Nity

Nuff

19 Disember 2017

SENARAI HADIAH & PENAJA TENGKUBUTANG'S GIVEAWAY! HAPPY BIRTHDAY HUBBY & HARRAZ!

SENARAI HADIAH & PENAJA
TENGKUBUTANG'S GIVEAWAY!
HAPPY BIRTHDAY HUBBY & HARRAZ!

Bismillahirrahmanirrahim.. Hai.. Assalammualaikum.. TB kembali lagi dengan Giveaway terbaru.. Sempena Birthday dua orang kesayangan TB iaitu my hubby dan my baby Harraz.. Sebenarnya Birthday Harraz dah lepas,pada 30hb November baru-baru ni, Tapi TB selitkan juga dalam entri ini sebab TB terlupa nak buat entri khas untuk harraz masa birthday hari tu.. haha..

Memandangkan Birthday hubby TB bulan Disember ni, so, TB tujukan 1 entri ini untuk mereka berdua.. hehehe..

TB just nak up SENARAI HADIAH & PENAJA TENGKUBUTANG'S GIVEAWAY! HAPPY BIRTHDAY HUBBY & HARRAZ! ni untuk tatapan semua.. InsyaAllah.. kalau tak petang ni start.. maybe hari esok (Rabu) TB start adakan Giveaway ni yea! Tengok tahap free TB macam mana lah yea!

InsyaAllah Giveaway ini akan berlansung dari 20/12/2017 sehingga 31/12/2017 dan InsyaAllah pengumuman pemenang akan dibuat pada  3/1/2018.. Jemput join ramai-ramai tau !


HADIAH YANG BAKAL KORANG MENANGI IALAH :


HADIAH WANG TUNAI :




BERIKUT ADALAH SENARAI PENAJA YANG BAIK HATI SPONSOR GIVEAWAY KALI NI.. THANK YOU SO MUCH..


WANG TUNAI RM50 X 1 PEMENANG
Nor Marshaliza Shaidan
marshalizadotcom IG


WANG TUNAI RM30 X 1 PEMENANG
WANG TUNAI RM20 X 1 PEMENANG
Qiya Saad
Qiya Saad BLOG


WANG TUNAI RM 20 X 1 PEMENANG
Lisa Nurulain 
mawar_Biru89 IG


WANG TUNAI RM10 X 3 PEMENANG
Eintan Nurfuzie 
eintan_nurfuzie IG


WANG TUNAI RM 10 X 2 PEMENANG
Sumariati Iskandar 
Shaklee_Segamat IG


WANG TUNAI RM10 X 2 PEMENANG
Helmi Julia
Kasih Juju FB


WANG TUNAI RM15 X 1 PEMENANG
Raden Galoh
syahoneykittyshoppe


WANG TUNAI RM10 X 1 PEMENANG
Nor Afdilah Lias 
afdilah17 IG


WANG TUNAI RM10 X 1 PEMENANG
HYPERGRAFIX
Hypergrafix FB Page


WANG TUNAI RM10 X 1 PEMENANG
Zaza iman 
Zaza Iman IG


WANG TUNAI RM 10 X 1 PEMENANG
Lea Azleeya
lea_azleeya IG


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Terima kasih kepada para sponsor kerana sudi menyokong Giveaway TB kali ni.. Jasa korang amat TB kenang dan appreciate sangat-sangat! Hope Giveaway ini berlansung dengan jayanya.. Aamiinnn.. Tunggu yea.. dan jangan lupa join.. ajak kawan-kawan join sekali.. hehehe.. 



18 Disember 2017

PENGALAMAN SHOPPING DI WEBSITE JAYA GROCER ONLINE


PENGALAMAN SHOPPING DI
WEBSITE JAYA GROCER ONLINE

Wah.. hari ni TB buat pertama kalinya shopping barang mentah dekat Jaya Grocer Online. Macam tak percaya pulak.. haha.. hati membuak-buak nak try shopping online sebab dapat tahu untuk belian pertama dapat FREE DELIVERY dan harga yang ditawarkan adalah sama dengan Pasaraya. Tu yang TB pun tak teragak-agak nak shopping kat Jaya Grocer, nak pulak ada banyak barang yang TB cari ada kat situ.. 

Memang amat memudahkan surirumah yang tiada masa nak keluar membeli barang keperluan dapur. Macam TB lak.. transport problem, nak keluar  kemana-mana macam payah le pulak. So, TB rasa beli secara online pun ok kan..

BARANG SAMPAI DITANGAN DENGAN CEPAT DAN SELAMAT, ON TIME!
Yea.. itu yang paling TB puas hati, masa checkout tu ada tulis situ waktu delivery dalam jam 12pm-1pm .. Ingatkan bajet dalam nak dekat-dekat pukul 1 baru sampai, tapi tiba-tiba dapat call.. jam 12.20 macam tu, orang dari Jaya Grocer call kata runner dia ada depan pintu dah.. Fuh! terkejut.. haha.. dah sampai rupanya barang yang TB order..

BARANG DAH SIAP BAYAR ONLINE
TB bayar online je guna iPay88 transaction.. senang macam tu kan.. Tapi macam biasalah kan.. kena masukkan nombor kad bank dan butir-butir lain.. so, standby kad debit korang kat sebelah kornag yea.. tak perlu nak bangun-bangun selongkar beg pulak pastu.. haha..

TB pun buka pintu dan ambil barang tu.. orang tu suruh check isi barang tu OK ke tak, cukup ke tak.. TB dah check ok semuanya.. so, orang tu suruh sign kat henfon dia tu (aplikasi terkini, tak main sign kertas dah) .

CARA-CARA NAK SHOPPING DI JAYA GROCER 
Haa.. Jom tengok STEP2.. kat bawah ni.. 

Mula-mula buka website Jaya Grocer dulu .. lepas tu korang akan nampak tetiba keluar popup macam bawah ni.. korang isilah poskod korang.. nanti website akan detect adakah lokasi korang dekat dengan Jaya Grocer area situ..  


Masukkan Poskod alamat korang



Haa.. lepas tu, apa yang penting korang mesti daftar dulu sebelum membeli.. 
Kalau nak mudah.. daftar je guna akaun Facebook korang.. TB buat camtu je.. 



Kemudian update la detail address korang untuk delivery nanti..
  

Pilih barang apa nak beli, klik berapa jumlah nak beli, then klik add to chart



Haa.. yang ni yang TB shopping tadi.. heeee.. Saja TEST dulu..
Sikit je pun sebut memikirkan tak tau apa lagi nak beli.. haha..
so Total dia rm 38.95 untuk 3 barang .. FREE DELIVERY sebab baru 1st time..



Yang ni TB punya rekod.. hehehe.. Kalau nak shopping barang yang sama, tengok je balik rekod ni dan boleh repurchase again untuk ke dua ketiga kalinya.. hahaha.. senang kan!

Actually kan, ada satu screenshoot yang TB buat tadi dah terpadam, lupa nak save, yang tu ialah gambaran proses macam mana perjalanan barang yang kita order tu.. macam tracking numbe rtu la kan..status pergerakan barang tu sampai mana.. tapi TB tak sempat nak save.. haha.. dari situ korang tau la barang tu dah pack ke belum, tengah celivery ke.. haa.. senang kalau trace dari situ, so, standby je depan pintu.. hehehehe.. 

Haa.. TB dah dapat barangnya dan paling best TB puas hati sangat untuk pembelian yang pertama kali ni.. InsyaAllah boleh shopping lagi.. nak beli chocolate untuk kek Harraz plak.. hehehe.. 

Jom Shopping kat  Jaya Grocer




RESEPI SANDWICH BURGER SIMPLE DAN SEDAP!

RESEPI SANDWICH BURGER SIMPLE DAN SEDAP!

Haa.. TB nampak kat timeline tadi lalu benda ni.. macam nak buat je.. tapi kena cari bahan-bahan dia dulu.. Kadang selalu dengan hubby kami ni tak tau nak makan apa dah, Nasi macam dah jemu, so.. boleh la juga nanti tukar-tukar menu sandwich ni pulak.. jom tengok resepi sis ni.. boleh buat makan pagi-pagi.. malam pun boleh gak ni.. hehehehe..

Puas fikir nak masak apa untuk breakfast, last last buat sandwich burger je. Nak buat pun senang. 

RESEPI SANDWICH BURGER SIMPLE DAN SEDAP!

Bahan2:
2 keping patty burger ayam Ramly
2 biji telur dipukul biasa2 je
2 keping cheddar cheese
Salad (apa2 pun boleh. Saya suka guna baby butterhead atau baby romaine)
Tomato hiris (kalau nak)
Sos cili, mayonnaise

Cara-cara:
1. Goreng patty ayam sampai masak. Tak payah letak minyak sebab minyak pada patty ayam tu dah cukup.
2. Angkat patty, tuangkan telur sedikit dan cepat2 letak patty ayam yg dh masak tu atas telur. Ulang sehingga kesemua permukaan patty ayam dibalut telur. Tunggu hingga telur masak dan angkat.
3. Kita dah boleh start susun sandwich dgn urutan: roti, cheddar cheese, salad, sos cili dan mayonnaise, patty ayam bersalut telur dan last sekali roti.

Siap untuk dimakan. Boleh potong 4 bahagian untuk senang dimakan. Selamat mencuba..


TAK FAHAM GAK? NAK MUDAH LAGI?? MEH TENGOK GAMBAR STEP BY STEP DIBAWAH NI.. MOGA MEMBANTU .. 









Gambar dan Resepi credit to: 
Siti Nor Zainab Taib


14 Disember 2017

LIFEBUOY DAN GLOBAL HANDWASHING DAY - 15 OKTOBER 2017

LIFEBUOY DAN GLOBAL HANDWASHING DAY
- 15 OKTOBER 2017

Haa..  petang-petang gini TB nak share tentang sambutan hari Mencuci Tangan dengan betul bersama Lifebouy ni.. hehehe.. Sempena tahun ke-10 Global Handwashing Day, tahun ini Lifebuoy sedang merayakan sambutan terbesar dengan kempen '#High5forhandwashing' untuk menggalakkan kesedaran Cara Mencuci tangan yang betul di seluruh dunia.

Trademark bagi kempen ini dilakukan dengan Perbuatan memberikan High 5 bukan hanya tanda sejagat yang menghubungkan orang di seluruh dunia melalui ucapan dan perayaan, kini mengambil peranan sebagai "tanda" bahawa kita yakin tangan kita bersih . Jom buat High 5.. hehehe..

Menjaga tangan agar sentiasa bersih melalui cara mencuci tangan dengan betul adalah salah satu langkah yang paling penting dalam memastikan kesihatan dan kesejahteraan seseorang.


Melalui kempen '# High5forhandwashing', Lifebouy menggalakkan orang ramai untuk memuat naik foto 'High 5-ing' yang paling kreatif di platform media sosial mereka untuk menandakan ikrar mereka untuk tangan yang bersih dan yakin.

Untuk setiap gambar yang dimuat naik di media sosial dengan hashtag #High5forHandwashing, Lifebuoy berkomited untuk mengajar lima kanak-kanak yang betul-betul membasuh tangan. Oleh itu, lifebouy dengan sukacitanya mengundang anda untuk mengambil bahagian dalam kempen menyertai komitmen Lifebuoy untuk mengajar 1 juta kanak-kanak dengan kebiasaan membasuh tangan yang betul pada 2018 dengan mengumpul 200,000 High5s.



06 Disember 2017

DAFTAR, KEMASKINI DAN SEMAK BR1M / BRIM TERKINI (2018)

DAFTAR, KEMASKINI DAN SEMAK BR1M / BRIM TERKINI (2018)

TB Dah kemaskini 06/12/2017 tadi.. heee.. tapi tak pasti dapat ke tak.. TB dah 2 tahun tak dapat BRIM tau.. Sampai kecewa je nak isi form kemaskini tapi saja try lagi tahun ni.. kut ada rezeki Harraz, boleh mama repair kereta guna duit tu ke, boleh bawajk harraz jalan-jalan, boleh beli barang Harraz ke, baju Harraz ke.. semua demi Harraz je sekarang ni.. huwahahaha.. simptom jadi jadi mak orang ni.. gini ehhh?? segalanya demi anak.. Diri sendiri berkudis pun tak berubat-ubat sampai sudah.. eh.. bukan kudis yea.. Psoriasis.. haha.. 

Status kelayakan lulus BR1M 2018
hanya boleh disemak secara 
berperingkat mulai Februari 2018

Tarikh Permohonan dan kemaskini BR1M 2018 boleh dibuat bermula dari 06 November hingga 31 Disember 2017.

Haa.. korang dah kemaskini ke BR1M/BRIM korang?? Cepat update kang tanggu-tangguh terlupa pulak, kang melepas duit tambah2 korang.. hehe.. ni teman saja tepek maklumat/info ni dalam entri ni, nanti nak semak takde lea tergagau2 mencari link sampai war2 kat wall FB mintak tolong kawan2 kasi link BR1M.. kikiki.. itu kes malas namanya.. hu3.. sekarang tak malas dah.. tengah rajin ni.. mehehehe..

Sape-sape yang nak kemaskini tu atau nak daftar ke atau kalau nak semak nanti boleh lea nengok2 kat sini yea linknya.. Gi jea terus kat link ni haa-->




Jadual Pembayaran BR1M 2018 Bantuan Rakyat 1Malaysia

Tarikh pembayaran rasmi akan dikemaskini dari masa kesemasa selepas dimaklumkan oleh e-BR1M. 


Jadual pembayaran BRIM 2018 terkini

BR1M 2018

Kategori 1 : 
Individu Bujang Pendapatan Bawah RM2k
Jumlah Bantuan RM450
Februari 2018 : RM450 (Akan dikemaskini)

Kategori 2 : 
Isi rumah 
(Pendapatan Bulanan di antara RM3,001 hingga RM4,000 sebulan)
Jumlah Bantuan RM900
Ansuran Pertama : RM300 : Februari 2018 (Akan dikemaskini)
Kedua : RM300 : Jun 2018 (Akan dikemaskini)
Ansuran Ketiga : RM300 : Ogos 2018 (Akan dikemaskini)

Kategori 3 : 
Isi rumah Pendapatan Bawah RM3k
Jumlah Bantuan RM1,200
Ansuran Pertama : RM400 : Februari 2018 (Akan dikemaskini)
Kedua : RM400 : Jun 2018 (Akan dikemaskini)
Ansuran Ketiga : RM400 :Ogos 2018 (Akan dikemaskini)


CARA SEMAK STATUS BR1M 

Cara Melalui Laman Web BR1M 
Penerima hanya perlu masuk ke laman ni https://ebr1m.hasil.gov.my/Default.aspx untuk menyemak status permohonan secara online. di laman itu juga penerima boleh buat permohonan BR1M online

Tahniah kepada yang lulus dan kepada yang gagal,sila buat rayuan dengan segera kerana semakin lewat maka semakin tipis peluang untuk mendapat bantuan ini. 

Penerima boleh terus menghubungi pejabat Lembaga Hasil Dalam Negeri LHDN di hotline 1-800-222-500 / 1-800-88-2716. Talian ini beroperasi dari jam 9 pagi hingga 5 petang setiap hari isnin hingga jumaat.

Setiap permohonan yang lulus, wang bantuan akan terus disalurkan ke akaun bank penerima.Status kelayakan lulus BR1M 2018 hanya boleh disemak secara berperingkat mulai Februari 2018


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


05 Disember 2017

SHOWTIMES2U.COM - PORTAL UNTUK LIHAT MOVIE TRAILERS TERKINI, MOVIE SHOW TIMES, DAN JUGA ULASAN FILEM


SHOWTIMES2U.COM - PORTAL UNTUK LIHAT MOVIE TRAILERS TERKINI, MOVIE SHOW TIMES, DAN JUGA ULASAN FILEM

Haaa.. siapa kat sini suka tengok Movie? TB suka tengok Movie tapi Movie yang Action-Action dan yang Komedi aje, Kalau Filem Cinta-Cinta pun TB suka gak janji ada lawak-lawak.. Kalau ayat melankolik tu.. takde lah TB nak nengoknya.. goli dennn... hahaha..

Bercakap tentang filem/movie ni, TB dah lama sangat tak tonton wayang, tengok Movie kat TV pun dah jarang sangat. Sebab masa untuk itu dah tiada, masa TB sekarang pack sangat dengan hal anak dan blog.. So, Kalau ada masa free je, TB tak tengok TV pun.. Masa free tu TB gunakan utnuk buat kerja-kerja blog.. Haaa.. So, macam mana TB nak tengok movie terkini yang akan keluar di pawagam? hehehe.. dekat Showtimes2u.com laaa.. mana lagi..

Showtimes2u.com adalah satu portal/website yang menyediakan info tentang Trailers Movie terbaharu yang akan ditayangkan. Kita juga boleh check Masa Tayangan terbaharu dan Butiran Filem terbaharu. Dengan adanya website terbaru ini, iaitu http://www.showtimes2u.com, Peminat filem dapat mencari senarai filem terkini, tayangan waktu, ulasan, dan penerangan dari website yang paling dipercayai dan relevan di negara ini.


Showtimes2u.com membekalkan maklumat terkini mengenai filem-filem yang baru saja dikeluarkan, atau filem yang ditetapkan pada masa akan datang. Senarai ini sentiasa dikemaskini untuk memastikan maklumat yang disediakan adalah secara langsung, dan dibawa kepada pengguna hanya dalam tempoh masa dimana ia terpakai. Website ini juga berfungsi untuk menyediakan penonton filem Malaysia mereka dengan penerangan terperinci, ulasan terbaru, treler, dan tayangan waktu tempatan untuk akses mudah menonton ke filem terbaru.


Showtimes2u.com sesuai untuk mereka yang sukakan filem dan suka mencari info terkini tentang filem terbaru secara online maka Showtimes2u.com menyediakan pencinta sinema yang tidak mempunyai kabel tetapi mempunyai akses internet cara untuk berhubung dengan penyenaraian, ulasan, tayangan waktu tempatan, dan treler yang relevan.


Laman web ini mempunyai ciri-ciri sinematik grid, dan senarai mingguan sebagai filem yang masuk dan keluar ke pawagam tempatan sentiasa dikemaskini Showtimes2u.com berusaha memberikan pengguna maklumat yang paling relevan mengenai filem-filem baru, dan menyediakan jumlah maklumat yang mencukupi supaya boleh memutuskan sama ada mana-mana filem kelihatan cukup menarik untuk ditonton dan adakah filem-filem tersebut dipaparkan di pawagam berhampiran mereka.


Mereka juga menyediakan pautan terus pada halaman treler ke beberapa filem baru yang paling popular, senarai main trailer, video yang akan datang serta pembekal tiket filem. Mereka bertujuan untuk membawa pengguna filem dan treler baru yang segar, sementara juga menyediakan maklumat terkini untuk melihatnya.


Jika terdapat pengguna yang suka filem, dan suka melihatnya, ini adalah laman web dengan maklumat yang paling hangat. Walaupun banyak website di mana pengguna boleh mencari treler filem, dan maklumat mengenai mereka, tetapi belum ada lagi yang sama seperti showtimes2u.com. Kerana website ini juga menyediakan butiran/ulasan dan treler filem terkini, pada kadar yang lebih cepat daripada mana-mana laman web lain di luar sana . 


Alamak.. ada filem yang TB nak tengok dah nak keluar di pawagam lah.... Nak tahu filem apa? Haaa.. filem  Jurassic World: Fallen Kingdom Sneak Peek, TB dah tengok pun Trailers Jurassic World: Fallen Kingdom Sneak Peek | Movieclips Trailers tu.. macam best je.. haha.. TB suka Dinosaur-dinosaur ni.. hehehee... comell.. wakakaka..
Jurassic World: Fallen Kingdom Sneak Peek (2018) ni dibintangi oleh Bryce Dallas Howard dan Chris Pratt! haa.. kalau nak tengok.. jom ke website showtimes2u.com


is where we can see the latest movie trailers, 
and movie show times for Malaysia cinemas.


22 November 2017

Printcious.com – Precious Gifts From Your Heart

Printcious.com – Precious Gifts From Your Heart

Haa.. tu dia Printcious.com punya tema, "Precious Gifts From Your Heart" yang bermaksud Hadiah Berharga Dari Hati Anda .. TB suka tema ni.. sebab tanyalah mana-mana orang pun, pastinya ramai yang sukakan hadiah yang boleh menjadi kenangan sampai bila-bila.. 

Selalunya kita tak tahu nak bagi apa dekat orang tersayang kita betul tak? Kalau boleh kita nak lah Hadiah yang kita beri nanti jadi hadiah yang akan menggamit kenangan sampai bila-bila buat diorang betul tak..  Haa.. satu je caranya untuk jadikan sesuatu hadiah tu ada sentimental value tak kira berapa lama digunakan.. iaitu hadiah yang kita design sendiri dan menyimpan memori antara kita dan yang tersayang.. betul tak? Haa.. nak tau kat mana boleh design sendiri ikut citarasa korang? 

Jeng Jeng Jeng bagi korang yang belum tahu tu, korang boleh design sendiri hadiah dan barangan peribadi mengikut citarasa korang hanya di Printcious! dekat situ banyak giler design cantik-cantik korang boleh pilih utnuk design sendiri barangan korang.. Nak custom design sendiri pun boleh tau! just upload design korang punya sendiri..

Sempena Hari-Hari Bahagia korang iaitu Hari Anniversary yang disambut tiap-tiap tahun perlulah ada kelainan dan menyimpan seribu kenangan dengan hadiah yang di customize special untuk buah hati tersayang.. betul tak? heee.. Jom tengok kat sini bagi siapa-siapa yang nak customize design untuk hadiah orang tersayang .. https://www.printcious.com/my/gifts/occasions/engagement , ada pelbagai pilihan yang korang boleh pilih untuk dihadiahkan kepada si dia.. Antaranya T.shirt, Mug, Cushion, Throw Pillow dan macam-macam lagi tau! klik je link atas ni yea! dan terus order tau! ha2..


Design Sendiri Hadiah di Printcious 
Dah tak perlu runsing nak bagi hadiah apa sebab korang hanya klik klik klik aje udah siap designnya.. hanya bayar dan tunggu hadiah tu sampai di depan pintu rumah korang/insan tersayang korang. Tak suasah kan? hanya perlu melayari web Printcious kita dah boleh memilih sendiri hadiah mengikut kategori jantina si penerima dan occassion tertentu. Yelah selama ni kan pening nak pilih hadiah untuk lelaki, hadiah untuk perempuan, hadiah untuk suami la, hadiah untuk isteri la.

Oh ya.. kalau korang nak tahu selain menyenangkan kerja kita memilih hadiah berdasarkan penerima, kita juga dapat customize hadiah berdasarkan occassion tertentu. Contohnya seperti hadiah konvokesyen, birthday ke, wedding ke, untuk baby baru born ke, dan macam-macam sambutan lagi. Tak salahkan sesekali meraikan hari istimewa mereka yang kita sayang.

Antara List Cadangan Hadiah Yang Korang Boleh Pilih di Printcious :
- Design T-shirt sebagai hadiah 
- Design Puzzle Gambar sebagai hadiah 
- Design Mug sebagai hadiah 
- Design PU Leather sebagai hadiah 
- Design Baby Rompers sebagai hadiah 
- Design Keychain sebagai hadiah 
- Design Phone Case sebagai hadiah 
- Design Cushion sebagai hadiah

Design Barangan Peribadi di Printcious 
Printcious ni yang bestnya, korang boleh design dan hadiahkan kepada yang tersayang dan yang best jugak kita pun boleh je belikan something untuk diri kita sendiri sebagai kenangan dimana hasil karya design kita tu tertepek pada hadiah yang kita design di Printcious ni.. haa.. Semua barang-barang peribadi tu kan boleh customize sendiri ikut citarasa kita. Paling penting.....tiada minimum order. dan lain daripada yang lain.. orang lain mesti tak jumpa yang macam kita design ni kat luar sana.. percayalah! 

Cara Membuat Pembelian di Printcious

1. Login akaun
2. Pilih Product
3. Muat naik gambar / design
4. Tambah text
5. Order
             
6. Tunggu Barang Sampai horray!

-------------------------------------------------------------------------------------
jom Tengok STEP BY STEP Cara Nak Order!

01. Login Akaun
First sekali kena ada akaun Printcious. Caranya daftar PERCUMA aje.. Kalau belum ada akaun Printcious senang aje, korang boleh sign up terus dekat situ menggunakan akaun facebook korang. Tak susah pun.. klik klik aje dah jadi member.. hehehe.. kalau takda facebook pun boleh, sign up macam biasa je..
02. Pilih Product 
Klik aje mana-mana produk yang korang nak beli di website Printcious ni. Kat sini terdapat bermacam-macam kategori untuk korang memilih. Semua ada depan mata .. Kadang sekali tengok je kita dah tahu apa kita nak cari sebenarnya.. hehe.. TB geram bantal tu.. grrrr....

3. Muat naik gambar / design + 
Kalau dah ada gambar atau design yang dah sedia ada, bolehlah upload terus je. Tambah text kalau nak. Ikutlah kreativiti masing-masing.
 Bahagian Depan

Bahagian Belakang

4. Tambah text
kot la korang nak tambah ayat-ayat dan madah-madah untuk tersayang.. boleh je tambah.. 
 5. Order 
Kalau rasa dah puas hati dengan design, maka teruslah 'Add to Cart' dan bayar tanpa ragu-ragu. Yang bestnya dengan Printcious ni, mereka murah dengan promosi, jangan sia-siakan coupon promosi yang diberi ok. Haha.
Pembayaran boleh dilakukan melalui mana-mana bank yang tersenarai dibawah :



6. Selesai !

Ok dah siap, senang je kan! Sekarang masa untuk tunggu barang sampai ke tangan korang aje.. Oh, ya.. Printcious menggunakan perkhidmatan kurier Skynet, Pos Laju & Ninja Van untuk menghantar barang-barang supaya sampai dengan cepat dan selamat.

Ha.. berminat tak nak shopping dan design sendiri hadiah kesayangan korang untuk dijadikan hadiah istimewa orang tersayang?? kalau berminat boleh lah singgah dan terjah link-link dibawah ni yea.. jangan lupa follow dan LIKE ok.. ta ta ta....

Lawati Printcious di :

Website - Printcious/blog

Jom Tengok Video cara nak Customise Hadiah korang di 
Printcious.com – Precious Gifts From Your Heart



Prof Hariz Internet Marketing by PolicyStreet

Prof Hariz Internet Marketing by PolicyStreet

[ Sila Klik Untuk join CONTEST ini Dan Menang Wang Tunai RM1100 
by PH x Emas Putih ]


Prof Hariz Internet Marketing Malaysia


Ridhauddin Hariz  ialah salah satu Internet Marketing Malaysia yang dikenali sebagai Prof Hariz dikalangan rakan-rakannya. Beliau  berasal dari Permatang Pauh Pulau Pinang. Beliau meruapakan anak sulung daripada tiga adik beradik. Beliau adalah anak sulung yang sangat tabah kerana telah kehilangan ayah tercinta ketika umur beliau 3 bulan. 

Prof Hariz merupakan pemegang Diploma Sistem Komputer dari Kolej ADTEC Melaka dan semenjak itulah beliau menceburkan diri dalam bidang komputer dan Internet. Prof Hariz seterusnya melangkah ke alam pekerjaan di dalam bidang online marketing dan pemasaran secara atas talian. Bermula daripada tahun 2014, Prof Hariz menubuhkan syarikat sendiri iaitu PH ProjectBase Resources dan dari situ beliau berkecimpung dengan kaedah pemasaran secara atas talian menggunakan media sosial, strategi pemasaran menggunakan email, Google Analytics, Search Engine Optimization atau SEO, rekabentuk laman web dan juga pemasaran melalui konsep funnel marketing. Sejak dari itu, beliau telah membantu ramai peniaga serta syarikat-syarikat dalam menambahbaik strategi pemasaran diatas talian.

Pengalaman beliau yang mendalam dalam SEO membuatkan Prof Hariz dilamar oleh syarikat Exabytes Group Sendirian Berhad pada dua tahun lalu dan dipertanggungjawab untuk  menjana idea-idea baru serta menerokai strategi-strategi pemasaran yang inovatif menggunakan teknologi internet yang terkini, seperti penghasilan laman web, blog, komuniti media sosial dan juga kaedah-kaedah komunikasi yang lain. 

Selepas berhempas pulas bersama Exabytes, tahun ini pada tahun 2017 beliau sekali lagi dimurahkan rezeki beliau untuk menjawat jawatan yang lebih tinggi di syarikat As White Global Sdn Bhd sebagai Penasihat SEO. Prof Hariz kali ini memegang jawatan dan tanggngjawab yang besar hinggalah melibatkan diri dengan klien-klien dari Australia, US , UK , Singapore dan Germany. Sebagai Penasihat SEO yang terkemuka di Malaysia, beliau dipertanggungjawab untuk menyediakan perkhidmatan SEO kepada klien-klien tidak kira di Malaysia mahupun di luar negara.

Prof Hariz, Online Marketing Specialist atau pakar dalam SEO dan pemasaran atas talian adalah gelaran yang diberikan oleh rakan-rakan serta kenalan kerana pencapaian beliau telah mencapai ke tahap yang sangat membanggakan.  Kini beliau dikenali sebagai Prof Hariz ataupun Tuan Hariz.

Untuk yang tidak mengenali lagi siapa Prof Hariz, berikut adalah pencapaian beliau sepanjang beliau berada di dalam bidang Internet Marketing.


Pencapaian Prof Hariz
  • Menganjurkan program diet bersama Utusan Malaysia pada bulan Ogos 2014 dengan program “Prof Hariz Kongsi Tips Kurus” yang melibatkan seramai 500 peserta di seluruh Malaysia secara online
  • Mendapat pengiktirafan sebagai Top 3 Affiliate Malaysia oleh Infokerjaya pada bulan Disember 2014 kerana beliau telah berjaya menjana jualan sehingga RM100,000 dalam masa 5 bulan melalui penjualan ebook kerjaya, serta membantu calon-calon menduduki peperiksaan online dan temuduga SPA
  • Menganjurkan seminar Buat Duit Affiliate dengan Blog di Karangkraf pada Disember 2014 di mana beliau berkongsi pengalaman beliau menjejaki dunia perniagaan secara affiliate di mana beliau dapat menjana puluhan ribu ringgit dalam tempoh masa yang singkat
  • Menganjukan pelbagai bengkel-bengkel dan seminar-seminar, antaranya:
          -  Bengkel / Seminar bertajuk: Buat Duit Dengan Blog di Politeknik Seberang Perai, pada                        Mac 2015
          -   Bengkel Affiliate Ninja pada April 2015
          -   Bengkel Email Marketing pada Jun 2015
          -   Private group coaching bersama Shaklee Malaysia pada Disember 2015, untuk membuat                       strategi penjualan sebanyak RM10 juta pada tahun 2016

  • Bekerjasama dengan Irfan Khairi pada Februari 2016 dalam seminar khusus bagi peniaga-peniaga dalam membuat penjualan dengan blog
  • Menganjurkan Private Coaching Group 365 - Bagaimana Jana Pendapatan 4 Angka Dengan Blog pada Ogos 2016 bersama 40 orang suri rumah, hasil daripada itu program ini berjaya membantu 10 orang suri rumah untuk menjana pendapatan sekitar RM10,000 sebulan secara konsisten
  • Ditemuramah oleh Astro Awani pada Disember 2016 dengan memberikan pandangan beliau berkenaan dengan Potensi Digital Ekonomi untuk negara Malaysia pada masa yang sama Jack Ma (pengasas dan tuan punya syarikat gergasi Alibaba Group of Companies) telah dilantik sebagai Penasihat Ekonomi Digital Kerajaan Malaysia.
Servis Yang Ditawarkan Oleh Prof Hariz Sebagai Internet Markting Malaysia

Prof Hariz  menawarkan servis SEO yang mana membantu para usahawan dalam dunia perniagaan terutama membuat servis SEO untuk perniagaan secara atas talian. Bukan itu sahaja, Prof Hariz menawarkan servis review di blog beliau www.profhariz.com kepada usahawan yang ingin memperkenalkan produk mereka kepada orang ramai. Artikel review itu adalah artikel yang mempunyai unsur-unsur SEO yang mana dapat meningkatkan jualan anda kepada double dan triplle daripada biasa.
  • Marketing di Google
  • Personal coaching Zero Marketing to Hero
  • Funnel Marketing
  • Review
Bagi siapa yang baru sahaja memulakan perniagaan atau sudah lama berkecimpung di dalam dunia perniagaan tetapi tidak tahu untuk membuat marketing, anda oleh menghubungi Prof Hariz sebaga penasihat anda melalui info dibawah.

Info Mengenai Prof Hariz

Website : https://profhariz.com/
Facebook : https://www.facebook.com/profhariz
Fanpage : https://www.facebook.com/profharizmy/
Instagram : https://www.instagram.com/profhariz/
Whatsapp : 6012-5336713

Prof Hariz Internet Marketing Malaysia by PolicyStreet

Kini beliau berkerja di salah sebuah syarikat Insurans , PolicyStreet . Prof Hariz dilantik dan dipertanggungjawabkan untuk menjadi Pengurus Internet Marketing disyarikat itu. 


PolicyStreet

PolicyStreet adalah insurans yang mudah, senang dan mampu bayar. PolicyStreet lebih menumpukan kepada mereka yang memerlukan insurans seperti syarikat , universiti, usahawan , kelab kesihatan, dan macam-macam lagi kumpulan.

PolicyStreet merupakan syarikat insurans yang menawarkan pelbagai jenis insurans mengikut keperluan seperti berikut :
  • Insurans Perubatan
  • Diabetes
  • Kanser
  • Kehidupan yang mampu
  • Tulang belakang
  • Bantuan jalan raya jangka pendek
  • Peralatan musik
  • Perbehentian kerja
Apa yang lebih membanggakan adalah, PolicyStreet menawarkan servis insurans untuk produk-produk yang lebih kecil antaranya ialah :
  • Keracunan makanan
  • Kerosakan rambut
  • Sewaan
  • Berbasikal
  • Keracunan alkohol
  • Menonton
  • Mendaki
  • Penyewa
  • Perlawanan bolasepak
  • Cinta
  • Peralatan musik
  • Perkahwinan
  • Majlis pengebumian
Sesiapa yang inginkan insurans, boleh hubungi PolicyStreet , syarikat insurans yang mengambil berat tentang keperluan anda. Bersama-samalah mencipta masa depan bersama PolicyStreet.


Info Mengenai PolicyStreet

Website : https://www.policystreet.com/

Facebook : https://www.facebook.com/PolicyStreetbyPolisea/

Instagram : https://www.instagram.com/policystreet/


RESEPI BUBUR LAMBUK



RESEPI BUBUR LAMBUK


Bahan-bahan :
👉200 gram daging (potong kecil²)
👉Sedikit udang kering (ditumbuk sehingga hancur)
👉Segenggam lobak masin (hiris nipis2)
👉3 ulas bawang merah (hiris)
👉2 ulas bawang putih (hiris)
👉2cm halia (hiris)
👉Kulit kayu manis,bunga lawang dan buah pelaga
👉½ sudu teh lada hitam
👉Sedikit Halba
👉Santan
👉Garam secukup rasa
👉 1 genggam Beras

Cara membuat :
1) Tumis bawang merah,bawang putih dan halia sehingga naik bau.Lepas tu masukkan pula lada hitam,halba,kulit kayu manis,bunga lawang dan buah pelaga

2) Bila dah garing sikit,tumis pula udang kering dan daging.Kalau macam kering sangat,letak air sikit..Kacau2 sikit pastu masukkan lobak masin

3) Bila semua dah sebati dan dah masak,masukkan air dgn beras...masak macam bubur nasi biasa

4) Bila bubur dah hampir masak, last sekali masukkan santan dan garam. Biar seketika dalam 5minit, pastu bolehlah tutup api










GA New

Innity Mobile

nuffy2

BV2019 - 2

nity 2