Nuff

07 Oktober 2016

SAFI SHAYLA PEK FLEKSI, SYAMPU WANITA BERTUDUNG | WANGINYAAA!!

SAFI SHAYLA PEK FLEKSI, SYAMPU WANITA BERTUDUNG | WANGINYAAA!!

Assalammualaikum.. hari ni teman nak berkongsi cerita tentang pengalaman teman menggunakan Syampu Safi Shayla Pek Fleksi yang sudah sinonim dikalangan wanita-wanita bertudung. Syampu Safi Shayla mempunyai banyak kelebihan dimata teman, antara kelebihannya ialah bau Syampunya yang wangi sangat-sangat, membuatkan kulit kepala berasa segar dan berbau harum je selepas memakainya.. 

Memang kena dengan "trademark" nya Syampu Wanita Bertudung kerana Syampu Safi Shayla yang diinspirasikan untuk wanita bertudung menjadikan kita berasa relaks selepas mandi apabila kulit kepala yang telah bersih dan segar.. Jom kita baca serba sedikit tentang Syampu Safi Shayla yang kini didatangkan dengan Pek Fleksi yang benar-benar berguna dan memudahkan kita.


SAFI Shayla Pek Fleksi: 
Pelbagai fungsi untuk lebih jimat tanpa kompromi
Industri syampu diraikan dengan inovasi terkini .

Rambut adalah mahkota setiap wanita. Metafora ini seringkali dikiaskan kerana setiap helaian rambut yang menawan mampu memberikan keyakinan pada diri. Rambut yang menawan pastinya lahir dari penjagaan yang rapi tidak kira dalam apa jua keadaan. Bagi individu bertudung, penjagaan mahkota ini sememangnya dititikberatkan agar keadaan rambut sentiasa sihat, dan bermaya. 

Melihat kepada keadaan ekonomi yang mencabar, penggguna mula mencari produk yang lebih murah dan menjimatkan, pada masa yang sama memberikan nilai dan kualiti yang tinggi. Kebanyakan pengguna mengurangkan kadar perbelanjaan tetapi masih berusaha untuk mendapatkan barangan berkualiti untuk melengkapi keperluan isi rumah. 

Memahami keperluan wanita bertudung moden, SAFI Shayla rangkaian jenama syampu khas wanita bertudung yang diperkaya Habbatus Sauda memperkenalkan satu solusi penuh inovasi, SAFI Shayla Pek Fleksi.

“SAFI Shayla sebagai teman terbaik mahkota wanita bertudung berbangga untuk melancarkan satu lagi bentuk terbaru mudah guna buat semua wanita. Dengan SAFI Shayla Pek Fleksi, pengguna boleh mengguna terus, atau digunakan sebagai pek isian semula, ataupun sebagai pek kembara. Kami mengekalkan kualiti syampu agar keberkesanannya boleh dinikmati pada harga yang lebih jimat.” Jelas Puan Mahsuri Sulaiman, Pengurus Pemasaran SAFI.

Menurutnya lagi, “Inovasi Pek Fleksi merupakan inovasi pertama dalam industri syampu. Diambil dari perkataan “fleksibel” iaitu sesuatu yang boleh digunakan dalam pelbagai cara dan keadaan, SAFI Shayla melengkapkan kehidupan wanita bertudung moden yang sentiasa mencari produk berkualiti pada harga mampu milik. "

"Dengan satu syampu pada satu harga, pengguna boleh menggunakannya pada 3 keadaan yang berbeza.”

A photo posted by πŸ‡ΉπŸ‡ͺπŸ‡³πŸ‡¬πŸ‡°πŸ‡ΊπŸ‡§πŸ‡ΊπŸ‡ΉπŸ‡¦πŸ‡³πŸ‡¬ (ღ˘⌣˘αƒ¦) (@tengkubutang) on









Warna dan corak reka bentuk pada setiap variasi syampu SAFI Shayla Pek Fleksi dikekalkan sama dengan format asal SAFI Shayla pek pam dan botol, agar dapat memberikan kemudahan kepada pengguna untuk mencari produk ini. Pek inovasi bersaiz 480g ini memudahkan pengguna membawa kemana sahaja. Malah, pek ini juga mesra alam dengan penggunaan plastik 65% lebih kurang.

A photo posted by πŸ‡ΉπŸ‡ͺπŸ‡³πŸ‡¬πŸ‡°πŸ‡ΊπŸ‡§πŸ‡ΊπŸ‡ΉπŸ‡¦πŸ‡³πŸ‡¬ (ღ˘⌣˘αƒ¦) (@tengkubutang) on

A photo posted by πŸ‡ΉπŸ‡ͺπŸ‡³πŸ‡¬πŸ‡°πŸ‡ΊπŸ‡§πŸ‡ΊπŸ‡ΉπŸ‡¦πŸ‡³πŸ‡¬ (ღ˘⌣˘αƒ¦) (@tengkubutang) on


Produk ini boleh di dapati di seluruh Malaysia termasuk pasaraya dan pasaraya hiper utama pada harga RM14.65.Untuk maklumat lanjut mengenai jenama SAFI sila layari laman Facebook SAFI, www.facebook.com/SAFI.MY, laman Instagram SAFI@safimalaysia dan saluran Youtube SAFI di www.youtube.com/safimalaysia



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page



6 LANGKAH ATASI CIRIT BIRIT KETIKA HAMIL

6 LANGKAH ATASI CIRIT BIRIT KETIKA HAMIL

Hari tu dalam group whatsapp ipar-duai, anak sedara belah suami yang sedang mengandung 6 bulan mengadu cirit birit. Cirit birit nya bukan biasa-biasa, tetapi sampai tahap dah lembik badan katanya.. Sampaikan doktor check amat bahaya kalau berterusan kerana boleh membuatkan si ibu bersalin lebih awal dari tarikh due nya.. Teman pun dah risau mendengarnya pada masa tu.. Tapi nak bagi petua risau pulak tak sesuai kan... sebab anak sedara sedang pregnant, So.. teman biarkan yang mana lebih senior dan berpengalaman dalam group whatsapp tu yang bagi pendapat atau tips2 untuk redakan cirit birit tu..

Selepas itu teman pun macam biasa.. Google jugaklah penyelesaian utnuk masalah kesihatan ketika mengandung ni.. manalah tau boleh share dengan anak sedara teman tu.. mujur lah belum sempat share tips2 ni.. anak sedar dah beransur sembuh.. Alhamdulillah.. Walauapapun, teman share kan jugak disini tips2 atau petua2 serta langkah-langkah atasi cirit birit ketika hamil ni yea..

Moga bermanfaat untuk ibu-ibu diluar sana yang hamil atau sedang bersiap sedia untuk hamil...


6 LANGKAH ATASI CIRIT BIRIT KETIKA HAMIL

Masalah sakit perut dan cirit-birit biasa berlaku ke atas sesiapa sahaja termasuk ibu hamil. Puncanya adalah kerana masalah tersilap makan. Kalau kena cirit-birit masa mengandung, tentu sahaja bakal ibu bertambah bimbang memikirkan keselamatan anak dalam kandungan.

Sebenarnya selagi anda sihat, badan mempunyai banyak kaedah pertahanan semula jadi yang dapat melindungi bayi. Walaupun ibu hamil mengalami masalah cirit-birit dan muntah-muntah, kemungkinan besar ia tidak akan menjejaskan bayi dalam kandungan.

Bagaimanapun kehilangan tenaga dan air dalam badan akibat cirit-birit dan muntah-muntah mungkin akan menjejaskan kesihatan ibu sendiri. Oleh itu beberapa langkah rawatan awal mesti dilakukan seperti berikut:

1. BANYAKKAN BEREHAT
Biasanya bila kena cirit-birit, kita akan letih dan lesu akibat kehilangan banyak tenaga. Maklumlah kena keluar masuk tandas banyak kali. Jadi pastikan anda banyak berehat untuk mengembalikan semula tenaga yang hilang.


2. MINUM BANYAK AIR
Minum banyak air atau mengambil cecair jernih sebanyak yang boleh. Sekiranya sukar mengekalkan cecair dalam badan, minum sedikit demi sedikit menggunakan penyedut minuman atau boleh mencuba jus atau sup.

Ada sorang lagi anak sedara belah hubby bagi tips.. minum air oren atau fresh oren / jus oren.. insyaAllah.. akan pulih segera.. InsyaAllah..


3. KERAP MAKAN
Walaupun sakit perut dan cirit-birit, anda mesti makan. Makan dalam kuantiti sedikit tetapi kerap. Cuba makanan yang tinggi karbohidrat seperti roti, kentang, pasta atau nasi. Elakkan daripada mengambil makanan yang berlemak atau pedas.

Tips dari sahabat teman lak... katanya makan je NASI PANAS-PANAS tu.. letak kicap sikit ke.. letak sup sikit ke.. makan macam tu je.. buat sementara je.. bagi perut dah ok sikit.. 


4. RAWAT SISTEM PENCERNAAN
Minum minuman YOGURT atau minuman yang mengandungi probiotik / VITAGEN setiap hari untuk membantu memulihkan sistem pencernaan anda.


5. ELAKKAN AMBIL SEMBARANGAN UBAT
Jangan mengambil sebarangan ubat untuk masalah cirit-birit. Pastikan anda sudah memeriksa terlebih dahulu dengan doktor atau ahli farmasi.


6. SEGERA JUMPA DOKTOR
Berjumpa dengan doktor secepat mungkin sekiranya anda sakit lebih daripada 48 jam, mengalami dehidrasi teruk dan demam.

Pastikan jangkitan cirit-birit yang anda alami tidak merebak kepada orang lain di dalam rumah dengan cara menjaga kebersihan iaitu mencuci tangan dengan bersih selepas masuk ke tandas, membersihkan tandas dengan cecair pencuci anti bakteria dan tidak berkongsi tuala dengan ahli keluarga yang lain.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


SANDISK CRUZER BLADE CZ50 8GB FLASH DRIVE PADA HARGA RM8 SAHAJA DI GEMFIVE.COM

SANDISK CRUZER BLADE CZ50 8GB FLASH DRIVE PADA HARGA RM8 SAHAJA DI GEMFIVE.COM

Hai.. hari tu teman dah beli Radio MP3 ALQuran yang murah giler dekat Lazada, lepas tu tercari-carilah Pendrive/Flash Drive untuk masukkan MP3 ayat-ayat Al-Quran kat dalam tu, tak mencari sangat-sangat pun.. tetapi macam Allah nak bantu permudahkan teman.. ternampaklah iklan Gemfive.com ni dekat sebelah side wall Facebook teman hari tu... Eh! ada promosi SANDISK 8GB FLASH DRIVE PADA HARGA RM8 SAHAJA DI GEMFIVE.COM . Free Shipping lak tu.. Teman pun klik lah situ dan memang betul ada offer macam tu.. 

Syaratnya kita kenalah daftar/sign up dulu akaun dekat GemFive.com tu.. Baru kita layak untuk beli dengan harga RM8 free postage sebab nanti semasa checkout tu kita kena masukkan code SDRM8 tu Percuma je sign up nya pun.. itupun untuk senang kita nak shopping nanti kan.. 
So, teman dah sign up lah.. dan terus buat belian dan checkout.. Masa tu harga asal pendrive tu RM11.00, So untuk dapatkan harga rm8 free post tu, teman pun masukkan code tadi.. terus jumlah berubah jadi RM8 sahaja.. dan terus la order.. heee.. dah sampai pun barangnya.. teman suka.. hehehe

So, bagi sesiapa yang berminat nak dapatkan juga dengan harga macam teman ni.. bolehlah KLIK SINI yea.. tapi jangan lupa.. daftar dulu tau.. pastu masukkan kod macam teman letak diatas ni.. Oh ya.. lupa nak citer.. promosi ini hanya .... 

* Sah untuk pembelian pertama (kod yang terpakai untuk 1 unit sahaja) dan terhad kepada pertama 1000 sahaja.

* Promosi sah dari 05-25 oktober 2016. Terma & Syarat dikenakan.

So.. cepat-cepat ye.. terhad untuk 1000 orang je tu.. jangan lambat.. sementra promosi masih ada cepat-cepat rembat ok!

TENTANG GEMFIVE

Oh ya.. bagi yang tidak tahu dan baru mengenali GEMFIVE ni.. meh teman kongsikan sedikit tentang GEMFIVE ye!

GEMFIVE merupakan destinasi membeli-belah dalam talian di mana kita boleh menemui jenama baru, mencari sesuatu yang kita suka dan melihat seseuatu yang baru yang mungkin kita lama mencarinya selama ini. 

Di GEMFIVE, pengalaman membeli-belah kita dipermudahkan dengan tips dan alat, dan inspirasi setiap hari untuk hidup seharian. 

Kita boleh membeli-belah dengan yakin dan gembira apabila melayari website GEMFIVE kerana terdapat banyak barangan yang boleh dibeli dengan mudah tanpa keluar ke mana-mana..

Ditubuhkan di Malaysia pada 2015, GEMFIVE dimiliki dan dikendalikan oleh GuoLine eMarketing Sdn Bhd (No. Syarikat: 1.112.813-T). Hong Leong Group hari ini pelabur utama dalam GEMFIVE.



*Valid for first purchase (code applicable for 1 unit only) and limited to the first 1,000 only.
*Promotion valid from 5 - 25 October 2016. T&Cs apply.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ok .. dah settle citer bab cara belian semua.. teman nak share lak tentang produk detail yang teman dah beli tu.. bagi teman , ok je Flash drive tu.. teman suka warna dia.. hitam merah.. heheheh.. pulak tu dia punya design lain sikit dari flash drive biasa-biasa tu.. cuma.. rasa macam cepat panas sikit bilik cucuk kat pc.. tapi masih ok bagi teman.. heheheh.. sebab teman nak cucuk kat Radio MP3 je punn.. Malam tadi try start guna Radio MP3 tu.. fuh.. sukanyaaa.. heee.. nanti teman Review pasal Radio MP3 yang teman beli kat Lazada tu ye! hehehe..  Ok .. jom ba apasal product detail tentang SANDISK CRUZER BLADE CZ50 8GB FLASH DRIVE ni..


PRODUCT DETAIL
Warranty: 5 Years Local Manufacturer Warranty
What is in the box: 1 x SanDisk Cruzer Blade CZ50 8GB USB Flash Drive Product Highlights:

With its stylish compact design and generous capacity the Cruzer Blade USB Flash Drive makes it easy to back up transfer and share your files. Available in capacities up to 64GB this USB drive lets you carry your photos movies music and personal data wherever you go.

Compact Design for Maximum Portability
The Cruzer Blade USB flash drive features a compact design that fits easily into a pockett or computer bag. This USB drive has a sleek black and red design that coordinates with many electronic devices.

High-Capacity Drive Accommodates Your Favorite Media Files
Designed by SanDisk a USB in flash memory innovation the Cruzer Blade USB flash drive packs generous capacity into a compact form. Available in sizes up to 64GB this USB drive can hold all your must-have files.

Simple Drag-and-Drop File Backup
Transferring data onto the Cruzer Blade USB flash drive is easy simply plug it into your computer's USB port and drag files into the drive's folder. After a fast first time driver download this USB drive lets you start storing transporting and sharing your data immediately.

SanDisk SecureAccess Software Protects Drive from Unauthorized Access
The Cruzer Blade USB flash drive comes with the exclusive SanDisk SecureAccess which creates a password-protected private folder on your flash drive. SanDisk SecureAccess software uses 128-bit AES encryption so you'll be able to share the files you want while keeping your private files locked.

Product DetailsProduct Specs:
RAM: 8GB
Brand Name: SanDisk
Operating System: Windows XP, Vista, 7, Mac OS X v10.5+
Features: Capless
USB: USB 2.0
Item Dimensions L x W x H: 4.0 x 1.6 x 0.5cm

*Special offer to new customers' first purchase: Use code SDRM8 to purchase this item at RM8 with FREE shipping. Code valid for 1 unit only. While stocks last only.

Applicable Return Policy (Description)Standard (within 7 days if incorrect, damaged, defective or does not fit)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


JUALAN MURAH BUKU-BUKU DI BOOKCAFE KEMBALI LAGI!!!

JUALAN MURAH BUKU-BUKU DI BOOKCAFE 
KEMBALI LAGI!!! 

MasyaAllah... tengok buku-buku atas ni.. perghhhh.. berkenan dan geram betul teman tengok buku-buku yang di shopping oleh seorang akak di facebook ni... Menurut apa yang diceritakan beliau.. beliau memang tak pernah terlepas kalau ada promosi-promosi macam ni.. memang laju sakan dia grab peluang ni untuk membeli buku-buku yang diminatinya termasuk buku untuk anak-anaknya.. serius!! teman memang geram tengok buku-buku yang akak ni pilih.. hoho.. kalau korang nak tengok apa-apa offer terkini tentang sale di Bookcafe ni kan.. rajin-rajinlah singgah blog teman ni yea.. kalau teman tak update kat entri, teman akan update kat banner kat atas ni.. InsyaAllah.. kalau diizinkan dan banyak masa terluang..

Dibawah ni teman tepek kan banner yang sedang ada offer sekarang.. boleh lah korang jenguk-jenguk kalau berminat.. ada offer 50% , ada 87% dan paling besttt ada LELONG Buku Online tauuuu.. yang ni pasti harga pukau punyalah!! haaa.. dan banyak lagi offer-offer lain yang tak putus-putus ada je setiap masa.. kalau nak terjah.. Klik je BANNER-BANNER kat bawah ni ye! selamat menambal ilmu dan selamat bershopping ye!!

BOOKCAFE


04 Oktober 2016

8 Sebab Untuk Dapatkan Huawei Honor 8

8 Sebab Untuk Dapatkan Huawei Honor 8

"Beauty in Your Own Way" ... Itulah tagline untuk telefon pintar Huawei Honor 8 yang sedang hangat diperkatakan di laman sosial ketika ini. Masing-masing menceritakan kelebihan-kelebihan telefon pintar ini.. termasuklah Tengkubutang sendiri.. 

Bukan setakat kagum dan teruja dengan bentuk body Huawei Honor 8 yang berkilat, Nipis dan bergaya ni.. Tetapi ada banyak lagi ciri-ciri dan sebab yang terdapat pada Huawei Honor 8 ini yang membuatkan Tengkubutang begitu tertarik dan teruja sangat-sangat untuk memiliki Huawei Honor 8 ni. 

Nak tahu apa dia 8 Sebab Untuk Dapatkan Huawei Honor 8  ni? Jom baca entri Tengkubutang sampai habis.. mana tahu.. jiwa korang juga akhirnya akan meronta-ronta untuk memiliki telefon pintar yang sangat mengujakan ini.. ?

8 Sebab  untuk Dapatkan Honor 8
[1] Rekabentuk Ekslusif
Tengkubutang suka sangat dengan rekabentuk dan warnanya. Dan sudah semestinya fon yang nipis dan ringan serta punya rekabentuk yang menawan mampu membuat mata yang melihat terpukau dan tidak sabar memilikinya..

Haa.. kalau korang nak tahu, Honor 8 ini Mempunyai 15 lapisan craftmanship dan ia juga didatangkan dengan efek 3D yang mana menghasilkan rekabentuk yang nampak elegan dan ergonomik.  
[2] Memory
Honor 8 ini didatangkan dengan 4GB RAM bersama-sama 32GB & 64GB Internal Memory.  Honor 8 juga mampu menyokong External Memory sehingga 128GB Micro SD Card. Wah.. teruja sangat-sangat part yang ni sebab fon yang Tengkubutang sedang guna sekarang ni pun sangat-sangat terhad memori nya, Bayangkan setiap hari ada sahaja gambar atau video yang hendak dirakamkan dan diabadikan dalam fon, namun terpaksa menghadapi masalah "lagging" atau "hang" kerana ruang memori fon yang teramat terhad.  So, Honor 8 adalah pilihan yang tepat buat tengkubutang dan juga pengguna gadget yang suka mengabadikan kenangan bergambar dan video didalam fon mereka.

[3] Kamera Honor 8 
Haha.. yang ni pun antara sebab-sebab penting Tengkubutang suka Honor 8 ni, sebab Tengkubutang pun kalau membeli fon mesti nak tengok juga kualiti gambar yang terhasil menggunakan Kamera henfon tertentu.

Namun, Ciri-ciri Kamera bagi Honor 8 tidak dinafikan juga telah memikat hati Tengkubutang dimana Telefon Pintar ini mempunyai 12MP Dual Camera (Rear Side) dan 8MP (Front Side). Apabila mengambil gambar makanan, makanan akan nampak lebih menyelerakan dengan efek gambar yang sangat cantik. Begitu juga dengan gambar pemandangan dan sebagainya, kualiti yang diberikan oleh Honor 8 tidak mengecewakan.

Honor 8 mampu mengambil gambar walaupun dalam keadaan kekurangan cahaya, so..  untuk kaki selfie memang sangat sesuai sebab Honor 8 ni ada function Perfect Selfie Mode tau! 

Tengok ni.. ada laser Auto Focus.. patutlah gambar cantikkk.. 
Kelebihan dan fungsi Hybdrid Auto Fokus dan Professional Mode
[4] Fungsi pengimbas Cap Jari 
Haa.. antara yang Tengkubutang suka lagi tentang Huawei Honor 8 ni, mestilah salah satu sebabnya Honor 8 ni ada fungsi Pengimbas Cap Jari yang mana mampu mengimbas cap jari dalam masa 0.4 saat. Diulangi 0.4 saat okey! Nak unlock fon kita pun tak sesusah macam sebelum ni..  nak masuk no PIN bagai.. Tapi Honor 8 ni hanya letak jari sahaja, dalam masa 0.4 saat je terus unlock.. mudah sangat-sangat kan! Kira macam Pengimbas Cap Jari ni juga fungsinya sebagai Sistem Keselamatan untuk fon kita supaya orang lain tidak dapat menceroboh fon kita tanpa pengetahuan kita.. Selain itu Pengimbas Cap Jari ini juga berfungsi untuk NFC Tag read N write, P2P Transfer dan juga SIM/HCE-based mobile payment.
 
[5] Bateri Tahan Lama & Tempoh Mengecas Pantas
Kepada pengguna yang terpaksa bergerak aktif dalam aktiviti harian pastinya penggunaan telefon terpaksa dihadkan kerana masalah bateri yang tidak bertahan lama. Namun, tidak perlu khuatir jika menggunakan Honor 8 ini, masalah bateri lemah dapat diatasi kerana Honor 8 didatangkan dengan kapasiti bateri 3000mAh dan disokong oleh Smart Power yang mampu membuatkan bateri lebih tahan lama. Tambahan pula, dengan teknologi 9V/2A charging, ia memberikan power boost sehingga 47% dalam hanya 30 minit. dan sangat mengujakan apabila hanya cas dalam 10 minit sahaja, ia boleh bertahan untuk 2 jam phone-call. Menarik bukan?

[6] Tarikan Signal Yang Kuat 
Honor 8 ni dilengkapkan dengan dua antena (double antenna) yang dapat memastikan antena dapat memilih rangkaian yang paling kuat dan pengguna sentiasa mendapat rangkaian yang terbaik. So, pendek kata bermacam-macam kelebihan kita dapat dengan honor 8 ni.. 
[7] Smart Control 4.0 
Haaa.. lagi satu sebab Tengkubutang suka tentang Honor 8 ni ialah terdapat fungsi Smart Control di telefon pintar ini.. Ala.. diibaratkan macam Remote Control la gitu.. dengan erti kata lain ia berfungsi sebagai alat kawalan jauh. Dengan Smart Control 4.0 pengguna boleh synchronized telefon ni dengan banyak peralatan elektronik dengan pelbagai jenama antarabangsa yang ada di rumah seperti TV, air-conditioner, DVD Player, Projektor dan banyak lagi. Menarik bukan? sukaaa sangat-sangat.. 
[8] Harga 
Dan.. yang terakhir.. Sebab apa tengkubutang rasa teruja nak memiliki Huawei Honor 8 ini ialah kerana harganya yang boleh dikatakan berbaloi dan kena pada kualiti dan kelebihannya.. Kira seperti alah membeli menang memakai la kan.. berbaloi-baloi gitu..

Dengan harga bermula RM1,699.00, ia boleh dikatakan sangat berbaloi dan mampu milik dengan specs, functions and features yang dimuatkan dalam Honor 8 ditambah pula dengan beberapa penambahbaikan daripada Honor 7. 


Eh lupa pulak nak citer, untuk Huawei Honor 8 ini ada 2 pilihan untuk pengguna buat pilihan iaitu :

Honor 8 dengan 4GB RAM + 64GB ROM
RM1,800.00
(Gold and Blue Edition )

Honor 8 dengan 4GB RAM + 32GB ROM
Harga : 1,699.00
(Black and White )

BERMINAT NAK BELI HUAWEI HONOR 8 JUGA??
KLIK SINI !! CEPAT!! TENGAH ADA OFFER NI!!

Untung beli time ni tau.. sebab Ada free gift seperti Casing,Selfie Stick, atau Powebank yang akan diberikan apabila kita membuat pembelian . 

Nak Tahu lagi tentang Huawei Honor 8? klik Link bawah ni yea!

Pengumuman!! pengumuman!! Lazada Malaysia sedang membuat MYCyberSale iaitu diskaun sehingga 95% bermula pada 26 September sehingga 30 September 2016. Jadi jangan lepaskan peluang akorang untuk gunakan kesempatan ini shopping dengan harga lebih rendah dan berbaloi-baloi! hehehe.. 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


03 Oktober 2016

KATA-KATA MOTIVASI PILIHAN TENGKUBUTANG #4




Our greatest weakness lies in giving up. The most certain way to succeed is always to try just one more time. 

Thomas A. Edison

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page

Tips Atasi Stress 2 | Lihat Gambar Baby Comel

Tips Atasi Stress 2 | Lihat Gambar Baby Comel

Hehehe.. Tadi teman ada share kan gambar kucen teman si butang yang jalan ala2 bergelek tu.. Hihihi.. Dan secara tak lansung ada teman selitkan juga tips untuk hilangkan bosan, atau hilangkan stress atau cara nak cover balik mood yang tak berapa nak baik dengan cara melihat foto-foto atau video yang kelakar atau comel seperti gambar gif butang berjalan lenggang lenggok tu.. Hahaha.. Comel kannn..  

Haa.. Ni ada lagi satu gambar (gif) yang boleh buat kita tersenyum melihatnya walaupun kita dalam stress.. Gambar baby comel ni lah salah satu nya.. Comel tak..! Ini gambar pilihan teman sebab geram tengok baby tu senyumm.. Hehehe.. Tension pun hilang lepas tengok muka baby ni.. Heee..  

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page

Gelek Inul ke Butang?.. Kih kih kih

Butang Gelek Inul

Cakkk... Haha.. Salam Maal Hijrah.. Pekabo semua.. Hari ni masih bercuti lagi kan.. Tapi esok (selasa) dah nak koje.. Malas je rasa kan.. Tapi nak wat lagu mana.. Harus bekerja untuk mencari rezeki untuk kehidupan yang lebih baik.. Cewah.. Tapi teman sejak cuti hari Malaysia hari tu pun tak cuti.. Still bekerja.. Cuti hanya kalau balik kampung aje.. Heee.. 

Memandangkan mood tak berapa nak ok sekarang.. Teman mulalah mencari something yang boleh buat release tension..  Seperti.. Lihat video kucen.. Tengok gambar kucen, main dengan kucen.. Hehehwle.. Terjumpa gambar ni kat wall hubby.. Terus curikk.. Tepek mat sini.. Hahaha   comey la pulak.. Gebu je kucennya.. Macam butang je...heee

Heee.. Teringat kat butang kat umah.. 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page

02 Oktober 2016

Doa Akhir Tahun & Doa Awal Tahun.. Salam Maal Hijrah 1438h..


Salam Maal Hijrah buat semua.. Hari ini 2 Oktober 2016 adalah bersamaan dengan 1 Muharram 1438H. Huuuu. lambatnya teman ucap yea.. Doa Akhir Tahun dan Doa Awal Tahun pun tak sempat teman nak publish semalam.. Busy sikit sekarang ni dan kesihatan pun tak berapa nak ok sejak akhir-akhir ni..

Namun, teman tetap nak ucapkan Salam Tahun Baru Hijrah 1438 buat semua.. InShaAllah moga tahun ini, akan hadir penuh rahmat dan kebaikan untuk semua rakyat Malaysia, khususnya kepada umat Islam. Aaamiinn.. Yarabbal Alamiinnn..

Dibawah ni teman share jugak Doa Akhir Tahun dan Doa Awal Tahun untuk rujukan semua.. Doa Akhir Tahun ini sepatutnya dibaca selepas Asar semalam.. Dan Doa Awal Tahun dibaca waktu Maghrib nak masuk ke Isyak.. (tolong betulkan kalau teman salah ye).. Tapi takpelah. Teman terlambat share kat sini.. Tahun depan boleh rujuk sini lagi.. Kan.. Doanya sama je tiap tahun.. Moga bermanfaat buat semua ye..


Tema Maal Hijrah 1438H/2016M
Oh ya... Bagi yang belum tahu.. Tema untuk sambutan Maal Hijrah 1438 untuk tahun 2016M ialah Ukhwah Islamiah Asas Penyatuan Ummah . Nak tahu lebih tentang tema ni.  Boleh google yea.. Salam petang buat semua.. Assalammualaikum.. 



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


nuffy2

adseng

Innity Mobile

GA New