Nuff

18 Disember 2017

RESEPI SANDWICH BURGER SIMPLE DAN SEDAP!

RESEPI SANDWICH BURGER SIMPLE DAN SEDAP!

Haa.. TB nampak kat timeline tadi lalu benda ni.. macam nak buat je.. tapi kena cari bahan-bahan dia dulu.. Kadang selalu dengan hubby kami ni tak tau nak makan apa dah, Nasi macam dah jemu, so.. boleh la juga nanti tukar-tukar menu sandwich ni pulak.. jom tengok resepi sis ni.. boleh buat makan pagi-pagi.. malam pun boleh gak ni.. hehehehe..

Puas fikir nak masak apa untuk breakfast, last last buat sandwich burger je. Nak buat pun senang. 

RESEPI SANDWICH BURGER SIMPLE DAN SEDAP!

Bahan2:
2 keping patty burger ayam Ramly
2 biji telur dipukul biasa2 je
2 keping cheddar cheese
Salad (apa2 pun boleh. Saya suka guna baby butterhead atau baby romaine)
Tomato hiris (kalau nak)
Sos cili, mayonnaise

Cara-cara:
1. Goreng patty ayam sampai masak. Tak payah letak minyak sebab minyak pada patty ayam tu dah cukup.
2. Angkat patty, tuangkan telur sedikit dan cepat2 letak patty ayam yg dh masak tu atas telur. Ulang sehingga kesemua permukaan patty ayam dibalut telur. Tunggu hingga telur masak dan angkat.
3. Kita dah boleh start susun sandwich dgn urutan: roti, cheddar cheese, salad, sos cili dan mayonnaise, patty ayam bersalut telur dan last sekali roti.

Siap untuk dimakan. Boleh potong 4 bahagian untuk senang dimakan. Selamat mencuba..


TAK FAHAM GAK? NAK MUDAH LAGI?? MEH TENGOK GAMBAR STEP BY STEP DIBAWAH NI.. MOGA MEMBANTU .. 









Gambar dan Resepi credit to: 
Siti Nor Zainab Taib



Related Posts

13 ulasan:

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

Innity Mobile

adseng

GA New