Nuff

27 Jun 2015

GIVEAWAY KAD RAYA 2015 BY KATHY R'BAIN & CIK AKAK

GIVEAWAY KAD RAYA 2015 
BY KATHY R'BAIN & CIK AKAK
Haiii.. Sihat ke semuanya?? Ni teman nak gitau ni.. Teman bercadang tahun ni nak kumpul kad raya dari rakan-rakan Blogger.. Nak buat satu album khas untuk kad raya.. 

Heee.. So, dalam menjayakan misi itu teman pun join jugaklah giveaway yang berkaitan Kad Raya ni.. 

Heeee.. Hope ada rezeki. Nak penuhkan album ni haaa.. Hehehe.. Selamat berpuasa buat kak kathy dan cik akak.. Juga selamat berpuasa buat semua yang membaca.. Jom join ramai2.. 

Heeeeee... (asik heeee... Aje)


Nak join? 
Klik sini

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

JOM CANTIK & KURUS DENGAN 
PANACEA BEAUTY

Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )
Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 


Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. Cepatt.. 
KLIK

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page

26 Jun 2015

KATA-KATA PUITIS BERGAMBAR YANG CANTIK 2

Ni sambungan untuk lagi satu entri tu.. boleh klik catatan lama yea.. memang teman sukakan ayat-ayat dalam gambar ini.. dan kalau kawan-kawan suka, boleh je di share.. teman pun share dari FB Page Kata Hati ..













Kredit to : 

Page Kata Hati

(Jom terjah, ada banyak lagi kata2 mutiara hati yang sedap didengar)



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



JOM CANTIK & KURUS DENGAN 
PANACEA BEAUTY

Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )
Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 


Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. Cepatt.. 
KLIK

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page

Kata-Kata Puitis Bergambar Yang Cantik 1


Kata-Kata Puitis Bergambar Yang Cantik | Haii.. Assalammualaikum.. Salam Jumaat buat semua, semoga di Hari Jumaat kali ini kita diberi kenikmatan berpuasa untuk hari yang ke-9.. jom cuci mata dengan gambar-gambar yang punya maksud ayat yang tersurat dan tersirat ni.. 














Kredit to : 

Page Kata Hati

(Jom terjah, ada banyak lagi kata2 mutiara hati yang sedap didengar)



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



JOM CANTIK & KURUS DENGAN 
PANACEA BEAUTY

Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )
Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 


Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. Cepatt.. 
KLIK

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


25 Jun 2015

MENANG HADIAH CONTACT LENSES DARIPADA BAUSCH + LOMB | LACELLE

Alhamdulillah.. tadi saja belek-belek lenses yang cantik-cantik kat Page Bausch + Lomb Malaysia tu.. bukan nak beli pun.. tengok aje.. sebab suka tengok lenses yang cantik-cantik dan nampak natural kat page tu.. memang teringin nak try satu.. tapi tu la.. ongkos pun tak berapa banyak sekarang ni.. so.. hold la dulu.. 

Scroll punya scroll.. sekali ternampaklah gambar atas ni haaaa.. OMG betui ka tu? ada nama Tengkubutang Miaw disitu.. adoiii.. terkejut bagai nak tercabut jantung tokkk... 

hahaha.. bila check2 rupa-rupanya teman memang ada join contest giveaway lama dulu, terlupa sangat-sangat ada join sampaikan keputusan pemenang pada 18 Jun 2015 hari tu pun teman tak sedar.. dan rasa macam takkan dapat je kalau tuntut sebab dah lama sangat kan.. seminggu kottt.. heeee.. tapi try jugaklah PM Page Bausch + Lomb (LACELLE).. sekali DAPATTTT!! Yes! Yes! Yes! Yes! dan macam #DanielBryan lak teman aih... tak kenal? tak kenal sudah.. ha2..

Apa-apa pun nak ucapkan terima kasih kepada Bausch + Lomb Malaysia kerana mengadakan contest ini.. syukur Alhamdulillah.. rezeki.. dah lama sangat nak try Lacelle ni.. huhuhu.. termakbul gak.. Aamiinnn..  tq Allah.. 


Ok lah.. nanti teman dah terima lenses tu, teman selfie dan kasi korang tengok nape teman kata cantik sangat lenses dari Bausch + Lomb Malaysia (Lacelle) ni.. opssss.. lupa lak.. teman pilih Lenses Sparkling Brown.. huhuhu.. hope lawa giler pakai nanti.. hik3.. (gedik sangatt!) stop!!

Klik 
SINI

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

JOM CANTIK & KURUS DENGAN 
PANACEA BEAUTY

Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )
Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 


Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. Cepatt.. 
KLIK

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page

23 Jun 2015

Resepi Karipap Pusing Paling Sedap!

Resepi Kulit Karipap Pusing

Bahan A
600 gm tepung gandum
50 gm gula
250gm air
1 1/2 sudu kecil garam
1 biji telur
2 sudu besar tepung beras
2 sudu besar tpg jagung

Bahan B 
400 gm tepung gandum
250 gm marjerin

Caranya 
Campur kan bahan A...
Gaul hingga sebati dan tak melekat di tangan...bg yg ada mixer guna mixer lg senang...
Bulatkan 40g

Bahan B 
Gaul sebati sehingga boleh dikepal...jgn terlalu lembut....
Bulatkan 35g

Gelek bahan A...masukkan bahan B di dalam nya dan bulatkan bersama2
Canai kali pertama hingga ketebalan lebih kurang 0.4cm kemudian gulung dan dr arah memanjang canai lg sekali dan gulung lg....
Potong kepada 4 bahagian...canai bentuk bulat dan tekapkan pd acuan karipap...
Letakkan mozarella dan cheddar yg dipotong kecil sedikit atas doh karipap kemudian baru letak inti dan tutup doh serta kelim...
Cara Buat Inti - Ada 3 jenis Inti, 
Boleh Pilih Mana Suka Nak Buat

Inti Potato Cheese
Bahan-Bahan
500gm kentang
200 gm isi ayam
4 ulas bawang putih potong dadu
4 biji bawang besar potong dadu
2 sudu lada hitam
garam
daun sup
daun bawang
Mozarella
Cheddar Cheese Blok

Sos Putih 
Separuh cheddar cheese blok 250gm
Potong dadu...
1 Cwn fresh milk...
Masak double boil...
Bila dah cair...masukkan 1 sudu tepung gandum yg di campur dgn sedikit air....

Caranya
Potong dadu (kentang) rebus hingga lembut
Tumis bwg putih...bila dah kuning, masukkan lada hitam dan garam secukup rasa kemudian ayam dan Tumis hingga masak isinya, 
Masukkan bawang besar yg di potong dadu
Masukkan sedikit air jika terlalu kering
Masukkan kentang dan gaul...
Masukkan daun sup dan daun bwg bawang yg di potong halus
Akhir sekali masukkan sos putih...Dan gaul sebati



Inti Mushroom Cheese
Bahan-Bahan
40gm cendawan shitake
200gm isi ayam
2 sudu lada hitam
1 sudu kecil garam
6 biji bawang besar dipotong dadu
4 ulas bawang putih di potong dadu
minyak utk menumis
Mozarella Cheese
Cheddar Cheese Blok

Sos Putih
Separuh cheddar cheese blok 250gm
Potong dadu...
1 Cwn fresh milk...
Masak double boil...
Bila dah cair...masukkan 1 sudu tepung gandum yg di campur dgn sedikit air....

caranya
Cendawan blh guna cendawan shitake atau jelly hitam spt di gambar
Rendam dan rebus hingga hilang bau dan potong kecil

Tumis bwg putih...bila dah kuning, masukkan lada hitam dan garam secukup rasa kemudian ayam dan Tumis hingga masak isinya, 
Masukkan bawang besar yg di potong dadu
Masukkan sedikit air jika terlalu kering
Masukkan cendawan jelly hitam dan gaul...

Tutup api
Masak sos putih di periuk yg berasingan dan gaul sekali inti di atas


Inti Tomyam Cheese
Bahan-Bahan
40gm cendawan shitake
200gm isi ayam
6 biji bawang besar dipotong dadu
4 ulas bawang putih dipotong dadu
4 sudu paste tomyam
4 helai daun limau purut
3 sudu cili kisar
1 biji cili benggala dipotong dadu
1 inci halia
sebelah bunga kantan
sedikit perahan air limau nipis
Mozarella cheese
Cheddar cheese

Sos putih
Separuh cheddar cheese blok 250gm
Potong dadu...
1 Cwn fresh milk...
Masak double boil...
Bila dah cair...masukkan 1 sudu tepung gandum yg di campur dgn sedikit air....

Caranya
Cendawan blh guna cendawan shitake atau jelly hitam spt di gambar
Rendam dan rebus hingga hilang bau dan potong kecil

Utk resepi ni jika mahu lebih Pedas, Tumiskan skali 3 sudu makan cili kisar
Tumis bwg putih dan halia...bila dah kuning, masukkan garam, dan cili kisar, tumis hingga naik minyak kendian tomyam paste,bunga kantan dan daun Limau purut yg dipotong halus tumis hingga naik bau kemudian isi ayam dan Tumis hingga masak isinya, 
Masukkan bawang besar yg di potong dadu dan cili benggala
Masukkan sedikit air jika terlalu kering
Masukkan cendawan jelly hitam dan gaul...

Tutup api potong Lima nipis...masukkan perahan Limau nipis
Masak sos putih di periuk yg berasingan dan gaul skali inti di atas




Resepi dari FB seorang yang terror masak! nyum2
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


JOM CANTIK & KURUS DENGAN 
PANACEA BEAUTY

Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )
Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 


Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. Cepatt.. 
KLIK

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


Enchanteur Best! | Menang Hadiah Smile Selfie Contest

Tq Zaza Iman sebab tolong gitau.. kalau tak teman tak tau pun pasal ni.. heee.. dah tuntut hadiah dah.. kena tunggu sebulan baru dapat.. heee.. takpe.. teman boleh je nunggu.. heee..
tQ jugak kepada Enchanteur kerana menganjurkan peraduan selfie ini.. hehehe.. tak sabar menunggu hadiah.. hope dapat minyak wangi haruman "romantik" tu.. suka bau dia.. harummmm.. 

Alhamdulillah.. rezeki .. jangkitan dari Zaza Iman kot.. wakakakaka...


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

JOM CANTIK & KURUS DENGAN 
PANACEA BEAUTY

Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )
Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 


Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. Cepatt.. 
KLIK

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


nuffy2

adseng

Innity Mobile

GA New