Nuff

16 Mei 2014

TUTORIAL DISABLE RIGHT CLICK WITH ALERT OR WITHOUT ALERT

Tutorial: Disable right click without alert

Nak try buat ni nanti.. heeeeee.. ni saja letak dalam entri ni, takut terlupa lak.. tQ buat tuanpunya Tutorial nih sebab buat Tutor ni, memang dah lama cari pun, jom singgah blog blogger ni-->Ainadyra.blogspot.com

1. Dashboard > Design > Add Gadget > HTML/JAVASCRIPT

2. Copy code di bawah :-

<script language=JavaScript>
<!--
//Disable right click script III- By Renigade (renigade@mediaone.net)
//For full source code, visit http://www.dauspozi.com
var message="";
///////////////////////////////////
function clickIE() {if (document.all) {(message);return false;}}
function clickNS(e) {if
(document.layers||(document.getElementById&&!document.all)) {
if (e.which==2||e.which==3) {(message);return false;}}}
if (document.layers)
{document.captureEvents(Event.MOUSEDOWN);document.onmousedown=clickNS;}
else{document.onmouseup=clickNS;document.oncontextmenu=clickIE;}
document.oncontextmenu=new Function("return false")
// -->
</script>
3. Pastekan kat HTML/JAVASCRIPT tu.

4. Save !
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Tutorial: Disable right click with alert

Untuk korang yang nak bagi keluar perkataan macam kotak bawah ni, leh try yang ni..
teman rasa nak buat camni gak lah.. heee...
CARA :

1. Dashboard > Design > Add Gadget > HTML/JAVASCRIPT

2. CTRL C utk copy code di bwh nihh:-

<script>var message="Don't copying me, copycat !";///////////////////////////////////function clickIE4(){if (event.button==2){alert(message);return false;}}function clickNS4(e){if (document.layers||document.getElementById&&!document.all){if (e.which==2||e.which==3){alert(message);return false;}}}if (document.layers){document.captureEvents(Event.MOUSEDOWN);document.onmousedown=clickNS4;}else if (document.all&&!document.getElementById){document.onmousedown=clickIE4;}document.oncontextmenu=new Function("alert(message);return false")</script>

2. kemudian paste kan .

3. tukar tulisan merah tu dgn perkataan korg sendiri . save 

Tutorial by -->Ainadyra.blogspot.com

Related Posts

4 ulasan:

  1. saya pernah guna right click ni ... ada blogger yg perli ... heh heh

    BalasPadam
  2. saya pernah guna right click ni ... ada blogger yg perli ... heh heh

    BalasPadam
  3. klu blog ade tutorial memang tak leh la letak..ye dak?

    BalasPadam
  4. Assalamu'alaikum.

    Menarik juga tutorial, selesai cuba dan menjadi. Tetapi yang kedua macam tidak menjadi

    BalasPadam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

GA New

Innity Mobile

nuffy2

BV2019 - 2