Nity

Nuff

23 Januari 2019

RANGKAIAN PRODUK CHOMEL BABY SELAMAT UNTUK BAYI BARU LAHIR DAN BERKULIT SENSITIF


RANGKAIAN PRODUK CHOMEL BABY SELAMAT
UNTUK BAYI BARU LAHIR DAN BERKULIT SENSITIF


Dalam membesarkan harraz yang sangat aktif sekarang bab penjagaan kulit harraz memang TB titik beratkan kan.. TB akan pilih produk-produk yang natural dan sesuai dengan kulit harraz.. Selepas TB membaca tentang sisi negatif paraben, TB telah bertukar lebih kepada produk semulajadi, TB akan perhatikan kandungan sesuatu produk itu sebelum menggunakannya, bukan saja untuk harraz.. tetapi untuk TB sendiri yang mempunyai kulit psoriasis ni..

Malangnya dalam pencarian produk yang organik atau natural ni, agak payah, parabens ada di mana-mana dalam kebanyakan produk komersial. Ia boleh didapati di semua sabun, mandian, syampu, dan pelembap.





Yeayy.. harraz baru je unboxing produk dari Chomel ni.. Bila nampak gambar Baby kat botol tu terus dia sebut "Baby".. . . Alalala.. comel produk Chomel ni sebab packaging dia ada design sticker gambar kartun baby yang cute.. . . Haaa.. kat TB ni ada 3 barang dari Chomel iaitu : . . 👍Baby Head to Toe Wash. 👍Baby Daily Lotion 👍Baby Wipes . . 👍Baby Head to Toe Wash yang dirumuskan tanpa sulfat, SLS / SLES, parabens dan beberapa bahan kimia lain yang biasanya digunakan dalam kebanyakan produk mencuci bayi komersial. . . ia berasaskan tumbuhan, minyak kelapa dan pelembap semulajadi seperti flaxseed dan rosehip yang sangat sesuai untuk bayi yang baru lahir dengan kulit sensitif. . . 👍Baby Daily Lotion Losyen lembut yang membantu melegakan, melembapkan dan menyokong keseimbangan kelembapan semula jadi kulit. Lotion ni Tiada sintetik, hanya Minyak Flaxseed, Rosehip, Coconut & Monoi Tiare sahaja yang digunakan. . . Mengandungi Vitamin C & E untuk membantu melegakan kulit agar menjadikannya sihat dan lembut dan tiada toxic Sesuai sangat untuk Bayi baru lahir dan Bayi dengan Kulit Sensitif. . . Untuk Menggunakan: • Boleh digunkan pada waktu siang atau malam, terutamanya selepas mandi / mandi. Sapukan dengan teliti setiap hari untuk membantu menyuburkan dan melembabkan kulit bayi. . . @chomel_baby_ produk telah disahkan halal hypoallergenic dan disahkan oleh Jakim juga! #chomel #baby #natural #chomelbaby #babyproducts #babyproduct #babyskincare #hypoallergenic
A post shared by TENGKUBUTANG (ღ˘⌣˘ღ) (@tengkubutang) on


Harraz ni jenis lembut dan sensitif, so TB kena pandai cari produk yang sesuai agar tidak menyebabkan alahan pada harraz.. alahan yang TB maksudkan tu ialah seperti radang kulit, gatal-gatal atau merah-merah pada kulti dia.. Pernah masa baby TB saja test kulit harraz sesuai ke tak dengan satu jenama mandian tu, mula-mula pakai nampak okey.. tapi tengok-tengok malam tu bergaru garu dia.. dekat bahagian dada dia naik ruam merah.. So, TB stop guna mandian tu sementara..

TB just mandikan harraz dengan air biasa dan gosok2 guna tangan aje.. sebab tau mungkin harraz belum sesuai lagi guna produk yang itu, kemudian baru-baru ni TB ternampak tentang satu jenama produk yang makin dikenali ramai, produk tersebut dikatakan hanya mengggunakan bahan natural sahaja dalam penghasilannya dan sesuai untuk bayi yang abru lahir dan yang berkulit sensitif.

Haa.. jenama/brand produk tersebut ialah Chomel Baby. Sebelum ini, TB pernah cuba rangkaian produk Chomel Baby iaitu Chomel Baby Laundry yang sangat bagus sebab bila cuci baju-baju harraz, harraz dah tak gatal-gatal dah.. haaa.. penting tau pilih sabun yang sesuai utnuk cuci baju anak kita, kalau tersalah pilih boleh buat baju yang anak pakai tu penyebab kegatalan dan kemerahan pada kulit anak kerana dalam sabun tu mungkin ada bahan-bahan yang tidak sesuai untuk kulit lembut baby..

Haaa.. ok lah.. kali ni, TB nak share dengan korang rangkaian produk Chomel Baby iaitu Head to Toe Wash, Baby Wipes dan juga Baby Daily Lotion. Jom ikuti apa yang TB nak share kali ni..


Head to Toe Wash
Chomel Baby Head to Toe Wash diformulasikan daripada tumbuh-tumbuhan di mana bebas sabun dan mempunyai pH balanced yang membantu membersih tanpa kekeringan yang berlebihan. Selain itu, Head to Toe Wash juga tiada sintetik dan bahan yang digunakan terdiri daripada benih rami (flaxseed), rosehip, kelapa dan minyak Manoi Tiare yang memberikan kelembapan kepada kulit si manja.

Chomel Baby Head to Toe Wash dirumuskan tanpa sulfat, SLS / SLES, parabens dan beberapa bahan kimia lain yang biasanya digunakan dalam kebanyakan produk mandian bayi komersial.

Plus, ia juga berbau hebat!



Head to Toe Wash juga diperkaya dengan vitamin C dan E bagi membantu kulit si manja lebih sihat dan lembut sentiasa. Head to Toe Wash ni tak memedihkan mata sebab ianya tear free! Sesuai bagi bayi baru lahir dan bayi berkulit sensitif macam harraz ni.. 

Harga Chomel Baby Head to Toe Wash: RM34.90



Baby Wipes
TB suka Baby Wipes ni sebab tisunya ultra tebal dan tahan lama, packagingnya pun nampak comel je.. sampai TB rasa sayang nak guna Chomel Baby Wipes ni. Bahan-bahan yang terkandung didalamnya sama macam produk-produk Chomel Baby yang lain.. Natural serta selamat digunakan.

Baby Wipes adalah antara item yang perlu ada dalam beg baby harraz.. kalau pergi mana-mana if tempat tu macam diragui kebersihannya, TB akan gunakan wipes tisu untuk lap dahulu permukaan tempat duduk, meja atau alat yang akan harraz sentuh..  Haa. elok sangat ada Baby Wipes dari rangkaian produk Chomel Baby ni, Baby Wipes ini juga melembapkan kulit bayi dan lembut sesuai untuk bayi berkulit sensitif. Must have!

Harga Chomel Baby Wipes: RM6.90



Baby Daily Lotion
Haa.. TB pun ada guna Chomel Baby Baby Daily Lotion untuk harraz. Sebelum ni memang jarang pakai harraz lotion sebab kulti dia memang dah lembut.. tapi apabila memikirkan kadang-kadang cuaca panas boleh menyebabkan kulit harraz kering dan pedih, elok juga sapu lotion.. tak sangka lotion dari Chomel Baby ni best sangat.. bau lembut dan tak merengsakan kulit harraz..

Tekstur Baby Daily Lotion ini juga sangat ringan dan mudah meresap ke dalam kulit si manja dan seterusnya meninggalkan kesan lembap pada kulit.. lepas mandi lah paling sesuai sapu lotion ni.. bau harum je ..patutlah mama pakai sikit pun nak pakai lagi sikit dan sikti dan sikit dan terus satu lengan.. wakakaka.. melampauuu..

Oh ya.. Baby Daily Lotion ini tidak mempunyai minyak mineral dan silikon yang boleh mengakibatkan iritasi, ruam dan kemerahan pada kulit. So, Harraz pakai ok je TB tengok setakat ni..


Harga Chomel Baby Baby Daily Lotion: RM34.90

Wah.. macam mana mommy-mommy? teruja tak mencuba produk dari Chomel baby ni? haa.. mommy-mommy memang patut cuba pun sebab penting tau memilih produk yang organik dan terhasil dari bahan-bahan natural..

Yang paling penting, produk Produk Chomel Baby disahkan hypoallergenic dan diuji oleh pakar dermatologi untuk kulit sensitif, dan Halal diperakui oleh Jakim Malaysia.

Untuk maklumat lanjut :

Facebook: 

Instagram: 

Nutribear Collagen - Tingkatkan Kesihatan Kulit Sambil Menderma


Nutribear Collagen -
Tingkatkan Kesihatan Kulit Sambil Menderma


Kulit yang mengalami tempoh Penuaan adalah antara perkara yang sangat kita bimbangkan kerana seperti yang kita semua tahu tanda-tanda penuaan akan mucul seiring dengan umur yang semakin meningkat, tanda-tanda seperti kulit kusam, kuku lemah dan rambut rapuh boleh membuat kita kelihatan lebih tua, lebih cepat!

Kolagen Ikan Hydrolyzed Pure melawan tanda-tanda penuaan dengan:
  1. Meningkatkan tahap kelembapan supaya kulit tetap terhidrasi
  2. Memadatkan dan menegangkan kulit untuk melambatkan kedutan dan garis halus
  3. Memperkukuhkan permukaan kuku 
  4. Folikel rambut lebih sihat dan kuat 
  5. The Bear Essential Hydrolyzed Collagen adalah tambahan sempurna untuk rutin harian anda.


Seperti semua makanan tambahan, hasil terbaik kolagen datang dari penggunaan yang berterusan. Ini berbeza mengikut individu. Semua produk ini dibuat di Malaysia dan mematuhi piawaian HACCP, GMP dan Halal.

Dihasilkan dari skala ikan air tawar, The Bear Essential adalah Pure Hydrolyzed Fish Collagen dengan berat molekul 3,000 dalton (membuat penyerapan lebih mudah).

Ia mengandungi glisin, proline, hydroxyproline, alanine dan arginine dalam dos yang lebih tinggi daripada purata. Ini menjadikannya lebih berkesan daripada formula kolagen lain di pasaran!

Hanya campur 1 scoop Nutribear kedalam minuman, makanan kegemaran korang .


Berikut adalah beberapa sebab mengapa kita memerlukan The Bear Essential:
  1. Meningkatkan penghidratan kulit
  2. Mengimbangi pengeluaran minyak dalam kulit
  3. Mengurangkan kedutan / garis halus
  4. Mengurangkan pigmentasi
  5. Boleh mengurangkankan parut
  6. Meningkatkan pertumbuhan rambut dan kuku
  7. Meningkatkan pemulihan jantung 
  8. Mempercepatkan penyembuhan luka
  9. Membantu mengurangkan keguguran rambut 
Dalam 10 tahun akan datang, topi ais polar dijangka mencair dengan ketara, meninggalkan beribu-ribu beruang kutub.

Keep healthy and save pola bear

Oh ya.. buat info korang .. 5% daripada jualan kolagen NutriBear didermakan kepada pemuliharaan beruang kutub. Dengan setiap produk kolagen yang kita beli, bukan sahaja dapat meningkatkan kesihatan tetapi juga membantu menyelamatkan kehidupan beruang kutub yang terancam.


Untuk info lanjut boleh segera ke https://nutribear.co



ENCHANTEUR Paris Parfum Shower Gel - Gel Mandian Mewah Yang Memukau Hatiku


ENCHANTEUR Paris Parfum Shower Gel
- Gel Mandian Mewah Yang Memukau Hatiku 

Bercerita tentang mandian atau wangian ni.. TB tak boleh nak lupakan mandian yang hebat dari Enchanteur ni.. banyak giler kenangan bersama mandian Enchanteur.. TB memang peminat Enchanteur dari dulu lagi.. dan Romantic adalah wangian dan mandian pilihan TB dari dulu.. Bila keluar dari bilik air.. terasa seperti kita seorang je yang wangi dalam rumah tu.. hahahaha.. iyeee.. betul tak tipu.. sedangkan kita dah bau wangi sendiri.. inikan pulak orang yang bau kita.. hehehe..

Bau enchanteur ni memang wangi dan lembut.. TB belum pernah lagi jumpa bau sedap macam ni dari jenama lain.. buih pun banyak.. pakai sikit je dah buih.. pastu keringkan kulit badan.. melembapkan dan rasa fresh je lepas mandi guna mandian dari Enchanteur ni..

Haa.. yang terbaru ni.. ENCHANTEUR Paris Parfum Shower Gel - Gel Mandian Mewah Yang Memukau Hatiku kini.. cewah.. suka giler TB .. memang teruja kot mandi guna ENCHANTEUR Paris Parfum Shower Gel  , badan rasa segar bugar.. dan bilik air pun wangi je bila ditinggalkan selepas mandi.. haha.. sesiapa masuk bilik air lepas tu mesti rasa nak curi-curi guna mandian TB tu.. kan kan kan.. hahah..

Jom la baca info tentang produk baru dari Enchanteur ni yea.. pasti korang pun teruja nak beli.. ada 3 bau.. nanti cubalah yea mana yang korang suka.. Tapi bagi TB semua bau dia best2.. 

ENCHANTEUR Paris Parfum Shower Gel

Wangian berupaya menghidupkan suasana dan menenangkan jiwa. Menikmati belaian lembut sewaktu mandi bagi menghilangkan tekanan dan kesibukan sepanjang hari, merupakan rutin harian yang wajib diamalkan para wanita. 

Sebaik sahaja anda menjejakkan kaki di bawah pancuran bilik mandi, sentuhan gel mandian beserta wangian yang menyerap lembut memberikan ketenangan minda dan jiwa menjadikan setiap saat waktu bermanja dan bersendiri yang paling menyenangkan.

Apakah yang membuatkan masa mandian itu mewah? Memilih gel mandian yang sesuai merupakan faktor utama, dan yang menjadikanya lebih menarik adalah menggunakan gel mandian yang diadun dengan wangian mempesona. Bayangkan perasaan tenang yang menyusup masuk disaat pintu bilik mandi tertutup rapat, dan bila pancuran air suam yang mengalir mengembalikan semula kesegaran

Bunyi titisan air mencipta melodi halus yang menenangkan minda, sementara kemanisan aroma dari gel mandian yang memukau dan buih-buih lembut yang membelai kulit, melengkapkan masa mandian termewah. Saat mandian dengan belaian romantis sememangnya merupakan waktu terapeautik yang berupaya menyegarkan dan mengecas semula tenaga yang hilang akibat tekanan sepanjang hari.


Demi memberi wanita lebih peluang untuk memanjakan diri, Enchanteur, wangian yang diilhamkan Perancis paling laris dan digemari ramai ini telah memperkenalkan Gel Mandian Wangian Enchanteur Paris

Diadun dengan wangian Perancis, rangkaian mandian ini meransangkan deria dan menjadikan setiap waktu mandian anda sebuah pengalaman yang mewah. Formulasi bebas sabun dan paraben ini diperkaya dengan bahan berkhasiat yang mampu memberikan manfaat pada kulit, melembapkan dan melembutkan kulit sambil membersihkannya; menjadikan kulit anda kekal sihat dan berbau harum.

Kini, pengalaman di bilik mandi anda boleh dipertingkat. Dengan Gel Mandian Wangian ENCHANTEUR Paris, saat bermanja bagi tubuh badan dan minda anda kini lebih menyeronokkan. 

Gel Mandian Wangian ENCHANTEUR Paris, boleh didapati dalam 3 variasi, setiap satunya diadun dengan wangian ENCHANTEUR Paris yang sangat digemari dan diperkaya dengan ramuan uniknya tersendiri.


Manjakan diri anda dengan produk baharu dari ENCHANTEUR Paris Parfum Shower Gel:-



1. Gel Mandian Wangian ENCHANTEUR Paris 
- Belle Amour Bright  (Mencerah & Melicin)

Serlahkan kelembutan kulit anda dengan adunan sebati pati wangian bunga Lily dan Ylang-ylang. Diperkaya dengan pati minyak mawar dan Vitamin B3, ia menjadikan kulit anda lebih halus, cerah dan menawan.



2. Gel Mandian Wangian ENCHANTEUR Paris 
- Mon Amie Fresh Cool (Menyegar & Menyejuk)

Tingkatkan daya tarikan dengan personaliti ceria dan menyegarkan dengan gabungan wangian Fresh Citrus dan Pink Peonies. Diperkaya dengan pati minyak Lemon dan Menthol, ia memberikan kulit anda sensasi menyegarkan sambil menyediakan anda untuk temujanji kasual.



3. Gel Mandian Wangian ENCHANTEUR Paris – Adore Soothe and Care (Menenang & Melega)

Serlahkan dirimu dengan gabungan wangian Pink Mimosa dan Golden Pear. Diperkaya dengan ekstrak Chamomile bagi melegakan tekanan dan memberikan perasaan tenang pada kulit serta tubuh badan, membolehkan anda berehat selepas hari yang sibuk.

Tidak ada yang lebih baik daripada menikmati waktu belaian romantis mandian yang berkualiti. Ia memberikan keselesaan fizikal dan mental agar anda dapat merehatkan diri selepas kesibukan harian. Saat terindah yang melegakan waktu tidur atau memulakan harian anda dengan Gel Mandian Wangian ENCHANTEUR merupakan masa yang paling diraikan setiap hari.

Gel Mandian Wangian ENCHANTEUR Paris boleh didapati dalam saiz 750g pada harga runcit RM16.75 (Semenanjung) / RM17.55 (Sabah Sarawak)

Produk ENCHANTEUR boleh didapati di pasaraya besar dan pasaraya terkemuka di seluruh negara.



e-Wallets Yang Paling Top Di Malaysia


e-Wallets Yang Paling Top Di Malaysia


Mobile / e-wallet adalah dompet elektronik / maya yang anda bawa di telefon pintar anda.

Kebanyakan e-wallet memerlukan anda memuatkan wang ke dalam aplikasi e-wallet yang kemudian anda boleh gunakan untuk membuat pembelian.

Banyak e-wallet membuang beberapa bonus seperti diskaun dan / atau cashback untuk menggalakkan anda menggunakan dompet digital anda.

Pros and Cons e-Wallet

PROS:

• Kemudahan membawa wang tunai kurang (semula: dompet kurang besar).

• Keselamatan tidak kehilangan wang anda jika anda kehilangan dompet anda (atau telefon).

• Tawaran, diskaun dan faedah cashback.


KEBURUKAN:

• Risiko e-wallet digodam, dilanggar atau terlibat dengan penipuan.
• Terlalu banyak e-dompet dengan peniaga yang berbeza menerima e-dompet yang berbeza.
• Lupa kata laluan e-wallet anda, kehilangan telefon anda atau kehabisan jus.
• Dihentikan e-dompet boleh menyebabkan anda kehilangan / tidak dapat memperoleh wang yang disimpan dalam dompet.

Bagaimana penyedia e-Wallet menghasilkan wang?

• Suruhanjaya daripada perniagaan untuk transaksi menggunakan e-wallet.
• Dana yang didepositkan oleh pengguna mendapat faedah deposit.
• Yuran pengiklanan / pemasaran untuk mempromosikan pedagang dan perniagaan.


e-Wallet yang paling popular di Malaysia

Boost

• Gunakan: Top Mobile, F & B, Shopping, Pasar Malam, Trak Makanan, Acara, KLIA Ekspres, Tempat Letak Kereta
• Pengeluaran: Ya (Pengguna dompet premium) Bayaran 2% dikenakan RM2
• Ciri-ciri: Tunai balik (shake it!), Diskaun
• Pendapatan: 5.0% (walaupun agak rawak)

Boleh dikatakan sebagai e-Wallet terkemuka dan diterima secara meluas

• Tunjukkan Kod Rujukan


FavePay
• Gunakan: F & B, Membeli-belah, Mata Ganjaran BIG
• Pengeluaran: Tidak (N / A sebagai bayaran yang dilakukan melalui Kad Kredit anda)
• Ciri-ciri: Berkaitan dengan aplikasi / tapak diskaun Fave; Tunai balik boleh digunakan pada pedagang yang sama
• Pendapatan: 5.0% - 10.0%

FavePay tidak benar-benar dompet e-wallet kerana ia tidak menyimpan wang tunai tetapi lebih daripada perpanjangan Fave (sebelumnya Groupon). Bagaimanapun, ia memberikan wang tunai balik dengan peniaga. Anda juga boleh memautkan kad AmEx anda.

• Tunjukkan Kod Rujukan


GrabPay
• Gunakan: GrabCar, KLIA Ekspres, F & B, Membeli-belah, Hiburan
• Pengeluaran: Berdasarkan kes demi kes (anda boleh memindahkan walaupun)
• Ciri-ciri: Mata Ganjaran, Keahlian Ganjaran Bertingkat
• Pendapatan: 5.8% - 8.8% (Emas)
• Putusan: Jika anda Merebut secara teratur, ambil GrabPay.
• Tunjukkan Kod Rujukan


BigPay
• Gunakan: Penerbangan AirAsia, Mata Besar, Kadar Pertukaran yang Kompetitif, pemindahan P2P Percuma
• Pengeluaran: RM6 (Malaysia), RM10 (luar negara)
• Ciri-ciri: Bekerja seperti Prepaid MasterCard, pindahan P2P (had harian RM2,000)
• Pendapatan: ~ 0.1% setara tunai dalam Big Points dari atas / perbelanjaan. ~ 3.0% dengan yuran 0% pada kadar pertukaran MasterCard

Oleh kerana anda kini boleh terbang dengan AirAsia, BigPay membantu anda menjimatkan yuran kad kredit AirAsia dan pembelian luar negeri.
• Tunjukkan Kod Rujukan


Razer Pay (dahulunya MOLpay / One2Pay)
• Gunakan: Mata Wang Atas Atas, Mata Wang Maya (Permainan), F & B
• Pengeluaran: Ya (untuk pengguna yang disahkan)
• Ciri-ciri: Razer Store, pindahan P2P
• Pendapatan: 0.0% (Tetapi jika anda menukar ke zGold mata wang Razer sendiri, anda mendapat lebih kurang 10.0% zGold tambahan untuk pembelian pada Razer Store)

Terutamanya bermanfaat jika anda adalah peminat Razer / pemain permainan video. Promosi pelancaran RM10 percuma baru-baru ini juga kereta yang hebat.

Touch ‘n Go App
• Gunakan: Top Up Mobile, Utiliti, Bil Pascabayar, Filem, Runcit, MRT / LRT
• Pengeluaran: Tidak
• Ciri-ciri: TnG Top-Up (melalui terminal fizikal), Subway (stesen terhad)
• Pendapatan: 0.0%

Hingga kini masih popular digunakan sehingga fungsi yang paling penting untuk TnG Top-up mudah alih, dan liputan stesen kereta bawah tanah diperbetulkan.


Lain-lain e-Wallet :

• Alipay
• CIMB Pay
• KiplePay
• Lazada Wallet
• Maybank Pay
• Samsung Pay
• WeChat Pay
• Vcash (by Digi)i)



17 Januari 2019

Teruja Sangat Dengan Hansaegee Nature S+ Recover Gold Nano CC Cream


Teruja Sangat Dengan
Hansaegee Nature S+ Recover Gold Nano CC Cream

TB sebenarnya dah lama tau usha-usha (intai2) produk-produk dari Hansaegee Nature ni.. semua gara-gara suka tengok video makeup Blogger Fyna dan semua awek-awek yang suka pakai produk dari Hansaegee Nature ni.. Start dari pembersih muka yang bubble tu.. bedak tabur dan sehinggalah kepada Hansaegee Nature S+ Recover Gold Nano CC Cream ni..



Memang teruja kot tengok sebab tekstur Hansaegee Nature S+ Recover Gold Nano CC Cream  dari Hansaegee Nature ni bewarna putih tetapi bila disapu pada wajah, nampak rata yang amat sangat.. kulit nampak gebu dan glowing. Ada pulak tu yang jenis suka makeup simple macam TB ni, hanya pakai Hansaegee Nature S+ Recover Gold Nano CC Cream  tanpa bedak-bedak lain dah.. muka nampak macam berseri je tau.. Inilah yang paling TB suka tau!

Haa.. sebelum tu meh tengok Video TB unboxing hari tu.. heee..


Masa ni TB memang tak sabar nak unboxing tau, sebab tahu produk yang TB suka dan nantikan ada dalam tuu.. 



Haaa.. inilah dia Krim Magic yang jadi kesukaan ramai tu..

Hansaegee Nature S+ Recover Gold Nano CC Cream  

Oklah.. sebelum TB share pengalaman TB menggunakan Hansaegee Nature S+ Recover Gold Nano CC Cream ni, meh TB perkenalkan dulu serba sedikit tentang Hansaegee Nature ni.. Hansaegee Nature ni adalah skincare brand, product originally made in Korea yang telah bertapak di Malaysia sejak tahun 2011 ,

dan kalau korang nak tahu Hansaegee Nature S+ Recover Gold Nano CC Cream merupakan salah satu produk mereka yang HOT sangat dimana ramai memberikan feedback dan review positif.. Sampailah TB pun teruja sangat nak cuba tau! Produk ni sudah berada di pasaran lebih dari 5 tahun tau! 


Hansaegee Nature S+ Recover Gold Nano CC Cream

OK.. rasanya bukan semua orang kenal CC Cream kan? yang dah biasa dengar tu pastinya memang dah akrab sangat dengan dunia penjagaan wajah.. macam TB ni.. hehehe.. Hansaegee Nature lah yang buat TB kenal CC Cream tau.. Actually memang suka tengok tutorial cara diorang guna CC Cream ni.. Smooth je bila diorang pakai kat muka.. TB pun rasa.. alahai.. gebunyaa..

Oh ya.. CC Cream ni sebenarnya ialah singkatan kepada Color Control Cream dimana ia mempunyai tugas untuk Correct & Balance Skin Tone Color untuk sesiapa saja yang menggunakannya. 

Kelebihan Hansaegee Nature S+ Recover Gold Nano CC Cream ni ialah ia all in one cream, kosmetik yang digabungkan dengan fungsi penjagaan kulit (basic skincare+makeup benefit).


Tekstur ringan berwarna putih dengan gold nano halus

CC Cream juga bertekstur lebih ringan daripada BB Cream, dan Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream ni mampu memberi effect soothing, mencerah, melembap dan menyekatakan tona kulit tau. So, lepas apply CC Cream ni kulit nampak lebih natural je tau.. Sesuai untuk mereka-mereka yang sukakan light makeup gitu.. 

Hansaegee Nature S+ Recover Gold Nano CC Cream ini berfungsi sebagai :
  1. Perlindungan dari sinaran UV SPF30 PA ++
  2. Mengimbangi tona dan warna kulit secara semulajadi
  3. Mencerah dan menyerikan wajah
  4. Mencegah penuaan dan garis halus
  5. Meningkatkan keanjalan kulit
  6. Melembapkan kulit 
  7. Melegakan masalah kulit
Haa.. nampak tuuu.. ia juga berfungsi sebagai sunscreen dengan SPF30 PA ++ ?? woww.. Itu yang paling TB suka .. Kulit mempunyai lapisan perlindungan dari sinaran UV .. terbaik lah.. 

Kandungan utama Hansaegee Nature S+ Recover Gold Nano CC Cream:
  1. "Mineral Water" - Mengekalkan keseimbangan PH (PH Balance) pada kulit dan meningkatkan keanjalan/elasticity kulit, mudah serap ke dalam kulit .
  2. "Ipomoea Hederacea Callus Culture Extract" - Meredakan irritasi dan melegakan kulit bermasalah, ia juga anti bakteria .
  3. "Colloidal Gold" - Mengandungi antioksida yang tinggi dan mencegah penuaan kulit. juga menghalang infrared radiation, dan anti bacteria)
Bercerita tentang Hansaegee Nature S+ Recover Gold Nano CC Cream ni, korang dah baca tak fungsi CC Cream ni kat atas ni?  Banyak tau fungsinya.. Paling bagus ialah CC cream ni sesuai untuk semua jenis kulit tak kiralah kulit gelap ke cerah ke, atau kulit kering ke.. memang sesuai pakai CC Cream ni jugak.


Cara nak guna senang aje.. calit-calit je Hansaegee Nature S+ Recover Gold Nano CC Cream ni di semua bahagian muka dan ratakan seluruh wajah muka, di bahagian bawah mata dagu, dan hidung. Secara perlahan-lahan kulit akan kelihatan segar, glowing dan lebih natural.


Huhuhu.. macam TB ni, seorang yang mempunyai kulit muka kadang berminyak, kadang kering, dan juga kulit sensitive pastinya teruja dapat cuba Hansaegee Nature S+ Recover Gold Nano CC Cream  yang menjadi bualan ramai ni..



Hansaegee Nature S+ Recover Gold Nano CC Cream ni berwarna putih dengan gold nano halus. Dengan fungsi color control ia akan mengikut tona warna kulit kita apabila di blend . Tengok gambar diatas sebelum di blend dan gambar dibawah selepas beberapa saat ia di blend ..


Warna putih tadi bertukar jadi pink kemudian kecoklatan 

TB suka sangat CC Cream ni sebab ia tak berminyak dan tekstur dia sangat lembut dan ringan bila disapu pada wajah. Lagi pulak.. senang nak blend.. tak nampak kulit bercapuk pun walaupun pada mulanya TB macam terfikir macam mana krim putih boleh bertukar jadi coklat dan apabila diratakan pada  pada ia secara perlahan-lahan akan ikut warna natural kulit kita dan membuatkan tona kulit kita lebih sekata.


Yang dengan CC Cream tu kulit TB jadi Glowing berbanding 
tanpa CC Cream.. Kulit TB nampak Kering

Oh yea.. CC cream ni boleh digunakan sebagai make up primer. Make up nampak lebih natural dan wajah lebih bermaya.. cantik dan tahan lebih lama. Sememangnya TB suka sangat-sangat tau.. TB gunakan ia sahaja tanpa bedak tambahan sebab ia sahaja dah boleh buat wajah glowing.. ringkasnya cara nak cantik kan!

Ok, tadi TB kata S+Recover Gold Nano Cc Cream  berwarna putih dan boleh berubah perlahan-lahan ke warna coklat mengikut tona kulit si pemakai.. Haa..  jom tengok TB buat Test sikit.. 


...

...

...


Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream ni mampu meresap kedalam kulit dan perlahan-lahan mengikut warna kulit kita,


Texture Hansaegee Nature S+ Recover Gold Nano CC Cream yang ringan ni sememangnya sangat mudah meresap dalam kulit, sebab tu ia dapat blend mengikut warna kulit kita. TB rasa selesa sangat guna cc cream ni sebab pakai pun tak rasa berminyak langsung!


Haa.. kalau nak tahu lagi.. CC Cream ini juga boleh dijadikan sebagai makeup primer / makeup base tau! So, bila pakai CC Cream ni make up akan tahan lebih lama dan lebih cantik. Kalau yang suka pakai eyeshadow atau blusher tu, color akan lebih naik dan lebih pigmented bila digunakan  bersama S+Recover Gold Nano Cc Cream ni ..


PENGALAMAN TB SENDIRI MENGGUNAKAN
Hansaegee Nature S+ Recover Gold Nano CC Cream

TB ada parut jerawat dan ada tanda jeragat di pipi ni tapi TB rasa lega sebab Hansaegee Nature S+ Recover Gold Nano CC Cream boleh cover tanda-tanda yang kurang menyenangkan tu.. Walaupun tekstur cream ni nampak warna putih tapi sebenarnya bila pakai elok je rata dan tak bercapuk, sebab ia mampu blend dengan warna kulit TB dan buat wajah TB segar, glowing dan berseri..  senang meresap dalam kulit, tak berminyak.. 

Untuk TB yang sejenis yang tak suka makeup tebal bila keluar.. haaa.. Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream sangat sesuai dengan TB, calit-calit.. ratakan, dah siap.. Selain nampak kulit cantik semulajadi, kulit TB juga dilindungi dari Sinaran UV yang berlebihan sebab Hansaegee Nature S+ Recover Gold Nano CC Cream ni mengandungi spf 30++ PA tauu.. So, kalau korang pun teruja nak cuba Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream ni, bolehlah layari  Website Hansaegee Nature . 

Oh ya.. Untuk pembeli, ada Free postage bagi pembelian melebihi RM 70. Hubungi team Hansaegee Nature di contact di bawah untuk maklumat lanjut .

Lupa TB nak bagi tahu sempena 2019 ni Hansaegee Nature dah mengeluarkan New Packaging bagi Hansaegee Nature S+ Recover Gold Nano CC Cream ni, Tekstur semua serupa je dengan yang lama tetapi kandungannya telah di upgrade kepada 50ml dan SPF lebih tinggi iaitu 50 PA +++. wowwww.. Bestnyaaa! 


Haaa.. inilah packaging terbarunya.. lawa kan!

So, Berminat nak order? boleh lah ke link-link dibawah ni ye.. 

Hansaegee Nature 






14 Januari 2019

Resepi Biskut Raya - Red Pearl Mudah dan Sedap!




Resepi Biskut Raya - Red Pearl Mudah dan Sedap!

Raya lagi 10 hari je.. tapi TB satu kuih raya pun tak buat lagi tau.. Hemm.. yang benarnya.. nak buat tu teringin gak.. sebab masa zaman anak dara dulu teman la yang rajin buat biskut raya kat kampung tu.. bila dah kahwin dan dok KL semuanya tinggal macam tu je.. hahaha.. Ni terasa nak buat kukis sendirila pulak sejak harraz pun dah pandai makan kukis.. heee,, so, TB nak tepek dulu resepi yang mudah-mudah kat blog ni.. nanti.. boleh iktu sini je.. 

Kali ni TB share dulu Resepi Biskut Raya - Red Pearl Mudah dan Sedap! seba tengok memang nampak mudah pun kan.. taktau lah harraz suka ke tak.. eh buat kuih semata-mata sebab harraz je ke? hahahaha.. adoii

Bahan A
  1. 250gm Butter/Margerin - saya guna Pelangi je
  2. 500gm tepung gandum - ikut keperluan
  3. Setengah cawan gula Custor - (kalau takde..guna je gula biasa yg dah blend..kalau malas masukkan je gula biasa tu takyah pening2.. hehe)
  4. Esen vanila



Bahan B (nak lebihkan pun takpe..lagi sedap)
2 cawan Cornflakes - ramas
200gm Coklat Cips
200gm Almond Nips
Ceri merah potong 4 memanjang

Cara : 
  1. Masukkan butter, gula & esen vanila - kacau sebati..tak perlu pakai mixer ye..                            kacau pakai senduk je cukup..
  2. Masukkan tepung gandum sikit2 - uli sampai tepung tak lekat kat tangan.
  3. Masuk & gaul bahan B.
  4. Cubit2 je doh - takyah pakai acuan bagai
  5. Hias dengan ceri
  6. Bakar suhu 160c selama 30 min (ikut oven memasing)
  7. Siap..

Sedapnya alahai.. hasil kejadian biskut orang ni.. adoi.. kerupkrup depan tv sedap nii..layannnzzz



Credit photo n resepi :
Nor Asfah Mohd Ali


02 Januari 2019

ALTHEA STAY FRESH BODY SPARKLING MIST | ALTHEA's FIRST BODY MIST!


ALTHEA STAY FRESH BODY SPARKLING MIST
| ALTHEA's FIRST BODY MIST!


Dalam lama giler TB tak wangikan diri dengan Spray Body Mist.. Last pakai body kist ni masa zaman kerja dulu.. hehehe.. bau segar je.. Lepas dah kahwin ni TB suka pakai perfume jenis semburan dan paling malas pun suka yang jenis calit-calit tu.. hahaha..


Hinggalah TB ter try satu Spray Body Mist yang wangi dan lembut ni.. iaitu produk terbaru Althea Althea Stay Fresh Body Sparkling Mist . Ramai giler yang share kata best Body Mist ni.. dan ramai yang restock lepas cuba sebotol Althea Stay Fresh Body Sparkling ni. Kalau korang nak dapatkan Althea Stay Fresh Body Sparkling Mist  ni.. Korang boleh dapatkan di website yang TB share kat bawah sekali ni ye.. Produk ni hanya boleh didapati di Althea Korea sahaja tau.. tempat lain takde jual.. huhu.. eksklusif kan!



Nak tahu tak? Untuk Produk Althea terbaru ni, Titi Kamal, seorang pelakon dan penyanyi dari Jakarta Indonesia telah berkolaborasi bersama Althea Korea untuk mengeluarkan Althea Stay Fresh Body Sparkling Mist  yang pertama sekali dari Jenama Althea! Yeah!

Althea Stay Fresh Body Sparkling Mist  merupakan wangian badan yang dihasilkan daripada bauan bunga-bungaan dan juga buah-buahan seperti sweet orange, fresh peach dan elegant rose.  dan apa yang menariknya.. bauan lembut ini dihasilkan daripada bauan kegemaran Titi Kamal sendiri.

Kolaborasi antara Titi Kamal dan Althea Korea ini juga merupakan Althea's FIRST celebrity collaboration tau!

Haa.. jom kita tengok apa pula kandungan Althea Stay Fresh Body Sparkling Mist  ni yea.. Rasa terang biji mata tengok gambar bawah ni.. korang lak? macam mana? haha.. 



Bahan Utama Yang Terdapat Dalam  
ALTHEA STAY FRESH BODY SPARKLING MIST


Damask Rose Water : Memelihara kulit dari dehidrasi dan memberikan bau haruman yang lembut dan menyenangkan deria bau.
Minyak Jeruk Manis : Bau yang menyegarkan 
Ekstrak Bunga Elder : Mendinginkan dan menenangkan kulit serta memberikan haruman feminin


APA YANG TB SUKA TENTANG 
ALTHEA STAY FRESH BODY SPARKLING MIST NI?

Bau dia lembut, segar dan nyaman sebab kandungan Althea Stay Fresh Body Sparkling Mist ni sangat lembut dan membuatkan TB rasa segar sepanjang hari, tengok sahajalah kombinasi bauan bunga dan buah seperti sweet orange, fresh peach dan elegant rose tu pun kita dah tau bau lembut yang macam mana .. Best!

Botol dia pun sederhana.. tak besar sangat dan ringan je nak letak dalam beg.. So, Masa balik kampung selama 10 hari ritu, sempat jugak TB bawa balik ipoh-taiping.. hahaha.. mengembara dalam beg bersama TB lah Althea Stay Fresh Body Sparkling Mist ni selama 10 hari.. hehehe.. 

Tekstur dan Cara Guna :
Kalau bercakap pasal tekstur dia.. TB suka sebab ia tak melekit atau berminyak pun bila spray pada badan, bau pun wangi dan segar.. bau yang tak menusuk hidung TB.. orang bau kita pun rasa tenang je.. cewahh.. hehehe.. TB selalu guna spray mist ni lepas mandi.. spray kat badan dan confirm bau wangi je sampai petang.. i likee..

Sesuai Untuk Semua Kulit ..

Haa.. kalau korang nak dapatkannya.. boleh je lawati website yang TB share kat sini .. harganya murah aje.. RM35.. hanya boleh didapati di website Althea je tau!


Althea Stay Fresh Body Sparkling Mist
RM 35 (100 ml)





Pore Purifying Serum Cleanser Althea | Menanggalkan Makeup Sambil Merawat Kulit Wajah


Pore Purifying Serum Cleanser Althea |
Menanggalkan Makeup Sambil Merawat Kulit Wajah

Gabungan kekuatan pembersih dengan serum telah menarik minat TB masa pertama kali guna.. produk terbaru dari Althea iaitu Pore Purifying Serum Cleanser Althea ni  bertindak menanggalkan makeup, kotoran, dan minyak pada wajah dengan ekstrak pudina sambil memastikan kulit tetap segar dan terhidrat sepanjang masa 

Sistem sel kelembapan ganda yang menyelubungi kulit dalam formula serum ni berfungsi menghalang kulit daripada mengering dan berkesan meminimumkan liang-liang pori yang besar, menjadikan ia licin apabila disentuh.. woww kan!.


TB memang perlukan produk untuk bersihkan makeup, dan dah banyak TB cuba juga.. Pore Purifying Serum Cleanser  ni dah masuk list yang TB suka guna.. nanti TB akan order lagi untuk buat stok.. sebab ia serasi dengan kulit TB.. Almaklumlah kulit sensitif kan.. 

Apa yang TB suka juga produk ini juga membantu mengimbangi tahap PH kulit untuk memastikan ia berfungsi dalam bentuk tip-top! Paling penting, ia lembut di muka dan sesuai walaupun bagi kita yang mempunyai kulit sensitif.


TB dah try pakai dan TB rasa best sangat sebab TB rasa kulit macam sejuk je.. dan terasa kulit lembap, ini kerana Pore Purifying Serum Cleanser Althea ni mengandungi ekstrak mint yang menjadikan kulit muka terasa sejuk dan terhidrat.


Jom kita tengok apa kandungan bahan-bahan yang terdapat dalam Pore Purifying Serum Cleanser ini :
  1.  Mint Leaf Extract - Menyejukkan dan dan menenangkan kerengsaan pada kulit
  2.  Jojoba Seed Oil - Memberikan kelembapan pada kulit yang kering
  3.  Tea Tree Leaf Extract - Membantu membersihkan kulit kerana sifatnya yang antibakteria

Cara Guna Pore Purifying Serum Cleanser Untuk Tanggalkan Makeup :


Tuangkan sedikit pada tapak tangan atau kapas muka





Lakukan urutan secara membulat pada seluruh wajah untuk tanggalkan makeup. Kemudian cuci wajah menggunakan air bersih.
Note : Lepas guna takde rasa iritasi pada kulit TB yang sensitif ni.. so.. will repurchase lah lepas ni.. hehe

Cara Guna Pore Purifying Serum Cleanser Untuk Mencuci Muka :

  1. Basahkan wajah 
  2. Tuang sedikit pada pada tapak tangan dan sapu rata pada wajah
  3. Kemudian urut perlahan secara membulat dalam beberapa saat dan bersihkan menggunakan air.
Note : Rasa sejuk Mint tu best.. rasa muka terhidrat dan ia juga boleh bantu buang kulit mati pada wajah kita tau! 

So, Bagi sesiapa yang mementingkan kecantikan dari 1 step hinggalah ke step terakhir tanggalkan makeup, bersihkan wajah dan letak serum sebelum tidur tuuu, cepatlah dapatkan Pore Purifying Serum Cleanser  ni juga yea.. harga pun berbaloi.. 

Pore Purifying Serum Cleanser

Harga : RM33 sebotol (saiz 150ml)



GA New

Innity Mobile

nuffy2

BV2019 - 2

nity 2