecewakan peminat yang mempunyai jangkaan tinggi. Apapun, setakat lima filem yang dihasilkan oleh Syamsul Yusof, tidak ada satu pun yang pernah mengecewakan kita selepas menontonnya. Semua filem beliau memang mantap dan hebat.

02 Ogos 2013

HAPPY BIRTHDAY

BESDAY eMak ::: 1 OGOS 19xx
BESDAY Linda :::: 2 OGOS 19xx
( hak2.. tetttt.. umo dirahsiakan!! ) 
Haiiiiiiiiiiiiiiiii.. teman dengan happynya nak mengucapkan Hepi Besday dan Selamat Hari Lahir .....
nah.. ni munga untuk eMak n my Luvly sister Linda busyukk.. hihihi.. ada satu je munga nya pun, 
belah lea dua.. share2 tau.. jangan gadoh2.. hik3
apa2 pun.. teman ada surprise untuk u all berdua, sebelum tu SENYUM dulu.. pastu totop mata.. 
jangan ngelat yea.. x baik nipu.. berdosa besau tauu.. jap eh.. jap eh.. 
  
Tadaaaaaaa.. 4 eMak.. tadaaaa.. teman buat special buat eMak ni tauuu.. heee.. sorry le kalau x sedap  jangan marah yea..teman buat kek guna PEMANGGANG AJAIB jea..almaklumler, oven xdak lg.. hihihi..
Tadaaa.. yg ni lak special 4 my younger sister Linda ku sayanggg.. sorry lea, yang kamu punya teman buat kecik jerk.. kamu kan ON DIET.. hik hik hik.. tak suka?? berani lea kata x sukaaaa.. cepuk kanggg.. 
# BUTANG dah Volunteer siap2 nak pegang cupcake tu.. tapi rasa macam dia ada curik2 rasa kot.. opssssssss.. heeeeee...
heee.. Okeh.. dapat kek masing2 kan?? ha2.. apa lagi.. jom nyanyi ramei2.... Happy Besday to U.. Hepi Besday to U.. Hepi Besday to eMak n Linda.. Hepi Besday to Uuuu... 
 
hokeh..  apa lagi.. tiup lilin cepattt.. hehehehehe.. Linda, kamu punya kek kecik jea.. so, lilin dia satu jea teman letak.. xyah lea nak tiup sekuat hati lak hokehh.. hik3.. 
   
O.. lupa lak.. yang ni kek dari kucen kesayangan eMak, Mirmo .. (NAK JUGAKK..)
errrr.. tapi apa dia buat atas kek tu yea? aishhhh...
 
haa. kucen2 emak n kucen2 teman pun nak wish hepi besday gak kat eMak n Linda.. heee.. OYEN,BUTANG,OSHIEN,MIRMO n TOMPOK.. apa terkebil2 lagi tuh?? cepat Wish!!!
Hepi Besday !!!! 
 
yang ni lak wishes from Kucen2 Siber buat my Busyuk Linda.. heee..
 
Hepi Besday sekali lagi teman ucapkan buat mak n lindaaaa.. saaaaayang u all dua2.. emmuahhh! 
Ada rakan Blogger yang Besday sama dengan my eMak n Adik x? hee.. kalau ada teman nakwish Hepi Besday jugak kat korang semua.. semoga panjang umo n murah rezeki yeaa! semoga segala impian korang tercapai kelak.. amiiiiiiinnnnn...

Gambo2 semua extract from Google tau.. he2

GOODBYE JULY, HELLO AUGUST!!

Bye-bye July.. Welcome August!
Sedar tak sedar, dah August rupanyaaa.. huk2.. cepatnya masa berlalu kan.... Julai dah meninggalkan kita,
Ramadhan pun hampir meninggalkan kita jugak kann.. 
Hope, start dari August ni, apa yang dirancang dapat berjalan dengan lancar.. Moga Allah permudahkan segala urusan.. perkenankan segala yang kita hajati.. dan memurahkan rezeki buat kita semua..Aminnnn... 

GA New

Innity Mobile

nuffy2

BV2019 - 2

nity 2