Nuff

05 Mei 2015

KEMALANGAN TRAGIS DUKE | BILA KENYATAAN DIPUTAR BELIT

Pada 2 Mei 2015 (Sabtu)... berlaku satu kemalangan yang menyayat hati semua.. dimana kemalangan ini meragut nyawa 3 beranak.. yang paling sedih.. bayi yang tak berdosa yang baru nak melihat keindahan dunia.. pergi meninggalkan dunia ini.. dan paling teman tak tahan lihat video dua lagi anak perempuan mangsa yang masih hidup yang ditinggalkan yatim piatu.. yang sudah pastinya akan merintih kesedihan dan kerinduan terhadap ibubapa dan adik kecil mereka.. 

Entahlah.. teman pun taknak komen panjang2.. apa yang teman harapkan.. semoga kematian mangsa2 ini mendapat pembelaan yang sewajarnya.. dan semoga mereka yang terlibat dan penyebab berlakunya kemalangan ini dapat memberi keterangan jujur dan bukan membelitkan cerita hanya semata-mata untuk melepaskan diri.. tak ada belas kasihan langsung ke di hati korang? tak kasihan kah melihat anak2 mangsa yang meraung kehilangan tempat mereka berpaut kasih sebelum ini?
Ni berita yang sepatutnya.. tetapi..
Ni cerita yang diputarbelit kan.. Orang dah tiada, bolehlah korang troll dan buat cerita sendiri kan? 
Ketahuilah.. dosa korang membunuh 3 orang yang tidak bersalah pun belum tentu terampun oleh Yang maha Esa, inikan pula korang dengan rasa tidak bersalah memutarbelitkan cerita kononnya mangsa pulak yang salah.. hemm.. manusia-manusia.. 

Buat yang menjadi penyebab kematian 3 beranak ni.. cubalah pandang gambar-gambar menyayat hati dibawah ini.. cubalah korang bayangkan kalau mangsa-mangsa ini adalah darah daging korang sendiri? 

Apakah perasaan korang kalau orang yang korang sayang mengalami nasib yang serupa dengan mangsa-mangsa ini? fikirkanlah.. 

Tak salah mengaku kesalahan dari berulang melakukan kesalahan demi kesalahan.. Memang kebenaran itu pahit untuk ditelan.. namun kejujuran demi kebenaran itu pastinya Allah gantikan dengan ganjaran yang lebih baik untuk kehidupan akan datang korang.. percayalah.. dari berbohong sampai buat orang meluat dan benci, lebih baik bercakap jujur.. sementara ahli keluarga masih boleh maafkan korang!
Alfatihah buat Pasangan suami isteri dan anak mereka..
Pandanglah gambar ini wahai pelumba haram.. tiada rasa bersalah ke korang tengok anak-anak yang tak berdosa ini menjadi mangsa kesilapan korang?
Sebak sangat.. melihat baby yang comel ni pergi dalam keadaan yang menyayat hati..

Derma buat anak-anak yatim piatu
sayu tengok gambar dua beradik ni.. Ya Allah..
Marilah kita sama-sama menderma untuk anak2 ini..

JOM CANTIK & KURUS DENGAN 
PANACEA BEAUTY

Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )
Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 


Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. Cepatt.. 
KLIK

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page

04 Mei 2015

SLIMMING BAMBOO SUIT HARGA BERBALOI-BALOI

KLIK SINI untuk entri sebelumnya.. Nak kurus dan lansing macam Zianab Zain tak? heee.. kalau nak, apa kata baca entri teman ni ha.. 

hehehe.. Actually teman nak promote pasal barang ni ha.. pasti ada sape2 yang mengidam tubuh yang lansing dan kurus time raya tahun ni nanti kan? 

he2.. pasti ada punyalah kan.. so.. apa kata korang baca bawah ni.. dan.. order! RM45 termasuk Post? Murah kannn.. amacam?? 


Berminat? Sila pm : Tengkubutang Miaw


haha.. kemain paksa orang beli yea.. hehehehe.. takpelah.. teman gurau je.. terpulang korang nak beli ke tak.. baca je intro bawah ni ha.. kot le terpengaruh.. heee..

Psssttt.. teman pun beli gok tau.. heee.. i loikeee..

=========✿✿✿✿✿✿✿✿✿=========
Apa PERBEZAAN SLIMMING NATURAL BAMBOO ini!!?
=========✿✿✿✿✿✿✿✿✿=========

✔ Kotak LEBIH EXCLUSIF
✔ Bahagian pinggang & peha LEBIH FIT
✔ LEBIH PANJANG
✔ Ada 3 SIZE (s-m/l-xl/2xl-3xl)
✔ Ada TAG LABEL di baju

============================================
JANGAN BIARKAN ANDA NAMPAK GEMUK BUNCIT DIPAGI RAYA!
============================================
TAMPIL RAMPING DAN LANGSING DALAM 1 BULAN

90% berpuas hati dengan result pada BENTUK BADAN mereka.. 



1 SET 
RM45 TERMASUK PENGHANTARAN

SIZE
S-M suitable for 40-60kg
Hip : 84-94cm Waist : 62-72cm

L-XL suitable for 60-80kg
Hip : 98-105cm Waist : 76-81cm

XXL-XXXL
HIP : 108CM-117CM WAIST: 82CM-110CM

✔ MUDAH DIPAKAI
✔ KAIN TIDAK GATAL DAN PANAS
✔ TERBUKTI BERKESAN
✔ MEMBANTU PEMBENTUKAN BADAN LEBIH LANGSING
✔ MENCEGAH SAKIT BELAKANG
✔ YANG PENTING ANDA MAMPU MILIK
✔ PRODUK HOT




JOM CANTIK & KURUS DENGAN 
PANACEA BEAUTY

Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )
Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 


Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. Cepatt.. 
KLIK

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page

03 Mei 2015

GIVEAWAY 1ST LuarTeko.blogspot.com

Klik SINI untuk Join!! |
Cepattt.. Hari ni lasttt.. Giveaway paling mudah teman pernah joinn.. Korang taknak join?? Rugi wooooo.. Hadiahnya boleh tahan woooo.. Cepat klik BANNER atas ni atau Klik SINI untuk join!! Good Luck!

























JOM CANTIK & KURUS DENGAN 
PANACEA BEAUTY

Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )
Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 


Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. Cepatt.. 
KLIK

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page

Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2015


Hari ini hari terakhir Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2015. 

Dengan pembelian produk Karangkraf melebihi RM 100, korang sudah layak menyertai cabutan bertuah Karangkraf Pemurah Giler! Tabur Wang Tunai dan berpeluang memenangi hadiah utama bernilai RM50,000! Wow! 

Cuti-cuti ni tunggu apa lagi? Jom serbu booth Kumpulan Media Karangkraf, Dewan Tun Dr Ismail, PWTC ya!
Psttt.. Sape yang gi tu bertuah la dapat nengok buku banyak2 tu kan.. Pergh.. Teman tak dapat gi pun.. Huhu.. Kena koje.. 























JOM CANTIK & KURUS DENGAN 
PANACEA BEAUTY

Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )
Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 


Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. Cepatt.. 
KLIK

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page

Happy Wesak Day | 3 MEI 2015

 Happy Wesak Day | 3 MEI 2015 |
Haish.. Coti sesaja kita yea.. Takpelah.. Cotilah sepuas-puasnya yea.. 

Huhu.. Teman lak tak coti pun.. Menjalankan tanggungjawab untuk kehidupan lebih baik.. Takpelah.. Pengorbanan untuk diri sendiri..

Tak rasa susah mana pun.. Janji keikhlasan dalam mencari rezeki itu ada.. Barulah kepenatan tu tak terasa sangat.. Betoi tak kome?

Haha.. Nak tido jap bole? Krikk.. Krikk.. Krikk.. (gelak gatai)


JOM CANTIK & KURUS DENGAN 
PANACEA BEAUTY

Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )
Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 


Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. Cepatt.. 
KLIK

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page

02 Mei 2015

CASHOUT 8SHARE KALI KEDUA



CASHOUT 8SHARE KALI KEDUA | 

Cashout bulan Febuari hari tu.. Lupa nak publish entri ni.. Takpelah.. Masukkan ajelah dalam blog ni.. Lewat pun lewat lah.. Dah basi kot entri ni.. Sebab duitnya pun dah guna buat beli makanan butang,oyen n adik.. Hehehe.. Cashout hari tu rm80 tak silap.. Tapi tak ingat mana letak screenshoot untuk gambo yang tu.. Yang ni pun boleh laa.. 

Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 



Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )
Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 


Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. Cepatt.. 
KLIK

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page



01 Mei 2015

RESEPI PUDING ROTI MABLE SEDAP!!


RESEPI PUDING ROTI MABLE SEDAP!! |

Bahan-bahan
1 paket agar-agar tali (18g )

4 keping roti
2 biji telur
1/2 cawan gula pasir
1/2 cawan susu pekat manis
1 tin susu cair
2 sudu makan mentega
3'1/2 cawan air
Pewarna merah
Serbuk koko / cocoa emulco (nak pkai salah satupun boleh...nak pakai dua2 pon boleh)

Cara-cara
- cuci agar2...tos airnye...rebus agar2, gula pasir dgn 3 cawan air...rebus sampai agar2 lembut dan cair

- blende roti, susu pekat manis, susu cair, 1/2 cwan air, telur... ketepikan dulu

- bila agar2 dah cair...masukan bahan2 blande tadi...gaul rata (jaga2 api ye..guna api sedang je) tunggu smpai mendidih...masukan mentega gaul smpai mentega cair...padam api

- bahagikan kepada 3 adunan

- ambil 1 adunan...bubuh pwarna merah

- ambil lagi 1...bubuh koko (kalau guna serbuk koko pastikan bancuh dulu dgn 1 sudu kecil air suam...sbb tak mahu ketul2 nanti)

-1 adunan lagi...biar kaler asli

- ambil loyang...bubuh 1 senduk kaler asli pastu bubuh plak kaler merah dan sterusnye kaler coklat....lapis2kan dia...buat smpai habis...proses ini perlu dlakukan dgn cepat ye... ok siap....masukan dlm peti...nyum2 hihiii;)



Credit to : Rahsia Hawa


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )
Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 


Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. Cepatt.. 
KLIK

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page



CARA PAKAI SHAWL MUDAH DAN CANTIK

Classic Syrian
Geram tengok shawl cantik-cantik kat website, facebook dan butik online? Tapi tak pandai dan tak reti cara nak pakai shawl? Haa.. Cer tengok gambar tutorial ni semua.. Moga beri inspirasi buat korang.. 

Cuma pastikan korang pilih shawl yang lebar atau besar supaya leh cover bahagian depan sepenuhnya yea.. 
Rapunzel
Sharp Edge
Layer Cake



Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )
Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 


Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. Cepatt.. 
KLIK

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page

SELAMAT HARI PEKERJA 2015

SELAMAT MENYAMBUT HARI PEKERJA | HAPPY LABOUR DAY buat semua yang bekerja, bakal bekerja, dan yang tak bekerja pun bole.. Hehe.. Coti hari ini adalah salah satu reward untuk kita semua kan.. So.. Gunalah coti ini sebaik mungkin.. 

Panjang coti nya.. Bersambung dengan Hari Wesak Ahad ni, coti ganti hari Isnin ni.. Pasti ada yang balik kampung sekali.. Betul tak? 
Hoho.. Buat adik teman dan adik ipar teman ila dan ijai yang menyambut Ulangtahun Perkahwinan mereka pada setiap 1 Mei pada setiap tahun.. Teman ucapkan Happy Anniversary ye buat korang berdua.. Moga kekal ke Jannah.. 
Hoahhh.. Nak sambung tido.. Tido sampai Isnin ni bole???? Ehehehehe..

JOM CANTIK & KURUS DENGAN 
PANACEA BEAUTY

Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )
Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 


Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. Cepatt.. 
KLIK

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page

nuffy2

adseng

Innity Mobile

GA New