Nuff

19 Mei 2014

Guess The Emoji Answers Level 41-60

Guess The Emoji Answers Level 41-60
 Guess The Emoji All Level Answers

Guess The Emoji Answers Level 41-60


Guess The Emoji Answers Level 41:
41-1: Soccer Mom
41-2: Mouse Hunt
41-3: Cutting Costs
41-4: Big Apple
41-5: Mad Man
41-6: Chicken Fried Rice
41-7: Toilet Humor
41-8: Squid Ink
41-9: Mail Order Bride
41-10: Gift Exchange


Guess The Emoji Answers Level 42:
42-1: One Two Punch
42-2: Food Poison
42-3: Angel Hair
42-4: Watch Out
42-5: Reservoir Tracks
42-6: Office Drama
42-7: Animal Tracks
42-8: Guess Jeans
42-9: First Kiss
42-10: Venom


Guess The Emoji Answers Level 43:
43-1: Jamie Oliver
43-2: Tooth Fairy
43-3: Psychic
43-4: Green Thumb
43-5: Home Movie
43-6: Save The Earth
43-7: Toolbox
43-8: Crossbow
43-9: Spelling Bee
43-10: Evil Twins


Guess The Emoji Answers Level 44:
44-1: World Bank
44-2: Disney
44-3: Dunkin Donuts
44-4: Doorman
44-5: Drop Dead Gorgeous
44-6: Hot Tub
44-7: Cash Back
44-8: Warewolf
44-9: Game Boy
44-10: American Express


Guess The Emoji Answers Level 45:
45-1: Walkman
45-2: Car Alarm
45-3: Frostbite
45-4: Back To Square One
45-5: Converse
45-6: Struck By Lightning
45-7: Blood Drive
45-8: Steroid
45-9: Potato Head
45-10: Fallen Angel


Guess The Emoji Answers Level 46:
46-1: Girl Power
46-2: Cop Out
46-3: Solar System
46-4: Family Doctor
46-5: Tropic Thunder
46-6: Mailbox
46-7: Booger
46-8: Planet Of The Apes
46-9: Elephant Trunk
46-10: Abraham Lincoln


Guess The Emoji Answers Level 47:
47-1: Flashback
47-2: Before Midnight
47-3: Evolution
47-4: Fox Hole
47-5: Dinner Party
47-6: Recycle Bag
47-7: Scrambled Eggs
47-8: Octopussy
47-9: Eight Tracks
47-10: You Are Toast


Guess The Emoji Answers Level 48:
48-1: Fire Fighter
48-2: Bee Sting
48-3: Seven Up
48-4: Before Sunrise
48-5: African Elephant
48-6: Snow White
48-7: Mood Swing
48-8: Tsunami
48-9: Raging Bull
48-10: Chateau


Guess The Emoji Answers Level 49:
49-1: Diners Club
49-2: Diarrhea
49-3: Pixar
49-4: Carls Jr
49-5: Corn Flakes
49-6: Wine Spa
49-7: Blood Orange
49-8: Plug And Play
49-9: French Alps
49-10: Sick As A Dog


Guess The Emoji Answers Level 50:
50-1: Netflix
50-2: Spicy
50-3: Planet Hollywood
50-4: Black Hawk Down
50-5: King Kong
50-6: Dark Chocolate
50-7: Pie Chart
50-8: Boombox
50-9: February
50-10: Money Talks


Guess The Emoji Answers Level 51:
51-1: Thor
51-2: Game Over
51-3: Her
51-4: Catch A Wave
51-5: Discman
51-6: Pizza Delivery
51-7: Mtv
51-8: Armchair
51-9: Honey Bear
51-10: Color Wheel


Guess The Emoji Answers Level 52:
52-1: Ski Lift
52-2: Head Over Heels
52-3: Light Year
52-4: Sherlock Holmes
52-5: Asahi
52-6: Truffle
52-7: Bob The Builder
52-8: House Cat
52-9: Money Bag
52-10: Bikini Top


Guess The Emoji Answers Level 53:
53-1: Xbox One
53-2: Suicide
53-3: Busy Bee
53-4: Traffic Alert
53-5: Downward
53-6: Haymaker
53-7: Catcher
53-8: Seafood
53-9: Parma Ham
53-10: Keynote


Guess The Emoji Answers Level 54:
54-1: Bulldozer
54-2: Mermaid
54-3: Thunder Buddies
54-4: Killer Whale
54-5: Titanic
54-6: Hot Bath
54-7: Family Ties
54-8: Free Balling
54-9: Strongbow
54-10: Hashtag


Guess The Emoji Answers Level 55:
55-1: Fast As Cheetah
55-2: Driver License
55-3: Tower Of Babel
55-4: American Football
55-5: Vintage Wine
55-6: Iron Chef
55-7: Call For Help
55-8: Samsung Galaxy
55-9: Disc Jockey
55-10: Space Camp


Guess The Emoji Answers Level 56:
56-1: Radio Station
56-2: Sleep Walking
56-3: Matrix
56-4: Water Proof
56-5: Hugs And Kisses
56-6: Atomic Bomb
56-7: Keyring
56-8: Drug Money
56-9: Bell Bottom
56-10:


Guess The Emoji Answers Level 57:
57-1: Postal Service
57-2: Root Beer
57-3: Lightning fast
57-4: Centaur
57-5: Sleepy Head
57-6: Jackie Chan
57-7: Save The Date
57-8: First Love
57-9: Le Coq Sportif
57-10: Morning Coffee


Guess The Emoji Answers Level 58:
58-1: Newton
58-2: Hit And Run
58-3: Dead Sea Scroll
58-4: Deviled Eggs
58-5: Star Trek
58-6: Kopi Luwak
58-7: Moses
58-8: Thirsty
58-9: Lick
58-10: Latte


Guess The Emoji Answers Level 59:
59-1: Chocholate Ice Cream
59-1: Wedding
59-2: Bus Stop
59-3: Fountain Of Youth
59-4: Miss America
59-5: Baseball Cap
59-6: Predators
59-7: Phone Book
59-8: Lock Screen
59-9: Black Mamba


Guess The Emoji Answers Level 60:
60-1: See No Evil
60-2: Antarctic
60-3: Ski Pants
60-4: Outlook
60-5: ATM Card
60-6: Rockstar
60-7: Red Shoe Diary
60-8: Paintball
60-9: White Wine
60-10: Arm Wrestle

30 DAYS RAMADHAN HIJAB CHALLENGE


Korang pernah dengar tak tentang laman web kat atas ni? Haa.. jom kita mengajak kawan2 berhijab.. selain menghormati bulan Ramadhan yang bakal tiba ni.. hemm.. teman baru hari ni tahu ada laman web ni, saja buka tengok.. hemm.. memang laman web ni menarik perhatian teman untuk stay lebih lama disitu, teman baca setiap isi kandungan disitu.. 

Disini serba sedikit tentang laman web tersebut yang teman baca, mari kita baca sama2 apakah tujuan sebenar laman web ini dilancarkan.. 
Hari Hijab Sedunia atau World Hijab Day Kempen Hari Hijab Sedunia atau World Hijab Day ini ialah hasil ilham wanita New York bernama Nazma Khan yang berhijrah dari Bangladesh ke New York sejak berusia 11 tahun.“Membesar di kota New York, saya berdepan pengalaman yang sukar ekoran memakai hijab.“Di sekolah menengah, saya (digelar) Batman atau Ninja,” katanya.
Bercerita tentang pengalamannya selepas kejadian 11 September, Nazma akui pernah dipanggil Osama bin Laden atau pengganas.
“Apabila saya masuk kolej selepas kejadian 11 September, mereka panggil saya Osama bin Laden atau pengganas. Ia menyakitkan.
“Akhirnya, saya berpendapat satu-satunya jalan untuk mengakhiri diskriminasi ini adalah dengan mengajak wanita lain untuk merasai pengalaman berhijab.
Tidak menyangka ideanya itu mendapat sokongan dari seluruh dunia, Nazma dihubungi oleh rakyat dari pelbagai negara termasuk UK, Australia, Perancis dan Jerman.Dilancarkan berikutan kes Diskriminasi yang sering berlaku terhadap golongan yang berhijab.. “Akhirnya, saya berpendapat satu-satunya jalan untuk mengakhiri diskriminasi ini adalah dengan mengajak wanita lain untuk merasai pengalaman berhijab.
Tidak menyangka ideanya itu mendapat sokongan dari seluruh dunia, Nazma dihubungi oleh rakyat dari pelbagai negara termasuk UK, Australia, Perancis dan Jerman.PEMAKAIAN hijab atau tudung mula mendapat perhatian seluruh dunia tanpa mengira agama dan bangsa apabila satu kempen memakai hijab dianjurkan di seluruh dunia buat kali kedua.
Kempen ini memberi ruang kepada wanita bukan Islam untuk mencuba memakai tudung seperti wanita Islam selain mencipta kesedaran terhadap masyarakat seluruh dunia.
Ilmuan Islam dari Zimbabwe, Mufti Ismail Menk melihat kempen itu mampu memberikan kesedaran yang diperlukan dalam masyarakat demokratik tentang asas hak dan mendidik masyarakat tentang asal serta sebab berhijab ekoran beberapa negara telah mengharamkan pemakaian hijab.
Fuhh.. begitu banyak pengalaman2 mereka2 yang dulunya free hair kini telah berhijab.. banyak perkongsian cerita tentang bagaimana mereka mula berhijab.. apakah perubahan yang baik berlaku selepas mereka berhijab? apakah dugaan2 yang mereka hadapi apabila mereka memilih untuk berhijab, banyak cacian dah ejekan apabila mereka mula berhijab.. ada juga sokongan dari orang luar yang memberi galakan kepada mereka untuk terus bertahan dengan ujian dan dugaan kerana penghijrahan mereka itu satu langkah yang murni.. 

Haa.. terdapat jugak kisah artis kita yang berhijab dalam website tu tau.. antaranya ialah Mizz Nina dan berberapa yang lain.. Kagum teman dengan penghijrahan mereka dan keberanian mereka menempuh dugaan sesudah berhijrah/berniqab/berhijab..

buat yang rajin membaca tu, meh singgah website dan Facebook yang tertera dibawah ni.. maybe bagi yang belum terbuka hati untuk berhijab akan dapat sesuatu dari sini mana la kita tahu kan.. just ikhlaskan hati baca dulu.. selepas itu tepuk dada tanya selera.. tiada PAKSAAN untuk melakukannya dan tiada GALAKAN untuk TIDAK melakukannya......... u know the meaning right? (^__^)

Jom jenguk Facebook World Hijab Day

Nak baca lagi pasal ni??--->KLIK SINI

Solekan Bagi Kulit Kering

Mempunyai kulit kering membuatkan wanita tidak yakin untuk berdepan dengan seseorang. Kadang-kala golongan yang memiliki kuit wajah kering akan sibuk mencari produk yang mampu melembapkan wajah mereka, sehingga sanggup menghabiskan duit untuk mendapatkan kulit yang sihat.

Punca utama yang menyebabkan kulit wajah menjadi kering adalah sering terdedah dengan cahaya matahari dan kurang pengambilan air putih. Ada juga diantara kita yang mengamalkan cara pemakanan yang salah, dan sekali gus mengurangkan vitamin E yang menyebabkan kulit wajah kering. Ini juga mengakibatkan sesetengah wanita jadi takut untuk terus menggunakan alat solek.

mari kita berkongsikan beberapa panduan untuk mengatasi masalah yang dihadapi ketika bersolek.

Pastikan cara bersolek dengan cara yang lebih berhati-hati. Elakkan membersihkan wajah tanpa menanggalkan solekan terlebih dahulu. 

Gunakan tisu penanggal kotoran mahupun pembersih khas untuk membuang solekan yang ada.Kemudian, cucikan wajah dengan menggunakan pembersih muka.

Bersihkan solekan mata dengan teliti. Jika tidak ia boleh mengakibatkan masalah lingkaran gelap bawah mata.

Pilih skrub tanpa biji. Menggunakan skrub berbiji akan menggalakkan pengelupasan dan merangsang rasa sakit.

Pilih produk yang melindungi kulit daripada sinar UVB dan UVA.

Gunakan pelembap setiap malam dan serum dua kali seminggu.

Sebaik-baiknya, ambillah suplemen yang sesuai untuk mengatasi masalah ini. 

PAGE RANK TU APA? MACAM MANA NAK CHECK PAGERANK WEBSITE/BLOG KITA?

Jom Kenal Maksud PageRank (PR)
ho2.. teman tak berapa reti bab PR ni, PR teman pun baru 1/10.. sikit bebeno kann... sebab tu teman saja nak godek2 apa maksud PR tu dan bagaimana PR yang tinggi memberi kelebihan kepada kita, tapi rasanya ramai dah tahu kot formula rahsia yang digunakan oleh Google untuk menentukan kedudukan laman web berdasarkan carian yang kita buat di laman mereka. Salah satu daripada formula tersebut adalah PageRank (PR).

Jom baca info pasal Pagerank ni lagi jom.. teman pun baru tahu.. heeee... (info from Google dan sumber lain)

PageRank (PR).
Secara ringkasnya PageRank ini diberikan sendiri oleh pihak Google dan mereka menggunakannya sebagai salah satu ‘signal’ penting dalam proses ‘saringan’ selepas laman web berjaya diindeks oleh robot mereka.

Daripada julat 0 hingga 10, laman web yang mempunyai autoriti yang tinggi dan relevan akan mempunyai PR yang lebih tinggi. Sebagai contoh, Facebook mempunyai PR9, YouTube – PR9 dan Twitter – PR10.

Kepentingan PageRank Kepada Laman Web & Blog

Antara kelebihan jika laman web dan blog kita mempunyai PR yang tinggi adalah, Google akan menghantar robot mereka dengan lebih kerap untuk mengindeks kandungan di laman web dan blog kita.Ini penting dan sangat bermanfaat bagi laman web dan blog seperti portal berita kerana maklumat terkini berita boleh diindeks dengan lebih pantas di Google. Jika laman web seperti ini lambat menerima lawatan robot Google, berita hari ini akan mula ‘masuk’ di Google pada hari esok atau lusa – bukan selepas 1-2 jam artikel berita ditulis dan diterbitkan.

Kelebihan lain mempunyai PR yang tinggi adalah, Google akan memberi penekanan kepada laman web dan blog kita jika seseorang pengguna membuat carian. Laman web dan blog kita berpotensi berada di kedudukan lebih tinggi jika kita mempunyai PR yang baik berbanding laman web dan blog yang tidak mempunyai PR.

Bagaimana Untuk Menyemak PageRank Laman Web & Blog?

Mungkin ada yang tertanya-tanya bagaimana caranya untuk menyemak dan melihat PR laman web dan blog kita kan?

Antara laman web yang boleh kita gunakan untuk melihat PR laman web dan blog kita adalah PR Checker. Masukkan URL laman web atau blog kita di kotak yang disediakan dan tekan butang ‘Check PR‘.

Jika mereka perlukan pengesahan seperti captcha (nombor dan tulisan secara rawak), taip sahaja semula apa yang kita nampak. Keputusan PageRank bagi laman web dan blog kita akan dipaparkan sejurus selepas kita masukkan captcha tersebut.

Kesimpulannya, PageRank merupakan salah satu daripada formula yang digunakan oleh Google sahaja. Jika laman web atau blog kita tidak mempunyai PR, kita tidak perlu risau. Masih terdapat 199 lagi formula lain yang boleh kita gunakan untuk mendominasi Google!
Jom Check Pagerank (PR) website/blog korang cepat.. =)
Check Page Rank of your Web site pages instantly:
This page rank checking tool is powered by PRChecker.info service

18 Mei 2014

RESEPI NASI BERIANI PAKISTAN

Nasi Beriani Pakistan 

Oleh; Dapurmamasya 



Bahan utk lauk
1/2 kg daging - potong kecil/ 12-14 ketul ayam 
5 biji bawang merah- kisar 
3 ulas bawang putih - kisar 
1 inci halia - kisar 
rempah menumis; bunga lawang, kulit kayu manis,bunga cengkih dan buah pelaga. 
2 st serbuk jintan manis 
2 st serbuk jintan putih 
2 sm serbuk ketumbar 
2 sm pes beriani - mama ganti 3 sb rempah beriani + air secukupnya 
karot & kcg pea/ 1 cwn mix vegie 
1/4 cwn susu segar 
3 sm minyak sapi + minyak masak (dlm 2sm) 
garam secukupnya. 



Bahan utk nasi
3 cawan beras basmati 
3 cawan air 
1/4 cwn yogurt 
1/2 cwn susu segar 
4 biji bawang merah- kisar 
2 ulas bawang putih - kisar 
1/2 inci halia - kisar 
rempah menumis; bunga lawang, kulit kayu manis,bunga cengkih dan buah pelaga. 
3 sm minyak sapi + minyak masak (dlm 2sm) 
garam secukupnya. 
warna kuning telur (campur sikit air ) - mama tambah 



Cara masak lauk 
1.Panaskan minyak.Tumis bahan kisar dan rempah tumisan, serbuk jintan & ketumbar sampai terbit minyak 
2.masukkan daging dg sikit air dan masak hingga empuk. - utk step ni mama ubah, masukkan dulu rempah beriani yg telah dicampurkan air itu , tumis seketika barulah dimasukkan ayam dan air secukupnya 
3. masukkan pes beriani dan susu . rasakan garam 
4.akhir sekali masukkan karot & kcg pea/mix vegie , masak dg api sederhana beberapa minit hingga kuah pekat. 



Cara masak Nasi 
1.Panaskan minyak.Tumis bahan kisar dan rempah tumisan sampai wangi. 
2.masukkan air dan susu. biarkan mendidih. masukkan beras, yogurt dan garam. 
3. bila nasi dah separuh masak, masukkan 1/2 drpd lauk termasuk kuahnya yg telah masak. 
4. tutup periuk, perlahankan api.biarkan seketika kemudian letakkan pewarna di beberapa bgh nasi. 
5. biarkan nasi masak betul (seeloknya tutup periuk dg aluminium foil yg lebar, barulah tutup dg tudung periuk).Bila Nasi dah masak karehkan/kacau sikit2 dg garpu agar bercampur warna. 
6. hidangkan nasi dg lebihan baki lauk tadi. 

nak try masak niii.. nyum2.. heee...

16 Mei 2014

TUTORIAL DISABLE RIGHT CLICK WITH ALERT OR WITHOUT ALERT

Tutorial: Disable right click without alert

Nak try buat ni nanti.. heeeeee.. ni saja letak dalam entri ni, takut terlupa lak.. tQ buat tuanpunya Tutorial nih sebab buat Tutor ni, memang dah lama cari pun, jom singgah blog blogger ni-->Ainadyra.blogspot.com

1. Dashboard > Design > Add Gadget > HTML/JAVASCRIPT

2. Copy code di bawah :-

<script language=JavaScript>
<!--
//Disable right click script III- By Renigade (renigade@mediaone.net)
//For full source code, visit http://www.dauspozi.com
var message="";
///////////////////////////////////
function clickIE() {if (document.all) {(message);return false;}}
function clickNS(e) {if
(document.layers||(document.getElementById&&!document.all)) {
if (e.which==2||e.which==3) {(message);return false;}}}
if (document.layers)
{document.captureEvents(Event.MOUSEDOWN);document.onmousedown=clickNS;}
else{document.onmouseup=clickNS;document.oncontextmenu=clickIE;}
document.oncontextmenu=new Function("return false")
// -->
</script>
3. Pastekan kat HTML/JAVASCRIPT tu.

4. Save !
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Tutorial: Disable right click with alert

Untuk korang yang nak bagi keluar perkataan macam kotak bawah ni, leh try yang ni..
teman rasa nak buat camni gak lah.. heee...
CARA :

1. Dashboard > Design > Add Gadget > HTML/JAVASCRIPT

2. CTRL C utk copy code di bwh nihh:-

<script>var message="Don't copying me, copycat !";///////////////////////////////////function clickIE4(){if (event.button==2){alert(message);return false;}}function clickNS4(e){if (document.layers||document.getElementById&&!document.all){if (e.which==2||e.which==3){alert(message);return false;}}}if (document.layers){document.captureEvents(Event.MOUSEDOWN);document.onmousedown=clickNS4;}else if (document.all&&!document.getElementById){document.onmousedown=clickIE4;}document.oncontextmenu=new Function("alert(message);return false")</script>

2. kemudian paste kan .

3. tukar tulisan merah tu dgn perkataan korg sendiri . save 

Tutorial by -->Ainadyra.blogspot.com

CONTEST SENANG BY EMBUN BEAUTY HOUSE!




IKLAN BERBAYAR
Contest dari Embun Beauty House, Jom Join! mana tau rezeki korang.. baca bawah ni yea!
Hai.. Asssalammualaikum.. hari ni 9 MEI 2014 (JUMAAT), admin nak buat Giveaway lagi lah.. he2.. ada sape2 nak join tak? Hadiahnya ialah Wide Shawl Pasley untuk 3X pemenang.. dan Stokin Baby untuk 2X Pemenang.. Jumlahnya 5 hadiah yea.. haaa.. ada sape nak join? kalau nak sila buat perkara WAJIB dibawah :
-->LIKE FANPAGE INI-->Embun Beauty House
-->LIKE dan SHARE gambar ini-->http://goo.gl/pZU6Z8
-->Komen "delicious"
Pemenang akan dipilih secara random.org... pemilihan pemenang akan diberitahu kelak.. Good luck yea semua.. Pastikan komen delicious tu dekat gambo (link atas ni ye)

PEMENANG GIVEAWAY 2ND YEAR WED. ANNIVERSARY MYLUV & ME by Tengkubutang

= PENGUMUMAN PEMENANG =

GIVEAWAY 2ND YEAR WED. ANNIVERSARY 

MYLUV & ME

Opsssssssssssss!! nanti dulu!! sebelum tu nak pesan sikit.. heeee.. 
Bagi yang menang tu, hope sudi2kanlah buat entri penghargaan buat blogger yang sponsor hadiah yang korang menangi tu yea.. tak rugi pun, kalau nama blog sponsor tercatat dalam entri korang pun lagi ok sebab membantu juga carian enjin Google untuk beri trafik ke blog korang..

aishh.. tak reti teman nak terangkan.. maksud teman.. kalau pelawat nak cari blog sponsor, diorang taip url blog sponsor kat search enjin Google tu, tapi alih2 keluar blog korang lak sebab dalam entri korang terdapat nama blog sponsor yang pelawat tadi cari.. ha2.. kan dah dapat traffic gak tu kalau org tu terniat nak singgah blog kome.. aishh.. tak reti lah nak citer.. paham2 sendiri jelah yea! Apa2 pun, jom kita tengok siapa yang bertuah memenangi hadiah2 Giveaway teman dan sponsor2 ni yea..
Siapakah yang bertuah itu?? 
Jom kita tengokkkk!! Tahniah yea!
Pemenang No : 59 dan 66
TUNTUT HADIAH DARI ----> : Nur Arina / Arina camaro
Hadiah --> wide shawl utk 2 pemenang
             Fanpage Sponsor--> https://www.facebook.com/ArinaCamaroShawl?ref=hl

Pemenang No : 28
 TUNTUT HADIAH DARI ----> Asha Alya/Sweety Cool
Hadiah --> sticker keyboard 1x pemenang

Pemenang No : 71
 TUNTUT HADIAH DARI ----> Hazirah Shah
Hadiah -->  nrg herbalife x1
Blog Sponsor--> www.iuzira.com
Pemenang No : 39
 TUNTUT HADIAH DARI ----> Lilly Lolly
Hadiah -->  1pcs gelang handmade utk 1 pemenang

(gambar contoh)
Pemenang No : 13 dan 72
 TUNTUT HADIAH DARI ----> Mazatul Azura Muhamad
Hadiah --> tudung bawal 2 pcs untuk 2 pemenang

Pemenang No : 10
TUNTUT HADIAH DARI ----> Nasrina Amarudin
Hadiah --> Shawl untuk 1 pemenang
Instagram Sponsor--> IG nuraisy_shoppe
Pemenang No : 2 dan 8
 TUNTUT HADIAH DARI ---->  Nur Farahain
Hadiah --> fridge magnet untuk 2 pemenang
               FB Sponsor-->https://www.facebook.com/ain8291
Pemenang No : 4 dan 55
TUNTUT HADIAH DARI ----> Nurul Faiz Drifter
Hadiah --> Fridge magnet x 2 pemenang
             Instagram Sponsor-->http://instagram.com/faqihhakim
Pemenang No : 6 dan 45
 TUNTUT HADIAH DARI ----> Raden Galoh Cendera Kirana
Hadiah --> 2pack Pore Strip for 2 winners
             Fanpage Sponsor-->https://www.facebook.com/SyahoneyKittyShoppe

Pemenang No : 12
 TUNTUT HADIAH DARI ---->Syiera Shiera/Syiera Mat Saman
Hadiah --> buku "mudahnya menjemput rezeki" x 1 pemenang
         Instagram Sponsor-->instagram.com/syieraa_shieraa

Pemenang No : 36 dan 61
TUNTUT HADIAH DARI ---->Wir Aida
Hadiah -->set sarung bantal kusyen n sarung kotak tisu untuk 2 pemenang
            Fanpage Sponsor-->https://www.facebook.com/PermataHatiBuahCinta?ref=hl

Pemenang No : 60 
 TUNTUT HADIAH DARI ---->Yana Aina/Yana Nazlyzan
Hadiah -->Lolipop keychain & Brooch utk seorang pemenang
            Fanpage Sponsor-->https://www.facebook.com/NazlyizanCreation   

Pemenang No : 43 dan 64
 TUNTUT HADIAH DARI ---->Nasrina Amarudin
Hadiah -->Ephyra 2 Peket untuk  x 2 pemenang 
Instagram Sponsor--> IG nuraisy_shoppe
Pemenang No : 47
TUNTUT HADIAH DARI ----> Cik Eymasu
Hadiah --> kain felt untuk seorang pemenang
Blog Sponsor-->Eymasu Craft
            
Pemenang No : 44 dan 16
TUNTUT HADIAH DARI ----> Sheila Salim
Hadiah -->topup rm10 x 2 pemenang

Pemenang No : 57
TUNTUT HADIAH DARI ----> Cik Eymasu
Hadiah --> Starter kit felt untuk seorang pemenang
Blog Sponsor-->Eymasu Craft

Pemenang No : 63 dan 68
TUNTUT HADIAH DARI ----> Cik Amal
Hadiah -->Topup RM5 X 2 pemenang
Blog Sponsor--> http://www.cikamal.com
    Instagram Sponsor--> http://instagram.com/cik_amal1992
Pemenang No : 19 dan 32
TUNTUT HADIAH DARI ---->Noorhasniza Khalid/Mamaniza.com
Hadiah -->Jam Dinding untuk 2 pemenang
Blog Sponsor-->http://www.mamaniza.com/
Pemenang No : 53 dan 48
TUNTUT HADIAH DARI ---->Keyme Keymoo
Hadiah --> RM5 X 2 pemenang
Pemenang No : 1
TUNTUT HADIAH DARI ----> Ct Aman
Hadiah -->Cash RM30 untuk seorang pemenang
Pemenang No : 33
TUNTUT HADIAH DARI ----> Syamimi Saad
Hadiah --> RM5 X 1 pemenang
Pemenang No : 34
TUNTUT HADIAH DARI ---->Afiqah Nu'aimi
Hadiah -->1 mask, 1 eye mask untuk seorang pemenang
              Fanpage Sponsor-->https://www.facebook.com/pages/Blog-Aimifiqa/206780626031654
Pemenang No : 31, 67, 62
TUNTUT HADIAH DARI ----> Yana Afi
Hadiah -->RM10 x 3 pemenang
             Fanpage Sponsor-->https://www.facebook.com/yanapinkblossom
Pemenang No : 35, 30, 70
TUNTUT HADIAH DARI ---->Jaslina Murni
Hadiah -->Topup rm5 X 3 pemenang
(gambar contoh)
Pemenang No : 15 dan 51
TUNTUT HADIAH DARI ----> Embun Beauty House
Hadiah --> Tudung Bawal Paesly untuk 2 pemenang
Pemenang No : 20
TUNTUT HADIAH DARI ---->Ainllah Abdullah
Hadiah --> eBook bertajuk '"Cara Buat Website Sendiri'
Blog Sponsor--> www.aehllah.blogspot.com

Pemenang No : 27 dan 18
TUNTUT HADIAH DARI ----> Linda Lyn
Hadiah --> Topup RM5 x 2
Blog Sponsor--> lindalyn2012.blogspot.com/

Dan......
Pemenang bagi Hadiah dari teman... 
Hadiah Misteri dari teman.. Gelang/Bangle AVON untuk pemenang bertuah..
Hadiah --> Gelang/Bangle Avon

Buat yang menang tu teman ucapkan tahniah.. tapi bagi yang tak menang tu, jangan kecik hati or merajuk hati yea.. teman dah seadil2nya pilih pemenang menggunakan Random.Org tu.. takde tipu2 or pilih kasih yea.. semua ni bergantung pada rezeki yang beno nya.. hee.. apa2 pun try lagi yea.. mana tahu akan datang rezeki korang lak.. haaaa.. Aminnn.. 

Nak ucap tQ jugak buat para SPONSOR yang sudi sponsor hadiah untuk GA teman ni, maaf sangat2 sebab tak dapat penyertaan yang ramei (75 orang sahaja).. maybe terlebih sangat kot syaratnya.. lepas ni akan had kan spomsor mungkin.

ok, kepada yang menang HADIAH BARANGAN sila TUNTUT HADIAH DARI ----> sponsor yang korang menang hadiah tu yea dengan menyatakan :
Hai.. Assalammualaikum, saya adalah salah seorang pemenang GIVEAWAY 2ND YEAR WED. ANNIVERSARY MYLUV & ME by Tengkubutang, dan saya menang hadiah yang di sponsor oleh awak.. disini saya sertakan Butir2 maklumat untuk urusan Hadiah.. terima kasih.. =)
Nama : 

Alamat :

No.Tel :

Hadiah yang dimenangi :

Pemenang ke : 

Entri Pengumuman Pemenang GA :

Entri Penyertaan :

Kepada yang menang HADIAH TOPUP sila TUNTUT HADIAH DARI ----> sponsor yang korang menang hadiah tu yea dengan menyatakan :
Hai.. Assalammualaikum, saya adalah salah seorang pemenang GIVEAWAY 2ND YEAR WED. ANNIVERSARY MYLUV & ME by Tengkubutang, dan saya menang hadiah yang di sponsor oleh awak.. disini saya sertakan Butir2 maklumat untuk urusan Hadiah.. terima kasih.. =)
Nama : 

No. henfon :

Plan : MAXIS/CELCOM/DIGI/

Hadiah yang dimenangi :

Pemenang ke : 
Entri Pengumuman Pemenang GA :
Entri Penyertaan :


Kepada yang menang EBOOK sila TUNTUT HADIAH DARI ----> sponsor yang korang menang hadiah tu yea dengan menyatakan :
Hai.. Assalammualaikum, saya adalah salah seorang pemenang GIVEAWAY 2ND YEAR WED. ANNIVERSARY MYLUV & ME by Tengkubutang, dan saya menang hadiah yang di sponsor oleh awak.. disini saya sertakan Butir2 maklumat untuk urusan Hadiah.. terima kasih.. =)
Nama : 
Email Address :

Hadiah yang dimenangi :

Pemenang ke : 

Entri Pengumuman Pemenang GA :

Entri Penyertaan :

PARA PEMENANG DIBERI TEMPOH SEHINGGA JUMAAT DEPAN (16/5/2014) UNTUK TUNTUT HADIAH DARI PARA SPONSOR.. KALAU LAMBAT TUNTUT, TERPULANG KEPADA BUDI BICARA SPONSOR ITU SENDIRI.. PANDAI2LAH KAUTIM YEA.. HEEE..

Opsss!!! Nak pesan sekali lagi ni.. Jangan lupa yea.. buat entri penghargaan buat Sponsor hadiah yang korang menang tu.. teman dah sediakan link2 diorang kat atas ni.. just copy aje n paste dekat entri.. 

nuffy2

adseng

Innity Mobile

GA New