Nuff

21 September 2017

KULIT LEMBUT, LICIN DAN GEBU MACAM BAYI, JOM DAPATKAN BOX EKSKLUSIF ALTHEA | BBO SONG SKIN

KULIT LEMBUT, LICIN DAN GEBU MACAM BABY,
JOM DAPATKAN BOX EKSKLUSIF ALTHEA | BBO SONG SKIN 

Haaa.. nampaknya lepas ni TB merasa lah kulit halus lembut dan gebu macam baby.. hehehehe.. sebab TB baru nak try rangkaian produk dan kosmetik yang terdapat dalam Ekslusif Box dari Althea ni iaitu BBO SONG SKIN.. Menurut Althea Korea, maksud Bbo Song dalam bahasa Korean adalah smooth skin.  So.. bila pakai nanti kulit akan lembut seperti bayi.. yeayy .. Oh ya.. untuk sesiapa yang baru dengar tentang Althea ni.. Meh TB terangkan sikit apa itu Althea, Haa.. Atlhea ialah website yang menjual barang-barang makeup dan kosmetik, makeup tools serta skincare daripada Korea.. So, Peminat-peminat produk KBeauty pastinya sangat-sangat mengenali Althea Korea ini.. Kalau nak kulit macam artis Korea.. jom terjah website Althea ni jom!


TB dah dapat box ni, sangat-sangat berpuas hati dengan 6 produk yang ada dalam box ni.. Haa.. Nak tahu macam mana nak dapatkan Box yang Limited ni? Boleh terjah dan cuci mata dulu di website http://my.althea.kr/  atau boleh terus direct klik link ini untuk order --> BBO SONG SKIN

Jom Dapatkan kulit bbo-song (licin) seperti 👶 kulit bayi 🍑 dengan Song Box Bbo Althea! 🎁

Haaa.. dalam Box ni mengandungi produk bersaiz penuh Cult Faves seperti Skinfood, Innisfree dan W.Lab,  hehehe.. semestinya kotak ini menjanjikan untuk menutupi kecacatan, liang roma, parut, bintik merah, dan kedutan dengan hanya  satu sentuhan 🌸
di Channel Youtube TB menggunakan produk dari Limited Edition Box ini BBO SONG SKIN.. TB sangat berpuas hati dengan semua produk yang terdapat dalam box ini kerana ia betul-betul boleh cover redness dan parut-parut di wajah TB.. Awesome giler!


Nak tahu item-item yang terdapat dalam Box ini? haa.. meh kita terjah!!


Tadaaa.. ini dia 6 item yang terdapat dalam BBO Song Skin ni..

First sekali.. Nakeup Face Coverkintg Powder Cushion ni.. TB suka giler.. tak berminyak.. dan sangat-sangat menutupi cela diwajah.. Redness dan kesan parut jerawat pun boleh disorokkan kalau pakai cushion ni tau!





Kedua, Cream yang best ni namanya No Sebum Powder Cream.. Haaa.. TB pakai ia sebagai Primer.. iaitu selepas pakai spray mist, TB akan sapu dan ratakan satu wajah.. Hasilnya.. muka nampak smooth dan licin je bila pakai cushion nanti.. testurnya tak melekit, bau wangi, dan serap cantik je ke kulit wajah.. 



Ketiga, Saemmul Single Blusher ni pun TB suka sangat-sangat tau! sebab ia lembut je.. rasa ringan je bila di oles ke Pipi.. baunya wangi.. cepat blend walaupun tersapu tebal.. dan yang penting warna cantik.. kalau guna berus lagi lawaaa.. TB takde berus.. so guna jari je.. itu pun dah ok je tengok.. !



Keempat, Haaa.. yang ni paling best tau sebab TB berjaya cover hitam-hitam atau blackspot dan redspot di wajah TB dengan Petifee Hate U, Red Spot Sulfur Powder ni.. huhu.. gembiranya hati beta! best sangat benda ni,, selain tu boleh gak guna untuk dark circle.. hehehe



Kelima.. hehehe,, Choco Eyebrow Powder Cake, opss.. sejujurnya yang ni TB tak pandai guna la korang.. TB memang failed bab kening.. kening TB pun semulajadi tebal dan berteraboq.. kah kah kah.. mungkin kena jumpa pakar kecantikan untuk ajar betulkan kening.. k bye.. haha




Last sekali.. Produk Keenam.. SEBUM-OUT Oil Control Mist.. yeayy!! yang ni TB baru 1st time guna tauuu.. sangat-sangat best! TB guna sebelum pakai makeup dan kadang selepas pakai makeup.. makeup tahan lama dan nampak lebih cantik .. wah.. terjatuh cinta pulak rasanya.. 



Haa.. kalau korang nak dapatkan box macam ni gak.. bolehlah search dekat laman web my.althea.kr yea.. cepat tauuu.. sebab Box ni Limited Edition tau! cepat habis.. so, kalau nak segera.. cepat terjah sekarang dan tekan checkout.. hehehe.. search aje BBO SONG SKIN .. korang akan nampak nanti berapa nak kena bayar dan checkout.. RM123 kalau tak silap TB.. tapi rasanya boleh pakai berbulan-bulan 6 produk ni tau.. apa lagi.. terjah cepat!!




Untuk maklumat lanjut, bolehlah layari ke laman web / aplikasi Althea Korea .

Instagram :

Website:

Facebook page:

#altheakorea


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Daftar--> Jawab Survey--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik YOUGOV dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

Shoping dan dapat Cashback balik? Bestnya.. jom daftar SHOPBACK Percuma sahaja. Lepas ni shopping apa-apa je dapat pulangan duit balik.. untung kan??

Shopping barang paling murah di website online! tak percaya? daftar SGSHOP dan start intai barang2 yang murah giler kat sini!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page



18 September 2017

Resepi Ayam Sambal Limau Sedap dan Mudah!




Resepi Ayam Sambal Limau
Sedap dan Mudah!


Bahan-Bahan :
7@8 ketul ayam-potong n gaul garam kunyit n goreng
*2 biji cili masak
*15@20 tangkai cilipadi
*1 biji bwng besar
* 3 ulas bwng putih
*sedikit belacan
5@6 biji limau kasturi-belah 2 n buang biji
1 biji bwng besar-hiris bulat
Garam,perasa n gula


Cara-Cara:
Mesin kasar bhn bertanda *
Tumis bhn mesin hingga garing
Masukkan garam,perasa n sedikit gula
Masukkan ayam..gaul rata
Perahkan limau kasturi dan masukkan kulitnya sekali
Akhir skali masukkan bwng hiris

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Resepi Istimewa dan Sedap Ni 
Adalah dari Kak Mazliza Ahmad
Thank You sebab bagi idea nak masak nanti..
Moga Allah murahkan rezeki Kak Sekeluarga.. Aamiin






17 September 2017

Resepi Sambal Ayam Kerisik




Sambal Ayam Kerisik

Bahan-Bahan :
1/2 ekor ayam(bersihkan n goreng garam kunyit)
*30@35 tangkai cili kering(rendam air panas@ rebus)
*1 biji bwng besar
*4 ulas bwng putih
* sedikit belacan
1 setengah sudu mkn kerisik
6 sudu mkn gula(blh kurangkn ikut citarasa)
Garam n perasa
2 kpng asam keping
2 biji bwng besar-hiris2

Cara-Cara:
Mesin bhn bertanda *
Tumis bhn mesin hingga garing
Masukkan gula,garam n perasa
Masukkan asam keping
Bila dah garing n agak kering...masukkan kerisik
Masukkan ayamn gaul rata..
Akhir skali masukkan bawang hiris..
Siap!!!


16 September 2017

SENARAI PEMENANG TENGKUBUTANG 6 MILLION PAGEVIEW GIVEAWAY

SENARAI PEMENANG TENGKUBUTANG 6 MILLION PAGEVIEW GIVEAWAY

Hai.. Assalammualaikum buat semua.. TB mohon maaf sebab lambat sangat umum pemenang.. TB bukan sengaja lambat-lambat kan.. TB memang dha rancang nak umum pememnag hari Sabtu lepas, namun TB hanya usaha merancang namun akhirnya TB terpaksa akur apabila TB tidak dapat juga akhirnya nak umumkan pemenang tersebut pada hari yang dijanjikan.. TB yang sememangnya tak berapa sihat dalam minggu lepas, dan dalam tak sihat tu TB ni degil dan tak nak makan ubat sebab kononnya nak baik secara semulajadi.. tanpa ubat.. namun akhirnya demam dan sakit-sakit tu melarat sampailah TB sakit kepala dan badan-badan sebab tahan dan mengelak makan ubat.. Nak pulak baby harraz asik nak melekat je.. 

TB nak selalu dan kerap minum air suam pun ter skip skip.. Huhu.. TB memang akan minum air suam dengan banyak untuk pastikan TB akan sembuh dari apa-apa sakit dengan cepat.. tapi bila dah asyik skip-skip je.. so, demam pun lambat baik.. so, TB surrender sangat-sangat hari Sabtu Ahad tu.. terlepek je dalam kelambu dengan baby.. 

Akhirnya memang TB makan ubat lah jawapnya semalam (Ahad).. hari ni ada nampak ok sikit walaupun ada dedar-dedar.. Tapi dah boleh la mengadap PC dari kelmarin, mata rasa pedih dan berdenyut-denyut kalau tengok pc wehhh! ok lah.. tak mau komen panjang.. jom kita tengok siapa yang bertuah tu.. TAHNIAH yea! buat yang tak menang.. boleh cuba lagi in my next giveaway.. insyaAllah.. 




PEMENANG YANG BERTUAH IALAH :

HADIAH BARANGAN :

ALL YOUNG VITA ACNE SOLUTION X 1 PEMENANG 
Tuntut Hadiah dekat --> Fara Hanim


HANDBAG X 1 PEMENANG
BAJU BLOUSE MUSLIMAH X 1 PEMENANG
Tuntut Hadiah dekat --> Syamimi Saad 
PEMENANGNYA IALAH :
34. http://hadiahbintangjatuh.blogspot.com/2017/08/tengkubutang-6-million-pageview-giveaway.html





HELLO KITTY SCRUB GEL X 1 PEMENANG
Tuntut Hadiah dekat --> Raden Galoh 


PERFUME PRECIOUS X 1 PEMENANG
Tuntut Hadiah dekat --> Lisa Nurulain 



MASCARA & LIPGLOSS SILKYGIRL X 1 PEMENANG

HADIAH TOPUP DAN WANG TUNAI :

WANG TUNAI RM 25 X 2 PEMENANG



WANG TUNAI RM 20 X 1 PEMENANG
Tuntut Hadiah dekat --> Mat McDean 



WANG TUNAI RM10 X 3 PEMENANG
Tuntut Hadiah dekat --> Eintan Nurfuzie 



WANG TUNAI RM20 X 1 PEMENANG
Tuntut Hadiah dekat --> Nor Afdilah Lias 


WANG TUNAI RM20 X 1 PEMENANG
Tuntut Hadiah dekat --> HYPERGRAFIX
WANG TUNAI RM10 X 1 PEMENANG

WANG TUNAI RM10 X 2 PEMENANG
Tuntut Hadiah dekat --> Nurul Syahirah



WANG TUNAI RM 10 X 1 PEMENANG
Tuntut Hadiah dekat --> Nik Nur Ainie Zulaikha 


WANG TUNAI RM10 X 1 PEMENANG
Tuntut Hadiah dekat --> Ariesya Collection Enterprise

TOPUP RM10 X 2 PEMENANG


HADIAH MISTERI 
Tuntut Hadiah dekat --> Tengkubutang
PEMENANGNYA IALAH :
46. http://www.uyulrosli.com/2017/09/tengkubutang-6-million-pageview-giveaway.html

JOM TENGOK VIDEO BAGAIMANA 
PEMILIHAN PEMENANG DIBUAT!


THANK YOU TO 6 MILLION PAGEVIEW TENGKUBUTANG GIVEAWAY SPONSOR!!




PEMENANG TENGKUBUTANG 6 MILLION PAGEVIEW GIVEAWAY PART 1




PEMENANG TENGKUBUTANG 6 MILLION PAGEVIEW GIVEAWAY PART 2



Terima kasih buat yang join Giveaway ni.. Terima kasih buat para sponsor yang sudi menaja hadiah utnuk Giveaway kali ni.. Alhamdulillah.. walaupun tak ramai sangat yang join.. TB rasa terharu sebab dapat juga berkerjsama dengan para peserta dan para sponsor semua.. thank you.. Alhamdulillah.. Jangan serik jadi sponsor ye.. jangan serikjoin Giveaway.. yang tak menang.. jangan sedih.. InsyaAllah akan ada Giveaway lain akan datang.. jemput join yea!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Daftar--> Jawab Survey--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik YOUGOV dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

Shoping dan dapat Cashback balik? Bestnya.. jom daftar SHOPBACK Percuma sahaja. Lepas ni shopping apa-apa je dapat pulangan duit balik.. untung kan??

Shopping barang paling murah di website online! tak percaya? daftar SGSHOP dan start intai barang2 yang murah giler kat sini!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page



15 September 2017

SENARAI PESERTA TENGKUBUTANG 6 MILLION PAGEVIEW GIVEAWAY


SENARAI PESERTA TENGKUBUTANG 6 MILLION PAGEVIEW GIVEAWAY 


Hai.. Assalammualaikum kepada para Sponsor dan para peserta Giveaway ini.. TB mintak maaf sangat-sangat sebab lambat sangat nak senaraikan peserta dan lambat juga nak umum pemenang, TB sedang sibuk sangat sekarang ni.. Sibuk dengan apa? adalah hal nya.. tak larat nak story panjang-panjang disini.. haa.. TB straight forward ajelah apa yang TB nak up kat blog hari ni ye!

12 September 2017

TENGKUBUTANG 6 MILLION PAGEVIEW GIVEAWAY

TENGKUBUTANG 6 MILLION PAGEVIEW GIVEAWAY 

TARIKH TAMAT DILANJUTKAN SEHINGGA 12.9.2017

Bismillahir rahman nirrahim... Assalammualaikum semua.. TB dah ready nak buat Giveaway dah sebab dah cukup sponsor yang baik hati sudi menaja hadiah-hadiah untuk pemenang kali ni.. Alhamdulillah.. terima kasih buat para penaja yea..

Giveaway kali ni TB adakan sempena pencapaian blog www.tengkubutang.com yang makin hampir mencecah 6 Juta Pageview, dan TB rasa insyaAllah target 6 juta tu akan sampai juga dalam bulan 8 ni.. InsyaAllah.. kalau tak pun mungkin di bulan 9 nanti.. doakan yea..

Haaa.. untuk menghargai semua yang rajin singgah dan jenguk blog TB ni.. TB nak buat Giveaway lah ye.. Korang just ikut syarat-syarat dibawah ni je.. Semoga Rezeki berpihak kepada korang ye! Good Luck buat semua peserta! 

GIVEAWAY terbuka kepada semua rakan blogger di Malaysia. GIVEAWAY bermula pada hari ini, 08hb Ogos 2017, iaitu tepat jam 01.20 tengahari sehingga 31hb Ogos 2017 (jam11.59 malam).

Semua Blogger di Malaysia dijemput menyertainya. Para SPONSOR pun leh join jugak yea..


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Lengkapkan 3 Syarat dibawah :

1.) Buat entri bertajuk "TENGKUBUTANG 6 MILLION PAGEVIEW GIVEAWAY" . 

2.) TEMPEK BANNER atas ni ke entri korang, jangan lupa letak backlink ke entri GA teman ni yea.. dan Publish entri. jangan lupa Tinggalkan URL entri korang ke dalam ruangan komen dibawah ni.. 

3.) FOLLOW / LIKE / ADD /  KOMEN semua link dibawah ni ye! terima kasih semua.. 


TOLONG JUJUR YEA!



Follow Blog
❤ Tengkubutang  ❤ Fara Hanim  ❤ Syamimi Saad  ❤ Raden Galoh  ❤ Nurul Syahirah
❤ Nor Afdilah Lias


Follow Instagram
❤ Hypergrafix   IG   ❤ rika_jue  ❤ ohh_fara  ❤ syamimi8088  ❤ ainizulaikha  ❤ aujitihani.co  ❤ Tengkubutang IG ❤ syahoneykittyshoppe  ❤ cikza_com  ❤ kaki_travel_khairuddin IG   ❤ eintan_nurfuzie IG  ❤ Shaklee_Segamat IG  ❤ mawar_Biru89  ❤ afdilah17  ❤ thepinkybox2u  ❤ Shamiera Osment IG


Add / Follow Facebook 


LIKE FB Page

Follow Twitter


Komen mana-mana entri di blog ini :
 https://www.pendidik2u.my/



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 

SENARAI HADIAH -

- SENARAI PESERTA -
(akan di update kemudian)

 Pemenang akan ditentukan secara 
❤ Random.org

NOTA :
Thank You buat semua peserta yang sudi join, teman mohon maaf kalau banyak sangat korang kena LIKE n FOLLOW.. moga kepenatan korang mendapat ganjarannya.. doa2 kan yea..TQ sebab sudi join, 

Jom support GA TENGKUBUTANG ni!! =)

Note : Sila cukupkan Syarat yea.. Kalau didapati Syarat tak cukup selepas pengumuman Hadiah sekalipun, Pemenang akan dibatalkan, dan dengan serta merta pemenang lain yang cukup syarat akan dipilih.. baru adil kan.. Bagi sesiapa yang tiada IG/Twitter/FB sila bagi nyatakan dibawah ni yea.. (jangan semua tak ada pulak yea.. 1 tu ok lagi)




06 September 2017

HIJAB SHAMPOO BY NATURAL ELIXIRS YANG AMAT SESUAI UNTUK RAMBUT GUGUR, BERKELEMUMUR DAN BERMINYAK

HIJAB SHAMPOO BY NATURAL ELIXIRS YANG AMAT SESUAI UNTUK RAMBUT GUGUR, BERKELEMUMUR DAN BERMINYAK

Hai.. Assalammualaikum.. baru hari ni dapat bersiaran di Blog yang hampir berdebu ni haaa... TB sibuk sangat sekarang.. tambahan pula baby TB yang semakin membesar dah banyak akal.. haha.. kena lah mengekor aje si kecik tu nak explore satu rumah.. kui3.. tak boleh nak dibiarkan aje sebab risau tersembam muka ke lantai ke.. jatuh terbalik kepala ke belakang ke.. semua tu nak kena alert.. So, nak ber blog pun tengok time jugak la nampaknya..

Ok lah.. ni TB nak share tentang satu syampu yang TB rasa sangat sesuai untuk mereka yang sukakan produk yang semulajadi/natural iaitu tanpa bahan kimia yang kuat dan tanpa bau yang terlalu kuat.. ini dia Syampu yang TB maksudkan iaitu HIJAB SHAMPOO dari Natural ELIXIRS yang Naturally Organic, Syampu yang sesuai untuk semua jenis rambut, dan ia juga Syampu yang amat sesuai untuk mereka yang berhijab..

TB dah try guna dah.. dan komen TB tentang syampu ini ialah... TB sukakan bau syampu ni, sebab bau dia lembut, tak kuat sangat.. bau macam bunga chamomil tu.. harum je.. dan TB suka sebab Syampu ni 2 in 1.. disekalikan dengan Perapi/Conditioner.. So, bila pakai.. terasa lembut je rambut selepas bilas.. dah tak perlu pakai conditioner asing-asing lagi..  pakai syampu ni pun dah cukup. Botol pun tak besar sangat tak kecil sangat.. isi dalamnya 300 ml.. banyak juga.. tahan la sebulan lebih kalau TB yang guna.. heee..

Kalau nak baca selebihnya tentang HIJAB SHAMPOO dari Natural ELIXIRS  ni.. boleh baca info nya dibawah ni yea..  

HIJAB SHAMPOO dari Natural ELIXIRS Mengelakkan dan Mengawal - Keguguran Rambut, Kelemumur, Minyak Kelebihan

Formula Syampu Hijab mengandungi bahan-bahan organik yang kaya, minyak Nettle Oil, Chamomile Extract dan Oil Tea Tree untuk menguatkan, melindungi dan mencegah kerosakan rambut dan keguguran rambut. Rambut memerlukan pendedahan yang mencukupi untuk udara dan sinaran matahari agar ia sihat dan kuat. Apabila rambut sentiasa tertutup, kulit kepala tidak dapat bernafas, yang membawa kepada pembesaran sebum yang berlebihan daripada peluh. Pori juga menjadi tersumbat; Membawa kepada kulit kepala yang tidak sihat, kelemumur, penurunan rambut dan berfikir dan rambut yang tidak bermaya.


Kelebihan Syampu Hijab:
Membersihkan dan melembapkan rambut dan kulit kepala.
Mengatur pengelupasan semula jadi kulit kepala menjadikan ia segar dan segar.
Mengimbangi pengeluaran sebum dan mengurangkan minyak yang berlebihan.
Ciri-ciri antioksidan melindungi rambut daripada kerosakan dan penuaan pramatang.
Meningkatkan dan memulihkan akar rambut untuk rambut yang berkilat dan sihat.
Menghalang rambut jatuh dan menghilangkan kelemumur.

Minyak nettle
Ia juga kaya dengan Vitamin B.
Ia adalah sumber besi, potassium, mangan, kalsium, magnesium, fosforus, silika, iodin, silikon, sodium, dan belerang yang baik.
Ia mempunyai protein dan asid amino yang tinggi


Membantu dalam Pertumbuhan semula rambut
Membantu pertumbuhan semula rambut seperti daun jelatang kaya dengan silika dan sulfur yang menguatkan akar rambut, folikel, kulit kepala dan rambut membuat rambut berkilau dan sihat. Selain menghalang keguguran rambut. Ia juga membantu dalam memulihkan warna rambut asli. Ia adalah anti-radang dan rawatan yang sangat berkesan untuk kelemumur.

Ekstrak Chamomile
. Anti-radang
i. Anti-perengsa
ii. Anti-mikrob

Menenangkan dan Mengalakkan Pertumbuhan Rambut
Chamomile membantu menggalakkan pertumbuhan rambut yang lebih sihat. Ia membekalkan kulit kepala serta menyuburkan dan menguatkan folikel rambut, merangsang pertumbuhan helai rambut yang lebih kenyang, tebal dan sihat.

Minyak pokok teh
i. Anti-radang
ii. Anti-perengsa
iii. Anti-mikrob
iv. Anti-kulat
iV. Anti-bakteria
Vi. Antiseptik
Vii. Anti-virus


1. Secara semulajadi menenangkan kulit kepala gatal dan menghalang masalah rambut yang banyak seperti kelemumur, botak, psoriasis, dan kutu kepala. Ia mengurangkan keguguran rambut dan, sebaliknya, menggalakkan pertumbuhan rambut.


2. Tea Tree Oil boleh membuang sel-sel mati, menyekat folikel rambut, dan meningkatkan sistem imun yang kemudiannya dapat melawan jangkitan yang mengakibatkan keguguran rambut, dengan itu menghalang kutu dan kelemumur.

Melembutkan rambut dan mengekalkan kulit kepala bebas daripada jangkitan kulat dan bakteria, mencegah kulit kering dan gatal dan folikel rambut yang disekat.
Mengandungi kesan anti-androgenik yang menghalang hormon lelaki yang menyebabkan kehilangan rambut.

Membantu menghentikan keguguran rambut dan menggalakkan pertumbuhan rambut yang sihat.

Ada Certified Halal * - Oleh Badan Pensijilan Turki.

Dibuat di Turki oleh Ekokimya
Ekokimya adalah pengilang yang sama dengan jenama penjagaan kulit organik yang disahkan premium Ecowell Organics; Pengilang sama ECOS3 detergen pembersihan rumah mesra alam - Label label bersertifikat




#hijabshampoo #naturalelixirs #naturallyorganic #antihairloss
#nodandruff #shampootudung 

Untuk info dan maklumat lanjut.. boleh klik link-link dibawah yea!

Facebook
Natural Elixirs Sdn Bhd

Twitter
Natural Elixirs Sdn Bhd 

Pinterest

Instagram

Google +

Youtube



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Daftar--> Jawab Survey--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik YOUGOV dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

Shoping dan dapat Cashback balik? Bestnya.. jom daftar SHOPBACK Percuma sahaja. Lepas ni shopping apa-apa je dapat pulangan duit balik.. untung kan??

Shopping barang paling murah di website online! tak percaya? daftar SGSHOP dan start intai barang2 yang murah giler kat sini!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page



nuffy2

adseng

Innity Mobile

GA New