Nuff

18 Disember 2017

PENGALAMAN SHOPPING DI WEBSITE JAYA GROCER ONLINE


PENGALAMAN SHOPPING DI
WEBSITE JAYA GROCER ONLINE

Wah.. hari ni TB buat pertama kalinya shopping barang mentah dekat Jaya Grocer Online. Macam tak percaya pulak.. haha.. hati membuak-buak nak try shopping online sebab dapat tahu untuk belian pertama dapat FREE DELIVERY dan harga yang ditawarkan adalah sama dengan Pasaraya. Tu yang TB pun tak teragak-agak nak shopping kat Jaya Grocer, nak pulak ada banyak barang yang TB cari ada kat situ.. 

Memang amat memudahkan surirumah yang tiada masa nak keluar membeli barang keperluan dapur. Macam TB lak.. transport problem, nak keluar  kemana-mana macam payah le pulak. So, TB rasa beli secara online pun ok kan..

BARANG SAMPAI DITANGAN DENGAN CEPAT DAN SELAMAT, ON TIME!
Yea.. itu yang paling TB puas hati, masa checkout tu ada tulis situ waktu delivery dalam jam 12pm-1pm .. Ingatkan bajet dalam nak dekat-dekat pukul 1 baru sampai, tapi tiba-tiba dapat call.. jam 12.20 macam tu, orang dari Jaya Grocer call kata runner dia ada depan pintu dah.. Fuh! terkejut.. haha.. dah sampai rupanya barang yang TB order..

BARANG DAH SIAP BAYAR ONLINE
TB bayar online je guna iPay88 transaction.. senang macam tu kan.. Tapi macam biasalah kan.. kena masukkan nombor kad bank dan butir-butir lain.. so, standby kad debit korang kat sebelah kornag yea.. tak perlu nak bangun-bangun selongkar beg pulak pastu.. haha..

TB pun buka pintu dan ambil barang tu.. orang tu suruh check isi barang tu OK ke tak, cukup ke tak.. TB dah check ok semuanya.. so, orang tu suruh sign kat henfon dia tu (aplikasi terkini, tak main sign kertas dah) .

CARA-CARA NAK SHOPPING DI JAYA GROCER 
Haa.. Jom tengok STEP2.. kat bawah ni.. 

Mula-mula buka website Jaya Grocer dulu .. lepas tu korang akan nampak tetiba keluar popup macam bawah ni.. korang isilah poskod korang.. nanti website akan detect adakah lokasi korang dekat dengan Jaya Grocer area situ..  


Masukkan Poskod alamat korang



Haa.. lepas tu, apa yang penting korang mesti daftar dulu sebelum membeli.. 
Kalau nak mudah.. daftar je guna akaun Facebook korang.. TB buat camtu je.. 



Kemudian update la detail address korang untuk delivery nanti..
  

Pilih barang apa nak beli, klik berapa jumlah nak beli, then klik add to chart



Haa.. yang ni yang TB shopping tadi.. heeee.. Saja TEST dulu..
Sikit je pun sebut memikirkan tak tau apa lagi nak beli.. haha..
so Total dia rm 38.95 untuk 3 barang .. FREE DELIVERY sebab baru 1st time..



Yang ni TB punya rekod.. hehehe.. Kalau nak shopping barang yang sama, tengok je balik rekod ni dan boleh repurchase again untuk ke dua ketiga kalinya.. hahaha.. senang kan!

Actually kan, ada satu screenshoot yang TB buat tadi dah terpadam, lupa nak save, yang tu ialah gambaran proses macam mana perjalanan barang yang kita order tu.. macam tracking numbe rtu la kan..status pergerakan barang tu sampai mana.. tapi TB tak sempat nak save.. haha.. dari situ korang tau la barang tu dah pack ke belum, tengah celivery ke.. haa.. senang kalau trace dari situ, so, standby je depan pintu.. hehehehe.. 

Haa.. TB dah dapat barangnya dan paling best TB puas hati sangat untuk pembelian yang pertama kali ni.. InsyaAllah boleh shopping lagi.. nak beli chocolate untuk kek Harraz plak.. hehehe.. 

Jom Shopping kat  Jaya Grocer





Related Posts

13 ulasan:

  1. rasanya cawangan Jaya Grocer ni ada di Ipoh Parade kan? Pernah shopping di sana sebelum ke rumah adik ipar di Tapah..

    BalasPadam
  2. ni based on KL je kan butang? bestnya sekarang mudah..nak2 kalau tak reti moto kete..hehe..pesan online je..

    BalasPadam
  3. wahh,,mudahnya teknologi sekarang , semuanya hujung jari

    BalasPadam
  4. pernah tak try tesco online? murah ke jaya ni?

    BalasPadam
  5. eh baru tahu pasal ni. lebih mudah dan jimat masa :)

    BalasPadam
  6. Sekarang semua di hujung jari...senangkan..shopping online je brg dapur

    BalasPadam
  7. senangnya sekarang, kalau area sini ada dah lama sha guna khidmat dorang sebab sha memang jenis malas nak kluar

    BalasPadam
  8. Jaya grocer dekat ngan rumah akak so x pernah beli online..kalau perlu nanti nak cuba la..

    BalasPadam
  9. wah,. ada online lps ni boleh try nmpaknya hehehe

    BalasPadam
  10. best datang Jaya Grocer. macam-macam ada. jadi rambang mata kalau pergi isle chocolates. boleh gila kalau duduk situ lama2. semua benda nak beli. dengan adanya apps nie makin mudahlah. tak perlu pergi ke KLIA2 sana untuk pergi jaya grocer. dah lah 45 minit dari rumah. Jaya Grocer paling dekat dgn rumah.

    BalasPadam
  11. Senang dah sekarang kan, tak payah susah-susah nak keluar rumah.. hantar depan pintu lagi..

    BalasPadam
  12. pesan dan bayar online lepas tu tunggu barang sampai. memang memudahkan pengguna terutamanya suri rumah

    www.maisarahsidi.com

    BalasPadam
  13. best tau pergi jaya grocer ni, feeling mcm kedai kt europe & kadang terserempak dengan mat saleh handsome hahaha

    BalasPadam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

GA New

Innity Mobile

nuffy2

BV2019 - 2