Nuff

12 September 2015

TOPMAN | SELEKSI FESYEN TERKINI LELAKI


Wah.. hari ni mood nak menulis tentang jenama fesyen kegemaran lelaki masakini lah... Teman pasti semua orang mempunyai jenama fesyen kegemaran masing-masing, bukan? Well, at least, teman tahu jenama fesyen apa yang menjadi kesukaan lelaki masakini.. dan ianya tidak lain tidak bukan adalah TOPMAN
Didalam memilih outfit seharian, mahu kelihatan kemas dan bergaya sangat dititik beratkan bagi mereka yang mementingkan kekemasan.. dan untuk itu sudah pastinya kaum lelaki mempunyai sebab tersendiri dan jawapannya terletak kepada koleksi produk fesyen yang cukup meluas yang ditawarkan oleh jenama hebat ini dan juga barisan produk fesyen yang cukup menarik oleh TOPMAN.
Khas untuk Lelaki, Jika korang semua sedang mencari baju kemeja lelaki terkini yang bergaya untuk dipakai ke majlis parti yang diadakan oleh rakan korang pada hujung minggu, jenama ini mempunyai stail baju kemeja terbaru yang terbaik untuk korang. 
Malah, TOPMAN Malaysia mempunyai seleksi pakaian terkini lelaki yang cukup meluas untuk dipilih. Koleksi kemeja lelaki TOPMAN yang terkini misalnya would go well with a blazer dan juga chinos pants yang mana pilihan yang terbaik untuk dipakai ke pejabat. 
Antara produk TOPMAN kegemaran lelaki masakini ialah seluar skinny jeans – dengan warna yang gelap ianya boleh dipadankan dengan baju kegemaran korang dan kasut sneakers untuk gaya yang kasual namun stylish ketika keluar bersama rakan-rakan pada hujung minggu.

TOPMAN memberikan akses kepada korang untuk gaya terhangat dan trend yang terkini yang boleh korang gayakan that I swear u can’t resist. Tidak kiralah untuk kerja ataupun aktiviti kasual, jenama ini mempunyai semuanya! Kini korang boleh hiasi almari pakaian korang dengan gaya yang terbaru dan apa yang lagi menarik ialah korang boleh dapatkan dengan harga yang cukup istimewa tanpa perlu berbelanja lebih.
Opsss.. bukan itu sahaja yang ada di sudut TOPMAN , Aksesori lelaki juga ada disana! seperti Stokin, Beg Pakaian, Beg Galas Kulit, Cermin Mata Gelap dan macam-macam lagi.. haa.. buat sang lelaki.. moh la kita singgah di website ini.. dibawakan oleh Zalora.. =)

Jom!! Revamp your wardrobe today dengan 
koleksi pakaian lelaki TOPMAN 
yang terbaru!

11 September 2015

DOA-DOA HARIAN UNTUK INGATAN -1

Saja nak share dalam blog tengkubutang ni.. Doa-Doa Harian Untuk diamalkan.. manalah tau nanti kot ada anak nanti leh tunjuk ke dia Doa-Doa ni.. ehehehehe.... apa-apa pun, doa ni bukan untuk bebudak aje.. kita yang tua tagun ni pun mestilah amalkan jugak.. betoi tak mengkume semua? haha.. So, Jom kita baca sama-sama yeaa.. K bye.. 





















-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
JOM CANTIK & KURUS DENGAN 
PANACEA BEAUTY

Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )
Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 


Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. Cepatt.. 
KLIK

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page

STATUS DI LAMAN SOSIAL PALING WIN!!

Status di Twitter yang paling WIN bagi teman.. sila baca dari atas ni sampai bawah ni yea.. hehehe.. pasti korang pun setuju dengan teman kan.. Status ini Paling WIN .. hehehehehe.. itu je nak update! K bye! 
Opss lupa lak.. bagi sape-sape yang lum tuntut hadiah dari Sponsor Giveaway Birthday Mum & Sister | Tengkubutang .. silalah berbuat demikian segera kerana tarikh tamat tuntut hadiah ialah Ahad ni.. so.. jangan terlambat yeaa.. hehehehehe..



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
JOM CANTIK & KURUS DENGAN 
PANACEA BEAUTY

Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )
Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 


Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. Cepatt.. 
KLIK

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


07 September 2015

Senarai Peserta Giveaway Birthday mum & Sister | Tengkubutang

SENARAI PESERTA 


Sila Check url blog korang tersenarai ke tak, kalau tercicir.. sila pm teman di Tengkubutang Miaw SEGERAA!! dan kalau ternampak ada link dalam list tertulis double atau salah link, sila inform teman dibawah kotak komen entri ini.. 

Peserta diberi peluang semak penyertaan korang.. Semak Syarat samada telah korang penuhi atau belum.. Selepas itu teman akan buat pemilihan pemenang mengunakan Random.Org.. 

So.. sila check betul-betul link korang.. Sekiranya selepas Keputusan Pemenang diumumkan baru korang nak inform apa-apa.. masa tu dah terlambat yea.. keputusan adalah MUKTAMAD.. 

Opss.. lagi satu nak gitau.. jikalau pemilihan pemenang itu telah diumumkan, Sponsor akan diminta check samada syarat2 untuk menangi hadiah dari mereka telah pemenang tersebut penuhi atau tak, dan kalau belum.. (follow/like) terpulang kepada budi bicara sponsor apa mau citer.. 

heee.. so.. pastikan korang dah cukupkan syarat ye.. jom check senarai ni cepat.. sementara tunggu keputusan pemenang.. jom blogwalking kawan2.. 


Pstt : Agak kecewa dengan penyertaan yang sedikit.. Bukan susah hati sebab peserta sedikit tetapi susah hati sebab kesian kat sponsor yang dah sponsor barang banyak tapi follower atau Likers hanya bertambah saja.. 

Im sorry to All of u wahai para sponsor yang budiman.. tq sebab sudi support Giveaway ini.. InsyaAllah.. lain kali, teman cub hadkan ambil Sponsor yang ramai sangat.. risau jadi macam ni lagi.. Kesian kat korang yang sponsor.. 

Teman pun agak sibuk dengan bisnes sendiri.. tak boleh nak fokus sepenuhnya Giveaway ini.. Jadi.. untuk penghargaan buat para sponsor, teman akan buat satu entri untuk pamirkan link blog/instagram/twitter/dll korang di Entri kedua blog ini selama sebulan.. tQ semua.. 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


JOM CANTIK & KURUS DENGAN 
PANACEA BEAUTY

Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )
Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 


Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. Cepatt.. 
KLIK

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


04 September 2015

IT'S FREE!!! JOIN WOOP BOLEH TEBUS MACAM-MACAM BARANG!!

Klik Banner Sign Up Atas ni untuk join.. FREE aje.. 
pastu dah leh start kumpul point! senang sangat kan!
Klik je BANNER atas tu.. atau klik SINI
Opss.. bagi sesiapa yang belum tahu apa itu WOOP.. haa.. meh tengok Banner dibawah ni.. ehh.. NO NO NO.. bukan Banner atas ni.. hahahaha.. yang bawah ni.. yang atas tu WOOP-WOOP, memang kalau korang search kat internet pun akan keluar WOOP-WOOP tu.. hahaha..  kena search Woop Women Of Opinion baru akan jumpa website ni.. hehehe.. 
Korang hanya perlu daftar, selepas itu ada mission korang kena join, Mission apakah itu? haaa.. Alahai.. mudha giler Mission nya.. hanya jawap soalan survey.. soalan nya pun fun aje tau.. tak bosan pun.. Ada dua soalan.. kategori Daily Mission dan Big Mission.. Kalau Daily Mission tu, Kita leh je join terus.. tapi kalau Big Mission tu kena kerja sikit.. hehehe.. aloh.. kerja apa? kerjanya selfie, amik gambo dan attach ajo kome weh.. mudha kan! yang palign penting.. melalui Big Mission ni korang leh kumpul lebih banyak point.. memang berganda2 dari Daily Mission.. hehehehe.. Teman pun selalu join.. hehehehe.. tu pasai point cepat je bertambah.. tapi takmau tebus lagi.. nak tebus barang besi sikit.. hahaha TAMAKKKK Giler.. hahahaha.. 
Ini Banner yang ada dalam website Woop tu.. 
Ok.. inilah Mission yang teman katakan tadi.. once u all dah submit Mission, akan terus tertera point yang korang dapat pada hari tersebut dan kalau rajin join mission lain, lagi la bertambah2 berkoyan2 point korang dapat.. ok.. yang Daily Mission dan Big Mission tu korang nampak tak? sebelah kiri gambar ini.. just klik je mana-mana korang nak join.. 

Ok.. lepas dah banyak point.. korang tengok lah Reward apa yang korang leh redeem dengan point korang yang ada.. kalau ada item yang cukup2 dengan point korang, redeem je.. tapi kalau nak kumpul lagi utnuk mendapatkan item lagi beso... haaa.. jangan guna lagi point tu yea.. heheheheh... jom tengok reward apa yang ada.. sekarang makin bertambah-tambah b=hadiah yang ditawarkan.. baguih2.. i likeeee... 
Yang mana bertulisan Grey tu korang takleh redeem lagi.. tak cukup point.. yang purple tu boleh lah redeem dah..  haippp kumpul banyak2 dulu.. hehehehe







Haaa.. amacam?? tertarik tak dengan WOOP? haaa.. jom la join sama2.. jangan nanti teman redeem reward barang best2 korang terjeles pulak nengoknya.. ehehehehehe.... apa lagi..

 KLIK SINI untuk join

 PERCUMA aje....

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

JOM CANTIK & KURUS DENGAN 
PANACEA BEAUTY

Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )
Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 


Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. Cepatt.. 
KLIK

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


RESEPI ROTI JALA SEDAP DAN LEMBUT!!

RESEPI ROTI JALA SEDAP DAN LEMBUT!! |
Haishh.. hari tu asik terlupa je guna resepi mana yang buat Roti Jala Jadi sedap dan lembut sampai petang.. jenuh mencari sebab dah lama tak buat Roti Jala, dulu rajin la buat.. 1st making Roti Jala pun jadi dan sedap.. tengok SINI yea.. hubby suka.. pastu dah stop buat.. aish.. 

Tetiba masa raya hari tu hubby tanya resepi nak buat.. alahai.. teman terlupa sudah.. hahaha.. last2 google balik resepi Roti Jala, macam2 resepi ada tapi macam lain je dari yang teman pernah buat.. akhirnya jumpa la blog Azie's Kitchen yang terror memasak tu.. huhu.. 

haaaa.. Yess!!! dah jumpa.. so, teman terus letak sini aje.. nanti hubby nak cari resepi ni lagi boleh amik kat sini je.. 
hehehehehe.. hubby buat sekali terus jadi.. Wahhh Masterchef betuiii!! Jom tengok resepi Roti Jala yang teman dah cuba berkali-kali dan takkan cari resepi lain dah ni.. huhuhu.. terbaekkkk.. i likee.. nyum2.. lapo... Opss.. korang nak tengok resepi lain? banyak giler yang sedap2 Kak Azie buat.. jom singgah blog kak Azie's Kitchen

Bahan bahan:
3 cawan tepung gandum
2 1/2 sudu besar minyak masak
1 sudu kecil garam
1 biji telur
3 cawan air/santan/susu segar (saya guna air dicampur sedikit santan)
Sedikit pewarna kuning

Cara-cara:
Blendkan semua bahan di atas hingga sebati. Kalau nak tahu adunan dah boleh dijala atau belum, cuba masukkan sesenduk ke dalam acuan. Kalau keluarnya tak putus-putus maknanya dah boleh di jala menggunakan kuali non stick. Kuali biasa pun boleh asal tak melekat. Kalau pekat tambah air lagi sehingga boleh dijala.

Lepas jala atas kuali biarkan dalam beberapa saat. Kalau dah masak tak payah dibalik terus aje di angkat dan digulung.

Bila dah siap bolehlah dimakan dengan kuah ayam masak kuzi atau kuah kari.. Sesuai untuk open house sebab walaupun sampai ke petang roti jala tu tetap lembut seperti baru dimasak. Cubalah.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

JOM CANTIK & KURUS DENGAN 
PANACEA BEAUTY

Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )
Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 


Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. Cepatt.. 
KLIK

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


nuffy2

GA New