klinik dr bazilah


Merawat Masalah Rambut Gugur di Klinik Rawatan Rambut, Klinik Dr Bazilah di Shah Alam dan Bangi 

Memiliki rambut lebat, hitam dan bermaya menjadi idaman setiap orang tak kira lelaki atau wanita. Tapi agak merisaukan apabila kita mengalami masalah rambut gugur yang agak kronik. Lagi-lagi apabila rambut semakin menipis, rambut baru tak tumbuh dan seterusnya menjadi botak. Macam-macam produk rawatan rambut gugur yang telah digunakan tetapi tak berhasil. Di manakah silap korang? Adakah korang memilih produk rawatan rambut yang salah atau tidak tahu cara penjagaan rambut yang betul? Bagaimana cara untuk atasi masalah keguguran rambut dan tips untuk melebatkan rambut korang yang makin menipis?


Korang pernah dapatkan khidmat nasihat daripada doktor untuk mengatasi masalah keguguran rambut? Di sini aku nak kongsikan dengan korang klinik rawatan rambut di Shah Alam atau Bangi yang boleh korang kunjungi untuk mendapatkan khidmat nasihat dari doktor iaitu di Klinik Dr Bazilah.


rambut gugur

Punca Berlakunya Rambut Gugur

Sebelum merawat rambut gugur, korang perlu kenalpasti apa punca yang menyebabkan rambut korang gugur. Mungkin perkara-perkara di bawah ini yang pernah korang lakukan, menjadi penyebab rambut korang gugur.


#1 Menyikat rambut semasa basah

Rambut yang basah lebih rapuh dan senang tertarik. Sebaiknya keringkan dahulu baru disikat untuk mengurangkan rambut gugur.

#2 Gaya rambut tidak berubah

Kalau korang jenis suka ikat rambut ketat-ketat, korang perlu belajar untuk buat loose ponytail. Kemudian tukar parting rambut sesekali. Jangan biarkan parting sama sahaja ditakuti nanti akan jadi 'highway' di atas kepala tu.


#3 Keringkan rambut dengan menggosokkan rambut ke towel

Jangan keringkan rambut korang dengan menggosok dengan kasar. Korang perlu keringkan rambut secara lembut.

#4 Skip conditioner

Memakai conditioner selepas bersyampu sangat penting. Ia membuat rambut lebih licin dan senang disikat, menjadikan rambut korang kurang gugur.

#5 Kerap melakukan blow dry atau penggayaan rambut 

Rebonding atau perming boleh menyebabkan banyak rambut gugur. Ini kerana apabila rambut dipanaskan, natural moisturizing faktor pada rambut berkurang menjadikan rambut kering, lebih brittle dan mudah putus.


#6 Jarang membasuh rambut 

Jika rambut dibiarkan lama tidak dicuci, bakteria akan tumbuh dan memusnahkan folikel rambut menyebabkan lebih banyak rambut gugur dari biasa.


#7 Melakukan penyambungan rambut (hair extension)


Hair extension menyebabkan folikel rambut terbeban dengan berat rambut dan menyebabkan ia mudah tertarik lalu putus dan gugur. Sebab itu bila kita potong rambut, kita perasan less hair fall.

Selain dari punca yang dinyatakan di atas, terdapat juga beberapa perkara yang mungkin menjadi punca keguguran rambut seperti pemakanan kita, rasa stress dan lain-lain.


Jika masalah rambut gugur makin teruk, sebaiknya korang pergilah berjumpa dengan doktor untuk mendapatkan nasihat tentang rawatan dan ubat yang diperlukan untuk merawat keguguran rambut.


Kenapa Perlu Jumpa Doktor Di Klinik Dr Bazilah untuk Mengatasi Masalah Rambut?


Tidak kiralah apa jua masalah rambut yang korang hadapi, berjumpa dengan doctor adalah penyelesaian yang terbaik untuk menyelesaikan masalah rambut yang telah lama korang hadapi. Kenapa perlu berjumpa doktor di Klinik Dr Bazilah?

• Merupakan LCP Clinic yang diperakui.
• Doktor-doktor klinik ini diperakui dan Health Practitioner yang berlesen dari Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM).
• Menyediakan khidmat konsultansi pada korang yang buntu punca yang menyebabkan rambut gugur.
• Memberikan cadangan rawatan rambut yang sesuai dengan masalah rambut yang dihadapi.


Klinik Dr Bazilah



Klinik Dr Bazilah

Klinik Dr Bazilah di Shah Alam


Klinik Dr Bazilah


Feedback Customer Membuat Rawatan Rambut Gugur Di Klinik Dr Bazilah 



"Rambut gugur kurang secara drastik‼️" - Zyan Amsyar Zulkefli


Zyan mempunyai masalah kelemumur dan keguguran rambut yang sangat teruk sehingga rambut menipis. Beliau ke Klinik Dr Bazilah untuk membuat rawatan laser serta mengamalkan produk dari klinik ini seperti syampu, day & night spray dan pil supplement. Beliau perasan selepas 4 hari rambut gugur dah kurang setelah melakukan rawatan rambut.


rambut gugur

Di sini juga, aku kongsikan beberapa customer yang lain yang juga telah datang ke Klinik Dr Bazilah untuk menjalani rawatan rambut gugur dan gembira nampak perubahan yang positif setelah membuat beberapa sesi rawatan.

rambut gugur


Klinik Dr Bazilah



Waktu Perniagaan Klinik Dr Bazilah


Klinik Dr Bazilah


Klinik Dr Bazilah beroperasi setiap hari, Isnin sehingga Ahad.

• Isnin - Jumaat : 10 pagi sehingga 7 malam

• Sabtu dan Ahad : 9 pagi sehingga 6 petang



Korang juga boleh klik link di bawah untuk pertanyaan dan buat temujanji melalui whatsapp:

http://klinikbazilah.wasap.my/


 

Rujuk website dan media sosial Klinik Dr Bazilah untuk makluman lanjut :


Website :

https://www.klinikdrbazilah.com/


Facebook :

klinikdrbazilah


Instagram :

@klinikdrbazilah




#rambutgugur #hairloss #gugurrambutlepasbersalin #rambutbotak #rambutnipis #alopeciaaerata #alopecia #dermdoctor #hairlosstreatment #hairlaser #klinikkulitbangi #klinikkulitshahalam #klinikaestheticbangi #klinikaestheticshahalam



1 Ulasan

  1. Assignments are very common in schools and colleges and some assignments are easy to complete and take no time. There are also complicated assignments that take very long and they are very complicated and demand a deep understanding of the subject. Accounting assignments are very hard and these assignments demand much attention because the values have to be correct and there if one number is entered incorrectly, the whole answer is affected.

    If you don't have enough time to complete your assignments, you can get accounting assignment help from accounting assignment help online websites and these websites connect you to an accounts expert who will complete the assignment for you and make sure that all the problems are correct. Any kind of help with the accounting assignment is valuable because there are various steps and the procedure is very lengthy. It is also important to follow a proper and neat format and most of the problems need to be explained too. When you hire an expert to complete your assignment they take care of all these requirements.

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terbaru Lebih lama

TB MOBILE

tengkubutang nity

GA New