Nuff

23 Februari 2016

Segmen Bloglist Azhafizah.com Mar & Apr 2016

Hai.. hari ni teman nak join Segmen lah.. daripada dulu asyik terlepas segmen atau Giveaway anjuran Blogger Fiza ni.. So, hari ni saja nak join.. memeriahkan lagi segmen Fiza.. Jom Join!

Tak lama nak masuk bulan March, makanya senarai bloglist untuk January & February akan bertukar bila masuk bulan March. So nak cari bloglist baru untuk March dan April. Jemput sertai Segmen Bloglist Azhafizah.com Mar & Apr 2016

Klik banner untuk sertai  Segmen Bloglist Azhafizah.com Mar & Apr 2016
Segmen simple sangat. Cuma perlu buat entry dan copy & paste je. Pemilihan 10 blog melalui random.org.

TAMAT : 28 FEBRUARY 2016

Langkah Penyertaan Segmen
1. Buat entry bertajuk : Segmen Bloglist Azhafizah.com Mar & Apr 2016
2. Copy & paste coding dalam kotak bawah ni di ruangan HTML entry
3. Publish dan tinggalkan link entry dalam kotak komen di entry asal Segmen Bloglist Azhafizah.com Mar & Apr 2016

Terima kasih atas sokongan semua ^__^


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page



22 Februari 2016

FOBIA BLOG TENGKUBUTANG KENA REMOVE!

FOBIA BLOG TENGKUBUTANG KENA REMOVE! |

Hai.. Assalammualaikum dan selamat pagi semua.. hari ni teman cuba gak cari masa untuk taip entri ni.. kalau biar lama-lama kang terlupa pulak kan.. So, teman cepat-cepat menaip..dan teman ada masa satu jam je untuk teman dok depan komputer ni... huhuhu.. Ok lah, bagi korang yang dah tahu pasal blog teman kena remove ni, dok diam-diam dulu ye.. hee.. dan untuk yang belum tahu tu.. meh tema cerita alkisahnya bagaimana boleh terjadinya kes yang sampai hari ni buat teman fobia wehh..

Pada jam 9.30 malam bertarikh 18/2/2016 (Khamis) teman try buka blog teman, tapi pelik kena sign in balik, lepas tu ada nak kena isi apa entah.. tak pernah jadi macam tu pun sebelum ni.. sekali bila buka blog, ternampak ayat  Blog Has been Removed..  Rasa nak menangis bila nampak notis tu.. 

Ya Allah.. teman memang terkejut sangat masa tu.. Macam tak percaya blog teman boleh kena remove.. terus citer kat hubby pasal ni... hubby pun faham macam mana sayangnya teman kat blog ni.. Hubby cuba bantu tapi masih tak berhasil.. tetapi nak ucap Terima Kasih juga kepada hubby teman sebab sudi beri ruang pada teman semasa saat mendebarkan tu (cewah). 

Yang mana, dengan ikhlasnya dia beri ruang untuk teman gunakan komputernya untuk teman selesaikan masalah teman.. Hubby teman memang tau teman sayangkan blog teman ni.. Sebab tu dia pun nak masalah teman ni cepat selesai.. Komputer pun ada satu je yang ok, So, malam tu dia stop dulu kerja design dia, dan bagi laluan kat teman guna komputer.. Tq cyg kerana memahami.. Alhamdulillah..

Bila dah buntu sangat, teman pun post dekat wall tentang masalah teman ni.. memang ramai yang bertanya, dan ada yang terkejut.. ada juga yang bagi support, ada juga yang bagi cara atau link tutorial untuk selesaikan masalah ini.. teman pun cuba semua cara yang rakan-rakan cadangkan.. Alhamdulillah.. dengan tak disangka pihak Blogger Help email seperti dibawah ni.. 

Hello, We have received your appeal regarding your blog http://tengkubutang.blogspot.com/. Upon further review we have determined that your blog was mistakenly marked as a TOS violator by our automated system and, as such, we have reinstated your blog. We apologize for any inconvenience this may have caused in the meantime and thank you for your patience as we completed our review process. Thank you for understanding. Sincerely, The Blogger Team

dan pada Pada jam 12.30 pm, Jumaat (19/2/2016).. blog berjaya dikembalikan dan boleh digunakan seperti biasa.. syukur Alhamdulillah.. sangat-sangat gembira masa tu.. dapat juga balik Blog kesayangan teman ni.. blog yang terhasil sempena nama Butang (kucen pertama teman).. Alhamdulillah..

Haa.. keesokannya, teman cepat-cepat beli domain , dah taknak tunggu-tunggu.. sebelum ni memang ada niat nak buat pun tapi asik tangguh-tangguh kan.. haa.. tetiba dah kena macam ni baru nak terhegeh-hegeh buat.. haa.. korang jangan jadi macam teman yea.. jenuhhhh.. 

Beli Domain : 19/2/2016 (Jumaat) Jam 9.30 lebih kurang la.. 
(masa ni dah Register cuma belum point kan domain ke hosting/blog je kata bro Hisyam)

Blog dah bertukar dari Blogspot ke Dot Com :
20/2/2016 (Sabtu), Jam 5.00 pm 

Disebabkan teman ni pelupa.. so, teman tepek gak kat sini Tarikh RENEW DOMAIN ni.. iaitu pada sebelum 18/02/2017 . haa.. bagi Blogger yang nak daftar domain semuarah RM35 setahun? boleh je DAFTAR SINI 


DAFTAR DOMAIN SEMURAH RM35  (SETAHUN)
(buka website INI dan Sign Up/Daftar)
 then contact the person in Charge -->HISYAM NASIR
Beliau akan uruskan semuanya untuk korang..


Kalau tak pandai setup, mintak beliau setup kan domain tu ke blog korang ye.. masa untuk daftar kejap je, masa untuk setup domain ke blog (point domain ke hosting(blog korang) ambil masa 1-3 hari.. sebab kena ikut Turn / Q .. 

Kalau korang takde apa urgent boleh je menunggu.. haha.. teman hari tu sebab dah pernah kena remove sekali dengan Google sebab tu cuak dan fobia.. risau dan mood tak OK selagi tak settle lagi hal domain ni.. 

Teman pun bukan ada banyak masa FREE, dan sangat-sangat sibuk.. Risau kang time teman tengah ada koje dan tak boleh pegang henfon, time tu dia pm teman, tak ke susah dia menunggu reply..

So.. Im Sorry from my side ye Encik Hisyam Nasir .. Teman dah baca review dari Blogger lain.. Semua komen yang baik-baik tentang encik Hisyam ni.. So.. dont worry.. Encik Hisyam will give u a best help in teh future .. Haha.. Maybe teman yang takleh control emosi hari tu.. sampai tak boleh tunggu sehari.. hahaha.. tak boleh woooo.. bila-bila masa kot google buat hal balik.. di remove nya blog teman untuk kali kedua.. pingsaaann nak dapat balik.. hahaha.. Apa-apa pun.. tepuk dada korang, tanya selera korang sendiri yea.. terpulang nak buat ke tak.. teman just ceritakan pengalaman je.. 

Jangan tak percaya.. blog kita boleh kena delete even takde salah apa sekalipun.. boleh google, ramai lagi Blogger yang blog nya tak melanggar syarat tapi still kena remove.. semua semata-mata kerana kesilapan sistem.. yea.. sistem yang kadang-kadang boleh jadi tak betul.. So, teman dah bertukar.. korang bila lagi?? hehehe.. jom Daftar SINI .. nanti teman share lagi satu Company yang bagus juga reviewnya dari blogger2 lain .. tapi bayaran mahal sedikit.. cuma ada yang kata servis pun setanding dengan bayaran.. Tapi kalau nak budget.. yang RM35 ni pun dah ok sebenarnya.. hehehe.. bersyukur lah dah tak guna blogspot.. itu aje nak cakap.. K byeee..

Nak senaraikan nama2.. ramai sangat.. Antaranya Shida Radzuan , Pencetus Impian Terakhir , So, teman tujukan ayat ni untuk semua yang terlibat.. terima kasih sangat-sangat yea.. Alhamdulillah.. syukur ada korang.. Tapi kalau nak tau sape yang ada time teman problem ritu.. boleh baca koemn-komen mereka di sini..


Walau apa-apa pun... ucapan ini ditujukan buat korang semua..
"Terima kasih teman ucapkan kepada rakan-rakan blogger yang banyak membantu tempoh hari.. Teman terharu sangat dan sangat berterima kasih kepada semua"

Tq jugak buat Bro Framestone sebab sudi menyelitkan kisah teman ni di BlogRetis beliau.. hehe.. 




Baca juga kisah Blogger lain di sini ---> http://www.blogretis.com/


--------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page



21 Februari 2016

BLOG TENGKUBUTANG DAH BERPINDAH KE DOT COM |

BLOG TENGKUBUTANG DAH BERPINDAH KE DOT COM |
Salam.. nak gitau semua rakan-rakan Blogger, teman dah beli domain untuk blog Tengkubutang ni.. so, sekarang bukan Blogspot lagi.. sekarang dah pakai www.dot.com .. link url blog Tengkubutang yang baru ialah www.tengkubutang.com  dah sekarang ni..

Alhamdulillah.. lega rasa bila dah ada domain ni.. dah takde rasa cuak atau risau sangat.. Alhamdulillah... 20/2/2016 (Sabtu-3-4.00 petang camtu, blog dah bertukar ke dot com.. )

So.. buat kawan-kawan yang ada masukkan teman dalam bloglist korang.. boleh lah tukar url link blog teman kepada yang baru ni.. just itu je nak bagitahu hari ni.. nak taip panjang-panjang.. teman tak cukup masa.. nak menaip dalam keadaan tergesa-gesa dan dalam keadaan bukan kerelaan hati teman memang teman cukup tak suka.. haha.. 

Ok lah.. nanti teman citer kan pengalaman blog teman di remove google pada hari Khamis ritu (10.30 mlm - 18/2/2016) ..  Ok.. 

tQ jugak kat Bro Framestone yang sudi menyelitkan kisah temannya di Blog Retis beliau.. Nak baca? sila klik bawah sini, jangan lupa tinggalkan komen yea..Nak dengar gak apa pendapat atau komen korang pasal ni.. terima kasih buat semua yang support teman time JIWA GAWAT hari tu.. hehehe.. 

Baca dulu kisah teman dibawah ni.. nanti versi teman akan teman up insyaAllah malam ni atau esok pagi.. Assalammualaikum.. Psstt.. ada kata-kata ucapan terima kasih ditujukan buat semua yang memberi kata semangat dan panduan kepada teman khamis ritu.. silalah baca .. khas utnuk korang.. K bye.. =)




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page



18 Februari 2016

RESEPI AYAM MASAK MERAH SEDAP DAN MUDAH!

RESEPI AYAM MASAK MERAH SEDAP DAN MUDAH! |
Hai.. hari ni nak share Resepi yang selalu teman gunakan untuk masak Ayam Masak Merah yang sedap ni.. hehehe.. actually ini resepi dari Buku Resepi Chef Wan.. 

Almaklumlah.. hubby teman tu pandai masak.. maka kalau nak pilih resepi pun mesti pilih yang the best.. Supaya semasa penilaian juri nanti teman tak la dapat markah corot. (hubby teman lah juri nya.. kikiki) jangan pelik lak.. Tapi biasalah kan.. para isteri lain pun dambakan pujian jugak kalau dah masak penat-penat kan.. even masakan kita tak sesedap dan tak lah bertaraf hotel.. Tapi pujian dari hubby tu sangat-sangat memebri motivasi untuk kita untuk rajin memasak.. cer kalau diamm je dan asik komen negatif.. haaa... tu yang dapur tak berasapa tu.. tapi.. i is ok je kalau hubby komen.. (yeke!) 

Haa.. Kalau dah try masak dan hubby suka sangat-sangat tu, SILA JANGAN TUKAR RESEPI ok! Tiap kali masak.. kena guna resepi yang sama.. jangan nak ubah-ubah.. kang dapat markah  dari 5 bintang jadi 1 bintang.. huhu.. dah pernah kena dulu sekali.. huhu.. buat nasi Ayam kegemaran hubby pastu gatai ubah resepi.. haaaaaaaa.. terus tak dapat bintang teruih.. kesian teman kannn.. kih3.. 

Ok lah.. sebelum termelalut lebih jauh.. meh teman kongsikan Resepi Ayam masak merah teman ni.. khas jugak buat sahabat teman "Cikin" yang bertanya tu.. jemputlah baca yea..

RESEPI AYAM MASAK MERAH SEDAP DAN MUDAH!
BAHAN-BAHAN
Minyak Sapi  - 6 Sudu Besar
Kulit Kayu Manis - 1 cm
Bunga Cengkih  - 4 kuntum
Buah pelaga  - 4 biji
Air - 125 ml (agak-agak.. jangan pekat sangat, jangan ceroi.. sedang2 je)
Ayam - 1 kg (dibelah 12 dan digaul dengan kunyit dan garam
 lalu digoreng sampai masak dan asingkan )
Kismis Hitam - 125 gm - cincang halus 
Sos Tomato - 250ml (teman letak 2 sudu je)
Madu - 2 sudu besar
Sos Cili - satu sudu besar
Kiub Ikan Bilis - 1 ketul kiub
Serai - 1 batang serai (dititik)
Lengkuas - 1 cm (dititk)
Garam - Secukup Rasa 
Bijan - 2 sudu kecil, digoreng tanpa minyak sehingga wangi (teman tak letrak pun)
Daun Pudina (teman tak letak pun) 
Daun Limau Purut - 1 helai (nak bagi wangi)
Buah Gajus (goreng dulu, Nasi dah masak baru letak)

DIKISAR HALUS 
Bawang Merah - 10 ulas, dikupas
Bawang Putih - 2 ulas (dikupas)
Halia - 2cm (dikupas)
Serai - 1 batang (hiris kecil)
Cili Kering - 15 tangkai (direndam dalam air panas dan ditoskan) teman guna cili blend yang sedia ada dalam peti sejuk teman tu.. hee.. memang dah siap blend untuk senang nak masak.. 

CARA- CARA
1.) Panaskan Minyak Sapi tadi didalam kuali dan masukkan kulit kayu manis, cengkih dan buah pelaga serta bahan yang telah dikisar tadi .. 

2.) Setelah wangi, masukkan sedikit air, ayam yang telah digoreng, kismis hitam, sos tomato, sos cili serta madu. Kemudian masukkan serai, lengkuas dan garam. Masak sehingga ayamnya empuk ,nak bagi wangi.. letak 1 helai daun limau p[urut tadi.. )

3.) Rasa sikit utnuk tentukan cukup tak masam masin manis dia.. kalau dah ok takyah letak kiub ikan bilis dah.. tapi kalau ada rasa kurang.. letak 1 kiub ikan bilis.. biar kiub itu hancur dan sebati betul2.. then tutup api..

4.) Sebelum diangkat, taburkan bijan diatasnya bersama dengan daun pudina .. (teman tak buat pun yang ni.. bahan takde)

5.) Hubby teman suka ada biji gajus tu.. so, teman goreng dan letakkan dalam periuk nasi selepas nasi tu betul2 dah masak.. (jangan masuk awal sebab nanti buah gajus tak rangup sebab dah bercampur dengan nasi yang masih basah/belum masak.. 


Haa.. dah ready untuk dimakan dengan Nasi Minyak.. Nak Resepi nasi Minyak Yang Mudah dan Sedap?? boleh je.. Klik SINI atau link dibawah ni yea.. selamat mencuba!




nak resepi Nasi lain??

Resepi nasi Beriani Pakistan

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page



17 Februari 2016

SIZZLING MEE DAN SUSHI SEDAP DI JUSCO WANGSAMAJU!

SIZZLING MEE DAN SUSHI SEDAP DI JUSCO WANGSAMAJU! |
Saja Tayang gambar Sizzling mee yang kami makan kat Jusco wangsamaju.. entri ni dah lama.. rupanya nak dekat setahun dah dok terperam.. gambar ni bertarikh 2/3/2015 (isnin) .. takmau banyak citer.. just nak bagi tahu.. Sizzling mee sedap! Sushi pun sedap! Wordless Wednesday kan today.. so.. jangan taip panjang-panjang lah kan.. K byeeee... =P




Last-last buat sendiri Sushi.. hahaha.. makan sampai lebam kau... =P





----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!


klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


16 Februari 2016

MEGA GIVEAWAY INSPIRASI 2016 BY CIK AKAK

♥ Assalamualaikum ♥

"MEGA GIVEAWAY INSPIRASI 2016 BY CIK AKAK "

Alhamdulillah bersyukur ke hadrat ilahi dengan limpah kurnianya, akhirnya Mega giveaway ini berjaya dilancarkan. Terima kasih kepada 21 sponsor yang sering memberi kerjasama yang baik. Dengan lafaz "Bismilah" cik akak membuka tirai "MEGA GIVEAWAY INSPIRASI 2016 BY CIK AKAK ".

klik banner - join 
Syarat-syaratnya :-
  • Follow blog, Follow Instagram, Follow Google+ & Like Page Facebook - Rujuk Entri SINI (syarat Follow Instagram, Follow Google+ & Like Page FB hanya kepada peserta yang memiliki mana-mana akaun yang dinyatakan seperti di atas).  
  • Letak link blog ini dalam senarai bloglist anda -  [ Cik Akak ] [ Eyja ] & [ Pn. Wawa ] - **syarat ini wajib kepada semua peserta sepanjang tempoh Mega Giveaway ini berlangsung.
  • Buat entri bertajuk "MEGA GIVEAWAY INSPIRASI 2016 BY CIK AKAK "
  • Copy coding yang disediakan & paste kan dalam ruangan HTML
  • Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri ini 
  • Giveaway berlangsung 01.02.2016 - 26.02.2016
  • Giveaway tamat 26.02.2016 jam 11.59 malam
  • Pemenang dinilai melalui RANDOM.ORG & PENGUMUMAN PEMENANG PADA 29.02.2016.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page



12 Februari 2016

ALFATIHAH BUAT SYED AMIN (AMIN BEYOND)

ALFATIHAH BUAT SYED AMIN (AMIN BEYOND) |
Kejadian mengejutkan semalam benar-benar buat semua yang menyokong arwah sebelum ini berasa terkilan dan berasa seperti ada dalang dalam kes pembunuhan ini.. ramai yang berteka-teka adakah ia bersangkut paut dengan kes arwah yang pernah mengamuk di Cawangan JPJ Batu Uban di Gelugor kira-kira jam 4.45 petang pada 26 November .. Manakala arwah juga ada memuat naik status seolah-olah arwah tahu yang dia akan mati dengan cara yang sama seperti gambar yang di post di wall Facebook beberapa minggu yang lepas..  
ALFATIHAH BUAT SYED AMIN (AMIN BEYOND) |
Teman ikuti juga kisah Arwah ni dari kes arwah mengamuk di JPJ hari tu.. Tapi tak pernah terfikir yang kisah arwah akan berakhir jadi begini sekali.. Teman menunggu juga apa kesudahannya kes saman yang arwah kena bayar jugak tu walaupun bukan dia yang guna kereta yang sepatutnya dah tak wujud tu.. tetapi akhirnya persoalan tidak terjawab apabila arwah telah pergi buat selama-lamanya.. 

Hilang seorang lagi pejuang kebenaran yang berani seperti arwah. Semoga sesiapa yang terlibat dalam kes pembunuhan arwah Syed Amin (Amin Beyond) mendapat balasan yang sepatutnya.. Walaupun pada hakikatnya kita semua tahu.. pasti kes ini akan lenyap dan senyap macam tu je nanti.. kita tengok jelah apa akan jadi nanti.. yang pasti.. kalau terlepas di dunia.. di akhirat nanti semua yang terlibat dalam kes ni akan mendapat pembalasan yang sepatutnya.. 

Al-Fatihah buat Syed Amin (Amin Beyond).. Moga rohnya ditempatkan dikalangan mereka yang beriman dan takziah buat seluruh keluarganya.. untuk sesiapa yang belum tahu tentang kes arwah ni.. boleh baca di bawah ni yea.. 


GEORGE TOWN: Seorang pengusaha nasi kandar yang juga merupakan pemilik sebuah pusat cuci kereta maut apabila ditembak di Jalan Dato Keramat, George Town, Pulau Pinang awal pagi tadi (11/2/2016-3.30am) Astro Awani .

Mangsa, Syed Amen Jainul Abidin, 46, dipercayai ditembak daripada jarak dekat di dalam kereta kereta Mercedes Benz miliknya ketika berhenti di depan sebuah pusat pameran motosikal berkuasa tinggi Ducati, kira-kira jam 3.30 pagi.

Hasil siasatan awal mendapati mangsa telah maut serta merta selepas terkena lima das tembakan di kepala dan badannya.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) Pulau Pinang, Senior Asisten Komisioner Datuk Mohd Zakaria Ahmad berkata, suspek juga melepaskan sedas tembakan ke arah dua orang anggota RELA yang mengawal premis tersebut, namun tidak mengenai mereka.

Mayat dihantar ke Hospital Pulau Pinang untuk bedah siasat.

Kes disiasat di bawah seksyen 302 Kanun Keseksaan dan motif pembunuhan juga sedang dikenalpasti.

Hasil semakan, Syed Amen amin sebelum ini pernah menjadi viral di laman sosial apabila beliau dipercayai mengamuk di pejabat JPJ dan sedang menanti perbicaraan berhubung kes mengaibkan seorang pegawai Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) pada November lalu. -

---------------------------------------------------------------------------------

KES YANG PERNAH MENJADI VIRAL TAHUN LEPAS

Video enam minit yang menjadi viral akhir tahun lalu menunjukkan Syed Amin Jainul Abidin, 46, berada di luar cawangan JPJ, tidak puas hati apabila tidak dapat memperbaharui cukai jalan untuk keretanya walaupun mendakwa semua dokumen sudah disediakan. 

Syed Amin, yang menguruskan sebuah restoran nasi kandar dan pusat cuci kereta, mengaku tidak bersalah di Mahkamah Majistret di George Town pada 31 Disember,dengan mengucapkan kata-kata kesat dan berkata “You all semua makan rasuah” kepada pegawai JPJ Asymal Mansur, 41, . 

Kejadian didakwa berlaku di luar lobi cawangan JPJ Batu Uban di Gelugor kira-kira jam 4.45 petang pada 26 November. 

Syed Amin, dari Jalan Tun Dr Awang Bayan Lepas, menjawab 'ya' apabila ditanya sama ada dia memahami pertuduhan terhadapnya. Dia didakwa mengikut Seksyen 509 Kanun Keseksaan yang membawa hukuman penjara sehingga lima tahun atau denda, atau kedua-duanya. 

Peguam Syed Amin, Rosli Ismail berkata anak guamnya memiliki beberapa buah kenderaan dan mendapati dia tidak dapat memperbaharui cukai jalannya. "Saya kemudian menasihatkannya pergi ke JPJ untuk menyiasat mengapa cukai jalan kenderaannya tidak dapat diperbaharui. "Apabila dia pergi ke JPJ, pegawai di sana memberitahunya bahawa salah sebuah daripada kenderaan itu telah ditempah pada tahun 2013 di Baling, Kedah, dan kenderaan yang sama juga telah disita oleh JPJ pada tahun 2003," katanya. Majistret L. Umma Devi membenarkan tertuduh diikat jamin RM3,000 dengan seorang penjamin dan menetapkan 17 Februari depan untuk sebutan semula kes penyerahan dokumen. 

Syed Amin mati ditembak dari jarak dekat di hadapan sebuah kedai motosikal di Jalan Datuk Keramat selepas diekori dua lelaki. Beliau telah ditembak dua kali di kepala, dua kali di dada dan sekali di lengannya. Syed Amin didakwa menerima beberapa ancaman bunuh sejak kebelakangan ini.
------------------------------------------


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page



nuffy2

GA New