Nuff

08 Oktober 2015

Lirik Lagu dan Video Meghan Trainor - Like I'm Gonna Lose You ft. John Legend

Lirik Lagu dan Video
 LIKE I'M GONNA LOSE YOU |  MEGHAN TRAINOR FEAT JOHN LEGEND
Huk huk.. i dont know why tetiba dah jatuh hati dengan suara Meghan Trainor ni.. serius.. start dari Lagu All About That Bass teman dah jatuh hati dengan suara Meghan Trainor ni.. Pastu keluar lagu Lips Are Movin lak, Pastu lagu Dear Future Husband pastu keluar lagi kat radio lagu Charlie Puth (Calobrate dengan Marvin Gaye) .. semua best giler kottt.. adoi.. tapi lagu ni paling best bagi teman sebab lirik dia.. nak dedicated this song to my miawsky la.. hope dia baca entri ni.. hahaha.. gatai beno bunyi nya yea.. eleh.. sukatilah.. blog teman kannnn.. K byeee.. 

 LIKE I'M GONNA LOSE YOU |  MEGHAN TRAINOR FEAT JOHN LEGEND

I found myself dreaming in silver and gold
Aku bermimpi diriku dalam emas dan perak
Like a scene from a movie that every broken heart knows
Layaknya sebuah adegan film yang setiap patah hati akan tahu
We were walking on moonlight, you pulled me close
Kita berjalan di bawah sinar rembulan, dan kau menarikku mendekat
Split second and you disappeared and then I was all alone
Sekejap saja dan kau menghilang lalu aku sendirian
Woke up in tears with you by my side
Aku terbangun dalam tangisan dengan kau di sisiku
Breath of a leave and I realized,
Menghembuskan nafas dan aku menyadari
No one will promise tomorrow
Tak satupun yang menjanjikan di hari esok

So, I'm gonna love you like I'm gonna lose you,
Jadi, aku akan mencintaimu seolah aku akan kehilanganmu
I'm gonna hold you like I'm saying goodbye
Aku akan mendekapmu seolah aku berkata selamat tinggal
Forever will stay in, I won't take you for granted
Selamanya akan tetap begitu, Aku tak bisa mengabaikanmu begitu saja
'Cause we'll never know it when we'll run out of time
Karena kita tak akan pernah kapan kita kehabisan waktu
So, I'm gonna love you like I'm gonna lose you,
Jadi, aku akan mencintaimu seolah aku akan kehilanganmu
I'm gonna love you like I'm gonna lose you
Aku akan mencintaimu seolah aku akan kehilanganmu

[John Legend]
In a blink of an eye,
Dalam sekejap mata
Just a whisper of smoke
Hanya sebuah bisikan asap
You could lose everything
Kau bisa kehilangan segalanya
The truth is you're never alone
Sebenarnya kau tak akan pernah sendirian
So, I'll kiss you longer baby
Jadi, aku akan menciummu lebih lama sayang 
Any chance that I get
Setiap kesempatan yang aku dapatkan
I'll make the most of the minutes
Aku akan memperbanyak waktuku
So long with no regret
Begitu lama tanpa ada penyesalan
Let's take our time to say what we want
Mari ambil waktu kita untuk membicarakan apa yang kita inginkan
Here's what we've got
Di sinilah apa yang sudah kita dapatkan
Before it's all gone
Sebelum itu semua pergi
'Cause no one will promise tomorrow
Kerana tak satupun yang menjanjikan di hari esok
So, I'm gonna love you like I'm gonna lose you,
Jadi, aku akan mencintaimu seolah aku akan kehilanganmu
I'm gonna hold you like I'm saying goodbye
Aku akan mendekapmu seolah aku berkata selamat tinggal
Forever will stay in, I won't take you for granted
Selamanya akan tetap begitu, Aku tak bisa mengabaikanmu begitu saja
'Cause we'll never know it when we'll run out of time
Karena kita tak akan pernah kapan kita kehabisan waktu
So, I'm gonna love you like I'm gonna lose you,
Jadi, aku akan mencintaimu seolah aku akan kehilanganmu
I'm gonna love you like I'm gonna lose you
Aku akan mencintaimu seolah aku akan kehilanganmu

I'm gonna love you like I'm gonna lose you,
Aku akan mencintaimu seolah aku akan kehilanganmu
I'm gonna hold you like I'm saying goodbye
Aku akan mendekapmu seolah aku berkata selamat tinggal
Forever will stay in, I won't take you for granted
Selamanya akan tetap begitu, Aku tak bisa mengabaikanmu begitu saja
'Cause we'll never know it when we'll run out of time
Karena kita tak akan pernah kapan kita kehabisan waktu
So, I'm gonna love you like I'm gonna lose you,
Jadi, aku akan mencintaimu seolah aku akan kehilanganmu
I'm gonna love you like I'm gonna lose you
Aku akan mencintaimu seolah aku akan kehilanganmu

LIKE I'M GONNA LOSE YOU OLEH  MEGHAN TRAINOR FEAT JOHN LEGEND


Sumber Dari: 
Thank You.. 


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )
Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 
Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 
Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page



06 Oktober 2015

DIY TEMPAT TIDOR KUCING! | DIY CAT TENT

DIY TEMPAT TIDOR KUCING! | DIY CAT TENT 
Wah.. Terima kasih buat Blogger Syamimi Saad yang sudi Tag teman Video ni.. memang terfikir nak buat rumah/tempat tidur untuk kucen2 teman ni.. sebab kesian diorang tido terbuka aje.. sepatutnya ada la tempat tido diorang kan.. ni tidak.. merata2 diorang tido.. ala kesiannya.. bab yang tu kami plak kami tak perihatin.. adoiyaii.. 
Tapi Butang takpe jugak.. sebab tido atas katil dengan kami.. Adik(Shiro) pun ada katil dia sendiri (beg koje lama papa dia) Oyen ada gak bekas tempat tido dia.. tapi lately asik kena kencing je tempat tido dia.. tak tau sape punya koje.. kadang butang suka je sabotaj si oyen tu, so, dia suka "pee" kat tempat tido Oyen.. So, rasanya sekarang nak buatkan tempat bertutup, so, nak tengok boleh tak sape2 nak bertenggek kencing kat dalam bekas tu.. hihihihihi.... Lena lah tido mereka bertiga pasni harapnya.. kannn.. 
hehehe.. tu nampak cute cat dalam tu.. 
wow.. her/his eyes.....
alalalalala.. so cuteeeee...
cakkk!! cute gilerrr his/her face!!
bukan kucen je boleh tido tempat selesa camni.. dog pun boleh.. hehehe.. omey je muka dog ni kan..
Hai Meowwwww... 
EEEEE.. gerammm.. muach ciked!
hey.. menyorok yeeeee...
Yang ni macam kemas je..
hehehehehe... nanti teman nak buat untuk kucen2 teman lak.. tapi masalah betui.. tak jumpa kotaknya lagi.. mana teman nak rembat kotak2 yang beso ye.. almaklumlah.. kucen teman semua beso2 gedabaksss!!! huhuhuhu.. pasni Butang mesti takmau tido atas katil dah... hehehehehe.. 


CLICK HERE 4 TUTORIAL
||
||
V



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page



29 September 2015

CATATAN MATLUTHFI | Can't stop laughing when reading this book!

CATATAN MATLUTHFI | Can't stop laughing when reading this book!
Kalau korang suka baca diari orang, mungkin korang akan suka baca buku ini, walaupun orang yang suka baca diari orang lain belum tentu dia pasrah bila orang terbaca diari dia kannn...
Segala kisah-kisah mistik, fatamorgana, dan epik ada dalam buku ini (ha???). Namun sudah pasti tidak mampu menandingi kisah realiti dan pemerhatian tajam penulisnya sendiri.
Buku kedua Puteh Press ini pasti akan membawa pembaca mengenali insan bernama Matluthfi dengan lebih dekat dan lebih intim (intim mean rapat sebagai kawan yeaaa.. ), dan yang paling penting melelaui buku ini juga boleh mengenal diri korang sendiri (eh yeke? bacalah dulu!!) hehehe..
Haaa.. kalau ada sape2 berminat nak membeli, boleh lah klik dekat link bawah ni.. pastu taip CATATAN MATLUTHFI dekat kotak search tu yea.. Lupa lak, kat situ nanti akan keluar agi satu buku lagi tulisan Matluthfi.. "Catatan Matluthfi & The Other Side of the Coin" .. Nak membeli, klik ajo... K bye.. 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page



25 September 2015

TEBUS/REDEEM WHOHAA LAGI!

Hai.. Masuk ni kali ketiga teman tebus di Whohaa.. sebelum ni tebus Car Keys Micro Camera .. pastu tebus Topup Maxis RM20 macam dalam gambo bawah ni.. pastu tebus lagi Topup RM30 .. heee.. dah cukup point, topup jelah kan.. ehehehehe.. 

yang ni yang lepas punya .. teman tepekkan sekali yea.. Haa.. ada sape2 yang teruja nak rasa camni gak tak? walaupun nilainya tak besar mana, atleast ia masih kategori PERCUMA! PERCUMA sape takmau weh.. hehehehehe.. ok lah.. kalau berminta.. klik je perkataan WHOHAA kat bawah ni yea.. kalau nak join website lain yang beri hadiah seumpama Whohaa ni pun ada kat bawah link dia.. klik aje.. Selamat mengumpul point dah menebus macama2 yeaaaa!! K byee.. 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page



23 September 2015

UCAPAN SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDILADHA

Selamat Hari Raya AidilAdha |
buat semua yang beragama Islam.. Hemm.. pasti semuanya dah bersiap nak balik kampung kan.. pasti ada yang dalam perjalanan nak balik kampung, ada yang dalam bas menuju ke kampung, ada yang naik motor je balik kampung, ada yang dah sampai kampung dari semalam lagi.. dan.. pasti ada juga yang tak dapat balik kampung kerana tak dapat cuti.. ataupun ada masalah2 lain.. hemm.. bagi teman dan encik hubby lak, macam ada masalah besar je nak balik kampung.. Masalah tang motor.. hemm.. adoi.. di saat tengah kekeringan ongkos sekarang ni (ada duit tapi duit tu untuk bayar benda lain yang sangat penting).. 

Kalau nak merepair motor memang cecah ratus2 la gamaknya.. sebab motor beso bukan motor kecik.. adoi.. tak tahu apa perkembangan sekarang, hubbymiaw sedang cuba cari jalan untuk settle kan.. kalau tak boleh jugak.. alamatnya kami beraya di KL ajelah tahun ni.. Pernah gak merasa tak balik raya sekali tu.. sebab hubby kena prepair untuk meeting besar.. so, tak dapat nak balik raya.. ini kali kedua lah ia jadi lagi.. tak ngapelah.. nasib baik raya haji.. kalau raya puasa.. tak tahu la camne rasanya.. mesti impak maksima nya lain dari yang lain.. pergh.. ayat.. hemm.. itu je nak kabo.. Selamat Hari Raya Aidiladha buat semua.. yang mana dalam perjalanan balik kampung tu.. bawak kenderaan hati2 yea.. 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page



PROMOSI HEBAT!!! BookCafe MYCyberSALE 2015

PROMOSI HEBAT!!! BookCafe MYCyberSALE 2015 |
WOOOO.. 90% Diskaun tu wehhh.. takkan takde sape2 yang mata terbeliak tengok SALE atas ni ha?? haaa.. meh nak citer.. sekarang BookCafe, Website yang menjual pelbagai jenis Buku Secara Online ni sedang mengadakan Promosi Giler2 untuk para pembeli.. so, kalau sape-sape yang memang suka membaca tu, boleh lah tinjau-tinjau buku apa yang best di website tersebut.. banyak sangat weh.. tak dapat teman nak senaraikan kat sini.. korang pi lah tengok sendiri.. buku berharga RM1 pun ado.. gi lah cepat.. pi tengok pi.. kang terlepas den tak tau yea.. hihihihi... KLIK SINI

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page



22 September 2015

Nikmat Bantal Busuk !!! Kartun

Nikmat Bantal Busuk!! |
hehehehe.. Bila Bantal Busuk kena basuh... hilang bau nikmat nya yea... ehehehe.. tetiba rasa nak tergelak sebab teringat masa mula-mula kawen dulu, baru pindah KL dan duduk dengan encik hubby, teman mengemas lah macam biasa, pastu tetiba rasa nak basuh bantal2 yang agak berkurun lama (hubby guna start dia belajar kat universiti dulu rasanya) lama giler.. 

So faham2 jela kan.. baunya.. asyemm.. huhuhu..  kekabunya pun dah entah rupa mana.. hahahaha.. teman pun dengan rajinnya.. membasuh bantal2 itu dan terus campak dalam mesin basuh.. kasi putarrrrrr.. (masa tu mesin basuh semi auto je.. kasi putar aje laa.. mujur bantal pun dah kecut.. muat je masuk dalam mesin basuh tu.. hahahaha...

Sekali bila hubby balik umah.. terkejut dia nengok bantal dia tersidai kat luar balcony atas ampaian tu.. uhuhuhu.. muka macam sedih je.. alohhh.. mana ku tahu yang dia pun ada sindrom bantal busukkk... wakakakakakkk..

then bila bantal dah kering hubby pun pegang bantal dia macam kartun dalam gambar atas ni.. sambil berkata macam kartun tu kata jugak..cuma tukar mom jadi my wife..  wakakakakakakkk.. adoiyaiii.. sejak hari tu, dia dah takde bantal busuk dah.. hahahahaha.. elok jugak kan.. kesiann.. 

Haha.. Actually kartun kat atas tu memang menggambarkan sebijik macam hubby teman ritu.. hahaha.. teman pun tepeklah gambo ni kat sini, teman ni kan kalau nak buat entri mesti akan letak gambo kartun yang comey2 dan ada mesej macam kat atas tu.. hehehe.. sapelah kartunis dia kan.. saja tengok sape yang lukis.. O.. lukisan oleh.. J&Y Productions


Saja tengok dan scroll ke bawah lagi.. wahhh.. banyak giler kartun bermesej yang comel2 .. semua kartunis Malaysia yang lukis.. pergh.. cun-cun belaka kartun diorang.. korang nak tengok ke? boleh je tengok kat sini.-->13 Kartunis Malaysia Yang Awesome ni! Nak tauu.. Ada kartun miaw comey sekali tauuu.. alalala.. itu yang teman geram tuuu.. minat sungguh kartun yang ada terselit muka kucen tu haaa.. hahahaha.. jom kita terjah 13 Kartunis Malaysia Yang Awesome ni!


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page



TUDUNG 2U YANG SARAT DENGAN TUDUNG/SHAWL CANTIK2!!


Tudung 2U | Tudung Online Terbesar di Malaysia|

Hai mengkome semua.. ni haaa.. teman nak share dengan korang website yang menjual pelbagai jenis tudung.. dari harga semurah RM6 ke atas.. kalau korang berminat nak membeli, boleh lah jenguk2 website Tudung 2U ni.. kot la nanti nak pi dinner ka.. nak sambut Anniversary kaaa.. taktau nak pilih tudung apa.. kat sini semua ada.. boleh cari jenama apa nak.. design apa nak.. material apa nak.. sampailah ke scarf, anak tudung semua ado .. godek2 la nanti yea.. K byeee... 

Psssttt : lupa lak nak gitau.. Tudung 2U gak ada meambil order melalui Whats app.. haaa.. canggih dah kan.. korang boleh je screenshoot gambo tudung yang korang nak .. pastu send dalam whatsapp aje.. mudah kan?? Kalau nak tau nombor untuk dihubungi (whatsapp) boleh klik link Tudung 2U


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page



KUMPUL POINT TEBUS HADIAH/DUIT!!


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page



nuffy2

adseng

Innity Mobile

GA New