Nity

Nuff

13 Mac 2014

ENTRI PENGHARGAAN #2 -->MENANG HADIAH

Menang Top Refferal ke-2-->2nd Giveaway by Nina
Jom singgah Blog Nina
Menang hadiah 2nd Giveaway by Nina
iaitu pemenang bagi Top Refferal yang kedua.. 
hadiahnya 1x Novel & 1x Topup RM 5 by AlyaniMatshah
Topup diterima.. novel pun dah terima.. 
Thank You buat  Belog Alyanimatshah
 
Yang ni Tudung Bawal.. lum dapat lagi.. tengah Menunggu..
Hari tu menang hadiah Tudung Bawal by Nadiya Collections
apa2 pun jom singgah blog Nadia Musa
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ 

Menang Tasbih Digital By JOM Singgah Shoppe dari Big Giveaway by Iman Zakaria dan Huda
>http://komikfeeqry.blogspot.com/2014/02/pemenang-big-giveaway-by-iman-zakaria.html
blog penyertaan--> http://honeyoyeke.blogspot.com/2014/02/big-giveaway-by-iman-zakaria-huda.html
Tasbih Digital By JOM Singgah Shoppe

Camni ke cara guna nye yea.. ? heee..

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ 
tahun lepas teman join Segmen ni
-->http://honeyoyeke.blogspot.com/2013/12/percuma-calender-2014-bergambar-sendiri.html
Pastu akhirnya dapat jugak Kalendar gambo sendiri..hihihi.. tQ adik SyazwaniMazlan..
 jom singgah blog SyazwaniMazlan
 
haaa.. yang ni lak.. hadiah keran jadi Top Comentator blog Zarena Heeney
wow.. tadi masa singgah blog Zarena Heeney ni ternampak nama teman tersenarai jugak untuk Top Comentator bulan Febuari.. waa.. best2.. heee.. teman suka singgah blog Zarena Heeney   ni sebab sukakan ke kreatifan (ayat apa ni? ha2) beliau dalam mengubahsuai makanan.. nampak menyelerakann.. hi3.. Haa.. kalau korang nak mengenali beliau.. leh je klik sisni-->Zarena Heeney

11 Mac 2014

Segmen Mini Power Bank Untuk Rakan Blogger Zamani Abe

Jom Joinn jomm!! Ne tau rezeki korang dapat powerbank.. hope rezeki teman lea hendaknyaa.. teman xde powerbank lagi ni.. hu3.. asik fikir kedai jea.. gadget2 camni tak beli2.. hu3.. fuh! hope bertuah.. kekekek.. jom join ramai2.. Segmen Mini Power Bank Untuk Rakan Blogger Zamani Abe

GENAP 2 TAHUN...

Hai.. Assalammualaikum.. huk2.. teman sepatutnya post pasal entri Anniversary teman semalam.. tapi apakan daya.. boleh plak terlupa Anniversary kali kedua ni.. sebab terlampau bz sangat pun.. pastu bole plak ingat tarikh Anniversary tu 13 Mac walhal yang tu tarikh bertunang dulu.. aiyaiyaii.. Acane lea leh lupa ni.. hu2.. so, dah petang baru teringat balik yang tarikh sebenar kami nikah ialah 10hb Mac .. bukan 13 Mac.. adoiii.. yang tak tahan tu, masing2 ingat tarikh 13 Mac tu.. bukan 10 Mac.. 

hemm.. so, takde lea sambut.. sedihnya.. ingat nak gak buat surprise.. hemm.. takde rezeki lea nampaknya.. takpelah.. cuma rasa sayu je hati ni.. ingatkan masa perasmian kedai boleh lea serentak dengan Anniversary kami ni.. tapi nampaknya tak jadi.. sebab kerja2 renovation pun tak siap2 lagi.. dan akhirnya terus terlupa tarikh Anniversary terus.. kann.. takpelah.. seperti yang kita tahu.. kita ni manusia biasa.. hanya merancang, tuhan yang menentukan segalanya.. teman sedih tapi takpelea.. nak wat cne.. dah lepas.. hubby pun bz nk celebrate.. so, buat mcm biasa jelah.. huwaaaaaaa...
Pesanan buat rakan2 blogger yang ada PM teman nak jadi sponsor Giveaway tu, haa.. inilah masanya.. korang nak jadi sponsor.. teman dah janji sebelum ni kan nak buat Giveaway sempena Anniversary kedua teman ni kan? haaa.. kalau ada yang berminant nak jadi sponsor sila pm teman di FB Tengkubutang Miaw

10 Mac 2014

OPERASI MENCARI DAN MENYELAMAT #MH370 KINI MASUK HARI KETIGA

KUALA LUMPUR: Operasi mencari dan menyelamat pesawat MH370 milik Penerbangan Malaysia yang hilang awal pagi Sabtu masuk hari ketiga hari ini.

Operasi mengesan pesawat MH370 dipergiatkan pada hari kedua dengan penglibatan lebih banyak pihak dan kawasan carian yang lebih luas serta kemunculan beberapa kemungkinan baru mengenai kehilangan pesawat itu.

Operasi pada Ahad yang diketuai oleh pasukan tentera Malaysia disertai oleh pasukan tentera Amerika Syarikat dan negara serantau termasuk Vietnam, Thailand, Singapura, Indonesia dan Filipina, melibatkan gerakan dari udara dan laut.

Usaha mengesan pesawat itu juga dipandu oleh petunjuk baru yang membayangkan ada kemungkinan besar pesawat jenis Boeing 777-200 itu cuba berpatah balik dari laluan asal Kuala Lumpur ke Beijing.

Panglima Tentera Udara, Jeneral Tan Sri Rodzali Daud berkata rekod radar tentera menunjuk tanda-tanda pesawat itu cuba berpatah balik dan petunjuk itu disokong oleh petunjuk daripada radar sivil.

Pemangku Menteri Pengangkutan Datuk Seri Hishammuddin Hussein pada sidang Isnin mengesahkan bahawa dua tompokan minyak memang ditemui di perairan Vietnam semasa operasi mencari yang dilakukan oleh pihak berkuasa negara itu.

Walaubagaimanapun, Hishammuddin berkata tiada serpihan pesawat ditemui di kawasan timbulnya tompokan minyak tersebut.

“Pada ketika ini, pesawat-pesawat Vietnam telah ke kawasan terbabit untuk mengenal pasti sama ada minyak itu datangnya dari pesawat,” katanya semasa satu sidang media di Hotel Sama-Sama di KLIA.

Berlaku sedikit kekeliruan pada Ahad kerana pada sebelah pagi diumumkan terdapat empat individu yang menaiki pesawat MH370 pasport yang dicuri.

Namun pada sebelah petangnya disahkan hanya terdapat dua penumpang pesawat MH370 menggunakan passport curi.

Hishammuddin memberitahu media selepas melawat keluarga penumpang MH370 di Hotel Everly, Putrajaya mengumumkan identiti dua penumpang misteri itu sudah dikenal pasti.

Butiran mereka juga telah dihantar kepada agensi perisikan dalam dan luar negara untuk siasatan lanjut.

Astro AWANI difahamkan menurut sumber yang mahir dengan tumpahan minyak, tompokan yang ditemui itu mungkin bukan dari MH370 kerana warna tompokan tersebut.

Sementara itu, pakar anti keganasan antarabangsa, Profesor Rohan Gunaratna memberitahu Astro AWANI kebarangkalian untuk pesawat milik Malaysia Airlines MH370 yang hilang dalam penerbangan dari Kuala Lumpur ke Beijing dirampas oleh pengganas amat rendah.

Berita mula diterbitkan pada: Mac 10, 2014 07:00 (MYT) - Sumber Astro Awani

KRONOLOGI KEHILANGAN PESAWAT #MH370 #PRAYFORMH370

KRONOLOGI KEHILANGAN PESAWAT #MH370 
1- Pusat Kawalan Terputus Komunikasi Dengan Pesawat

2.40 am, DCA (Jabatan Penerbangan Awam) melaporkan kepada MAS #MH370 hilang dari radar.

2.41am, Pusat Kawalan Udara Subang cuba menghubungi #MH370, tetapi tiada signal dari 'transponder' dan 'Squawk Box'.

2.46am, ALERFA (Fasa Amaran/ Alert Phase) diaktifkan. Tiada signal kecemasan dari #MH370.

2.51am, Penerbangan Awam Vietnam mengaktifkan Fasa Kecemasan/ Distress Phase (DETRESFA)- keadaan di mana pesawat dipercayai memerlukan bantuan segera.

5.30am, Operasi Cari dan Menyelamat digerakkan. Negara-negara jiran dimaklumkan.

2- 239 Orang Di Dalam Pesawat
Daripada 239, 227 adalah penumpang dari 14 buah negara- 154 (China), 38 (Malaysia), 6 (Austrlia), 5 (India), 4 (Perancis) 3 (Amerika) dan 12 anak kapal kesemuanya dari Malaysia.

3- Operasi Mencari dan Menyelamat Besar-Besaran Dilancarkan
Setakat ini lebih 34 pesawat dan 40 kapal daripada 7 buah negara dikerahkan ke Laut China Selatan untuk mencari pesawat #MH370.

Terkini Australia dan Amerika Syarikat turut menghantar bantuan aset seperti 2 pesawat PC3 Orions yang dilengkapi pengesan Sonar untuk mengesan sebarang objek dari pesawat.

4- Cuaca Adalah Baik Dan Selamat Ketika Kejadian
Menurut Jabatan Meteorologi Negara, cuaca di perairan Laut China Selatan pada jam 12.30 am hingga 3.00 am adalah baik dan selamat. Malah berdasarkan imej satelit Agensi Meteorologi Jepun tiada keadaan yang menyebabkan ancaman kepada MH370.

5- 2 Penumpang Menggunakan Passport Palsu
2 penumpang yang menggunakan passport Austria dan Itali yang dilaporkan hilang didapati membeli tiket dari China Southern Airlines menggunakan Thai Baht.

FBI tiba di Malaysia bagi menyiasat sekiranya ada unsur pengganas tetapi kenyataan awal menafikan adanya unsur tersebut.

PM DS Najib mengumumkan sistem keselamatan di KLIA akan dikemas kini sekiranya perlu. 
6- Kemungkinan Pesawat Cuba Berpatah Balik
Menurut Panglima Tentera Udara, radar tentera mengesan ada usaha pesawat MH370 cuba berpatah balik tetapi tiada signal kecemasan yang diberikan.


7- Tompokan Minyak Besar Dijumpai
Agensi Perlaksanaan Meritim Malaysia mengesahkan tompokan minyak sepanjang 16km dijumpai di perairan Laut China Selatan iaitu 37km dari kawasan terakhir MH370 dikesan.

Sampel telah diambil bagi tujuan pengesahan.

8- Objek Misteri Yang DIjumpai Bukan MH370
Kedutaan AS di Vietnam melaporkan objek misteri yang dikesan pihak Singapura100km dari perairan Vietnam adalah tidak berkaitan dengan MH370.

9- MH370 Cuba Menghubungi Pesawat Lain Sebelum Hilang
Menurut juruterbang pesawat MAS yang terbang 30 minit awal menuju ke Tokyo, terdapat hubungan komunikasi yang dilakukan antara kedua pesawat namun tidak jelas.

Ini berikutan arahan kawalan udara Vietnam yang meminta pesawat itu menghubungi MH370 selepas hilang dari radar.

10- Teori Kehilangan Pesawat MH370 Misteri
Kebiasaannya, pesawat masih lagi mampu menghantar sebarang signal jika berlaku apa-apa kerosakan ataupun terhempas.

Malah, sistem pengesan radar akan mengeluarkan signal jika terhempas dan sistem ini adalah kalis air.

Antara teori (tetapi tidak rasmi) adalah pesawat tersebut mengalami keadaan 'mengejut secara tiba-tiba yang menyebabkan tiada masa untuk menghantar isyarat kepada menara kawalan.'

11- Mengapa MAS Tidak Mengesahkan Pesawat MH370 Terhempas?
Setiap orang boleh beranggapan dan membuat kesimpulan begitu tetapi jika MH370 terhempas, di manakah bangkai pesawat itu?

Malah ini selari dengan prosedur di mana sebelum pesawat dilaporkan terhempas, serpihan atau bahan bukti perlulah dijumpai terlebih dahulu.

12- Mengapa MAS dan Kerajaan Lambat Melaporkan?
MAS dan kerajaan bukanlah agensi berita yang berlumba-lumba untuk menjadi yang pertama melaporkan.
Setiap maklumat perlu diperiksa kesahihannya berkali-kali kerana segala info daripada MAS dan kerajaan akan dianggap rasmi. Dan setiap kenyataan rasmi akan dipertanggungjawabkan oleh keluarga mangsa, kedutaan negara-negara dan orang ramai.

13- Mengapa Kerajaan Tidak Menggunakan Kapal Selam?

Kapal selam Scorpene Malaysia bukanlah bertujuan untuk operasi mencari dan menyelamat. 

Singapura menghantar 'submarine escape rescue vessel' yang berbeza dengan submarine Malaysia.

14- Mengapa MAS Tidak Menghantar Pegawai Tertinggi Ke Beijing?
MAS telah menghantar 'Go Team' diketuai CEO Firefly, Ignatius Ong dan juga 94 kakitangan dan sukalerawan ke Beijing bagi memaklum dan juga membantu keluarga mangsa.

MAS akan membawa ahli keluarga mangsa yang mahu ke Malaysia selewat-lewatnya hari Isnin- bergantung kepada passport dan visa. Mereka yang sudah mempunyai passport diberikan kelonggaran dari kerajaan Malaysia berkaitan dengan visa.

MAS juga akan membuka Pusat Arahan Darurat di Ho Chi Minh dan Kota Bharu selepas lokasi pesawat #MH370 ditentukan.
15- Mengapa MAS Tidak Menghentikan Penggunaan Pesawat Boeing 777?
Pesawat B777 adalah antara pesawat jarak jauh yang paling selamat dalam sejarah penerbangan dunia sejak dibina pada 1995. Tidak ada kejadian serius dalam masa 18 tahun kemudiannya. 

Hanya pada Julai 2013 berlaku kejadian pada Asiana Air yang mengorbankan 3 orang.

Pesawat MH370 telah diservis dan diperiksa selamat 10 hari sebelum penerbangan.

09 Mac 2014

PRAY FOR MH370

#MH370 PLEASE COME BACK... PRAY FOR MH370
Teman taktau apa citer.. tapi hati amat risau bila terdengar menda2 camni.. hope semuanya selamat.. hope sangat .. taktau nak kata.. walaupun tiada siapa penumpang pesawat tersebuat yang teman kenal.. tetapi teman tetap nak doakan keselamatan mereka.. moga2 dapat dengar berita gembira.. Aminnn....

Note : please lah hentikan pelbagai spekulasi yang korang buat.. kita tunggu dan lihat aje.. jangan tokok tambah citer yang kita sendiri belum tahu kesahihannya.. buat yang memahami tu, mari kita terus berdoa untuk mereka2 yang terlibat .. aminn

Gambar extract from google dan syuhada wall fb.. (dh mtk izin syue..)

07 Mac 2014

Guess The Emoji Answers Level 1-20

Guess The Emoji Answers Level 1-20
Guess The Emoji All Level Answers

Guess The Emoji Answers Level 1-20


Guess The Emoji Level 1:
Level 1-1: Sunglasses
Level 1-2: Love Letter
Level 1-3: French Kiss
Level 1-4: Corn Dog
Level 1-5: Watch Dog
Level 1-6: Cornbread
Level 1-7: Coffee Break
Level 1-8: Burger King
Level 1-9: Apple TV
Level 1-10: Starfish


Guess The Emoji Level 2:
Level 2-1: Shellfish
Level 2-2: Bookworm
Level 2-3: Moonwalk
Level 2-4: Fire Truck
Level 2-5: Fire Alarm
Level 2-6: No Smoking
Level 2-7: Lady Bug
Level 2-8: Toilet Paper
Level 2-9: Pizza Box
Level 2-10: Angry Birds


Guess The Emoji Level 3:
Level 3-1: Rocket Fuel
Level 3-2: Spiderman
Level 3-3: Family Tree
Level 3-4: Carpool
Level 3-5: Tennis Shoes
Level 3-6: Air Mail
Level 3-7: Fortune Cookie
Level 3-8: Shrimp Cocktail
Level 3-9: Baseball Diamond
Level 3-10: Home Run


Guess The Emoji Level 4:
Level 4-1: NASA
Level 4-2: Easter Egg
Level 4-3: Smoke Alarm
Level 4-4: Light House
Level 4-5: Goodbye Kiss
Level 4-6: Cry Baby
Level 4-7: Cash Cow
Level 4-8: Popcorn
Level 4-9: Facebook
Level 4-10: Starbucks


Guess The Emoji Level 5:
Level 5-1: iPhone
Level 5-2: Cowboy
Level 5-3: Shooting Star
Level 5-4: Pumpkin Pie
Level 5-5: Diamonds
Level 5-6: Cat Nap
Level 5-7: iTunes
Level 5-8: Catfish
Level 5-9: Flag Ship
Level 5-10: Earth Worm


Guess The Emoji Level 6:
Level 6-1: Fruit Punch
Level 6-2: Happy Feet
Level 6-3: French Fries
Level 6-4: Graduate
Level 6-5: Barber Shop
Level 6-6: Rocket Science
Level 6-7: Lucky Star
Level 6-8: Love Song
Level 6-9: Dentist
Level 6-10: Chocolate Milk


Guess The Emoji Level 7:
Level 7-1: Sunlight
Level 7-2: Grand Parents
Level 7-3: Silent Night
Level 7-4: ET
Level 7-5: City Of Angels
Level 7-6: TV Anchor
Level 7-7: Rain Or Shine
Level 7-8: Mute
Level 7-9: Fish And Chips
Level 7-10: Twelve Monkeys


Guess The Emoji Level 8:
Level 8-1: Mad Hatter
Level 8-2: Harry Potter
Level 8-3: Canadian Bacon
Level 8-4: Dog Food
Level 8-5: Blood Diamond
Level 8-6: Scary Movie
Level 8-7: Time Out
Level 8-8: Tiger Woods
Level 8-9: Thunder Storm
Level 8-10: Horsepower


Guess The Emoji Level 9:
Level 9-1: Pearl Harbor
Level 9-2: Gangnam Style
Level 9-3: Bathroom
Level 9-4: Candy Crush
Level 9-5: Heart Attack
Level 9-6: Cotton Candy
Level 9-7: Milk Chocolate
Level 9-8: Ice Cream Truck
Level 9-9: Free Willy
Level 9-10: Baby Bottle


Guess The Emoji Level 10:
Level 10-1: Bee Line
Level 10-2: Christmas
Level 10-3: Party Animal
Level 10-4: Lab Rat
Level 10-5: Cat Woman
Level 10-6: Blue Moon
Level 10-7: Shower Cap
Level 10-8: Time Flies
Level 10-9: Lance Armstrong
Level 10-10: Family Photo


Guess The Emoji Level 11:
Level 11-1: New York Times
Level 11-2: Early Bird
Level 11-3: Michael Jordan
Level 11-4: Psycho
Level 11-5: Pizza Hut
Level 11-6: Puppy Love
Level 11-7: Italian Job
Level 11-8: Angels And Demons
Level 11-9: Baby Shower
Level 11-10: Hammer Time


Guess The Emoji Level 12:
Level 12-1: Finding Nemo
Level 12-2: Pins And Needles
Level 12-3: Eye Candy
Level 12-4: Nose Bleed
Level 12-5: Banana Boat
Level 12-6: Ghost Busters
Level 12-7: The Pianist
Level 12-8: Walking Dead
Level 12-9: Plane Crash
Level 12-10: 7 Up

Guess The Emoji Level 13:
Level 13-1: Love Boat
Level 13-2: Bridal Shower
Level 13-3: Drama Queen
Level 13-4: Birthday Song
Level 13-5: Queen Elizabeth
Level 13-6: Queen Of Hearts
Level 13-7: Paper Cut
Level 13-8: Smoking Gun
Level 13-9: Doorbell
Level 13-10: Cookie Monster


Guess The Emoji Level 14:
Level 14-1: Oceans Eleven
Level 14-2: Up
Level 14-3: Sweat Pants
Level 14-4: British Airway
Level 14-5: Pen Pals
Level 14-6: Finish Line
Level 14-7: Snow Man
Level 14-8: Turtle Dove
Level 14-9: Hotdog
Level 14-10: Life Of Pi


Guess The Emoji answers Level 15:
Level 15-1: Beauty Queen
Level 15-2: Perfect Storm
Level 15-3: Housewife
Level 15-4: Cocktail Party
Level 15-5: Candy Apple
Level 15-6: Hot Air Balloon
Level 15-7: Four Seasons
Level 15-8: Dances With Wolves
Level 15-9: Animal Planet
Level 15-10: Piggy Bank


Guess The Emoji solutions Level 16:
Level 16-1: Bloody Mary
Level 16-2: Eyeliner
Level 16-3: NYPDbr/> Level 16-4: Botox
Level 16-5: Hancock
Level 16-6: Bear Grylls
Level 16-7: Bed Bugs
Level 16-8: Watchmen
Level 16-9: Pin Head
Level 16-10: Poker Night


Guess The Emoji cheats Level 17:
Level 17-1: Teacup Poodle
Level 17-2: Bible
Level 17-3: Car Accident
Level 17-4: Butcher
Level 17-5: Bright Idea
Level 17-6: Tongue Twist
Level 17-7: Fairy Tale
Level 17-8: Fisherman
Level 17-9: Car Wash
Level 17-10: Ringworm


Guess The Emoji cheats Level 18:
Level 18-1: Down To Earth
Level 18-2: House Wine
Level 18-3: Miss Piggy
Level 18-4: Canada
Level 18-5: Goatee
Level 18-6: Vanilla Sky
Level 18-7: ATM Pin
Level 18-8: Group Chat
Level 18-9: Hunger Games
Level 18-10: Horseshoe


Guess The Emoji answers Level 19:
Level 19-1: Lethal Weapon
Level 19-2: Makeover
Level 19-3: Book Bag
Level 19-4: Forest Fire
Level 19-5: Runaway Bride
Level 19-6: Drive In Theater
Level 19-7: Rulebook
Level 19-8: Sound Of Music
Level 19-9: Ninja Turtles
Level 19-10: Air Force One


Guess The Emoji answers Level 20:
Level 20-1: What Lies Beneath
Level 20-2: Banana Split
Level 20-3: Sex And The City
Level 20-4: UFO
Level 20-5: Mario Brothers
Level 20-6: Mr And Mrs Smith
Level 20-7: Corn Nuts
Level 20-8: Key To My Heart
Level 20-9: Benjamin Franklin
Level 20-10: Breakfast Club

GA Mac 2014 by Emas Putih

06 Mac 2014

KOTAK KEDUA EPHYRA

He2.. hari tu teman ada buat entri menang lagi hadiah Ephyra kan.. menang 3 kotak Ephyra (untuk stok 30 hari punya minum).. Baca sini-->EPHYRA BEST!  Hee.. dapat2 je terus mulakan rejim mencantikkan kulit.. kekeke.. dan hari ni dah masuk kotak kedua.. Apa yang teman leh citer setakat ni..

Ephyra memang Terbaek..ekceli tak sempat nak buat entri review terbaru lagi, tapi kan.. kalau korang nak tau apa lagi kelebihan minum EPHYRA ni, boleh baca sini-->EPHYRA BERI KESAN LUARBIASA dan sini-->EPHYRA SERLAHKAN KEJELITAAN SEBENAR ANDA

dan kalau berminat bolehlah hubungi :
Official Website : www.oceanlife2u.com
Fanpage : www.facebook.com/oceanlife2u
Twitter : https://twitter.com/Ephyra2u
Instagram : ephyra2u
Telefon : 03 4141 7889
SMS : 019 3999 238
Emel : info@oceanlife2u.com

== ENTRI-ENTRI LAIN BERKAITAN ==

05 Mac 2014

PENGUMUMAN PEMENANG HADIAH UTAMA MINI GIVEAWAY! HAPPY BIRTHDAY TENGKUBUTANG

Senarai Peserta--->KLIK SINI
Senarai Pemenang Hadiah lain--->KLIK SINI
dan... Pemenang yang memegang nombor bertuah memenangi Hadiah Utama 
(Rantai Tangan AVON) bagi Mini Giveaway! Happy Birthday Tengkubutang ialah....
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Dan disamping itu jugak teman nak umumkan sekali Entri Paling Kreatif  pilihan teman sendiri, Pemenang akan menerima hadiah spek mata replica brand Rayban dan pemenangnya ialah...Peserta No.1
Pemenang bagi Entri Paling Kreatif Mini Giveaway! Happy Birthday Tengkubutang ialah..
3 orang peneka yang betul ialah... 
1.) Kisah Si Dairy -->klik dan singgah
2.) Anisyamir Leejo -->klik dan singgah
3.) Firzanah Azhar -->klik dan singgah
Tapi teman pilih seorang jea pemenangnya yea.. Hadiahnya Keychain Cute.. dan pemenangnya adalah ..
|
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Opss.. ada lagi.. ini pulak pemenang bagi Giveaway T.shirt by Tengkubutang hari tu.. haaa.. jom kita tengok sape yang bertuah.. takde tipu2.. semua keputusan guna Random.org yea.. hee.. 

Senarai Peserta -->KLIK SINI
Gambar T.shirt -->KLIK SINI
Tahniah buat semua yang tersenarai diatas.. rezeki korang sempena besday teman tu.. heee.. hadiahnya taklea beso mana.. kecik jea.. tapi teman beri dengan hati yang ikhlas special on my birthday.. heee.. 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Buat Para Peserta Yang Lain.. MESTI BACA ni.. 
Seperti yang teman pernah gitau sebelum ni, semua peserta punya peluang menang yang sama, sebab teman guna Random.org untuk pilih semua pemenang even untuk hadiah utama pun.. maka, ikut lucky sape yang terpilih la yea.. 

Bagi Entri Paling Kreatif lak, teman nak jugak bagitahu kat sini, pemilihan dibuat mengikut kesukaan teman sendiri, tapiiii.. haaa... ada tapi gak ni.. bukan bermaksud entri yang lain tu tak kreatif yea.. teman hargai sangat2 kepada korang yang sudi luangkan masa untuk menaip kata2 ucapan buat teman, sedangkan korang sebenarnya ada pilihan gak nak tulis ucapan pendek2 kan.. tapi korang still jugak taip panjang2 untuk ucap besday kat teman, 

Memang terharu sangat2.. tq sangat2 buat semua peserta.. walaupun korang tak tersenarai dalam list diatas or list peserta entri paling kreatif, namun teman tetap hargai korang semua.. korang memang terbaikk.. thanx sebab sudi join Giveaway teman ni, tak menang kali ni takpe.. mungkin di masa akan datang leh menang mana tau kan.. tQ buat semua.. sayanggg korang semua! jangan berkecil hati or unfollow me yea kalau tak menang.. =(

Buat Para pemenang.. sila PM Fanpage Tengkubutang untuk tuntut hadiah korang yea..
Sila beri Nama, Alamat, No. Tel, dan nyatakan hadiah apa yang diterima dan untuk Giveaway apa.. =)

Kalau sudi add me sekali untuk ikuti Giveaway seterusnya.. 

GA New

Innity Mobile

nuffy2

BV2019 - 2

nity 2