Nuff

09 Disember 2013

GARAM SEBAGAI PENARIK TOKSI/ASID/RACUN DAN UNSUR NEGATIF DALAM DARAH/TUBUH

GARAM SEBAGAI  PENARIK TOKSI/ASID/RACUN 
DAN UNSUR NEGATIF DALAM DARAH/TUBUH
Buat Tukang Masak, Suri rumahtangga dan siapa saja yg suka masak ini cara betul mengunakan garam dan juga untuk rawatan mengikuti cara Rasulullah.

Kita disogok dgn fakta palsu; Ambil garam lebih boleh kena darah tinggi (Ini protokol yahudi...)

Back to cara hidup Nabi (SAW), Sebelum makan Nabi (SAW) letak secubit garam di lidah untuk elak santau dan tapis makanan yang akan dimakan. Sampai di tempat baru, Nabi (SAW) ambil garam dulu untuk sesuaikan hormon tubuh di tempat baru. Untuk ubat penyakit rohani, air perlu dicampur garam terutama sihir dan santau. Kenapa?

Allah dah cipta garam adalah penarik toksid/asid/racun dalam darah atau tubuh dan juga penarik unsur-unsur negatif, (pengamalan Pengamal Perubatan Islam untuk bersih rumah atau pagar rumah perlu tabur garam di sekeliling rumah. Garam juga unsur yg boleh balance balik sistem tubuh kita. ini sunnah kita.

Tapi garam boleh jadi rosak apabila dimasak atau bertindakbalas dengan suhu tinggi/panas. Maksudnya kalau nak masak, guna garam bukit dan jangan bubuh garam masa makanan menggelegak atas dapur. Tutup api dan biar suhu turun dulu. Baru letak garam. Kita panggil bubuh garam atas darat macam orang arab buat; Bubuh garam masa nak makan.

Sebab? 

Garam ada sodium dan potassium. Tubuh perlu potassium lebih. Kalau dalam suhu panas, garam hanya tinggal sodium. Potassium rosak dalam suhu panas. Sebab tu kena darah tinggi.

Seelok-eloknya di tempat makan sentiasa ada mangkuk kecil garam dan sunnah Rasulullah SAW mencalit secubit garam menggunakan jari kelingking kanan dan diletakkan ke lidah bahagian depan. Ianya akan mengaktifkan kelenjar enzim penghadaman. 

Wallahu'alam.


Taken from Ustazah Masjid KLIA.

07 Disember 2013

ITU MOON LA BODOH..

Hemm.. kali ni saja teman nak share tentang sikap dan cara teman, nak citer gak teman ni macam mana orangnya.. suka berkawan dengan orang yang macam mana, dan apa benda yang paling teman tak suka... haaa.. korang nak tau teman ni camne? Ok lah, teman ni pemalu dan lemah lembut orangnya.. heee.. tak caya?? Tanyalea blogger mimi..

Tapi dalam teman lemah lembut ni, jangan plak di uji yea.. teman ni memang jenis pendam buat pekasam dulu, tapi lama2 bila gas dah naik, mula nak meletop.. jaga2 yea.. hu2.. 

Teringat ada citer masa kecik dulu, teman bersama kakak dan adik teman duduk di kerusi bersama seorang budak india (kawan kakak teman).. masa tu kami dihantar awal oleh driver bas ke sekolah kami sebab trip bus tu ada 2x kerana ramai sangat penumpang tu yang kena buat 2 trip.. satu jam 5.30 am (jgn terkejut yea) satu lagi jam 6.30..kami trip yang pertama..jam 5.30 am.. terpaksalea kami bangun awal weh.. ngantokkk..

Sambung lek citer tadi.. Dalam waktu subuh tu dah tentu lea kelihatan bulan yang cantik kan.. kakak teman pun tegur lea "eh.. apa yang cerah tu.. cantiknyaaa.." sekali budak india tadi menyampuk.. " itu moon la bodoh!" 
On the spot teman dan adik teman jeling ke dia, jeling tajammmmm giler2.. yelea, saper tak geram kalau orang cakap kakak kita bodoh kan! Pastu dengan slow budak india tu cakap.. "itu moon laa".. tau takottt.. sungguhpun kakak teman kawan baik dia, tapi tolong jaga sikit mulut bila bercakap yea.. memang kakak teman jenis malas nak melayan or balas balik, tapi jangan suka2 lak nak buli2 my kakak okeh!

Sama jugak satu ketika dulu, masa di taska muhamadiah (tempat teman mengaji dulu).. teman ni ustazah kenal sebagai seorang yang pendiam dan pemalu tapi terror dalam taska tu..selalu dapat tempat ke 1,2,3,4 dalam madrasah tuh.. kikiki (riak sekejap) ada satu hari tu teman ternampak sorang budak membuli adik lelaki teman, mula2 teman buat tak reti jea.. biasa lea budak2 kan.. tapi bila dah kaki dan tangan naik ke badan adik teman, haaaa.. ini sudah mendatangkan marahhhh.. terus teman bangun dan gi kat budak yang sedang buli adik teman tu.. 
Teman goncang2 kan kerusi budak tu.. teman marah dia, nape buli adik aku hah!!?? budak tu terbongkok2 atas kerusi takut kalau2 teman belasah dia.. tapi teman idak lea sampai nak belasah dia kan.. dia tu budak lagi.. cuma teman nak bagi dia sedar dan jangan ganggu adik laki teman tu.. kesian dia takut nak gi ngaji nanti.. lepas teman goncang2 kerusi budak tu.. teman terlihat dari ekor mata teman, terasa macam ada seseorang sedang memerhati teman.. teman pandang je arah kanan.. ternampak ustazah terkebil2 seperti terperanjat  tengok teman.. Aaaaarghhh.. dalam hati berkata "malunyee aku.. mesti ustazah terkejutt bila tengok aku yang lemah lembut ni leh jadi segarang itu.." hu3.. ini namanya tindakan spontan tau! boleh jadi teman ni seorang yang melindungi kot.. haa.. kann.. dah ada orang setuju tuu.. betul kan! betul kan?? heee...

Kisah Misteri Tingkat 13 KLCC


Kisah Misteri Tingkat 13 KLCC
(Entri Autopublish)

Ini ada suatu kisah misteri yang berlaku di tingkat 13 KLCC, dikatakan kisah benar yang mengerikan lagi menyeramkan ini terjadi kepada seorang staff lelaki yang bekerja di tingkat 40 bangunan KLCC.

Pada hari tersebut (hari Khamis malam Jumaat) beliau ada membuat OT dan terpaksa pulang agak lewat kira-kira jam 11 malam sendirian. Sampai di depan lif, dia pun tekan tombol untuk turun. Kemudian,pintu lift terbuka tanpa ada sesiapa di dalamnya. Dia masuk dan tekan tombol “G” untuk ke Ground floor.

Tetapi entah mengapa, lift yang dia naiki itu terus naik ke atas, tidak turun ke bawah. Ketika sampai di tingkat 59, lift tersebut berhenti. Dan pintu lif terbuka… kemudian masuklah seorang perempuan yang cantik dan menawan sekali sambil tersenyum manis. Dia tak pernah melihat perempuan itu sepanjang bertugas di KLCC. Perempuan tadi pun masuk dan berdiri di belakangnya.

Dia tertanya-tanya di dalam hatinya… “Siapa perempuan itu, dan kenapa sudah lewat malam belum pulang ke rumah?” Mau disapa terasa malu pula, jadi masing-masing saling diamlah. Dalam suasana hening sepi itu, lift tersebut terus meluncur turun dari satu tingkat ke satu tingkat.

Tiba di tingkat 13, lampu lift terpadam dan lift terhenti. Dia mencium bau yang teramat busuk, yang mengganggu rongga hidungnya. Bulu romanya tiba-tiba berdiri. Dalam keadaan yang begitu cemas dan seram, dia cuba menenangkan perasaannya dengan membaca apa sahaja ayat-ayat suci yang terlintas diingatannya sambil memberanikan diri untuk menoleh ke belakang setelah lampu lift menyala. Tiba-tiba saja, perempuan yang berada belakangnya ketawa ……… dan segera berkata …….. 

“Maaf ya… saya kentut…abang jangan marah ya ?”... lallalalallalala.... =.='

06 Disember 2013

JANGAN LUPA NENGOK PUTERI AWANI AHAD NI..

Related Post-->SIAPA PUTERI AWANI
Related Post-->PUTERI AWANI DALAM 3R

haaa.. saja jea nak mengingatkan kome yang minat Puteri Awani, jangan lupa nonton 3R Ahad ini, rasa2nya yang tak minat Puteri Awani pun mesti akan curi2 masa untuk nengok gak kan.. Actually haters suka nengok dia yang beno nya.. kan.. kan.. kan..ha2.. apa2 lah, teman just share jea.. bukan apa.. Puteri Awani ni walaupun dah femes, dia tak sombong.. kalau kita PM bersembang dengan dia, dia pasti akan jawab walau sesibuk mana pun dia.. 
Bagus budak ni.. pada pendapat temanlah, kalau dengan cara ni dia popular dan boleh perolehi pendapatan yang halal mealuinya, apasalahnya kita menyokong dia kan.. teman rasa Puteri Awani ni ada confident level yang tinggi, dan teman rasa lah kalau digilap, Puteri Awani ni leh jadi pengacara untuk rancangan berbentuk info untuk remaja jugak.. teman sokong kalau itu menjadi punca rezeki dia suatu hari nanti.. teman memang harap anak2 muda macam Puteri Awani tidak mempersia2kan bakat yang ada pada dia, dan harap dia berjaya dalam bidang yang dia ceburi.. 
Lupa lak nak citer, Puteri Awani  jugak tersenarai dalam Top 10 Aksi Di Youtube Paling Popular di Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2013 (ABPBH2013yang akan berlansung pada 6 April 2014 tahun depan, So, sape2 yang nak video yang korang suka tengok bertanding di peringkat Top 5, gi lea UNDI.. leh undi hari2.. haaaaa.. Mat Luthfi pun ada tauuu..(jatuh hati pada video beliau).. video beliau sarat dengan pengajaran yang .. yea! teman tersenyum nengok video beliau! Mat Luthfi besttt! apa2 pun... 

 klik sini untuk UNDI--->ABPBH2013
(tak kira lea nak undi sape2 pun..ikut suka korang, jangan Gadoh2 yea!)

05 Disember 2013

DOA MOHON DIELAKKAN DARI BANJIR

DOA MOHON DIELAKKAN DARI BANJIR
Bermula pada 3 Disember 2013 hari tu, hujan lebat tak berhenti2, seperti tahun2 yang sudah.. hujung2 tahun begini memang kerap berlaku banjir.. Takziah kepada semua mangsa yang terlibat dalam bencana banjir kali ini dan kepada yang tidak terlibat, panjatkan kesyukuran dan jangan pernah dilupa mereka yang sedang kesusahan ketika ini. Sama-sama kita panjatkan doa kehadrat Illahi agar segala ujianNya ini dipermudahkan. InsyaAllah. buat AinaaRoseberry jangan risau, keadaan akan kembali reda.. berdoa dan tawakal kepadaNya moga semuanya selamat.. teman doakan semuanya akan beransur pulih seperti sediakala..

Perkongsian Gambar2 dari internet.. 
Keadaan banjir sekitar Kuantan, Pahang.semalam.. 
Semoga mangsa-mangsa yang terlibat tabah menghadapi ujian ini.
Suasana sebuah jejantas di Simpang Tiga, Permatang Badak. Sayu hati melihat gambar ini bila anak-anak kecil dan kaum wanita terpaksa menumpang teduh di bawah jejantas untuk sementara waktu. 
Semoga Allah permudahkan urusan saudara kita di sana.
5 jam yang lalu, jambatan utama di Chukai, 
Kemaman telahpun runtuh sekaligus menyukarkan pergerakan orang awam di sana.
Keadaan banjir di Felda Seberang Tayor, Kemaman. Kami percaya pihak berwajib dan orang ramai sudah sedaya upaya memberikan bantuan. InsyaAllah, segala urusan bantuan dipermudahkan Allah SWT.
 Mangsa banjir menanti giliran untuk diselematkan. 
Jaga diri baik-baik Encik Meow dan Miss Meow ya!! 
kesian, taktau nak buat apa dah kucen2 ni.. 
Bila musim banjir macam ni, haiwan peliharaan dan ternakan juga antara makhluk Allah yang paling kita kasihan. Harap-harap mereka mampu untuk survive bagi terus menjalani kehidupan. Tabahlah Encik Meow. Harap yang mengambil gambar ni selamatkan awak lepas ambil gambar.
Pengantin banjir. Walaupun dilanda bah ia tidak menghalang pasangan pengantin ini mencipta sejarah istimewa dihari penikahan mereka.
Musim banjir boleh mendatang banyak tetamu yang tidak diundang. 
Berhati-hatilah sentiasa mangsa-mangsa banjir. Semoga Allah melindungi kalian

MENANG HADIAH EPHYRA - ALHAMDULILLAH.. REZEKI..

Opss.. tak perlu klik Banner atas, udah tamat.. hee.. baru jap tadi teman baca senarai pemenang.. yang bebenonya teman terlupa sangat nak tengok list pemenang hari ni, sib baik blogger Sya Mimie sudi inform kan pada teman.. TQ yea mimi! kalau tak melepas la kot.. sebab teman pun agak bz sikit start esok dah nak kemas2 baju,nak siap untuk ke luar negara dengan hubby, flight hari Sabtu malam (7/12/2013) nanti dan mungkin tak dapat nak online dan update blog hingga hari Rabu.. teman update entri pun guna Autopublish jea nanti yea.. untuk bagi blog teman ni tak sunyi sepi tanpa entri terbaru.. kalau korang rajin singgah2 lea jenguk blog teman ni yea.. insyaALLAH.. lepas balik Malaysia nanti teman kunjungbalas kornag lik yea..
Haaaaa.. bercerita pasal  Giveaway Ephyra Serlahkan Kejelitaan Sebenar Anda ni, teman saja2 nak try sebab teman memang suka menda2 yang mencantikkan ni.. ho2.. memang berangan sangat2 nak menang hadiah ni.. Alhamdulillah terpilih jugak dalam reramai tu.. syukur Alhamdulillah.. rezeki teman ni.. heee.. thanx buat Blogger Mia sebab sudi buat contest ni.. suka sangat2! Jom nengok gambo nyeee.. heee.. teman peserta yang ke 144, sekali tengok dalam senarai tu ada No. 144 dan sangat comel bila nombor tu  di print atas kaler oren.. cute sangat2.. sebab teman minat kaler orennnn
Haa.. yang teman bulatkan tu url link entri yang teman join tu.. hemm.. memang tak terkata apa, 1st time join menang hadiah dari segmen/Giveaway anjuran Blogger Mia  yang very peramah dan tak sombong tu.. yea.. memang  dia tak sombong.. walaupun follower dia puluhan ribu tuu.. thanx again yea Blogger Mia

Opss.. lupa lak.. saja teman letak peringatan ni kat sini, takut terlupa nanti..

>>Tugasan Review Untuk Pemenang Tempat Ke 4 sehingga 25<<
>Dikehendaki untuk membuat entri review selepas 10 hari minum Ephyra. 
>Kongsikan pengalaman dan perubahan yang anda alami.
>Sila masukkan gambar produk Ephyra yang diterima atau gambar lain yang berkaitan.
>Entri review hendaklah dari karangan anda sendiri.
>URL entri review hendaklah dihantar ke inbox fanpage Mialiana.com
>Satu entri review yang terkreatif dan terbaik akan dipilih oleh OceanLife2u.com untuk memenangi 1 kotak       Ephyra (30 sachets) bernilai RM 197

dah sampai barang nanti teman review yea..pastu review lagi, join tugasan ReviewBlogger Mia plak.. he2.. 

KENA KENCING LAGI!!!

Teka Teki Terjawap sudah!
Haiii.. salam Khamis semua.. hemmm.. pagi tadi bangun2 jea tido rasa nak mengamok pun ada, tau kenapa? Apa tidaknya... bangun2 jea terasa basah.. sejukkkk jea kat kaki teman tu.. hemmm.. memang tak fikir lain dah.... kena kencing lagi la ni.. tau sape punya koje??? 

hemm.. sape lagi kalau bukan si Oyen tu.. adeh.. bila lea nak pandai kencing kat tempat sepatutnya ha? memang dah mati kutu nak ngajo dia ni.. masa mula2 dulu ingatkan Butang lea punya koje, sebab dia yang tido ngan kami tiap2 malam.. Butang memang suka tido kat kaki teman, dia suka letak dagu dia kat kaki teman, konon jadi bantal dia laa.. hu3.. 

Sebelum ni xdelea dia kencing atas katil kami, tapi baru2 ni termasuk lea pagi tadi, udah 5 kali teman terpaksa cuci cadar.. dah penat dah rasanya.. lebih2 lagi bila dah kering dan nak pasnag cadar balik, esoknya kena basuh balik sebab dikencing oleh kucen misteri.. 

hemm.. teman asyik2 kata Butang punya koje, tapi my hubby kata Butang takkan buat perangai camtu.. teman still tak percaya gak, sebab Oyen tak tido dengan kami, camne lak Oyen yang kencing kat katil kami kan? 
hu3.. last2 terbongkar misteri sape kencing bila suatu hari teman sibuk cuci n kemas bilik, dah siap pasang cadar semua, tiba2 ternampak oyen turun dari katil.. haaa.. dan ternampak lea setompok air kencing.. aduiiiiii.. 

Cepat2 teman tariik comforter tu takut terserap sampai ke tilam, hemmm.. memang menguji kesabaran betul si Oyen ni.. bila teman marah dia, dia buat suara manja dan gesel2 kat kaki teman.. 

alahai.. hancur luluh hati yang sedang marah tadi.. terus jadi cair ibarat ais yang terletak bawah panas matahari.. hu3.. ayatttt.. maka.. sekarang dah tau yang Oyen lah kucen misteri yang buat perangai tu.. 

so, maknanya Oyen dilarang masuk bilik dah pasni.. Butang pun terpaksa diletakkan luar bilik sebab kalau tutup pintu camne butang nak kencing/berry nanti?  so, Butang n Oyen.. kome duduklea luar bilik yea.. sorry.. no kompromi lagi..  ini adalah final decision!

04 Disember 2013

ANUGERAH BINTANG POPULAR BERITA HARIAN 2013

Lebih 300 artis, personaliti dalam senarai awal 

Dengo citer seramai 322 selebriti dan personaliti tanah air akan bersaing pada pusingan awal dalam 15 kategori utama untuk merebut kedudukan Top 5 atau lima calon teratas. tak tau lea sape yang bertuah tersenarai dalam Top 5 tu kann.. haa.. tunggu jelea kann.. teman tak target sape2 pun.. bio lea undian yang tentukan.. 

Borang pencalonan pusingan awal ABPBH 2013 boleh didapati dalam akhbar BH dan BH Ahad mulai hari ini hingga 29 Disember depan untuk pembaca memilih lima calon teratas. Pemenang yang dipilih melalui kaedah 'undi dan menang' bakal menerima hadiah seperti Ipad Mini, Samsung Galaxy Note II dan jam tangan berjenama yang disediakan penganjur. 

Seperti tahun sebelumnya, BH turut mengadakan kategori sampingan secara ’online’ di laman web ABPBH; www.abpbh.com.my bermula Rabu ini. 

Tujuh kategori dipertandingkan iaitu Artis Lelaki Stailo; Artis Wanita Stailo; Gandingan Serasi Di Layar; Watak Jahat Dalam Drama/Filem Popular; Artis Berpengaruh Di Laman Sosial dan Chef Selebriti Paling Popular. 

Yang paling best.. haaaa.. satu lagi kategori iaitu Aksi di YouTube Paling Popular dianggap paling menarik. Sebanyak 10 video aksi atau parodi yang terpilih di laman YouTube akan dipertandingkan dalam kategori ini. korang rasa sape yang tersenarai dalam Top 5 yea? cer teka.. cer teka.. ha2..

Anugerah ’People’s Choice’ yang terunggul ini yang sudah memasuki edisi ke-27 akan disiarkan secara langsung pada jam 9 malam di TV3 dan radio HotFM, pada 6 April 2014.

Oyen Gemok

Teman di tag dalam FB oleh my sister in law pada gambo ini, semua sebab si Oyen yang dah bertukar jadi gemoks tetiba.. walhal dulu kuruih (kurus) bebeno.. hu3.. ni teman letak gambo ni kat sini sebab nanti nak tunjuk kat SIL teman tu, ha3.. rajin bebeno dia meng Tag teman, ada jea modal nak bagi teman gelak sengsorang tauu.. ha3.. apa2 pun ini entri Wordless Wwednesday kan.. so, takyah cakap banyak.. hayati jea gambo ni yea.. ! haaa nak mintak tolong klik LIKE bawah ni leh tak? klik je.. x susah.. heeee.. tq omei .. =) 

03 Disember 2013

02 Disember 2013

PUTERI AWANI DALAM RANCANGAN 3R AHAD INI

Puteri Awani dalam rancangan 3R Ahad ini

Bagi yang belum mengenali Puteri Awani? Sila Baca SINI

Haaaa.. ingat tak budak comel yang pernah bikin hot dengan video Couple seminggu dulu? Heee.. sekarang dia dah fofular, dah ramai follower tak kira instagram, tweeter mahupun facebook.. puluhan ribu yang follow dia, dah mengalahkan retiss..haa.. sape lagi kalau bukan Puteri Awani.. haaa.. citer terbaru Puteri Awani sekarang kalau korang nak tau, puteri awani bakal muncul di kaca tv dalam rancangan 3R TV3 episod ke 8 pada hari Ahad  ni, ( 8 Disember 2013) jam 7.30 malam.. hu2.. yang pasti teman teringin nak tengok Puteri Awani dalam rancangan tu, tapi apakan daya, pada hari tersebut teman akan berangkat ke luar negara bersama hubby untuk uruskan hal bisnes hubby.. teman just temankan dia jea.. hu2.. terpaksa lea nengok dalam Utube (itupun kalau ada).. agak2 dalam tv3 online ada tak? Heh3.. teman suka nengok Puteri Awani ni.. cumey sesangat.. cute jea.. mata bolat.. 
Cumey kan Puteri Awani ni..

okeylah, sampai sini jea.. saja nak share dengan korang yang minat Puteri Awani ni jea.. 
Jangan lupa saksikan  Puteri Awani dalam rancangan 3R TV3 episod ke 8 pada hari Ahad  ni,
( 8 Disember 2013) jam 7.30 malam

01 Disember 2013

HAPPY SWEET DECEMBER 2013

HAPPY SWEET DECEMBER 2013
Haiii.. Assalammualaikum semua.. heee.. waktu semasa teman menaip ni ialah jam 3.30 am.. ha2.. awat teman tak tidoq2 lagi? he2.. dah tidoq terlelap sebenonya tadi, tapi pastu terjaga lak.. mata xleh nak lelap so teman cadang nak update blog terus.. hubby pun x tidoq lagi ni, sebab merepair CPU yang buat hal lak.. asik terpadam aje.. power supply x cukup katanya.. Wallahualam.. hope cepatlea OK CPU tu.. runsing menaip guna Note dan Laptop.. hu3.. 

Hah! stop melalut.. entri kali ni nak xde nak citer apa2 sebenonya.. just nak tayang gambo yea..Tapi apakan daya, tertaip panjang2 lea pulok.. kome redho jelea membava sampai abes yea!! haruss!! heee.. dah masuk bulan December dah kita yea.. kejap jea masa berlalu kann.. pejam celik pejam celik dah nak masuk tahun baru.. lagi sebulan jea lagi kan.. hu3.. lagi sebulan nak meninggalkan 2013, sedey.. sedey sebab apa yang dihajati pada tahun 2013 ni tak tercapai.. hemm.. tau apa dia..?? hemm.. maybe ada sahabat blogger yang tau.. takpelah, teman gitau gak apa hajat teman tu yea.. mungkin lum rezeki.. hope tahun depan rezeki nak dapat baby cerah.. korang doa2 kan yea.. Aminnnn..
Heee... dalam bulan Disember ni, teringat teman pada bulan perkenalan teman dengan hubby, pada bulan ni lah (Disember 2009) kami mula berkenalan, meluahkan kisah sedih masing2, bibit2 cinta mula terbentuk.. dan selepas dari bulan Disember ini.. kami berkawan, mula rapat, bertunang dan seterusnya berkahwin tahun lepas (Mac 2013)... macam2 dugaan sepanjang perhubungan, namun benar ketentuan Allah, kalau dia jodoh kita, halangan macam mana pun dia tetap jodoh kita, tapi sebaliknya kalau dia bukan jodoh kita, usaha macam mana pun takkan bersatu.. semuanya kuasa Allah kan.. dengan orang lain kita berkawan, bercinta jugak tapi tak sampai ke gerbang perkahwinan, tapi bila bertemu dengan jodoh yang sebenar, kejap dan lancar jea perhubungan tu.. terus berjodoh dan berkahwin.. Alhamdulillah..

Alhamdulillah, syukur dengan ketentuan Allah.. moga hubungan kami berpanjangan hingga Akhir Hayat.. Aminn... hu3.. hope teman ni jadi seorang penyabar dan mudah memahami my hubby miaw2 tu.. heee.. pernah sekali kami selisih faham, tapi dah ok sekarang.. yang penting kena bawak berbincang, jangan pendam2.. hu3.. tapi kami gaduh kecik2 jea sebenonya.. bohonglah dalam rumahtangga xde gaduh2 manja.. Ustaz Azhar Idrus (UAI) dalam ceramahnya pun galakkan kita bergaduh manja, dari situ kita dapat mengetahui apa kekurangan diri masing2, apa salah kita dan apa yang kita tak tahu pasangan kita mahukan selama ni.. dari situ kita perbaiki kekurangan dan kesilapan kita yang kita tak sedar.. heee.. memang gaduh manja tu perlu jugak yea tak.. heeee.. takmau citer panjang2 bab ni.. yang penting teman bersyukur dapat hubby yang penyabar dengan karenah wife dia yang noti ni.. wekk..
Oh Buku merah jangan lupa bawa
moga-moga belum tamat tempoh
kali ini kita pergi lebih lama
pergi lebih jauh,ayuh
(Lirik lagu Zizan dan Kaka, Bawa Aku Pergi)

haaaaaaaaaaa... lagi satu nak citer.. kami nak fly Sabtu malam Ahad ni, atas urusan bisnes hubby..kalau ada masa nak ajak hubby jengjalan (kalau ada masa lea.. hu3) kalau tak kami jalan2 ke tempat supplier jelea.. heeee.. apa2 pun doakan perjalanan kami selamat dan lancar pergi dan balik yea.. doakan keselamatan kami ketika di negara orang nanti yea.. moga Allah pelihara keselamatan kami disana.. Amin

nuffy2

adseng

Innity Mobile

GA New