Nity

Nuff

18 Ogos 2015

DUIT MASYUKKK DENGAN BIDVERTISER

DUIT MASYUKK LAGI !!!
CASHOUT KALI KE-3
BidVertiser Income sampingan blog Tengkubutang |
Wah.. Masa mula-mula daftar BidVertiser ni.. macam teragak-agak je boleh ke dapat income melalui Affiliate ni... Macam tak percaya je.. Macam Tipu je.. hemm.. Tapi bila terbaca yang dia bayar secara teratur monthly .. teman saja cuba gak letak banner dia blog Tengkubutang.. dan hasilnya.. wah.. dah masyukkk.. huhu.. walau bukan ratus2.. boleh laaa.. hehehehe.. ada jugak duit sampingan kan.. tak banyak pun, duit gak kan.. 

Zaman duit Malaysia jatuh merudum ni, orang dah tak kira income sebesar mana pun, janji masyuk kan.. Alhamdulillah.. ada lagi income sampingan lain yang teman tengah tunggu masa untuk di CashOut.. heee.. syukur... 

Jadi Blogger ni bukan lagi buang masa dah.... Buka PC buka Blog, duit masyukk.. haaa.. korang nak join tak BidVertiser ni?? Kalau nak join.. Klik kat Gambar atas ni ke, atau klik Tulisan BidVertiserke.. atau Klik aje sticker kecik Kelip2 yang tertera di bawah ni yea.. 


Nanti masa nak daftar ikut je arahan.. pastikan korang di bahagian Publisher okey.. bukan advertiser.. Ok lah.. itu saja.
 Klik kat tempat yang teman tanda anak panah tu..
 Isi maklumat korang, ikut je arahan..
Seterusnya.. haaa.. dah boleh letak banner dan duit masyukk.. hehehe.. good luck semua.. 

Kalau masih tak tahu cara nak daftar.. try search kat Google je cara Daftar Bidvertiser, banyak blogger2 dah buat tutorial pasal ni.. kalau malas gak.. klik je link ni bawah ni yea.. --->>





OPSSSSSSTTTTTTT!!!!!!! Lagi satu!!!! Jangan lupa join Giveaway teman yea.. lagi seminggu je lagi.. sebelum Merdeka baik korang join cepat..sebab hadiahnya lebih RM500 tu.. pemilihan pemenang lak tu secara Random.. taklde Top Refferal ke apa.. jom JOIN yea!


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )
Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 


Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. Cepatt.. 
KLIK

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


10 Ogos 2015

RESEPI SOTONG GORENG TOMYAM KUAH ALA THAI SEDAP!!

SOTONG GORENG TOMYAM KUAH ALA THAI SEDAP!! |
Haii.. hari ni nak share resepi ni lah.. macam nampak sedap aje.. hehehehehe.. sedap tak kome? huhuhu.. jom tengok resepi lak.. macam boleh buat ni.. senang je ni.. janji bahan kena cukup.. nak tryyy

Bahan-bahan:
1 kilo sotong saiz besar - dibersihkan dan
dipotong gegelang lebih kurang 3 inci lebar.
2 - 3 helai daun limau purut
2 sudu besar cili kering kisar
3 sudu besar pes tom yam
1 sudu besar sos sotong
1 sudu besar sos tiram
1 batang serai - dititik
Beberapa biji cili padi - dititik
1 biji bawang besar - dihiris
3 ulas bawang putih - dihiris
1 biji bawang besar - dipotong gegelang
Kacang panjang - opsyen
Garam dan gula secukup rasa.
3 sudu besar minyak untuk menumis.

Cara-cara:
1. Panaskan minyak dalam kuali. Tumis hirisan bawang besar, bawang putih dan serai sehingga naik bau. Kemudian masukkan cili kisar dan masak sehingga terbit minyak..

2. Selepas itu masukkan pes tom yam dan kacau rata, diikuti dengan sos sotong dan sos tiram.
Tuangkan 1/2 cawan air untuk kuahnya. Perasakan dengan garam dan gula.

3. Setelah cukup rasa, masukkan sotong, cili padi, dan daun limau purut. Kacau dan biarkan di atas dapur sehingga kuah mendidih dan sotong masak.

4. Akhir sekali masukkan bawang besar yang telah dipotong gegelang tadi. Kalau ada kacang panjang bolehlah dimasukkan juga. SELAMAT MENCUBA..


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



JOM CANTIK & KURUS DENGAN 

PANACEA BEAUTY

Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )
Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 


Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. Cepatt.. 
KLIK

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


03 Ogos 2015

Senarai Hadiah/Sponsor Giveaway Birthday Mum & Sister Tengkubutang

Haiii.. Assalammualaikum semua.. haha.. mesti kawan-kawan yang jarang tengok status/post teman kat Facebook Tengkubutang Miaw tak perasan yang teman sedang dalam proses untuk mengadakan satu Giveaway.. hah? Giveawaya?? 

iyeaa.. Giveaway.. pergh.. rasa seperti janggal je bila teman dah lama giler tak buat Giveaway.. huhuhu.. rasa macam baru 1st time buat lak.. moga dengan harapan ramai lah yang join yea.. sebelum tu.. teman tayang dulu hadiah-hadiah yang bakal diterima oleh para Pemenang nanti.. 

dibawah ni teman sertakan sekali link para sponsor yang budiman.. thanx to all of u sebab bermurah hati nak sponsor Giveaway tengkubutang kali ni.. Alhamdulillah.. semoga korang semua dimurahkan rezeki oleh Allah S.W.T..  Aamiinn.. 

jom Cuci mata dulu yea.. 5/8/2015 nanti baru join yea.. tq semua.. K bye.. 
Sponsor Name : Nur Fariza
wang tunai rm50 x 1 Pemenang
Instagram :farprettybylh

Sponsor Name : Fara Hanim
Babies Blink Coffee rm50 (harga pasaran) x 1 Pemenang

Sponsor Name : Emma Diana
Tudung Bawal Satin Yuhanis , random colour x 5 pemenang


Sponsor Name : Reen Reena
Barangan Kraftangan Dari Sarawak x 1 Pemenang
Instagram : mreenadotcom

(gambar hiasan)
Sponsor Name : Zaza Iman
Blouse x 1 Pemenang
Like Page : Zaza Zehra

Sponsor Name : Ina Ainaa
Topup RM10 X 2 Pemenang
Follow blog : www.inaainaa.com
follow twitter : www.twitter.com/_inaainaa


Sponsor Name :Engku Muzahadin
Novel Bertajuk Sandal Bunga-Bunga X 1 Pemenang
Fanpage : Nakhoda Nurani

Sponsor Name: Nursyazwani Masduki
Celebritylass + hadiah misteri x 1 Pemenang



Sponsor Name : Nur Alja
Cash RM20 x 1 Pemenang

Sponsor Name :Ayuni Rafilah
Shawl x 1 pemenang
Arm Warmers x 2 pemenang
Instagram : Ayuni Rafilah

Sponsor Name :Ayuni Rafilah
Arm Warmers x 2 pemenang
Instagram : Ayuni Rafilah

Sponsor Name : Mawar Biru
Topup rm20 x 1 pemenang

Sponsor Name : Iskandar Daughter
Top up rm10 x 1 pemenang
like page : Your Beauty Home

Sponsor Name : NurHidayah Zakaria
Topup rm10x1 pemenang


Sponsor Name : Rosila Wati
Ubat Gigi Marine Essence x 1 Pemenang

Sponsor Name : Kakyong Onexox
Topup RM10 x 3 pemenang
Page : K'Z DStore.

Sponsor Name : Syamimi Saad
Cash rm10x1 pemenang

Sponsor Name : Yaya Natsumi
Cash rm10 x 1 Pemenang

Sponsor Name : Shiqin Sunshine

Sponsor Name : Fadzi Razak
Cash rm10 x 1 pemenang

Sponsor Name : Wan Syahirah
Topup rm10 x 1 Pemenang

Sponsor Name : Rafzan Tomomi
Topup RM10 X 2 Pemenang
Follow blog : www.rafzantomomi.com

Sponsor Name : Linda Lyn
Topup RM10 X 1 Pemenang

Sponsor Name : Embun Eiza
Bawal Diamond (Random Color)
Like Page : Embun Beauty House

Sponsor Name : Ruqaiyah Amanina
Cash RM10 x 1 pemenang

Sponsor Name : Nadia Johari
Cash RM10 x 1 Pemenang

Sponsor Name : Nadia Johari
Beg Makeup x 1 pemenang
Sponsor Name : Alyani Matshah
Topup RM10 x 1 Pemenang
Follow : google plus Alyani Matshah


Sponsor Name : Farra SweetHome
Ladies Jacket  x 1 Pemenang

Sponsor Name : Chinta ARtie
Cash RM10 x 2 Pemenang

Sponsor Name : Siti Munirah
Customized Tote Bag x 1 Pemenang

Sponsor Name : Nik Nur Ainie Zulaikha
Cash rm 10 x 1 Pemenang
Follow Instagram : https://instagram.com/ainizulaikha/ dan 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

JOM CANTIK & KURUS DENGAN 

PANACEA BEAUTY


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. Cepatt.. 
KLIK

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page

01 Ogos 2015

JAWATAN KOSONG DI IKEA CHERAS 2015

JAWATAN KOSONG DI IKEA CHERAS 2015 |
#IKEA Cheras yang baharu akan dibuka di Jalan Cochrane pada akhir tahun 2015! Memandangkan hari yang mengujakan ini semakin hampir, kini kami sudah bersedia untuk mengalu-alukan anda yang jujur dan rendah diri untuk menyertai kami dan membina karier idaman anda. 

Kami mempunyai lebih dari 300 kekosongan untuk membentuk satu pasukan yang bekerja menuju ke arah kehidupan harian yang lebih baik untuk kebanyakan orang. Oleh yang demikian, kami menyediakan pameran pekerjaan untuk mencari calon yang sesuai untuk posisi yang sesuai pada bulan Julai ini! Mari ke sini dan sertai kami, anda mungkin akan menjadi ahli seterusnya dalam keluarga besar kami ini.

Bekerja di Ikano Retail Asia bermaksud anda adalah sebahagian daripada suasana yang menyeronokkan dan dikelilingi pergerakan pantas. Lebih dari 1,800 orang bekerja di dalam gedung dan pejabat IKEA kami di Singapura, Malaysia dan Thailand, dan kami mempunyai rancangan untuk membuka lebih banyak gedung di setiap wilayah. Pekerja-pekerja yang berminat boleh menyertai projek atau mencuba jawatan lain di negara lain. Kami gembira dengan kerja kami, tetapi kami juga gembira menerima kedatangan teman sekerja yang baharu.

Ingin menyertai kami?
Lawati kami di Pameran Kerjaya IKEA Cheras
LOKASI: Hotel Vivatel, 85, Jalan Loke Yew, KL  (Peta lokasi)
TARIKH: 31 Julai, 1 & 2 Ogos 2015
MASA: 10:00 PG - 5:00 PTG

Haha.. Ok .. dah baca dah ye Iklan diatas ni? haaa.. itu je teman nak share buat korang yang sedang tercari-cari kerja kosong, samada sementara atau tetap.. boleh la mencuba.. mana tahu rezeki bekerja di Ikea yang sememangnya selesa, macam dok dalam rumah plak kalau berada di IKEA ni kan... Hoho.. apa-apa pun.. good luck yea semua.. lupa lak.. dibawah ni teman share jugak Video untuk rakan-rakan tatapi sebelum menghadiri apa-apa temuduga.. heeee.. yang ini untuk mereka yang berminat bekerja di IKEA je la ye.. huhu.. Video ini menunjukkan beberapa perkara yang HARUS dan TIDAK HARUS DILAKUKAN ketika temuduga kerja.


website :

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

JOM CANTIK & KURUS DENGAN 

PANACEA BEAUTY


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. Cepatt.. 
WOOP.COM.MY

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


GA New

Innity Mobile

nuffy2

BV2019 - 2

nity 2